Halvat lennot Žilina

Nähtävyydet ja Kohteet

Žilinan linna

Žilinan linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Žilina-joen varrella. Se rakennettiin 1200-luvulla ja on yksi Slovakian vanhimmista linnoituksista. Linna oli tärkeä puolustuskeskus keskiajalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Nykyisin siellä toimii Považien museo ja linnaan voi tutustua näyttelyiden ja opastettujen kierrosten avulla.

Čičmany

Čičmany on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Žilinasta pohjoiseen. Kylä on erityisen kuuluisa perinteisistä slovakialaisista puutaloistaan, jotka on koristeltu kauniilla valkoisilla jakkarakuvioilla. Čičmanylla on myös oma kansanperinne ja kulttuuriperintö, jota voi tutustua esimerkiksi paikallisessa museossa.

Budatínin linna

Budatínin linna sijaitsee Žilinasta itään ja se on tunnettu erityisesti sen upeasta renessanssityylistä. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja sitä on laajennettu useita kertoja historiallisella ajalla. Nykyään linna toimii Považsin museona ja siellä on esillä erilaisia näyttelyitä, kuten historiallisia esineitä ja taidetta.

Žilinan eläintarha

Žilinan eläintarha on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Eläintarha tarjoaa kodin monille eri eläinlajeille, kuten leijonille, karhuille, apinoille ja eksotiikaltaan harvinaisemmille eläimille. Eläintarha sijaitsee Žilina-joen rannalla ja siellä on myös leikkipuistoja ja retkipolkuja.

Kulttuurikeskus Stanica

Stanica on entinen rautatieasema, joka on muutettu taiteen ja kulttuurin keskukseksi. Täällä voi käydä näyttelyissä, elokuvissa, teatteriesityksissä ja konserteissa. Stanicassa järjestetään myös erilaisia työpajoja ja luovia tapahtumia, kuten performansseja ja tanssiesityksiä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Žilina on merkittävä kulttuurikaupunki, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin kokemiseen. Kaupungissa voi vierailla useissa museoissa, gallerioissa ja teattereissa.

Historia

Žilina on vanha kaupunki, jonka historia juontaa juurensa jo 1200-luvulle. Kaupungissa voi tutustua moniin historiallisiin nähtävyyksiin ja rakennuksiin, jotka kertovat sen menneisyydestä.

Museot

Žilinassa on useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat tietoa kaupungin historiasta, taidetta ja paikallisia perinteitä. Esimerkkejä museoista ovat Žilinan kaupunginmuseo ja Považie-museo.

Galleriat

Taiteen ystävät voivat vierailla Žilinan lukuisissa gallerioissa, joissa on esillä niin paikallisten kuin kansainvälisten taiteilijoiden teoksia. Gallerioista mainittavia kohteita ovat Žilinan taidemuseo ja Stanica Žilina-Záriečie -galleria.

Teatterit

Žilinassa voi nauttia erilaisista teatteriesityksistä, kuten draamasta, musikaaleista ja modernista tanssista. Kaupungin tunnetuin teatteri on Žilinan teatteri, joka tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen ohjelmiston.

Historialliset nähtävyydet

Kaupungin historialliset nähtävyydet kertovat Žilinan pitkästä historiasta. Esimerkkejä ovat Andrej Hlinka -aukio, jolla sijaitsevat kauniit barokkityyliset rakennukset, sekä Žilinan linna, joka on yksi Slovakian vanhimmista linnoista.

Romanttinen vanhakaupunki

Žilina tunnetaan myös kauniista ja romanttisesta vanhastakaupungistaan. Kapeat kujat, historialliset rakennukset ja kodikkaat kahvilat luovat viehättävän ilmapiirin, jossa voi nauttia kävelyretkistä ja paikallisista herkuista.

Perinteet ja kulttuuritapahtumat

Žilinassa järjestetään vuosittain erilaisia perinteitä ja kulttuuritapahtumia, joissa voidaan kokea paikallisia tapoja ja juhlia. Esimerkiksi Žilinan juhannusfestivaali ja Andrej Hlinkan päivä juhlistavat kaupungin perinteitä ja historiaa.

Ruokailu ja Ravintolat Žilinassa:

1. Perinteinen slovakialainen ruoka:

Žilinassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä slovakialaista ruokaa. Näissä ravintoloissa voit maistella paikallisia herkkuja kuten bryndzové halušky (juusto-perunapallot), kapustnica (hapankaalikeitto) ja pirohy (täytetyt taikinanyytit). Suositeltavia ravintoloita tällaisten ruokien löytämiseksi ovat esimerkiksi Traja Hrnčiari ja Pod Dubňom.

2. Kansainvälinen ruoka:

Žilinassa on myös lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia eri puolilta maailmaa. Voit nauttia italialaisesta, kreikkalaisesta, kiinalaisesta, intialaisesta ja monesta muusta keittiöstä Žilinan ravintoloissa. Suosittuja paikkoja tällaisen ruoan löytämiseksi ovat esimerkiksi La Dolce Vita, Belavista Club & Restaurant ja Peking Restaurant.

3. Katuruoka:

Katuruoka on suosittu vaihtoehto Žilinassa, ja kaupungissa on useita katuruokapaikkoja. Voit kokeilla paikallisia herkkuja kuten trdelník (liesikierrepulla), lokše (perunalettu) ja vyprážaný syr (paistettu juusto). Hyviä paikkoja katuruualle ovat esimerkiksi Žilina Food Market ja Streetfood U Jakuba.

4. Kalaravintolat:

Vaikka Žilina ei sijaitse rannikon lähellä, kaupungissa on silti joitain hyviä kalaravintoloita. Näissä ravintoloissa voit maistella tuoretta kalaa ja äyriäisiä, kuten lohta, siikaa ja rapuja. Suositeltavia kalaravintoloita Žilinassa ovat esimerkiksi Fish Restaurant Baltazar ja Rybarsky Restaurant.

5. Kasvis- ja vegaaniravintolat:

Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, Žilinassa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia kasvis- ja vegaaniruokia. Nämä ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja kuten tofu- ja kasvispohjaisia ruoka-annoksia. Suositeltavia kasvis- ja vegaaniravintoloita ovat esimerkiksi Vegan Bar ja Radost Bistro.

6. Kahvilat ja leipomot:

Žilinassa on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia kahvia, teetä ja leivonnaisia. Näissä paikoissa voit maistella herkullisia leivonnaisia, kuten strudelia, torttuja ja kakkusia. Suositeltavia kahviloita ja leipomoita Žilinassa ovat esimerkiksi Café Rehorik, Cukráreň Veselá Bábovka ja Café Veletržná.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Hiihto ja lumilautailu

– Žilinassa ja sen lähialueilla on useita hiihtokeskuksia, kuten Vrátna dolina, Kubínska hoľa ja Snowland Valčianska dolina.
– Hiihtokeskuksissa on erilaisia rinteitä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin laskijoille.
– Lisäksi hiihtokeskuksissa on useita hissejä, välinevuokraamoja ja ravintoloita.
– Lumilautailijat voivat nauttia rinnealueista ja erilaisista freestyle-alueista.

Metsäretket ja vaellus

– Žilina ympäristöineen tarjoaa upeita mahdollisuuksia metsäretkille ja vaelluksille.
– Alueella on useita luonnonpuistoja ja kansallispuistoja, kuten Mala Fatra, Strazovske vrchy ja Kysucké Beskydy.
– Retkeilijät voivat ihailla upeaa luontoa, patikoida erilaisilla reiteillä ja tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Golf

– Žilinassa on useita golfkenttiä, kuten Golf & Country Club Žilina ja Gray Bear Golf Club.
– Kentillä voi pelata golffia, osallistua golftunneille tai osallistua erilaisiin golftapahtumiin.
– Golfkenttien yhteydessä on yleensä myös ravintoloita ja klubitaloja.

Vesiliikunta

– Žilinan läheisyydessä on useita upeita järviä, joissa voi harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja, kuten melontaa, suppailua ja purjelautailua.
– Lisäksi kaupungissa on uimahalleja ja vesipuistoja, kuten Aquapark Tatralandia ja Aquapark Dolny Kubin.
– Vesipuistoissa voi nauttia vesiliukumäistä, altaille ja erilaisista vesihuvilaitteista.

Kulttuuri- ja taidetapahtumat

– Žilina tarjoaa monipuolista kulttuuri- ja taideohjelmaa eri vuodenaikoina.
– Kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja, konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä.
– Lisäksi Žilinassa on useita taidegallerioita ja museoita, kuten Žilinan taidemuseo ja Suuren perjantain museo.

Suositut hotellit kohteessa Žilina:

1. Grand Hotel Kempinski High Tatras

Grand Hotel Kempinski sijaitsee Žilan kaupungin keskustassa tarjoten ylellistä majoitusta. Hotellissa on huoneita eri hintaluokissa, ravintoloita, kuntosali, uima-allas ja spa-palveluita.

2. Hotel Boss

Hotel Boss sijaitsee Žilan kaupungin keskustassa lähellä päärautatieasemaa. Hotellissa on tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, ravintola, baari ja kuntokeskus.

3. Holiday Inn Žilina

Holiday Inn Žilina sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Žilan kaupungin keskustasta. Hotellissa on viihtyisiä ja mukavasti sisustettuja huoneita, ravintola ja baari, kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel Slovakia

Hotel Slovakia sijaitsee Žilan kaupungin sydämessä lähellä pääostoskatua. Hotellissa on perinteisesti sisustettuja huoneita, ravintola, baari ja sauna.

5. Palace Hotel Polom

Palace Hotel Polom sijaitsee Žilan kaupungin keskustassa lähellä jalkapallostadionia. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, ravintola, baari, sauna ja kuntosali.

Turvallisuus ja terveys

Yleinen turvallisuustilanne

Žilina on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja siellä on suhteellisen vähän vakavia rikoksia. Kuten missä tahansa kaupungissa, varovaisuutta ja huomiota kannattaa pitää yllä erityisesti pimeällä ja vilkkailla paikoilla. Turisteille suositellaan olemaan tarkkaavaisia matkatavaroistaan ja välttämään arvokkaiden esineiden näyttämistä julkisesti.

Poliisin läsnäolo

Žilinassa on poliisiasemia ja poliiseja, jotka valvovat kaupungin järjestystä ja turvallisuutta. Poliisi on läsnä eri puolilla kaupunkia ja vastaa nopeasti hätätilanteisiin. Heidän kanssaan voi ottaa yhteyttä tarvittaessa.

Päivystys ja hätänumerot

Slovakian yleinen hätänumero on 112. Tätä numeroa käytetään hätätilanteissa, kuten tulipaloissa, vakavissa onnettomuuksissa tai terveysongelmissa. Saatavilla on myös muita tärkeitä hätänumeroita, kuten sairaalan päivystys (tel. 155), poliisin hätänumero (tel. 158) ja palokunnan hätänumero (tel. 150).

Sairaala- ja terveyspalvelut

Žilinassa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat laadukkaita terveyspalveluita. Kaupungissa on riittävästi pätevää henkilökuntaa ja tarvittavia lääketieteellisiä laitteita hoitamaan erilaisia terveysongelmia. Matkailijoille suositellaan hankkimaan matkavakuutus ennen matkaa.

Turvalliset alueet ja vaaranpaikat

Žilinassa on monia turvallisia alueita, kuten keskustan kävelykatu, joka on suosittu paikka shoppailuun ja ulkoiluun. Kuitenkin muutamia alueita, kuten tiettyjä osia kaupungin laitamilla tai syrjäisempiä alueita, kannattaa välttää erityisesti pimeällä. Kadunvalot eivät välttämättä ole yhtä hyvin valaistuja näillä alueilla.

Ennen matkaa Žilinaan matkailijoiden olisi hyvä tarkistaa, että heidän rokotusohjelmansa on ajan tasalla. Suositeltavia rokotuksia voivat olla muun muassa perusrokotukset, kuten kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (mässäys, sikotauti, vihurirokko) sekä hepatiitti A ja B. Lisäksi on hyvä varmistaa, että matkavakuutus kattaa terveydenhuollon kuluja mahdollisten terveysongelmien varalta.

Rannat ja Vesistöt

1. Váh-joki:

Váh-joki on Žilinan kaupungin läpi virtaava joki, joka tarjoaa mahdollisuuksia niin ulkoiluun kuin virkistykseenkin. Joen varrella voi patikoida, pyöräillä tai ulkoilla ja sen rannoilla on myös piknik-alueita.

2. Budatín-järvi:

Budatín-järvi sijaitsee Žilinan lähistöllä ja se tarjoaa kauniin ympäristön luonnonystäville. Järvi on suosittu paikka kalastajien keskuudessa ja sen ympäri kulkee myös patikointireitti.

3. Domaniža-järvi:

Domaniža-järvi on toinen tärkeä vesialue Žilinan alueella. Järven rannalla on virkistysalue, jossa voi rentoutua, uida tai pelata rantalentopalloa. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen.

4. Stretávka-joki:

Stretávka-joki on pienempi joki, joka virtaa Žilinan kaupungin läpi. Joen rannoilla on polkuja ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ihailla kaupungin kauneutta ja samalla nauttia luonnosta.

5. Rajecká Teplica -vesiputoukset:

Rajacká Teplica on lähistöllä sijaitseva kylä, jossa voi ihailla upeita vesiputouksia. Vesiputoukset tarjoavat vehreän ja kauniin ympäristön retkeilyyn ja valokuvaamiseen.

Yöelämä ja viihde Žilinassa:

1. Baarit ja pubit:

Žilina tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi:

– Trafačka: Taiteellinen ja vaihtoehtoinen baari, joka tarjoaa elävää musiikkia ja DJ-iltoja.
– Alojz Pub: Perinteinen pubi, jossa on laaja olutvalikoima.
– Black Garage: Rock-henkinen baari, joka tarjoaa live-esiintyjiä ja teemailtoja.
– Dubliner Irish Pub: Irlantilaistyylinen pubi, jossa voi nauttia oluesta ja viihdyttävästä musiikista.

2. Klubit:

Jos haluat tanssia ja bailata yökerhossa, Žilinassa on useita vaihtoehtoja:

– Disco Noc: Suosittu yökerho, jossa on useita tanssilattioita ja DJ-iltoja eri musiikkityyleihin.
– Club Moulin Rouge: Monipuolinen yökerho, joka tarjoaa erilaisia musiikkityylejä ja teemailtoja.
– McQueen Club: Tunnelmallinen yökerho, jossa on erilaisia teemailtoja ja live-esiintyjiä.
– Bank Club: Elektronisen musiikin keskittymä, jossa DJ:t soittavat eri tyylejä.

3. Elokuvateatterit:

Jos haluat rentoutua elokuvan parissa, Žilinassa on useita elokuvateattereita, kuten:

– CineMax: Monisalinen elokuvateatteri, jossa esitetään uusimpia elokuvia eri genreistä.
– Kunsthalle Cinema: Taiteellisempiin elokuviin erikoistunut elokuvateatteri.
– Kino Mier: Elokuvateatteri, joka esittää sekä uusia että vanhempia elokuvia.

4. Teatterit ja konsertit:

Žilinasta löytyy myös teattereita ja konserttipaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä:

– Žilinan kaupunginteatteri: Esittää teatteriesityksiä eri genreistä.
– Dom Umenia Fatra: Kulttuurikeskus, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä.
– Stanica Žilina-Záriečie: Kulttuurikeskus, jossa on näyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

5. Muut viihdemahdollisuudet:

Lisäksi Žilinassa on muita viihdemahdollisuuksia, kuten:

– Keilauskeskukset: Useita keilahalleja, joissa voi viettää aikaa keilaten ystävien kanssa.
– Biljardisalit: Muutamia paikkoja, joissa voi pelata biljardia ja viettää aikaa ystävien kanssa.
– Escape roomit: Useita paikkoja, joissa voi osallistua pakohuonepeleihin ja ratkaista pulmia tiiminsä kanssa.

Luontokohteet ja retkeily Žilinassa

1. Mala Fatra kansallispuisto

Mala Fatra on yksi Slovakian suosituimmista kansallispuistoista, ja se sijaitsee lähellä Žilinan kaupunkia. Kansallispuistossa on upeita vuoristomaisemia, koskemattomia metsiä ja lukuisia vaellusreittejä. Siellä voi patikoida, kiipeillä ja ihailla upeita näkymiä. Alueella on myös monia lajeja, kuten karhuja, susia ja erilaisia lintuja.

2. Vratna Dolina kansallispuisto

Vratna Dolina sijaitsee Mala Fatran lähellä ja tarjoaa myös upeita luontomaisemia ja vaellusreittejä. Alueella on myös talviurheilumahdollisuuksia, kuten hiihtokeskus. Kansallispuistossa voi ihailla korkeita vuoria, solia ja vesiputouksia. Siellä on myös mahdollisuus vierailla perinteisissä vuoristokyliissä.

3. Zázrivské Vrchy luonnonpuisto

Zázrivské Vrchy on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Žilinan lähellä. Alueella on kaunista metsää, jokia ja vuoria. Siellä voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja luontoretkeilyä. Alueella on myös monia eläinlajeja, kuten hirviä, villisikoja ja majavia.

4. Šípkový Vrch vuori

Šípkový Vrch on suosittu vaelluskohde Žilinassa. Se sijaitsee kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiviin maisemiin. Vuorelle voi patikoida tai kiivetä ja siellä on myös näköalatasanne, josta voi ihailla maisemia.

5. Kysucké Beskydy luonnonpuisto

Kysucké Beskydy on laaja luonnonpuisto, joka ulottuu Žilinasta aina Tšekin rajalle asti. Se tarjoaa upeita vuoristomaisemia, metsiä, jokia ja järviä. Alueella voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja talviurheilua. Siellä on myös monia perinteisiä vuoristokyliä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

6. Jalovecká Dolina rotko

Jalovecká Dolina on rotko, joka sijaitsee Mala Fatran kansallispuiston alueella. Se on suosittu retkikohde, jossa voi patikoida rotkon läpi ja ihailla upeita kalliomuodostelmia ja vesiputouksia. Alueella on myös monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

1. Žilinan tuomiokirkko

Žilinan tuomiokirkko, viralliselta nimeltään Neitsyt Marian Käsiinottamisen katedraali, on merkittävä uskonnollinen ja historiallinen kohde Žilinassa. Se on yksi Slovakian suurimmista kirkoista ja sen rakentaminen alkoi jo vuonna 1370. Katedraali on goottilaistyylinen ja se kätkee sisäänsä upeita taidekappaleita ja veistoksia. Katedraalissa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia, ja se on avoinna myös vierailijoille.

2. Žilinan linna

Žilinan linna on toinen tärkeä historiallinen nähtävyys Žilinassa. Se sijaitsee korkealla puistossa kaupungin ylle kohoavalla kukkulalla. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja se on toiminut linnoituksena, aatelislinnana ja jopa vankilana. Nykyään linna toimii Slovakian kansallismuseon haarakonttorina, jossa on esillä erilaisia historiallisia näyttelyitä. Lisäksi linnan piha-alueella järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

3. Marian patsas

Marian patsas on merkittävä uskonnollinen symboli Žilinassa. Patsas sijaitsee Žilinan keskusaukiolla ja se on omistettu Neitsyt Marialle, joka on katolisen kirkon pyhimys. Patsas on valmistettu pronssista ja sen edessä oleva suihkulähde lisää sen kauneutta. Marian patsas on suosittu paikka niin matkailijoiden kuin paikallistenkin keskuudessa.

4. František Palacký -patsas

František Palacký -patsas on yksi Žilinan tärkeimmistä historiallisista kohteista. Patsas löytyy Andrej Hlinka -aukiolta ja se on pystytetty tšekkiläisen historiankirjoittajan ja poliitikon František Palackýn muistoksi. Patsas on valmistettu pronssista ja se on suosittu paikka kaupungin asukkaiden keskuudessa.

5. Barbaľova kellosepän talo

Barbaľova kellosepän talo on historiallinen rakennus Žilinassa. Se on yksi vanhimmista taloista kaupungissa ja se sijaitsee St. Štefanin kirkkoa vastapäätä. Rakennus on peräisin 1700-luvulta ja sen julkisivun koristeellisuus kiinnittää huomiota. Talon nimessä mainittu kelloseppä oli valmistanut talon julkisivun koristeelliset kellokoneistot.

6. Andrej Hlinka -aukio

Andrej Hlinka -aukio on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen paikka Žilinassa. Aukio saa nimensä slovakialaisen poliitikon Andrej Hlinkan mukaan ja se on kaupungin keskusaukio. Aukion ympärillä sijaitsee useita merkittäviä rakennuksia, kuten Marian patsas ja František Palacký -patsas. Andrej Hlinka -aukio on suosittu tapaamispaikka ja sen varrelta löytyy myös lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Strážovské vrchy -vuoren huippu

Strážovské vrchy -vuoren huippu tarjoaa upean panoraamanäkymän Žilinaan ja sen ympäristöön. Vuorta voi kiivetä jalan tai käyttää köysirataa päästäkseen huipulle, jossa voi ihailla kaunista maisemaa.

2. Budatínsky-halli

Budatínsky-halli sijaitsee Budatínskyn linnan vieressä ja tarjoaa upeat näkymät Žilinan kaupunkiin. Hallissa voi vierailla ja ihailla kaupungin näkymiä eri näkökulmista. Lisäksi hallissa järjestetään erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

3. Považie -museo

Považie -museo sijaitsee kukkulalla, josta avautuu kaunis näkymä Žilinan kaupunkiin. Museossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin sekä ihailla kaupungin näkymiä eri näkökulmista. Museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

4. Strečno -linnan rauniot

Strečno-linnan rauniot sijaitsevat Strečno -vuoren huipulla ja tarjoavat upeat panoraamanäkymät Žilinaan ja Váh-joen laaksoon. Linnan raunioilla voi ihailla kaupungin näkymiä ja tutustua alueen historiaan. Paikkaan pääsee kiipeämällä jalan tai käyttämällä hissiä.

5. Hliny -näköalapaikka

Hliny-näköalapaikka sijaitsee Hlinauksen puistossa ja tarjoaa kauniin näkymän koko Žilinan kaupunkiin. Paikalta voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja nähdä myös lähellä sijaitsevan Váh-joen. Alueella on myös penkkejä ja levähdyspaikkoja, joissa voi nauttia maisemista.Kohteen sijainti maa on Slovakia.

Jätä kommentti