Halvat lennot Guimarães

Nähtävyydet ja kohteet

1. Guimarãesin linnan ja palatsin kompleksi

Guimarãesin linnan ja palatsin kompleksi sijaitsee keskellä Guimarãesin historiallista keskustaa. Linna on peräisin 1000-luvulta ja se oli keskiajan aikainen linnoitus. Palatsi rakennettiin myöhemmin 1400-luvulla. Alueella voi tutustua linnoituksen jäänteisiin sekä käydä palatsimuseossa.

2. São Migu

Kulttuuri ja Historia

Iberomaurilainen perintö

Guimarãesin kaupunki sijaitsee Pohjois-Portugalissa, ja sen historia juontaa juurensa Iberomaurilaiseen aikaan. Kaupunki oli merkittävä kaupallinen keskus, ja sen linnoitus ja muut rakennukset ovat edelleen nähtävissä nykypäivänä.

Maailmanperintökohde

Guimarãesin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Tämä tunnustus on myönnetty sen merkitykselliselle roolille Portugalin ja Brasilian kulttuurihistoriassa.

Linnoitus

Guimarãesin linnoitus, Castelo de Guimarães, on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on peräisin 1000-luvulta ja se on kokenut useita uudistuksia vuosisatojen aikana. Linnoituksessa on myös Portugalin kuninkaallinen palatsi, joka toimi kuninkaallisen perheen asuinpaikkana.

Sao Miguellon kirkko

Sao Miguellon kirkko on rakennettu 1100-luvulla ja se on yksi tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista Guimarãesissa. Kirkossa on goottilainen arkkitehtuuri, jonka sisällä on upeat kattomaalaukset ja taideteokset.

Palacio dos Duques de Braganca

Palacio dos Duques de Braganca on entinen kuninkaallinen palatsi, joka toimi Braganćan herttuoiden residenssinä. Nyt se on avoinna yleisölle ja toimii museona, jossa voi tutustua herttuoiden elämään ja näyttävään sisustukseen.

Paço dos Duques

Paço dos Duques on toinen palatsi Guimarãesissa, joka sijaitsee lähellä kaupungin linnoitusta. Tämä palatsi on peräisin 1400-luvulta ja se toimi historiallisena asuinpaikkana Portugalin kuninkaille. Nykyään se on avoinna yleisölle ja sisältää museon, jossa on esillä arvokkaita historiallisia esineitä.

Historiallinen kaupunkikeskusta

Guimarãesin historiallinen kaupunkikeskusta on erittäin hyvin säilynyt ja tarjoaa vierailijoilleen viehättävän ympäristön kapeine kujineen ja katukahviloineen. Alueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten São Tiagon kirkko ja Salado-palatsi.

Guimaraesin linnan tie

Guimaraesin linnan tie on reitti, joka kulkee läpi kauniin maaseudun ja yhdistää alueen useat linnoitukset ja historialliset kohteet. Tämä tie tarjoaa mahdollisuuden tutustua laajemmin alueen kulttuuriin ja historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Tavalliset ravintolat

– Guimarãesissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä ruokalajeja.
– On olemassa perinteisiä portugalilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia tyypillisiä portugalilaisia ruokia kuten bacalhaua (turskaa) ja cozido à portuguesaa (portugalilaista pataruokaa).
– Lisäksi löytyy monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan esimerkiksi italialaista, ranskalaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.
– Monissa ravintoloissa on myös kasvisvaihtoehtoja ja gluteenittomia vaihtoehtoja ruokavaliota noudattaville.

Pikaruokaravintolat

– Guimarãesissa on myös useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeita ja edullisia aterioita.
– Tunnettuja pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s ja Burger King, löytyy myös Guimaraesista.
– Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja muita pikaruokaherkkuja.

Kahvilat ja leipomot

– Guimarãesissa on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia aamiaista, pientä välipalaa tai makeita herkkuja.
– Kahviloissa tarjoillaan usein portugalilaista kahvia ja perinteisiä portugalilaisia leivonnaisia, kuten pasteis de nata -piirakoita ja bolos levedos -munkkeja.
– Leipomoista voi ostaa tuoreita leipiä, leivonnaisia, kakkuja ja muita makeita herkkuja.

Ruoanlaittokurssit

– Guimarãesissa voi osallistua myös ruoanlaittokursseille, joissa voi oppia portugalilaisten ruokien valmistusta ja saada vinkkejä paikallisten raaka-aineiden käyttöön.
– Ruoanlaittokursseja järjestetään usein paikallisissa ravintoloissa tai ruoanlaittokouluissa.
– Kurssien aikataulut ja hinnat vaihtelevat, joten kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot ennen osallistumista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Guimarães on tunnettu rikkaasta historiastaan, ja kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, joita kannattaa tutkia. Tärkein nähtävyys on Guimarãesin linna (Castelo de Guimarães), joka on Unescon maailmanperintökohde. Lisäksi voit vierailla Palácio dos Duques de Bragança -palatsissa, joka on entinen kuninkaanlinna, ja tutustua Santa Maria da Oliveira -kirkkoon, jolla on myös pitkä historia.

2. Käy museoissa

Kaupungissa on useita museoita, joissa voit oppia lisää Guimarãesin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Guimarãesin taidemuseo (Museu de Arte de Guimarães) on paikka, jossa voit ihailla paikallisten taiteilijoiden teoksia. Lisäksi voit tutustua Alberto Sampaion museoon, joka esittelee kaupungin historiaa ja arkeologisia löytöjä.

3. Nauti kävelyretkistä

Guimarãesin kaupunki on täynnä kauniita katuja ja historiallisia alueita, jotka ovat täydellisiä kävelyretkille. Voit kävellä vanhan kaupungin kapeilla kujilla ja ihailla kauniita rakennuksia. Laajat viheralueet, kuten Parque da Cidade -puisto, tarjoavat myös mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta.

4. Osallistu festivaaleille

Guimarãesissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia paikallisesta kulttuurista ja viihteestä. Esimerkiksi Guimarães Jazz Festival ja Guimarãesin pääsiäisfestivaali ovat suosittuja tapahtumia, joissa voi kokea musiikkia, tanssia ja muita esityksiä.

5. Maista paikallista ruokaa

Guimarães on myös tunnettu herkullisesta ruoastaan, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia. Voit kokeilla kuuluisaa Bacalhau à Gomes de Sá -kalaruokaa tai Francesinha -leipää, joka on tyypillinen Porton alueen herkku.

6. Harrasta urheilua

Guimarães tarjoaa myös monia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen. Kaupungissa on urheilukeskuksia, joissa voi pelata jalkapalloa, tennistä ja muita lajeja. Lisäksi voit nauttia ulkoilusta ja retkeilystä kauniissa ympäristössä Guimarãesin ympärillä olevilla luontoalueilla.

Suositut hotellit Guimarãesissa:

1. Palace Hotel:

Palace Hotel sijaitsee aivan Guimarãesin keskustassa. Hotellilla on modernit ja tilavat huoneet, joissa on oma kylpyhuone ja ilmastointi. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä portugalilaisia ruokia.

2. Hotel Fundador:

Hotel Fundador sijaitsee aivan historiallisen keskustan läheisyydessä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja moderneja, ja niistä avautuu kaunis näkymä kaupunkiin. Hotellissa on myös ulkouima-allas ja baari.

3. Santa Luzia ArtHotel:

Santa Luzia ArtHotel on taiteeseen keskittyvä hotelli, joka sijaitsee kauniilla alueella kaupungin ulkopuolella. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Lisäksi hotellissa on ravintola ja wellness-keskus.

4. Ibis Guimaraes:

Ibis Guimaraes sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Hotellin huoneet ovat yksinkertaisia, mutta viihtyisiä, ja niistä avautuu näkymä kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

5. Hotel da Oliveira:

Hotel da Oliveira sijaitsee aivan Guimarãesin historiallisen keskustan sydämessä. Hotellihuoneet on sisustettu kauniisti ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellilla on myös oma ravintola ja baari.

6. Pousada Mosteiro de Guimaraes:

Pousada Mosteiro de Guimaraes sijaitsee entisessä luostarissa hieman kaupungin ulkopuolella. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä, ja niistä avautuu näkymä ympäröivään luontoon. Hotellissa on myös ravintola ja uima-allas.

7. Hotel Toural:

Hotel Toural sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

8. Hotel de Guimaraes:

Hotel de Guimaraes sijaitsee aivan historiallisen keskustan läheisyydessä. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä, ja niissä on ilmaisen Wi-Fi-yhteys. Hotellissa on myös sauna ja hieronta-alue.

9. Hotel Mestre de Avis:

Hotel Mestre de Avis sijaitsee historiallisessa keskustassa. Hotellin huoneet ovat yksinkertaisia mutta viihtyisiä, ja hotellissa on myös ravintola ja baari.

10. Hotel Fundaõ:

Hotel Fundaõ sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja moderneja, ja niissä on oma kylpyhuone ja ilmastointi. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Guimarães on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki.
– Kaupungin kaduilla on tavallista pitää mukana poliisipartiota, mikä tekee kaupungista turvallisen paikan.
– Guimarãesin turvallisuustilanne on hyvä, eikä matkailijoiden yleensä tarvitse huolehtia väkivaltarikoksista.
– On aina hyvä noudattaa yleisiä matkailijoiden varovaisuusperiaatteita ja pitää huolta arvoesineistä.

Lääketieteellinen apu

– Guimarãesissa on hyvin varusteltuja sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Terveydenhuoltopalvelut ovat laadukkaita ja siellä on osaava henkilökunta.
– Matkailijoiden tulee hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdollisen sairastumisen tai tapaturman kohdalla.
– Löydät apteekkeja ympäri kaupunkia, jotka tarjoavat laajaa valikoimaa lääkkeitä.

Ensiapu

– Kaupungissa on useita ensiapuyksiköitä ja ambulansseja, jotka toimivat ympäri vuorokauden.
– Päivystävä lääkäri ja sairaalaan tulee soittaa hätätapauksissa.
– Soita hätänumeroon (112) aina, kun tulee akuutti hätätilanne.
– Tarvittaessa voit myös ottaa yhteyttä hotellisi vastaanottoon, josta he voivat auttaa sinua järjestämään ensiavun.

Poikkeukselliset tilanteet

– Guimarãesin kaupunki on hyvin valmistautunut hätätilanteisiin ja on olemassa suunnitelmia poikkeuksellisia tapahtumia varten.
– Turvallisuusviranomaiset ja järjestysvalvonta huolehtivat kaupungin turvallisuudesta sekä valvovat suurimpia tapahtumia ja festivaaleja.
– Suositeltavaa on tarkistaa paikalliset uutiset tai turisti-infosta ajantasaiset tiedot mahdollisista poikkeuksellisista tilanteista.

Rannat ja vesistöt

1. Praia de Cova

Praia de Cova on ranta, joka sijaitsee Guimarãesin kaupungissa Pohjois-Portugalissa. Ranta sijaitsee lähellä Ave-joen suuta ja tarjoaa upean näkymän joelle. Rannalla on hiekkapohja ja se on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa.

2. Praia Seca

Praia Seca on toinen ranta, joka sijaitsee Guimarãesissa. Ranta sijaitsee Selajan kylän lähellä ja se on suosittu kohde aktiviteetteihin, kuten uintiin ja auringonottoon. Rannalla on hienoa hiekkaa ja se on hyvin hoidettu.

3. Barragem da Penha

Barragem da Penha on Guimarãesin lähellä sijaitseva tekojärvi. Järvi tarjoaa upeat maisemat ympäröivälle luonnolle ja se on suosittu paikka ulkoiluun ja patikointiin. Järven rannalta löytyy myös piknik-alueita ja grillipaikkoja.

4. Parque da Cidade de Guimarães

Parque da Cidade de Guimarães on kaupungin suuri kaupunkipuisto, joka sisältää myös vesialueita. Puistossa on useita lampia, joissa voi kalastaa ja veneillä. Alueella on myös ulkoilureittejä ja piknik-alueita, joten se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesistöjen läheisyydessä viihtymiseen.

5. Rio Vizela

Rio Vizela on joki, joka virtaa Guimarãesin läpi. Joki tarjoaa kauniin ympäristön ja mahdollisuuden erilaisiin vesitoimintoihin, kuten kalastukseen ja melontaan. Joen varrella on myös kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon ja maisemiin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Guimarãesissa on monia baareja ja klubeja, joissa voit viettää iltaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi DNA, joka on tunnettu sen live-musiikkitapahtumista ja DJ-esityksistä, sekä Bros Bar, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja rennosta tunnelmasta.

Ravintolat

Guimarães tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri makuihin. Voit nauttia perinteisistä portugalilaisista ruoista kuten bacalhau (turska) tai francesinha (paikallinen hampurilaisruoka), tai kokeilla kansainvälisiä makuja esimerkiksi sushi-ravintolassa tai pizzapaikassa.

Teatterit ja Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia teatteriesityksiä ja näytöksiä. Guimarãesin Teatro Municipalissa järjestetään säännöllisesti musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Lisäksi kaupungissa on elokuvateattereita, joissa voit katsoa uusimpia elokuvia.

Kulttuuritapahtumat ja Festivaalit

Guimarãesissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Guimarães Jazz Festival on suosittu tapahtuma, jossa esiintyy kansainvälisiä jazzmuusikoita. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja, tanssiesityksiä ja taiteenäyttelyitä ympäri vuoden.

Yökerhot

Jos haluat tanssia ja juhlia myöhään yöllä, Guimarãesin yökerhot tarjoavat vaihtoehtoja. Esimerkiksi CLUBE, joka sijaitsee historiallisen keskustan läheisyydessä, tarjoaa DJ-esityksiä ja tanssilattian disco-musiikista pitäville.

Iltaiset kävelyretket

Guimarãesin vanhakaupunki on kaunis paikka kävellä iltaisin. Voit nauttia historiallisesta arkkitehtuurista ja tunnelmallisista kujista, jotka ovat valaistuja ja täynnä ravintoloita ja baareja. Voit myös vierailla Guimarãesin linnassa, joka on avoinna iltaisin ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle.

Luontokohteet ja Retkeily

Serra da Penha

Serra da Penha on suosittu luontokohde Guimarãesissa. Se on vuoristoalue, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Alueella on myös monia vaellusreittejä ja polkuja, joita voi tutkia. Serra da Penhalta löytyy myös Penha-pyhäkkö, joka on suosittu uskonnollinen paikka.

Campo de São Mamede

Campo de São Mamede on kaunis puistoalue, joka tarjoaa paljon ulkoilumahdollisuuksia. Täällä voi kävellä, pyöräillä tai vain rentoutua vihreässä ympäristössä. Puistossa on myös lasten leikkipaikkoja ja piknik-alueita.

Lagoa das Taipas

Lagoa das Taipas on luonnonkaunis järvi, joka sijaitsee Guimarãesin lähellä. Järven ympärillä on kävelyreitti, jota pitkin voi ihailla maisemia ja nauttia raikkaasta ilmasta. Lagoa das Taipas tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja piknikille.

Parque das Hortas

Parque das Hortas on kaunis puutarha-alue, jossa voi viettää rentouttavaa aikaa. Puistossa on kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua erilaisiin kasveihin ja kukkiin. Parque das Hortasissa järjestetään myös erilaisia ulkoilmatapahtumia ja konsertteja.

Penha Adventures Park

Penha Adventures Park on seikkailupuisto, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ulkoilmassa. Täällä voi kokeilla esimerkiksi köysirataa, ziplineä, maastopyöräilyä ja kalliokiipeilyä. Penha Adventures Park on suosittu paikka erityisesti aktiivisille matkailijoille ja seikkailunhaluisille lapsille.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Guimarãesissa:

Guimarãesin linna:

Guimarãesin linna on yksi Portugalin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Guimarãesin vanhassakaupungissa. Linnan rakentaminen alkoi jo 900-luvulla ja se toimi tärkeänä linnoituksena Portugalin kuninkaiden aikana. Tänä päivänä linna on avoinna yleisölle ja sieltä voi nauttia upeista näkymistä yli kaupungin.

Guimarãesin palatsi:

Guimarãesin palatsi, jota kutsutaan myös Paço dos Duques de Bragança -nimellä, on 1400-luvulla rakennettu linna. Se sijaitsee Guimarãesin historiallisessa keskustassa ja toimi aiemmin Bragançan herttuoiden asuinpaikkana. Palatsissa on nyt museo, joka näyttää alueen historiaa ja kulttuuria.

Guimarãesin Pyhän Mikaelin kirkko:

Pyhän Mikaelin kirkko on yksi Guimarãesin vanhimmista rakennuksista ja se sijaitsee kaupungin Raatihuoneen aukiolla. Alun perin 1100-luvulla rakennettu kirkko on goottilaista tyyliä ja kuvaa tuon ajan arkkitehtuuria. Kirkon sisällä on kauniita koristeluja ja alttareita, jotka kertovat alueen uskonnollisesta perinteestä.

Guimarãesin D. Afonso I -kirkko:

D. Afonso I -kirkko, jota kutsutaan myös Guimarãesin katedraaliksi, on roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja se on omistettu Portugalin ensimmäiselle kuninkaalle, D. Afonso I:lle. Kirkossa voit ihastella upeaa arkkitehtuuria ja koristeltuja yksityiskohtia.

Guimarãesin Santiago da Cruz -kirkko:

Santiago da Cruz -kirkko on keskiaikainen kirkko, joka sijaitsee Guimarãesin keskustassa. Se on rakennettu 1100-luvulla ja se on omistettu Pyhälle Jaakobille. Kirkosta löytyy upea goottilainen kellotorni ja sen sisällä on kauniita maalauksia ja alttareita.

Guimarãesin kappeli São Miguel do Castelo:

São Miguel do Castelo -kappeli on historiallinen kappeli, joka sijaitsee Guimarãesin linnan läheisyydessä. Se on rakennettu 1100-luvulla ja se kuului aikoinaan linnan läänitysmiehille. Kappeli on omistettu Pyhälle Mikaelille ja siellä on nähtävillä kauniita goottilaisia maalauksia ja alttareita.

Guimarãesin São Fransisco -kirkko ja luostari:

São Fransisco -kirkko ja luostari on roomalaiskatolinen kirkko ja luostari, joka sijaitsee Guimarãesissa. Se rakennettiin 1400-luvulla fransiskaaniluostariksi. Kirkossa on upea goottilainen arkkitehtuuri ja siellä on myös kauniita freskoja ja barokkityylisiä koristeluja.

Guimarãesin Nossa Senhora da Consolaçãon kirkko:

Nossa Senhora da Consolação -kirkko on roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee Guimarãesin historiallisessa keskustassa. Se on rakennettu 1700-luvulla ja se on omistettu Neitsyt Marian lohdutukselle. Kirkko on valkoinen kalkittu rakennus, joka erottuu kaupungin maisemassa. Sisällä kirkossa voi ihailla kauniita alttareita ja koristeluja.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Penha Mountain

Penha-vuori on suosittu näköalapaikka Guimarãesissa. Se tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Vuoren huipulta löytyy myös pyhäkkö, jossa on uskonnollisia rakennuksia ja leikkipaikkoja.

2. Salto do Ave

Salto do Ave on vesiputous, joka tarjoaa upean luontonäkymän Guimarãesin alueella. Vesiputouksen vieressä on patikkareittejä, jotka johtavat ympäröiviin metsiin ja vuorille. Tämä paikka on suosittu ulkoilijoille ja luonnon ystäville.

3. Citânia de Briteiros

Citânia de Briteiros on arkeologinen kohde, joka tarjoaa upean näkymän takaisin Rooman valtakunnan aikoihin. Tämä muinaisjäännösalue sisältää jäännöksiä vanhoista kelttiläisistä asumuksista ja linnakkeista. Paikalla on myös museo, joka esittelee löydettyjä esineitä ja tarjoaa historiallista tietoa alueesta.

4. Santa Luzia Viewpoint

Santa Luzia-näköalapaikalta voi ihailla kaunista maisemaa Guimarãesin vanhakaupunkiin. Tällä paikalla on myös pieni kirkko ja puistoalue, jossa voi nauttia näkymistä. Näköalaa ympäröi vehreä luonto ja kaupungin historiallinen arkkitehtuuri.

5. Castelo de Guimarães

Guimarãesin linna on merkittävä historiallinen nähtävyys, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Linna sijaitsee kukkulalla ja on peräisin keskiajalta. Sen näköalatasanteilta voi ihailla Guimarãesin kattojen yli ulottuvaa panoraamaa.

6. Citânia de Sanfins

Citânia de Sanfins on toinen arkeologinen kohde Guimarãesin alueella. Tämä muinaisjäännösalue sisältää jäännöksiä kelttiläisistä rakennuksista ja linnoituksista. Paikka tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maaseutuun.

7. Monte da Penha

Monte da Penha on luonnonsuojelualue ja retkikohde Guimarãesissa. Vuoren huipulta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja ympäristöön. Alueella on myös uskonnollisia rakennuksia, kuten luostari ja kappeli, sekä ravintoloita ja piknik-alueita.Kohteen sijainti maa on Portugali.

Jätä kommentti