Halvat lennot Alytus

Nähtävyydet ja kohteet

Alytusin vanha kaupunki

Alytusin vanha kaupunki on historiallinen alue, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen ja arkkitehtuuriin. Alueella sijaitsee muun muassa vanhoja rakennuksia, kuten kirkkoja ja taloja, sekä viehättäviä katuja ja puistoja.

Alytusin linna

Alytusin linna on linnoitus, joka on peräisin 1800-luvulta. Linna sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä voi tutustua paitsi linnoitukseen, myös sen historiaan. Linnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Alkas-kalliot

Alkas-kalliot ovat näyttävät kalliomuodostelmat, jotka sijaitsevat Alytusin lähistöllä. Alueella voi tehdä patikointiretkiä ja nauttia upeista näköaloista. Kallioilta voi myös ihailla kaunista luontoa ja maisemia.

Dainavos-mäki

Dainavos-mäki on suosittu ulkoilualue, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Mäen päällä sijaitsee myös näköalatorni, josta voi ihailla Alytusin maisemia. Alueella on myös ulkoilureittejä, piknik-alueita ja leikkipuisto.

Alytusin taidemuseo

Alytusin taidemuseo on merkittävä kulttuurikohde, jossa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja taiteilijoihin. Museossa on esillä erilaisia taidenäyttelyitä ja järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

Merkinėn kansallispuisto

Merkinėn kansallispuisto on luonnonsuojelualue, jossa voi tutustua Liettuan upeaan luontoon. Puistossa on monipuolista kasvillisuutta, retkeilyreittejä ja jokia. Alueella voi patikoida, kalastaa ja nauttia retkeilystä kauniissa ympäristössä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Alytuksessa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä.
– Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, kuten Alytus kulttuuritalo ja Dzukijan kansallisen kulttuurin keskus.
– Alytuksessa on myös useita museoita, kuten Alytuksen kaupungin museo ja Žuvintas luontomuseo.
– Kaupungin alueella on useita historiallisia rakennuksia, kuten Alytuksen linnanrauniot ja Alytuksen ortodoksinen kirkko.

Historia

– Alytus on yksi Liettuan vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu keskiajalle asti.
– Kaupunki kehittyi alun perin linnoituksen ympärille, joka rakennettiin suojelemaan kauppateitä ja rajaseutua.
– Alytus oli tärkeä kauppapaikka keskiajalla ja se kuului osaksi Puolan kuningaskuntaa.
– Vuonna 1795 Alytus siirtyi osaksi Venäjän keisarikuntaa ja myöhemmin se oli osa Liettuan ja Puolan aluetta.
– Alytus on kokenut useita historiallisia ja poliittisia muutoksia itsenäisyyden ajan aikana, ja se on kehittynyt merkittäväksi teollisuus- ja kulttuurikaupungiksi nykypäivään asti.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Alytuksessa on useita ravintoloita, joista voi valita erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Jotkut suositeltavat ravintolat Alytuksessa ovat:

1. Restoranas Pauperys: Tämä ravintola tarjoaa perinteistä liettualaista ruokaa ja erilaisia kansainvälisiä ruokia. Pauperys on tunnettu ystävällisestä palvelusta ja viihtyisästä ilmapiiristä.

2. Baras Bazilikas: Tämä ravintola tarjoaa rennon baari-ilta ja herkullista ruokaa. Bazilikasissa voit nauttia lounaasta, illallisesta tai pelkästä juomasta. Ravintolan erikoisuutena ovat hampurilaiset.

3. Restoranas Etno: Etno-ravintola tarjoaa modernia liettualaista ja eurooppalaista ruokaa. Ravintolassa on viihtyisä sisustus ja laaja valikoima ruokia sekä juomia.

Pikaruokapaikat

Alytuksessa on myös erilaisia pikaruokapaikkoja, joista voi ostaa nopeasti valmistettuja ruokia. Suositeltavia pikaruokapaikkoja Alytuksessa ovat:

1. McDonald’s: Tämä kansainvälinen pikaruokaketju tarjoaa tuttuja hampurilaisia, ranskalaisia ja muita pikaruokia. McDonald’sista voi ostaa ruokaa mukaan tai nauttia sen paikan päällä.

2. Kebab-paikat: Alytuksessa on useita kebab-paikkoja, joista voi ostaa erilaisia kebab-leipiä ja muita välipaloja. Kebabit ovat suosittuja ruokia, joita voi syödä nopeasti ja edullisesti.

Kahvilat ja leipomot

Alytuksessa on useita kahviloita ja leipomoita, joista voi ostaa tuoreita leivonnaisia ja juomia. Suositeltavia kahviloita ja leipomoita Alytuksessa ovat:

1. Caffe Vergnano: Tämä kahvila tarjoaa laadukkaita kahvijuomia, kuten espressoa ja cappuccinoa, sekä erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Kahvilassa on rauhallinen ilmapiiri ja hyvä asiakaspalvelu.

2. Alytus Pienkiemis: Tämä paikallinen leipomo tarjoaa tuoreita leipiä, leivonnaisia ja kakkuja. Leipomosta voi ostaa tuotteita mukaan tai nauttia niitä paikan päällä.

Kansainväliset ruokapaikat

Alytuksessa on myös joitain kansainvälisiä ruokapaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja eri maista. Suositeltavia kansainvälisiä ruokapaikkoja Alytuksessa ovat:

1. Rodeo Grill: Tämä ravintola tarjoaa meksikolaistyylisiä ruokia, kuten burritoja, tacoseja ja fajitaksia. Rodeo Grillissä voi nauttia mausteisista ja herkullisista ruuista.

2. Thaihouse: Tämä ravintola tarjoaa aitoa thaimaalaista ruokaa, kuten phad thai -nudeliruokia, curryja ja kevätkääryleitä. Thaihouse on kuuluisa tuoreista raaka-aineistaan ja maistuvista mausteistaan.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot ja taidegalleriat

Alytuksessa on useita museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi Alytuksen museossa voi tutustua kaupungin historiaan ja perinteisiin. Alytuksen taidemuseo taas tarjoaa näyttelyitä nykytaiteesta. Matkailijat voivat myös vierailla Oskaras Milašius -taiteilijakodissa, joka esittelee paikallisen taiteilijan teoksia.

Luontokohteet

Alytuksen ympäristössä on monia kauniita luontokohteita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja luonnonrauhasta. Esimerkiksi Alytus Parkas tarjoaa vehreitä puistoja, kävelyreittejä ja piknik-alueita. Suosiotaan kasvattava Nemunas-joen rantapromenadi tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuden rentoutua kävelyllä tai pyöräilyllä. Lisäksi Alytuksen lähellä sijaitsee Labanoro regionas luonnonpuisto, jossa voi tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön.

Aktiivinen liikunta

Liikunnasta kiinnostuneille Alytuksen alueella on erilaisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Alytuksen kaupungissa on useita kuntosalit, joissa voi harrastaa voimailua tai aerobista liikuntaa. Kaupungin läheisyydessä sijaitsevilla järvillä ja joella voi harrastaa veneilyä, kalastusta tai vesihiihtoa. Lisäksi Alytus Golf Club tarjoaa golfin harrastajille kentän ja palveluita.

Kulttuuritapahtumat

Alytuksessa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Esimerkiksi Alytus City Days -tapahtuma järjestetään vuosittain kesällä ja siellä voi nauttia musiikista, tanssista, ruoasta ja erilaisista esityksistä. Lisäksi Alytuksen kulttuurikeskus ja Kaunasin teatteri järjestävät esityksiä, konsertteja ja näytelmiä läpi vuoden.

Ravintolat ja kahvilat

Alytuksessa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Alytuksen keskustassa sijaitsevat ravintolat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, kuten kansainvälistä ruokaa, perinteisiä liettualaisia ​​ruokia ja pikaruokaa. Lisäksi kaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvista ja leivonnaisista.

Suositut hotellit Alytuksessa

1. Alytus Hotel

Alytus Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Alytuksen kaupungissa ja tarjoaa mukavat ja modernit huoneet. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, ja asiakkaat voivat nauttia myös baarin tarjoamista virvokkeista. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

2. Hotel Vaidila

Hotel Vaidila sijaitsee Alytuksen vanhassa kaupungissa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin ravintola tarjoaa perinteistä liettualaista ruokaa, ja asiakkaiden käytössä on myös baari. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

3. Dzukija Hotel

Dzukija Hotel on viihtyisä hotelli Alytuksen keskustassa, lähellä kaupungin pääostoskatua. Hotellin huoneet ovat valoisia ja modernisti sisustettuja. Tarjolla on myös ravintola ja baari, jossa asiakkaat voivat rentoutua. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

4. Hotel Pusynas

Hotel Pusynas sijaitsee rauhallisella alueella Alytuksen ulkopuolella, lähellä luontoa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niistä avautuu kaunis näköala ympäröivään metsään. Hotellissa on ravintola ja baari, ja asiakkaat voivat rentoutua myös hotellin saunassa. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

5. Manor Hotel

Manor Hotel on viehättävä hotelli Alytuksen lähellä, historiallisessa kartanossa. Hotellin huoneet on sisustettu perinteisellä tyylillä ja tarjoavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja, ja asiakkaat voivat nauttia myös puutarhaterassista. Hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Alytuksessa on yleisesti ottaen turvallista asua ja vierailla. Kaupungin rikollisuustaso on matala, ja väkivaltarikoksia tapahtuu harvoin.
– Kaupungin kaduilla on useita vartiointikameroita, jotka edistävät turvallisuutta.
– Poliisiasemia ja poliisipartioita on Alytuksessa useita, mikä auttaa ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta kaupungissa.

Palokunta ja pelastuspalvelut

– Alytuksessa on hyvin organisoitu palokunta ja pelastuspalvelut.
– Palokunnan henkilökunta on koulutettu käsittelemään erilaisia hätätilanteita, kuten tulipaloja ja onnettomuuksia.
– Palokuntien sijainti kaupungissa on strategisesti suunniteltu, jotta he pystyvät nopeasti vastaamaan eri puolilla kaupunkia tapahtuviin hätätilanteisiin.

Terveyspalvelut

– Alytuksessa on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita asukkaille.
– Kaupungissa on myös useita erikoissairaanhoidon yksiköitä, jotka tarjoavat erikoistuneempia hoitopalveluita.
– Alytuksessa on useita apteekkeja, joista asukkaat voivat hankkia tarvitsemiaan lääkkeitä.
– Kaupungissa on myös sairaala, jossa hoidetaan vakavia sairauksia ja vammoja.
– Terveydenhuollon ammattilaiset kaupungissa ovat koulutettuja ja osaavia, ja heidän tavoitteenaan on tarjota laadukasta hoitoa kaupungin asukkaille.

Rannat ja vesistöt Alytuksessa

Nemunas-joki

Nemunas-joki on pisin joki Liettuassa ja se virtaa myös Alytuksen kaupungin läpi. Joen rannoilla sijaitsevat Alytuksen suurimmat rannat, joissa voi nauttia hiekkarannasta ja uida. Nemunas-joki tarjoaa myös mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.

Alytaus meri

Alytaus meri on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Alytuksen kaupungin alueella. Se on suosittu paikka virkistäytymiseen ja vapaa-ajan viettoon. Alytaus merellä on pieniä rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Siellä voi myös harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten uimista ja kalastusta. Järvellä voi myös vuokrata kanoottia tai kajakkia ja tutustua sen ympäristöön vesillä.

Veikšrinis-järvi

Veikšrinis-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Alytuksen kaupungista. Se on suosittu kohde retkeilijöiden ja luonnosta nauttivien keskuudessa. Järven ympärillä on kaunista luontoa ja metsämaisemaa. Veikšrinis-järvellä on myös pieni hiekkaranta, jonne voi pysähtyä rentoutumaan ja uimaan.

Dūkštos-järvi

Dūkštos-järvi on toinen suosittu järvi Alytuksen lähistöllä. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista. Järvestä löytyy pieniä rantoja, joilla voi levätä ja nauttia kesäpäivistä. Dūkštos-järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja vesilajien harrastamiseen. Järven ympäristössä on kaunis maalaismaisema ja luontoa, joka houkuttelee kävijöitä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit, klubit ja yökerhot

Alytuksessa on useita baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia erilaisista juomista. Suositeltuja kohteita ovat esimerkiksi Alaus Namai, Turgaus Pub ja Soho Club.

Konsertit ja live-musiikki

Kaupunki tarjoaa monipuolista livemusiikkia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Konsertteja ja live-esityksiä järjestetään usein Alytus Kultūros Centras -keskuksessa ja muissa musiikkiravintoloissa. Tarkempia tietoja ajankohtaisista tapahtumista voi löytää kaupungin tapahtumakalenterista tai paikallisista tiedotusvälineistä.

Elokuvateatterit

Alytuksessa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Suosittuja teattereita ovat Alytus Kino, joka tarjoaa viimeisimpiä elokuvaherkkuja, ja Alytaus kino teatras, jossa voi kokea elokuvaelämyksiä viihtyisässä ympäristössä.

Kasinot

Alytuksessa ei ole kasinoita.

Teatterit ja esitystaidetta

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä ja teatterielämyksiä. Alytaus Dramos Teatras esittää paikallista ja kansainvälistä teatteritaiteeseen ja teatterin klassikot. Tulevat esitykset ja liputiedot kannattaa tarkistaa teatterin verkkosivuilta.

Tanssiklubit

Alytuksen tanssiklubeilla voi bailata ja tanssia aamun pikkutunneille asti. Suositeltavia klubeja ovat esimerkiksi Soho Club ja D-Lite Tanssiklubi, jotka tarjoavat monipuolista musiikkia ja tanssilattian täyttävää menoa.

Muut viihdevaihtoehdot

Alytuksessa on myös muita viihdemahdollisuuksia, kuten biljardisaleja, keilahalleja ja pelihalleja. Nämä tarjoavat vaihtoehtoja illanviettoon ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Roliklis pelihalli ja Kalnų keilinė.

Yleisesti Alytus tarjoaa monipuolista viihdettä ja yöelämää eri mieltymyksiä ja ikäryhmiä varten. Tarjolla on vaihtoehtoja niin musiikkia rakastaville, tanssiin hurahtaneille kuin pelien ja aktiviteettien ystävillekin.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Alytusin metsäpuisto

Alytusin metsäpuisto sijaitsee Alytusin kaupungin alueella Liettuassa. Se on suosittu retkeilykohde, jossa on lukuisia kävelyreittejä ja ulkoilumahdollisuuksia. Metsäpuisto tarjoaa kauniin ympäristön luonnonystäville ja siellä voi ihailla paikallista kasvillisuutta ja eläimistöä.

2. Suvalkija luontopolku

Suvalkija luontopolku kulkee Alytusin lähistöllä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja historiaan. Polku kulkee metsäalueiden, jokien ja järven läpi ja sieltä löytyy myös näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia. Polulla on opasteet ja infotaulut, jotka tarjoavat tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

3. Dainava metsäpuisto

Dainava metsäpuisto sijaitsee Alytusin kaupungin alueella Etelä-Liettuassa. Se on yksi Liettuan suurimmista metsäalueista ja tarjoaa laajan valikoiman ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Puistossa on useita kävelyreittejä, polkuja ja näköalapaikkoja, josta voi ihailla upeita maisemia.

4. Baltian pyöräilyreitti

Baltian pyöräilyreitti kulkee Alytusin kautta ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon pyöräilyn avulla. Reitti kulkee metsien, jokien ja järvien läpi, ja tarjoaa upeita maisemia ja luonnonnähtävyyksiä. Pyöräilyreitti on hyvin merkitty ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille pyöräilijöille.

5. Kanuunailut

Alytusin alueella on mahdollista osallistua kanuunailuihin, joissa voi kokea jännitystä ja adrenaliinia luonnon keskellä. Kanuunailu on suosittu aktiviteetti paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua jokiin ja järviin eri näkökulmasta.

6. Fjordaisen luonnonpuisto

Fjordaisen luonnonpuisto sijaitsee Alytusin kaupungin lähellä ja tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Puistossa on monia kävely- ja pyöräilyreittejä, joista voi ihailla paikallista kasvillisuutta ja eläimistöä. Puistossa on myös järviä, joissa voi uida ja kalastaa.

7. Kernavėn historiallinen kulttuurikokonaisuus

Kernavėn historiallinen kulttuurikokonaisuus on Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee Alytusin kaupungin lähellä. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Kulttuurikokonaisuuteen kuuluu muun muassa muinaisia linnavuoria, kirkkoja ja museoita, jotka tarjoavat näkymän menneiden aikojen elämään.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Alytuksessa

Paparčiai Wooden Church

Paparčiai Wooden Church on puinen kirkko Alytuksessa. Kirkko on rakennettu vuonna 1891 ja se edustaa perinteistä liettualaista puuarkkitehtuuria. Kirkon sisätilat on koristeltu kauniilla veistoksilla ja maalauksilla. Kirkko toimii edelleen uskonnollisena paikkana ja sitä voi vierailla ja ihailla.

Alytus Church of Saints Peter and Paul

Alytus Church of Saints Peter and Paul on ainoa romaanista tyyliä edustava kirkko Liettuassa. Kirkko rakennettiin vuonna 1861 ja sen korkeus on noin 61 metriä. Kirkon sisätiloissa on nähtävillä arvokkaita alttarimaalauksia ja veistoksia. Vierailijat voivat myös ihailla kirkon kellotornista avautuvaa kaunista näköalaa.

Samuelis Stillmanas Memorial Museum

Samuelis Stillmanas Memorial Museum on museo, joka sijaitsee Alytuksen kaupungissa. Museo on omistettu Samuelis Stillmanasille, joka oli merkittävä juutalainen opiskelija ja kulttuurivaikuttaja. Museo esittelee Stillmanasin elämää ja hänen panostaan juutalaisen kulttuurin säilyttämisessä Liettuassa.

Alytus Regional Museum

Alytus Regional Museum on alueellinen museo, joka esittelee Alytuksen kaupungin ja sen ympäristön historiaa. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä ja artefakteja eri aikakausilta, kuten arkeologisia löytöjä, kansanperinnettä ja historiallisia esineitä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Alytus Jewish Memorial Museum

Alytus Jewish Memorial Museum on museo, joka kertoo Alytuksen juutalaisten yhteisön historiasta ja perinteistä. Museo on sijoitettu entiseen synagoogaan, joka tuhoutui toisen maailmansodan aikana. Museossa on esillä valokuvia, asiakirjoja ja esineitä, jotka kertovat juutalaisten elämästä Alytuksessa ennen sotaa.

Vytautas the Great War Museum

Vytautas the Great War Museum on sotamuseo, joka on omistettu Liettuan historialle ja sotatapahtumille. Museo sijaitsee Alytuksen kaupungin keskustassa ja se esittelee aseita, sotilasvarusteita, maalauksia ja muita esineitä eri aikakausilta. Museossa on myös näyttelyitä, jotka valottavat Liettuan itsenäistymistä ja sen osallisuutta maailmansotiin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Alytusin linna

Alytusin linna on 1600-luvulla rakennettu kivi- ja tiilirakennus Alytusin kaupungissa. Linna sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua alueen historiaan ja näyttelyihin.

2. Kilpajärvi

Kilpajärvi on suosittu näköalapaikka Alytusin alueella. Järvi sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Alueella on myös kävelyreittejä ja piknik-alueita, jotka mahdollistavat rentoutumisen ja luonnosta nauttimisen.

3. Nevezisin näköalatorni

Nevezisin näköalatorni on korkea torni Alytusin kaupungissa, josta avautuu upeat panoraamanäkymät kaupungin ympäristöön. Torni sijaitsee Nevezisin kukkulan päällä ja tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen näköalan kaupungin kattojen yli.

4. Alytusin vesitorni

Alytusin vesitorni on korkea rakennus, josta avautuu upeat näkymät Alytusin kaupunkiin. Vesitorni sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yksi kaupungin maamerkeistä. Tornin näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin maisemia ja saada hyvän yleiskuvan Alytusista.

5. Dzūkijan kansallispuisto

Dzūkijan kansallispuisto on suuri luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Alytusin lähellä. Puistossa on runsaasti luontoa ja monipuolista eläimistöä. Kansallispuisto tarjoaa myös upeat näköalat metsien, jokien ja järvien ylle.

6. Alytusin vanha linna

Alytusin vanha linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Alytusin alueella. Vaikka alkuperäinen linnoitus on suurelta osin raunioina, sen jäänteet tarjoavat mielenkiintoisen nähtävyyden historiasta kiinnostuneille. Linnoituksen kukkulalla sijaitsee myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin ympäröivää maisemaa.Kohteen sijainti maa on Liettua.

Jätä kommentti