Halvat lennot Dortmund

Nähtävyydet ja kohteet

Dortmundin jalkapallostadion (Signal Iduna Park)

Signal Iduna Park on Dortmundin jalkapallostadion, joka on Saksan suurin ja yksi Euroopan suurimmista stadioneista. Stadion on kuuluisa erityisesti Borussia Dortmundin kotistadionina. Stadionilla voi osallistua stadionkierroksille ja vierailla myös Borussia Dortmundin museossa.

Westfalenpark

Westfalenpark on laaja puistoalue, joka tarjoaa virkistysmahdollisuuksia ja kauniita maisemia. Puistossa voi kävellä, pyöräillä, pikniköidä ja nauttia luonnosta. Alueella on myös lukuisia puutarhoja, joista tunnetuin on Florian-torni, josta avautuu hieno näkymä ympäröivään maisemaan.

Zeche Zollern

Zeche Zollern on entinen hiilikaivos, joka on nykyään avoinna yleisölle museona. Museossa voi tutustua hiilikaivostoiminnan historiaan ja nähdä kaivoksen alkuperäisiä rakennuksia. Alueella on myös puistoalue ja näyttelyitä, jotka esittelevät kaivostoiminnan vaikutusta alueelle ja sen asukkaille.

Reinoldikirkko

Reinoldikirkko on Dortmundin tunnetuin kirkko ja kaupungin maamerkki. Kirkon rakentaminen alkoi jo vuonna 1233, ja se on myöhemmin laajennettu ja uudistettu useita kertoja. Kirkossa voi vierailla ja ihailla sen historiallista arkkitehtuuria sekä tutustua sen tarinaan.

Dortmundin eläintarha

Dortmundin eläintarha on suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua erilaisiin eläimiin ja niiden elinympäristöihin. Eläintarha tarjoaa laajan valikoiman eläinlajeja, kuten norsuja, apinoita, leijonia ja pingviinejä. Se on suosittu kohde erityisesti perheille ja eläinystäville.

Kulttuuri ja Historia

Dortmundin historia

Dortmundin kaupungin historia ulottuu takaisin yli tuhannen vuoden päähän. Ensimmäiset merkit asutuksesta alueella ovat peräisin 800-luvulta. Kaupungista tuli merkittävä kauppapaikka keskiajalla, ja siitä kehittyi Hansakaupunki. Dortmundissa sijaitsee myös yksi Saksan vanhimmista raatihuoneista, joka rakennettiin 1300-luvulla.

Kulttuurikohteet

Dortmund tarjoaa monia mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Dortmundin oopperatalo, joka valmistui vuonna 1966, on yksi Saksan suurimmista oopperataloista. Kaupungissa on myös useita teattereita, kuten Dortmundin teatteri ja Schauspielhaus Dortmund, joka on yksi Euroopan suurimmista teattereista.

Museot

Dortmundissa on useita museoita, jotka tarjoavat näyttelyitä eri aiheista. Esimerkiksi Dortmundin historiallinen museo esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Hirtzin suklaamuseo vie kävijät matkalle suklaan historiaan ja valmistukseen. Lisäksi kaupungissa on elokuvamuseo, joka kertoo elokuvan historiasta.

Kirjastot

Dortmundissa on lukuisia kirjastoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman kirjoja ja muita aineistoja. Dortmundin kaupunginkirjasto on yksi suurimmista ja moderneimmista kirjastoista Saksassa. Sieltä löytyy kattava kokoelma kirjoja, lehtiä, elokuvia ja äänikirjoja.

Festivaalit

Dortmundissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, jotka kokoavat yhteen niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Esimerkiksi Juicenfest on kaupungin suosituin musiikkifestivaali, joka järjestetään kesäkuussa. Dortmundin joulujuhla, eli Dortmunder Weihnachtsmarkt, on yksi Saksan suurimmista joulumarkkinoista.

Kirko

Dortmundissa on useita historiallisia kirkkoja, jotka tarjoavat kiinnostavia vierailukohteita. Esimerkiksi St. Reinoldin kirkko on yksi kaupungin symbolisista rakennuksista ja se tunnetaan myös nimellä Dortmunder U. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se oli aiemmin osa entistä luostaria. Dortmundissa sijaitsee myös St. Petri-kirkko, joka on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista.

Pääotsikko: Ruokailu ja ravintolat

1. Saksalainen ruoka

Dortmundissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä saksalaista ruokaa. Näissä ravintoloissa tarjoillaan usein bratwurst-makkaraperunoita, sauerkrautia, schnitzeleitä ja pretzeleitä.

2. Kansainvälinen keittiö

Kaupungissa on myös monia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia eri maista ja keittiöistä. Niissä voi maistella esimerkiksi italialaista pizzaa ja pastaa, kiinalaisia wokkeja, meksikolaista guacamolea tai japanilaista sushi-annosta.

3. Oluttuvat ja pubit

Dortmund on tunnettu myös olutkulttuuristaan, ja kaupungissa on paljon viihtyisiä oluttupia ja pubeja. Näissä paikoissa voi maistella paikallisia oluita ja nauttia rennosta ilmapiiristä yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa.

4. Kahvilat ja leipomot

Dortmundissa on lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja herkullisista kahvijuomista. Näissä paikoissa voi istua alas ja rentoutua samalla kun nauttii esimerkiksi tuoreesta croissantista tai perinteisestä saksalaisesta Schwarzwaldin kakusta.

5. Fine dining -ravintolat

Kaupungissa on myös useita fine dining -ravintoloita niille, jotka haluavat nauttia huippuluokan ruokaelämyksistä. Näissä ravintoloissa tarjoillaan korkealaatuisia ja taidokkaasti valmistettuja annoksia, ja niiden sisustus ja palvelu ovat usein elegantteja ja eksklusiivisia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot

– Dortmundin kaupungilla on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Dortmundin museo, joka esittelee kaupungin historian ja kulttuurin.
– LWL-teollisuusmuseo saattaa kiinnostaa historiaa ja teollisuutta rakastavia, sillä se sijaitsee entisellä hiilikaivosalueella ja kertoo alueen teollisesta kehityksestä.
– Dortmundin luonnontieteellinen museo tarjoaa näyttelyitä ja aktiviteetteja luonnosta kiinnostuneille.

Urheilu

– Dortmund on jalkapallon ystävän unelmapaikka, sillä kaupunki on tunnettu Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueesta. Voit käydä katsomassa heidän kotiotteluitaan Signal Iduna Park -stadionilla.
– Dortmundissa on myös mahdollisuus harrastaa aktiivista liikuntaa, kuten kävelyä, juoksemista ja pyöräilyä kauniissa puistoissa ja viheralueilla.
– Kaupungissa on myös useita urheilukeskuksia, joissa voi pelata esimerkiksi tennis-, golf- ja squash-pelejä.

Viihde

– Dortmundissa on monipuolinen valikoima viihdetarjontaa, kuten elokuvateattereita, teattereita ja musiikki- ja tanssiesityksiä.
– Kaupungilla on myös useita viihtyisiä baareja, ravintoloita ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia paikallisesta ruoasta ja juomasta.
– Kaupungin ympäristössä on myös luontokohteita, kuten puistoja ja järviä, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta.

Shoppailu

– Dortmundin keskusta-alueella on monia ostosmahdollisuuksia, kuten tavarataloja, vaatekauppoja ja erikoisliikkeitä.
– Kaupungilla on myös useita kauppakeskuksia, joissa on erilaisia kauppoja ja ravintoloita.
– Dortmundin kuuluisa Wochenmarkt eli viikkotori on hyvä paikka ostaa tuoreita elintarvikkeita ja muita paikallisia tuotteita.

Kulttuuri ja tapahtumat

– Dortmundissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja taidekokoelmien näyttelyitä.
– Kaupungilla on myös useita historiallisia kohteita, kuten vanhoja kirkkoja ja linnoja, joita voi vierailla.
– Dortmundin joulumarkkinat ovat suosittu tapahtuma, jossa voi nauttia joulun tunnelmasta ja ostaa paikallisia lahjoja ja herkkuja.

Suositut hotellit Dortmundissa

1. Radisson Blu Hotel Dortmund

Radisson Blu Hotel Dortmund sijaitsee Dortmundin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin sijainti on erinomainen, ja lähellä on useita nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

2. NH Dortmund

NH Dortmund on moderni ja viihtyisä hotelli, joka sijaitsee lähellä Dortmundin päärautatieasemaa. Hotellissa on tilavat ja tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, huonepalvelu ja ilmainen Wi-Fi.

3. Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee lähellä Dortmundin päärautatieasemaa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Hotellin palveluihin kuuluvat aamiaishuone, ilmainen Wi-Fi ja ympärivuorokautinen vastaanotto.

4. Mercure Hotel Dortmund Centrum

Mercure Hotel Dortmund Centrum sijaitsee keskeisellä paikalla Dortmundin keskustassa. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi.

5. Hotel Excelsior Dortmund

Hotel Excelsior Dortmund on keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli Dortmundin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin vieressä on useita ravintoloita ja kauppoja, ja hotellin palveluihin kuuluu ilmainen Wi-Fi.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Dortmund on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, varovaisuutta kannattaa kuitenkin noudattaa.
– Yleisimmät turvallisuusongelmat Dortmundissa liittyvät taskuvarkauksiin ja näpistyksiin.
– Matkailijoiden tulisi pitää huolta arvoesineistään ja välttää näyttämästä niitä julkisesti.
– Lisäksi on suositeltavaa liikkua pääasiassa valaistuilla ja vilkkailla alueilla, varsinkin öisin.
– Dortmundin keskusta-alueella sijaitsee myös jonkin verran baareja ja klubeja, joten on hyvä olla tietoinen juomansa alkoholin määrästä ja käyttäytyä kohtuudella.

Liikenne

– Dortmundissa on hyvin kehittynyt ja toimiva julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluvat mm. raitiovaunut, bussit ja junat.
– Liikennevälineet ovat yleisesti ottaen turvallisia ja luotettavia käyttää.
– Turvallisuuden kannalta on tärkeää seurata liikennesääntöjä ja odottaa vihreää valoa ennen tien ylittämistä.
– Myös pyöräily on yleinen ja suosittu tapa liikkua Dortmundissa, ja kaupungissa on hyvin kehittynyt pyörätieverkosto.

Sairaala ja terveydenhuolto

– Dortmundissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laadukasta terveydenhuoltoa.
– Yksi merkittävä sairaalakeskittymä on St. Johannes Hospital -klinikka, joka on yksi alueen johtavista sairaaloista.
– Lisäksi Dortmundissa on useita lääkäriasemia ja apteekkeja, jotka tarjoavat peruslääkäripalveluita ja reseptilääkkeitä.
– EU-kansalaisilla on oikeus saada hoitoa julkisessa terveydenhuollossa, kunhan heillä on Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Muille matkailijoille suositellaan matkavakuutuksen ottamista ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt:

1. Dortmund-Ems-kanava:

Dortmund-Ems-kanava on tärkeä vesiväylä, joka kulkee Dortmundin kaupungin läpi. Se yhdistää Dortmundin alueen Ems-joen kanssa, ja sen varrella on useita satamia sekä veneilymahdollisuuksia.

2. Phoenix-See:

Phoenix-See on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Dortmundin keskustan tuntumassa. Se syntyi entisen teollisuusalueen kunnostamisen yhteydessä ja tarjoaa virkistysmahdollisuuksia asukkaille. Järven ympäri kulkee kävely- ja pyöräilyreittejä.

3. Schlänketaunus:

Schlänketaunus on pieni joki, joka virtaa Dortmundin alueella. Sitä ympäröivät vehreät maisemat, ja joki tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi kalastukseen tai veneilyyn.

4. Dortmund-Ems-kanavan sivujärvet:

Dortmund-Ems-kanavan varrella on useita sivujärviä. Näissä järviissä voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten soutua, melontaa tai vesihiihtoa.

5. Henrichenburgin satama:

Henrichenburgin satama sijaitsee Dortmund-Ems-kanavan varrella. Se on historiallinen satama-alue, jossa on mahdollista nähdä vanhoja kanavalaivoja sekä tutustua kanavan historiaan.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja baarit

– Dortmundissa on laaja valikoima klubeja ja baareja, jotka tarjoavat monipuolisia viihde- ja juomamahdollisuuksia.
– Esimerkkejä suosituista klubeista ja baareista ovat Nightrooms, Rush Hour ja Daddy Blatzheim.
– Nightrooms on suosittu yökerho, joka tarjoaa monipuolista musiikkia ja DJ-esityksiä.
– Rush Hour on trendikäs klubi, joka tarjoaa laajan valikoiman elektronista musiikkia.
– Daddy Blatzheim on retrobaari, jossa voi nauttia erilaisista juomista ja kuunnella vanhoja musiikkiklassikoita.

Teatterit ja konserttisalit

– Dortmundissa on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esiintymisistä eri taiteenaloilla.
– Esimerkkejä tunnetuista teattereista ovat Dortmundin teatteri ja Schauspielhaus Dortmund.
– Dortmundin teatteri tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, johon kuuluu näytelmiä, musikaaleja ja oopperaa.
– Schauspielhaus Dortmund on suuri teatteri, jossa esitetään erilaisia draamaesityksiä ja performansseja.
– Dortmundin konserttisali, Konzerthaus Dortmund, on arvostettu konserttipaikka, jossa esiintyy sekä paikalliset että kansainväliset musiikkiryhmät.

Elokuvateatterit

– Dortmundissa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsella uusimpia elokuvia eri genreistä.
– Esimerkkejä elokuvateattereista ovat CineStar ja Roxy.
– CineStar on suuri elokuvateatteri kauppakeskus Ruhr Parkissa, tarjoten useita elokuvasaleja ja erilaisia katseluelämyksiä.
– Roxy on pienempi elokuvateatteri, joka keskittyy taide- ja kulttuurielokuviin.

Kulttuuritapahtumat

– Dortmundissa järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja näyttelyitä.
– Esimerkkejä suosituista kulttuuritapahtumista ovat Juicy Beats -musiikkifestivaali ja Dortmunder U -näyttelykeskus.
– Juicy Beats on musiikkifestivaali, jossa esiintyy erilaisia kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja eri genreistä.
– Dortmunder U on kulttuurikeskus, jossa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia, keskittyen nykytaiteeseen ja kulttuuriin.

Kasinot

– Dortmundissa on myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä.
– Hohensyburg Casino Dortmund on suosittu kohde pelaajille ja tarjoaa laajan valikoiman uhkapelejä, kuten rulettia ja blackjackia.

Dortmund

Luontokohteet ja retkeily

– VKU NaturWacht: VKU NaturWacht on järjestö, jonka tavoitteena on suojella ja edistää Dortmundin alueen luontoa. He tarjoavat erilaisia retkiä, opastuksia ja tapahtumia kaikenikäisille luonnon ystäville ja retkeilijöille.

– Hörder Burgplatz: Hörder Burgplatz on historiallinen alue Dortmundissa, jossa voi nauttia kauniista luonnosta ja retkeillä ympäristössä. Alueella sijaitsee myös Hörder Linna, joka on suosittu nähtävyys retkeilijöiden keskuudessa.

– Westfalenpark: Westfalenpark on kaunis puisto, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Puistossa on laaja valikoima kävelyreittejä, viheralueita, leikkipaikkoja ja piknik-alueita, joita voi hyödyntää rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen.

– Phoenix-See: Phoenix-See on kaunis keinotekoinen järvi, joka tarjoaa upeita näkymiä ja aktiviteetteja retkeilijöille. Järven ympärillä on kävelyreittejä, joita pitkin voi kulkea ja ihailla maisemia. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä virkistäytymään.

– Lünersee: Lünersee on kaunis järvi Dortmundin lähellä, joka tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luonnon näkemiseen. Järven ympärillä on hyvin merkittyjä kävelyreittejä, joita pitkin voi kulkea ja ihailla alueen kauneutta. Lisäksi järven rannalla on myös mahdollisuus rentoutua ja nauttia maisemista.

– Syburg: Syburg on kukkula Dortmundin eteläosassa, joka tarjoaa upeat näköalat kaupungin ympäröivään luontoon. Alueelta löytyy myös hyvin merkittyjä kävelyreittejä, joita pitkin voi tutkia ympäristöä ja nauttia kauniista maisemista. Syburgin kukkulan ympärillä on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä virkistäytymään retkeilyn lomassa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Dortmundissa

1. Reinoldikirkko

Reinoldikirkko on Dortmundin merkittävin historiallinen ja uskonnollinen kohde. Se on rakennettu 1200-luvun alkupuolella ja sitä pidetään Pohjois-Saksan suurimpana goottilaisena kirkkona. Kirkon sisätiloissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria sekä historiallisia taideteoksia. Kirkon tornista avautuu kaunis näköala yli kaupungin.

2. Dortmunder U

Dortmunder U on entinen olutpanimo, joka on nykyään monitoimikeskus ja kulttuurikeskus. Rakennus on osa Dortmundin teollisuushistoriaa ja siinä sijaitsee muun muassa museo, taidegalleria ja elokuvateatteri. Dortmunder U on suosittu paikka sekä taiteen että historiallisten rakennusten ystäville.

3. Marienkirche

Marienkirche on toinen Dortmundin tärkeä historiallinen kirkko. Se on peräisin 1200-luvulta ja edustaa romaanista arkkitehtuuria. Kirkossa voi ihastella kauniita freskoja sekä muita historiallisia taide-esineitä. Marienkirche sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa ja on suosittu käyntikohde matkailijoiden keskuudessa.

4. Haus Rodde

Haus Rodde on historiallinen kartano, joka sijaitsee Dortmundin esikaupungissa. Se on rakennettu 1800-luvulla ja kuuluu kulttuurihistoriallisesti merkittäviin kohteisiin alueella. Rakennus edustaa yksityiskohtaista jugend-tyyliä ja sen upeat puutarhat tarjoavat rentouttavan ympäristön vierailijoille.

5. Dortmundin raekuuro

Dortmundin raekuuro on nähtävyys, joka liittyy kaupungin historiaan. Vuonna 1943 kaupunkiin iski massiivinen ilmahyökkäys, jossa useat alueet tuhoutuivat. Tänä päivänä raekuuro on paikka, jossa muistellaan tätä traagista tapahtumaa. Alueella on suuri holokaustimuseo ja rauhanpuisto, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Florian Tower

Florian Tower sijaitsee Dortmundin kaupungin eteläosassa ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista näköalapaikoista. Tornin huipulta avautuu upea 360 asteen näköala kaupungin yli, ja sieltä voi ihailla esimerkiksi Dortmundin kaunista vanhaa kaupunkia sekä kauniita maisemia ympäröiville kukkuloille ja metsään.

Petrikirche

Petrikirche, eli Pyhän Pietarin kirkko, on Dortmundin vanhassa kaupungissa sijaitseva näköalapaikka. Kirkon huipulta avautuu hieno näköala yli kaupungin, ja erityisesti vanhan kaupungin alueelle. Kirkkoon voi kiivetä kävellen tai hissillä, ja huipulta näkee esimerkiksi Dortmundin suuren keskusaukion ja ympäröivät rakennukset.

Florianhütte

Florianhütte on entinen teollisuusalue, josta on tullut suosittu näköalapaikka Dortmundissa. Alueella sijaitseva korkeampi tehdaspiippu tarjoaa upean näköalan yli kaupungin, ja sieltä voi nähdä muun muassa kaupungin keskustan kirkkojen torneineen sekä teollisuuden ja raideverkoston maisemat.

U Tower

U Tower on Dortmundin entinen vesitorni, joka on nyt muutettu kulttuuri- ja näyttelytilaksi. Tornin ylimmistä kerroksista avautuu näköala kaupungin ylle, ja sieltä voi ihailla esimerkiksi Dortmundin yliopistokampusta, ympäröiviä viheralueita ja rakennuksia.

Signal Iduna Park

Signal Iduna Park on Borussia Dortmundin jalkapallostadion, joka tarjoaa upeat näkymät jalkapallokentälle. Stadionilla voi kokea ainutlaatuisen tunnelman ja nauttia upeasta panoraamanäkymästä, kun se täyttyy sadoista tuhansista kannattajista ottelun aikana. Stadionilta voi nähdä myös ympäröiviä alueita ja maisemia Dortmundin kaupungista.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti