Halvat lennot Bordeaux

Nähtävyydet ja kohteet

1. Viinimuseo ja viinikellari

Viinimuseo ja viinikellari sijaitsevat Bordeaux’n keskustassa Noaillanin kylässä. Museo esittelee alueen viininvalmistuksen historiaa ja perinteitä. Siellä voi tutustua viininvalmistusprosessiin, nähdä vanhoja viinirypälejalostuslaitteita ja maistella Bordeaux’n laatuviinejä. Viinikellarissa voi ihailla suurta kokoelmaa erilaisia viinejä ja oppia niiden säilyttämisestä ja oikeasta tarjoilusta.

2. Place de la Bourse

Place de la Bourse on Bordeaux’n keskeisin aukio ja yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Se on rakennettu 1700-luvulla ja sen arkkitehtuuri on upea esimerkki ranskalaisesta klassisismista. Aukio avautuu Garonne-joen rantaan päin ja sen keskellä on kaunis suihkulähde. Aukion reunalla on myös kuuluisa vesipeili, joka heijastaa kauniisti Place de la Boursen rakennuksen valaistut julkisivut.

3. Saint-André -katedraali

Saint-André -katedraali on Bordeaux’n keskustan merkittävimpiä maamerkkejä. Se on rakennettu 1000-luvulta alkaen ja sen goottilainen arkkitehtuuri on vaikuttava. Katedraaliin pääsee tutustumaan sisältä ja ihailemaan sen upeaa lasimaalausta ja alttaria. Katedraalin torniin voi myös kiivetä, mistä avautuu upeat näkymät yli Bordeaux’n kaupungin.

4. Esplanade des Quinconces

Esplanade des Quinconces on yksi suurimmista aukioista Euroopassa ja se sijaitsee Bordeaux’n sydämessä. Aukion keskellä kohoaa Monument aux Girondins -patsas, joka muistuttaa Ranskan vallankumouksen aikaisista tapahtumista. Aukion ympärillä on puistoja, suihkulähteitä ja useita historiallisia rakennuksia. Esplanade des Quinconces tarjoaa hyvän paikan rentoutumiseen ja kauniiden maisemien ihailemiseen.

5. Cité du Vin

Cité du Vin on Bordeaux’n uusi ja modernein nähtävyys. Se on viinikulttuurin keskus, jossa voi oppia viinien historiasta, valmistuksesta ja maailman eri viinialueista. Cité du Vinissa on interaktiivisia näyttelyitä, elokuvia, degustointitiloja ja ravintoloita. Täällä voi myös maistella erilaisia viinejä maailman eri osista. Rakennus itsessään on arkkitehtoninen mestariteos, jossa sekoittuvat lasi, betoni ja metalli.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Bordeaux’n historia juontaa juurensa roomalaisten aikaan, kun he perustivat kaupungin nimellä Burdigala 300-luvulla eKr. Kaupunki kukoisti keskiajalla ja siitä tuli yksi Euroopan tärkeimmistä satamakaupungeista. Bordeaux oli myös Englannin hallinnassa useiden vuosisatojen ajan osana Plantagenet-dynastian valtakuntaa.

Kaupungin keskusta ja historiallinen ydin

Bordeaux’n kaupungin keskusta on Unescon maailmanperintökohde sen upeiden historiallisten rakennusten ja arkkitehtuurin ansiosta. Keskustassa sijaitsee myös Bordeaux’n katedraali, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

Museot

Bordeaux’ssa on useita museoita, joissa voi tutustua kaupungin ja alueen historiaan sekä taiteeseen. Esimerkiksi Musée d’Aquitaine tarjoaa kattavan kokoelman alueen arkeologiaa ja historian esineitä. Lisäksi Musée des Beaux-Arts on suosittu taiteen ystävien keskuudessa, ja sieltä löytyy teoksia aina keskiajalta nykypäivään asti.

Ooppera ja teatteri

Bordeaux’n Grand Théâtre on yksi Ranskan merkittävimmistä ooppera- ja teatteritaloista. Se edustaa uusklassista arkkitehtuuria ja tarjoaa upean ympäristön erilaisille esityksille. Oopperatalossa järjestetään vuosittain myös merkittävä oopperafestivaali, johon kokoontuu kansainvälisiä tähtiä.

festivaalit

Bordeaux’n kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, jotka kunnioittavat kaupungin rikasta historiaa ja kulttuuria. Esimerkiksi Fête le Vin -viinifestivaali kerää viininystävät ympäri maailmaa nauttimaan Bordeaux’n alueen parhaista viineistä. Myös Bordeaux’n kansainvälinen tanssifestivaali ja monenlaiset musiikkifestivaalit tuovat kaupunkiin kulttuurin iloa ja viihdettä.

Ruokailu ja Ravintolat

Bordeaux’n gastronomia

Bordeaux tunnetaan laadukkaasta gastronomiastaan, joka perustuu alueen rikkaaseen ruokaperinteeseen.
Kaupunki on erityisesti tunnettu viineistään, kuten Bordeaux’n viinit, jotka kruunaavat monen aterian.

Perinteiset ravintolat

Bordeaux’n keskustassa voi nauttia monipuolisesta ravintolatarjonnasta, johon kuuluu perinteisiä ranskalaisia bistroja ja ravintoloita.
Näissä ravintoloissa voi maistella paikallisia herkkuja, kuten foie gras’ta, hanhenmaksaa ja confit de canardia,
joka on hanhen koipireisiä pitkään kypsytettynä.

Meriruoka ja äyriäiset

Bordeaux sijaitsee Atlantin rannikon tuntumassa, mikä antaa mahdollisuuden nauttia tuoreista meren antimista.
Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoilevat herkullisia äyriäisruokia, kuten hummeria, simpukoita ja rapuja.
Erityisesti suosittuja ovat osterit, joita on tarjolla useissa ravintoloissa.

Kalakeitto

Yksi Bordeaux’n perinteisistä ruokalajeista on kalakeitto nimeltä ”bouillabaisse à la Bordelaise”.
Tämä maukas keitto valmistetaan tuoreesta merikalasta, kuten turskasta ja merianturasta, sekä maustetaan yrttien ja mausteiden kanssa.

Makarooniruoat

Bordeaux’ssa on myös tarjolla erilaisia makarooniruokia, kuten ”canelés de Bordeaux”.
Canelés ovat pieniä, rapeakuorisia ja pehmeäsisuksisia leivonnaisia, jotka on maustettu esimerkiksi vaniljalla tai rommilla.
Toinen suosittu makarooniruoka on ”entrecôte à la bordelaise”, joka on pihvi, joka on maustettu punaviini-, sipuli- ja sienikastikkeella.

Meksikolainen ruoka

Bordeaux’ssa on myös monipuolinen valikoima kansainvälistä ruokaa, ja kaupungissa voi nauttia myös meksikolaisista herkuista.
Useat ravintolat tarjoavat erilaisia meksikolaistyylisiä ruokia, kuten tacoja, burritoja ja guacamolea.

Kahvilat ja leipomot

Bordeaux’ssa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvista ja paikallisista leivonnaisista.
Kahvilat tarjoavat usein myös aamupalavaihtoehtoja, kuten croissanteja ja leivonnaisia.
Suosittuja leivonnaisia Bordeaux’ssa ovat esimerkiksi ”canneles”, ”macarons” ja ”meringues”.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Vierailu viinitilalla

Bordeaux tunnetaan viinialueena ja siellä on lukuisia viinitiloja, joissa voi vierailla. Tiloilla järjestetään opastettuja kierroksia, joissa pääsee tutustumaan viininvalmistukseen ja maistelemaan erilaisia viinejä.

Kävelykierros historiallisessa keskustassa

Bordeaux’n historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde ja siellä voi tehdä mielenkiintoisen kävelykierroksen. Alueella on paljon upeita historiallisia rakennuksia, kuten goottilainen Saint-Andréin katedraali ja Place de la Boursen aukio.

Oopperan tai teatterin esityksen katsominen

Bordeaux’ssa on useita teattereita ja oopperatalo, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Oopperatalo Grand Théâtre de Bordeaux on erityisen vaikuttava arkkitehtuurinsa puolesta.

Vierailu taidegalleriassa tai museossa

Bordeaux’ssa on useita taidegallerioita ja museoita, jotka tarjoavat katsauksen alueen ja maailman taiteeseen. Esimerkiksi Musée des Beaux-Arts de Bordeaux on yksi kaupungin merkittävistä taidemuseoista.

Puistoissa rentoutuminen

Bordeaux’n kaupungissa on useita kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Esimerkiksi Jardin Public on suosittu puisto, jossa on vehreää nurmikkoa, puita ja lampi.

Käynti Bordeaux’n torilla

Bordeaux’n keskustassa sijaitsee suuri tori, Marché des Capucins, jossa voi tutustua paikallisen ruokakulttuurin tarjontaan. Siellä myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leipää ja muita herkullisia tuotteita.

Pyöräily kaupungissa

Bordeaux’ssa on hyvät pyöräilymahdollisuudet ja kaupunki onkin suosittu pyöräilykaupunki. Kaupungissa on laaja pyörätieverkosto ja erilaisia vuokrapyöräpalveluja, jotka mahdollistavat kaupungin nähtävyyksien kiertämisen pyörällä.

Veneretki Garonne-joella

Garonne-joki kulkee Bordeaux’n läpi ja sillä järjestetään veneretkiä, joilla voi ihailla kaupungin kaunista rantaviivaa ja nauttia joen tarjoamasta tunnelmasta. Veneretkillä on usein mahdollisuus myös maistella paikallisia viinejä ja herkkuja.

Jalkapallo-ottelun seuraaminen

Bordeaux’ssa on tunnettu jalkapallojoukkue, FC Girondins de Bordeaux, joka pelaa Ligue 1 -sarjassa. Jos on mahdollisuus, kannattaa seurata joukkueen ottelua Matmut Atlantique -stadionilla ja kokea ranskalaista jalkapallofania.

Shoppailu keskustassa

Bordeaux’ssa on hyvät shoppailumahdollisuudet, erityisesti keskustan alueella. Siellä on lukuisia kauppoja ja putiikkeja, joista voi löytää niin muotia, sisustustavaroita kuin paikallisia erikoistuotteitakin.

Suositut hotellit Bordeaux’ssa

1. Le Boutique Hotel Bordeaux

Le Boutique Hotel Bordeaux on luksushotelli, joka sijaitsee Bordeaux’n historiallisessa keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on tyylikkäät ja viihtyisät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Lisäksi hotellissa on ulkouima-allas, kuntokeskus ja ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia ruokia.

2. Hotel Burdigala

Hotel Burdigala on tyylikäs hotelli Bordeaux’n keskustassa, lähellä Saint-André’n katedraalia. Hotellissa on ylelliset huoneet, joissa on moderni sisustus ja laadukkaat huonekalut. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä ranskalaisia ​​ruokia, ja siellä on myös baari, jossa voi rentoutua juoman äärellä. Lisäksi hotellissa on kuntokeskus ja sauna.

3. Mama Shelter Bordeaux

Mama Shelter Bordeaux on trendikäs boutique-hotelli, joka tarjoaa modernit huoneet ja viihtyisän ilmapiirin. Hotellin huoneissa on ainutlaatuinen sisustus, jossa on vintage-elementtejä ja nykyaikaisia ​​ominaisuuksia. Mama Shelterin ravintolassa voi nauttia herkullisista ruoista, ja hotellin kattoterassilta avautuu upea näköala kaupunkiin. Lisäksi hotellissa on baari, jossa järjestetään usein viihdetapahtumia.

4. Hotel Konti

Hotel Konti sijaitsee Bordeaux’n keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet ja ystävällisen palvelun. Hotellin huoneissa on moderni sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia ranskalaisia ​​ruokia. Hotel Konti on myös hyvä vaihtoehto budjettimatkailijoille, sillä se tarjoaa kohtuuhintaisia ​​huoneita.

5. Hotel Seeko’o

Hotel Seeko’o on tyylikäs designhotelli, joka sijaitsee Bordeaux’n rannalla, Garonne-joen rannalla. Hotellin huoneet ovat moderneja ja niissä on ainutlaatuinen sisustus. Jotkut huoneista tarjoavat upeat näkymät joelle. Hotel Seeko’o:ssa on myös ravintola, jossa tarjoillaan gourmet-ruokia, sekä baari, jossa voi rentoutua juoman äärellä. Lisäksi hotellissa on kattouima-allas ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Bordeaux on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta turistojen tulisi silti noudattaa yleisiä varotoimia.
– Rikollisuus: Tavanomainen varovaisuus on suositeltavaa, erityisesti vilkkailla alueilla ja joukkoliikennevälineissä. Taskuvarkauksia voi esiintyä turistikeskuksissa, joten arvoesineitä tulisi pitää silmällä.
– Liikenne: Liikenteessä tulee olla tarkkaavainen, sillä jalankulkijoiden etusija ei ole itsestäänselvyys ja pyöräilijöitä saattaa tulla yllättävistä suunnista. Huomioi myös säännöt ja valot kävellessäsi tai pyöräillessäsi kaupungissa.
– Luonnonkatastrofit: Bordeaux ei sijaitse erityisen alttiilla alueella luonnonkatastrofeille, mutta äärimmäiset sääolosuhteet kuten rankkasateet voivat aiheuttaa paikallisia tulvia. Noudatathan paikallisten viranomaisten ohjeita tällaisissa tilanteissa.

Terveys

Bordeaux tarjoaa hyvät terveydenhuoltopalvelut niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.
– Sairaalat: Kaupungista löytyy useita sairaaloita, joista monet tarjoavat kansainvälistä lääketieteellistä hoitoa. Hätätilanteissa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112.
– Apteekit: Bordeauxssa on runsaasti apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.
– Vesijohtovesi: Bordeaux’n vesijohtovesi on turvallista juoda. Kuitenkin jos sinulla on herkkä vatsa, saatat haluta suosia pullotettua vettä.
– Terveysturvallisuus: Rokotuksia ei yleensä vaadita Bordeaux’ssa matkailijoilta, mutta on aina hyvä tarkistaa ajankohtaiset tiedot matkustusneuvonnasta ennen matkaa. On myös suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kustannukset ulkomailla.
– COVID-19: Bordeaux’n kaupungilla on ollut COVID-19 pandemiasta aiheutuvia rajoituksia ja suosituksia. Noudata paikallisia terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia, mukaan lukien maskien käyttäminen sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.

Rannat ja vesistöt

1. Garonne-joki

Garonne-joki on yksi tärkeimmistä vesistöistä Bordeauxissa. Se kulkee kaupungin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesitoimintoihin, kuten veneretkiin, joen risteilyihin ja melontaan.

2. Järvet

Bordeauxissa sijaitsee useita järviä, joista suosituimpia ovat Lac de Bordeaux ja Lac d’Hourtin-Carcans. Näillä järvillä voi nauttia uimisesta, auringonpalvonnasta, vesihiihdosta ja muista vesiharrastuksista.

3. Atlantin rannikko

Bordeaux sijaitsee Atlantin rannikolla, mikä tarjoaa upeat mahdollisuudet rantalomailuun. Lähistöllä on monia kauniita hiekkarantoja, kuten Lacanau, Cap Ferret ja Biscarrosse. Nämä rannat ovat suosittuja surffaajien, uimareiden ja auringonpalvojien keskuudessa.

4. Dordogne-joki

Dordogne-joki on toinen tärkeä vesistö Bordeauxin lähistöllä. Se tarjoaa upeita maisemia ja erinomaiset mahdollisuudet veneretkiin, melontaan ja kalastukseen. Joen rannalla sijaitsee myös monia viehättäviä kyliä ja linnoja, joita voi tutkia.

5. Médocin niemimaa

Médocin niemimaa sijaitsee Bordeauxin lähellä ja sitä ympäröi rantojen ja vesistöjen verkosto. Tämä alue tarjoaa upeita hiekkarantoja ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiharrastuksiin, kuten purjelautailuun ja souteluun. Médocin viinitarhat sijaitsevat myös alueella ja tarjoavat ainutlaatuisen maiseman rantaelämän ja viiniturismin yhdistämiseen.

Yöelämä ja viihde Bordeauxissa:

1. Baarit ja pubit

Bordeauxissa on tarjolla monia viihtyisiä baareja ja pubeja, jotka sopivat erilaisiin mieltymyksiin ja budjetteihin. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Le Comptoir du Zinc”, josta löytyy laaja valikoima oluita, sekä ”The Frog & Rosbif”, joka on suosittu englantilaistyylinen pubi.

2. Klubit ja yökerhot

Kaupungissa on useita yökerhoja ja klubeja, joissa voi bailata ja nauttia musiikista. Esimerkiksi ”La Plage du Lac” tarjoaa kesäisin rantaklubi-tunnelmaa, kun taas ”I.Boat” on veneeseen rakennettu klubikonsepti.

3. Teatteri ja musiikki

Teatterin ja musiikin ystäville Bordeaux tarjoaa myös vaihtoehtoja. Grand Théâtre de Bordeaux on kaunis teatterirakennus, jossa esitetään korkeatasoisia esityksiä. Musiikin osalta Bordeauxin oopperatalo tarjoaa erilaisia klassisen musiikin tapahtumia ja konsertteja.

4. Elokuvateatterit

Lukuisten elokuvateatterien joukosta löytyy myös Bordeauxin historiallinen elokuvateatteri Cinema Utopia, joka esittää pääasiassa arthouse-elokuvia. Kinepolis Bordeaux on puolestaan yksi kaupungin monista nykyaikaisista monisalisista elokuvateattereista.

5. Casino

Bordeauxin kasino, Casino Théâtre Barrière, tarjoaa uhkapelien ja viihde-elämän yhdistelmän. Kasinolla voi pelata erilaisia rahapelejä ja samalla nauttia esimerkiksi musiikki- tai tanssiesityksistä.

6. Konsertit ja tapahtumat

Bordeauxissa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia vuoden ympäri. Suuria tapahtumia ovat esimerkiksi Musiques de Nuit -festivaali, jossa esiintyy erilaisia artisteja ja musiikkityylejä, sekä Fête du Fleuve -tapahtuma, jossa juhlitaan Garonne-joen merkitystä kaupungille.

7. Illalliset ja viinitastingit

Bordeaux on tunnettu myös laadukkaista viineistään, joten kaupungissa on mahdollista osallistua erilaisiin viinitastingeihin ja illallisille, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja sopivien viinien kera.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Bordeaux Botanical Garden

Bordeaux Botanical Garden on kaupungin keskustassa sijaitseva kaunis puutarha, jossa kasvaa yli 3000 erilaista kasvilajia. Puutarhan alue on jaettu eri teemojen mukaan, kuten mediterranean, tropiikki ja aavikko. Puutarhassa voi kävellä polkuja pitkin ja ihailla erilaisia kasveja ja kukkia.

2. Parc Bordelais

Parc Bordelais on suuri puistoalue, joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Bordeaux’n keskustasta. Puistossa on laajoja nurmikenttiä, kävelypolkuja, leikkipaikkoja ja järvi. Alueella on myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita. Parc Bordelais tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, piknikille ja rentoutumiseen.

3. Lac de Bordeaux

Lac de Bordeaux on kaunis järvi, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Bordeaux’n keskustasta. Järven ympärillä on kävelyreittejä ja hyvin hoidettuja puistoalueita. Järvellä on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten melontaa, soutuveneilyä ja kalastusta.

4. Dune du Pilat

Dune du Pilat, tai Pilat-dyyne, on Euroopan korkein hiekkadyyni ja se sijaitsee noin 60 kilometrin etäisyydellä Bordeaux’sta. Dyyni on noin 3 kilometriä pitkä ja sen korkein kohta on noin 110 metriä merenpinnan yläpuolella. Dune du Pilat tarjoaa upean näkymän Atlantille ja alueella voi myös retkeillä ja harrastaa hiekkalautailua.

5. Medocin viinialue

Medocin viinialue sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Bordeaux’n keskustasta ja se tunnetaan maailmankuuluista viineistään. Alueella on mahdollista vierailla eri viinitiloilla ja maistella alueen kuuluisia punaviinejä. Medocin viinialue tarjoaa myös upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua viininviljelyyn ja viinien valmistukseen.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Bordeaux’ssa

1. Bordeaux Katedraali (Bordeaux Cathedral)

Bordeaux Katedraali on Rooman katolisen uskonnon keskeinen rakennus Bordeaux’n kaupungissa. Katedraali on omistettu Pyhälle Andreakselle ja se on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1100-luvun lopulla ja 1200-luvulla.

2. Basilique Saint-Michel (Saint-Michel Basilica)

Basilique Saint-Michel on Bordeaux’n tärkeimpiä uskonnollisia rakennuksia. Se sijaitsee Bordeaux’n keskustassa, ja se on omistettu arkkienkeli Mikaelille. Rakennus on rakennettu 1300-luvulla goottilaiseen tyyliin ja se on tunnettu korkeasta kellotornistaan.

3. Cathédrale Saint-André (Saint-André Cathedral)

Cathédrale Saint-André on toinen tärkeä katedraali Bordeaux’ssa. Se on omistettu Pyhälle Andreakselle ja sen rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja siinä on myös renessanssityylisiä elementtejä.

4. Place de la Bourse

Place de la Bourse on historiallinen aukio Bordeaux’n kaupungissa. Se on tunnettu vaikuttavasta arkkitehtuuristaan ja sijaitsee Garonne-joen rannalla. Aukion keskellä sijaitsee kaunis suihkulähde, ja sen ympärillä on upeita barokkityylisiä rakennuksia.

5. Grosse Cloche

Grosse Cloche on historiallinen kellotorni Bordeaux’n kaupungissa. Se sijaitsee vanhassa kaupunginosassa ja se on rakennettu 1400-luvulla. Kellotorni on suosittu nähtävyys ja siinä voi myös vierailla sisällä.

6. Port Cailhau

Port Cailhau on toinen Bordeaux’n kaupungin historiallinen kellotorni. Se on rakennettu 1400-luvulla ja sijaitsee Garonne-joen rannalla. Kellotornissa on goottilaisia ja renessanssityylisiä elementtejä.

7. La Grosse Cloche de St Eulalie

La Grosse Cloche de St Eulalie on vanha kellotorni Bordeaux’n kaupungissa. Se on rakennettu 1100-luvulla ja on osa kaupungin muuria. Torni on nimetty Pyhän Eulalian mukaan, joka oli Bordeaux’n suojeluspyhimys.

8. Palais Rohan

Palais Rohan on kaunis barokkityylinen rakennus Bordeaux’n kaupungissa. Se oli 1700-luvulla Ranskan kuninkaan käytössä ja nykyään siellä sijaitsee kaupungintalo. Palais Rohania ympäröi upeat puutarhat, joissa voi nauttia kauniista maisemista.

9. Eglise Sainte-Croix (Sainte-Croix Church)

Eglise Sainte-Croix on goottilainen kirkko Bordeaux’n kaupungissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja sijaitsee Bordeaux’n vanhassa kaupungissa. Kirkon sisällä voi ihailla upeita lasimaalauksia ja veistoksia.

10. Square Dom Bedos

Square Dom Bedos on historiallinen aukio Bordeaux’n kaupungissa. Aukio on nimetty arkkitehti Dom Bedosin mukaan, joka oli merkittävä hahmo Bordeaux’n arkkitehtuurin historiassa. Aukio on tunnettu kauniista näkymistään Garonne-joelle.

Panoraama- ja Näköalapaikat Bordeauxissa

1. Pey-Berlandin torni

Pey-Berlandin torni on Bordeaux’n sydämessä sijaitseva goottilaistyylinen torni, josta avautuu upea näköala kaupungin yli. Torni sijaitsee Bordeaux’n tuomiokirkon vieressä ja tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin kattojen yli kohoavaa maisemaa.

2. La Cité du Vin

La Cité du Vin on moderni viinitietokeskus, joka tarjoaa vierailijoille vaikuttavan panoraamanäkymän Bordeaux’n kaupunkiin. Rakennuksen huipulla sijaitsevasta näköalapaikasta voi ihailla Garonne-joen upeaa maisemaa ja samalla tutustua viiniin liittyviin näyttelyihin ja aktiviteetteihin.

3. Grosse Cloche

Grosse Cloche on historiallinen torni Bordeaux’n vanhassakaupungissa. Tämä keskiaikainen maamerkki tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kiivetä ylös ja nauttia upeasta näköalasta ympäröivään kaupunkiin. Grosse Clochen torni avaa katsojilleen maiseman kattojen yli kuuluisille katuja, aukioita ja historiallisia rakennuksia.

4. Darwin Eco-système

Darwin Eco-système on entinen armeijan kasarmialue, josta on tullut kukoistava yhteisöllinen tila Bordeaux’n kaupungissa. Alueella on useita näköalapaikkoja, kuten kattoterassi, josta voi ihailla Garonne-joen rantaa ja saada uskomattomat näkymät kaupunkiin.

5. La Grenelle

La Grenelle on viihtyisä ulkoilmakahvila Bordeaux’n vanhassakaupungissa. Kahvilan terassilta voi nauttia kauniista näköalasta kaupungin historialliseen keskustaan ​​ja esimerkiksi Place de la Bourse -aukioon.

6. Parc de l’Observatoire

Parc de l’Observatoire on puisto Bordeaux’n kaupungissa, josta avautuu näköala Garonne-joen yli. Puistossa sijaitsevasta näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin siltoja, rakennuksia ja maisemaa.

7. Seinänkello

Seinänkello on toinen Bordeaux’n historiallisista porteista ja siitä avautuu kaunis näköala vanhaankaupunkiin. Tämän keskiaikaisen tornin huipulle kiivettyään voi ihailla kaupungin katujen vilkkautta ja nauttia panoraamanäkymistä.

8. CAPC Musée d’Art Contemporain

CAPC Musée d’Art Contemporain on nykytaiteen museo Bordeaux’n kaupungissa. Museon kattotasanteelta voi ihailla näköalaa kaupunkiin, mukaan lukien Garonne-joki ja Chartronsin alue. Täältä voi myös bongata Bordeaux’n keskustan tunnettuja maamerkkejä.

9. Pont de Pierre

Pont de Pierre on Bordeaux’n kuuluisa kivisilta, joka yhdistää kaupungin keskustan Garonne-joen länsirantaan. Sillalta voi ihailla upeita näkymiä joelle sekä molemmille joenrannoille, mukaan lukien Bordeaux’n historiallinen keskusta.

10. Viiniköynnösviljelmät

Bordeaux’n ympäristössä sijaitsevat viiniköynnösviljelmät tarjoavat upeat näköalat vihreisiin rinteisiin, viiniköynnöksiin ja kauniisiin maaseutumaisemiin. Alueella on useita viinitiloja, joissa voi vierailla ja samalla ihailla upeita panoraamanäkymiä viinitarhoille.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti