Halvat lennot Birmingham

Nähtävyydet ja kohteet

1. Birminghamin taidemuseo ja taidegalleria (Birmingham Museum and Art Gallery)

Birminghamin taidemuseo ja taidegalleria on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Museo on koti laajalle kokoelmalle taideteoksia, antiikkiesineitä ja arkeologisia löytöjä. Siellä voi ihailla muun muassa maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa eri aikakausilta.

2. Cadbury World

Cadbury World on suklaatehdas, joka tarjoaa vierailijoille erilaisia elämyksiä ja aktiviteetteja suklaan ympärillä. Siellä voi osallistua opastetuille kierroksille, nähdä suklaan valmistusta livenä ja maistella eri suklaaherkkuja.

3. Birminghamin tiedekeskus (Thinktank Birmingham Science Museum)

Birminghamin tiedekeskus on interaktiivinen tiedemuseo, jossa vieraat voivat kokeilla erilaisia tiedeaiheisia aktiviteetteja ja näyttelyitä. Museossa on muun muassa planetaario, käsittelyalueita ja tiedepohjaisia näyttelyitä lapsille ja aikuisille.

4. Birminghamin eläintarha (Birmingham Wildlife Conservation Park)

Birminghamin eläintarha on koti monille uhanalaisille eläinlajeille. Eläintarhassa on mahdollisuus nähdä erilaisia lintuja, matelijoita ja nisäkkäitä. Vierailijoilla on myös tilaisuus oppia eläinten suojelusta ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä.

5. Astonin keksintöjen museo (Aston Hall and Park)

Astonin keksintöjen museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Birminghamin historiaan ja arkkitehtuuriin. Museo sijaitsee historiallisessa Aston Hall -rakennuksessa ja sen ympärillä on puistoalue, jossa voi viettää aikaa ulkoillen ja piknikillä.

6. Symphony Hall

Symphony Hall on Birminghamin konserttisali, jossa järjestetään erilaisia musiikki- ja viihdetapahtumia. Sali on yksi Euroopan parhaista konserttisaleista ja tunnettu akustiikastaan. Siellä voi käydä nauttimassa klassisista konserteista, pop-tähdistä tai musikaaleista.

7. Bullring ja Grand Central -ostoskeskukset

Bullring ja Grand Central ovat Birminghamin suurimmat ostoskeskukset, joissa on laaja valikoima kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa. Bullring-ostoskeskus on moderni ja trendikäs, kun taas Grand Central sijaitsee New Streetin rautatieaseman yhteydessä ja tarjoaa kätevän yhteyden junamatkustajille.

8. Barberin taidegalleria (Barber Institute of Fine Arts)

Barberin taidegalleria sijaitsee Birminghamin yliopiston kampuksella. Galleria näyttää laajan kokoelman eurooppalaista taidetta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja piirustuksia. Vierailijat voivat myös osallistua opastetuille kierroksille tai nauttia kahvilan tarjonnasta.

9. Birminghamin kanavat (Birmingham Canals)

Birminghamin kanavat ovat historiallinen ja viehättävä osa kaupunkia. Ne tarjoavat mahdollisuuden kävellä tai pyöräillä pitkin kauniita kanavia, nähdä historiallisia rakennuksia ja nauttia vesistön tunnelmasta. Kanavilla voi myös vuokrata soutuveneitä tai osallistua veneretkille.

10. Jewellery Quarter

Jewellery Quarter on Birminghamin historiallinen alue, joka tunnetaan korujen ja kellojen valmistuksesta. Alueella voi tutustua korujen teolliseen perintöön, vierailla työpajoissa ja ostaa koruja suoraan valmistajilta. Lisäksi alueella on ravintoloita, kahviloita ja taidegallerioita.

Kulttuuri ja Historia:

William Shakespeare:

Birmingham on paikka, jossa William Shakespeare aloitti dramaturgisen uransa ja jolla on vahvat historialliset yhteydet häneen. Kaupungissa toimi useita teattereita, joissa Shakespeare esitti näytelmiä ja joiden kautta hänen tuotantonsa levisi ympäri Englantia.

J.R.R. Tolkien:

Birmingham on myös tunnettu J.R.R. Tolkienin synnyinkaupunkina ja hänen teostensa, kuten ”Tarun sormusten herrasta” ja ”Hobitin”, vaikutus näkyy yhä kaupungissa. Tolkienin lapsuudenmaisemat ja kokemukset ovat inspiroineet hänen luomaansa fantasiamaailmaa.

Birminghamin museot:

Birminghamilla on monia merkittäviä museoita, joissa voi tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan. Esimerkiksi Birminghamin taidemuseossa on laaja kokoelma tunnettujen taiteilijoiden teoksia, ja Birminghamin museossa voi oppia kaupungin teollisuudenhistoriasta.

Canal Street:

Birminghamin Canal Street on historiallinen kanavien verkosto, joka rakennettiin teollisen vallankumouksen aikana. Näitä kanavia käytettiin rahtilaivojen kuljettamiseen ja ne toimivat nykyään suosittuina turistinähtävyyksinä ja virkistysalueina.

Birminghamin kuninkaallinen baletti:

Birminghamilla on oma kuninkaallinen balettiryhmä, joka on yksi maailman merkittävimmistä ja arvostetuimmista tanssiryhmistä. Ryhmä tunnetaan erityisesti korkeasta taiteellisesta tasostaan ja innovatiivisuudestaan.

Birminghamin sinfoniaorkesteri:

Birminghamin sinfoniaorkesteri on yksi Englannin johtavista sinfoniaorkestereista. Orkesteri on perustettu vuonna 1920 ja se esiintyy säännöllisesti kaupungin eri konserttisaleissa ja kansainvälisillä areenoilla.

Birminghamin kirjasto:

Birminghamin keskustassa sijaitseva Birminghamin kirjasto on yksi maailman suurimmista julkisista kirjastoista. Se tarjoaa laajan valikoiman kirjoja, lehtiä ja muita kirjallisia resursseja sekä toimii kulttuurin ja oppimisen keskuksena kaupungin asukkaille.

Ruokailu ja Ravintolat Birminghamissa

1. Perinteiset brittiläiset ruokapaikat

Birminghamissa on useita perinteisiä brittiläisiä ruokapaikkoja, joissa voi kokea perinteisiä englantilaisia ruokia, kuten fish and chips, Sunday roast, Cornish pasty ja sheperd’s pie. Näitä ruokia voi nauttia esimerkiksi perinteisissä englantilaisissa pubeissa tai perinneravintoloissa.

2. Kansainväliset keittiöt

Birmingham on tunnettu monipuolisesta kansainvälisten keittiöiden tarjonnastaan. Kaupungissa voi maistella ruokia eri puolilta maailmaa, kuten intialaista, kiinalaista, italialaista, meksikolaista, thaimaalaista ja japanilaista ruokaa. Ravintoloita löytyy eri hinta- ja laatuluokissa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

3. Michelin-tähdelliset ravintolat

Birminghamissa on useita ravintoloita, jotka ovat saaneet arvostetun Michelin-tähden. Nämä ravintolat tarjoavat korkeatasoista ja innovatiivista ruokaa huippukokkien valmistamana. Michelin-tähdelliset ravintolat tarvitsevat yleensä pöytävarauksen etukäteen, sillä ne ovat suosittuja ja haluttuja paikkoja ruokailettaessa Birminghamissa.

4. Kaupunginmarkkinat

Birminghamissa on useita markkinoita, joilta voi ostaa paikallisia herkkuja ja ruoka-aineita. Tällaisia markkinoita ovat esimerkiksi Birminghamin Bullring-markkinat ja Digbeth Dining Club. Bullring-markkinoilla voi löytää tuoreita paikallisia tuotteita, kuten lihaa, kaloja, juustoja ja leipää. Digbeth Dining Club on ruokamarkkinatapahtuma, joka tarjoaa katuruokaa erilaisista maailman keittiöistä.

5. Vegeravintolat ja kasvisruoka

Birminghamissa on myös hyvin tarjontaa kasvis- ja vegeruokaa hakeville. Kaupungissa toimii useita vegeravintoloita ja kasvisystävällisiä ravintoloita, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia kasvisruokia, vegaanisia vaihtoehtoja ja terveellisiä herkkuja.

6. Afternoon Tea

Yksi Birminghamin perinteistä on Afternoon Tea -perinne, joka sisältää teetä ja pientä suolaista sekä makeaa purtavaa. Tämä perinne pitää sisällään tarjottimellisen pikkusuolaisia leivoksia, pikkuleipiä ja muita makeita herkkuja. Afternoon Tea -kokemuksen voi kokea useissa hotelleissa, ravintoloissa ja kahviloissa Birminghamissa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Birminghamissa

1. Museot

Birminghamissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Birmingham Museum & Art Gallery, jossa voi tutustua kokoelmiin aina muinaishistoriasta moderneihin taiteisiin. Museokeskus Thinktank taas tarjoaa interaktiivisen lähestymistavan tieteeseen ja teknologiaan. Barber Institute of Fine Arts on erikoistunut taiteen näyttelyihin, ja Cadbury World -museossa voi tutustua suklaan valmistukseen.

2. Teatterit ja elokuvateatterit

Birminghamissa on runsaasti teattereita, joista merkittävimpiä ovat Birmingham Hippodrome, jossa voi nauttia laadukkaista musikaaleista ja esityksistä, sekä Birmingham Repertory Theatre, joka tunnetaan laajasta ja monipuolisesta ohjelmistostaan. Elokuva-intoilijoille löytyy myös useita elokuvateattereita, kuten Odeon Cinemas ja Everyman Birmingham.

3. Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Birminghamissa voi harrastaa monia eri urheilulajeja ja liikuntaa. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia ja kuntosaliketjuja, kuten PureGym ja David Lloyd, jotka tarjoavat laajan valikoiman liikuntapalveluita. Lisäksi kaupungissa on useita golfkenttiä, tenniskenttiä ja uima-altaita, joita voi käyttää harrastus- tai kilpailumielessä.

4. Puistot ja viheralueet

Birminghamissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon läheisyydestä. Cannon Hill Park on yksi suurimmista puistoista, jossa on mm. järvialue ja kasvihuone. Sutton Park on puolestaan yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista ja tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun, kävelyyn ja pyöräilyyn.

5. Konsertit ja tapahtumat

Birminghamista löytyy useita konsertti- ja tapahtumapaikkoja, kuten Resorts World Arena ja O2 Academy Birmingham, joissa järjestetään monipuolista musiikki- ja viihdetarjontaa. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, kuten Birmingham Comedy Festival ja Birmingham Pride.

6. Ravintolat ja baarit

Birmingham tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja baareja eri makumieltymyksiä ja budjetteja varten. Kaupungissa voi nauttia niin perinteisestä pubiruuasta kuin kansainvälisistä makuelämyksistäkin. Tarjolla on myös useita cocktail-baareja ja yökerhoja niille, jotka haluavat nauttia iltaelämästä.

7. Ostosmahdollisuudet

Birminghamin ostosmahdollisuudet ovat runsaat, ja Bullring & Grand Central -ostoskeskus on yksi kaupungin suosituimmista ostospaikoista. Keskuksesta löytyy yli 200 erikoisliikettä ja useita suuria tavarataloja, kuten Selfridges. Lisäksi kaupungista löytyy useita muita ostosalueita, kuten Mailbox ja The Jewellery Quarter.

Suositut hotellit Birminghamissa

1. Hyatt Regency Birmingham

Hyatt Regency Birmingham sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa ylellisiä majoitusvaihtoehtoja. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla Bullring-ostoskeskuksen ja Birminghamin kansainvälisen konferenssikeskuksen läheisyydessä. Huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, kuntokeskus sekä kokous- ja tapahtumatilat.

2. Hotel du Vin & Bistro Birmingham

Hotel du Vin & Bistro Birmingham tarjoaa tyylikkään ja elegantin majoitusvaihtoehdon. Hotelli sijaitsee entisessä 1800-luvun silkkikaupassa, ja sen huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja viihtyisiä. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan laadukasta ruokaa, sekä rentoutumisalue, jossa voi nauttia hieronnasta tai rentoutua saunassa.

3. Clayton Hotel Birmingham

Clayton Hotel Birmingham on nykyaikainen ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari, kuntokeskus sekä kokous- ja tapahtumatilat. Lisäksi hotellin kattougolta avautuu upea näköala kaupunkiin.

4. Radisson Blu Hotel, Birmingham

Radisson Blu Hotel, Birmingham on moderneja ja tyylikkäitä majoitusvaihtoehtoja tarjoava hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Bullring-ostoskeskusta. Hotellin tilavat huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus sekä kokous- ja tapahtumatilat.

5. Malmaison Birmingham

Malmaison Birmingham on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee entisessä postitoimistossa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan laadukasta ruokaa, sekä baari, kuntokeskus ja kokous- ja tapahtumatilat.

Turvallisuus ja terveys Birminghamissa

Julkisen turvallisuuden tila

– Birminghamissa on melko keskinkertainen turvallisuusnäkökohtien taso verrattuna muihin Iso-Britannian kaupunkeihin.
– Vaikka tietyt alueet kaupungissa voivat olla tunnettuja rikollisuudesta, suurimmassa osassa kaupunkia on suhteellisen turvallista asua ja liikkua.
– Yleisiä rikoksentekomuotoja ovat varkaudet, näpistykset ja pahoinpitelyt.
– Matkailijoiden tulisi olla varovaisia arvotavarojen kanssa ja noudattaa yleistä varovaisuutta liikkuessaan.

Poliisi- ja hätätilannepalvelut

– Birminghamissa on useita poliisiasemia ja poliisilaitoksia eri puolilla kaupunkia.
– Päivittäiseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä paikalliseen poliisiin.
– Hätätilanteessa voi soittaa numeroon 999 saadakseen apua poliisilta, palokunnalta tai ambulanssilta.

Terveyspalvelut

– Birminghamissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhuoltoa kaupungin asukkaille.
– Kaupungissa on myös erilaisia erikoissairaanhoidon palveluita, kuten sydänkeskuksia, lastensairaaloita ja mielenterveyspalveluita.
– Yleinen terveydenhuolto ja lääkärikäynnit ovat saatavilla NHS:n (National Health Service) kautta.
– Yksityisiä terveydenhuoltopalveluja on myös saatavilla, mutta niiden käyttö voi vaatia lisäkustannuksia.

Turvallisuusneuvot

– Vaikka suurin osa matkailijoista vierailee Birminghamissa ilman ongelmia, on suositeltavaa noudattaa yleisiä turvallisuusneuvoja.
– Pidä arvotavarat piilossa ja älä jätä niitä näkyville.
– Liiku mieluiten valoisan aikaan ja käytä hyvin valaistuja ja vilkkaita alueita.
– Ole tietoinen ympäristöstäsi ja luota vaistoihisi.
– Jos sinusta tuntuu turvattomalta, siirry kiireesti lähemmäs muita ihmisiä tai hakeudu turvalliseen paikkaan.
– Noudata paikallisten viranomaisten antamia matkustusturvallisuusohjeita.

Rannat ja Vesistöt

Cannon Hill Park

Cannon Hill Park sijaitsee Birminghamin eteläosassa. Se on suosittu puistoalue, jossa on myös pieni järvi. Järven rannalla on hiekkaranta-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Edgbaston Reservoir

Edgbaston Reservoir on keinotekoinen vesistö, joka tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja vesiaktiviteetteihin. Se sijaitsee Birminghamin länsiosassa ja sen ympäristö tarjoaa kauniit näkymät ympäröivään maisemaan.

Earlswood Lakes

Earlswood Lakes on joukko järvien muodostama vesistöalue lähellä Birminghamia. Näillä järvillä on rantaraitteja, lintutarkkailumahdollisuuksia ja kalastusta. Alueen rannat tarjoavat kauniita maisemia ja luontokohteita kävijöille.

Severn Trent Water

Severn Trent Water on suuri vesiyhtiö, joka toimii Birminghamissa ja sen ympäristössä. Yhtiö tarjoaa vedenjakelupalveluita ja vastaa myös jäteveden käsittelystä alueella. Birminghamin asukkaat voivat hyödyntää Severn Trent Waterin vesistöjä, kuten järviä ja kanavia, ulkoilu- ja virkistystarkoituksiin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Birminghamissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia yöelämän kokemuksia. Broad Street on kaupungin keskeinen yöelämän keskus, jossa on useita klubeja ja baareja, kuten Pryzm ja Mooch Bar. Digbeth-alueella sijaitseva Digbeth Dining Club on suosittu ruoka- ja juomakojujen kokoontumispaikka, joka tarjoaa paikallisia herkkuja ja kaikenlaista musiikkia.

Livemusiikki

Birmingham on tunnettu elävästä musiikkikulttuuristaan, ja sieltä löytyy monia paikkoja, joissa voi nauttia livemusiikista. O2 Institute on suosittu keikkapaikka, jossa esiintyy niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin artisteja erilaisista genreistä. Digbeth Arena on ulkoilmakeikkapaikka, joka järjestää suuria konsertteja ja tapahtumia. Symphony Hall on puolestaan Birminghamin sinfoniaorkesterin koti ja tarjoaa klassisen musiikin esityksiä.

Teatteri

Birminghamin teatteritarjonta on monipuolinen ja kattaa erilaisia esityksiä. Birmingham Hippodrome on yksi kaupungin suurimmista teattereista ja siellä esitetään laaja valikoima musikaaleja, draamaa ja tanssiesityksiä. The REP (Birmingham Repertory Theatre) on taas toinen suosittu teatteri, joka tunnetaan erityisesti uusien näytelmien esittämisestä. Old Rep Theatre on historiallinen teatterirakennus, joka tarjoaa intiimejä esityksiä.

Elokuvateatterit

Birminghamissa on useita elokuvateattereita, joten elokuvien ystäville riittää valinnanvaraa. Odeon Cinema sijaitsee Broad Streetillä ja tarjoaa laajan valikoiman uusia elokuvia. Everyman Cinema sijaitsee Mailbox-ostoskeskuksessa ja tarjoaa ylellisen elokuvaelämyksen mukavilla istuimillaan ja valikoiduilla elokuvillaan.

Konserttisalit

Birminghamissa on useita konserttisaleja, joissa voi nauttia klassisesta musiikista. Symphony Hall on yksi kaupungin tunnetuimmista konserttisaleista ja se tarjoaa upean akustiikan ja korkealaatuisia esityksiä. Town Hall on historiallinen konserttisali, joka tunnetaan erityisesti jazz- ja sinfoniamusiikin esityksistä. CBSO Centre on toinen merkittävä konserttisali, joka toimii Birminghamin sinfoniaorkesterin kotipaikkana.

Viihdekeskukset

Birminghamissa on myös useita viihdekeskuksia, joista löytyy erilaisia aktiviteetteja ja elämystarjontaa. Esimerkiksi Star City on valtava viihdekeskus, jossa on elokuvateattereita, keilahalli, kasino, ravintoloita ja paljon muuta. Resorts World Birmingham tarjoaa myös monenlaista viihdettä, kuten elokuvateattereita, ravintoloita, ostoksia ja kasinon.

Esitystaiteet

Birminghamin esitystaideyhteisö on aktiivinen ja kaupungista löytyy useita paikkoja, joissa voi nauttia erilaisista esitystaiteen muodoista. Birmingham Royal Ballet on eräs kaupungin ylpeyden aiheista ja se tarjoaa upeita balettiesityksiä. Birmingham Repertory Theatre tarjoaa monipuolista draamaa ja teatteriesityksiä. Midlands Arts Centre on taidekeskus, jossa voi nauttia muun muassa tanssi- ja teatteriesityksistä sekä näyttelyistä.

Luontokohteet ja retkeily Birminghamissa

1. Sutton Park

Sutton Park on Birminghamin suurin puistoalue ja yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Alueella on yli 2400 hehtaaria metsiä, lammet ja avoimet niityt, jotka tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Puistossa on myös useita kävelyreittejä, piknik-alueita, leikkipuistoja ja järviä, joissa voi kalastaa ja veneillä.

2. Lickey Hills Country Park

Lickey Hills Country Park sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Birminghamin keskustasta. Se tarjoaa upean luonnonkokemuksen, jossa on laajoja metsiä, kukkuloita ja panoramic näköalapaikkoja. Alueella on myös useita luontopolkuja, jotka sopivat hyvin vaellukseen ja pyöräilyyn. Puistossa on myös leikkipuistoja, piknik-alueita ja kahvila.

3. Cannon Hill Park

Cannon Hill Park on suosittu puistoalue Birminghamin sydämessä. Alueella on kauniita puutarhoja, järvi, venelaituri ja pieni saari. Puisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn, kuten kävelyreittejä, piknik-alueita, leikkipuistoja ja puistoympäristössä sijaitsevan mac Birminghamin taidekeskuksen.

4. Sheldon Country Park

Sheldon Country Park on Birminghamin itäosassa sijaitseva suojelualue, joka tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on laiduntavia eläimiä, kuten lampaita ja lehmiä, sekä kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua ympäröivään luontoon. Puistossa on myös piknik-alueita ja lintutorni, josta voi bongata erilaisia lintulajeja.

5. Moseley Bog and Joy’s Wood

Moseley Bog ja Joy’s Wood ovat suojeltuja alueita lähellä Birminghamin keskustaa. Alueella on vehreitä nevoja, metsiä ja lampia, jotka tarjoavat rauhallisen ympäristön luontokokemuksille. Paikka on erityisen tunnettu J.R.R. Tolkienin lapsuuden leikkipaikkana ja se innoitti häntä luomaan Taru sormusten herrasta -kirjatrilogian.

6. Lickey Hills

Lickey Hills tarjoaa upeat maisemat ja luontoelämykset noin 14 kilometrin päässä Birminghamin keskustasta. Alueella on metsiä, kumpuja, kävelyreittejä ja näköalapaikkoja, jotka tarjoavat upeat näkymät ympäristöön. Puiston leikkipuistot ja piknik-alueet sopivat hyvin perheiden retkeilyyn.

7. Barr Beacon

Barr Beacon on kukkula noin 10 kilometrin päässä Birminghamin keskustasta. Se on erinomainen paikka patikointiin ja ulkoiluun, ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Alueella on myös muistomerkki, joka on lähetyksen symboli ja jonka voi kiivetä tutustumaan lähemmin.

8. Elmdon Nature Park

Elmdon Nature Park on kaunis luonnonpuisto Birminghamin itäosassa. Puistoalueella on erilaisia luontopolkuja, jossa voi nauttia kävelyretkistä ja lintujen bongauksesta. Alueella on myös pieni lampi, jossa voi kalastaa ja piknik-alueita rentoutumista varten.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Birminghamissa

Yliopiston kappeli

Yliopiston kappeli on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee Birminghamin yliopiston kampuksella. Se on rakennettu vuonna 1924 ja sen arkkitehtuurissa näkyy sekä goottilainen että romaaninen tyyli. Kappeli on suosittu sekä opiskelijoiden että turistien keskuudessa ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Birminghamin tuomiokirkko

Birminghamin tuomiokirkko, virallisesti nimeltään Pyhän Filipin tuomiokirkko, on anglikaaninen katedraali, joka on rakennettu vuonna 1715. Katedraali on merkittävä osa Birminghamin kaupunkikuvaa ja sillä on pitkä historia. Sen uusklassinen arkkitehtuuri on vaikuttava ja sisältä löytyy upea kirkkosalin lisäksi myös monia muita huomionarvoisia tiloja, kuten kappeli ja krypta.

St. Martinin kirkko

St. Martinin kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Birminghamin ensimmäinen kirkko, on vanhin rakennus Birminghamin keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1872 ja sen arkkitehtuuri edustaa victoriaanista tyyliä. Kirkko on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua alueen uskonnolliseen historiaan sekä ihailla kauniita kirkkomaata ympärillä.

St. Philip’s katedraali

St. Philip’s katedraali on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Birminghamin kaupungin keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1715 ja sen arkkitehtuuri edustaa georgialaista tyyliä. Katedraali on merkittävä uskonnollinen ja historiallinen nähtävyys, ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia, musiikkitilaisuuksia ja muita tapahtumia.

Birminghamin keskusta

Birminghamin keskusta on täynnä historiallisia kohteita ja arkkitehtonisia helmiä. Alueella sijaitsee monia kirkkoja, katedraaleja ja muita uskonnollisia rakennuksia, joista monet ovat satoja vuosia vanhoja. Keskusta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kaupungin historialliseen kehitykseen ja nähdä esimerkiksi vanhoja raatihuoneita ja muita historiallisia rakennuksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. The Cube

The Cube on Birminghamin keskustassa sijaitseva pilvenpiirtäjä, jossa on näköalatasanne. Sen kattokerroksesta avautuu upea näkymä kaupungin yli.

2. Birminghamin katedraalin näköalatasanne

Birminghamin katedraalilla on näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin maisemia. Katedraali sijaitsee kaupungin keskeisellä alueella.

3. Rotunda Observatory

Rotunda Observatory on historiallinen näköalatasanne, joka sijaitsee Rotunda-rakennuksen katolla. Se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

4. Dudleyn linna

Dudleyn linna sijaitsee Birminghamin lähistöllä ja sieltä avautuu kaunis panoraamanäkymä yli kaupungin. Linnaa ympäröivät myös kauniit puutarhat.

5. Lickey Hills

Lickey Hills on Birminghamin ulkopuolella sijaitseva luonnonsuojelualue, josta löytyy useita näköalapaikkoja. Alueella voi ihailla kaunista maaseutumaisemaa.

6. Lapworthin näköalapaikka

Lapworthin näköalapaikalta voi ihailla kaunista näkymää laaksoon ja läheiselle vesialueelle. Paikka sijaitsee Birminghamin lähellä.

7. Edgbastonin torni

Edgbastonin torni on historiallinen rakennus Birminghamin lähettyvillä, josta avautuu upeat näkymät ympäröivään maaseutuun.

8. Sutton Park

Sutton Park on Birminghamin suurin puistoalue, jossa on monia näköalapaikkoja. Puiston korkeimmalta kohdalta voi ihailla kauniita maisemia yli alueen.

9. Astonin Hallin näköalatasanne

Astonin Hallissa sijaitseva näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät ympäröiville puutarhoille ja maisemille.

10. Cannon Hill Park

Cannon Hill Park on suuri puistoalue, josta löytyy myös näköalapaikkoja. Puukujien läpi kävelemällä voi ihailla kauniita maisemia yli puiston.Kohteen sijainti maa on Iso-Britannia.

Jätä kommentti