Halvat lennot Palma de Mallorca

Nähtävyydet ja kohteet

1. Palma de Mallorcan katedraali

Palma de Mallorcan katedraali, virallisesti nimeltään La Seu, on Palman kaupungin tunnetuin nähtävyys. Tämä goottilaistyylinen katedraali sijaitsee merenrannalla ja sitä pidetään yhtenä Espanjan upeimmista katedraaleista. Katedraalin torni tarjoaa upean näkymän kaupungin yli.

2. Bellverin linna

Bellverin linna on Palman kaupungin ikoninen linnoitus. Se sijaitsee kukkulalla lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Palmaan ja sen ympäristöön. Linna on rakennettu 1300-luvulla ja on nykyään avoinna yleisölle.

3. Palman vanhakaupunki

Palman vanhakaupunki, nimeltään Casco Antiguo, on täynnä tunnelmallisia kujia, historiallisia rakennuksia ja viehättäviä aukioita. Alueella voi ihailla kauniita keskiaikaisia rakennuksia, kuten Palman kuninkaallista palatsia ja vanhaa kaupungintaloa. Vanhassakaupungissa voi myös tutustua moniin kirkkoihin ja luostareihin.

4. Palman linna

Palman linna, virallisesti nimeltään Castell de Bellver, on toinen merkittävä linnoitus Palman alueella. Se sijaitsee kukkulalla noin 3 kilometrin päässä Palman keskustasta. Linna on rakennettu 1300-luvulla, ja sen ainutlaatuinen pyöreä muoto erottuu helposti kaupungin maisemasta. Linna toimii nykyään museona ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön.

5. Palman akvaario

Palman akvaario on suuri merivesiakvaario, joka sijaitsee lähellä Palman keskustaa. Akvaariossa voi tutustua erilaisiin mereneläviin, kuten hait, merikilpikonnat ja riuttakalat. Akvaario tarjoaa myös näyttelyitä ja esityksiä, jotka valottavat meren ekosysteemejä ja eläinten käyttäytymistä.

6. Palman markkinat

Palman markkinat ovat suosittu kohde paikallisille asukkaille ja turisteille. Mercat de l’Olivar on suurin ja keskeisin markkina-alue, jossa voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja muita elintarvikkeita. Markkinoilla on myös laaja valikoima paikallisia tuotteita, käsityöläistarvikkeita ja matkamuistoja.

7. Es Baluardin nykytaiteen museo

Es Baluardin nykytaiteen museo sijaitsee Palman vanhassakaupungissa, lähellä merenrantaa. Museo esittelee moderneja ja nykytaiteen teoksia pääasiassa Baleaareilta ja muualta Espanjasta. Museon pysyvän kokoelman lisäksi siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

8. Palman ranta

Palman ranta, nimeltään Playa de Palma, on suosittu lomakohde aurinkoa, merenrantaaktiviteetteja ja rentoutumista kaipaaville. Rannalla on hienoa hiekkaa ja kirkasta vettä, ja siellä on useita rantabaareja ja ravintoloita. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun ja vesihiihtoon.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Palma de Mallorcan historia juontaa juurensa antiikin aikaan, jolloin kaupunkia hallitsivat roomalaiset. Myöhemmin se oli arabit ja valloittivat alueen 900-luvulla. Myöhemmin kaupunki kuului muun muassa Katalaanissa ja Espanjan kuningaskunnalle. Nykyään Palma de Mallorca on Baleaarien autonomisen yhteisön pääkaupunki ja se on säilyttänyt rikkaan historiallisen perinnön.

Goottilainen katedraali ja La Seu

Palman katedraali, jota kutsutaan myös nimellä La Seu, on kaupungin symboli. Se on goottilainen rakennus, joka valmistui 1600-luvulla ja joka on omistettu Neitsyt Marian kunnioittamiseen. Katedraali sijaitsee vanhassa kaupungissa ja sen upea ulkonäkö ja yksityiskohdat tekevät siitä näkemisen arvoisen.

Almudainan palatsi

Almudainan palatsi on kaunis linna, joka sijaitsee Palman vanhassa kaupungissa. Se oli alun perin arabien linna, mutta myöhemmin siitä tuli kuninkaan residenssi. Nykyään se toimii kuninkaallisten seremonioiden paikkana ja sitä voi myös vierailla oppaan kanssa.

Arabialaiset kylpylät

Palman keskustassa sijaitsevat arabialaiset kylpylät ovat hyvä esimerkki kaupungin arabialaisten vaikutusten säilymisestä. Nämä historialliset kylpylät ovat peräisin 10. vuosisadalta ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen ja arkkitehtuuriin.

Keskiaikaiset muurit

Palman keskustassa voi löytää jäännöksiä keskiaikaisista muureista, jotka aikoinaan suojasivat kaupunkia. Näitä muureja voi vielä tänä päivänä nähdä esimerkiksi Parc de la Mar -puistossa. Muurit tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen kaupungin historialliseen puoleen.

Historiallinen vanhakaupunki

Palman vanhakaupunki, jota kutsutaan nimellä Casco Antiguo, on täynnä charmia ja perinteitä. Sen kapeat kujat, kauniit rakennukset ja aukiot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin historialliseen taustaan. Alueella on myös runsaasti kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joissa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikallinen ruoka

Palma de Mallorcalla voi nauttia perinteisistä espanjalaisista ruokalajeista kuten paellasta, tortillasta ja tapaksista. Paikallista erikoisuutta, sobrassada-makkaraa, kannattaa myös maistaa.

Tapahtumaravintolat

Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat gourmet-ruokaa ja elämyksiä, kuten näköalat merelle tai historiallisiin kohteisiin.

Rantaravintolat

Palma de Mallorcalla on monia ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa meren äärellä. Rantaravintoloissa tarjoillaan usein mereneläviä ja tuoreita kalalajeja.

Kansainväliset ravintolat

Kaupungista löytyy myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia ja amerikkalaisia ravintoloita.

Vegetaariset ja vegaaniset vaihtoehdot

Palma de Mallorcalla on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kasvis- ja vegaaniruokaa. Näissä ravintoloissa on runsaasti vaihtoehtoja välttää lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita ruokavaliossa.

Markkinat ja ruokakoju

Kaupungin markkinoilla, kuten Mercat de l’Olivassa, voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, leipää ja juustoja. Markkinoilla on myös paljon ruokakojuja, joista voi ostaa välipaloja ja paikallisia herkkuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit Palma de Mallorcalla

Rannalla rentoutuminen

Palma de Mallorca tarjoaa upeita hiekkarantoja ja turkoosia Välimerta. Suosituimpia rantoja ovat esimerkiksi Playa de Palma, Cala Major ja Illetes. Rannoilta löytyy aurinkotuoleja ja rantabaareja, joissa voi nauttia virvokkeita.

Sukeltaminen ja snorklaus

Vedenalainen maailma on näyttävä Palma de Mallorcan ympäristössä. Alueella on useita sukelluskouluja ja -retkiä tarjoavia yrityksiä, jotka järjestävät sukellus- ja snorklausretkiä kauniiseen Välimereen.

Golf

Palma de Mallorca on suosittu kohde golfaajille. Alueella on useita laadukkaita golfkenttiä, kuten Bendinat Golf, Son Vida Golf ja Arabella Golf.

Kulttuurin ja historian tutkiminen

Kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita, kuten Palma-katedraali, Bellverin linna ja Pueblo Español -kylä. Näissä paikoissa voi tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja perinteisiin.

Pyöräily ja vaellus

Palma de Mallorcassa voi nauttia upeista maisemista pyöräilyn ja vaelluksen merkeissä. Alueella on hyvin merkittyjä pyöräreittejä ja vaelluspolkuja, joista voi valita eri vaikeusasteita ja pituuksia.

Shoppailu

Kaupunki tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Paseo del Borne, Jaume III ja Avenidas ovat suosittuja ostoskatuja, joilta löytyy niin kansainvälisten brändien liikkeitä kuin paikallisia putiikkejakin.

Gastronomia

Palma de Mallorca on ruokaharrastajien unelma. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat laajan valikoiman paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Erityisen suosittuja ovat merenelävät ja paikalliset leivonnaiset, kuten ensaimadas.

Iltaviihde

Palma de Mallorcalla on eloisa yöelämä, ja kaupungista löytyy monia baareja, klubeja ja diskoja. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi Paseo Marítimo -rantakatu ja Santa Catalina -alue.

Suositut hotellit Palma de Mallorcassa

1. Hotel Saratoga

Hotel Saratoga sijaitsee Palma de Mallorcan keskustassa ja tarjoaa modernia majoitusta sekä upeat näkymät kaupungin ylle. Hotellilla on kattoterassi, jossa sijaitsee uima-allas ja baari, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Lisäksi hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja spa-osasto.

2. Hotel HM Jaime III

Hotel HM Jaime III sijaitsee lähellä Palma de Mallorcan ostosalueita ja vanhaakaupunkia. Hotellin tyylikkäät huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu muun muassa kuntosali, ravintola ja baari.

3. Nakar Hotel

Nakar Hotel on design-hotelli Palma de Mallorcan sydämessä. Hotellissa on modernisti sisustettuja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja oma terassi. Hotellilta on lyhyt kävelymatka niin kauppakeskukseen kuin historialliseen vanhaankaupunkiinkin. Hotellissa on myös ravintola, kattoterassi ja ulkouima-allas.

4. Boutique Hotel Sant Jaume

Boutique Hotel Sant Jaume sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Palma de Mallorcan vanhassakaupungissa. Hotellin huoneet ovat elegantisti sisustettuja ja niistä avautuu näkymät joko kaupungille tai piha-alueelle. Hotellissa on ravintola, terassi ja baari.

5. Hotel Cort

Hotel Cort sijaitsee lähellä Palma de Mallorcan katedraalia ja vanhaakaupunkia. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, terassi, baari sekä ulkouima-allas.

6. GPRO Valparaiso Palace & Spa

GPRO Valparaiso Palace & Spa sijaitsee rauhallisella alueella Palma de Mallorcan kukkulalla. Hotellista avautuvat upeat näkymät merelle ja kaupungille. Hotellissa on spa-osasto, sisä- ja ulkouima-altaat, ravintola, baari ja tenniskentät.

7. Hotel Palma Bellver, Meliá Hotel

Hotel Palma Bellver sijaitsee Palma de Mallorcan merenrannalla, lähellä Bellverin linnaa. Hotellissa on moderneja ja valoisia huoneita, joista avautuu näkymät joko kaupungille tai merelle. Hotellissa on ravintola, ulkouima-allas, kuntokeskus ja sauna.

8. Hotel Amic Horizonte

Hotel Amic Horizonte sijaitsee lähellä Palma de Mallorcan keskustaa ja tarjoaa upeat näkymät merelle ja kaupungille. Hotellin huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on ravintola, kattoterassi ja ulkouima-allas.

9. Hotel Hostal Cuba

Hotel Hostal Cuba sijaitsee Palma de Mallorcan keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita sekä upeat näkymät kaupungin ylle. Hotellissa on ravintola, baari, kattoterassi ja ulkouima-allas. Lisäksi hotellilla järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

10. Hotel Born

Hotel Born sijaitsee lähellä Palma de Mallorcan historiallista vanhaakaupunkia. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari ja terassi.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Palma de Mallorca on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi noudattaa normaaleja varovaisuusohjeita, kuten huolehtia arvoesineistään ja välttää pimeitä ja syrjäisiä paikkoja. Turvallisuudesta huolehtii myös paikallinen poliisi.

Lääkäripalvelut

Palma de Mallorcalla on useita julkisia ja yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat erilaisia lääketieteellisiä palveluita. Saarella on myös useita sairaaloita, joissa annetaan kiireellistä hoitoa ja päivystystä.

Hätätilanteet

Hätätilanteissa, kuten onnettomuuden, ryöstön tai muun vakavan tapahtuman sattuessa, tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon, joka Espanjassa on 112. Puhelinnumeroon vastaa hätäkeskus, joka ohjaa tarvittavan avun paikalle.

Rantaturvallisuus

Palma de Mallorca tunnetaan upeista rannoistaan, mutta turvallisuuteen tulee kiinnittää huomiota. Matkailijoiden tulisi noudattaa uimavalvojien ohjeita, uida vain merkityillä alueilla ja varoa voimakasta merivirtaa. Lisäksi on tärkeää huomioida auringonpolttama ja levittää auringonlotion ennen aurinkoon menoa.

Rikollisuus

Vaikka Palma de Mallorca on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, matkailijoiden tulee olla tietoisia taskuvarkaista, erityisesti vilkkailla turistialueilla ja julkisissa kulkuneuvoissa. On suositeltavaa pitää arvotavarat piilossa tai lukittujen tilojen sisällä ja välttää näyttelemistä kallisarvoisia esineitä julkisesti.

Rannat ja Vesistöt

Playa de Palma

Playa de Palma on yksi Palma de Mallorcan suosituimmista rannoista. Ranta sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Palman kaupungista ja se on noin viisi kilometriä pitkä. Playa de Palma tarjoaa hienoa hiekkaa ja turkoosin sinistä vettä, ja rannalla on useita palveluita, kuten rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuolien vuokrausta.

Illetas

Illetas on pieni lahden ranta noin 6 kilometrin päässä Palman kaupungista. Ranta on suojaisa ja tarjoaa kauniin maiseman. Illetasissa on hiekkaa ja kallioita, ja se sopii hyvin myös snorklaukseen. Rannalla on useita ravintoloita ja aurinkotuolien vuokrausta.

Cala Major

Cala Major on suosittu ranta noin neljän kilometrin päässä Palman kaupungista. Ranta tarjoaa kauniit maisemat ja kimaltavan turkoosin veden. Cala Majorissa on hiekkaa ja kalliota, ja rannalla on useita rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuolien vuokrausta.

Cala Millor

Cala Millor sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Palman kaupungista itään päin. Ranta on noin kilometrin mittainen ja siellä on pehmeää hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Cala Millorissa on runsaasti palveluita, kuten rantabaareja, ravintoloita, vesiurheilumahdollisuuksia ja aurinkotuolien vuokrausta.

Cala Mondrago

Cala Mondrago on luonnonkaunis ranta noin 60 kilometrin päässä Palman kaupungista itään päin. Ranta sijaitsee Mondragon luonnonpuistossa ja tarjoaa kauniin hiekkarannan, turkoosia vettä ja vehreää ympäristöä. Cala Mondragossa ei ole palveluita, joten kannattaa varustautua omilla eväillä ja vesiurheiluvälineillä.

Palmanlahden Natura 2000 -alue

Palmanlahden Natura 2000 -alue on suojelualue, joka ulottuu Palma de Mallorcan rannikolta aina saaren etelärannikolle asti. Alueella on monia kauniita poukamia, luonnonkauniita rantoja ja meriluonnon monimuotoisuutta. Alueella on myös suojeltuja lajeja, kuten merikilpikonnia ja merikotkia.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja Baarit

– Palma de Mallorcassa on laaja valikoima klubeja ja baareja, jotka tarjoavat viihdettä ja musiikkia eri tyylilajeissa.
– Paseo Maritimo -kadulla sijaitsee useita suosittuja diskoja ja klubeja, jotka ovat avoinna myöhään yöhön.
– Palman vanhassa kaupungissa on myös paljon baareja ja pienempiä klubiympäristöjä, joissa voi nauttia juomista ja rentoutua.
– Baarit läheisillä rannoilla kuten Playa de Palman alueella houkuttelevat myös paikallisia ja matkailijoita.

Livemusiikki

– Palma de Mallorca tarjoaa useita paikkoja, joissa voi kuunnella livemusiikkia eri tyyleissä.
– Paseo Maritimo ja Palman vanha kaupunki ovat tunnettuja paikallisten bändien ja esiintyjien esiintymispaikoista.
– Joillakin rannoilla järjestetään kesäisin ulkoilmakonsertteja ja festivaaleja, joissa voi nauttia musiikista meren äärellä.

Teatterit ja Elokuvateatterit

– Palma de Mallorcassa on useita teattereita, joissa esitetään niin paikallisia kuin kansainvälisiä teatteriesityksiä.
– Palman vanhassa kaupungissa sijaitsee myös pieniä teattereita, jotka tarjoavat intiimejä esityksiä.
– Kaupungissa on myös useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä paikallisia että ulkomaisia elokuvia eri genreistä.

Kulttuuritapahtumat ja Festivaalit

– Palma de Mallorca järjestää vuoden aikana erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja.
– Esimerkiksi Palman vanhankaupungin festivaali (Festes de la Ciutat) järjestetään kesäkuussa ja sisältää musiikkiesityksiä, tanssiesityksiä ja katusoittoja.
– Festival de Teatre a la Fresca on kesän aikana järjestettävä ulkoilmateatterifestivaali, jossa voi nauttia esityksistä kauniissa ympäristössä.
– Eri kirkkojen messut ja juhlapyhäviikot tarjoavat myös perinteistä kulttuuriviihdettä ja musiikkia.

Luontokohteet ja Retkeily

Parque natural de sa Dragonera

Parque natural de sa Dragonera, eli Sa Dragoneran luonnonpuisto, sijaitsee Mallorcan ja Draganeran välisellä pienellä saarella. Luonnonpuistossa on monipuolista kasvillisuutta, kuten mäntyjä, orjanruusua ja haisukkia sekä erilaisia lintulajeja. Saarella on myös mahdollisuus patikoida ja ihailla upeita näköaloja.

Puig de Galatzó

Puig de Galatzó on Gran Hotellien ympäröimä vuori, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Palma de Mallorcan kaupungista luoteeseen. Vuori tarjoaa upeat luontomaastot, joissa voi patikoida ja ihailla upeita näköaloja. Alueella on myös mahdollista kiivetä jyrkemmille poluille ja ihailla vesiputouksia.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana on Mallorcan vuoristoalue, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Tämä vuoristoalue tarjoaa upeat maisemat ja erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn. Alueella on useita patikkareittejä, kuten GR-221, joka on suosittu monen päivän vaellusreitti.

Cabo de Formentor

Cabo de Formentor, eli Formentorn niemi, sijaitsee Mallorcan pohjoisrannikolla. Tämä kaunis niemi tarjoaa upeita maisemia, jyrkkiä kallioita, hiekkarantoja ja turkoosia merivettä. Alueella voi nauttia patikoinnista, pyöräilystä ja uimisesta. Myös Formentorin majakka on suosittu nähtävyys alueella.

Marineland

Marineland on eläinpuisto ja vesipuisto Mallorcan etelärannikolla, lähellä Magalufia. Marineland tarjoaa mahdollisuuden nähdä delfiinejä, merileijonia, hylkeitä ja muita merieläimiä. Puistossa on myös vesiliukumäkiä ja muita vesipuistoaktiviteetteja.

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach, eli Drachin luolat, sijaitsevat Mallorcan itärannikolla, Porto Criston kylän läheisyydessä. Nämä upeat luolat tunnetaan erityisesti mahtavista stalaktiiteistaan ja stalagmiiteistaan sekä suuresta maanalaisesta järvistään, joilla järjestetään musiikkiesityksiä. Vierailijat voivat kulkea luolissa opastetuilla kierroksilla.

Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó eli Mondragón luonnonpuisto on suojeltu alue Mallorcan kaakkoisosassa. Luonnonpuistossa on upeita maisemia, kallioita, rantoja ja ainutlaatuista kasvillisuutta. Alueella on myös useita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihailla luonnon monimuotoisuutta ja metsälampia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Palman katedraali (La Seu)

– Palman katedraali, viralliselta nimeltään La Seu, on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.
– Rakennus edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1229.
– Katedraalin sisätiloissa voi ihailla upeita maalauksia, veistoksia ja lasimaalauksia.
– Katedraalin takana on suuri Plaza de la Almoina -aukio, jolta avautuu näkymä merelle.

2. Bellverin linna

– Bellverin linna sijaitsee kaupungin kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maastoon.
– Linna on peräisin 1300-luvulta ja se oli aikoinaan asuinpaikka Mallorcan kuninkaille.
– Linna on erityisen kiinnostava sen pyöreän muodon vuoksi, mikä on harvinaista linnojen arkkitehtuurissa.
– Nykyään linna toimii historiallisena museona, jossa on esillä mm. taidetta ja historiallisia esineitä.

3. Arabialaiset kylpylät (Banys Àrabs)

– Palman arabialaiset kylpylät, joita kutsutaan nimellä Banys Àrabs, ovat peräisin 10. vuosisadalta.
– Kylpylät ovat hyvin säilyneet ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua islamilaiseen kulttuuriin.
– Kylpylöissä voi kävellä eri huoneiden läpi ja ihailla kauniita koristeluja ja mosaiikkeja.
– Banys Àrabs sijaitsee kauniilla alueella lähellä Palman vanhaa kaupunkia.

4. Sa Llotjasta -rakennus

– Sa Llotjasta on goottilainen rakennus, joka toimi aikoinaan merimiesten ammattijärjestön kokouspaikkana.
– Rakennus sijaitsee meren rannalla ja sen upea arkkitehtuuri houkuttelee paljon matkailijoita.
– Sa Llotjasta on nykyään käytössä taidemuseona, jossa voi tutustua Mallorcan taiteen historiaan.
– Rakennus sijaitsee lähellä Palman katedraalia ja Plaza de la Almoina -aukiota.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Bellverin linna

Bellverin linna sijaitsee kukkulalla kaupungin länsipuolella. Se on goottilaistyylinen linnoitus, joka tarjoaa upean panoraamanäkymän ympäröivään kaupunkiin, merelle ja vuorille.

2. Castell de sa Capella

Castell de sa Capella on linna, joka sijaitsee Palman vanhankaupungin alueella. Linna tarjoaa upeat näkymät vanhaankaupunkiin, satamaan ja merelle.

3. Na Burguesan linna

Na Burguesan linna sijaitsee Palman kukkuloilla, noin 5 kilometrin päässä kaupungista. Linna on renessanssityylinen ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon.

4. Katedraalin tornit

Palman katedraali, La Seu, sijaitsee vanhassakaupungissa. Sen tornit tarjoavat upeat panoraamanäkymät kaupunkiin, rantaan ja ympäröivään maisemaan.

5. Puig de sa Morisca

Puig de sa Morisca on kukkula, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Palman kaupungista. Kukkulalta avautuu upeat näköalat Palman lahdelle ja ympäröivään maaseutuun.

6. Puig de Randa

Puig de Randa on vuori, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Palman kaupungista. Vuorelta avautuu upeat näkymät ympäröivään luontoon ja saaren eri alueisiin.

7. Mercat de l’Olivar -kauppahalli

Mercat de l’Olivar on kauppahalli, joka sijaitsee Palman keskustassa. Hallista avautuu kauniit näkymät ulos, ja sieltä voi ihailla kaupungin vilinää ja elämää.

8. Paseo Maritimo

Paseo Maritimo on rantabulevardi, joka kulkee Palman sataman läheisyydessä. Bulevardilta voi ihailla kaunista merimaisemaa, veneitä ja kaupungin siluettia.

9. Katumaisema vanhassakaupungissa

Palman vanhankaupungin kapeat kujat ja kauniit rakennukset tarjoavat upeat näkymät kaupungin värikkääseen ja viehättävään katukuvaan.

10. Es Baluardin näköalatasanne

Es Baluard on modernin taiteen museo, ja siellä sijaitsee myös näköalatasanne, josta avautuu upeat näkymät Palman vanhakaupunkiin, satamaan ja merelle.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti