Halvat lennot Barcelona

Nähtävyydet ja Kohteet

La Sagrada Família

La Sagrada Família on Antonio Gaudín suunnittelema keskeneräinen katedraali, joka on yksi Barcelonan tunnetuimmista maamerkeistä. Se on maailmanperintökohde ja yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Park Güell

Park Güell on toinen Antonio Gaudín suunnittelema kohde, joka on saanut inspiraationsa luonnosta. Puistossa on upeita mosaiikkiteoksia, kauniita patsaita ja kukkuloilta näkee upeat maisemat kaupunkiin.

La Rambla

La Rambla on Barcelonan kuuluisa kävelykatu, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Tällä vilkkaalla kadulla voi kokea kaupungin elävää kulttuuria ja nauttia katutaiteesta.

Barceloneta-ranta

Barceloneta-ranta on kaupungin suosituin ja vilkkain ranta. Rannalla voi rentoutua, nauttia auringosta ja uida Välimeressä. Lisäksi ranta on täynnä rantaravintoloita, kahviloita ja baareja.

Picasso-museo

Picasso-museo sisältää laajan kokoelman Pablo Picasson töitä. Museo sijaitsee Gotiikan alueella, ja sieltä löytyy taiteilijan eri luomisvaiheiden teoksia, kuten maalauksia, piirustuksia ja keramiikkaa.

Camp Nou

Camp Nou on FC Barcelonan kotistadion, joka on Euroopan suurin jalkapallostadion. Stadionilla voi kierroksen aikana tutustua jalkapallohistoriaan ja kokea FC Barcelonan tunnelman.

Casa Batlló

Casa Batlló on yksi Gaudín tunnetuimmista rakennuksista. Tämä modernistinen talo sijaitsee Passeig de Gràcialla ja se on kuuluisa sen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista ja värikkäistä ulkoseinistään.

Magic Fountain of Montjuïc

Montjuïcin taikasuihkulähde on iltaisin ja öisin tapahtuva näytös, jossa erilaiset suihkulähteet ja valaistus luovat upeita visuaalisia tehosteita musiikin tahtiin.

Gothic Quarter

Gotiikan alue on vanhankaupungin keskusta, jossa on kapeita kujia, historiallisia rakennuksia ja viehättäviä aukioita. Alueella voi tutustua Barcelonan kulttuurihistoriaan ja löytää paikallisia kauppoja ja ravintoloita.

Kulttuuri ja Historia

1. Barri Gòtic

Barri Gòtic, eli Gotiikan kaupunginosa, on Barcelona vanhimpia ja historiallisimpia osia. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen kapeat kujat ja viehättävät aukiot ovat täynnä historiallisia rakennuksia, kirkkoja ja muistomerkkejä.

2. La Sagrada Família

La Sagrada Família on kuuluisa keskeneräinen basilika, joka on yksi Barcelona tunnetuimmista maamerkeistä. Rakennus on suunniteltu arkkitehti Antoni Gaudín toimesta ja sen vaikuttava arkkitehtuuri ja yksityiskohdat herättävät huomiota.

3. Park Güell

Park Güell on kaunis puisto, joka sijaitsee kukkulalla Barcelonan kaupunginosa Gràciassa. Se on toinen Antoni Gaudín suunnittelema kohde ja tarjoaa upean näköalan kaupunkiin. Puistossa on myös erilaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä, kuten värikkäät keraamiset laatat ja kaarevat pylväät.

4. Picasso-museo

Picasso-museo sijaitsee El Raval -kaupunginosassa ja esittelee Espanjan kuuluisimman taiteilijan Pablo Picasson töitä. Museossa on laaja kokoelma Picasso maalauksia, veistoksia ja piirustuksia eri elämänsä vaiheista.

5. Barcelonan olympiastadion

Barcelonan olympiastadion, virallisesti nimeltään Estadi Olímpic Lluís Companys, oli näyttämönä vuoden 1992 kesäolympialaisille. Stadion sijaitsee Montjuïc-vuorella ja sen voi käydä katsomassa myös ulkopuolelta.

6. Barcelonan kaupungintalo

Barcelonan kaupungintalo, eli Ajuntament de Barcelona, on merkittävä historiallinen rakennus Barri Gòticin alueella. Se edustaa goottilaista tyyliä ja toimii edelleen kaupungin hallintorakennuksena.

7. Montjuïc-linna

Montjuïcin linna, eli Castell de Montjuïc, sijaitsee Montjuïc-vuorella ja tarjoaa upeat näkymät Barcelonaan ja Välimereen. Linna on toiminut vuosisatojen ajan puolustusrakennuksena, vankilana ja nykyään se on suosittu matkailukohde.

8. Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana on tunnettu konserttitalo, joka edustaa modernistista arkkitehtuuria. Se on merkittävä paikka konserteille ja musiikkiesityksille, ja sen sisätilat, kuten konserttisali ja lasikatto, ovat upeita.

9. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art de Catalunya, eli MNAC, sijaitsee Montjuïc-vuorella ja tarjoaa laajan kokoelman katalonialaista taidetta. Museo esittelee taideteoksia eri aikakausilta, mukaan lukien romaaninen, renessanssi ja moderni taide.

10. Barcelona-katedraali

Barcelona-katedraali, virallisesti nimeltään Catedral Basílica Metropolitana de Barcelona, on suuri goottilainen katedraali Barri Gòticin alueella. Se on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen symboli Barcelonassa ja sen ulkoseinässä voi nähdä kauniita yksityiskohtia.

Ruokailu ja Ravintolat Barcelonassa

Katalonialainen ruoka

Katalonialainen ruokakulttuuri on vahva osa Barcelonaan. Tyypillisiä katalonialaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi tapakset, romesco-kastike, suolainen riisi (arròs a la cassola) ja mustekalainkivääri (suquet de peix). Barcelona tarjoaa lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä katalonialaisia makuja.

Tapasten nautiskelu

Barcelona on tunnettu tapas-kulttuuristaan, ja kaupungissa on lukuisia tapas-ravintoloita. Tapakset ovat pieniä annoksia, jotka jaetaan yleensä seurueen kesken. Tyypillisiä tapas-herkkuja ovat esimerkiksi patatas bravas, jamón serrano, calamares a la romana ja tortilla espanola.

Markkinoilla käynti

Barcelonan markkinat (mercadot) ovat suosittuja paikkoja paikallisten herkkujen ostamiseen. Kuuluisimpia markkinoita ovat esimerkiksi La Boqueria, Sant Antoni Market ja Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Näillä markkinoilla voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja muita ruoka-aineita.

Michelin-ravintolat

Barcelona on kuuluisa myös Michelin-tähdillä palkituista ravintoloistaan. Kaupungissa on useita Michelin-ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista fine dining -kokemusta. Joitakin tunnettuja Michelin-ravintoloita Barcelonassa ovat esimerkiksi El Celler de Can Roca, Tickets ja Disfrutar.

Suositut ruokalajit

Barcelonassa on monipuolinen ravintolatarjonta eri kansainvälisistä keittiöistä. Suosittuja ruokalajeja kaupungissa ovat muun muassa paella, seafood paella, röstit ja crema catalana. Barcelona tarjoaa myös erinomaiset kasvisruokavaihtoehdot ja vegaaniruokapaikkoja kaupungissa on runsaasti.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurin nauttiminen

– Barcelona tarjoaa monia kulttuurikohteita, kuten museoita, gallerioita ja historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Picasso-museo, Gaudín Casa Batlló ja Barcelonan historiallinen keskusta ovat suosittuja vierailukohteita.

Ostosten tekeminen

– Barcelona on tunnettu ostoskaupunki, ja sieltä löytyykin valtava määrä erilaisia kauppoja ja ostoskeskuksia. Esimerkiksi Passeig de Gràcia ja Las Ramblas ovat suosittuja ostosalueita.

Rantaelämä

– Barcelona sijaitsee Välimeren rannalla, joten kaupungista löytyy upeita hiekkarantoja. Esimerkiksi Barcelonetan ranta ja Nova Icarian ranta ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa auringossa ja uida meressä.

Urheilu ja liikunta

– Barcelona tarjoaa monia mahdollisuuksia harrastaa urheilua ja liikuntaa. Kaupungista löytyy esimerkiksi paljon puistoja, jossa voi lenkkeillä tai viettää aikaa ulkoilmassa. Lisäksi kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi käydä esimerkiksi tennistä, jalkapalloa tai uintia varten.

Viihde ja yöelämä

– Barcelona tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään ja viihdetarjonnastaan. Kaupungissa on lukuisia baareja, klubeja, teattereita ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja mahdollisuuden juhlimiseen läpi yön.

Ruokailu ja kahvilat

– Barcelona on ruuan ystävien paratiisi, ja kaupungista löytyy paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kaupungin ravintolaskene on monipuolinen ja tarjoaa niin perinteisiä katalonialaisia herkkuja kuin kansainvälisiä makuelämyksiäkin.

Suositut hotellit Barcelonassa:

1. W Barcelona

W Barcelona on tyylikäs ja moderni hotelli rannalla, josta on upeat näkymät Välimerelle. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kattouima-allas, kuntokeskus ja spa. Huoneet ovat tilavia ja moderneja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.

2. Hotel Arts Barcelona

Hotel Arts Barcelona on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Port Olímpicin vieressä. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kylpylä, kuntokeskus ja uima-allas. Huoneet ovat tyylikkäitä ja tilavia, ja niistä avautuvat upeat näkymät joko kaupunkiin tai merelle.

3. Majestic Hotel & Spa Barcelona

Majestic Hotel & Spa Barcelona on perinteinen ja arvostettu hotelli, joka sijaitsee Passeig de Gràcian varrella. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kattouima-allas, spa-tilat ja kuntokeskus. Huoneet ovat tyylikkäitä ja elegantteja, ja niissä on modernit mukavuudet.

4. Hotel Casa Fuster

Hotel Casa Fuster on historiallinen hotelli, joka sijaitsee Passeig de Gràcian varrella. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja kattoterassi. Huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä, ja niistä avautuu kauniit näkymät kaupunkiin.

5. Hotel 1898

Hotel 1898 on charmikas hotelli, joka sijaitsee ydinkeskustassa Las Ramblasin varrella. Hotellissa on ravintola, baari, kattouima-allas, kylpylä ja kuntokeskus. Huoneet ovat tyylikkäitä ja tilavia, ja niistä avautuu joko näkymät kaupunkiin tai sisäpihalle.

6. Hotel Omm

Hotel Omm on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Passeig de Gràcian varrella. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kattouima-allas, kylpylä ja kuntokeskus. Huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niistä avautuu joko kaupunkinäkymät tai sisäpihalle.

7. Mandarin Oriental Barcelona

Mandarin Oriental Barcelona on luksushotelli, joka sijaitsee Passeig de Gràcian varrella. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kattouima-allas, spa-tilat ja kuntokeskus. Huoneet ovat tyylikkäitä ja tilavia, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.

8. Ohla Barcelona

Ohla Barcelona on trendikäs hotelli, joka sijaitsee Via Laietanan varrella lähellä Barcelonan katedraalia. Hotellissa on ravintola, baari, kattouima-allas ja kuntosali. Huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja jotkut niistä tarjoavat näkymät kaupunkiin.

9. Hotel Eurostars Grand Marina

Hotel Eurostars Grand Marina sijaitsee lähellä Barcelonan satama-alueita. Hotellissa on ravintoloita, baareja, uima-allas ja kuntokeskus. Huoneet ovat nykyaikaisia ja tilavia, ja niistä avautuvat joko sataman tai kaupungin näkymät.

10. Hotel Neri Relais & Châteaux

Hotel Neri Relais & Châteaux on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee Barri Gòticin sydämessä lähellä Katedraalia. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneet ovat tyylikkäitä ja elegantteja, ja niistä avautuu näkymät joko kaupunkiin tai sisäpihalle.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Barcelona on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan aina käyttämään varovaisuutta ja ottamaan huomioon yleiset turvallisuustoimenpiteet.
– Kaupungissa voi esiintyä taskuvarkauksia, joten matkailijoita kehotetaan pitämään arvotavarat huolellisesti hallussa ja välttämään näkyviä arvoesineitä.
– On suositeltavaa välttää pimeitä ja hiljaisia katuja öisin sekä pysyä lähellä valaistuja ja vilkkaita alueita.
– Samoin kuin muissa suurkaupungeissa, matkailijoita neuvotaan olemaan valppaina ja varovaisina julkisilla paikoilla, kuten asemilla, turistikohteissa ja joukkoliikennevälineissä.
– On hyvä muistaa myös vilpilliset taksi- ja limusiinipalvelut, ja suositellaan käyttämään virallisia taksipisteitä tai tilaamaan taksi etukäteen luotettavalta yritykseltä.
– Matkustajia kehotetaan myös rekisteröimään matkustustietonsa lähetystöönsä tai konsulaattiinsa ennen matkan alkua sekä hankkimaan kattava matkavakuutus.

Terveys

– Barcelona tarjoaa korkealaatuisia terveyspalveluja sekä julkinisella että yksityisellä sektorilla.
– Matkailijat, jotka tarvitsevat terveydenhuoltoa, voivat hakeutua alueen terveyskeskukseen (”Centro de Salud”) tai sairaalaan.
– Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisilla tulee olla Euroopan sairaanhoitokortti, joka varmistaa tarvittavan terveydenhuollon lomamatkalle matkustettaessa.
– Yksityiset sairaalat tarjoavat laadukasta ja tehokasta hoitoa, mutta saattavat olla kalliimpia. Julkisessa terveydenhuollossa hoito on yleensä maksullista EU-alueella asuville matkailijoille.
– Barcelonassa on myös useita apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä ja terveystuotteita.
– Matkailijoita kannustetaan ottamaan mukaan riittävästi omia reseptilääkkeitä sekä hankkimaan asianmukaiset matkavakuutukset, jotka kattavat terveyteen liittyvät kustannukset.

Rannat ja Vesistöt:

Barceloneta

Barcelonetan ranta on yksi Barcelonan suosituimmista ja vilkkaimmista rannoista. Se sijaitsee Barcelonan vanhassa kalastajayhteisössä, ja rannalla on useita rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuolivuokraamoja.

Icaria

Icarian ranta on toinen suosittu ranta Barcelonassa. Se on hieman rauhallisempi kuin Barceloneta, ja siellä on enemmän tilaa rentoutumiseen ja rantapeleihin. Rannalla on myös useita rantapalveluita, kuten aurinkotuolivuokraamo ja rantalentopallokenttä.

Bogatell

Bogatellin ranta sijaitsee Sant Martín kaupunginosassa. Se on yksi kaupungin pisin ranta, jolla riittää tilaa auringonottoon ja rantalentopalloon. Rannalla on myös palveluja, kuten suihkuja, pukukoppeja ja rantabaareja.

Nova Icaria

Nova Icarian ranta sijaitsee lähellä Icarian rantaa. Se on hieman pienempi ja rauhallisempi kuin muut rannat, ja sitä suositellaan erityisesti lapsiperheille. Rannalla on hiekkaa ja matala vesi, joka sopii hyvin lasten uimiseen.

Sant Sebastià

Sant Sebastiàn ranta sijaitsee Barcelonetan rannan lähistöllä. Se on hieman pienempi ja vähemmän tungoksinen kuin Barceloneta, ja siellä voi nauttia rauhallisemmasta ilmapiiristä. Rannalla on myös useita rantabaareja ja ravintoloita.

Cala Fonda

Cala Fonda, paikallisesti tunnettu myös nimellä Waikiki, on kaunis luonnonranta Barcelonan lähellä. Se sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Barcelonasta ja on suosittu surffaajien keskuudessa. Ranta on puhdas ja luonnontilainen, ja sinne pääsee joko jalkaisin tai veneellä.

Sitgesin rannat

Sitges on kaupunki noin 35 kilometrin päässä Barcelonasta, ja siellä on useita kauniita hiekkarantoja. Sitgesin rannat ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Rannoilla on hyvät palvelut, kuten aurinkotuolivuokraamoja, rantabaareja ja vesilajeja.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja yökerhot

Barcelona tarjoaa laajan valikoiman baareja ja yökerhoja, joista valita. Kaupungissa on erityisen suosittuja alueita, kuten Eixample, El Raval ja Barrio Gótico, joissa on runsaasti trendikkäitä baareja ja klubeja. Tunnettuja yökerhoja ovat muun muassa Opium Barcelona, Pacha Barcelona ja Razzmatazz.

2. Flamenconäytökset

Flamenconäytökset ovat suosittuja Barcelonaan matkustavien keskuudessa. Kaupungissa on useita paikkoja, joissa voi kokea flamenco-tanssin livemusiikin kera. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Tablao de Carmen, Palacio del Flamenco ja Tarantos.

3. Teatterit ja esitykset

Barcelonassa on runsaasti teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Monet teatterit tarjoavat sekä paikallista että kansainvälistä ohjelmistoa. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Teatre Lliure, Teatro Condal ja Teatro Apolo.

4. Elokuvateatterit

Elokuvanystävät voivat nauttia elokuvista monissa elokuvateattereissa ympäri kaupunkia. Barcelonaan on myös rakennettu moderni elokuvateatterikompleksi, jossa on useita saleja ja erilaisia ​​elokuvia tarjolla. Tunnettuja elokuvateattereita ovat muun muassa Cine Maldà, Cinesa Diagonal ja Yelmo Cines.

5. Konsertit ja musiikkitapahtumat

Barcelonassa järjestetään usein erilaisia ​​konsertteja ja musiikkitapahtumia, joissa voi nauttia eri musiikkityylien esityksistä. Kaupungissa on sekä suuria konserttisaleja että pienempiä klubeja ja baareja, jotka tarjoavat livemusiikkia. Suosittuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi Palau de la Musica Catalana, Sala Apolo ja Sala Razzmatazz.

6. Kulttuuritapahtumat

Barcelona on tunnettu myös erilaisista kulttuuritapahtumista, kuten festivaaleista, näyttelyistä ja näytöksistä. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kansainvälisesti tunnettuja tapahtumia, kuten Grec-festivaali, Sonar-musiikkifestivaali ja Mercè-festivaali. Lisäksi kaupungissa on useita gallerioita ja museoita, jotka tarjoavat taiteellisia näyttelyitä.

7. Casino

Barcelonassa on myös useita kasinoita niille, jotka haluavat kokeilla onneaan uhkapelien parissa. Tunnettuja kasinoita ovat esimerkiksi Casino Barcelona ja Gran Casino de Barcelona. Kasinoilla on tarjolla erilaisia ​​pöytäpelejä, peliautomaatteja ja pokeriturnauksia.

Luontokohteet ja retkeily Barcelonassa

1. Parc de la Ciutadella

Barcelonan keskustassa sijaitseva Parc de la Ciutadella tarjoaa vehreän keitaan kaupungin vilinään. Puistossa on monia nähtävyyksiä, kuten suuri järviallas, kaunis musiikkikioski ja kuuluisa Brasserie-kahvila. Puistossa voit myös vuokrata soutuveneen tai nauttia piknikistä vihreillä nurmialueilla.

2. Montjuïcin vuori ja puisto

Montjuïcin vuori tarjoaa upeat näkymät Barcelonaan. Vuoren huipulla sijaitsee Montjuïcin linnoitus, joka tarjoaa mielenkiintoista historiaa ja nähtävyyksiä, kuten Mirador de l’Alcalde -näköalatasanteen. Vuoren rinteillä on myös kauniita puistoja ja puutarhoja, kuten Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, joissa voit nauttia kävelystä ja rentoutumisesta.

3. Parc de Collserola

Barcelonaa ympäröivä Parc de Collserola on yksi suurimmista metropolipuistoista Euroopassa. Puistossa on monia patikointi- ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia kaupungista ja sen ympäristöstä. Voit myös tutustua alueen villiin eläimistöön sekä vierailla esimerkiksi Tibidabo-vuorella tai Sant Pere Màrtirin näköalatornissa.

4. Pedralbesin puutarhat

Pedralbesin kuninkaalliset puutarhat ovat kauniit puutarhat ja kasvitieteellinen alue, jotka sijaitsevat Pedralbesin-kartanon ympärillä. Puutarhoissa on useita erilaisia kasveja ja kukkia sekä kauniita vesialtaita. Alueella on myös pieni metsäalue, jossa voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

5. Park Güell

Antoní Gaudín suunnittelema Park Güell on yksi Barcelonan ikonisimmista nähtävyyksistä. Puisto tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen luontoa ja modernistista arkkitehtuuria. Voit kävellä Gaudín suunnittelemilla mosaiikkikäytävillä ja ihailla upeita näkymiä kaupunkiin. Puistossa on myös useita puutarhoja ja vihreitä alueita, joissa voi rentoutua.

6. Barceloneta Beach

Barceloneta Beach on kaupungin suosituin ranta, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua auringossa ja nauttia Välimeren rannikon kauniista maisemista. Rannalla on myös monia rantaravintoloita ja -baareja, joissa voit maistella paikallisia herkkuja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Sagrada Família

Sagrada Família on keskeneräinen basilika Barcelonassa, jota suunnitteli arkkitehti Antoni Gaudí. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1882, ja se on edelleen kesken. Sagrada Família on yksi Barcelonan tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja sen arkkitehtuuri on hyvin uniikki ja erottuva.

Barcelonan katedraali

Barcelonan katedraali, viralliselta nimeltään Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, on goottilainen katedraali, joka sijaitsee Barcelonan historiallisessa keskustassa Barri Gòticissa. Se rakennettiin 1200-luvulla, ja siinä on vaikuttava arkkitehtuuri ja upeat lasimaalaukset.

Picasso-museo

Picasso-museo sijaitsee Barri Gòticissa ja se on omistettu taiteilija Pablo Picassolle. Museo esittelee Picasson elämää ja hänen töitään eri aikakausilta. Se on suosittu kohde taiteen ystävien keskuudessa.

Park Güell

Park Güell on puisto, joka suunniteltiin myös Antoni Gaudín toimesta. Puisto sijaitsee Carmel Hillin rinteellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Puistossa on Gaudín suunnittelemia keramiikkateoksia ja hänen tunnusomaisia korkkiruuveja muistuttavia rakenteita.

Barcelonan historiallinen keskusta

Barcelonan historiallinen keskusta, eli Barri Gòtic, on vanhakaupunki, joka on täynnä historiaa ja ainutlaatuista arkkitehtuuria. Alueella sijaitsee muun muassa gotiikan tyyliin rakennettu katedraali, sokkeloisia kujia ja historiallisia aukioita.

Montserrat-luostari

Montserrat-luostari sijaitsee Barcelonan ulkopuolella Montserrat-vuoristossa. Se on tärkeä pyhiinvaelluskohde, ja siellä on kuuluisa musta madonna -patsas. Luostari tarjoaa upeat maisemat vuoristoon ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Montjuïc

Montjuïc on kukkula Barcelonan kaakkoisosassa, josta avautuu upea panoraamanäköala kaupunkiin ja Välimereen. Alueelta löytyy useita näköalapaikkoja, kuten Montjuïc-linnoituksen muurit ja osa Olympialaisten 1992 stadionilta. Lisäksi Montjuïcissa sijaitsevat myös Montjuïcin kasvitieteellinen puutarha ja Montjuïc-puisto, joissa voi nauttia kauniista maisemista.

Tibidabo

Tibidabo on Barcelonan korkein vuori, jonka laella sijaitsee Tibidabo-huvipuisto. Huvipuiston lisäksi Tibidabolta avautuu upea näköala koko kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuoren huipulla on myös Tibidabo-kirkko, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Tibidabon näköalapaikat ovat erityisen suosittuja auringonlaskun aikaan.

Bunkkerit Carmelissa

Bunkkerit Carmelissa ovat entisiä ilmatorjuntatykkejä toisessa maailmansodassa. Alueelta avautuu upea panoraamanäköala koko kaupunkiin, erityisesti Barcelonan vanhaan kaupunkiin ja Sagrada Famíliaan. Alue on suosittu auringonlaskun aikaan ja paikka tarjoaa myös hyvät retkeilymahdollisuudet.

Colom-teatterin kattoterassi

Colom-teatterin kattoterassi sijaitsee Las Ramblas -kadun varrella ja tarjoaa upean näköalan sekä kaupunkiin että Välimereen. Kattoterassi on avoinna yleisölle ja siellä voi nauttia näköalasta ja samalla ihailla kauniita rakennuksia kaupungin keskustassa.

Mirador de Colón

Mirador de Colón on Kolumbuksen muistomerkki, joka sijaitsee sataman lähellä ja tarjoaa upean näköalan sekä satamaan että kaupunkiin. Muistomerkin huipulle voi nousta hissillä ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia.

Santa Marija del Pi -kirkon kellotorni

Santa Marija del Pi -kirkko sijaitsee Barcelonan vanhassa kaupungissa, ja sen kellotorni tarjoaa upean näköalan ympäröivään alueeseen. Kellotorniin voi kiivetä ja sieltä voi ihailla vanhan kaupungin kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia.Kohteen sijainti maa on Espanjassa.

Jätä kommentti