Halvat lennot Sanliurfa

Nähtävyydet ja kohteet

Sanliurfa Castle

Sanliurfa Castle on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Sanliurfan kaupungissa. Linnoituksessa on useita tornit ja muurit, ja sieltä avautuu näkymä kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Linnoitus on suosittu matkailukohde, jossa voi tutustua alueen historiaan ja ihailla kaunista arkkitehtuuria.

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe on maailman vanhin tunnettu temppelikompleksi, joka sijaitsee Sanliurfan lähellä. Se on arkeologinen kohde, jossa on löydetty muinaisia kivirakennelmia ja veistoksia. Göbekli Tepen löytöjen perusteella uskotaan, että se oli yksi varhaisimmista ihmiskunnan rakentamista pyhäköistä. Paikka on merkittävä historiallinen ja arkeologinen kohde.

Pool of Sacred Fish

Pool of Sacred Fish on suuri altaan muotoinen vesialue Sanliurfan kaupungin keskustassa. Altaassa uiskentelee pyhiä kaloja, jotka ovat suojeltuja. Tarinan mukaan profeetta Abrahamin lapsi heitettiin tähän altaaseen, mutta Jumala muutti lapsen kalan muotoon. Altaalla käy paljon paikallisia ja turisteja, jotka tulevat ihailemaan pyhiä kaloja ja nauttimaan rauhallisesta ilmapiiristä.

Mosaiikkipuutarha

Mosaiikkipuutarha on kaunis puutarha Sanliurfan kaupungin keskustassa, ja siellä on nähtävillä antiikin aikaisia mosaiikkirakenteita. Puutarhassa voi kävellä ja ihailla erilaisia mosaiikkeja, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Puutarha on suosittu vierailukohde sekä paikallisille että matkailijoille.

Atatürkin Barrage

Atatürkin Barrage on suuri pato ja sulku, joka sijaitsee Euphrates-joella, noin 10 kilometriä Sanliurfan kaupungin eteläpuolella. Pato on rakennettu Atatürk Dam -hankkeen osana, ja se on tärkeä vesivoiman tuotannon lähde alueella. Patolla voi kävellä ja ihailla joen näkymiä, ja siellä on myös ravintoloita ja kahviloita.

Kulttuuri ja Historia:

Historiallinen tausta:

Sanliurfalla on pitkä historia, joka juontaa juurensa muinaisten sivilisaatioiden aikaan. Alueella on ollut asutusta jo yli 9 000 vuoden ajan, ja se on ollut osa monia valtakuntia ja imperiumeja, kuten sumerilaisten, akkadien, hittiläisten, persialaisten, roomalaisten ja bysanttilaisten aluetta.

Sanliurfan linna:

Sanliurfan linna, joka tunnetaan myös nimellä Urfa-kale, on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee kukkulalla ja sen uskotaan olevan peräisin roomalaisajalta. Se on toiminut linnoituksena monissa eri kulttuureissa, ja siellä voi tutustua linnoituksen muureihin ja upeisiin näköaloihin kaupungin ympärille.

Balikligöl:

Balikligöl on Sanliurfan pyhä järvi, joka on tärkeä paikka kaupungin historiassa ja kulttuurissa. Tämä järvi on peräisin sumerialaisilta ajoilta ja on tärkeä muslimien ja kristittyjen pyhiinvaelluskohde. Järvi on myös kuuluisa sen legendoista, jotka liittyvät Abrahamiin, jolloin se tunnetaan myös nimellä ”Abrahamin kalajärvi”.

Gölbaşı-puutarha ja petroglypit:

Gölbaşı-puutarha on historiallinen alue, joka sijaitsee Sanliurfan keskustassa. Puutarha tarjoaa vierailijoille upean näkymän kaupunkiin ja sen ympäristöön. Alueelta löytyy myös muinaisen kansan taidokkaasti veistämiä kalliopiirroksia, jotka tunnetaan nimellä ”petroglypit”. Nämä piirrokset ovat yli 10 000 vuotta vanhoja ja niiden uskotaan edustavan alueen muinaista kulttuuria.

Pääkaupunki Gobeklitepe:

Gobeklitepe on kaupunki Sanliurfan lähellä, ja se on yksi maailman vanhimmista tunnetuista pyhäkköalueista. Gobeklitepe on noin 12 000 vuotta vanha ja se on peräisin neoliittiselta ajalta. Siellä on yli 20 pyhäkkökiveä, jotka ovat kaiverrettu eläinten ja ihmisten kuvilla. Gobeklitepe on merkittävä löytö, joka on auttanut tutkijoita ymmärtämään ihmiskunnan varhaisinta historiaa.

Harranin muinainen kaupunki:

Harran on Sanliurfan läheisyydessä sijaitseva muinainen kaupunki, jolla on pitkä historia. Kaupunki tunnetaan parhaiten sen perinteisistä savitaloistaan, joita kutsutaan ”harraniiteiksi”. Harran on myös mainittu Raamatun ja Vanhan testamentin ajoilta, ja sillä on jälkiä assyrialaisista, kreikkalaisista, roomalaisista ja islamilaisista sivilisaatioista.

Ravintolat ja ruokakulttuuri:

Sanliurfalla on rikas ruokakulttuuri, joka perustuu alueen pitkään historiaan eri kulttuurien vaikutuksesta. Kaupungissa voi nauttia paikallisista herkuista, kuten kebabista, mezeista ja paikallisista leivonnaisista. Suosittuja ruokapaikkoja ovat esimerkiksi çiğ köfte-ravintolat ja perinteiset Turkin kahvilat, joissa tarjoillaan paikallista kahvia ja makeita leivonnaisia.

Käsityöläisyys ja basaarit:

Sanliurfa on tunnettu myös perinteisestä käsityöläisyydestään. Kaupungista löytyy monia basaarialueita, joissa voi ostaa paikallisia käsityötuotteita, kuten mattoja, koruja ja keramiikkaa. Alueella valmistetaan myös perinteisiä käsityötuotteita, kuten puu- ja nahkatöitä, jotka ovat suosittuja matkamuistoja.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset ruokalajit

Sanliurfassa voi nauttia monista perinteisistä turkkilaisista ruokalajeista, kuten kebabista, mezeistä, pilavista, baklava-kakuista, lahmacun-pizzoista ja pide-leivistä.

Ruokailupaikkoja keskustassa

Sanliurfan keskustassa on useita ruokailupaikkoja, joista voi valita. Näihin kuuluu pieniä ravintoloita, kahviloita ja pikaruokapaikkoja, joista saa perinteisiä turkkilaisia ruokia ja kansainvälisiä ruokalajeja.

Paikalliset herkkuruoat

Sanliurfan paikallisiin herkkuruokiin kuuluu esimerkiksi ciger sis, joka on mausteinen ja paistettu maksaruoka. Baklava ja pistachio kebap ovat muita tunnettuja herkkuja alueella.

Basar-alueen ravintolat

Sanliurfan Basar-alueella on useita ravintoloita, jotka palvelevat perinteisiä turkkilaisia ruokia ja paikallisia herkkuja. Täällä voi kokea paikallisen tunnelman ja nauttia herkullisesta ruoasta.

Ruoanlaittokurssit

Monet ravintolat ja hotellit Sanliurfassa tarjoavat ruoanlaittokursseja, joissa paikalliset kokit opastavat perinteisiä turkkilaisia ruokalajeja valmistamisessa. Tämä on loistava tilaisuus oppia uusia taitoja ja saada sisäpiiritietoa turkkilaisesta ruokakulttuurista.

Juhla-ateriat ja tapahtumaruokailu

Sanliurfa järjestää erilaisia ​​juhla-ateria- ja tapahtumaruokailumahdollisuuksia, erityisesti juhlapyhinä ja festivaaleilla. Näissä tilaisuuksissa voi nauttia paikallisista herkuista samalla kun osallistuu perinteisiin seremonioihin ja juhliin.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Göbekli Tepe

Göbekli Tepe on arkeologinen löytö, joka sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Sanliurfan keskustasta. Se on yksi maailman vanhimmista tunnetuista pyhättöalueista ja se on listattu myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Alueelta löydettyjen kivirakenteiden uskotaan olevan peräisin noin 9600–7300 eaa. Göbekli Tepe tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua ihmisen varhaiseen historiaan ja arkeologiaan.

2. Sanliurfa-kulttuuritalo

Sanliurfa-kulttuuritalo on tärkeä kulttuurinen keskus kaupungissa. Talo tarjoaa monipuolista ohjelmaa, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Se on myös paikka, jossa järjestetään erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Sanliurfa-kulttuuritalo on suosittu vierailukohde paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

3. Balikli Göl

Balikli Göl on pyhävesilähde, joka on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen paikka Sanliurfassa. Lähteen uskotaan olevan sama, jossa profeetta Ibrahim heitti poikansa Ismailin tuleen, mutta Jumala pelasti hänet. Alueella on myös karppeja, joita pidetään pyhinä ja uskotaan, että kastelemalla sairautensa vedessä, niitä voidaan parantaa.

4. Sanliurfa eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha

Sanliurfa eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä. Siellä on laaja valikoima eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, apinoita ja lintuja. Eläintarha on suosittu kohde erityisesti perheille ja lapsille, jotka voivat nauttia eläinten katselusta ja oppia samalla luonnosta.

5. Sanliurfa linnoitus

Sanliurfa linnoitus on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoitus on peräisin bysanttilaiselta kaudelta ja on kokenut useita laajennuksia ja restaurointeja vuosisatojen aikana. Linnoitusalueella on myös museo, jossa on esillä erilaisia historiallisia esineitä ja artefakteja. Vierailijat voivat tutkia linnoituksen raunioita ja nauttia kauniista maisemista.

6. Sanliurfa arkeologinen museo

Sanliurfa arkeologinen museo on paikka, jossa voi oppia Sanliurfan alueen rikkaasta historiasta ja arkeologisista löydöistä. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuten pronssikautisia työkaluja, kiviveistoksia ja saviastioita. Se tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen ja informatiivisen näkökulman alueen menneisyyteen.

7. Halil-ür Rahman moskeija ja puutarha

Halil-ür Rahman moskeija ja puutarha on yksi Sanliurfan tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Moskeija on rakennettu sfääreistä ja siellä on myös suuri sisäpiha, jossa on kauniita puutarhoja ja suihkulähteitä. Puutarha-alueella vierailijat voivat rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Suositut hotellit Sanliurfa

Otel Beyzade

Otel Beyzade sijaitsee lähellä Sanliurfan keskustaa. Hotellissa on modernisti sisustetut huoneet, joissa on ilmastointi, oma kylpyhuone ja televisio. Hotellissa on myös ravintola, baari ja maksuton Wi-Fi.

Hotel Arte

Hotel Arte sijaitsee rauhallisella alueella Sanliurfan keskustassa. Huoneet ovat tilavia ja niissä on ilmastointi, tallelokero ja televisio. Hotellissa on myös sauna, kuntosali ja ravintola.

Aslan Guest House

Aslan Guest House tarjoaa majoitusta perinteisessä turkkilaisessa talossa. Huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on oma kylpyhuone. Vieraille on tarjolla ilmaista aamiaista ja hotellissa on myös terassi ja ilmainen Wi-Fi.

Eylul Hotel

Eylul Hotel sijaitsee kävelyetäisyydellä Sanliurfan vanhastakaupungista. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmastointi, tallelokero, minibaari ja televisio. Hotellissa on myös ravintola, baari ja maksuton Wi-Fi.

Manici Hotel Sanliurfa

Manici Hotel Sanliurfa sijaitsee Vanhankaupungin alueella. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmastointi, tallelokero ja televisio. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola, uima-allas ja terassi.

Turvallisuus:

Yleinen turvallisuustilanne:

Sanliurfa on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi aina olla varovaisia ja noudattaa normaaleja matkustusturvallisuuteen liittyviä varotoimia.

Rikollisuus:

Vaikka rikollisuus on yleensä vähäistä, matkailijoiden kannattaa pitää huolta arvoesineistään ja välttää pimeitä tai syrjäisiä alueita pimeän aikaan.

Terrorismi:

Turkin osalta on aina olemassa pieni riski terroristi-iskuihin. Matkailijoiden tulisi seurata paikallisten viranomaisten ohjeita ja olla tietoisia ajankohtaisista tapahtumista.

Lääkintäpalvelut:

Sanliurfassa on hyvät lääkintäpalvelut, ja kaupungissa on useita sairaaloita ja lääkäriasemia. Matkailijoiden tulisi varmistaa, että heillä on riittävä matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa myös sairaanhoidon kustannukset.

Terveys:

Rokotukset:

Ennen matkaa Sanliurfaan suositellaan tarkistamaan rokotusohjelma ja hankkimaan tarvittavat rokotukset. Yleisesti ottaen matkailijoille suositellaan perusrokotuksia, kuten jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotusta sekä Hepatiitti A -rokotusta. Tarkemmat suositukset voi saada omalta terveyskeskukselta tai matkailuklinikoilta.

Juomavesi ja ruokavalio:

Sanliurfan kaupungin vesijohtovesi ei ole juomakelpoista, joten matkailijoiden tulee juoda aina pullovettä tai keitettyä vettä, ja välttää jääpalojen käyttöä. Lisäksi matkailijoita kehotetaan noudattamaan hyvää hygieniaa, pesemään kädet huolellisesti ennen ruokailua ja välttämään raakaa ruokaa, kuten salaattia tai kuorimattomia hedelmiä.

Matkailijan ripuli:

Matkailijoiden ripuli on yleinen terveysongelma Sanliurfaan matkaavilla, ja siihen voi altistua esimerkiksi saastuneesta ruoasta tai vedestä. On suositeltavaa juoda riittävästi nestettä ja noudattaa hyvää hygieniaa. Tarvittaessa voi ottaa mukaan matka-apteekista ripulilääkitystä.

Auringonotto ja hyttyset:

Sanliurfa voi olla hyvin kuuma kesäkuukausina, joten matkailijoiden on syytä muistaa aurinkosuojavoiteen käyttö, käyttää suojaavaa päähinettä ja välttää kuumimman auringon aikaa. Lisäksi hyttysiä voi esiintyä näissä olosuhteissa, joten hyttyskarkotteiden ja -verkkojen käyttö voi olla tarpeen.

Rannat ja Vesistöt

Pamukkale-nähtävyys

Sanliurfan kaupungissa ei ole perinteisiä rantoja tai vesistöjä, mutta lähialueella sijaitsee Pamukkale-nähtävyys. Pamukkale tunnetaan luonnon muodostamista kalkkikiviterrasseista ja kuumista lähteistä. Alueella voi kylpeä kuumissa altaissa ja ihailla upeita maisemia.

Tilaborada-järvi

Tilaborada-järvi on n. 40 kilometrin päässä Sanliurfan kaupungista. Järvi on suosittu paikallisten keskuudessa piknik- ja retkikohde. Järven lähistöllä on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallista ruokaa ja virvokkeita.

Atatürk Dammi

Atatürk Dammi on suuri pato ja vesivoimalaitos, joka sijaitsee noin 111 kilometrin päässä Sanliurfan kaupungista. Pato on rakennettu Eufrat-joelle ja se muodostaa samalla Atatürk-järven. Alue tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuksia kalastukseen ja veneilyyn.

Karakoyun Dammi

Karakoyun Dammi on toinen Sanliurfan lähellä sijaitseva pato. Tämä pato on rakennettu Karakoyun-joelle ja sen ympäristössä on myös järvi. Alueella voi nauttia kauniista luonnosta sekä osallistua erilaisiin vesilajeihin, kuten veneilyyn ja melontaan.

Balikli Järvi

Balikli Järvi eli ”kalajärvi” sijaitsee Sanliurfan kaupungin keskustassa ja se on yksi suosituimmista matkailukohteista alueella. Järven pohjassa asuu legendaarinen ”pyhä kala”, jota paikalliset pitävät pyhänä. Järven ympärillä on myös historiallisia rakennuksia ja puistoja, joissa kävijät voivat rentoutua.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Sanliurfassa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdettä. Suosittuja paikkoja yöelämän ystäville ovat esimerkiksi Vanilla, Soho, Natural Pub ja Arena.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta, jossa voi nauttia paikallisista herkuista sekä kansainvälisistä ruokalajeista. Tunnettuja ravintoloita ovat esimerkiksi Tike ve Simit, Dayro Meyro ja Mevlana Restaurant. Kahviloita löytyy myös joka nurkalta, joista voi nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista.

Teatterit ja esityspaikat

Sanliurfa tarjoaa myös erilaisia teatteri- ja esitystaidetapahtumia. Teattereista tunnettuja ovat esimerkiksi Şanlıurfa Devlet Tiyatrosu ja Haliliye Belediye Tiyatrosu. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia eri paikoissa.

Elokuvateatterit

Elokuva-alasta kiinnostuneille Sanliurfa tarjoaa myös elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusista elokuvista. Kaupungin suurin elokuvateatteri on Urfa Cinemaximum, jossa esitetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.

Urheilu- ja vapaa-ajanviettopaikat

Sanliurfassa on useita urheilu- ja vapaa-ajanviettopaikkoja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja tai rentoutua. Suosituimpia paikkoja ovat Urfa Kalesi (linnake), josta voi ihailla kaupungin näkymiä, ja Abide Park, jossa on suihkulähteitä ja vihreitä maisemia. Lisäksi kaupungista löytyy useita puistoja ja viheralueita, joissa voi viettää aikaa ulkoilmassa.

Luontokohteet ja retkeily

1. Göbekli Tepe

Göbekli Tepe on arkeologinen kohde, joka sijaitsee Sanliurfassa ja on maailman vanhin ihmisen rakentama pyhäkkö. Sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä arkeologisista kohteista koko maailmassa.

2. Karacadağ

Karacadağ on vuoristo Sanliurfaan kuuluvalla alueella. Se tarjoaa upeita luontomaisemia ja mahdollisuuksia patikointiin ja retkeilyyn. Alueelta löytyy myös vuoretarha, jossa voi tutustua paikalliseen eläimistöön.

3. Harran

Harran on muinainen kaupunki, joka sijaitsee lähellä Sanliurfan keskustaa. Kaupungissa voi tutustua perinteiseen kazali-talotyyliin ja vierailla maanalaisissa höyrysysteemeissä, jotka ovat välttämättömiä kaupungin asukkaille.

4. Atatürkin pato ja Gölpınar-järvi

Atatürkin pato on Sanliurfan tärkeimpiä vesivoiman lähteitä. Pato luo upean järvialueen, jota kutsutaan Gölpınar-järveksi. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia uintiin, veneilyyn ja piknikretkeilyyn.

5. Balıklıgöl

Balıklıgöl on pyhä paikka, joka tunnetaan myös nimellä Kultaisen kalalampi. Se on suosittu turistikohde, jossa vieraat voivat ruokkia pyhiä kaloja ja nauttia kauniista ympäristöstä.

6. Birecik

Birecik on kaupunki, joka sijaitsee Sanliurfan lähellä. Alueella on suojeltu Birecik-niminen saari, joka on tärkeä pesimispaikka harvinaisille Euphratesin puluille. Birecikissa voi myös tutustua linnustoon ja nauttia kauniista rannoista.

7. Halfeti

Halfeti on historiallinen kaupunki, joka sijaitsee Eufrat-joen rannalla. Kaupungissa voi nauttia kauniista maisemista, tutustua historiallisiin rakennuksiin ja tehdä veneretkiä Eufrat-joella.

8. Amosin diidi

Amosin diidi on todistus Sanliurfan muinaisista ajoista. Kyseessä on suuri, keskeneräinen temppeli, joka sijaitsee lähellä Sanliurfaa. Temppelin rauniot tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman alueen menneisyyteen.

9. Salvarin linna

Salvarin linna on linnoitus, joka sijaitsee Sanliurfan lähistöllä. Se tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle ja on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa.

10. Buzluk mausoleumi

Buzluk mausoleumi on hautarakennus, joka sijaitsee Sanliurfan keskustassa. Se on rakennettu 1700-luvulla ja on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Mausoleumi tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman alueen historiaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Gölbaşı

Gölbaşı on Sanliurfan kaupungin lähellä sijaitseva kaunis vesialue, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Alueella on myös ravintoloita, joista voi nauttia paikallisia herkkuja samalla kun ihailee kaunista järveä.

Harran

Harran on muinaisen mesopotamian kaupunki, joka on tunnettu kiehtovasta historiastaan. Alueella sijaitsee muun muassa Harranin muinainen linna, joka oli osa kaupungin muuria. Lisäksi alueella voi nähdä muinaisen jättiläismäisen kehdon, joka on Rooman ajan muistomerkki.

Sanliurfa-linna

Sanliurfa-linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee korkealla kukkulalla kaupungin keskustassa. Linnaa käytettiin alun perin puolustustarkoituksiin, mutta nykyään siellä on myös museo, jossa voi tutustua alueen historiaan. Linnan ympärillä on myös kauniita puutarhoja, joissa voi kävellä ja nauttia upeista näköaloista.

Kaleici-moskeija

Kaleici-moskeija on yksi Sanliurfan historiallisista ja uskonnollisista kohteista. Se on rakennettu 1700-luvulla ja se sijaitsee Vanhan kaupungin alueella. Moskeijassa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja kauniita mosaiikkeja. Moskeijan pihalla on myös kaunis vesiallas, jossa voi rauhoittua ja viettää hetken hiljaisuudessa.

Abrahamin tulenlähde

Abrahamin tulenlähde on uskonnollinen kohde, joka liittyy islamin ja juutalaisuuden historiaan. Tarinan mukaan profeetta Abraham heitettiin tuleen tässä lähteessä, mutta tuli muuttui vedeksi ja pelasti hänet. Lähde on pyhä paikka, ja siellä voi ihailla kaunista arkkitehtuuria ja uskonnollisia taideteoksia. Lähteen ympärillä on myös kaunis puutarha, jonka varjoisilla alueilla voi levätä ja rentoutua.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Harranin ikivanhat rauniot

Harranin ikivanhoilla raunioilla voi ihailla upeita näkymiä maanviljelysalueille. Alueella on myös ainutlaatuisia, tiilistä ja maaperästä rakennettuja kerrostaloja.

2. Göbekli Tepe

Göbekli Tepe on maailman vanhin tunnettu temppelikompleksi. Se tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle vuoristoiselle maisemalle ja sen muinaisten kivisiä patsaita voi ihailla alueen näköalatasanteelta.

3. Balıklıgöl

Balıklıgöl on pyhä allas, joka sijaitsee lähellä Sanliurfan linnoitusta. Siellä voi nähdä upean mosaiikin luomisen ja nauttia kauniista näkymistä ansaittua rauhaa.

4. Ulu Camii -moskeija

Ulu Camii on yksi Sanliurfan tärkeimmistä moskeijoista ja sen terassi tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Vierailijat voivat nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja ihailla kaupungin kauniita maisemia.

5. Kaalikinara

Kaalikinara on kukkuloilla sijaitseva ravintola ja näköalapaikka, josta voi ihailla upeita näkymiä Sanliurfaan ja sen ympäristöön. Paikalla voi myös nauttia perinteisestä turkkilaisesta ruoasta ja rentoutua maisemien keskellä.

6. Şanlıurfa-linnoitus

Şanlıurfa-linnoitus on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Linnoituksessa voi kävellä ja ihailla kaupungin näköalaa sekä vierailla sen historiallisissa rakennuksissa ja museossa.

7. Haleplibahçe-museo

Haleplibahçe-museossa voi tutustua alueen historiallisiin ja arkeologisiin nähtävyyksiin sekä ihailla kaupungin näkymiä museon terassilta.

8. Rızvaniye-moskeija

Rızvaniye-moskeija sijaitsee korkealla kukkulalla ja sen terassilta avautuu upea näkymä Sanliurfan kaupunkiin. Moskeijassa voi vierailla ja nauttia kauniista maisemista.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti