Halvat lennot Apeldoorn

Nähtävyydet ja kohteet

Apenheul

Apenheul on eläintarha, joka sijaitsee Apeldoornissa. Se on erikoistunut apinoihin ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua moniin eri lajeihin. Eläintarhassa on myös interaktiivisia näyttelyitä ja opastettuja kierroksia.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo on entisen Alankomaiden kuningasperheen residenssi, joka sijaitsee Apeldoornin kaupungissa. Se on avoinna yleisölle ja toimii nykyään museona. Museossa voi tutustua kuninkaallisen perheen elämään ja historiaan sekä ihailla upeita puutarhoja.

Nationalpark De Hoge Veluwe

Nationalpark De Hoge Veluwe on yksi Alankomaiden suurimmista kansallispuistoista ja se sijaitsee lähellä Apeldoornia. Puistossa voi vaeltaa, pyöräillä tai ajaa ilmaisilla pyörillä, jotka ovat kävijöiden käytettävissä. Lisäksi puistossa on myös taidemuseo Kröller-Müller, joka sisältää laajan kokoelman modernia taidetta.

Juliana-torni

Juliana-torni on korkein näkötorni Alankomaissa ja se sijaitsee Apeldoornin kaupungissa. Tornista avautuu upea näkymä ympäröivään luontoon ja kaupunkiin. Tornissa on myös ravintola, jossa voi nauttia lounasta tai illallista maisemien keskellä.

Cannenburghin linna

Cannenburghin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee Vaassenin kylässä lähellä Apeldoornia. Se on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja linnojen historiaan. Linna järjestää myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Omalaakson kotibileet

Omalaakson kotibileet on suosittu musiikkifestivaali, joka järjestetään Apeldoornin kaupungissa vuosittain. Festivaalilla esiintyy monia tunnettuja kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja. Lisäksi festivaalilla on erilaisia ruokakojuja ja aktiviteetteja, kuten pihapelejä ja karuselli.

Palais Het Loo

Palais Het Loo on kostea ja korkea kohde Alankomaista, Apeldoornin kaupungista. Se avataan yleisölle ja toimii nykyään museona. Museoon voi tutustua kuninkaalliseen perheeseen ja museon historiaan, ja myös ihmetellä hienoja puutarhoja.

Kulttuuri ja Historia:

Historia:

Apeldoornin historia ulottuu takaisin 700-luvulle asti, jolloin alueen ensimmäinen kirkko rakennettiin. Kaupunki sai kaupunkioikeudet vuonna 1684. Apeldoornin kaupunki on ollut tärkeä paikka Hollannin kuninkaalliselle perheelle, ja kaupungista on tullut suosittu lomakohde.

Paleis Het Loo:

Paleis Het Loo on entinen Hollannin kuninkaallinen palatsi, joka on nyt avoinna yleisölle museona. Palatsi rakennettiin 1600-luvulla ja toimi Oranje-Nassau-suvun kuninkaallisena asuntona. Museossa vieraat voivat tutustua kuninkaallisiin huoneisiin, puutarhoihin ja näyttelyihin.

National Veluwe Park:

National Veluwe Park on suuri luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Apeldoornin lähistöllä. Alueella on monipuolista luontoa, kuten metsiä, hiekkadyynejä ja järviä. Vierailijat voivat nauttia patikoinnista, pyöräilystä ja luonnon tarkkailusta. Parkissa on myös eläviä villieläimiä, kuten hirviä ja villisikoja.

Kodamo Museum:

Kodamo Museum on modernin taiteen museo, joka sijaitsee Apeldoornin keskustassa. Museossa on pysyvä kokoelma hollantilaista nykytaidetta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja installaatioita. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja taidekursseja.

Codamuseum:

Codamuseum on keramiikkamuseo, joka esittelee hollantilaista ja kansainvälistä keramiikkataidetta. Museossa on laaja kokoelma keramiikkateoksia eri aikakausilta ja eri tekniikoilla valmistettuja esineitä. Lisäksi museo järjestää keramiikkakursseja ja työpajoja.

Loenense Waterfalls:

Loenense Vesiputoukset ovat Hollannin suurimmat virtaavat vesiputoukset ja sijaitsevat lähellä Apeldoornia. Vesiputoukset ovat suosittu luontokohde, ja kävijät voivat nauttia kauniista maisemista ja patikoinnista alueella. Kesäaikaan vesiputoukset ovat erityisen vaikuttavia, kun vettä virtaa runsaasti.

Airborne Museum Hartenstein:

Airborne-museo Hartenstein on sotahistoriallinen museo, joka sijaitsee lähellä Apeldoornia. Museo kertoo toisen maailmansodan aikaisesta Arnhemin taistelusta, joka tunnetaan myös nimellä Operation Market Garden. Museossa on esillä sotamateriaalia, dokumentteja ja valokuvia sekä interaktiivisia näyttelyitä.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Lähiö- ja katuruokakulttuuri

Apeldoornissa on monipuolinen lähiö- ja katuruokakulttuuri. Kaupungissa on useita kioskeja, pikaruokaravintoloita ja ruokakojuja, jotka tarjoavat erilaisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Tämä tarjoaa asukkaille ja vierailijoille paljon vaihtoehtoja nopeaan ja helppoon ruokailuun.

2. Ravintolat ja kahvilat

Apeldoornissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi hollantilaista, italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa. Kahviloissa voi nauttia espressoa, cappuccinoa tai paikallista herkkua, kuten pannukakkua.

3. Pubeja ja baareja

Apeldoornissa on myös useita pubeja ja baareja, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa. Pubeissa voi nauttia olutta ja muita juomia sekä usein myös syödä pientä purtavaa. Baarit taas tarjoavat laajan valikoiman juomia ja usein myös viihdetarjontaa, kuten livemusiikkia tai dj-esityksiä.

4. Ruokamarkkinat ja gourmet-ruokailu

Apeldoornissa järjestetään säännöllisesti ruokamarkkinoita, joissa voi tutustua paikallisiin tuottajiin ja ostaa tuoreita raaka-aineita. Lisäksi kaupungista löytyy myös gourmet-ravintoloita, joissa voi nauttia korkeatasoisesta ruokailukokemuksesta. Gourmet-ravintoloissa tarjoillaan usein taidokkaasti valmistettuja ruokia, ja niissä voi saada myös viinisuosituksia kunkin ruokalajin kanssa.

5. Ruokakulttuurin tapahtumat

Apeldoornissa järjestetään vuosittain erilaisia ruokakulttuurin tapahtumia, kuten ruokafestivaaleja ja teemaviikkoja. Näissä tapahtumissa voi tutustua paikallisiin ruokaperinteisiin, maistella erilaisia ruokia ja juomia sekä oppia uusia ruoanvalmistusmenetelmiä ja reseptejä. Tällaiset tapahtumat ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Luontoaktiviteetit

– Apeldoorn sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä, joten luontoaktiviteetteja on runsaasti tarjolla. Alueella on useita kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, kuten Veluwezoomin kansallispuisto, jossa voi patikoida ja tutkia upeaa järvi- ja metsämaisemaa.
– Apejlseen korkein kohta on hiekkakivipenkereiden keskellä sijaitseva Vaaleassa Esteessä
– On myös mahdollista kiivetä Vaaleassa Esteessä ja nauttia upeista näköaloista kaupungin yli.

Kulttuuriaktiviteetit

– Apeldoorn tarjoaa monipuolisia kulttuuriaktiviteetteja, kuten museoita, teattereita ja taidegallerioita. Esimerkiksi Paleis Het Loo on kuninkaallinen palatsi, joka toimii nykyään museona ja joka tarjoaa kiehtovan katsauksen Alankomaiden kuninkaallisen perheen historiaan
– Myös CODA-museo on suosittu kulttuurikohde, jossa on vaihtuvia näyttelyitä taiteesta, muotoilusta ja historiasta. Museo on myös kirjasto ja arkisto, joten siellä voi tutustua myös kirjallisuuteen ja arkistomateriaaleihin.
– Apeldoornin pääteatteri, Orpheus, tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, kuten musikaaleja, konsertteja ja näytelmiä, sekä paikallisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Viihdeaktiviteetit

– Eensdeinissä on suuri polkupyöräteiden verkosto, jolloin kiertoajelu kaupungin kohteisiin onnistuu kätevästi pyörällä. Alueella on myös mahdollista vuokrata kanootteja ja meloa joessa tai järvellä.
– Apejlseessä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusista elokuvista.
– Dierenpark Apenheul on suosittu eläintarha, jossa on erityisen paljon apinoita ja muita eksoottisia eläimiä. Eläintarhassa on myös interaktiivisia kokemuksia, kuten mahdollisuus syöttää apinoita kädestä.
– Julleinen
– Västämisen voisi käväistä Abathin linnassa, joka tarjoaa upeita näkymiä ja tilaa rentoutumiseen. Abathin metsä, joka ympäröi linnaa, tarjoaa myös mahdollisuuden kävelyretkiin ja luontopoluille.

Suositut hotellit Apeldoornissa

1. Hotel De Keizerskroon

– Hotelli De Keizerskroon sijaitsee Apeldoornin keskustassa.
– Hotellissa on tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita.
– Huoneista avautuu näkymät kauniiseen ympäristöön.
– Hotellissa on ravintola, baari ja kokoustilat.
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotellin henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.

2. Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel

– Hotel Apeldoorn – De Cantharel sijaitsee Apeldoornin luonnonkauniilla alueella.
– Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita.
– Hotellin yhteydessä on laaja valikoima palveluita, kuten ravintoloita, baareja, ulkoallas ja wellness-tilat.
– Hotellin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn.
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotelli tarjoaa laadukasta palvelua ja ilmapiiri on rento.

3. Hotel Pegasus

– Hotel Pegasus sijaitsee Apeldoornin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.
– Hotellissa on viihtyisiä ja kodikkaita huoneita.
– Hotelli tarjoaa aamiaisen asiakkailleen.
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotellin henkilökunta on ystävällistä ja auttavaista.
– Hotellin lähistöllä on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

4. VELUWEHOTEL – Restaurant & Lodge

– VELUWEHOTEL sijaitsee kauniilla paikalla Apeldoornin ja Harderinven välissä.
– Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet.
– Hotellin ravintolassa tarjoillaan monipuolisia ruokalajeja.
– Hotellin ympäristössä on mahdollisuus ulkoiluun ja pyöräilyyn.
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotellissa on rento ilmapiiri ja henkilökunta on avuliasta.

5. Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo

– Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo sijaitsee Apeldoornin länsiosassa.
– Hotellissa on viihtyisiä ja nykyaikaisia huoneita.
– Hotellissa on ravintola ja baari.
– Hotellin lähistöllä sijaitsevat muun muassa Paleis Het Loo ja Apenheul-pronssi.
– Asiakkaiden arvostelujen perusteella hotelli tarjoaa hyvää vastinetta rahalle.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Apeldoorn on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä. Tavanomainen varovaisuus on silti suositeltavaa, kuten kaikissa kaupungeissa.

Liikenneonnettomuudet

Liikenneonnettomuudet eivät ole Apeldoornissa erityisen yleisiä, mutta silti tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja pysyä tarkkaavaisena kaduilla ja teillä liikkuessa.

Sairaanhoidon laatu

Apeldoornissa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, jossa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita. Sairaanhoidon laatu on korkea ja hyvä, ja kaupungissa on tarjolla monipuolisia terveyspalveluita.

Pelastuspalvelut

Apeldoornin pelastuspalvelut vastaavat tulipalojen, onnettomuuksien ja muiden hätätilanteiden hoitamisesta. Kaupungissa on useita pelastusasemia ja ammattitaitoinen pelastuslaitos, joka pyrkii turvaamaan kaupunkilaisten turvallisuuden.

Julkiset turvallisuuspalvelut

Apeldoornissa on hyvin organisoitu julkisten turvallisuuspalveluiden verkosto, johon kuuluu poliisi, palokunta, ambulanssipalvelut ja muut viranomaiset. Nämä palvelut toimivat yhteistyössä kaupungin turvallisuuden ylläpitämiseksi ja hätätilanteiden hoitamiseksi.

Päivystyspalvelut

Apeldoornissa on useita päivystyspisteitä, joissa saa apua terveysongelmiin, päihteisiin liittyviin kysymyksiin ja muihin akuutteihin tilanteisiin. Lisäksi kaupungissa on päivystävä poliisi, joka vastaa rikostutkimuksiin ja muihin turvallisuuden ylläpitämiseen liittyviin kysymyksiin.

Ruokaturvallisuus

Apeldoornissa noudatetaan tiukkoja ruokaturvallisuusstandardeja, ja ravintolat ja elintarvikeliikkeet seuraavat ohjeita tarkasti. Tämä varmistaa, että ruoka on turvallista kulutettavaksi ja vastaa terveysvaatimuksia.

Rannat ja Vesistöt

1. Oranjepark Beach

Oranjepark Beach on kaunis hiekkaranta kaupungin keskustassa. Rannalla on puhtaat vedet ja se tarjoaa upean näkymän kaupungin ympärillä oleville puistoille.

2. Bussloo-järvi

Bussloo-järvi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Apeldoornin keskustasta. Järvellä on laaja hiekkaranta, ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, purjelautailuun ja melontaan.

3. Het Apeldoorns Kanaal

Het Apeldoorns Kanaal on kaupungin läpi virtaava kanava. Kanavalla on useita venesatamia ja laitureita, jotka tarjoavat alueen asukkaille ja vierailijoille mahdollisuuden veneillä, kalastaa tai vain nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

4. Beekbergerwoud

Beekbergerwoud on kaunis luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Apeldoornin ulkopuolella. Alueella on useita jokia ja lampia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kävelyretkille, lintujen tarkkailuun ja kalastukseen.

5. Paleis Het Loo -puutarha

Paleis Het Loo on kuuluisa kuninkaallisen palatsin puutarha. Puutarhassa on kauniita suihkulähteitä, lampia ja kävelypolkuja, jotka tarjoavat rentouttavan ympäristön kävijöille. Puutarhassa voi myös nauttia piknikistä tai istahtaa ja ihailla upeita maisemia.

6. Apenheul-apinapuisto

Apenheul-apinapuisto on suosittu nähtävyys Apeldoornissa. Puistossa on useita lampia ja puroja, joiden ympärillä apinat voivat leikkiä ja uida. Puistossa on myös pieniä rantoja, joissa kävijät voivat rentoutua ja nauttia näkymistä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit:

– Apeldoornissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihdyttäviä iltoja.
– Joitakin suosittuja baareja ja klubeja ovat esimerkiksi ”Café The Bronx”, ”Finnegan’s Irish Pub” ja ”Club Entrance”.
– Näissä paikoissa voi nauttia juomista, tanssia, kuunnella livemusiikkia ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Teatterit ja Konserttisalit:

– Apeldoornissa on useita teattereita ja konserttisaleja kulttuurin ystäville.
– Esimerkkejä näistä ovat ”Theater Orpheus” ja ”Gigant”, jotka tarjoavat usein monipuolista ohjelmistoa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja elokuvanäytöksiä.

Elokuvateatterit:

– Apeldoornista löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista.
– Suosittuja elokuvateattereita ovat muun muassa ”Vue Apeldoorn” ja ”Cinemajestic Apeldoorn”, joissa tarjotaan monipuolista elokuvavalikoimaa eri genreistä.

Kulttuuritapahtumat:

– Apeldoornissa järjestetään erilaisia ​​kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.
– Esimerkkejä näistä tapahtumista ovat musiikkifestivaalit, taidenäyttelyt, kulttuurifestivaalit ja markkinat.
– Tapaukset kuten ”BuitenGewoon KunstWandeling” ja ”Cultuur bij je Buur” tarjoavat ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä kaikenikäisille.

Ruokapaikat ja ravintolat:

– Apeldoornissa on monia erilaisia ​​ruokapaikkoja ja ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruoanlaittoa.
– Kaupungissa on tarjolla kansainvälisiä keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja meksikolaista ruokaa, sekä perinteisiä hollantilaisia ​​ruokia.
– Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi ”Restaurant Korderijnk” ja ”De Bon Vivant”, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa ja viihtyisän ilmapiirin.

Luontokohteet ja Retkeily

Hoge Veluwe kansallispuisto

Hoge Veluwe kansallispuisto sijaitsee Apeldoornin lähellä ja se on yksi Alankomaiden suurimmista luonnonsuojelualueista. Puisto tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia ja sen maisemat vaihtelevat metsästä hiekkadyyneihin ja järvistä nummiin.

A-Kaartinpuisto

A-Kaartinpuisto on suosittu ulkoilualue, jossa on runsaasti viheralueita, metsää ja ulkoilureittejä. Puistosta löytyy myös pieni lampi, jossa voi kalastaa. Alueella voi ulkoilla, lenkkeillä tai nauttia piknikistä kauniissa ympäristössä.

Koninklijke Paleis Het Loo

Koninklijke Paleis Het Loo on entinen kuninkaallinen palatsi, joka sijaitsee Apeldoornin kaupungissa. Palatsin ympärillä on upeita puutarhoja ja maisemapuistoja, joissa voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Alueella on myös pieni eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä.

Apeldoornin eläinpuisto

Apeldoornin eläinpuisto on eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä lähietäisyydeltä. Eläinpuistossa on monia eri lajeja, kuten leijonia, elefantteja, kirahveja ja pingviinejä. Alueella on myös leikkipaikkoja ja piknikalueita.

Juliana-torni

Juliana-torni on näköalatorni, joka sijaitsee Apeldoornin lähellä. Tornista avautuu upea näköala ympäröivään luontoon. Tornin yhteydessä on myös ravintola, josta voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen maisemia.

Paleis Het Loo puutarhat

Paleis Het Loo puutarhat ovat osa entistä kuninkaallista palatsia. Puutarhat ovat upeita ja hienosti hoidettuja, ja niissä voi kävellä ja ihailla erilaisia kasveja ja kukkapenkkejä. Puutarhoissa on myös suihkulähteitä ja pieniä lammikoita.

Berg en Bos puisto

Berg en Bos puisto on suosittu ulkoilualue, jossa on metsikköjä, järviä ja polkuja. Puistossa voi nauttia rauhallisesta luonnosta ja ulkoilla eri vuodenaikoina. Alueelta löytyy myös eläintarha, puuhamaa ja pieni leikkipuisto.

Canadalaan muistomerkkipuisto

Canadalaan muistomerkkipuisto on kunnianosoitus Kanadalle toisen maailmansodan aikana. Puistossa on erilaisia muistomerkkejä ja muistolaattoja, jotka kertovat Alankomaiden vapauttamisesta kanadalaisjoukkojen avulla. Alueella on myös kaunis lampi ja viheralueita.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Apeldoornin Kirkko

Apeldoornin Kirkko on suuri ja vaikuttava protestanttinen kirkko Apeldoornin keskustassa. Se rakennettiin 1800-luvulla ja edustaa nykyään tärkeää uskonnollista kohdetta kaupungissa.

Johannasta Katedraali

Johannasta Katedraali on Apeldoornin vanhin kirkko. Se rakennettiin 1200-luvulla ja on omistettu pyhimys Johannekselle. Katedraali on arkkitehtonisesti kaunis ja siinä on säilynyt alkuperäisiä goottilaisia elementtejä.

Apeldoornin Synagoga

Apeldoornin Synagoga on historiallinen rakennus, joka toimi juutalaisten rukouspaikkana 1800- ja 1900-luvuilla. Syynagogassa järjestetään edelleen uskonnollisia seremonioita ja se tarjoaa myös kulttuuritoimintaa.

Apeldoornin Historiallinen Raatihuone

Apeldoornin Historiallinen Raatihuone on kaupungin tärkeä historiallinen symboli. Rakennus on peräisin 1600-luvulta ja toimi alun perin kaupungin hallintorakennuksena. Nykyään se toimii museona, jossa näytetään paikallista historiaa.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo on entinen kuninkaallinen palatsi, joka sijaitsee Apeldoornin kaupungin ulkopuolella. Se oli alun perin Oranjen kuningasperheen kesäasunto, mutta nykyään se toimii museona, jossa näytetään kuninkaallista historiaa ja kerrotaan Oranjen suvun tarinoita.

Apeldoornin Historiallinen Rautatieasema

Apeldoornin Historiallinen Rautatieasema on vanha ja komea rautatieasema, joka on säilyttänyt alkuperäisen jugendtyylisen arkkitehtuurinsa. Asemarakennus on rakennettu 1800-luvulla ja toimii edelleen rautatieasemana, josta lähtee ja saapuu junia eri puolille Alankomaita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Apenheul-kukkula

Apenheul-kukkula sijaitsee Apenheulin eläintarhan vieressä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Kukkulan huipulta voi ihailla kaunista metsämaisemaa, vesiputouksia ja eläintarhan eri eläimiä.

Paleis Het Loo -puisto

Paleis Het Loo -puisto sijaitsee Het Loo -palatsin läheisyydessä. Puistosta avautuu kauniit näköalat palatsin arkkitehtuuriin ja kauniisti hoidettuihin puutarhoihin. Puistossa voi kävellä tai rentoutua penkillä nauttien upeista maisemista.

Juliana Toren -huvipuiston torni

Juliana Toren -huvipuistossa sijaitseva torni tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maaseutuun. Tornista voi ihailla huvipuiston laitteita sekä kauempana sijaitsevia metsiä ja peltoja. Torniin pääsee hissillä tai portaita pitkin.

Leipan vuori

Leipan vuori on kukkula Apeldoornin kaupungin länsipuolella. Kukkulan huipulta avautuu laaja panoraamanäkymä kaupungin yli. Maisemaan kuuluu mm. kauniita metsiä, peltoja ja lähellä sijaitseva järvialue.

Veluwen metsäalueen näköalatorni

Veluwen metsäalueen näköalatorni sijaitsee Apeldoornin lähellä. Tornista avautuu laaja näkymä Veluwen metsistä ja ympäröivästä luonnosta. Torni on suosittu paikka luontoharrastajille ja maisemien ihailejoille.Kohteen sijainti maa on Alankomaat.

Jätä kommentti