Halvat lennot Lyon

Nähtävyydet ja kohteet

1. Basilique Notre-Dame de Fourvière

Basilique Notre-Dame de Fourvière on merkittävä roomalaiskatolinen kirkko Lyonissa. Se sijaitsee Fourvièren kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Kirkon sisältä löytyy upeita mosaiikkeja ja freskoja.

2. Lyonin vanhakaupunki

Lyonin vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja tunnettu kauniista historiallisesta arkkitehtuuristaan. Alueella on monia kapeita kujia, pittoreskeja aukioita ja viehättäviä ravintoloita. Vanhastakaupungista löytyy myös Saint-Jeanin katedraali.

3. Place Bellecour

Place Bellecour on Lyonin suurin aukio ja yksi Ranskan suurimmista aukioista. Se on suosittu kohtaamispaikka kaupungissa. Aukiolla voi ihailla paikallista veistosta ”Le Cheval de Louis XIV” sekä nauttia näkymistä Rhône-joelle.

4. Musée des Confluences

Musée des Confluences on moderni museo, joka käsittelee tieteen, historiaan ja yhteiskuntaan liittyviä aiheita. Museo sijaitsee Rhône- ja Saône-jokien yhtymäkohdassa ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa ja futuristista.

5. Parc de la Tête d’Or

Parc de la Tête d’Or on kaupungin suurin puisto ja se tarjoaa rentouttavan ympäristön ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Puistossa on ruusutarha, arboretum, eläintarha ja suuri järvi, jossa voi käydä soutamassa.

6. Musée de Beaux-Arts de Lyon

Musée de Beaux-Arts de Lyon on yksi Ranskan suurimmista ja tärkeimmistä taidekokoelmista. Museo sisältää teoksia eri aikakausilta ja taiteen tyyleistä, kuten renessanssi, barokki ja impressionismi.

7. Les Halles de Lyon – Paul Bocuse

Les Halles de Lyon – Paul Bocuse on tunnettu ruokatori, jossa voi nauttia maistuvista ja laadukkaista ruokatuotteista. Täällä voi maistaa alueen erikoisuuksia, kuten juustoja, leikkeleitä ja leivonnaisia.

8. Théâtre des Célestins

Théâtre des Célestins on Lyonin merkittävin teatteri. Se tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, kuten draamaa, komediaa ja oopperaa. Teatterin arkkitehtuuri on vaikuttava, ja se sijaitsee Rhône-joen varrella.

9. Institut Lumière

Institut Lumière on audiovisuaalinen museo, joka kertoo varhaisen elokuvan historiasta ja Lumière-veljesten merkityksestä elokuvateollisuudelle. Museo sijaitsee Lumière-perheen entisessä asuinrakennuksessa, jossa myös ensimmäiset elokuvat kuvattiin.

10. Croix-Rousse -alue

Croix-Rousse on entinen silkkipainoalue, joka tunnetaan nyt taiteen ja käsityön keskuksena. Alueella voi tutustua paikallisiin gallerioihin, taidekouluun, käsityöläisten työpajoihin ja nauttia upeista näkymistä kaupunkiin. Croix-Rousse on myös tunnettu sen omaperäisistä ”trabouleista”, eli sokkeloisista käytävistä, jotka yhdistävät rakennuksia.

Kulttuuri ja Historia

Lyonin historia

Lyonin historia ulottuu roomalaisaikaan asti, ja se oli tärkeä kaupunki erityisesti keskiajalla. Kaupunki tarjoaa monia nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita, kuten roomalaisia ​​raunioita, vanhankaupungin viehättäviä katuja ja keskiaikaisia ​​kirkkoja.

Lyonin vanhakaupunki

Lyonin vanhakaupunki, eli Vieux Lyon, on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa. Siellä voi kierrellä kapeilla kujilla, tutustua vanhoihin rakennuksiin ja vierailla erilaisissa kaupoissa, ravintoloissa ja käsityöläisten työpajoissa.

Notre-Dame de Fourvière

Notre-Dame de Fourvière on Lyonin tunnetuin maamerkki. Tämä upea basilika sijaitsee kukkulalla, jolta on upeat näkymät kaupunkiin. Se on rakennettu 1800-luvulla ja kätkee sisälleen runsaasti arvokasta taidetta ja uskonnollisia esineitä.

Lyonin museot

Lyon tarjoaa monia museoita, joissa voi tutustua alueen kulttuuriin ja historiaan. Musée des Beaux-Arts de Lyon on yksi Ranskan merkittävimmistä taidemuseoista ja Musée de la Civilisation Gallo-Romaine esittelee roomalaisaikaista historiaa. Musée des Confluences puolestaan keskittyy tiedeeseen, historiaan ja yhteiskuntaan.

Pääskyset

Lyon tunnetaan myös pääskysistä, jotka ilmaantuvat kaupunkiin keväisin ja pesivät sen historiallisten rakennusten katoille. Tämä pääskyjen esiintyminen on tullut merkittäväksi perinteeksi, ja sen uskotaan tuovan onnea ja hyvää onnea kaupungille ja sen asukkaille.

Fête des Lumières

Fête des Lumières on Lyonin kaupunkijuhla, joka järjestetään joulukuussa. Tapahtumaan kuuluu valaistujen julkisivujen näyttävä esitys, jossa käytetään erilaisia ​​valoefektejä, ja kaupunki täyttyy valotaideteoksista. Tämä perinne juontaa juurensa 1800-luvulle, kun paikalliset asukkaat sytyttivät kynttilöitä ikkunoilleen kunnioittaakseen Neitsyt Marian patsasta.

Les Traboules

Les Traboules ovat salaisia ​​käytäviä ja sisäpihoja, jotka löytyvät Lyonin vanhasta kaupungista. Ne ovat peräisin keskiajalta ja toimivat aikoinaan salaisia ​​kulkuteitä, joita käyttivät muun muassa silkkituottajat. Nykyään Les Traboules ovat suosittuja turistinähtävyyksiä, ja niitä käytetään usein taidegallerioina tai pieninä liiketiloina.

Ruokailu ja Ravintolat Lyonissa

1. Tyypilliset ruokalajit

Lyon on tunnettu ranskalainen gastronomian pääkaupunki, ja siellä on tarjolla monia perinteisiä ruokalajeja. Tyypillisiä ruokia Lyonissa ovat esimerkiksi:

– Quenelles: Kalapullat, jotka tarjoillaan usein kastikkeen ja riisin kanssa.
– Andouillette: Savustettu makkara, joka on tehty porsaan suolista.
– Rosette de Lyon: Ilmakuivattu lihaleike, usein tarjoillaan raikkaan salaatinkera kanssa.
– Tablier de sapeur: Naudannaatin palat, jotka on marinoidu ja paistettu rapeaksi.
– Salade Lyonnaise: Salaatti, jossa on paistettu muna, pekonia, krutonkeja ja salaattia.

2. Bouchon-ravintolat

Lyonissa on perinteikäs ruokalajityyppi, joka tunnetaan nimellä ”bouchon-ravintolat”. Nämä ravintolat ovat peräisin 1800-luvulta ja tarjoavat tyypillistä lyonilaisruokaa. Bouchon-ravintoloissa voit nauttia esimerkiksi seuraavaa:

– Escargots: Simpukantoja, joita tarjoillaan usein mausteisen voin kera.
– Saucisson: Tuore ja kuivattu lenkki.
– Coq au vin: Kanaa viinikastikkeessa, usein tarjoillaan perunoiden kanssa.
– Gratin dauphinois: Perunavuoka kermaisen kastikkeen ja juuston kanssa.

3. Markkinat

Lyonissa on erilaisia markkinoita, joissa voit ostaa tuoreita ja paikallisia ruokatarvikkeita. Suosituimpia markkinoita ovat:

– Saint-Antoine-markkinat: Laaja ruoka- ja vaatemarkkinat, joissa on tarjolla tuoreita tuotteita.
– Quai Saint-Antoine-markkinat: Kalatiskit ja elintarvikekauppiaat.
– Croix-Rousse-markkinat: Sunnuntaiaamuisin järjestettävät markkinat, joissa on satoja myyjiä.
– Ferme de Sainte Colombe: Maatilan markkinat, joissa myydään paikallista tuoretta lihaa, juustoja ja muita ruokatarvikkeita.

4. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Lyon on tunnettu myös Michelin-tähdillä palkituista ravintoloistaan. Joitain tunnettuja Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita Lyonissa ovat:

– Paul Bocuse: Tunnustettu ranskalainen ravintola, joka tarjoaa korkealaatuista ruokaa.
– Guy Lassausaie: Michelin-tähden saanut ravintola, joka tarjoaa perinteisiä ruokia modernilla twistillä.
– Auberge de l’Île: Sijaitsee Rhônejoen keskellä ja tarjoaa korkeatasoista ruokaa.
– L’Ambroisie: Ranskalainen fine dining -ravintola, jossa tarjoillaan elegantteja ruokalajeja.

5. Markkinahallit

Lyonissa on myös useita markkinahalleja, joissa voit ostaa tuoreita tuotteita ja tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Tunnettuja markkinahalleja ovat:

– Les Halles de Lyon Paul Bocuse: Suosittu markkinapaikka, jossa on erilaisia liha-, kala-, juusto- ja vihanneskojuja.
– Marché de la Croix-Rousse: Täältä löydät tuoreet vihannekset, hedelmät, lihat ja juustot.
– Marché de la Guillotière: Monipuolinen markkinapaikka, jossa on tarjolla erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja mausteita.
– Marché Quai Saint-Antoine: Kalatori, jossa myydään tuoretta kalaa sekä muita mereneläviä.

Lyonin vapaa-ajan aktiviteetit:

1. Käy kaupungin historiallisissa nähtävyyksissä

Lyonissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Vieux Lyon eli vanhakaupunki, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Vanhakaupunki on täynnä kapeita kujia, kauniita rakennuksia ja historiallisia kirkkoja. Toiset suositellut nähtävyydet ovat Fourvièren basilika, Notre-Dame de Fourvièren katedraali ja Lyonin raatihuone.

2. Nauti ruoasta ja juomasta

Lyon on tunnettu gastronomiastaan ja se pitää sisällään useita Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita. Voit kokeilla perinteisiä Lyoni-ruokia, kuten quenelles (neljäntonkinen), rosollia ja andouillette-makkaraa. Voit myös vierailla ruokatori, Les Halles de Lyon – Paul Bocuse, jossa on myynnissä laadukkaita ruoka- ja viinituotteita.

3. Tutustu taiteeseen ja kulttuuriin

Lyonissa on useita merkittäviä taidegallerioita, kuten Musée des Beaux-Arts, joka sisältää laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia. Voit myös vierailla Musée des Confluences, joka on taidemuseo ja luonnontieteellinen museo yhdistettynä. Lisäksi Lyon on kuuluisa kaupunki teatteri- ja musiikkiesityksille, ja siellä järjestetään vuosittain useita festivaaleja.

4. Käy puistoissa ja ulkoilmakohteissa

Lyon tarjoaa useita vihreitä keitaita kaupungin keskellä. Tärkein puisto on Parc de la Tête d’Or, jossa on suuri ruusutarha, eläintarha, kasvitieteellinen puutarha ja järvi, jossa voi vuokrata soutuveneitä. Voit myös kävellä pitkin upeita kaupunginjoen rantoja tai vuokrata polkupyörän ja tutkia kaupunkia pyöräillen.

5. Tee ostoksia

Lyonin ympäri kaupunkia on lukuisia ostosalueita. Yksi suosituimmista alueista on Rue de la République, jossa on suuri valikoima liikkeitä ja suuri tavaratalo. Myös kaupungin vanhakaupunki ja Presqu’îlen niemimaa tarjoavat monia putiikkeja ja erikoisliikkeitä. Jos etsit luksusostoksia, voit vierailla Rue Edouard Herriotin eteläpäädyssä, jossa on monia ylellisiä liikkeitä.

Suositut hotellit Lyonissa

1. Hotel Carlton Lyon – MGallery

Hotel Carlton Lyon – MGallery sijaitsee Lyonin keskustassa ja tarjoaa elegantteja huoneita sekä ravintolan, baarin ja kuntosalin.

2. Okko Hotels Lyon Pont Lafayette

Okko Hotels Lyon Pont Lafayette on moderni hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellissa on äänieristetyt huoneet, ravintola ja viinibaari.

3. Mama Shelter Lyon

Mama Shelter Lyon on tyylikäs boutique-hotelli, joka tarjoaa ainutlaatuista sisustusta ja viihtyisiä huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi.

4. Hotel Le Royal Lyon – MGallery

Hotel Le Royal Lyon – MGallery on historiallinen hotelli, joka tarjoaa ylellisiä huoneita ja sijaitsee Rhône-joen varrella. Hotellissa on ravintola ja baari.

5. Hotel Sofitel Lyon Bellecour

Hotel Sofitel Lyon Bellecour on luksushotelli, joka sijaitsee Lyonin keskustassa. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintola ja kattoterassi upealla näköalalla.

6. Cour des Loges

Cour des Loges on ylellinen hotelli, joka on sisustettu antiikkityylisesti. Hotellissa on sisäpiha, ravintola ja spa-alue.

7. Villa Florentine

Villa Florentine on ylellinen hotelli, joka sijaitsee vanhassa luostarissa ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, kattoterassi ja ulkouima-allas.

8. Hotel Silky by HappyCulture

Hotel Silky by HappyCulture on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja asiakkaille tarjotaan ilmaista iltapäiväteetä.

9. Radisson Blu Hotel, Lyon

Radisson Blu Hotel, Lyon on moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä Part-Dieun rautatieasemaa. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintola ja sauna- ja kuntokeskus.

10. Hotel Bayard Bellecour

Hotel Bayard Bellecour on viehättävä hotelli, joka sijaitsee Presqu’île-alueella. Hotellissa on mukavat huoneet ja ravintola.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Lyon on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, on hyvä ottaa huomioon tiettyjä turvatoimia.
– Keskustan alueella kannattaa olla varovainen taskuvarkaiden ja laukkuvarkaiden varalta, erityisesti tungoksessa ja turistien suosimissa paikoissa.
– On suositeltavaa pitää arvoesineet, kuten matkapuhelimet ja lompakot, huomaamattomina ja turvallisina.
– Illalla kannattaa välttää yksin liikkumista pimeillä ja hiljaisilla alueilla.
– Suositeltavaa on pysyä valaistuilla pääkaduilla ja välttää pieniä sivukatuja, joissa voi olla vähemmän ihmisiä liikkeellä.
– Julkinen liikenne Lyonissa on yleensä turvallista, mutta on hyvä pitää silmällä omaisuuttaan varsinkin ruuhka-aikaan ja täydessä metrossa tai raitiovaunussa.
– Lyonissa on käytössä hätänumero 112 kaikille hätätilanteille, ja poliisi, palokunta tai sairaankuljetus tulevat tarvittaessa avuksi.

Terveys

– Lyonin terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt, ja kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa turistit saatavaan hoitoon julkisessa terveydenhuollossa samoin ehdoin kuin paikalliset asukkaat.
– Lisäksi Lyonissa on monia yksityisiä lääkärikeskuksia, joissa voi hakeutua hoitoon ilman ajanvarausta tai jonotusta.
– Matkailijoille suositellaan matkavakuutuksen hankkimista, joka kattaa mahdolliset sairaanhoidon kustannukset ja tarvittavan evakuoinnin.
– Lyonissa on runsaasti apteekkeja, joissa saa yleensä lääkärin määräämät lääkkeet sekä muita reseptilääkkeitä ja apteekkituotteita.
– Veden juominen suoraan hanasta on turvallista, mutta joissakin tapauksissa matkailijat voivat mieluummin juoda pullovettä varmuuden vuoksi.

Rannat ja Vesistöt

Rhône-joki

Rhône-joki virtaa Lyonin kaupungin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan kävelyyn sen rantoja pitkin. Joki on yksi Ranskan tärkeimmistä vesiväylistä ja tarjoaa myös mahdollisuuden veneretkiin.

Saône-joki

Saône-joki on toinen tärkeä joki, joka virtaa Lyonin kaupungin läpi. Joelta voi nauttia kauniista maisemista ja siellä on myös rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Parc de la Tête d’Or

Parc de la Tête d’Or on suuri kaupunginpuisto, jonka keskellä sijaitsee suuri järvi. Järven ympärillä on hiekkarantaa, jossa voi viettää aikaa ja nauttia auringosta. Järveen voi myös vuokrata soutuveneen tai polkuveneen.

Grand Large

Grand Large on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Lyonsin eteläpuolella. Järven rannoilla on monia hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia uimisesta. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten purjelautailua ja melontaa.

Miribel-Jonage-järvi

Miribel-Jonage-järvi sijaitsee Lyonista noin 15 kilometrin päässä itään. Järvellä on useita hiekkarantoja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia auringosta. Järvelle pääsee myös veneellä tai kanootilla. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Vieux Port de Lyon

Vieux Port de Lyon on Lyonin vanha satama, jota ympäröivät Saône-joki ja Rhône-joki. Vaikka satama ei ole enää käytössä, sen rannoilla on mahdollisuus istua ja ihailla kaupungin kaunista vesistöt ja maisemia.

Yöelämä ja viihde Lyonissa:

1. Baarit ja klubit:

Lyonissa on laaja valikoima baareja ja klubeja erilaisiin makuun. Suosittuja baari-alueita ovat esimerkiksi Presqu’îlen alue, joka on kaupungin keskustassa sijaitseva niemimaa, ja Rue des Marronniers -katu, jolla on paljon baareja ja ravintoloita.

2. Elävän musiikin paikat:

Lyonissa on useita paikkoja, joissa voi nauttia elävästä musiikista. Nämä paikat vaihtelevat pienistä intiimeistä klubeista suurempiin konserttisaleihin. War’n Bierstub on esimerkki suositusta musiikkiklubista, jossa esiintyy usein paikallisia bändejä.

3. Teatterit ja esitykset:

Teatteri- ja esitystaidetta tarjotaan eri puolilla Lyonin kaupunkia. Suositeltavia teattereita ovat esimerkiksi Théâtre des Célestins ja Opéra National de Lyon, joissa voi nähdä laadukkaita teatteri- ja oopperaesityksiä.

4. Elokuvateatterit:

Lyonissa on monia elokuvateattereita, joissa esitetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Pathé Bellecour ja UGC Ciné Cité Internationale.

5. Kasinot:

Lyonissa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä. Esimerkiksi Casino Le Lyon Vert tarjoaa laajan valikoiman pelejä ja viihdettä.

6. Konserttisalit:

Lyonissa on useita konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. Esimerkiksi Halle Tony Garnier on suuri konserttisali, joka isännöi kansainvälisten artistien konsertteja ja muita tapahtumia.

7. Yökerhot:

Lyonin yöelämässä on myös lukuisia yökerhoja, jotka tarjoavat musiikkia, tanssimahdollisuuksia ja viihdettä myöhään yöhön asti. Suositeltavia yökerhoja ovat esimerkiksi Le Sucre ja Ninkasi, jotka ovat tunnettuja monipuolisesta musiikkiohjelmastaan.

8. Suuret tapahtumat:

Lyonissa järjestetään myös erilaisia suuria tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat viihdettä ja elämyksiä kaikenikäisille. Esimerkiksi Fête des Lumières, joka pidetään joulukuussa, on yksi kaupungin suurimmista tapahtumista, jossa kaupunki valaistaan sadoilla valoteoksilla.

Luontokohteet ja retkeily Lyonissa

Parc de la Tête d’Or

Parc de la Tête d’Or on suuri puisto, sijaitsee Lyonsin kaupungissa. Puistossa on suuri järvi, erilaisia ​​puutarhoja, kasvitieteellinen puutarha, eläintarha ja useita kävelyreittejä kävijöille. Tämä on suosittu paikka piknikkeille, kävelylenkeille ja rentoutumiselle.

Fourvièren kukkula

Fourvièren kukkula on näköalapaikka Lyonsissa, josta avautuu panoraamanäkymä kaupunkiin. Kukkulalla on myös Basilique Notre-Dame de Fourvière, joka on vaikuttava katolinen kirkko. Kävijät voivat kävellä tai ottaa köysiradan kukkulalle ja nauttia upeista näkymistä, tutustua basilikaan ja käydä läheisessä Romaniin teatterissa.

Parc Monts d’Or

Parc Monts d’Or on luonnonpuisto, joka sijaitsee Lyonin lähellä. Puistossa on useita vaellusreittejä, joilla voi nauttia upeista maisemista ja tutustua alueen luontoon. Puisto on suosittu retkikohde ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja luonnonvalokuvaukseen.

Les Monts du Lyonnais

Les Monts du Lyonnais on vuoristoinen alue lähellä Lyonia. Alueella on useita vaellusreittejä, joissa voi tutustua alueen luontoon ja maisemiin. Alueella on myös viehättäviä kyliä, joissa kävijät voivat tutustua perinteiseen maalaiselämään ja nauttia alueen gastronomiasta. Les Monts du Lyonnais on suosittu retkikohde päiväretkille ja viikonloppumatkoille.

Sisävesien risteily

Lyoniin kuuluu Rhône-joen ja Saône-joen yhtymäkohta. Kävijät voivat nauttia sisävesien risteilystä, joka tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin nähtävyyksiä ja kaunista ympäristöä vesiltä käsin. Risteilyillä on usein opastusta, joka kertoo mielenkiintoisia tietoja kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä.

Les Halles de Lyon Paul Bocuse

Les Halles de Lyon Paul Bocuse on merkittävä elintarviketori Lyonissa. Täällä paikalliset tuottajat myyvät tuoreita ruokatuotteita, kuten juustoja, lihaa, leipää ja muita herkkuja. Torin kävijät voivat nauttia maistelusta ja ostaa laadukkaita tuotteita, jotka ovat peräisin alueen tunnetuilta ruoanvalmistajilta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Lyonissa

Basilique Notre-Dame de Fourvière

Basilique Notre-Dame de Fourvière on tunnettu Lyonin symboli ja suosittu turistikohde. Se sijaitsee Fourvièren kukkulan huipulla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Basilika on rakennettu vuonna 1896 ja se edustaa neogoottilaista ja bysanttilaista arkkitehtuuria. Sisätiloissa voi ihailla upeaa mosaiikkikoristelua sekä vaikuttavia alttareita.

Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon

Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon on Lyonin tuomiokirkko ja se on omistettu Johannes Kastajalle. Rakennus on rakennettu 1100-luvulla ja se edustaa romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria. Tuomiokirkon sisätiloissa voi ihailla kauniita lasimaalauksia, kiviveistoksia ja alttaritauluja. Lisäksi tuomiokirkossa sijaitsee Foyerin museo, joka esittelee kirkon historiaa.

Ancienne Chapelle de la Trinité

Ancienne Chapelle de la Trinité on entinen kappeli, joka sijaitsee Vieux Lyonin alueella. Se on rakennettu 1600-luvulla ja edustaa barokkityyliä. Kappeli on nykyään osa Lyonin konservatoriota ja siellä järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia. Kappelin sisätiloissa voi ihailla kauniita freskomaalauksia ja koristeellisia veistoksia.

Ancienne Église Saint-Paul

Ancienne Église Saint-Paul on entinen kirkko, joka on rakennettu 500-luvulla. Se sijaitsee Vieux Lyonin alueella, lähellä Saônen jokea. Kirkko edustaa romaanista arkkitehtuuria ja sen sisätiloissa on nähtävillä kauniita maalauksia ja hautakiviä. Nykyään kirkkoa käytetään erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin.

Traboules

Traboules ovat historiallisia käytäviä, jotka yhdistävät rakennuksia Lyonin kaupungin keskustassa. Ne ovat peräisin keskiajalta ja niitä käytettiin kulkureiteinä silkkituotannon aikoina. Traboulesit voi löytää erityisesti Vieux Lyonin ja Croix-Roussen alueilta. Näitä käytäviä pitkin voi kulkea ja ihailla historiallisia sisäpihoja ja arkkitehtuuria. Traboules on suosittu kohde turistien ja paikallisten keskuudessa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Basilique Notre-Dame de Fourvière

Basilique Notre-Dame de Fourvière sijaitsee Lyonin kukkulan huipulla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Basilikan torniin voi nousta hissillä tai portaita pitkin, ja sieltä avautuu näkymät kaupungin keskustaan, Rhône-joelle ja ympäröivään maisemaan.

La Tour Métallique

La Tour Métallique, jota kutsutaan myös nimellä Tour de Fourvière, on Lyonin toinen näköalapaikka Fourvière-kukkulalla. Tämä rautainen torni on rakennettu vuonna 1894 ja siitä voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin. Tornin huipulle voi päästä hissillä tai portaita pitkin.

La Croix-Rousse

La Croix-Rousse on kukkula, jolta avautuvat näkymät Lyonin kaupunkiin. Kukkulan huipulle voi kiivetä portaita pitkin tai käyttää funikulaarihissiä. Sieltä voi ihastella kaunista kaupungin maisemaa sekä ainutlaatuista näkökulmaa Rhône- ja Saône-jokien yhtymäkohtaan.

Vieux Lyonin kattokävely

Vieux Lyonin kattokävely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kaupungin vanhankaupungin maisemiin korkeuksista. Opastettu kierros vie kävijät vanhojen rakennusten katoille, kannattimien yli ja antaa upeita näkymiä Vieux Lyonin kapeille kujille ja historiallisiin rakennuksiin.

Parc de la Tête d’Or

Parc de la Tête d’Or on Lyonin suuri kaupunkipuisto, jossa on myös näköalapaikkoja. Puiston pohjoisosasta avautuu näköala kaupunkiin ja sen ympäröivään maisemaan. Puistossa voi kävellä rauhallisilla kävelyteillä ja ihailla kaupungin kaunista viheraluetta ja järveä.

Rhône-joen rantakävely

Rhône-joen rannalla on useita kävelyreittejä, joilta voi ihailla kaupungin näkymiä. Rantakävelyllä voi kulkea Lyonin tunnetun silta, Pont Bonaparten, yli ja pysähtyä kahviloissa tai ravintoloissa nauttimaan näköaloista. Rantakävely tarjoaa upeita näkymiä kaupungin siluettiin ja siltoihin.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti