Halvat lennot Zaragoza

Zaragozan nähtävyydet ja kohteet:

Aljafería-linnoitus:

Aljafería-linnoitus on Zaragozan tärkein historiallinen monumentti. Tämä muslimien rakentama linnoitus on yhdistelmä sekä islamilaisia että kristillisiä arkkitehtonisia piirteitä. Nykyään se toimii maakunnan parlamenttina ja on avoinna yleisölle.

Basilica del Pilar:

Basilica del Pilar on Zaragozan symboli ja yksi tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista Espanjassa. Se on rakennettu Rooman aikaisen kristillisen temppelin raunioille, ja siinä on kahdeksan kupolia. Basilika on omistettu Neitsyt Marian ilmestymiselle.

El Tubo:

El Tubo on Zaragozan kuuluisa ravintola- ja tapas-alue. Se on täynnä kapeita katuja, joissa on lukuisia ravintoloita, pubeja ja baareja, jotka tarjoavat herkullista paikallista ruokaa ja tapaksia. Se on suosittu paikka sekä paikallisten asukkaiden että turistien keskuudessa.

Plaza del Pilar:

Plaza del Pilar on Zaragozan tunnetuin aukio, joka sijaitsee Basilica del Pilarin edessä. Aukio on suuri ja avoin, ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja juhlallisuuksia. Sen ympärillä on Kaupungintalo ja muita tärkeitä rakennuksia.

Katedraali de San Salvador:

Katedraali de San Salvador, tuttavallisemmin tunnettu nimellä La Seo, on Zaragozan toinen tärkeä katedraali. Se on goottilainen katedraali, joka rakennettiin osittain roomalaisen sarakkain raunioille. Katedraali on arkkitehtoninen mestariteos, ja siellä on esillä myös useita taideteoksia.

La Lonja:

La Lonja on goottilainen rakennus, joka toimi aikaisemmin kauppahallina. Se on nyt Unescon maailmanperintökohde ja toimii kulttuuritapahtumien järjestämispaikkana. Rakennus on upea esimerkki arkkitehtonisesta kauneudesta.

Museo Goya:

Museo Goya on taidemuseo, joka on omistettu kuuluisalle espanjalaiselle taiteilijalle Francisco de Goyalle. Museossa on laaja kokoelma Goyan maalauksia, piirroksia ja grafiikkaa. Se on erinomainen paikka tutustua Espanjan taiteen historiaan.

Ramón y Cajal -puisto:

Ramón y Cajal -puisto on kaupungin suurin puisto, joka tarjoaa tilaa rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puisto on nimetty kuuluisan espanjalaisen hermoratojen tutkijan Santiago Ramón y Cajalin mukaan. Siellä on kauniita puutarhoja, suihkulähteitä ja kävelyreittejä.

Fluvial Expo -alue:

Fluvial Expo -alue on entinen maailmannäyttelyn alue, joka sijaitsee Ebro-joen rannalla. Alueella on joenrantaa pitkin kulkeva kävelytie sekä erilaisia ​​puistoja ja virkistysalueita. Se on suosittu paikka ulkoiluun, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn.

Kulttuuri ja Historia:

Historia:

Zaragoza sijaitsee Ebrojoen rannalla ja sen historia ulottuu yli 2000 vuoden päähän. Kaupunki perustettiin roomalaisten toimesta vuonna 24 eaa. ja se oli tuolloin nimeltään Caesar Augusta. Zaragozassa on monia merkittäviä historiallisia tapahtumia, kuten vastarinta Napoleonin joukkoja vastaan vuonna 1808, jossa Goyan maalaama kuuluisa ”Dos de Mayo” -teos kuvaa taistelua. Lisäksi kaupungissa oli tärkeä rooli Espanjan sisällissodassa vuonna 1936.

Historialliset nähtävyydet:

Zaragoza tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä kävijöilleen. Aljafería-linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se oli alun perin muslimien rakentama linnoitus, mutta myöhemmin se muutettiin kuninkaalliseksi palatsiksi. Basilica de Nuestra Señora del Pilar on myös merkittävä kohde, joka on rakennettu 1600-luvulla ja joka on omistettu Neitsyt Marian ilmestyspaikalle. Lisäksi Zaragozassa on monia vanhoja kirkkoja, toreja ja linnoituksia, jotka heijastavat kaupungin monimuotoista historiaa.

Kulttuurielämä:

Zaragoza on vilkas kulttuurikaupunki, jossa on monia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Pilarin juhlat ovat kaupungin tunnetuin ja suurin festivaali, joka pidetään lokakuussa. Sen aikana kaupungin kadut täyttyvät musiikista, tanssista ja ilotulituksista. Lisäksi Zaragoza tarjoaa monia teattereita, konserttisaleja, gallerioita ja taidenäyttelyitä. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain kansainvälinen folkmusiiikin festivaali, joka houkuttelee esiintyjiä eri puolilta maailmaa.

Museot:

Zaragoza sisältää useita merkittäviä museoita, jotka havainnollistavat kaupungin kulttuuri- ja taidehistoriaa. Aljaferían palatsissa sijaitseva Aragonian museo näyttää alueen arkeologisia löytöjä, ja se on erityisen suosittu kävijöiden keskuudessa. Museo del Foro de Caesaraugusta tarjoaa tietoa roomalaisesta historiasta Zaragozan alueella. Zaragozan taidemuseo puolestaan ​​esittelee monipuolisen kokoelman moderneja ja nykytaiteen teoksia. Kaupungissa on myös erityismuseo Plaza de Toros, jossa voi tutustua härkätaistelun historiaan.

Ruokailu ja ravintolat Zaragozassa

1. Perinteinen espanjalainen ruoka

Zaragoza tarjoaa runsaasti paikkoja, joissa voi nauttia perinteisestä espanjalaisesta ruoasta. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi paella, gazpacho-keitto, tortilla espanola ja patatas bravas. Suositeltavia ravintoloita perinteisen espanjalaisen ruoan ystäville ovat esimerkiksi Casa Lac, El Candelas ja El Foro.

2. Tapas-ravintolat

Zaragozassa on monia tapas-ravintoloita, joissa voi kokea perinteisen espanjalaisen tapaskulttuurin. Tapas-ravintoloissa tarjotaan pieniä annoksia, joita asiakkaat voivat jakaa ja maistella. Suosittuja tapas-ravintoloita Zaragozassa ovat esimerkiksi La Republicana, La Ternasca ja El Champi.

3. Moderni keittiö

Kaupungissa on myös monia ravintoloita, jotka tarjoavat modernia ja innovatiivista ruokaa. Nämä ravintolat yhdistävät perinteisen espanjalaisen keittiön uusiin makuihin ja tekniikoihin. Suositeltavia modernin keittiön ravintoloita Zaragozassa ovat esimerkiksi Quema, Delirios ja La Granada.

4. Pääkatujen ravintolat

Zaragozan pääkaduilla, kuten Paseo de la Independencia ja Avenida César Augusto, sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita. Näiltä kaduilta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita eri hintaluokissa. Täällä voi nauttia erilaisista kansainvälisistä keittiöistä kuten italialaisesta, kiinalaisesta ja meksikolaisesta ruoasta.

5. Markkinat

Zaragozan markkinoilla, kuten Mercado Central de Zaragoza ja Mercado de San Vicente de Paúl, voi ostaa tuoreita raaka-aineita ja maistella paikallisia herkkuja. Markkinoilla on myös usein ravintoloita ja ruokakojuja, joissa voi syödä paikan päällä. Markkinat tarjoavat autenttisen kokemuksen kaupungin ruokakulttuurista.

6. Katuruoka

Katuruoka on suosittua Zaragozassa, ja kaupungilla on useita katumyyjiä ja ruokakojuja tarjoamassa herkullisia välipaloja ja ruokia. Suosittuja katuruokakojuja ovat esimerkiksi hotdog- ja hampurilaiskojut sekä churros-kojut, joista voi ostaa paikallisia herkkuja.

7. Viinibaarit

Zaragoza on myös tunnettu viinikaupunkina, ja kaupungista löytyy monia viinibaareja, joissa voi maistella alueen viinejä. Viinibaareissa voi nauttia paikallisia viinejä ja usein tarjolla on myös pieniä suolaisia naposteltavia. Suosittuja viinibaareja Zaragozassa ovat esimerkiksi Bodegas Almau, Bar El Lateral ja La Casa del Vino.

Vapaa-ajan Activiteetit:

– Tutustu barrio del Tubo -alueeseen:

barrio del Tubo on Zaragozan vanhakaupungin alue, joka tunnetaan parhaiten vilkkaasta baarikulttuuristaan. Alueella on lukuisia baareja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja juomista.

– Käy Aljaferían palatsissa:

Aljaferían palatsi on historiallinen linna, joka sijaitsee Zaragozan kaupungissa. Se on rakennettu maurien aikana 1000-luvulla ja toimii nykyisin Aragonin aluehallituksen istuntosalina. Palatsissa voi tehdä opastettuja kierroksia ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

– Vieraile Basílica del Pilarissa:

Basílica del Pilar on yksi Zaragozan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on suuri barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Ebro-joen rannalla. Kirkon sisätiloissa voi tutustua religiösiin taideteoksiin ja ihailla upeita näkymiä kaupunkiin kirkon tornista.

– Nauti Paseo de la Independencian ostosmahdollisuuksista:

Paseo de la Independencia on Zaragozan pääkatu, jossa sijaitsee monia kauppoja, tavarataloja ja putiikkeja. Alueella voi tehdä ostoksia ja tutustua paikalliseen muotiin ja designiin.

– Koe Zaragozan gastronomia Pilar-aukion ympäristössä:

Zaragozan gastronomia on tunnettu erilaisista herkuistaan, kuten jamón serrano -kinkusta, chorizosta ja paellasta. Pilar-aukion ympäristössä sijaitsee useita ravintoloita ja baareja, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia.

Suositut hotellit Zaragozassa

1. Hotel Palafox

Hotel Palafox sijaitsee Zaragozan kaupungin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät ja tyylikkäät huoneet. Hotelliin kuuluu myös ravintola, baari, kuntosali ja uima-allas. Asiakkaat ovat erityisesti kehuneet hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää sijaintia.

2. Eurostars Boston

Eurostars Boston on moderni ja tyylikäs hotelli Zaragozan keskustassa. Huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja. Hotellissa on myös ravintola ja kuntosali. Asiakkaat ovat arvostaneet hotellin siisteyttä ja hyvää palvelua.

3. Hotel Pilar Plaza

Hotel Pilar Plaza sijaitsee aivan Zaragozan pääaukion vieressä ja tarjoaa mukavat ja käytännölliset huoneet. Hotellin lähistöltä löytyy runsaasti ravintoloita ja kauppoja. Asiakkaat ovat kehuneet hotellin hyvää sijaintia ja ystävällistä henkilökuntaa.

4. Hotel Oriente

Hotel Oriente sijaitsee Zaragozan historiallisessa keskustassa, ja se tarjoaa viehättäviä huoneita ja perinteistä espanjalaista tyyliä. Hotellissa on myös ravintola ja baari. Asiakkaat ovat erityisesti pitäneet hotellin omaperäisestä sisustuksesta ja rauhallisesta sijainnista.

5. NH Collection Gran Hotel

NH Collection Gran Hotel on moderneja ja tyylikkäitä huoneita tarjoava hotelli Zaragozan keskustassa. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja uima-allas. Asiakkaat ovat arvostaneet hotellin hyvää sijaintia ja laadukasta palvelua.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Zaragoza on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on melko alhainen.
– Kaupungissa on hyvin toimiva poliisivoima, joka huolehtii asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuudesta.
– Suositeltavaa on kuitenkin noudattaa yleisiä varotoimia, kuten pitää huolta omasta omaisuudestaan ja välttää liikkumista yksin pimeällä tai vähäliikenteisillä alueilla.

Pelastuspalvelut

– Zaragozassa on hyvin organisoitu pelastuspalvelujärjestelmä, joka vastaa nopeasti hätätilanteisiin.
– Kaupungista löytyy useita paloasemia ja ensiapupalveluita, jotka toimivat ympäri vuorokauden.
– Ennen matkaa on hyvä tiedostaa hätätilannenumero 112, joka on yleinen hätänumeropalvelu kaikissa Euroopan maissa.

Liikenneturvallisuus

– Zaragozassa on hyvin organisoidut liikennesäännöt ja -valvonta, mikä edistää liikenneturvallisuutta kaupungissa.
– Jalkakäytävät ja pyörätiet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa ja niitä on riittävästi.
– Autoilijoiden tulee noudattaa liikennesääntöjä ja pitää huolta ajoneuvojen moitteettomasta kunnosta.

Terveyspalvelut

– Zaragoza tarjoaa laajan valikoiman terveyspalveluita asukkailleen ja vierailijoilleen.
– Kaupungissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat sekä ensiapua että erikoislääkäripalveluita.
– Matkailijoille suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveysongelmat tai sairaudet matkan aikana.
– Euroopan sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card) on myös suositeltavaa hankkia ennen matkaa, koska se mahdollistaa tarvittaessa pääsyn julkiseen terveydenhuoltoon ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Rannat ja Vesistöt

Río Ebro

Río Ebro on Zaragozan kaupungin läpi virtaava joki. Se on Espanjan pisin joki ja tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja patikointiin sen varrella.

Gállegon tekojärvi

Gállegon tekojärvi sijaitsee Zaragozan lounaisosassa. Se on suosittu paikka ulkoiluun, vesihiihtoon ja purjehdukseen. Järvellä on myös uimarantoja ja picnic-alueita.

Embalse de la Tranquera

Embalse de la Tranquera on keinotekoinen patoallas, joka sijaitsee Zaragozan itäosassa. Se tarjoaa mahdollisuuksia vesiurheiluun, kuten melontaan ja kalastukseen, ja sen ympärillä on kauniita kävelyreittejä.

Zaragozan ranta

Zaragozan ranta on keinotekoinen ranta, joka sijaitsee rautatieaseman vieressä Zaragozan keskustassa. Ranta tarjoaa virkistysmahdollisuuksia, kuten uimista, auringonottoa ja rantalentopalloa.

Zaragozan kävelykadun vesipuksut

Zaragozan kävelykadun vesipuksut sijaitsevat Plaza del Pilarin vieressä. Puksut ovat suihkulähteitä, jotka tarjoavat viihdykettä ja virkistystä alueen kävijöille.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Zaragozassa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia juoma- ja musiikkivaihtoehtoja. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi El Plata Cabaret, joka on suosittu klubi elävän musiikin ystävien keskuudessa, sekä Oasis Club Teatro, jossa voi kuunnella eri genrejen musiikkia ja tanssia yömyöhään asti.

2. Elävä musiikki

Zaragozassa on useita ravintoloita ja klubeja, jotka tarjoavat elävää musiikkia eri tyylilajeissa. Esimerkiksi Las Armas on suosittu paikka, jossa esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin musiikkiesiintyjiä. Tämä on erityisen hyvä valinta, jos haluaa kokea Zaragozan musiikki- ja klubitunnelmaa.

3. Elokuvateatterit

Zaragoza tarjoaa monia elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Yksi suosituimmista paikoista on Aragonia Cines, joka sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä. Tämä elokuvateatteri tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä.

4. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä, kuten näytelmistä, musikaaleista ja tanssiesityksistä. Teatro Principal on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista teattereista Zaragozassa, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman esityksiä ympäri vuoden.

5. La Boqueria -ravintola-alue

La Boqueria on ruokasali, jossa on useita eri ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat herkullista ruokaa ja juomia. Tämä alue on erityisen suosittu illanviettopaikka, ja sieltä löytyy vaihtoehtoja eri makuun.

6. Casino Zaragoza

Casino Zaragoza tarjoaa uhkapelien ystäville mahdollisuuden kokeilla onneaan erilaisissa peleissä, kuten ruletissa, blackjackissa ja pokerissa. Tämä paikka tarjoaa myös ravintolan ja baarin, jossa voi rentoutua pelien välissä.

7. Tanssi ja disko

Zaragoza tarjoaa useita diskoteekkeja ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista myöhään yöhön. Esimerkiksi Las Armas ja Oasis Club Teatro ovat suosittuja vaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tanssilattioita.

8. Konsertit ja tapahtumat

Zaragoza järjestää erilaisia konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Expo Zaragoza-alueella järjestetään usein suuria konsertteja ja festivaaleja. Lisäksi Zaragozassa on useita musiikkitapahtumia ja festivaaleja, kuten Slap! Festival ja Pirineos Sur.

9. Flamenco

Flamenco on perinteinen espanjalainen tanssi- ja musiikkityyli, ja Zaragoza tarjoaa mahdollisuuden kokea flamencoesityksiä. Yksi suosituimmista paikoista on Casa Toreros Flamenco -ravintola, jossa voi nauttia flamencoesityksestä samalla kun maistaa paikallisia herkkuja.

10. Kulttuuritapahtumat

Zaragoza järjestää monia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, festivaaleja ja esityksiä. Esimerkiksi Expo Zaragoza -alueella järjestettiin aikanaan maailmannäyttely, joka toi kaupunkiin monia erilaisia kulttuuritapahtumia. Lisäksi Zaragozassa on useita museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua erilaisiin taiteen ja kulttuurin ilmiöihin.

Luontokohteet ja retkeily Zaragozassa

Moncayo-vuori

Moncayo-vuori sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Zaragozasta. Se on osa samannimistä luonnonpuistoa, joka tarjoaa upeat maisemat ja virkistysmahdollisuudet. Vuoren huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Galachos de Juslibol

Galachos de Juslibol on Zaragozan alueella sijaitseva luonnonsuojelualue, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiluontoon. Alueella voi tehdä kävelyretkiä ja ihailla alueen monimuotoista kasvistoa ja eläimistöä. Alueella on myös lintutorni, josta voi tarkkailla erilaisia lintulajeja.

Bardenas Reales

Bardenas Reales on aavikkomaisemaa muistuttava alue Zaragozan alueella. Alueella voi tehdä retkiä kävellen, pyöräillen tai autolla. Maisemat ovat vaikuttavat ja tarjoavat upeat valokuvaukselliset mahdollisuudet. Alueen geologiset muodostumat ovat ainutlaatuisia.

Lakeuden kansallispuisto

Lakeuden kansallispuisto, tai Desierto de los Monegros, sijaitsee lähellä Zaragozaa. Se on aavikkomainen alue, jossa on erityinen kasvisto ja eläimistö. Alueella voi tehdä vaellusretkiä ja tutustua luontoon. Alueella on myös mahdollisuus yöpyä leirintäalueilla.

Gallocanta-järvi

Gallocanta-järvi on tärkeä muuttolintujen levähdysalue Espanjassa. Alueella voi kokea upeita lintujen muuttoaikoja ja tarkkailla erilaisia lintulajeja. Lintujen lisäksi alue tarjoaa upeat maisemat järven ympärillä.

Zaragozan puistot

Zaragoza tarjoaa myös monia kauniita puistoja, joissa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Esimerkiksi Pignatellin puisto ja Grande José Antonio Labordeta -puisto ovat suosittuja kohteita, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa ulkona. Puistot tarjoavat viheralueita, kävelyreittejä ja joskus myös lasten leikkipaikkoja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Zaragozassa

1. Basilica de Nuestra Señora del Pilar

Basilica de Nuestra Señora del Pilar on Zaragozan tärkein uskonnollinen kohde ja yksi espanjalaisen katolisen uskonnon tärkeimmistä pyhäkköpaikoista. Se sijaitsee Espanjan ensimmäisen kuninkaan Pilarin basilikan alueella, josta Zaragoza sai nimensä. Basilikaan liitetään myös tarina Neitsyt Marian ilmestymisestä apostoli Jaakobille. Rakennuksen arkkitehtoninen tyyli vaihtelee barokista goottilaiseen, ja sieltä löytyy myös Goya-museo.

2. Aljafería-palatsi

Aljafería-palatsi on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Zaragozan kaupungin keskustassa. Se on peräisin muslimivaltakunnan ajalta ja edustaa ainutlaatuista mudejar-arkkitehtuuria. Aljafería-palatsissa voi vierailla ja tutustua sen moniin eri osiin, kuten Alabaster Salon, Throne Salon ja Muslim Salon.

3. Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar

Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar on Zaragozan roomalaiskatolinen katedraali, joka sijaitsee Plaza Nuestra Señora del Pilarin välittömässä läheisyydessä. Se on Espanjan tärkeimpiä katedraaleja ja aikojen saatossa koki useita uudelleenrakentamisia eri tyylien ja aikakausien mukaan. Katedraalissa voi ihastella goottilaista ja barokkityyliä.

4. El Pilarin basilika

El Pilarin basilika on katolinen basilika Zaragozan kaupungissa ja yksi tärkeimmistä pilarilaisista pyhäkköpaikoista. Rakennus on osa Aragónin alueen kulttuuriperintöä ja sillä on huomattava symbolinen merkitys kaupungin historiassa. Basilika tarjoaa uskonnollisia ja kulttuuritapahtumia sekä mahdollisuuden tutustua arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

5. La Seo de Zaragoza

La Seo de Zaragoza, viralliselta nimeltään Zaragozan katedraali ja San Salvadorin katedraali, on gotiikan ja barokin tyylin yhdistelmä Zaragozan vanhassakaupungissa. Katedraali on omistettu Neitsyt Marian katedraalille ja se on ollut merkittävässä roolissa Zaragozan uskonnollisessa ja poliittisessa historiassa. Katedraalissa voi ihailla arkkitehtonista taidetta ja taidekokoelmia.

6. Roman Theatre Museum

Roman Theatre Museum sijaitsee Zaragozan vanhassakaupungissa ja se on omistettu kaupungin antiikin Rooman aikaiseen teatteriin ja sen historialliseen merkitykseen. Museossa voi vierailla ja tutustua arkeologisiin löytöihin, kuten roomalaisiin esineisiin, patsaisiin ja rakennuksiin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Basilica Nuestra Señora del Pilar

Basilica Nuestra Señora del Pilar on Zaragozan suosituin nähtävyys ja yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Se sijaitsee Espanjan suurimman joen, Ebro-joen, rannalla ja tarjoaa upeat näkymät joelle ja kaupungin yli.

2. Aljaferia-palatsi

Aljaferia-palatsi on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Zaragozan kaupungin keskustassa. Palatsi tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli ja erityisesti sen maisemaa hallitseva Goya-torni tarjoaa upean näkymän ympäröivään maisemaan.

3. Gran Via -kadun näköalapiste

Gran Via -kadun näköalapiste sijaitsee yhden Zaragozan tärkeimmän kaupunginosan, Paseo Independencia, varrella. Täältä kävijät voivat ihailla Gran Via -kadun vilkasta tunnelmaa ja nauttia upeista näkymistä ympäröiville kaduille ja aukioille.

4. La Seo -katedraalin torni

La Seo -katedraali on yksi Zaragozan keskeisimmistä nähtävyyksistä. Katedraalin tornista avautuu upeat panoraamanäköalat kaupungin yli. Tornista voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa, joenrantaa ja ympäröiviä vuoria.

5. Puente de Piedra -sillan näköalapiste

Puente de Piedra on tunnetuin silta Zaragozassa, ja siitä avautuu upeat näköalat Ebro-joelle ja ympäröiville maisemille. Sillan lähistöllä on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla joen värikkäitä maisemia ja kaupungin historiallisia rakennuksia.

6. El Carmenin puiston näköalapaikka

El Carmenin puisto on yksi Zaragozan suosituimmista puistoista, ja siitä avautuu upeat näkymät kaupungin yli. Puistossa on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin kattoja, vilkasta kaupunkielämää ja ympäröiviä vuoria.

7. Moncayon vuoren huippu

Moncayon vuori on suosittu retkikohde Zaragozan lähellä. Vuoren huipulta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä ympäröiville kukkuloille, laaksoille ja kauas horisonttiin. Moncayon vuoren huipulle on useita vaellusreittejä, joista voi valita itselleen sopivan haastavuustason.

8. Zaragozan vesitorni (Torre del Agua)

Zaragozan vesitorni, joka tunnetaan myös nimellä Torre del Agua, tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Tornissa sijaitsevat näköalatasanteet tarjoavat mahdollisuuden ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja maisemaa kaikista suunnista.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti