Halvat lennot Liège

Nähtävyydet ja Kohteet

Palais des Princes-Évêques

Palais des Princes-Évêques on renessanssityylinen palatsi, joka sijaitsee Liègen historiallisessa keskustassa. Se toimi aikoinaan Liègen piispojen asuinpaikkana ja hallintokeskuksena. Nykyään palatsi toimii museona ja siellä voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja historiallisiin esineisiin.

Saint Paulin katedraali

Saint Paulin katedraali on goottilainen kirkkorakennus, joka sijaitsee Liègen keskustassa. Katedraali on omistettu pyhälle Paavalille ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Katedraalissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria sekä tutustua uskonnollisiin reliikkeihin ja maalauksiin.

Perron-aukio

Perron-aukio on Liègen keskusaukio, joka on saanut nimensä aukiolla sijaitsevasta Perron-patsaasta. Perron on symboli Liègen itsenäisyydestä ja se liittyy kaupungin historiaan. Aukiolla järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja siellä voi nauttia kahviloista ja ravintoloista.

Montagne de Bueren

Montagne de Bueren on liègeläisten suosima nähtävyys, joka koostuu 374 portaan noususta kaupungin mäelle. Portaat ovat jyrkät, mutta palkitsevat matkailijat upeilla näkymillä kaupungin yli. Montagne de Bueren on myös taiteen ja kulttuurin alue, ja siellä järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia.

Liègen linna

Liègen linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee mahtavalla paikalla Meusen ja Samsonin jokien yhtymäkohdassa. Linna on peräisin 1000-luvulta, ja se on ollut tärkeä strateginen paikka satojen vuosien ajan. Nykyään linna on suosittu turistikohde, ja siellä voi tutustua linnoituksen historiaan sekä nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

Batéfaim-museo

Batéfaim-museo on erikoismuseo, joka keskittyy belgialaiseen perinneruokaan: ranskanperunoihin. Museossa voi tutustua ranskanperunoiden historiaan, valmistustapoihin ja erilaisiin variaatioihin. Museo tarjoaa myös mahdollisuuden maistella ja ostaa erilaisia ranskanperunaherkkuja.

La Boverie

La Boverie on taidemuseo ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Sambre-joen rannalla. Museossa voi ihailla taideteoksia eri aikakausilta sekä osallistua erilaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin. La Boveriessa järjestetään myös konsertteja, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia.

Parc de la Boverie

Parc de la Boverie on kaunis puistoalue, joka sijaitsee La Boverie -museon läheisyydessä. Puisto tarjoaa viihtyisän ympäristön ulkoiluun, piknikille ja rentoutumiseen. Puiston keskellä on kauniita kukkaistutuksia, kävelyreittejä ja leikkipaikkoja lapsille.

Citadelle de Liège

Citadelle de Liège on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee André Dumont -puiston alueella. Linnoitus on peräisin 1800-luvulta ja se toimi strategisena tukikohtana. Nykyään linnoituksessa voi tutustua sen historialliseen taustaan sekä nauttia upeista panoraamanäkymistä kaupungin yli.

Opera Royal de Wallonie

Opera Royal de Wallonie on oopperatalo, joka sijaitsee Liègen keskustassa. Oopperatalo on yksi Euroopan tunnetuimmista oopperataloista ja siellä järjestetään säännöllisesti oopperaesityksiä, konsertteja ja muita musiikkitapahtumia. Talon upea arkkitehtuuri ja koristeelliset yksityiskohdat tekevät siitä myös näkemisen arvoisen kohteen.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuria ja taiteita

Liège on kuuluisa rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja erilaisista taiteen muodoista, jotka heijastavat sen monivuotista historiaa. Kaupungissa on useita taidemuseoita ja gallerioita, kuten Musée des Beaux-Arts de Liège, jossa on laaja valikoima flamandilaista ja belgialaista taidetta. Liège on myös pitkään ollut merkittävä teatterien ja oopperoiden keskus. Siellä sijaitsee esimerkiksi Opéra Royal de Wallonie-Liège, joka on yksi Belgiassa arvostetuimmista oopperataloista. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain monia festivaaleja, kuten Liège-Bastogne-Liège-klassikkopyöräilykilpailu ja Liège Jazz Festival.

Historialliset nähtävyydet

Liègen historialliset nähtävyydet tarjoavat kävijöilleen kiehtovan matkan menneisyyteen. Yksi kaupungin ikonisimmista paikoista on Liège’in kaunis goottilainen katedraali, joka tunnetaan nimellä Saint Paulin katedraali. Katedraali on rakennettu 1200-luvulla ja siinä on upea sisustus, joka sisältää muun muassa tärkeitä taideteoksia. Coteaux, Maisons et Jardins de la Citadelle -niminen alue tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja sen historiallisiin rakennuksiin. Siellä sijaitsee myös Liègen linna, joka on osa Citadelle de Liège -linnakokonaisuutta. Kierrellessään kaupunkia kävijät voivat ihailla myös erilaisia historiallisia rakennuksia, kuten Maison Curtiuksen, joka on merkittävä esimerkki 1600-luvun arkkitehtuurista.

Kulttuurimuistomerkit

Liège’in kulttuurimuistomerkit ovat tärkeitä osia kaupungin historiassa. Kaksi UNESCO:n maailmanperintökohdetta sijaitsevat Liègessä: Saint Jacques’in kirkko ja Buerenin portaat. Saint Jacques’in kirkko on goottilainen kirkko, jonka rakentaminen alkoi 1200-luvulla. Se on huomattava arkkitehtoninen saavutus, ja sen tornia pidetään yhtenä Euroopan korkeimmista. Buerenin portaat puolestaan ​​ovat pitkä matkailunähtävyys, jossa on yli 370 porrasta, jotka johtavat kaupungin yläosasta alatasanteelle. Portaat tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin, ja niitä pitkin voi kulkea jalkaisin tai hissillä.

Museot

Liègen museot tarjoavat laajan katsauksen kaupungin kulttuuriin ja historiaan. Musée Grand Curtius on yksi kaupungin merkittävimmistä museoista, jonka kokoelmat sisältävät taidetta, arkeologiaa, historiaa ja dekoratiivista taidetta. Musée de la Vie Wallonne puolestaan keskittyy Vallonian elämän eri näkökohtiin, kuten kulttuuriin, perinteisiin ja käsityötaitoihin. La Boverie on modernimpi museo, joka sijaitsee upeassa rakennuksessa Meuse-joen varrella. Siellä on vaihtuvia taidenäyttelyitä, jotka esittelevät kansainvälisiä taideteoksia eri aikakausilta.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Belgiawieniläinen ruokakulttuuri

Belgiassa ruokaan ja ruokailuun suhtaudutaan vakavasti, ja belgialainen ruokakulttuuri tunnetaan ympäri maailmaa. Belgialaiset ovat erityisen kuuluisia perunastaan, oluestaan, maitotuotteistaan, suklaastaan ja vohveleistaan. Myös belgiawieniläinen keittiö on suosittu, ja se tarjoaa monipuolisia ruoka-annoksia, kuten herkullisia liharuokia ja mereneläviä.

2. Tyypillisiä belgialaisia ruokia

Belgian tunnetuimpiin ruokiin kuuluu muun muassa moules frites eli simpukoita ja ranskalaisia perunoita, carbonade flamande eli lihapata oluessa, waterzooi eli liemessä keitettyä kalaa tai kananlihaa ja stoemp eli peruna- ja vihannesmuusi. Lisäksi belgialaisten herkkua ovat erilaiset suklaat, vohvelit ja ranskalaiset makeat leivonnaiset, kuten frangipane ja speculoos.

3. Liègen erityisruokia ja herkkuja

Liègen kaupungissa kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia ja herkkuja. Yksi tunnetuimmista liègeläisistä ruoista on boulet à la liégeoise eli liègeläiset lihapullat, jotka tarjoillaan usein siirappisipulin ja ranskalaisten perunoiden kanssa. Liègen erityispiirre on myös kermakastikkeella päällystetty flambé-torttu, joka tunnetaan nimellä tarte au riz de Verviers.

4. Ravintolat Liègessa

Liège tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri hintaluokissa ja erilaisiin makumieltymyksiin. Kaupungista löytyy niin perinteisiä belgialaisia ravintoloita, kansainvälisiä ruokapaikkoja kuin fine dining -ravintoloitakin. Liègessä kannattaa myös tutustua moniin pieniin bistroihin ja kahviloihin, joista saa nauttia paikallisista erikoisuuksista ja rentoutua kaupungin vilinästä.

5. Paikalliset markkinat ja ruokapaikat

Liège on tunnettu myös lukuisista markkinoistaan, joilla voi tutustua paikallisiin herkkuihin ja ruokatuotteisiin. Esimerkiksi liègeläinen sunnuntaimarkkina La Batte tarjoaa laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leikkeleitä, leipää ja muita paikallisia herkkuja. Kaupungin kaduilta löytyy myös monia pieniä ruokakioskeja, joista voi ostaa perinteistä belgialaista katukeittiötä tarjoavia ruokia, kuten vohveleita ja lihapullia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Liègessä

Kulttuuri ja taiteet

Liège tarjoaa monia kulttuurikohteita ja taidegallerioita, kuten Liègen taidemuseo, jossa voi ihailla laaja-alaista taiteen kokoelmaa. Lisäksi Théâtre de Liège tarjoaa monipuolista teatteri- ja musiikkiohjelmaa.

Ruokailu

Liègessä on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista, kuten Liègen lihasta tai waffeleista. Kaupungissa on myös viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi pysähtyä nauttimaan vaikkapa herkullisesta kahvikupillisesta.

Luonto ja ulkoilu

Liège sijaitsee kauniissa Ardennien alueella, joten luontoaktiviteetteja on tarjolla runsaasti. Alueella voi patikoida upeilla reiteillä, pyöräillä tai retkeillä metsissä ja kukkuloilla. Lisäksi lähistöllä on mahdollista harrastaa melontaa ja koskenlaskua.

Ostokset

Liègen keskusta tarjoaa jännittäviä ostosmahdollisuuksia. Rue Cathédrale -kadulla voi shoppailla muotikaupoissa ja löytää ainutlaatuisia design-tuotteita. Kaupungissa on myös useita tavarataloja ja ostoskeskuksia, joissa voi tehdä laajemman ostoskierroksen.

Liègen festivaalit

Kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia. Esimerkiksi Emile van Dorenmuseon edustalla järjestetään säännöllisesti musiikkitapahtumia. Lisäksi kuuluisa Liègen karnevaali kerää kaupunkiin värikkäät juhlatunnelmat.

Museot ja näyttelyt

Liègessä on useita mielenkiintoisia museoita ja näyttelyitä. François-Clément de Francemin museo esittelee alueen historiaa, kun taas Ansembourg-museo tarjoaa taidetta ja historiallisia esineitä. Cite Miroir on puolestaan monitoimikeskus, jossa on vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Ajanviete perheille

Liège tarjoaa paljon tekemistä myös perheille. Mini-Europe Adventure Park -puistossa voi tutustua eurooppalaisiin nähtävyyksiin pienoiskoossa. Aquarium-Museum de Liège puolestaan tarjoaa jännittävän katsauksen vedenalaiseen maailmaan.

Urheilu ja liikunta

Liègen alueella on useita urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia ja uimahalleja, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Lisäksi on mahdollista katsoa jalkapallo-otteluita tai nauttia golfkentän tarjoamista palveluista.

Suositut hotellit Liègessä

1. Hotel Neuvice

Hotel Neuvice sijaitsee Liègen historiallisessa keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja moderneja huoneita. Hotellin huoneet on sisustettu huolella ja niissä on oma kylpyhuone, ilmainen Wi-Fi-yhteys ja taulu-tv. Lisäksi hotellissa on baari ja aurinkoterassi.

2. Pentahotel Liège

Pentahotel Liège sijaitsee Liege-Guilleminsin rautatieasemaa vastapäätä ja tarjoaa modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, taulu-tv ja teen/kahvinkeitin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja Business-keskus.

3. Ramada Plaza Liège City Center

Ramada Plaza Liège City Center sijaitsee Liègen keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joista avautuvat kauniit näköalat kaupunkiin. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, taulu-tv ja minibaari. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.

4. Amosa Liège Hotel

Amosa Liège Hotel sijaitsee Liègen keskustassa lähellä ostosalueita ja nähtävyyksiä. Hotellin modernit huoneet ovat valoisia ja tilavia, ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja taulu-tv. Hotellissa on myös baari, lounge-alue ja kokoustilat.

5. Hotel ibis Liège Centre Opéra

Hotel ibis Liège Centre Opéra sijaitsee Liègen historiallisessa keskustassa lähellä Opéra Royal de Wallonie -oopperataloa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys, taulu-tv ja työpöytä. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus

Rikollisuus

Liège on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, myös Liègessä esiintyy jonkin verran rikollisuutta. Matkailijoiden tulisi pitää huolta henkilökohtaisista tavaroistaan, erityisesti vilkkailla alueilla ja julkisessa liikenteessä. Pidä käsilaukku tai reppu aina lähelläsi ja varo taskuvarkaita.

Terrorismi

Vaikka terrori-iskujen riski on yleisesti ottaen melko pieni, on aina hyvä olla tietoinen ympäristöstään ja noudattaa paikallisia viranomaisten antamia ohjeita. Jos epäilet jotain epäilyttävää tai näet jonkin turvallisuutta uhkaavan tilanteen, ilmoita siitä välittömästi viranomaisille.

Hätänumero

Kiireellisissä tilanteissa Liègessä voi soittaa hätänumeroon 112. Tämä numero on saatavilla kaikkialla Euroopassa, ja sen avulla voit tavoittaa poliisin, palokunnan tai ambulanssin tarvittaessa.

Matkustustiedotteet

Ennen matkaa Liègeen on suositeltavaa tarkistaa matkustustiedotteet ja mahdolliset turvallisuusvaroitukset. Oman maan ulkoministeriön antamia ohjeita kannattaa noudattaa ja tiedot pysyvät usein ajan tasalla matkustustiedotteita koskevilla verkkosivuilla.

Rannat ja Vesistöt

1. Meuse-joki

Meuse-joki on Liègen tärkein vesistö, joka virtaa kaupungin läpi. Joki tarjoaa kauniit maisemat ja mahdollisuuden rentoutua rannalla tai tehdä veneretkiä. Meuse-jokea pitkin voi myös kuljeskella kävelyreittejä pitkin ja nauttia kaupungin nähtävyyksistä.

2. Parc de la Boverie

Parc de la Boverie on kaunis puisto, joka sijaitsee Meuse-joen varrella. Puistossa on viheralueita ja promenaadeja, joissa voi kävelyllä ihailla jokea ja sen ympärillä olevaa luontoa. Parc de la Boverie tarjoaa myös mahdollisuuden rentoutua rannalla tai pitää piknikkiä.

3. Meusen kanava

Meusen kanava on tärkeä vesiväylä Liègen kaupungissa. Kanava tarjoaa paikan rauhalliselle kävelylle, pyöräilylle tai veneilylle. Kanavan varrella on myös mitä erilaisimpia kasveja ja eläimiä, joten se on suosittu luonnonystäville.

4. Parc des Oblats

Parc des Oblats on viehättävä puisto, joka sijaitsee Seraingin kaupungissa lähellä Liègen keskustaa. Puistossa on kauniita kävelyreittejä ja viheralueita sekä mahdollisuus rentoutua rannalla. Parc des Oblats tarjoaa myös näkymät kaupunkiin ja sen ympäröiviin maisemiin.

5. Parc de la Citadelle

Parc de la Citadelle on suuri puisto, joka sijaitsee Liègen keskustassa. Puistossa on kauniita kävely- ja juoksureittejä, ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Meuse-jokeen. Puiston alueella on myös pieni järvi, jossa voi käydä veneilemässä tai rentoutua rannalla.

Yöelämä ja viihde Liègessä:

1. Baarit ja pubit:

Liègellä on runsaasti baareja ja pubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa. Kaupungin keskusta-alueella, erityisesti Carré-nimisellä alueella, on useita baareja peräkkäin. Täältä löytyy erilaisia baarityylejä, kuten urheilubaareja, tanssiklubeja ja rentoja pubeja. Baarit ja pubit ovat yleensä avoinna myöhään iltaan asti.

2. Yöhengitys ja klubit:

Liège tarjoaa myös viihdettä yöhengityksen ystäville. Kaupungissa on useita klubeja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista. Näitä klubeja löytyy eri musiikkityyleillä, kuten pop, rock, elektroninen musiikki ja hip hop. Klubit tarjoavat usein myös erikoisohjelmia ja eri artistien esiintymisiä.

3. Teatterit ja elokuvateatterit:

Liègen kulttuuritarjonta sisältää myös useita teattereita ja elokuvateattereita. Kaupungissa on sekä pienempiä teattereita että suurempia teatterikeskuksia, jotka tarjoavat laajan valikoiman teatteriesityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja stand-up -komiikkaa. Elokuvafriikeille on tarjolla myös useita elokuvateattereita, joissa esitetään sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia.

4. Konsertit ja livemusiikki:

Liège on tunnettu myös konserttien ja livemusiikin tarjonnastaan. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia eri musiikkityyleillä. Tapahtumat voivat sisältää paikallisia bändejä, kansainvälisiä artisteja tai musiikkifestivaaleja. Lisäksi Liègen ravintoloissa ja baareissa voi usein nauttia livemusiikista ilmaiseksi.

5. Kasino:

Liège tarjoaa myös mahdollisuuksia uhkapelien ystäville. Kaupungissa sijaitsee kasino, jossa voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia, pokeria ja peliautomaatteja. Kasinolla voi myös nauttia ravintolan palveluista ja seurata erilaisia viihdetapahtumia, kuten livemusiikkia ja tanssiesityksiä.

6. Festivaalit ja tapahtumat:

Liège on vilkas tapahtumakaupunki, jossa järjestetään useita festivaaleja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumia voi olla eri teemoilla, kuten musiikki, elokuva, ruoka tai kulttuuri. Festivaalit ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuksia kokea kaupungin eläväistä ilmapiiriä ja nauttia erilaisesta viihteestä.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Parc de la Boverie

Parc de la Boverie on kaunis puisto, joka sijaitsee Liegen kaupungissa. Puistossa on vehreitä nurmikoita, kävelyreittejä ja istutuksia. Siellä voi nauttia ulkoilmasta, rentoutua tai vaikkapa pelata krokettia. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia kuten konsertteja ja ulkoilmateatteriesityksiä.

2. L’île aux Corsaires

L’île aux Corsaires on pieni saari Meuse-joella, jossa voi vierailla retkeilyn ja luonnonkauniiden maisemien merkeissä. Saarelta löytyy kävelyreittejä, penkkejä ja puutarhoja, joissa voi levähtää ja nauttia joen rauhoittavasta äänestä. Saarella sijaitsee myös pieni kahvila, josta voi ostaa virvokkeita.

3. Hoge Kempen National Park

Hoge Kempen National Park on kansallispuisto noin 30 kilometrin päässä Liegen kaupungista. Puistossa voi tehdä vaellus- ja pyöräretkiä monipuolisessa luonnossa. Alueella on metsiä, niittyjä, lampia ja järviä, joissa voi kokea rauhallisen luontokokemuksen. Kansallispuistossa voi myös tutustua alueen kulttuurihistoriaan esimerkiksi vierailemalla entisessä kaivoksessa tai metsästyslinnoituksessa.

4. Blegny-Mine

Blegny-Mine on entinen kaivospaikka, josta on nykyisin tehty kulttuurikohde ja nähtävyysalue. Alueella on mahdollisuus tutustua kaivostyöhön ja kaivoksen historiaan opastetuilla kierroksilla. Vierailijat pääsevät tutustumaan kaivoksen maanalaiseen osaan ja oppimaan kaivostyön vaaroista ja haasteista. Kaivosalueella on myös ulkoilureittejä, joissa voi nauttia kauniista maisemista.

5. Ardennen

Ardennen on suuri metsä- ja vuoristoalue, joka ulottuu Belgiasta Luxemburgin ja Ranskan alueille. Alueelta löytyy upeita luontomaisemia, jokia, järviä ja metsiä. Ardennien vuoret tarjoavat mahdollisuuden retkeilyyn, patikointiin ja pyöräilyyn. Alueella voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja kuten melontaa, kiipeilyä ja laskettelua talvella. Ardennenin luonto tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviselle retkeilijälle.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Liègessä

1. Liègen katedraali (St. Paulin katedraali)

Liègen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä St. Paulin katedraali, on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista nähtävyyksistä. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja se rakennettiin 1200-luvulla. Siellä voi ihailla kauniita lasimaalauksia, kattofreskoja ja muita taide-esineitä.

2. Liègen Notre-Dame-aux-Fonts kirkko

Notre-Dame-aux-Fonts on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Liègen kaupungintalon vieressä. Sitä pidetään yhtenä vanhimmista kirkoista kaupungissa ja se on rakennettu romaaniseen arkkitehtuurityyliin. Kirkossa on upea barokkityylinen alttaritaulu ja muita taideteoksia.

3. Fragnée-kirkko

Fragnée-kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Liègessä. Se sijaitsee kuuluisalla Fragnée-aukion laidalla ja sen historia ulottuu 1600-luvulle. Vaikka kirkko on kärsinyt vaurioita aikojen saatossa, sen arkkitehtuuri ja taide-esineet ovat silti vaikuttavia.

4. Montagne de Bueren -portaat

Montagne de Bueren -portaat eivät ole uskonnollinen kohde sinänsä, mutta ne ovat historiallinen nähtävyys, joka johtaa Liègen ylös rinteeseen Citadel-kukkulalle. Portaat on rakennettu vuonna 1881 ja niitä pitkin pääsee ihailemaan kaupungin maisemia ja vierailemaan Citadelin alueella.

5. Saint-Jacquesin torni

Saint-Jacquesin torni on toinen historiallinen kohde, josta voi nauttia upeista näköaloista yli Liègen kaupungin. Torni sijaitsee Vanhan Markkinan alueella ja se kuului aiemmin Saint-Jacquesin kirkolle, joka purettiin vuonna 1823. Torni on nyt itsenäinen monumentti, jossa on pieni museo ja näkötaso.

6. Liègen seinämaalaukset

Liège on tunnettu myös monista seinämaalauksistaan, jotka löytyvät eri puolilta kaupunkia. Näitä taide-teoksia on luotu useiden taiteilijoiden toimesta ja ne kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Maalaukset ovat ilmainen tapa tutustua kaupunkiin ja sen värikkääseen menneisyyteen.

Panoraama- ja Näköalapaikat

Citadelle de Liège

Citadelle de Liège on Liègen kaupungin linnoitus, joka sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Sieltä voi ihailla esimerkiksi Meuse-jokea ja Liègen historiallista keskustaa.

Perron kiipeilytorni

Perron kiipeilytorni on Liègen symboli ja tärkeä nähtävyys kaupungissa. Torni sijaitsee keskustassa Place du Marché-au-Charbon -aukiolla, ja sieltä voi ihailla kaunista panoraamamaisemaa yli kaupungin kattojen.

Guinguette de la Renaissance

Guinguette de la Renaissance on paikallinen viihdekeskus, jossa voi nauttia erinomaisista näköaloista samalla kun nauttii juomia tai ruokaa. Paikalta avautuu upeat näkymät Meuse-joelle ja sen ympäristöön.

Montagne de Bueren

Montagne de Bueren on kuuluisa portaat Liègen kaupungissa. Nämä portaat ovat historiallinen nähtävyys, ja niitä pitkin voi kivuta kukkulalle, jolta avautuu upea näkymä alas kaupunkiin.

Outremeuse-näköalapaikka

Outremeuse-näköalapaikka sijaitsee Jardin d’Acclimatationin puistossa ja tarjoaa kauniin näkymän Meuse-joelle ja sen ympäristöön. Alue on viihtyisä piknik-paikka, jossa voi nauttia kauniista maisemista.

Observatoiredenäköalapaikka

Observatoiredenäköalapaikka sijaitsee Observatoire -nimisellä kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Täällä voi ihailla esimerkiksi Liègen historiallista keskustaa ja Meuse-jokea.

Streupas-näköalapaikka

Streupas-näköalapaikka sijaitsee Liègen vanhassa kaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin kattojen. Täältä näkee esimerkiksi Liègen historiallisen keskustan ja sen kauniit rakennukset.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti