Sevilla | Andalusian alueen pääkaupunki, joka on tunnettu mm. flamencosta ja arkkitehtuuristaan

Nähtävyydet ja kohteet

1. Alcázar

Alcázar on Sevillan kuninkaallinen palatsi, joka yhdistelee maurilaista ja goottilaista arkkitehtuuria. Se on yksi Espanjan parhaiten säilyneistä maurilaisista linnoista ja on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Alcázarin upeat puutarhat ja sisätilat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Espanjan kuninkaan entiseen asuinpaikkaan.

2. Sevillan katedraali

Sevillan katedraali on maailman suurin goottilainen katedraali. Se valmistui 1500-luvulla ja on omistettu Neitsyt Marian taivaaseenastumiselle. Katedraalin sisällä sijaitsee myös Christopher Columbuksen hauta. Vierailijat voivat kiivetä katedraalin kellotorniin, Giraldaan, ja ihailla upeita näkymiä yli kaupungin.

3. Plaza de España

Plaza de España on Barrio de Santa Cruzin kauniilla alueella sijaitseva aukio ja rakennuskompleksi. Sen suunnitteli vuonna 1928 arkkitehti Aníbal González. Aukion kaarevassa muodossa on 48 brikettikoristeltua penkkiä, jotka edustavat Espanjan maakuntia. Plaza de Españassa voi ihastella myös tyypillistä andalusialaista arkkitehtuuria ja vierailla sen useissa museoissa.

4. Triana

Triana on Sevillan kaupunginosa, joka sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla. Se tunnetaan flamenco-musiikistaan ja -tanssistaan sekä keramiikastaan. Triana onkin ollut historiallisesti tärkeä alue flamenco-kulttuurille ja on edelleen paikka, jossa flamencoa voi kokea autenttisessa ympäristössä. Alueella on myös useita baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

5. Metropol Parasol

Metropol Parasol, jota paikalliset kutsuvat myös nimellä Las Setas, on Sevillan modernein nähtävyys. Se on maailman suurin puisesta rakenteesta tehty holvikko ja sen päällä sijaitsee näköalatasanne. Metropol Parasolin alle on rakennettu markkinahalli sekä näyttelytiloja. Kävijät voivat nousta hissillä näköalatasanteelle ja ihailla upeita näkymiä yli kaupungin katoille ja Guadalquivir-joelle.

Kulttuuri ja Historia

Maamerkit ja nähtävyydet

Sevillassa on useita upeita maamerkkejä ja nähtävyyksiä, kuten Alcázar-palatsi, joka on yksi parhaiten säilyneistä maurilaisista kuninkaallisista palatseista Espanjassa. Katedraali ja Giralda-torni ovat myös merkittäviä nähtävyyksiä, ja katedraali on yksi maailman suurimmista goottilaisista kirkoista. Plaza de España on vaikuttava aukio, joka on rakennettu vuonna 1929, ja sitä ympäröi upea rakennuskompleksi.

Museot

Sevillassa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Andalusian taidemuseo, joka esittelee andalusialaisen taiteen historiaa. Arkeologinen museo puolestaan tarjoaa katsauksen alueen menneisyyteen. Casa de Pilatos on historiallinen palatsi, joka toimii museona ja näyttää sevillalaisen aristokraattisen elämän esimerkkejä.

Kirkot ja luostarit

Sevilla on tunnettu myös uskonnollisista rakennuksistaan. Lisäksi katedraalille ja Giralda-tornille, voit tutustua Iglesia del Salvador -kirkkoon, joka on yksi Sevillan tärkeimmistä barokkikirkoista. Santa Paula -luostari on myös suosittu vierailupaikka, jossa voi ihailla luostarin kauniita sisäpihoja ja nauttia herkullisia makeita herkkuja.

Festivaalit ja tapahtumat

Sevillassa järjestetään useita tunnettuja festivaaleja ja tapahtumia vuoden aikana. Semana Santa, eli pyhä viikko ennen pääsiäistä, on yksi kaupungin merkittävimmistä juhlista. Seville Feria on vuotuinen kevätfestivaali, jossa juhlitaan Andalusian kulttuuria musiikin, tanssin ja perinteisten vaatteiden avulla.

Flamenco

Sevilla on yksi Andalusian flamencokulttuurin keskuksista. Kaupungissa on useita flamenco-klubeja, joissa voit nauttia autenttisesta flamencotanssista ja -musiikista. Myös flamenco-museo antaa kattavan katsauksen flamencotaiteen historiaan ja kehitykseen.

Sevillan messut

Feria de Abril, eli Sevillan kevätfestivaali, on yksi kaupungin suurimmista ja tärkeimmistä tapahtumista. Festivaalialueella voi nauttia musiikista, tanssista ja hyvästä ruoasta sevillalaiseen tyyliin. Kävijät voivat myös tutustua Andalusian perinteisiin pukeutumalla flamencomekkoihin ja näyttämällä taitojaan flamenco-tanssissa.

Historialliset alueet

Sevillan vanhakaupunki Barrio Santa Cruz on viehättävä alue, jossa on ahtaita kujia, kukkivia patioiden, ja Andalusian arkkitehtuurin perinteitä. Triana, toisella puolella Guadalquivir-joen, on myös historiallinen alue, joka tunnetaan flamenco-perinteistään.

Kulinaariset perinteet

Sevillalaisessa kulinaarisessa perinteessä on vahvat maurilaiset vaikutteet. Kaupungin kuuluisin ruokalaji on gazpacho, kylmä tomaattikeitto, joka on erinomainen vaihtoehto kuumina kesäpäivinä. Tapas-kulttuuri on myös tärkeä osa sevillalaista elämäntapaa, ja paikalliset asukkaat nauttivat useita pieniä ruokalajeja ja juomia yhdessä ystävien kanssa. Olé olé!

Ruokailu ja Ravintolat

Andalusialainen ruoka

Andalusialainen ruoka on monipuolista ja mautonta, käyttäen runsaasti oliiviöljyä, vihanneksia ja tuoreita mereneläviä. Tyypillisiä andalusialaisia ​​ruokia ovat gazpacho-kylmäkeitto, Tortillita de camarones -katkarapukakku, Salmorejo -paksu tomaattikeitto, ja mahtava paella, joka on peräisin Valencian maakunnasta.

Tapas

Sevilla on tunnettu tapasistaan, joita voit nauttia monissa ravintoloissa ja baareissa ympäri kaupunkia. Tapas ovat pieniä annoksia, jotka tarjoillaan usein oluen tai viinin kanssa. Suosituimpia tapas-vaihtoehtoja Sevillassa ovat patatas bravas (paistetut perunat tulisella kastikkeella), jamón ibérico (iberian-kinkku) ja tortilla española (perunatortilla).

Ravintolat Sevillassa

Sevillassa on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokavaihtoehtoja. Alameda de Hércules -alueella on useita trendikkäitä ja moderneja ravintoloita, kun taas Santa Cruz -alueella voit nauttia perinteisestä ja historiallisesta tunnelmasta samalla maistaen herkullista andalusialaista ruokaa. Toinen suosittu ravintola-alue on Triana, jossa voit kokeilla paikallisia ruokia joen rannalla sijaitsevissa ravintoloissa.

Perinteiset illalliset ja flamenco

Sevillassa voit kokea perinteisen illallistapahtuman, joka tunnetaan nimellä ”tablaos”. Nämä ovat flamenco-showravintoloita, joissa voit nauttia illallisen samalla kun seuraat paikallisia flamencoesityksiä. Tablaos-ravintoloissa voit kokea aidon andalusialaisen kulttuurin ja musiikin samanaikaisesti.

Markkinat ja ruokatori

Sevillassa on myös monia markkinoita ja ruokatoreja, joissa voit löytää tuoreita tuotteita ja perinteisiä herkkuja. Yksi suosituimmista on Mercado de Triana, jossa voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja kalaa. Lisäksi Mercado Lonja del Barranco on moderni ruokatori, josta voit löytää erilaisia ​​ruokavaihtoehtoja, kuten tapaksia, sushiä, hampurilaisia ​​ja paikallisia herkkuja.

Kahvilat ja jälkiruoat

Sevilla on myös kuuluisa herkullisista jälkiruokavaihtoehdoistaan. Voit nauttia perinteisistä espanjalaisista makeisista, kuten churrosista ja chocolate con churrosista, mantecadosista (joululeivonnaisista) ja torrijasista (paahdetusta leivästä valmistettu makea leivonnainen). Lisäksi Sevillassa on monia viihtyisiä kahviloita, joissa voit nauttia paikallisesta kahvista tai teestä samalla kun rentoudut ja ihastelet kaupungin kauneutta.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurikohteet

– Sevilla on täynnä upeita kulttuurikohteita, kuten Alcázar-palatsi, joka on maailman vanhin toimiva kuninkaallinen palatsi. – Giralda-torni on Sevillan tunnetuimpia maamerkkejä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. – Plaza de España on kaunis aukio, joka on suosittu turistien keskuudessa. Aukio on rakennettu vuonna 1928 ja siellä voi rentoutua ja nauttia kauniista arkkitehtuurista. – Museo del Baile Flamenco on flamencotanssin omistettu museo, jossa voi oppia lisää tästä Andalusian perinteestä.

Ruokakulttuuri

– Sevilla tunnetaan herkullisesta ruokakulttuuristaan, jossa vallitsee viinin, ruoan ja hyvän seuran ilmapiiri. – Tapaksia, pieniä annoksia jaettavaksi, tarjoillaan monissa baareissa ja ravintoloissa. Suosittuja tapaksia ovat esimerkiksi patatas bravas (mausteiset perunat) ja jamón ibérico (iberiankinkku). – Gazpacho, kylmä tomaattikeitto, on tyypillinen sevillalainen ruokalaji kuuman kesän aikana. – Churros con chocolate, uppopaistettu taikina, jota dipataan paksuun suklaakastikkeeseen, on suosittu jälkiruoka.

Puistot ja luonto

– Maria Luisa -puisto on kaupungin suurin puisto, jossa voi kävellä kauniissa puutarhoissa ja nauttia kaupungin vehreydestä. – Guadalquivir-joki tarjoaa mahdollisuuden tehdä veneretkiä ja nauttia kauniista näkymistä. – El Real de la Feria on vuosittainen huvi- ja eläintarha, joka tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa perheen kanssa ja tutustua erilaisiin eläimiin.

Urheilu

– Sevilla on jalkapallo-intoilijoiden unelma, sillä kaupungissa on kaksi suurta jalkapallojoukkuetta, Sevilla FC ja Real Betis. – Kaupungista löytyy myös useita kuntosaleja, uimahalleja ja urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. – Bulevardi del Nervión -kävelykatu tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja lenkkeilyyn. Siellä voi myös vuokrata pyörän tai rullaluistimet ja tutustua kaupunkiin liikkumalla.

Ostokset

– Sevilla tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, kuten tavarataloja, putiikkeja, markkinoita ja kävelykatuja. – Calle Sierpes on yksi kaupungin suosituimmista ostoskaduista, jossa voi löytää vaatteita, kenkiä ja muita asusteita. – Triana on tunnettu keramiikkakaupunginosana, ja siellä voi ostaa perinteisiä ja käsintehtyjä keramiikkatuotteita. – Mercado del Arenal on kauppahalli, jossa voi ostaa tuoreita elintarvikkeita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja kalaa.

Suositut hotellit

1. Gran Meliá Colón

Gran Meliá Colón on viiden tähden luksushotelli, joka sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa. Hotellissa on moderni ja elegantti sisustus yhdistettynä perinteiseen andalusialaiseen tyyliin. Huoneet ovat tilavia ja tarjoavat ylellisen mukavuuden sekä näkymän kaupungin nähtävyyksiin. Hotellista löytyy myös useita ravintoloita ja baareja, spa-tilat sekä kuntosali.

2. Hotel Alfonso XIII

Hotel Alfonso XIII on historiallinen ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee Sevillan sydämessä lähellä Sevillan katedraalia ja kuninkaallista palatsia. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita sekä upeita näkymiä kaupunkiin tai puutarhaan. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, spa-tilat, uima-allas ja kuntosali.

3. Hotel Casa 1800 Sevilla

Hotel Casa 1800 Sevilla on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa. Hotellissa on perinteinen andalusialainen sisustus ja tunnelma. Huoneet ovat tyylikkäitä ja kodikkaita, ja joissakin huoneissa on myös oma terassi tai patio. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Sevillan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

4. Las Casas de la Judería

Las Casas de la Judería on ainutlaatuinen hotelli, joka koostuu useista perinteisistä andalusialaisista taloista, jotka on yhdistetty toisiinsa. Hotelli sijaitsee Sevillan juutalaiskorttelissa ja tarjoaa viehättäviä ja tyylikkäitä huoneita, joista osa avautuu kauniille sisäpihoille. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja ja ulkouima-allas.

5. Hotel Mercer Sevilla

Hotel Mercer Sevilla on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa lähellä Sevillan katedraalia. Hotelli tarjoaa moderneja ja ylellisiä huoneita sekä näkymiä kaupunkiin tai sisäpihoille. Hotellin ravintolassa voi nauttia gourmet-ruokaa, ja hotellissa on myös kattoterassi ja uima-allas.

Turvallisuus ja terveys Sevillassa

Yleinen turvallisuustilanne

Sevilla on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, turvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Tavallisia varotoimenpiteitä, kuten arvotavaroiden säilyttämistä huolellisesti ja matkailijoille tyypillisten huijausyritysten välttämistä, suositellaan.

Poliisi ja hätätilanteet

Espanjassa hätätilanteessa voidaan soittaa yleiseen hätänumeroon 112. Sevillaan on myös hyvä ottaa ylös paikallisen poliisin hätänumero, joka on 091. Poliisi on yleensä läsnä kaupungin tärkeimmillä alueilla ja voi auttaa sekä matkailijoita että paikallisia asukkaita.

Sairaalat ja terveyspalvelut

Sevillassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia. Matkailijoita varten on hyvä olla mukanaan matkavakuutuskortti tai muu dokumentti, joka oikeuttaa saamaan lääketieteellistä hoitoa. Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa pystytään hoitamaan monenlaisia sairauksia ja tapaturmia.

Juomavesi ja hygieniakäytännöt

Sevillassa hanavesi on juomakelpoista ja sitä voi turvallisesti juoda. Yleiset hygieniakäytännöt, kuten käsien peseminen saippualla ennen ruokailua ja wc-käynnin jälkeen, ovat suositeltavia. Ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa noudatetaan hygieniastandardeja, joten ruoan ja juoman voi yleensä nauttia turvallisesti.

Matkustustiedotteet ja turistiohjeet

Ennen matkaa Sevillan alueelle on suositeltavaa tarkistaa oma maan ulkoministeriön matkustustiedotteet. Ne antavat tietoa mahdollisista turvallisuusriskeistä ja ajankohtaisista tilanteista alueella. Myös matkailuneuvonnasta voi saada hyödyllistä tietoa ja ohjeita Sevillan turvalliseen tarkkailuun.

Rannat ja Vesistöt

1. Rio Guadalquivir

Rio Guadalquivir on tärkein joki Sevillassa ja se luo kaupungin keskustaan kauniin vesielementin. Joki tarjoaa mahdollisuuden risteilyihin, ja sen varrelta voi ihailla upeita näköaloja ja historiallisia nähtävyyksiä. Rannat joen varrella ovat suosittuja paikkoja nauttia auringosta ja virkistäytyä vedessä.

2. Parque de Maria Luisa

Parque de Maria Luisa on kaupungin suurin puisto, ja sen sisällä sijaitsee myös suuri tekojärvi nimeltä Estanque de los Lotos. Järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja sen rannalla voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

3. Playa de Matalascañas

Playa de Matalascañas on yksi Sevillan lähellä sijaitsevista rannoista. Se sijaitsee noin 80 kilometrin päässä kaupungista Atlantin rannalla. Ranta on suosittu auringonpalvojien ja vesipedon välittämisen keskuudessa ja tarjoaa myös erilaisia ​​vesiurheilumahdollisuuksia.

4. Playa de la Victoria

Playa de la Victoria on toinen suosittu ranta Sevillan lähellä. Se sijaitsee noin 120 kilometrin päässä kaupungista Cádizin kaupungin lähellä. Tämä pitkä hiekkaranta tarjoaa upeita näkymiä Välimerelle ja tarjoaa sekä auringonotto- että vesiliikuntamahdollisuuksia.

5. Playa de Bolonia

Playa de Bolonia on kaunis Atlantin ranta, joka sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Sevillasta Tarifan lähellä. Ranta on tunnettu hiekkadyyneistään ja kirkkaasta vedestään. Se on myös suosittu surffaus- ja leijalautailupaikka.

6. Guadalquivirin kanavia

Guadalquivirin kanavia hyödynnetään Sevillan vesiliikenteessä ja niitä pitkin voi tehdä veneretkiä kaupungin läpi. Kanavat tarjoavat mahdollisuuden tutustua Sevillan kauniiseen arkkitehtuuriin ja maisemiin vesiltä käsin.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Sevillassa on laaja valikoima baareja ja klubeja eri puolilla kaupunkia. Kaupungissa on sekä perinteisiä espanjalaisia baareja että moderneja yökerhoja. Joen rannalla sijaitseva Triana-kaupunginosa on erityisen suosittu bilepaikka, ja siellä voi löytää paljon baareja, joissa voi nauttia paikallisista juomista ja kuunnella flamencoa. Sevillassa on myös muutamia suuria ja suosittuja yökerhoja, jotka soittavat eri musiikkityylejä ja tarjoavat monenlaista viihdettä.

Flamencoesitykset

Sevilla on flamencokulttuurin keskus, ja kaupungissa voi nähdä autenttisia flamencoesityksiä useissa paikoissa. Flamenco on perinteikäs espanjalainen tanssi ja musiikkityyli, jossa yhdistyvät voimakas musiikki, ilmaisuvoimainen tanssi ja syvä tunne. Monissa flamencoesityksissä voi nauttia myös illallisesta samalla, kun ammattilaiset esittävät flamencoa lavalla.

Teatterit

Sevillassa on useita teattereita, joissa voi käydä katsomassa erilaisia esityksiä. Kaupungin pääteatteri, Teatro Lope de Vega, esittää sekä näytelmiä että musikaaleja. Teatterissa voi nähdä sekä espanjalaisia että kansainvälisiä tuotantoja. Lisäksi Sevillassa järjestetään teatterifestivaaleja, jolloin kaupungin teattereissa ja ulkoilmalavoilla esitetään erilaisia näytelmiä.

Elokuvateatterit

Sevillassa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Monet elokuvateatterit esittävät elokuvia sekä espanjaksi että englanniksi tekstitettynä. Lisäksi kaupungissa järjestetään elokuvafestivaaleja, kuten Sevillan elokuvafestivaali, jossa esitetään eri maiden elokuvia ja järjestetään alan ammattilaisten tapaamisia.

Kasino

Sevillassa on yksi kasino, Casino de la Exposición, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Kasinolla voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, pokeria ja kolikkopelejä. Lisäksi kasinolla järjestetään ajoittain erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja teemabileitä.

Livet musiikki

Sevillassa voi kuulla elävää musiikkia eri puolilla kaupunkia. Baareissa ja klubeissa voi olla livemusiikkiesityksiä, ja monet paikalliset ravintolat tarjoavat myös musiikkiesityksiä ruokailun yhteydessä. Joen rannalla sijaitsevat rannikkoravintolat ovat erityisen suosittuja iltaisin, kun voi nauttia hyvästä ruoasta samalla kun kuuntelee livemusiikkia ja ihailee joen kauniita maisemia.

Luontokohteet ja retkeily

1. Parque de María Luisa

Sevillan kuuluisin puisto on Parque de María Luisa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puisto on suuri ja vehreä alue, jossa on kauniita kävelyteitä, istutuksia ja suihkulähteitä. Puiston keskellä on Plaza de España, joka on yksi Sevillan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puisto tarjoaa myös mahdollisuuden vuokrata polkupyöriä tai veneitä ja nauttia kauniista maisemista.

2. Metropol Parasol

Metropol Parasol, joka tunnetaan myös nimellä ”Setas de Sevilla” eli Sevillan sienet, on moderni arkkitehtoninen rakennelma, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Rakennelma koostuu puusta ja lasista ja sen päällä on kävelyalueita sekä ravintoloita. Metropol Parasolilla voi nauttia kauniista näkymistä ja kävellä ylhäällä olevalla kävelyreitillä.

3. Parque del Alamillo

Parque del Alamillo sijaitsee Guadalquivir-joen varrella ja se on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa. Puistossa on paljon vihreitä alueita, jokia, lampia ja eläintarha. Alueella voi tehdä piknikkejä, lenkkeillä, pyöräillä ja jopa kiivetä puissa oleviin seikkailuratoihin.

4. Doñana kansallispuisto

Doñana kansallispuisto on yksi Euroopan tärkeimmistä lintualueista ja se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Sevillasta. Puisto on suuri ja monipuolinen, ja siellä voi nähdä erilaisia ​​lintulajeja, villieläimiä ja upeita maisemia. Puistoon järjestetään opastettuja retkiä, joissa voi kokea alueen luonnon kauneuden.

5. Sierra de Aracena ja Picos de Aroche

Sierra de Aracena ja Picos de Aroche ovat vuoristoalueita, jotka sijaitsevat noin kahden tunnin ajomatkan päässä Sevillasta. Alueella on upea luonto, vihreät metsät, rotkot ja pikkukyliä. Sierra de Aracenassa voi vaeltaa ja tutustua alueen luontopoluihin, sekä maistella paikallisia herkkuja, kuten ilmakuivattua kinkkua.

6. Guadalquivir-joen risteilyt

Guadalquivir-joki virtaa Sevillan läpi, ja joen varrella voi tehdä risteilyjä. Risteilyt tarjoavat mahdollisuuden nähdä kaupungin nähtävyyksiä uudesta näkökulmasta ja nauttia joen rauhallisesta tunnelmasta. Risteilyt voivat kestää noin tunnista muutamaan tuntiin, ja niihin sisältyy usein opas, joka kertoo alueen historiasta ja kulttuurista.

7. Italica

Italica on antiikin roomalainen kaupunki, joka sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Sevillasta. Tämä arkeologinen kohde tarjoaa mahdollisuuden tutustua antiikin roomalaiseen arkkitehtuuriin ja nähdä hyvin säilyneitä roomalaisia ​​hautoja, teattereita ja muita raunioita. Italica on myös kuuluisa siitä, että siellä on kuvattu joitain Game of Thrones -tv-sarjan kohtauksia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Sevilla Katedraali

Sevilla Katedraali on maailman suurin goottilainen katedraali, joka sijaitsee Sevillassa Espanjassa. Se rakennettiin 1400-luvulla entisen moskeijan tilalle. Katedraali on UNESCO:n maailmanperintökohde ja sisältää monia arvokkaita taide-esineitä, kuten Christopher Columbuksen hautamuistomerkin. Sen kellotorni, nimeltään La Giralda, tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

2. Alcázar

Alcázar on kuninkaallinen palatsi, joka sijaitsee Sevillassa. Se on yksi Espanjan vanhimmista kuninkaallisista palatseista, ja sen arkkitehtuuri on vaikuttava sekoitus maurilaista, goottilaista ja renessanssityyliä. Alcázarin puutarhat ovat erityisen upeita ja tarjoavat rauhallisen keitaan kaupungin keskellä.

3. Torre del Oro

Torre del Oro on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla Sevillassa. Se rakennettiin 1200-luvulla maurilaisen vallan aikana ja toimi puolustustarkoituksessa. Tänä päivänä se toimii merenkulkumuseona, jossa on näyttelyitä ja esineitä kaupungin merenkulun historiasta.

4. Real Maestranza de Caballería de Sevilla

Real Maestranza de Caballería de Sevilla on yksi Espanjan vanhimmista härkätaisteluareenoista, joka sijaitsee Sevillassa. Se on tunnettu arkkitehtuuristaan ja härkätaisteluistaan, jotka ovat olennainen osa Espanjan kulttuuria. Areenalla järjestetään edelleen säännöllisesti härkätaisteluita ja erilaisia tapahtumia.

5. María Luisa -puisto

María Luisa -puisto on kaunis puisto, joka sijaitsee Sevillassa. Se luotiin 1900-luvun alussa entiseksi kuninkaalliseksi puutarhaksi. Puisto on täynnä vehreitä alueita, suihkulähteitä, kasvihuoneita ja viehättäviä kävelypolkuja. Se on myös koti Plaza de España -aukiolle, joka on vaikuttava arkkitehtoninen rakennus ja suosittu turistikohde.

6. Santa Cruzin kaupunginosa

Santa Cruzin kaupunginosa on historiallinen alue Sevillassa, joka tunnetaan kapeista kujistaan, mukulakivikaduistaan ja kauniista plazaistaan. Se on kuuluisa myös lukuisista kirkoistaan, kuten Callejón del Agua, joka on pieni katujen sokkelo, täynnä kauniita patiotyyliin rakennettuja taloja.

7. Metropol Parasol

Metropol Parasol on moderni rakennus, joka tunnetaan nimellä ”Setas de Sevilla” tai Sevillan sienet. Se on yksi maailman suurimpia puisia rakennuksia ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Rakennuksen sisällä on arkeologinen kokoelma, ravintoloita ja kiipeilymahdollisuuksia sen päälle.

8. Hospital de los Venerables

Hospital de los Venerables on historiallinen rakennus Sevillassa, joka tunnetaan taiteen ja kulttuurin keskuksena. Se on entinen vanhainkoti, joka on kunnostettu ja sisältää nykyään arvokkaita taidekokoelmia, kuten Diego Velázquezin maalauksia. Rakennus itsessään edustaa barokkityyliä ja siinä on upeita piha-alueita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Giralda-torni ja Katedraalikirkko

Giralda-torni sijaitsee Sevillan Katedraalikirkon vieressä. Torniin johtaa ramppimainen kävelytie, josta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli. Katedraalikirkosta löytyy myös useita näköalatasanteita, jotka tarjoavat upeat maisemat Sevillan ympäristöön.

2. Metropol Parasol

Metropol Parasol on suuri puurakenteinen näköalapaikka, joka tunnetaan myös nimellä ”Setas de Sevilla”. Se sijaitsee Encarnaciónin aukiolla Sevillan keskustassa. Metropol Parasolin ylimmältä tasanteelta voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvia näkymiä.

3. Torre del Oro

Torre del Oro on historiallinen torni, joka sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla. Torniin on mahdollista kiivetä ja ylhäältä avautuu kaunis näkymä niin jokea kuin Sevillan vanhaakaupunkiakin kohti.

4. Plaza de España

Plaza de España on suuri aukio ja puisto Sevillan Maria Luisa -puistossa. Aukion keskellä kohoaa suuri puolikaareva rakennus, jota ympäröi kanava. Rakennuksen portaiden päällä on mahdollista seistä ja katsella yli aukion ja sen näköalapaikan avautuvia maisemia.

5. Las Setas de la Encarnación

La Encarnaciónin markkinapaikalla sijaitsevat Las Setas de la Encarnación -näköalapaikka. Rakennuksen ylimmältä tasanteelta voi ihailla panoraamanäkymiä Sevillan yli. Las Setas -rakennuksen ainutlaatuisen arkkitehtuurin ansiosta se tarjoaa mielenkiintoisen ja modernin näkymän kaupunkiin.

6. Triana-silta

Triana-silta yhdistää Sevillan keskustan Triana-nimiseen kaupunginosaan. Tältä historialliselta sillalta avautuu kauniit näkymät Guadalquivir-joen yli. Sillan päästä voi ihailla niin jokea, kaupunkia kuin sen ympärillä olevia rakennuksia.

7. Alcazar-palatsi

Alcazar-palatsin puutarhoista löytyy useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla palatsin kaunista arkkitehtuuria sekä panoraamanäkymiä puutarhojen yli. Palatsin korkeammista osista avautuu myös näkymä ympäröivään kaupunkiin.

Jätä kommentti