Halvat lennot Ashtarak

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Ashtarakin linnoitus:

Ashtarakin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linnoitus on rakennettu 1600-luvulla ja siellä on useita linnoituksen rakennuksia ja tornit, jotka ovat avoinna vierailijoille.

2. Kultainen Virta:

Kultainen Virta on joen nimi, ja se virtaa kauniin maiseman läpi Ashtarakissa. Joki tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin, kalastukseen ja veneretkiin. Sen varrella on myös useita kävelyreittejä ja piknik-alueita.

3. Hovhannavankin luostari:

Hovhannavankin luostari on historiallinen armenialainen luostari, joka sijaitsee Ashtarakissa. Se perustettiin 13. vuosisadalla ja siellä on kaunis kirkko sekä muita luostarin rakennuksia. Luostari on merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen kohde.

4. Vahramashenin kirkko:

Vahramashenin kirkko on varhaiskeskiaikainen armenialainen kirkko, joka sijaitsee Ashtarakissa. Se on rakennettu 7. vuosisadalla ja on yksi alueen vanhimmista kirkoista. Kirkossa on kaunis arkkitehtuuri ja se vetoaa niin uskonnollisiin kuin kulttuurimatkailijoihin.

5. Saghmosavankin luostari:

Saghmosavankin luostari on toinen historiallinen armenialainen luostari, joka sijaitsee lähellä Ashtarakia. Luostari on peräisin 13. vuosisadalta ja on kuuluisa kauniista maisemistaan. Se sijaitsee syrjäisellä alueella ja tarjoaa vierailijoille rauhallisen paikan tutkia armenialaista uskonnollista perintöä.

6. Amrakitsin linnoitus:

Amrakitsin linnoitus on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Ashtarakissa. Se perustettiin 11. vuosisadalla ja siellä on säilynyt monia linnoituksen rakennuksia ja raunioita. Linnoitus on suosittu vierailukohde, jossa voi oppia lisää alueen historiasta ja nauttia upeista näkymistä.

7. Tsiranavorin kirkko:

Tsiranavorin kirkko on toinen armenialainen kirkko, joka sijaitsee Ashtarakissa. Se on rakennettu 5. vuosisadalla ja on kuuluisa kirkon kauniista freskoista ja veistoksista. Kirkko tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua armenialaiseen uskontoon ja kulttuuriin.

8. Kamaris Bastberd-linnoitus:

Kamaris Bastberd-linnoitus on linnoitus, joka sijaitsee Ashtarakin lähellä. Se on rakennettu 9.-10. vuosisadalla ja siellä on jäljellä muutamia linnoituksen rakennuksia. Linnoitus on mielenkiintoinen vierailukohde, jossa voi oppia lisää alueen historiasta ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

9. Ashtarakin kaupungintalo:

Ashtarakin kaupungintalo on kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen rakennus. Se on rakennettu 1800-luvulla ja toimii nykyään kaupungintalona. Rakennuksen arkkitehtuuri heijastelee ajanjakson tyylisuuntaa ja se on merkittävä osa kaupungin arkkitehtonista perintöä.

10. Khachkarsin monumentti:

Khachkarsin monumentti on muistomerkki, joka kunnioittaa armenialaista kivikoristetta nimeltä ”khachkar”. Monumentti sijaitsee Ashtarakissa ja on omistettu armenialaiselle taiteelle ja perinteelle. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä ja oppia enemmän tästä armenialaisesta kulttuurin ilmiöstä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Ashtarakin kaupungissa on rikas kulttuuriperintö, joka näkyy monissa eri muodoissa. Kaupungin kulttuurielämään kuuluu esimerkiksi perinteinen armenialainen musiikki, tanssi ja ruokakulttuuri. Ashtarakissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Historia

Ashtarakilla on pitkä ja värikäs historia, joka juontaa juurensa muinaiseen aikaan. Kaupunki on ollut tärkeä keskus alueella jo vuosisatojen ajan. Ashtarak on sijainnut strategisesti tärkeällä paikalla, ja se onkin ollut monien kulttuurien, kuten persialaisten, bysanttilaisten ja turkkilaisten, vaikutuspiirissä.

Ashtarakilla on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten linnoituksia, kirkoja ja muita rakennuksia. Esimerkiksi Surb Gevorgin kirkko on yksi kaupungin vanhimmista ja tunnetuimmista rakennuksista. Kaupungissa on myös muutamia museoita, jotka esittelevät Ashtarakin ja sen ympäristön historiaa.

Kaupungin historiaa ja kulttuuria vaalitaan myös erilaisilla perinteillä ja juhlilla, kuten vuosittaisella muistopäivällä, jolloin kaupunki juhlistaa menneitä aikoja ja kunnioittaa ashtaralaisia sankareita. Tällaiset tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua syvällisemmin Ashtarakin rikkaaseen historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Ashtarakin ruokakulttuuri on monipuolinen ja sekoitus perinteisiä armenialaisia, kaukasialaisia ja lähi-idän ruokia. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi dolma (täytetyt viiniköynnöksen lehdet), harissa (pilahviinmoinen lihakeitto) ja lavash-leipä. Myös tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat suuressa roolissa ravinnossa.

Perinteiset ravintolat

Ashtarakissa on useita perinteisiä ravintoloita, jotka tarjoavat paikallista ruokaa ja tunnelmaa. Näissä ravintoloissa voit kokea autenttisia armenialaisia makuja ja nauttia musiikista ja viihtyisästä ilmapiiristä.

Kansainväliset ravintolat

Ashtarakissa on myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja eri maista. Näiden ravintoloiden valikoimasta löytyy esimerkiksi italialaista, kiinalaista ja lounasravintoloita.

Pikaruokapaikat

Ashtarakissa on myös pikaruokapaikkoja, joissa voit nopeasti saada välipalaa tai take away -annoksia. Nämä paikat tarjoavat yleensä erilaisia hampurilaisia, pizzoja, kebabia ja muita nopeita herkkuja.

Kahvilat ja leipomot

Ashtarakissa on myös monia kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia kahvista tai teestä sekä herkullisista leivonnaisista. Kahvilat tarjoavat yleensä myös aamiaista ja välipaloja.

Ruokatori

Ashtarakissa on ruokatori, jossa voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja muita elintarvikkeita. Täällä voit kokea vilkkaan markkinatunnelman ja ostaa paikallisia tuotteita ruoanlaittoon tai tuliaiseksi. Wellmart on myös yksi suurimmista kaupoista Ashtarakissa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Retkeily ja patikointi

Ashtarakin alueella on monia kauniita luontokohteita, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia retkeilyyn ja patikointiin. Esimerkiksi Avan linnake, Hovhannavankin luostari ja Egliseghin rotko ovat suosittuja kohteita retkeilijöiden keskuudessa.

2. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, taidenäyttelyitä ja festivaaleja. Esimerkiksi Ashtarakin kansainvälinen musiikkifestivaali on suosittu tapahtuma, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja.

3. Ruokailu ja kahvilat

Ashtarakissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallista ruokaa ja virkistäviä juomia. Kaupungin keskustassa voit löytää perinteisiä armenialaisia ​​ruokia sekä kansainvälistä keittiötä.

4. Vesillä liikkuminen

Kaupungin lähellä on myös joitakin jokia, jotka tarjoavat mahdollisuuden vesillä liikkumiseen. Voit vuokrata kajakkeja tai osallistua veneretkille, joilla voit ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

5. Ostokset

Ashtarakissa on useita kauppoja, joissa voit tehdä ostoksia. Kaupungissa on paikallisia markkinoita, joilta voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja muita paikallisia tuotteita. Lisäksi voit löytää erilaisia ​​souveniireja ja käsitöitä kauppojen ja pienten käsityöliikkeiden valikoimasta.

Suositut hotellit Ashtarissa:

1. Hotel Ani

Hotel Ani on yksi Ashtarin suosituimmista hotelleista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavia ja viihtyisiä huoneita matkailijoille. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ulkouima-allas asiakkaiden käytössä.

2. Nerk-inn

Nerk-inn on toinen suosittu hotelli Ashtarissa. Se sijaitsee kauniissa ympäristössä ja tarjoaa hyvin varusteltuja huoneita ja erilaisia palveluita vierailleen. Hotellissa on ravintola, kuntosali, sauna ja ilmainen langaton internet-yhteys.

3. Hotel Ashtar

Hotel Ashtar on moderni hotelli Ashtarissa, joka tarjoaa viihtyisiä ja tyylikkäitä huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari, kokoustilat ja ilmaiset pyörät asiakkaiden käytettävissä. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä kaupungin nähtävyyksiä.

4. Hotel Khachatur

Hotel Khachatur on budjettivaihtoehto matkailijoille, jotka etsivät edullista majoitusta Ashtarissa. Hotelli tarjoaa yksinkertaisia huoneita, joissa on perusmukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

5. Guesthouse Arpy

Guesthouse Arpy on perheomisteinen majatalo Ashtarissa, joka tarjoaa kodikasta ja rentouttavaa majoitusta. Majatalossa on viihtyisiä huoneita, ja siellä järjestetään myös erilaisia aktiviteetteja ja retkiä vierailijoille. Majatalo sijaitsee rauhallisella alueella kaupungin ulkopuolella.

Turvallisuus ja terveys

Kaupungin yleinen turvallisuus

Ashtarak on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuustaso on melko alhainen. Kaupungissa on läsnäoleva poliisivoima, joka valvoo julkista järjestystä ja turvallisuutta.

Rikostilastot ja rikollisuusturva

Tarkkoja tietoja Ashtarakin rikostilastoista ei ole saatavilla. Rikollisuuskaan ei ole kaupungissa erityisen yleistä, ja vakavat rikokset kuten väkivaltarikokset ovat harvinaisia.

Palo- ja pelastuspalvelut

Ashtarakissa on palo- ja pelastuspalvelut varmistamassa asukkaiden turvallisuutta. Kaupunki sijaitsee lähellä Araratin maakunnan pelastuspalveluiden tukikohtaa, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin mahdollisiin onnettomuuksiin.

Terveydenhuolto

Ashtarakissa on useita terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, joissa asukkaat voivat saada perusterveydenhuoltoa. Vakavammissa tapauksissa potilaat voidaan tarvittaessa siirtää lähialueen suurempiin sairaaloihin, kuten Jerevaniin.

Hätätilanteisiin vastaaminen

Kaupungissa on saatavilla hätäpalveluja, jotka vastaavat nopeasti hätätilanteisiin. Yleinen hätänumero Armeniassa on 911, ja sen kautta voi soittaa poliisille, palokunnalle tai sairaankuljetukselle.

Terveysriskit ja rokotukset

Ashtarakin terveysriskit vastaavat yleisesti ottaen normaaleja terveysriskejä, joita löytyy myös muista kaupungeista. Matkustettaessa Ashtarakiin on suositeltavaa tarkistaa ajankohtaiset rokotussuositukset ja varmistaa, että perusrokotukset ovat voimassa.

Rannat ja Vesistöt

Kasagh-joki

Ashtarak sijaitsee Kasagh-joen rannalla, mikä tarjoaa kauniin maiseman ja rentouttavan ympäristön kaupungille.

Ashtarakin vesiputous

Ashtarakissa sijaitsee myös vesiputous, joka on suosittu nähtävyys. Vesiputouksen rauhoittava ääni ja luonnonkaunis ympäristö houkuttelevat vierailijoita.

Kahuti-järvi

Kahuti-järvi on lähellä Ashtarakia ja se on suosittu paikka virkistäytymiselle ja vesiharrastuksille kuten uimiselle ja veneilylle.

Artash-järvi

Artash-järvi sijaitsee myös Ashtarakin lähellä ja se tarjoaa upean maiseman sekä mahdollisuuden kalastukseen ja piknikille rannalla.

Kauniit rannat

Ashtarakin ympäristössä on useita kauniita ja hiekkaisia ​​rantoja, joissa voi nauttia auringosta ja uimisesta kesäisin. Rannat ovat siistejä ja hyvin hoidettuja, mikä tekee niistä houkuttelevan paikan rentoutumiseen ja virkistäytymiseen.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Ashtarakissa on useita baareja ja klubeja, joissa voit nauttia illasta ja viettää aikaa ystävien kanssa. Yksi suosituimmista baareista on ”Midnight Lounge”, joka tarjoaa laajan valikoiman juomia ja musiikkia. ”Nightclub Energy” on toinen suosittu paikka, jossa voit tanssia ja juhlia myöhään yöhön.

Ravintolat ja kahvilat

Ravintoloita ja kahviloita löytyy myös Ashtarakista, ja ne tarjoavat monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja. Voit nauttia perinteisestä armenialaisesta ruuasta paikallisessa ravintolassa, kuten ”Armenian Palate” tai kokeilla kansainvälisiä makuja ”Cuisine World” -ravintolassa. Kahvilat, kuten ”Café de la Crème” ja ”The Coffee House”, tarjoavat paikan rentoutua ja nauttia kahvista tai teestä.

Elokuvateatterit

Ashtarakissa on myös elokuvateatteri, jossa voit katsella uusimpia elokuvia. ”Cinema Star” tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä, ja siellä on viihtyisät ja nykyaikaiset tilat.

Musiikki- ja live-esiintymiset

Ashtarakissa järjestetään säännöllisesti musiikki- ja live-esiintymisiä eri paikoissa. Voit nauttia paikallisista bändeistä ja artisteista erityisesti viikonloppuisin. Konsertit ja musiikkitapahtumat vaihtelevat eri musiikkigenrejen välillä, joten voit löytää jotain omaan makuusi sopivaa.

Urheilubaarit ja pelipaikat

Jos olet urheilufani, löydät Ashtarakista useita urheilubaareja ja pelipaikkoja. Nämä paikat tarjoavat televisioita ja projektoreita, joista voit seurata suosikkiurheilulajiesi lähetyksiä. Voit myös pelata biljardia tai dartsia näissä paikoissa.

Tapahtumat ja festivaalit

Ashtarakissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin voi kuulua musiikkitapahtumia, taide- ja kulttuurifestivaaleja, ruokafestivaaleja ja paljon muuta. Näissä tapahtumissa voit kokea paikallista kulttuuria ja viihtyä muiden ihmisten kanssa.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Ashtarakin rotko

Ashtarakin rotko on suosittu luontokohde Ashtarakin kaupungissa Armeniassa. Se on noin 30 metriä syvä rotko, joka tarjoaa upean näkymän koskevasta joesta ja ympäröivästä luonnosta. Alueella on myös useita vaellusreittejä ja näköalapaikkoja.

2. Amberd-linnoitus

Amberd-linnoitus sijaitsee noin 7 kilometriä Ashtarakin kaupungista itään. Se on keskiaikainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään vuoristomaisemaan. Linnoituksen läheisyydessä on myös patikointireittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

3. Tsakhats Karin kirkko

Tsakhats Karin kirkko on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Ashtarakin kaupungin lähistöllä. Se on rakennettu 11. vuosisadalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Kirkon läheisyydessä on myös luontopolkuja ja piknik-alueita.

4. Hovhannavankin luostari

Hovhannavankin luostari on 13. vuosisadalta peräisin oleva luostari, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Ashtarakin kaupungista luoteeseen. Luostari tarjoaa upeat näkymät ympäröivään laaksoon ja ympäröivään vuoristomaisemaan. Alueella on myös vaellusreittejä, joita voi tutkia.

5. Oshakanin kylä ja kirkko

Oshakanin kylä on viehättävä kylä, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Ashtarakin kaupungista luoteeseen. Siellä sijaitsee myös muinaisen apostoli Taddeuksen haudan saavat pyhän kirkko. Kylä ja sen ympäristö tarjoavat kauniita maisemia ja luontopolkuja, joita voi tutkia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kirche des heiligen Sargis

Kirche des heiligen Sargis on Ashtarakin keskustassa sijaitseva armenialainen kirkko. Se on rakennettu 1700-luvulla ja on yksi kaupungin vanhimmista uskonnollisista kohteista. Kirkkoa ympäröi kaunis puutarha, ja sen sisätiloissa on arvokkaita freskoja ja ikoneita.

Hovhannavankin luostari

Hovhannavankin luostari on Ashtarakista noin 10 kilometriä pohjoiseen sijaitseva historiallinen luostarialue. Luostari perustettiin 13. vuosisadalla ja se on tärkeä osa Armenian uskonnollista perintöä. Alueella on useita kirkkoja, valkoinen kellotorni ja upeita maisemia ympäröivälle luonnolle.

Amberdin linnoitus

Amberdin linnoitus on Ashtarakista noin 5 kilometriä luoteeseen sijaitseva historiallinen linnoitus. Se rakennettiin 1000-luvulla ja oli strategisesti tärkeä paikka sen aikaisessa Armenian kuningaskunnassa. Linnoitus on osittain raunioitunut, mutta sieltä löytyy edelleen jäänteitä muureista, torneista ja raatihuoneesta.

Kirche der Heiligen Muttergottes

Kirche der Heiligen Muttergottes, jota kutsutaan myös nimellä Ashtarak Matenadaran, on kaupungin keskustassa sijaitseva armenialainen kirkko. Se on rakennettu 1700-luvulla ja on omistettu Neitsyt Marialle. Kirkon sisätiloissa on kauniita freskoja ja ikoneita, sekä alttari, jossa sijaitsee pyhäinjäännös.

Hrushevinan luostari

Hrushevinan luostari on Ashtarakista noin 5 kilometriä etelään sijaitseva historiallinen luostarialue. Luostari on peräisin 12. vuosisadalta ja siellä on jäljellä upeita keskiaikaisia rakennuksia, kuten kirkkoja, kellotorni ja pylväshalli. Alueen ympärillä on kauniita metsiä ja näköaloja vuorille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Arayi Karfak Bala näköalapaikka

Arayi Karfak Bala näköalapaikka on yksi Ashtarakin suosituimmista paikoista nauttia kauniista panoraamanäkymistä. Paikalta avautuu upea näkymä kaupungin ylle, josta on mahdollista ihailla kaupungin historiallista arkkitehtuuria, maalauksellista maaseutumaisemaa ja Aratzanin kanjonia.

2. Ashtarakin linna

Ashtarakin linnan rauniot sijaitsevat kukkulan laella ja tarjoavat upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Linna oli tärkeä puolustusrakennelma keskiajalla ja sen jäänteet muodostavat nykyään mielenkiintoisen nähtävyyden.

3. Karmravorin kirkon näköalaterassi

Karmravorin kirkko on yksi Ashtarakin tunnetuimmista kivikirkoista ja sen yhteydessä on myös näköalaterassi. Terassilta avautuvat näkymät yli kaupungin ja sen ympärillä olevien vuorten, tarjoten upeita maisemia valokuvaukseen ja rentoutumiseen.

4. Vahramashenenin luostari

Vahramashenenin luostari sijaitsee Ashtarakin kaupungin lähistöllä ja sen yhteydessä on myös näköalapaikka. Paikalta voi ihailla lähialueen kaunista luontoa ja Aratzanin kanjonin upeita maisemia.

5. Vahagnin suihkulähde

Vahagnin suihkulähde on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa Ashtarakin keskustassa. Suihkulähteen yhteydessä on myös pieni puisto, josta voi ihailla kaupungin näkymiä ja nauttia rentouttavasta ilmapiiristä.Kohteen sijainti maa on Armenia.

Jätä kommentti