Halvat lennot Karagandy

Nähtävyydet ja kohteet

1. Bukhtarma-järvi

Bukhtarma-järvi on suuri tekojärvi, joka sijaitsee Karagandyn lähellä. Se on suosittu matkailukohde ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten kalastukseen ja veneilyyn.

2. KarLag-museo

KarLag-museo on entinen vankileirialue, joka sijaitsee Karagandyn kaupungin lähistöllä. Museo esittelee alueen historiaa ja vankileirijärjestelmää, joka oli osa Neuvostoliiton gulag-järjestelmää.

3. Karagandyn taidemuseo

Karagandyn taidemuseo on tärkeä kulttuurikohde, joka tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia Kazakstanin taiteesta. Museo esittelee sekä perinteisiä että nykyaikaisia taiteen muotoja.

4. Botaninen puutarha Arboretum

Karagandyn lähistöllä sijaitseva botaninen puutarha Arboretum on kaunis ja rauhallinen alue, jossa voi tutustua erilaisiin kasvilajeihin ja nauttia luonnosta.

5. Karagandyn elokuvateatteri Aurora

Karagandyn elokuvateatteri Aurora on suosittu paikallisten keskuudessa. Se tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä ja on mukava paikka viettää iltaa.

6. Minustinskaja kulttuuriperintöalue

Minustinskaja on historiallinen kaivoskaupunki, joka sijaitsee Karagandyn alueella. Alueella voi tutustua kaivostoiminnan historiaan ja nähdä vanhoja rakennuksia ja rakenteita.

7. Karagandyn kaupungintalo

Karagandyn kaupungintalo on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin hallintoon ja hallinnollisiin tiloihin.

8. Kazakstanin kaivosmuseo

Kazakstanin kaivosmuseo on kiehtova kohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kaivosteollisuuden historiasta ja kehityksestä Kazakstanissa. Museossa voi oppia erilaisista kaivostoimintaan liittyvistä prosesseista ja tekniikoista.

9. Park Zaslonovoa

Park Zaslonovoa on kaunis ja viihtyisä puistoalue Karagandyn keskustassa. Siellä voi nauttia luonnosta, kävellä tai rentoutua puiston penkeillä.

10. Temirtaun kauppakeskus

Temirtaun kauppakeskus on suuri ostoskeskus, jossa on laaja valikoima erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Se tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia ja mukavia ruokailupaikkoja.

Kulttuuri ja Historia

1. Kaupungin perustaminen ja historia

Karagandyn kaupunki perustettiin vuonna 1934 Neuvostoliiton aikana. Aluksi se oli pieni kaivoskaupunki, joka keskittyi hiilen louhintaan. Kaupungin väestö kasvoi nopeasti, kun uudet kaivokset avattiin ja teollisuutta rakennettiin alueelle. Karagandysta tuli Keski-Kazakstanin alueen tärkein teollisuuskeskus.

2. Kulttuurikohteet

Karagandylla on monia kulttuurikohteita, kuten teattereita, museoita ja taidegallerioita. Jotkut suosituimmista kohteista ovat:
– Karagandyn draamateatteri: Kaupungin pääteatteri, jossa esitetään monipuolista teatteriohjelmaa.
– Karagandyn taidemuseo: Museo, jossa on laaja kokoelma kazakstanilaista ja kansainvälistä taidetta.
– Karagandyn lastenmusiikkiteatteri: Teatteri, joka esittää musikaaleja ja näytelmiä lapsille.
– Karagandyn alueellinen historian ja kulttuurin museo: Museo, joka tarjoaa tietoa alueen historiasta ja kulttuurista.

3. Tunnetut tapahtumat ja festivaalit

Karagandyssa järjestetään vuosittain useita merkittäviä tapahtumia ja festivaaleja. Joitakin tunnetuimpia ovat:
– Karagandyn kansainvälinen elokuvafestivaali: Elokuvatapahtuma, jossa esitetään elokuvia eri puolilta maailmaa.
– Karagandyn kansainvälinen tanssifestivaali: Tanssijoiden ja tanssiryhmien tapahtuma, joka esittelee erilaisia tanssityylejä.
– Karagandyn kansainvälinen jazzfestivaali: Jazz-musiikkitapahtuma, johon osallistuu koti- ja ulkomaisia muusikoita.
– Kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlat: Juhlat, joilla juhlistetaan Kazakstanin itsenäisyyttä ja järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia.

4. Merkittävät historialliset paikat

Karagandyn alueella on useita merkittäviä historiallisia paikkoja, kuten:
– Spasskiy katedraali: Ortodoksinen katedraali, joka on rakennettu 1800-luvulla.
– KarLagin museo: Museo, joka kertoo Karagandyn lähistöllä sijainneen pakkotyöleirin historiasta ja olosuhteista.
– Akmolinskyn vankila: Entinen vankila, joka on toiminut vuodesta 1824 asti ja on tänään museona, jossa voi oppia Kazakstanin vankilahistoriasta.
– KazZHARin kaivosmuseo: Museo, joka kertoo alueen kaivostoiminnasta ja hiilen louhinnasta Karagandyn historiassa.

5. Kulttuurielämä ja perinteet

Karagandyn kulttuurielämässä korostuvat kansanperinteet ja kulttuuriset tapahtumat. Kazakstanin perinteiset tanssit ja musiikki ovat keskeisiä osia paikallisessa kulttuurissa. Lisäksi kaupunki tarjoaa monia mahdollisuuksia osallistua teatteriesityksiin, konsertteihin ja taidekurssituksiin. Karagandyn asukkaat juhlivat myös kansallisia juhlapäiviä ja perinteitä, kuten Navrus, Uzynada ja Nauryz.

Karagandyn ravintolat ja ruokakulttuuri

Perinteinen kazakstanilainen ruoka

– Kazakstanilainen ruoka perustuu usein lihaan, erityisesti lampaanlihaan, mutta myös muihin eläimiin, kuten hevosiin.
– Perinteisiä Kazakstanin ruokalajeja ovat manti (lihalla täytetyt taikinanyytit), beshbarmak (keitetty liha ja taikinasta tehty leipä) ja kumys (hevosenmaidosta valmistettu perinteinen juoma).

Ravintolat Karagandyssa

– Karagandyssa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat monenlaisia ruokakokemuksia.
– Kazakstanilaisia ​​ruokalajeja voi nauttia muun muassa ravintola Nazarbayev, joka tarjoaa autenttista kazakstanilaista ruokaa ja perinteistä ilmapiiriä.
– Jos kaipaa kansainvälistä ruokaa, kannattaa vierailla esimerkiksi ravintola Hakuna Matata, joka tarjoaa laajan valikoiman länsimaalaista ruokaa, kuten pihvejä, burgereita ja pastoja.
– Karagandysta löytyy myös useita kahviloita ja pikaruokaravintoloita, esimerkiksi ravintolaketju McDonald’s.

Ravintoloiden hintataso

– Ravintoloiden hintataso Karagandyssa vaihtelee. Kazakstanilaisissa ravintoloissa saattaa olla edullisempaa kuin kansainvälisissä ravintoloissa.
– Yleisesti ottaen hinnat ovat kuitenkin alhaisempia kuin esimerkiksi Euroopassa tai Yhdysvalloissa.
– Yleisesti ottaen ravintolassa syöminen ei ole Karagandyssa kovin kallista.

Ruokailutavat

– Karagandyn ruokailutavat eivät poikkea suuresti muista Kazakstanin alueen ruokailutavoista.
– Kazakstanilaiset syövät yleensä kolme pääateriaa päivässä: aamiainen, lounas ja päivällinen.
– Kazakstanilaisten ruokailussa käytetään usein kättä syömisen apuna.
– Ruokaa nautitaan yleensä ravintolassa tai kotona perheen tai ystävien kanssa.

Erityisruokavaliot

– Karagandysta löytyy myös ravintoloita, jotka tarjoavat erityisruokavalioihin soveltuvia ruokia.
– Esimerkiksi vegetaarinen tai vegaaninen ruokavalio voi olla mahdollista toteuttaa Karagandyn ravintoloissa.
– Kannattaa kuitenkin huomioida, että perinteisissä kazakstanilaisissa ruokalajeissa saattaa olla käytetty lihaa tai muita eläinperäisiä ainesosia.

Ruokailun tapakulttuuri ja tippien antaminen

– Kazakstanin ruokailutapakulttuuriin kuuluu yleisesti ottaen kohtalaisen rento ja sosiaalinen tunnelma.
– Ruoan ja juoman tarjoiluun saattaa kuulua pieni esittely tai esittely ja hän voi myös suositella tai tarjota joitain ruokalajeja.
– Tippiä ei välttämättä odoteta, mutta se on yleistä.
– Tavallinen tapa on antaa noin 10% laskun loppusummasta tipinä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Karagandyn kaupungissa on monia kulttuuri- ja taideaktiviteetteja, kuten museoita ja taidenäyttelyitä. Suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Karagandyn alueellinen historian ja taiteen museo sekä Karagandyn teatteri ja baletti. Näissä paikoissa voi tutustua paikalliseen historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin.

Urheilu ja liikunta

Karagandyn kaupungissa on useita urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Alueella on erilaisia urheilukeskuksia ja stadioneja, joissa voi harrastaa eri lajeja. Lisäksi kaupungissa on kuntosalit, uimahallit, jäähallit ja tenniskentät, jotka tarjoavat mahdollisuuksia monipuoliseen liikuntaan.

Luontoaktiviteetit

Karagandyn ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin luontoaktiviteetteihin. Alueella on useita kauniita puistoja ja luonnonpuistoja, joissa voi viettää aikaa ulkoillen ja luonnosta nauttien. Ruskomatkat ja retket lähialueiden kansallispuistoihin ovat myös suosittuja.

Shoppailu ja viihde

Karagandyn kaupungissa on runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Alueella on suuria ostoskeskuksia, joista löytyy paikallisten ja kansainvälisten merkkien liikkeitä. Lisäksi kaupungissa on elokuvateattereita, keilahalleja ja muita viihdetiloja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa.

Ravintolat ja kahvilat

Karagandyn kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisesta ja kansainvälisestä ruoasta. Alueella on tarjolla erilaisia keittiöitä aina perinteisistä paikallisista ruokapaikoista kansainvälisiin ravintoloihin. Kahvilat tarjoavat paikkoja rentoutumiseen ja kahvitteluhetkiin.

Suositut hotellit Karagandyssa

1. Voyage Hotel

Voyage Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Karagandyn kaupungin keskustassa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista osassa on oma parveke. Asiakkaiden käytettävissä on ravintola, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotelli tarjoaa myös kokous- ja juhlatilat.

2. Cosmonaut Hotel

Cosmonaut Hotel on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee lähellä Karagandyn tärkeimpiä nähtävyyksiä ja liikekeskuksia. Huoneet ovat tilavia ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

3. Hotel Chaika

Hotel Chaika on suosittu hotelli, joka tarjoaa mukavan oleskelun Karagandyn keskustassa. Hotellin huoneissa on ilmastointi, televisio, jääkaappi ja työpöytä. Asiakkaat voivat nauttia aamiaisen hotellin ravintolassa ja rentoutua saunassa. Hotelli tarjoaa myös pesulapalvelun.

4. Dostar Hotel

Dostar Hotel sijaitsee kätevästi Karagandyn rautatieaseman läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäät ja viihtyisät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaiden käytettävissä on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotelli tarjoaa myös pesulapalvelun.

5. Hotel Ar Nuvo

Hotel Ar Nuvo tarjoaa modernin ja tyylikkään oleskelun Karagandyn keskustassa. Hotellin huoneissa on ilmastointi, televisio, minibaari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Asiakkaat voivat nauttia aamiaisen hotellin ravintolassa ja rentoutua saunassa tai porealtaassa. Hotelli tarjoaa myös kokous- ja juhlatilat.

Turvallisuus ja terveys Karagandyssä

Julkisen turvallisuuden tila

Karagandy on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta siellä voi esiintyä satunnaisia rikoksia ja vaaroja, kuten taskuvarkauksia ja pikkurikoksia. Kävijöitä kehotetaan pitämään huolta henkilökohtaisesta omaisuudestaan ja välttämään pimeitä ja vähän valaistuja alueita erityisesti yöllä.

Terveyspalvelut

Karagandyssä on saatavilla monipuoliset terveyspalvelut, mukaan lukien sairaalat, yksityiset klinikat ja apteekit. Kaupungissa on useita lääkärikeskuksia, jotka tarjoavat erikoistuneita hoitopalveluita eri lääketieteellisillä alueilla. Yleinen terveydenhuoltojärjestelmä tarjoaa hoitoa kaikille kansalaisilleen.

Sairauksien ehkäisy

Karagandyssä toteutetaan aktiivisia toimenpiteitä sairauksien ehkäisemiseksi. Rokotusohjelmat ja terveysvalistus kampanjat ovat käytössä, jotta tarttuvat taudit kuten influenssa, tuberkuloosi ja hepatiitti voidaan torjua tehokkaasti. Matkailijoille suositellaan rokotuksia erityisesti ennen matkaa.

Liikenneturvallisuus

Karagandyssä on tärkeää noudattaa liikennesääntöjä tarkasti, sillä liikenne voi olla ruuhkaista ja kiireistä. Liikenteenvalvonta pyritään pitämään tehokkaana, mutta on suositeltavaa olla erityisen varovainen jalankulkijana tai pyöräilijänä. Taksin käyttäjien tulisi käyttää vain virallisesti tunnistettavia takseja.

Turvalliset matkailijanuvut

Karagandyssa toimii turvallisuusjoukot ja poliisit, jotka vastaavat matkailijoiden turvallisuudesta. Matkailijoille suositellaan pitämään arvotavaroitaan visusti mukanaan ja olemaan tarkkaavaisia ympäristöstään. Lisäksi on hyvä olla tietoinen matkailijoiden kohteista, joiden tiedetään olevan turvallisia ja suosittuja.

Ruokaturvallisuus

Karagandyssa noudatetaan tiukkoja terveys- ja hygieniastandardeja ruokapalveluissa. Ravintoloissa ja kahviloissa käytetään pääosin tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. On kuitenkin tärkeää tarkistaa ravintolan tai kahvilan hygieniataso ennen ruokailua. Matkailijoille suositellaan juomaveden pullotusta tai veden keittämistä ennen juomista.

Luonnonkatastrofit

Karagandyssa luonnonkatastrofeja, kuten maanjäristyksiä, tsunameja tai hurrikaaneja ei yleensä esiinny. On kuitenkin hyvä olla tietoinen paikallisista sääolosuhteista ja noudattaa viranomaisten neuvoja esimerkiksi äärimmäisen kylmien talvien tai ukonilmojen aikana.

Rannat ja vesistöt

1. Jezkazgan-järvi

Jezkazgan-järvi on suuri järvi, joka sijaitsee noin 130 kilometriä Karagandyn kaupungista lounaaseen. Järvi on muodostunut Syrdarjan ja Karan irroitusjärvestä ja se on yksi alueen tärkeimmistä vesiväylistä.

2. Saran-suolajärvi

Saran-suolajärvi on suuri suolajärvi, joka sijaitsee noin 70 kilometriä Karagandysta itään. Järvi on suosittu matkailukohde ja sen ympäristöstä löytyy monia hiekkarantoja sekä virkistysalueita.

3. Karagandyn vesipuisto

Karagandyn vesipuisto on suosittu kohde kaupungin asukkaiden keskuudessa. Vesipuistosta löytyy suuri uima-allasalue, vesiliukumäkiä ja muita vesiaktiviteetteja.

4. Karagandyn jokiranta

Karagandyn kaupungin läpi virtaa Nura-joki, joka tarjoaa kauniin jokirannan asukkaille ja vierailijoille. Jokiranta on suosittu paikka kävelylenkeille, piknikille ja ulkoilulle.

5. Aksu- ja Ulken-kosket

Karagandyn alueella sijaitsee myös Aksu- ja Ulken-kosket, jotka ovat suosittuja kohteita kalastuksen harrastajille. Koskissa on hyvät kalastusmahdollisuudet ja ne tarjoavat kauniit maisemat luonnosta nauttiville.

Yöelämä ja Viihde:

1. Baarit ja pubit:

Karagandyn kaupungissa on useita baareja ja pubeja, joissa voi nauttia erilaisista juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja baareja ja pubeja ovat esimerkiksi The Famous Pint, The English Pub ja The Irish Pub.

2. Klubit ja diskot:

Yöelämä Karagandyssä tarjoaa myös mahdollisuuden tanssia ja bailata erilaisissa klubeissa ja diskoteissa. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Club Space, Club Dali ja Club Matrix.

3. Live-musiikki:

Karagandyssä voi nauttia myös live-musiikista erilaisissa ravintoloissa ja baareissa. Monet paikalliset bändit ja artistit esiintyvät säännöllisesti esimerkiksi ravintola Uranus ja ravintola Caravanin kaltaisissa paikoissa.

4. Elokuvateatterit:

Kaupungissa on myös useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Kinopark 7 ja Karagandy Mall -ostoskeskuksessa sijaitseva Kinoplex.

5. Teatterit ja esitykset:

Karagandyn kaupunki tarjoaa myös teatterielämyksiä ja erilaisia esityksiä. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Karagandyn akateeminen draamateatteri, jossa voi käydä katsomassa erilaisia näytelmiä ja esityksiä.

6. Ravintolat ja kahvilat:

Karagandyn ravintolat ja kahvilat tarjoavat monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja eri makumieltymyksiä vastaavasti. Kaupunkiin on avattu viime vuosina myös kansainvälisiä ravintoloita, kuten McDonald’s, KFC ja Pizza Hut. Suositeltavia paikallisia ravintoloita ovat esimerkiksi Restoran ”Astana” ja Restoran ”Kaganat”.

Luontokohteet ja retkeily

  • Sairam-Ugam kansallispuisto

  • Karkaralinskintien kansallispuisto

  • Kentau-tasanko

  • Sherubai-kansallispuisto

  • Temirtau-tasangot

  • Balkhash-järvi

  • Bakanas-järvi

  • Ustyurt-laakso

  • Kyzylarai-vuoristo

  • Begluk-vuoret

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Karagandan Ortodoksinen Katedraali

Karagandan Ortodoksinen Katedraali on kaupungin tärkein ortodoksinen kirkko. Se rakennettiin vuonna 1893 ja se on yksi Karagandan vanhimmista uskonnollisista rakennuksista. Katedraali on arkkitehtoninen nähtävyys ja sen sisätilat ovat koristeltu upeilla ikoneilla ja freskoilla.

Karagandan Katolinen Katedraali

Karagandan Katolinen Katedraali on kaupungin ainoa katolinen kirkko. Se rakennettiin vuonna 1992 ja siitä on tullut paikallinen uskonnollinen keskus katolilaisille. Katedraali on upea rakennus sekä ulko- että sisäpuolelta, ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

KarLag-museo

KarLag-museo on historiallinen museo, joka kertoo Karagandan kaupungin merkittävästä roolista Neuvostoliiton Gulag-järjestelmässä. Museo sijaitsee KarLagin entisessä päämaja-rakennuksessa, joka toimi vankileirin keskuspisteenä. Museo esittelee vankileirin historiaa, elinoloja ja vankien tarinoita.

Karagandan Kaivostyömuseo

Karagandan Kaivostyömuseo on museo, joka kertoo alueen kaivosteollisuuden historiasta. Museo sijaitsee entisellä kaivoksen alueella ja se esittelee kaivostoiminnan kehittymistä Karagandassa. Museossa on näytteillä erilaisia kaivoskoneita, työkaluja ja valokuvia, jotka havainnollistavat kaivosmiesten elämää ja työtä.

Karagandan Historiallinen Museo

Karagandan Historiallinen Museo on museo, joka esittelee kaupungin ja alueen historiaa. Museossa on näytteillä arkeologisia löytöjä, perinteisiä esineitä, vanhoja karttoja ja valokuvia. Museo tarjoaa kattavan kuvan Karagandan menneisyydestä ja sen kehityksestä nykypäivään.

Tasbolat-mausoleumi

Tasbolat-mausoleumi on pyhä paikka, joka sijaitsee Karagandan kaupungin lähellä. Se on suosittu kohde uskonnollisille matkailijoille ja pyhiinvaeltajille. Mausoleumissa uskotaan olevan pyhitetyn sufi-piispan hauta. Paikkaan liittyy uskomuksia paranemisesta ja rukousten voimasta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Bukharaev Park

Bukharaev-puisto sijaitsee Karagandyn kaupungin keskustassa ja se tarjoaa upean näköalan yli kaupungin. Puiston ympäristössä on kauniita kukkia ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kaupungin maisemista.

2. Central Park of Culture and Rest

Keskuspuisto on yksi suosituimmista näköalapaikoista Karagandyn kaupungissa. Se tarjoaa panoraamanäkymän kaupunkiin ja ympärillä oleviin maisemiin. Puistossa on myös kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla erilaisia kasveja ja kukkia.

3. Independence Park

Independence Park tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Puistossa on korkeampia kohtia, joista voi nauttia kauniista maisemista ja ihailla Karagandyn arkkitehtuuria. Puisto tarjoaa myös erilaisia kävelyreittejä ja alueita piknikille.

4. Nurken Abdirov Monument

Nurken Abdirov -muistomerkki sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa hienot näkymät yli Karagandyn. Monumentti on omistettu tunnetulle kazakstanilaiselle taitelijalle ja sen ympäristöstä avautuu kaupungin kaunis panoraama.

5. Hazret Sultan Mosque

Hazret Sultan -moskeijasta avautuu upeat näkymät yli Karagandyn. Moskeijan korkeista minareeteista voi ihailla kaupungin maisemia ja saada kattavan kuvan kaupungin rakenteesta ja arkkitehtuurista. Moskeija itsessään on myös vaikuttava nähtävyys.

6. City Hall Observation Deck

Kaupungintalon näköalatasanne tarjoaa upeat näköalat yli Karagandyn. Täältä kävijät voivat ihailla kaupungin siluettia ja nauttia laajasta näköalasta kaupungin ympärillä oleviin maisemiin. Näköalatasanteella on myös opastettuja kierroksia ja kahvila.

7. Gogol Street

Gogol-katu tarjoaa kauniit näkymät Karagandyn keskustaan. Täältä voi katsella kaupungin vilinää ja nauttia kaupungin arkkitehtuurista. Kadun varrella on myös lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat mukavan taukopaikan kaupungin kiertämisen lomassa.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti