Halvat lennot Bratislava

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Vanha kaupunki

Vanha kaupunki (Staré Mesto) on Bratislavan historiallinen keskusta-alue, jossa on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia ja kapeita kujia. Alueella sijaitsee useita tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Bratislavan linna, Pyhän Martin katedraali, Rolandin suihkulähde ja Vanhan kaupungin aukio. Vanha kaupunki tarjoaa myös paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

2. Bratislavan linna

Bratislavan linna (Bratislavský hrad) sijaitsee komealla kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Tonavan joelle. Linna on ollut olemassa jo yli tuhat vuotta ja se on toiminut historiallisena ja poliittisena keskuksena. Linnaa on kunnostettu useita kertoja vuosisatojen varrella ja nykyään siellä toimii museo, joka esittelee Slovakian historiaa.

3. Pyhän Martin katedraali

Pyhän Martin katedraali (Katedrála svätého Martina) on Bratislavan tärkein kirkko ja Slovakia’ssa sijaitsevan suurimman gotiikkakirkon. Katedraali rakennettiin 1200-luvulla ja siellä on useita arvokkaita alttaritauluja ja veistoksia. Katedraalin tornista voi ihailla kaunista näköalaa Bratislavaan.

4. Slovakian kansallismuseo

Slovakian kansallismuseo (Slovenské národné múzeum) on maan suurin museo, joka tarjoaa kattavan näkymän Slovakian historiaan, kulttuuriin ja luontoon. Museossa on useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyjä, jotka esittelevät muun muassa arkeologisia löytöjä, kansantaiteita ja Slovakian luontoa.

5. Tonavan jokiristeilyt

Tonava-joen risteilyt tarjoavat mahdollisuuden ihastella Bratislavan kaunista maisemaa eri näkökulmasta. Risteilyt voivat kestää muutamasta tunnista useisiin tunteihin ja matkan varrella voi nähdä esimerkiksi Vanhan kaupungin, Bratislavan linnan ja Petrzalkan kaupunginosan. Risteilyillä on usein opastettuja kierroksia, joiden aikana kerrotaan alueen historiasta ja nähtävyyksistä.

6. Devin linna

Devin linna (Hrad Devín) sijaitsee noin 10 kilometriä Bratislavan keskustasta. Se on merkittävä historiallinen paikka, joka sijaitsee Tonavan ja Moravan jokien yhtymäkohdassa. Linna tuhoutui pääosin Napoleonin joukkojen toimesta 1809, mutta sen rauniot ovat edelleen nähtävissä. Paikka tarjoaa kauniit näkymät ympäröivään luontoon ja jokivarsimaisemaan.

Kulttuuri ja Historia

Maamerkit

Bratislavan vanhakaupunki: Historiallinen alue keskellä kaupunkia, jolla on keskiaikainen tunnelma ja barokkityylisiä rakennuksia. Siellä sijaitsee myös Bratislavan linna, joka on yksi Slovakiassa sijaitsevista merkittävistä linnoista.

Michalska brána: Keskaikainen linnoitusportti, joka on yksi Bratislavan symbolisimmista maamerkeistä. Sieltä on mahdollista ihailla upeita näkymiä kaupungin yli.

Hlavné námestie: Pääaukio vanhakaupungissa, jossa sijaitsee useita historiallisia rakennuksia ja kaunis barokkityylinen Keskusaukion suihkulähde.

Museot

Slovakian kansallismuseo: Kulttuurihistoriallinen museo, jossa on laaja kokoelma esineitä, jotka kertovat Slovakian historiasta ja kulttuurista.

Slovakian kansallisgalleria: Galleriassa on esillä Slovakialaisen taiteen ja kulttuurin teoksia eri aikakausilta. Näyttelyt tarjoavat kattavan katsauksen maan taiteeseen.

Happylalovin museo: Erotiikkaan ja rakkauteen keskittynyt museo, jossa on näyttelyitä seksuaalikulttuurista eri aikakausilta. Museo on mielenkiintoinen matkailukohde, jossa voi oppia lisää seksuaalisuudesta ja sen historiasta.

Kulttuuritapahtumat

Bratislavan Musiikkifestivaali: Klassisen musiikin festivaali, jossa esiintyy kansainvälisesti tunnettuja muusikoita ja orkestereita. Festivaalin aikana järjestetään konsertteja eri paikoissa kaupungissa.

Francophonic Festival: Ranskalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin keskittyvä festivaali, jossa on tarjolla konsertteja, näyttelyitä, elokuvanäytöksiä ja muita tapahtumia.

Viikonloppu kaupungilla: Kesäkuukausina järjestettävä kaupunkifestivaali, jossa on erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä.

Bratislava Music Festival: Klassiseen musiikkiin keskittyvä tapahtuma, jossa esiintyy kansainvälisesti tunnettuja muusikoita ja orkestereita.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset slovakialaiset ruoat

Slovakialaisessa ruokakulttuurissa on monia perinteisiä ruokia, kuten bryndzové halušky (perunapalleroita juustokastikkeessa), kapustnica (hapankaalikeitto), sekä pirogit (täytetyt piirakat). Näitä ruokia voi maistella monissa Bratislavan ravintoloissa.

2. Kansainväliset ravintolat

Bratislavassa on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi italialaiset, kiinalaiset, intialaiset ja meksikolaiset ravintolat.

3. Ravintolat historiallisessa keskustassa

Bratislavan historiallisessa keskustassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä slovakialaista ruokaa ja muita kansainvälisiä herkkuja. Nämä ravintolat tarjoavat myös upeita näkymiä historiallisiin rakennuksiin ja kaupungin maisemiin.

4. Katukahvilat ja baarit

Kaupungissa on myös runsaasti katukahviloita ja baareja, joissa voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja paikallisesta elämänmenosta. Näissä paikoissa voi maistella paikallisia oluita, viinejä ja muita juomia sekä nauttia pientä purtavaa.

5. Vegaaniruoan tarjonta

Bratislavan ruokakulttuuriin kuuluu myös vegaaniruoan tarjonta. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat laajan valikoiman terveellisiä ja maukkaita vegaanisia ruokia ja herkkuja.

6. Palvelurohdos

Bratislavan ravintoloissa on usein hyvä palvelu, ja monissa paikoissa puhutaan myös englantia. Ravintoloihin voi tehdä varauksen etukäteen tai tulla paikan päälle ilman varausta. Hinnoittelutaso ravintoloissa vaihtelee, ja usein laskuun sisältyy palveluraha.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kävelyretket ja pyöräily

Bratislava tarjoaa upeita mahdollisuuksia kävelyretkille ja pyöräilyyn. Kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, kuten Sad Janka Kráľa ja Horský park, jotka tarjoavat rauhallisen ympäristön kävelyille ja pyöräilylle. Lisäksi kaupungin ympäristössä on hyvin merkittyjä pyöräreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille pyöräilijöille.

Vesiaktiviteetit

Dunaj-joen läsnäolo tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneretkiin ja melontaan. Kaupungissa on useita vene- ja kajakkit vuokrauspaikkoja, joista voi vuokrata veneen tai kajakin ja tutustua kauniiseen ympäristöön joelta käsin. Lisäksi Duna-joessa on mahdollisuus harrastaa purjelautailua ja suppailua.

Kulttuuri- ja taideaktiviteetit

Bratislava on täynnä kulttuuria ja taidetta. Kaupungissa on lukuisia museoita, kuten Slovakian kansallismuseo ja Slovakian kansallinen taidegalleria, joissa voi tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja.

Ruokailu ja yöelämä

Bratislava tarjoaa monipuolisia ruokailu- ja yöelämän vaihtoehtoja. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokalajeja. Lisäksi kaupungissa on lukuisia baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia virvokkeita ja viihdyttävää musiikkia.

Ostokset

Bratislavan ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset. Vanhassa kaupungissa on paljon pikkukauppoja, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä, koruja ja muita matkamuistoja. Lisäksi kaupunki tarjoaa useita suuria ostoskeskuksia, kuten Aupark ja Eurovea, joissa on valtava valikoima vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita.

Historialliset nähtävyydet ja linnoitukset

Bratislavassa on useita historiallisia nähtävyyksiä ja linnoituksia, jotka tarjoavat mielenkiintoisia opastettuja kierroksia ja näkymiä kaupungin yli. Näihin kuuluvat esimerkiksi Bratislavan linna, Devinin linna ja St. Martinin katedraali. Näillä paikoilla voi tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja nauttia upeista maisemista.

Suositut hotellit Bratislavassa:

1. Radisson Blu Carlton Hotel:

Radisson Blu Carlton Hotel sijaitsee historiallisessa keskustassa lähellä Bratislavan linnaa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joista osasta on upeat näkymät yli kaupungin. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntosali.

2. Marrol’s Boutique Hotel:

Marrol’s Boutique Hotel on luksushotelli, joka sijaitsee Bratislavan vanhassakaupungissa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joista osassa on oma sauna. Vieraat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta ja käyttää hotellin rentoutumisalueita, kuten sauna- ja poreallasosastoa.

3. Hotel Devin:

Hotel Devin sijaitsee upealla paikalla Dunaj-joen rannalla ja tarjoaa upeat näkymät linnoitukselle. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista osassa on parveke joenäköalalla. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, ulkouima-allas ja kuntokeskus.

4. Grand Hotel River Park:

Grand Hotel River Park sijaitsee Dunaj-joen rannalla lähellä Bratislavan vanhaa kaupunkia. Hotellissa on ylellisiä ja modernisti sisustettuja huoneita sekä hieno kattouima-allas ja spa-alue. Vieraat voivat nauttia hotellin ravintolan herkullisista ruoista ja rentoutua baarissa.

5. Falkensteiner Hotel Bratislava:

Falkensteiner Hotel Bratislava sijaitsee Bratislavan keskustassa lähellä päärautatieasemaa. Hotelli tarjoaa nykyaikaisia huoneita ja sviittejä, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-TV. Hotellissa on myös kuntosali, sauna ja ravintola, josta saa kansainvälisiä ja paikallisia ruokia.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Bratislava on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta turistoiden tulisi varautua taskuvarkauksiin erityisesti turistialueilla ja julkisissa kulkuneuvoissa.
– Matkailijoiden tulisi pitää huolta arvoesineistään ja tarkkailla ympäristöään, etenkin ruuhkaisemmissa paikoissa.
– On suositeltavaa välttää yksin liikkumista pimeällä ja hiljaisilla alueilla.
– Pidä huolta henkilökohtaisesta turvallisuudestasi ja noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

Mediopalvelut

– Bratislavassa on useita julkisia sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukkaita lääketieteellisiä palveluita.
– Englantia voi olla haastavaa ymmärtää joissain terveyskeskuksissa, joten matkailijoiden kannattaa varautua selkeään viestintään ja mukanaan voi olla käännösohjelma tai tulkkisovellus.
– Matkavakuutus on suositeltava hankkia ennen matkaa, jotta mahdolliset lääketieteelliset kulut voidaan kattaa.

Päivystyspalvelut

– Yleinen hätänumero Bratislavassa on 112. Tätä numeroa voi soittaa kaikissa hätätilanteissa, mukaan lukien sairaus- tai onnettomuustapaukset.
– Bratislavasta löytyy myös ambulanssipalvelu, joka vastaa hätätapauksiin nopeasti ja ammattitaitoisesti.
– On suositeltavaa olla matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaalakulut ja kuljetuspalvelut.

Koronavirus

– Matkailijoiden tulisi seurata ajankohtaisia matkavaroituksia ja -ohjeistuksia ennen matkaa.
– Bratislavaan matkaavien tulisi tietää, että koronaviruspandemian aikana voimassa on erilaisia matkustusrajoituksia ja -ohjeistuksia.
– On suositeltavaa käyttää kasvomaskia julkisissa tiloissa ja noudattaa hygieniaohjeita.
– Matkailijoita kehotetaan seuraamaan paikallisten terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia koskien COVID-19:ää.

Rannat ja vesistöt

Dunajské luhy

Dunajské luhy on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Bratislavan eteläosassa. Alueella on laaja jokivarsimetsä, jossa on useita vaellusreittejä ja mahdollisuus harrastaa retkeilyä ja pyöräilyä. Alueella virtaa myös Dunaj-joki, joka tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.

Štrkovec-järvi

Štrkovec-järvi sijaitsee Bratislavan kaupungin itäosassa. Se on suosittu virkistysalue, jossa voi nauttia uimisesta, auringonotosta ja piknikistä. Järven ympärillä on myös kävelyreitit ja leikkipuistoja.

Zlaté piesky

Zlaté piesky on suuri keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Bratislavan koillisosassa. Se on suosittu lomakohde, jossa on hiekkaranta, uima-alue, vesiliukumäkiä ja vesiurheilumahdollisuuksia. Alueella on myös ravintoloita ja hotelleja.

Železná studienka

Železná studienka on puisto- ja virkistysalue, joka sijaitsee Bratislavan länsiosassa. Alueella on pieni lampi, jossa voi kalastaa ja ruokailla piknikillä. Alueella on myös kävelyreittejä ja mahdollisuus harrastaa ulkoilua ja retkeilyä.

Malé Karpaty-vuoristo

Malé Karpaty-vuoristo on Bratislavan pohjoispuolella sijaitseva vuoristoalue. Alueella on useita järviä ja puroja, jotka tarjoavat mahdollisuuden uimiseen ja kalastukseen. Vuoristoalueella on myös monia vaellus- ja patikointireittejä, joista voi nauttia kauniista maisemista ja luonnosta.

Yöelämä ja viihde Bratislavassa:

Baarit ja klubit:

Bratislava tarjoaa vilkkaan ja monipuolisen baari- ja klubi­kulttuurin. Kaupungissa on useita yökerhoja, esimerkiksi Subclub, Ankali ja Radost. Bratislavan vanhassakaupungissa on myös paljon baareja, jotka ovat suosittuja erityisesti turistien keskuudessa.

Kulttuuritapahtumat:

Bratislavassa järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Esimerkiksi The Slovak Philharmonic Orchestra ja Slovak National Theatre tarjoavat korkeatasoisia musiikkiesityksiä ja teatteriesityksiä.

Kasinoitä:

Bratislavassa voi myös vierailla kasinoilla, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Banco Casino sijaitsee Vanhankaupungin alueella ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia pelejä ja uhkapelejä.

Elokuva- ja teatteriesitykset:

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka näyttävät sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Teattereissa näytetään puolestaan sekä klassisia teatteriesityksiä että moderneja näytelmiä. Esimerkiksi Eurovea ostoskeskuksessa sijaitseva Cinema City on yksi suosituimmista elokuvateattereista Bratislavassa.

Livemusiikki:

Bratislavan monissa baareissa ja klubeissa voi nauttia live­musiikista eri musiikkityylejä edustavien artistien esiintyessä. Esimerkiksi Nu Spirit Club ja Randal Club ovat suosittuja paikkoja, joissa voi kuunnella livemusiikkia eri genreistä, kuten jazzista ja elektronisesta musiikista.

Perinteinen slovakialainen viihde:

Bratislavassa on myös mahdollista tutustua Slovakian perinteiseen kulttuuriin ja viihteeseen. Esimerkiksi Slovakian kansallisooppera tarjoaa mahdollisuuden nähdä perinteisiä slovakialaisia tansseja ja kuulla perinteistä musiikkia.

Luontokohteet ja retkeily Bratislavassa

1. Devin linna ja kansallispuisto

Devin linna sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Bratislavan keskustasta, ja se tarjoaa upeat näkymät Tonavan ja Moravan jokien risteämiseen. Linna on rakennettu 800-luvulla ja sitä on laajennettu useita kertoja historiansa aikana. Kansallispuistossa voi tehdä kävelyretkiä ja tutustua linnan raunioihin sekä historiallisiin nähtävyyksiin.

2. Bratislavan linna ja sen puutarhat

Bratislavan linna on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se sijaitsee keskeisellä paikalla linnavuorella, joten sieltä avautuu upeat näkymät kaupunkiin. Linnaa ympäröivät kauniit puutarhat, joissa voi kävellä ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

3. Horský park -puisto

Horský park on kaunis puisto, joka sijaitsee kaupungin keskustan lähellä. Puistossa on runsaasti vihreää aluetta, kävelyreittejä ja kauniita näköaloja kaupungin yli. Alueella sijaitsee myös pieni eläintarha ja useita kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita.

4. Železná studnička -luonnonsuojelualue

Železná studnička on suosittu retkeilykohde Bratislavan lähellä. Alueella on kaunis luonto, joka tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyyn ja piknikille. Alueella sijaitsee myös pieni järvi, jossa voi uinti- ja melontamahdollisuudet.

5. Kamzík-vuori ja televisiotorni

Kamzík-vuori on Bratislavan korkein kohta ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuoren huipulla sijaitsee televisiotorni, joka on yksi Bratislavan ikonisimmista maamerkeistä. Vuorella pääsee myös patikoimaan ja nauttimaan luonnon rauhasta.

6. Dunajské luhy -luonnonsuojelualue

Dunajské luhy on laaja luonnonsuojelualue Tonavan varrella lähellä Bratislavaa. Alueella voi tehdä retkiä ja tutustua alueen monipuoliseen luontoon. Alueella on myös useita lintutorninäköalapaikkoja, joista voi seurata alueen lintuja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Bratislavan linna

Bratislavan linna on yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Bratislavan vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Linnassa voi tutustua Slovakian kansallismuseoon, joka esittelee maan historiaa ja kulttuuria. Linnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Pyhän Marttiin katedraali

Pyhän Marttiin katedraali on Bratislavan vanhassakaupungissa sijaitseva historiallinen kirkko. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sen rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla. Katedraaliin kuuluu myös Katedraalimuseo, jossa voi tutustua kirkkoon liittyviin taideteoksiin ja esineisiin.

Pyhän Elisabetin kirkko

Pyhän Elisabetin kirkko on romaanista ja goottilaista tyyliä edustava kirkko Bratislavan vanhassakaupungissa. Kirkko on omistettu Pyhälle Elisabetille, joka oli Unkarin prinsessa ja myöhemmin pyhimykseksi julistettu. Kirkon rakentaminen alkoi 1200-luvulla, mutta sitä on myöhemmin laajennettu ja korjattu useaan otteeseen. Kirkko on avoinna yleisölle, ja siihen voi tutustua myös opastetuilla kierroksilla.

Pyhän Marttiin patsas

Pyhän Marttiin patsas on kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen monumentti. Se esittää Pyhää Marttia, joka oli Bratislavan suojeluspyhimys. Patsas on peräisin 1800-luvulta ja se tunnetaan symbolisina luutisukkina, jotka patsaalla on mukanaan. Patsas on suosittu valokuvauskohde ja se on tärkeä osa kaupungin historiaa ja identiteettiä.

Slavín muistomerkki

Slavín muistomerkki sijaitsee Bratislavan kukkulalla, ja se on omistettu toisen maailmansodan aikana kaatuneille neuvostosotilaille. Muistomerkki koostuu massiivisesta betonirakennuksesta ja suuresta pronssipatsaasta. Slavín tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli, ja se toimii myös hautapaikkana yli 6 000 neuvostosotilaalle. Muistomerkki on suosittu käyntikohde kaupungin vierailijoille.

Devín linnoitus

Devín linnoitus sijaitsee Bratislavan lähellä, Tonavan ja Moravan jokien yhtymäkohdassa. Linnoitus on peräisin antiikin ajalta ja se oli tärkeä strateginen tukikohta eri aikakausina. Nykyään linnoitus toimii suosittuna matkailukohteena, ja siellä voi tutustua alueen historiaan sekä nauttia upeista näkymistä Tonavalle ja ympäröivälle maaseudulle.

Panoraama- ja näköalapaikat Bratislavassa:

1. Bratislavan linna

Bratislavan linna sijaitsee vanhankaupungin kukkulalla ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli sekä Itävaltaan ja Unkariin. Linnaan voi kiivetä jalkaisin tai käyttää linnaan johtavaa funikulaarihissiä.

2. UFO-silta

UFO-silta on moderni nähtävyys, joka tarjoaa panoraamanäkymät yli Bratislavan. Siltaan kuuluu myös ravintola, joka sijaitsee tornin huipulla.

3. Slavín sotamuistomerkki

Slavín sotamuistomerkki on Bratislavan korkein kohta ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Paikka on omistettu II maailmansodan aikaisille taistelijoille.

4. Eurovea ostoskeskus

Eurovea-ostoskeskus sijaitsee Tonavan rannalla ja tarjoaa näkymät joelle sekä ympäröivään kaupunkiin. Ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy myös ravintoloita ja kahviloita.

5. New Bridge – Nový most

New Bridge -silta tarjoaa hyvät näkymät Tonavalle ja Bratislavan linnaan. Sillalta löytyy myös erikoinen UFO-tyylinen ravintola, joka tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin.

6. Kamzík-torni

Kamzík-torni sijaitsee Kamzík-vuorella Bratislavan ulkopuolella ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli. Torniin pääsee esimerkiksi linja-autolla tai kävellen.

7. Petržalkan paneelikerrostalot

Petržalkan paneelikerrostalot ovat Bratislavan suurin asuinalue ja tarjoavat näköalan yli kaupungin. Korkeasta kerrostalosta voi ihailla kaupungin maisemia sekä Tonavaa.

8. Michael’s Gate – Michalská brána

Michael’s Gate on yksi Bratislavan historiallisista porteista ja tarjoaa näköalan vanhaankaupunkiin. Portin yläosasta löytyy myös näköalatasanne, josta voi ihailla kaupunkia.

9. Starý most

Starý most on historiallinen silta Tonavan yli ja tarjoaa hyvät näkymät joelle sekä kaupungin yli. Sillalta voi nähdä esimerkiksi Bratislavan linnaa ja UFO-siltaa.

10. Sad Janka Kráľa – Janko Kráľ-puisto

Sad Janka Kráľa on Bratislavan vanhin puisto, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Puistosta löytyy näköalapaikkoja, joista voi ihailla joen maisemia ja kaupunkia.Kohteen sijainti maa on Slovakia.

Jätä kommentti