Granada | Löytyy historiallinen Alhambra-linna, joka on Unescon maailmanperintökohde

Nähtävyydet ja kohteet

Alhambra-palatsi

Alhambra-palatsi on yksi Granadan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja maailmanperintökohde. Se on keskiaikainen maurien linna- ja palatsikompleksi, joka sijaitsee kukkulalla upeassa maisemassa. Alhambra-palatsi on kuuluisa arabialaisesta arkkitehtuuristaan, yksityiskohtaisista koristeluistaan ja kauniista puutarhoistaan.

Generalife-puutarhat

Generalife-puutarhat ovat osa Alhambraa ja ne sijaitsevat lähellä palatsikompleksia. Puutarhat ovat tunnettuja kauneudestaan ja niissä voi ihastella upeita kasvillisuutta ja vesialtaita. Puutarhat olivat aikoinaan maurien kuninkaiden kesäasuinpaikka.

Katedraali ja kuninkaallinen kappeli

Granadan katedraali ja kuninkaallinen kappeli ovat uskonnollisia monumentteja, jotka sijaitsevat kaupungin keskustassa. Katedraali edustaa renässanssityyliä ja se on yksi Espanjan suurimmista kirkoista. Kuninkaallisessa kappelissa sijaitsevat Espanjan katolisen kuningasparin, Ferdinandin ja Isabellan, hautakappelit.

Sacromonte

Sacromonte on historiallinen kaupunginosa, joka on erityisen tunnettu sen luolista ja flamencosta. Alueella sijaitsevat luolat ovat olleet asuttuna jo vuosisatojen ajan, ja ne ovat osa paikallista kulttuuriperintöä. Sacromonte on myös kuuluisa flamenco-esityksistään, joita voi kokea alueen useissa tablao-ravintoloissa.

Albaicín

Albaicín on toinen historiallinen kaupunginosa, joka on suosittu nähtävyys Granadassa. Alueella voi kiertää kapeita kujia ja ihastella perinteistä andalusialaista arkkitehtuuria. Albaicín tarjoaa upeat näkymät Alhambraan ja Sierra Nevadan vuoristoon.

Science Park

Science Park on tiede- ja teknologiapuisto, joka tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Puiston tavoitteena on edistää tiedettä ja teknologiaa opettavalla ja viihdyttävällä tavalla. Puistossa voi esimerkiksi tutustua planetaarioon tai tehdä kokeita eri tieteiden aloilta.

Carmen de los Mártires

Carmen de los Mártires on kaunis puistomainen alue, joka sijaitsee lähellä Alhambraa. Puutarha-alueella on historiallisia rakennuksia ja viihtyisiä näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin näkymiä. Alueella järjestetään myös kesäisin musiikki- ja teatteriesityksiä.

Kulttuuri ja Historia

Alhambra

Alhambra on Granadan huomattava historiallinen nähtävyys. Se on muinainen linnoitus- ja palatsikompleksi, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustassa. Alhambra koostuu useasta osasta, kuten Nasridin palatsista, Alcazabasta ja Generalifen puutarhoista. Kompleksi on tunnettu upeasta islamilaisesta arkkitehtuuristaan, koristeellisista mosaiikkeista ja kauniista puutarhoista.

Granadan katedraali

Granadan katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Santa María de la Encarnaciónin katedraali, on tärkeä uskonnollinen monumentti kaupungissa. Se on rakennettu renessanssityylillä ja se on yksi maailman suurimmista katedraaleista. Katedraaliin kuuluu myös kuninkaallinen kappeli, jossa sijaitsee kuningasparin hautakammio, ja sen rakentamisessa on käytetty jalokiviä ja marmoria.

Gypsy-kulttuuri

Granadassa on rikas gypsy-kulttuuri, joka on osa kaupungin monimuotoista ja monikulttuurista historiaa. Gypsyt ovat asuneet Granadassa vuosisatojen ajan ja heidän vaikutuksensa näkyy kaupungin musiikissa, tanssissa ja muussa taiteessa. Erityisesti flamenco-musiikki ja -tanssi ovat tärkeä osa Granadan gypsy-kulttuuria.

El Sacromonte

El Sacromonte on kaupunginosa Granadassa, joka tunnetaan erityisesti flamenco-zambra-perinteestään ja troglodyttisista asunnoistaan. Troglodyttiset talot ovat ainutlaatuisia rakennuksia, jotka on kaiverrettu kallioon, ja niissä asuu edelleen gypsy-perheitä. Sacromontessa voi kokea perinteisen flamenco-zambran esityksen ja tutustua gypsy-kulttuurin historiaan.

Granadan historiallinen keskusta

Granadan historiallinen keskusta on suosittu kohde matkailijoille, ja se on hyvin säilynyt esimerkki maurilaisesta kaupunkisuunnittelusta. Keskusta koostuu kapeista kujista, valkoisista taloista ja kauniista aukioista, kuten Plaza Nuevasta ja Plaza Bib-Ramblasta. Albaicínin kaupunginosa on myös osa historiallista keskustaa ja se tarjoaa upeat näkymät Alhambraan.

Ruokailu ja ravintolat

Andalusialainen ruokakulttuuri

Andalusialaisessa ruokakulttuurissa korostuu Välimeren alueelle tyypillinen ruoka, jossa käytetään paljon oliiviöljyä, tuoreita vihanneksia ja mereneläviä. Myös tapakset, gazpacho-kylmäkeitto ja paella ovat suosittuja Andalusiassa.

Perinteiset andalusialaiset ruoat

Andalusiassa perinteisiä ruokia ovat esimerkiksi salmorejo (tomaatti-valkosipulisoseesta valmistettu kylmä keitto), pescaíto frito (friteerattuja pieniä kaloja), pescado a la plancha (grillattu kala) sekä gazpacho (kylmä keitto). Lisäksi Alhambraan kuuluvassa Alcazaba-linnassa sijaitsee tyylikäs ravintola, josta voi nauttia upeista näkymistä Granadaan.

Tapakset

Tapakset ovat tärkeä osa andalusialaista ruokailukulttuuria, ja Granadassa on lukuisia tapasbaareja, joissa voi nauttia pieniä annoksia erilaisia ruokia. Tapasbaareissa tarjoillaan yleensä lasillinen juomaa, kuten viiniä tai olutta, ja siihen kuuluu automaattisesti tapas-annos.

Parhaat ravintolat Granadassa

Granadassa on monipuolinen ravintolatarjonta, ja se tarjoaa mahdollisuuksia niin perinteiseen andalusialaiseen ruokaan kuin kansainväliseen keittiöönkin. Suosittuja ravintoloita Granadassa ovat esimerkiksi El Trillo, Carmela, Restaurante Ruta del Azafrán ja Restaurante Los Diamantes.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Vierailu historiallisissa kohteissa

Granada on tunnettu monista historiallisista kohteistaan, kuten Alhambra-palatsista, joka on maurien rakentama linna ja Unescon maailmanperintökohde. Lisäksi kaupungissa on useita kirkkoja ja katedraaleja, kuten Granadassa sijaitseva Granadan katedraali ja kappeli sekä San Jerónimo de Granadan luostari.

2. Patikointi ja vaellus Sierra Nevadassa

Granada sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella, mikä tekee siitä erinomaisen paikan patikointiin ja vaellukseen. Vuoristossa on useita vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä ympäröivään luontoon. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Mulhacénin huippu, joka on Espanjan korkein vuori, sekä Los Cahorrosin rotkolaakso.

3. Tutustuminen flamencoon

Granada on yksi Espanjan flamencokulttuurin keskuksista, ja kaupungissa voi kokea autenttisia flamencoesityksiä ja tanssia. Albaicínin kaupunginosassa järjestetään usein flamenco-iltoja, joissa voi nauttia musiikista, tanssista ja paikallisesta ilmapiiristä.

4. Nauttiminen tapas-baarikulttuurista

Granada on kuuluisa tapas-baarikulttuuristaan, jossa juoman oston yhteydessä tarjoillaan ilmaisia pikkupurtavia. Monet baarit Granadassa tarjoavat tätä perinnettä, ja tapasten makuun pääsee kiertämällä eri baareja ja maistellen erilaisia herkkuja.

5. Rentoutuminen arabikylpylässä

Granadassa on useita arabikylpylöitä, joissa voi rentoutua ja nauttia perinteisestä hamamin tunnelmasta. Näissä kylpylöissä voi tutustua muun muassa erilaisiin lämpö- ja vesihierontatekniikoihin sekä saunoa ja rentoutua kylmävesialtaissa.

6. Kävelyretket historiallisissa kaupunginosissa

Granadan historialliset kaupunginosat, kuten Albaicín ja Sacromonte, tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Näissä kaupunginosissa voi kierrellä kapeita kujia, nähdä kauniita aukioita ja ihastella perinteisiä andalusialaisia taloja.

7. Käynti Albayzínin näköalapaikoilla

Albaicín-kaupunginosa Granadassa tarjoaa upeita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla kaupungin maisemia ja erityisesti Alhambraa. Esimerkiksi Mirador de San Nicolás ja Plaza de San Miguel Bajo ovat suosittuja paikkoja, joilta avautuu upeat näkymät Alhambraan ja Granadan vanhaankaupunkiin.

8. Vieraileminen kulttuurikohteissa, kuten Granadan taidemuseossa

Granadassa on useita kulttuurikohteita, kuten Granadan taidemuseo, jossa voi tutustua espanjalaiseen taiteeseen ja historiallisiin näyttelyihin. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

Suositut hotellit Granadassa

1. Parador de Granada

Parador de Granada sijaitsee Alhambra-puistossa ja tarjoaa upeat näkymät Granadan kaupunkiin. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista osassa on perinteisiä andalusialaisia ​​yksityiskohtia. Hotellissa on myös ravintola ja ulkouima-allas.

2. Hotel Santa Isabel la Real

Hotel Santa Isabel la Real sijaitsee Granadan vanhassakaupungissa Albaicínin alueella. Tämä viehättävä hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet ja upeat näkymät Alhambraan. Hotellin yhteydessä on myös puutarha, jossa vieraat voivat rentoutua.

3. Eurostars Washington Irving

Eurostars Washington Irving on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Alhambra-puiston vieressä. Hotellissa on moderneja huoneita, joista osassa on terassi ja näkymät Alhambraan. Hotellin ravintola tarjoilee kansainvälisiä ja paikallisia herkkuja.

4. Palacio de Santa Ines

Palacio de Santa Ines sijaitsee Albaicínin alueella Granadan kaupungissa. Tämä historiallinen hotelli tarjoaa viehättäviä huoneita, joissa on perinteisiä yksityiskohtia. Hotellin ravintolassa vieraat voivat nauttia andalusialaisia ruokia.

5. Hotel Casa 1800 Granada

Hotel Casa 1800 Granada sijaitsee Albaicínin alueella lähellä Alhambraa. Hotellissa on eleganteja huoneita, jotka yhdistelevät moderneja ja perinteisiä sisustuselementtejä. Hotellissa on myös kattoterassi, jolta avautuvat näkymät Granadan kattojen yli.

6. Hotel Alhambra Palace

Hotel Alhambra Palace sijaitsee Alhambra-puiston läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista osassa on parveke ja näkymät Alhambraan. Hotellin ravintolassa vieraat voivat nauttia perinteisiä andalusialaisia ruokia.

7. Hotel Maciá Real de la Alhambra

Hotel Maciá Real de la Alhambra sijaitsee hieman Granadan keskustan ulkopuolella Alhambra-puiston vieressä. Hotellissa on moderneja huoneita, joista osassa on terassi ja näkymät Alhambraan. Hotellin spa-alueella on saatavilla erilaisia ​​rentouttavia hoitoja.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Granada on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, matkailijoiden tulee olla varovaisia ja noudattaa tavanomaista turvallisuuskäytäntöä. – Taskuvarkaudet voivat olla ongelma tietyillä alueilla, kuten turistikohteissa ja julkisissa liikennevälineissä. Ole tarkkaavainen ja varo arvotavaroiden näkyvillä pitämistä. – Yöaikaan on suositeltavaa välttää liikkumista yksinäisillä kaduilla, erityisesti syrjäisissä kaupunginosissa. – Huolehdi henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämisestä turvallisesti hotellihuoneessa tai muussa majoituksessa. – Noudata paikallisten lakien ja tapojen kunnioittamista.

Terveys

– Terveydenhuoltojärjestelmä Granadassa on yleisesti ottaen hyvä ja laadukas. – Matkailijoiden tulisi hankkia matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa sairaalahoito- ja lääkehoitokulut. – Suositeltavaa on juoda aina pullotettua vettä, sillä hanavesi ei ole juomakelpoista. – Hyttyskarkotteiden käyttö on suositeltavaa etenkin kesäkuukausina tartuntatautien, kuten Zika-viruksen ja dengue-kuumeen, ehkäisemiseksi. – Aurinkorasvan säännöllinen käyttö on tärkeää auringonpolttamisen ehkäisemiseksi etenkin kesäkuukausina. – Mikäli tarvitset lääkäriä Granadassa, tarkista hotelliltasi tai turisti-infosta läheisiä terveyskeskuksia tai sairaaloita, joissa on kansainvälisesti päteviä lääkäreitä.

Rannat ja vesistöt

1. Playa de Granada

Playa de Granada on suosittu ranta, joka sijaitsee noin 2,5 kilometrin päässä Granadan kaupungista. Ranta tarjoaa hienoa hiekkaa, kristallinkirkasta vettä ja aurinkotuoleja sekä -varjoja vuokrattavaksi. Rannalla on myös useita ravintoloita ja rantabaareja.

2. Cala El Canuelo

Cala El Canuelo on kaunis ja rauhallinen poukama, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Granadasta. Ranta on saavutettavissa joko veneellä tai patikoimalla, ja sen ympärillä on upeaa luontoa ja kirkasta vettä. Rannalla ei ole palveluita, joten omat eväät ja juomat kannattaa pakata mukaan.

3. Playa de Poniente

Playa de Poniente on suuri hiekkaranta, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Granadasta. Ranta tarjoaa pitkän hiekkarannan, jossa on mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa. Rannalla on myös monia rantaravintoloita ja baareja.

4. Laguna de Padul

Laguna de Padul on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Granadasta. Laguunilla on kaunis järvi ja upea patikointireitti, joka kiertää järven ympäri. Järvellä voi myös meloa ja soutaa. Alueella on myös opastettuja retkiä ja linnuston tarkkailumahdollisuuksia.

5. El Embalse de Cubillas

El Embalse de Cubillas on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Granadasta. Järvellä voi harrastaa kalastusta, veneretkiä ja erilaisia vesiurheilulajeja. Järven ympärillä on myös patikointireittejä, joista voi nauttia upeista maisemista.

6. Rio Genil

Rio Genil on joki, joka virtaa Granadan läpi. Joki tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja melontaan. Joen rannalla voi myös rentoutua ja nauttia piknikistä.

Yöelämä ja viihde Granadassa

Baarit ja pubit

Granada on tunnettu eloisasta baarikulttuuristaan, erityisesti sen keskellä sijaitsevassa vanhassakaupungissa – Albaicínissa. Albaicínin kapeat kadut ovat täynnä viihtyisiä baareja ja pubeja, joissa voit nauttia paikallisista oluista ja cocktaileista. Baarit tarjoavat usein myös ilmaisia tapaksia juoman oston yhteydessä. Toiset suositut alueet yöelämälle ovat Calle Pedro Antonio de Alarcón ja Calle Navas.

Flamenco-esitykset

Granada on yksi Espanjan tunnetuimmista flamencokeskuksista, ja kaupungissa on useita paikkoja, joissa voit nähdä perinteisiä flamenco-esityksiä. Sacromonte-kaupunginosassa sijaitsevat cuevas eli luolat tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen, kun voit nauttia flamencosta intiimissä ja perinteisessä ympäristössä. Monet ravintolat ja tapas-baarit tarjoavat myös live-flamenco-esityksiä.

Klubit ja yökerhot

Granadan yöelämässä on tarjolla myös monia klubeja ja yökerhoja niille, jotka haluavat tanssia ja juhlia aamuun asti. Calle Pedro Antonio de Alarcón ja Calle Elvira ovat suosittuja kohteita, joista löytyy erilaisia klubeja ja yökerhoja eri musiikkityyleihin ja makuun sopien. Monet klubeista sijaitsevat keskustassa ja ovat kätevästi saavutettavissa.

Teatterit ja elokuvateatterit

Granadassa on myös useita teattereita ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat vaihtelevia esityksiä niin paikallisesta kuin kansainvälisestä taiteesta. Teatro Isabel la Católica on kaupungin päätteatteri, jossa järjestetään draamaesityksiä, tanssiesityksiä ja musiikkikonsertteja. Monista elokuvateattereista voi katsoa sekä uusimpia Hollywood-elokuvia että paikallisia tuotantoja.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Sierra Nevada -vuoristo

Sierra Nevada on Espanjan korkein vuoristo, joka tarjoaa upeita luontoon liittyviä kokemuksia. Alueelta löytyy monia patikointi- ja vaellusreittejä, joista voi nauttia upeista näkymistä ja luonnon monimuotoisuudesta. Myös talvella Sierra Nevadalla voi harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten laskettelua ja lumilautailua.

2. Alhambra-puisto

Alhambra-puisto sijaitsee Alhambra-linnakkeen ympäristössä ja tarjoaa kauniita puutarhoja ja historiallista tunnelmaa. Puistossa voi kävellä kauniiden puiden ja kukkien ympäröimänä sekä nauttia upeista näkymistä linnakkeelle.

3. Generalife

Generalife on osa Alhambra-kompleksia ja se tunnetaan kauniista puutarhoistaan ja vesipuolistaan. Tämä historiallinen paikka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua maurien rakentamiin puutarhoihin ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

4. Sacromonte-luolat

Sacromonte-luolat ovat tärkeä osa Granadan kulttuuria. Luolat ovat peräisin antiikin ajoista ja ne on kaiverrettu vuorenrinteeseen. Tänä päivänä luolissa voi tutustua andalusialaiseen kulttuuriin, esimerkiksi flamenco-musiikkiin ja -tanssiin liittyviin perinteisiin.

5. Mirador de San Nicolas

Mirador de San Nicolas on näköalapaikka, josta avautuu upea näkymä Alhambra-linnakkeelle ja Sierra Nevada -vuoristoon. Tämä suosittu paikka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin ihailemaan auringonlaskuja ja nauttimaan upeasta maisemasta.

6. Los Cahorros -luonnonpuisto

Los Cahorros -luonnonpuisto sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Granadan keskustasta ja tarjoaa upeat retkeilymahdollisuudet luonnon ystäville. Alueella on useita patikointireittejä, joista voi nauttia kauniiden rotkojen ja vesiputousten seurassa.

7. Federico García Lorcan puutarhat

Federico García Lorcan puutarhat ovat kauniit puutarhat, jotka on nimetty kuuluisan espanjalaisen runoilijan mukaan. Puutarhoissa voi kävellä kauniiden kasvien ja puiden ympäröimänä sekä nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

8. Sierre de Huétor -luonnonpuisto

Sierre de Huétor -luonnonpuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Granadan keskustasta ja tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella on monia patikointipolkuja, joista voi ihailla luonnon monimuotoisuutta ja nauttia upeista näkymistä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Granadassa:

Alhambra

Alhambra on Granadan tunnetuin nähtävyys, joka koostuu linnasta, palatseista ja puutarhoista. Se oli maurilaisen Nasrid-dynastian kuninkaiden asuinpaikka 1200- ja 1300-luvuilla. Alhambra on arkkitehtoninen mestariteos, jossa yhdistyy islamilainen taide, kristillinen renessanssi ja juutalaisten kulttuuri. Alueella voi ihailla kauniita sisäpihoja, vesiputouksia, peilisaleja ja puutarhoja.

Generalifen puutarhat

Generalifen puutarhat ovat osa Alhambran kompleksia ja ne sijaitsevat kukkulalla. Puutarhoissa on kauniita kasveja, lammikoita, suihkulähteitä ja kävelyreittejä. Generalifen puutarhat tarjoavat upeat näkymät Alhambraan ja Granadan kaupunkiin.

Granadan katedraali

Granadan katedraali on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se valmistui vuonna 1561 ja on rakennettu maurilaisen moskeijan paikalle. Katedraali edustaa renessanssityyliä ja sen sisältä löytyy upeita taideteoksia. Katedraaliin kuuluu myös kuninkaallinen kappeli, jossa sijaitsee kuninkaan ja kuningattaren hautakammio.

Kuningas Juhana I:n palatsi (Palacio de Juan I)

Kuningas Juhana I:n palatsi sijaitsee Alhambran linnassa. Se on yksi Alhambran parhaiten säilyneistä rakennuksista ja sen sisätiloista löytyy arabialaista käsialaa. Palatsiin kuuluu muun muassa kuninkaan makuuhuone, kuningattaren huone, kappeli ja useita salia.

San Jerónimo de Granada

San Jerónimo de Granada on katolinen luostari, joka sijaitsee Granadan historiallisessa keskustassa. Se valmistui 1500-luvulla ja on rakennettu korvaamaan aiempi luostari, joka tuhoutui maanjäristyksessä. Luostarin kirkko on sisältä kauniisti koristeltu ja sen alttaritaulussa voi ihailla taideteoksia.

Carmen de los Mártires

Carmen de los Mártires on kaunis puutarha- ja puistokompleksi, joka sijaitsee Alhambran lähellä. Puisto on täynnä kasveja, kukkapenkkejä, suihkulähteitä, kävelyreittejä ja pieniä järviä. Paikka tarjoaa upeita näkymiä Alhambralle ja Sierra Nevadalle.

Kristuksen torni (Torre del Cristo)

Kristuksen torni on yksi Alhambran puolustustorneista. Tornin rakennutti kuningas Juhana II 1300-luvulla, ja sen nimi tulee siellä sijaitsevasta kristus-patsaasta. Torneista avautuu kaunis näköala sekä Alhambran alueelle että Granadan kaupunkiin.

Sacromonten alue

Sacromonte on historiallinen alue Granadassa, joka tunnetaan flamencosta ja sen luolista. Alueella sijaitsee suuri määrä luolia, jotka ovat perinteisesti olleet asumuksia ja esityspaikkoja flamencotanssijoille ja -muusikoille. Sacromonte on myös tunnettu upeista näkymistään Alhambraan ja Granadan kaupunkiin.

Granadan Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Mirador de San Nicolas

Mirador de San Nicolas on suosituin ja tunnetuin näköalapaikka Granadassa. Se sijaitsee Albaicínin kaupunginosassa, juuri vastapäätä Alhambran linnoitusta. Miradorilta avautuu upea näkymä Alhambralle, Albayzínin vanhalle kaupunginosalle sekä Granadan keskustalle. Paikka on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, jolloin maisemat ovat erityisen vaikuttavat.

2. Alhambra

Alhambra on Granadan tärkein symboli ja yksi maailman suosituimmista matkailukohteista. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Alhambran linnakompleksin huipulta voi ihailla Granadan keskustan kattojen yli kohoavaa Sierra Nevadan vuoristoa ja Albayzínin kaupunginosan sokkeloita.

3. Carmen de los Mártires

Carmen de los Mártires on kaupungin kaupunginpuutarha, joka tarjoaa kauniit panoraamanäkymät Granadan yli. Puutarhassa on historiallinen linna ja useita kukkaistutuksia. Puiston korkeammilta kohdilta voi ihailla kaupunkia ja Alhambran linnoitusta.

4. Realejo

Realejo on Granadan entinen juutalaiskaupunginosa, josta löytyy useita korkeita kohtia, joista voi ihailla panoraamoja kaupungista. Esimerkiksi Campo del Principe -aukiolla voi nauttia upeasta näkymästä Alhambralle ja Sierra Nevadan lumihuipuille.

5. Sacromonte

Sacromonte on kuuluisa Romani-kansan asuttama kaupunginosa, joka sijaitsee kukkulalla Granadassa. Täältä voi löytää paitsi kauniita näkymiä Granadaan myös kuuluisat Gitanes-kodat, jotka ovat perinteisesti cave-asumuksia, joissa flamenco esiintyy.

6. Albaicín

Albaicín on yksi Granadan vanhimmista kaupunginosista, ja sieltä löytyy useita näköalapaikkoja. Esimerkiksi Plaza de San Nicolasilla voi ihailla upeita näkymiä Alhambralle ja Sierra Nevadalle. Albaicínin kapeat kadut ja valkoiset talot luovat viehättävän ilmapiirin, ja kävellessään kaupunginosassa voi nauttia upeista näkymistä. Tässä olivat Granadan panoraama- ja näköalapaikkojen kohokohdat. Näillä paikoilla voit nauttia kaupungin upeista maisemista ja ihailla Granadan kauneutta eri näkökulmista.

Jätä kommentti