Halvat lennot Brighton and Hove

Nähtävyydet ja Kohteet

Brightonin laituri (Brighton Pier)

Brightonin laituri on suosittu turistinähtävyys, joka tarjoaa erilaisia huvituksia ja aktiviteetteja. Laiturilta löytyy muun muassa huvipuisto, pelihalleja, ravintoloita ja kauppoja. Se tarjoaa myös upeat merinäkymät ja on suosittu paikka kuvien ottamiseen.

Royal Pavilion

Royal Pavilion on entinen kuninkaallinen huvila, joka on nyt avoinna yleisölle. Rakennus on peräisin 1800-luvulta ja sen arkkitehtuuria voi kuvailla itämaiseksi. Sisällä voi ihailla upeita sisustuksia ja kulttuurihistoriallisia esineitä. Royal Pavilion toimii myös museona, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Preston Park

Preston Park on kaupungin suurin julkinen puisto, joka tarjoaa rauhallisen ja vehreän ympäristön rentoutumiseen. Puistossa on kävelyreittejä, laitumia, lampia ja lasten leikkipaikkoja. Se on suosittu paikka piknikille ja erilaisten ulkoiluaktiviteettien harrastamiseen.

The Lanes

The Lanes on Brightonin historiallinen kaupunginosa, jossa voi kävellä sokkeloisilla ja mutkaisilla kujilla. Alueella on monia viehättäviä ravintoloita, kahviloita, putiikkeja ja taidegallerioita. The Lanes on myös tunnettu antiikkiliikkeistään ja korukaupoistaan.

British Airways i360

British Airways i360 on maailman ensimmäinen pystysuuntainen näköalatorni ja se tarjoaa upeat näkymät Brightonin yli. Torni on 162 metriä korkea ja sen huipulla on lasiseinät, joista voi ihailla kaupungin maisemia. Tornissa on myös ravintola ja näyttelytila.

Brighton Museum and Art Gallery

Brighton Museum and Art Gallery on kaupungin taidemuseo ja galleria, joka esittelee monipuolista taidekokoelmaa ja kulttuurihistoriallisia näyttelyitä. Museossa pääsee tutustumaan niin kansainvälisiin kuin paikallisiin taiteilijoihin ja historiankohteisiin. Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

Devil’s Dyke

Devil’s Dyke on laakso, joka sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Brightonia. Laakso tarjoaa upeat maisemat ja on suosittu paikka ulkoiluun ja patikointiin. Alueella on myös kahvila, josta voi nauttia virvokkeita ja ihailla maisemia. Devil’s Dyke on erityisen suosittu paikka laskettelun ja leijalautailun harrastajille.

Kulttuuri ja historia

Brighton Museum and Art Gallery

Brighton Museum and Art Gallery sijaitsee Brightoni kuninkaallisessa paviljongissa ja tarjoaa kattavan kokoelman taidetta, historianäyttelyitä ja esineitä. Museo esittelee erilaisia teoksia ja artefakteja kuten koruja, taide-esineitä, vaatteita ja kalusteita eri aikakausilta ja kulttuureilta.

The Royal Pavilion

The Royal Pavilion on Brightoni tunnetuin maamerkki ja yksi Englannin eksoottisimmista rakennuksista. Se rakennettiin vuonna 1787 ja sen suunnitteli arkkitehti John Nash. Rakennus edustaa moorilais-indialaista arkkitehtuuria ja sen sisällä on upeita huoneistoja, jotka ovat koristeltu hienoilla kiinalaisilla ja intialaisilla teoksilla ja esineillä.

Brighton Dome

Brighton Dome on taide- ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee entisessä Brightoni kuninkaallisessa päärakennuksessa. Se koostuu useista esiintymistiloista, joista tunnetuin on Concert Hall. Brighton Dome tarjoaa monipuolista ohjelmaa musiikin, teatterin, tanssin ja muiden esittävien taiteiden parissa.

The Lanes

The Lanes on historiallinen alue Brightoni keskustassa, joka tunnetaan pienistä kujista, kaupoista ja ravintoloista. Alueella voi löytää paljon antiikki- ja vintage-liikkeitä sekä käsityöläisiä ja taiteilijoita. The Lanesin tunnelma on nostalgisen charmikas ja siellä voi tutustua Brightonin historiaan ja paikalliseen kulttuuriin.

Brighton Festival

Brighton Festival on vuosittainen taidefestivaali, joka järjestetään toukokuussa. Festivaali tuo yhteen kansainvälisiä taiteilijoita ja esityksiä musiikin, teatterin, tanssin, kirjallisuuden ja visuaalisen taiteen alalta. Ohjelmassa on monenlaista tarjontaa, esimerkiksi konsertteja, näytöksiä, työpajoja ja installaatioita.

British Airways i360

British Airways i360 on 162 metriä korkea näkötorni, joka tarjoaa upeat näkymät Brightonin ja Hoven ylle. Torni on rakennettu saumattomasti Brightoni ranta-alueelle ja sen lasiseinät mahdollistavat panoraamanäkymät merelle ja ympäröivälle maisemalle. Tornissa on myös ravintola, baari ja näyttelytila.

Ruokailu ja Ravintolat Brighton and Hovessa

1. Tyypilliset ravintolatyypit

Brighton and Hovessa on laaja valikoima erilaisia ravintolatyyppejä, joista suosituimpia ovat:
– Pubit: Perinteiset brittipubit tarjoavat usein ruokaa ja juomaa rennossa ilmapiirissä.
– Fish and Chips -ravintolat: Brightonin rannikkosijainnista johtuen näitä ravintoloita löytyy paljon, ja ne tarjoavat paikallisen herkun, kalaa ja ranskalaisia perunoita.
– Kalaravintolat: Meren läheisyys mahdollistaa tuoreen kalan tarjonnan, ja monet ravintolat erikoistuvat mereneläviin.
– Kansainväliset ravintolat: Brighton and Hove houkuttelee monikulttuurista väestöä, joten kaupungista löytyy monipuolinen valikoima kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, thaimaalaisia ja japanilaisia ravintoloita.
– Kasvisravintolat ja vegaaniravintolat: Brighton and Hove tunnetaan myös hyvästä kasvis- ja vegaaniruokatarjonnasta, ja kaupungista löytyy useita kasvis- ja vegaaniravintoloita.

2. Suositeltavat ravintolat

Brighton and Hove tarjoaa monia suositeltavia ravintoloita, joista mainittavia ovat:
– The Salt Room: Tämä ravintola tarjoaa upeita mereneläviä merinäköalalla varustetussa ympäristössä.
– Terre à Terre: Tämä kasvisravintola tarjoaa innovatiivisia ja herkullisia kasvisruokia, jotka saavat myös lihansyöjät ihastumaan.
– The Chilli Pickle: Ravintola tarjoaa autenttisia intialaisia ruokia mausteisen ja maukkaan makumaailman ystäville.
– The Coal Shed: Suosittu ravintola, joka keskittyy laadukkaisiin pihviruokiin ja muihin grilliruokiin.
– Food for Friends: Tämä kasvis- ja vegaaniravintola tarjoaa terveellisiä ja maistuvia ruokia ympäristöystävällisessä ilmapiirissä.

3. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Brighton and Hovesta löytyy myös Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Palkittuja ravintoloita kaupungissa ovat:
– The Pass: Ravintola sijaitsee hotelli South Lodge -ravintolan yhteydessä ja tarjoaa korkeatasoista fine dining -kokemusta.
– The Restaurant at Drakes: Tämä ravintola tarjoaa tyylikästä ruokailua modernissa ympäristössä, jossa keskitytään paikallisiin raaka-aineisiin ja luovuuteen.
– The Ginger Pig: Ravintola tunnetaan laadukkaasta ruoastaan ja ystävällisestä palvelustaan.

4. Budjettivaihtoehdot

Brighton and Hove tarjoaa myös budjettivaihtoehtoja ruokailuun. Näitä ovat esimerkiksi:
– Pubit: Monet pubit tarjoavat edullisia ruoka-annoksia, kuten perinteisiä pubiruokia tai burgereita.
– Fish and Chips -ravintolat: Brightonin alueella on useita edullisia ja suosittuja fish and chips -ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisestä brittiläisestä ruoasta kohtuulliseen hintaan.
– Katukeittiöt: Kaupungissa on myös lukuisia katukeittiöitä, joista voi ostaa erilaisia katuruokia edulliseen hintaan.

5. Brunssipaikat

Brighton and Hovesta löytyy useita paikkoja, jotka tarjoavat herkullista brunssia. Suosittuja paikkoja ovat:
– The Breakfast Club: Tämä ravintola tarjoaa runsaita brunssivaihtoehtoja, kuten perinteistä englantilaista aamiaista eri variaatioissa.
– Starfish & Coffee: Ravintola tunnetaan laajasta brunssivalikoimastaan ja tarjoaa herkullista ruokaa raaka-aineiden laadusta tinkimättä.

6. Paikalliset erikoisuudet

Brighton and Hove tunnetaan myös paikallisista erikoisuuksistaan, joita kannattaa maistaa. Näitä ovat muun muassa:
– Brighton Rock: Perinteinen makeinen, joka on pinnalta raidallista ja yleensä maustettu hedelmämauilla.
– Sussex-salaatti: Tämä salaatti sisältää yleensä juustoa, kinkkua, kananmunaa, majoneesia ja salaattia, ja se on suosittu alueen erikoisuus.
– Cream Tea: Perinteinen brittiläinen välipala, jossa tarjoillaan teetä ja sconeseja, jotka nautitaan hillon ja kermavaahdon kanssa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Ranta-aktiviteetit

Brightonissa ja Hovessa on useita rantoja, joilla voi nauttia erilaisista aktiviteeteista. Brighton Beach on suosittu paikka auringonottoon ja uimiseen. Rannoilla voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten surffausta, purjelautailua ja melontaa.

Kävely- ja pyöräilyreitit

Kaupungissa on monia kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon ja maisemiin. Esimerkiksi South Downs National Parkin alueelta löytyy useita reittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille.

Kulttuurikohteet

Brighton and Hove tarjoaa monia kulttuurikohteita, kuten museoita, taidegallerioita ja teattereita. Brighton Museum & Art Gallery on suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua alueen historiaan ja taiteeseen. Lisäksi The Brighton Dome ja Theatre Royal Brighton tarjoavat monipuolista teatteriohjelmaa.

Ruokaelämykset

Kaupungissa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisestä keittiöstä. Brightonin tunnetuimpia ruokapaikkoja ovat esimerkiksi The Gingerman ja The Salt Room, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa merenelävistä.

Urheilu- ja vapaa-ajankeskukset

Brighton and Hovessa on useita urheilu- ja vapaa-ajankeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja ja aktiviteetteja. Esimerkiksi Withdean Sports Complex tarjoaa kattavat tilat eri urheilulajeille, kuten jalkapallolle, tennikselle ja kuntosalille.

Konsertit ja tapahtumat

Kaupungissa järjestetään läpi vuoden erilaisia konsertteja ja tapahtumia, joissa voi nauttia musiikista ja viihteestä. Brighton Dome ja Brighton Centre ovat suuria konserttitaloja, jotka tarjoavat monipuolisen ohjelmiston eri genreistä.

Puistot ja viheralueet

Brighton and Hovessa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Esimerkiksi Preston Park ja Hove Park ovat suosittuja paikkoja piknikille, lenkkeilylle ja lasten leikkipuistolle.

Suositut hotellit Brighton and Hove

1. The Grand Brighton

The Grand Brighton on perinteikäs ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee merenrannalla. Hotellissa on monipuoliset palvelut, kuten spa- ja kuntokeskus, ravintola, baari sekä kokous- ja juhlatilat. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja tarjoavat merinäköalan.

2. Hotel du Vin Brighton

Hotel du Vin Brighton on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee entisessä viinikaupassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja yksilöllisesti sisustettuja huoneita sekä ravintola, baari ja viinikellari. Lisäksi hotellissa on rentoutumiseen mahdollisuus kylpyläpalveluiden avulla.

3. Jurys Inn Brighton Waterfront

Jurys Inn Brighton Waterfront on moderni hotelli, joka sijaitsee Brightonin rantaviivalla. Hotellissa on tilavat ja viihtyisät huoneet, ravintola, baarit sekä kuntosali ja uima-allas. Hotellista on lyhyt kävelymatka Brightonin keskustan shoppailu- ja viihdealueille.

4. Malmaison Brighton

Malmaison Brighton on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee meren lähellä. Hotellissa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita, monipuolinen ravintola ja rentoutumiseen mahdollisuus spa-tiloissa. Hotellista on lyhyt kävelymatka Brightonin kuuluisalle kävelykadulle, The Lanesille.

5. Hotel Pelirocco

Hotel Pelirocco on ainutlaatuinen ja teemallinen boutique-hotelli, joka sijaitsee kivenheiton päässä merestä. Jokainen huone on sisustettu omalla teemallaan, kuten rockmusiikkiin tai 1970-luvun muotiin liittyen. Hotellissa on myös baari ja taidenäyttelytila.

Turvallisuus ja Terveys

1. Rikollisuus

Brighton and Hove on yksi Iso-Britannian turvallisimmista kaupungeista. Rikollisuustaso on keskimääräistä alhaisempi, ja vakavia rikoksia, kuten väkivaltaa ja ryöstöjä, esiintyy harvoin. Kuitenkin pienirikollisuutta, kuten varkauksia ja taskuvarkauksia, voi tapahtua erityisesti turistialueilla ja vilkkaissa paikoissa. On suositeltavaa noudattaa yleisiä varotoimia, kuten pitää arvotavaroita piilossa ja lukita pyörä.

Poliisivoimat

Brighton and Hoven alueella toimii Sussexin poliisilaitos, jonka tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta. Poliisivoimat ovat hyvin organisoituja ja valmiita vastaamaan hätätilanteisiin. Poliisiasemia ja hätäpuhelua (999) voi käyttää tarvittaessa apua pyytämiseen.

Terveyspalvelut

Brighton and Hove tarjoaa erinomaiset terveyspalvelut asukkailleen ja vierailijoilleen. Alueella on useita terveyskeskuksia, lääkäriasemia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Lisäksi kaupungissa on apteekkeja, joista voi ostaa tarvittavia resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Kiireellistä hoitoa tarvitseville on saatavilla myös päivystyspalveluita.

Kansanterveys

Brighton and Hove panostaa kansanterveysasioihin ja tarjoaa monia palveluita ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on edistää asukkaiden hyvinvointia. Kaupungissa on laaja valikoima urheilumahdollisuuksia, kuten uima-altaita, kuntokeskuksia ja ulkoilureittejä. Lisäksi kaupungin terveyskeskukset tarjoavat erilaisia terveysneuvontapalveluita, kuten rokotuksia, neuvolapalveluita ja tupakoinnin lopettamisen tukipalveluita.

Rannat ja Vesistöt:

1. Rantalaiturit:

Brighton and Hovessa on useita rantalaitureita, joista tunnetuin on Brightonin palatsimainen West Pier. Muita suosittuja rantalaitureita ovat Brightonin Palace Pier, Hoven rantalaituri ja Rottingdeanin rantalaituri.

2. Hiekkarannat:

Kaupungista löytyy useita hiekkarantoja, joista suosituimpia ovat Brighton Beach, Hove Beach ja Rottingdean Beach. Rannoilla voi rentoutua, ottaa aurinkoa ja nauttia merestä.

3. Kalliorannat:

Brighton and Hove tarjoaa myös kalliorantoja, joissa voi ihailla kaunista merimaisemaa ja kävellä rantakallioilla. Tunnetuimpia kalliorantoja ovat Brightonin ja Hoven lähistöllä sijaitsevat rannat, kuten Black Rock Beach ja Ovingdean Beach.

4. Merenrantapolut:

Brighton and Hovesta löytyy useita merenrantapolkuja, jotka tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden kävelyretkiin merenrannalla. Esimerkiksi Brightonin West Pieristä lähtee merenrantapromenadi, jota pitkin voi kävellä pitkälle Hoveen asti.

5. Brightonin satama:

Brighton Marina on suuri satama-alue, jossa voi ihastella veneitä ja nauttia meren läheisyydestä. Satamassa on myös ravintoloita, kauppoja ja aktiviteetteja, kuten purjehdusta ja kalastusta.

6. Brightonin Regency Square:

Regency Square on suljettu neliön muotoinen alue, joka kätkee sisäänsä upean kannen Kaakkois-Englannin kalkkikivikalliosta sekä puistoja, pensaita ja istutuksia. Alue tarjoaa kauniin näkymän merelle ja sen ympäristö on suosittu piknikpaikka.

Yöelämä ja Viihde Brighton and Hovessa:

1. Baarit ja pubit:

Brighton and Hove tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja pubeja. Alueelta löytyy perinteisiä brittipubeja, urheilubaareja, cocktail-baareja, klubeja ja monia muita vaihtoehtoja. Keskusta-alueella erityisen suosittuja baareja ovat esimerkiksi The Mash Tun, The Lanes ja The Mesmerist.

2. Klubit ja yökerhot:

Brighton and Hove tunnetaan myös vilkkaasta klubi- ja yökerhokohtaisesta. Alueella toimii useita klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Esimerkkejä suosituista klubeista ovat PRYZM, Coalition ja Patterns.

3. Elokuva- ja teatterielämykset:

Kaupungissa on useita elokuvateattereita ja teattereita, jotka tarjoavat monipuolisia elämyksiä. Brighton Dome, The Old Market ja Duke of York’s Picturehouse ovat esimerkkejä paikoista, joissa voi nauttia teatteri- ja elokuvaesityksistä.

4. Konserttien ja live-musiikin tapahtumat:

Brighton and Hove on elävän musiikin kannalta kiinnostava kohde, jossa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja muita live-musiikkitapahtumia. The Brighton Centre ja Concorde2 ovat suosittuja paikkoja, joissa esiintyy tunnettuja artisteja.

5. Ravintolat ja ruokailumahdollisuudet:

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureista, joista voi nauttia illallisella tai käydä syömässä yöelämän lomassa. Brighton and Hove tunnetaan erityisesti merenelävistä, mutta sieltä löytyy myös paljon muita ravintoloita, kuten italialaisia, intialaisia ja kiinalaisia ravintoloita.

6. Komedia- ja stand up -esitykset:

Brighton and Hove on tunnettu myös komedia- ja stand up -esityksistään. Komediafestivaalit, kuten Brighton Fringe, tarjoavat mahdollisuuden nauttia huumoria erilaisissa paikoissa kaupungissa.

7. Yöelämä meren rannalla:

Brightonin ranta-alueella on vilkas yöelämä tarjolla. Rantaklubien ja rantabaarien lisäksi Brightonin ranta tarjoaa myös mahdollisuuden viettää mukavia iltoja vaikka piknikin merkeissä auringon laskiessa.

Luontokohteet ja Retkeily

South Downs kansallispuisto

South Downs kansallispuisto sijaitsee Brightonin ja Hoven alueella ja se on Englannin uusin kansallispuisto. Alue tarjoaa upeita maisemia, laajoja niittyjä, vuoristopolkuja sekä kauniita kyliä. Kansallispuisto sopii hyvin patikointiin, pyöräilyyn, lintujen tarkkailuun ja piknikille.

Preston Park

Preston Park on kaunis puisto, joka sijaitsee Brightonin keskustassa. Puistossa on suuri nurmikenttä, lampi, kahvila ja lasten leikkipaikka. Lisäksi puistossa järjestetään usein tapahtumia ja festivaaleja.

Devil’s Dyke

Devil’s Dyke on luonnonkaunis rotko ja kansallispuisto Brightonin ja Hoven lähellä. Alueelle pääsee helposti bussilla tai kävellen. Devil’s Dykelta löytyy useita patikointipolkuja ja maisemat rotkosta ovat upeat. Alueella voi myös harrastaa liitovarjohyppäämistä.

Seven Sisters

Seven Sisters on rannikolla sijaitseva luonnonkaunis alue Brightonin ja Hoven lähistöllä. Alueella on kuuluisat valkoiset kalkkikivikalliot, jotka ovat suosittu nähtävyys. Alueella voi patikoida pitkin polkuja ja nauttia upeista maisemista. On tärkeää olla varovainen poluilla ja noudattaa turvallisuusohjeita, sillä kalliot voivat olla jyrkkiä ja vaarallisia.

Brighton ja Hove -rantakävely

Brightonin ja Hoven välillä kulkee kaunis rantakävelyreitti, joka tarjoaa upeat merinäkymät ja mahdollisuuden tutustua alueen luontoon kävellen. Reitti kulkee pitkin rantaviivaa ja matkalla voi nähdä esimerkiksi rannan hiekkadyynejä, kasvillisuutta ja lintuja. Rantakävelyreitti on suosittu ulkoilureitti paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Brighton and Hovessa:

Brightonin kuninkaallinen paviiljonki

Brightonin kuninkaallinen paviiljonki on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Brightonin kaupungissa. Se rakennettiin alun perin kuningatar Viktorian toimesta 1800-luvulla. Paviiljonki on tärkeä historiallinen symboli sekä Brightonin turistinähtävyys.

Brightonin museo ja taidegalleria

Brightonin museo ja taidegalleria on kulttuurikeskus, joka sijaitsee Brightonin sydämessä. Museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia, jotka kattavat eri aikakausia ja taiteen tyylisuuntia. Museo on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista ja kulttuurisista kohteista.

Pyhän Bartholomeuksen kirkko

Pyhän Bartholomeuksen kirkko on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee Brightonin kaupungissa. Kirkko on yksi kaupungin vanhimmista ja arkkitehtonisesti merkittävimmistä rakennuksista. Se tarjoaa rauhallisen tilan, jossa vierailla ja tutustua kaupungin uskonnolliseen historiaan.

Brightonin kalasatama

Brightonin kalasatama on historiallinen satama-alue, joka on toiminut tärkeänä kauppapaikkana jo satojen vuosien ajan. Satama-alueella on säilynyt paljon alkuperäisiä rakennuksia ja rakennelmia, jotka heijastavat sen merkitystä kaupungin historiassa.

St. Peterin kirkko

St. Peterin kirkko on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee Brightonin kaupungissa. Kirkko on yksi Brightonin tunnistettavimmista maamerkeistä ja se on rakennettu vuonna 1828. Kirkko tarjoaa uskonnollisen ja historiallisen kokemuksen kaupungissa vieraileville.

Brighthelmstone -näyttely

Brighthelmstone-näyttely on museo, joka käsittelee Brightonin ja sen ympäröivän alueen historiaa. Näyttelyssä on esillä erilaisia artefakteja, valokuvia ja tarinoita, jotka kertovat alueen kehityksestä ja tapahtumista vuosien varrella. Näyttely tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Brightonin historialliseen taustaan.

Panoraama- ja näköalapaikat Brighton and Hovessa

1. Brighton Beach

Brighton Beach on ranta-alue, josta avautuu kaunis näkymä Englannin kanaalille. Ranta-alueelta voi ihailla merimaisemia ja katsoa auringonlaskua.

2. Devil’s Dyke

Devil’s Dyke on kukkula-alue, josta voi ihailla upeita maisemia Brightonin ylle. Paikalta näkee kaupungin kattojen yli aina merelle saakka.

3. Brighton Pier

Brighton Pier on laituri, jolta voi ihailla kaunista merinäkymää ja katsoa pitkin rantaviivaa molempiin suuntiin. Laiturilta avautuu myös näkymä Brightonin ranta-alueelle ja kaupungin siluettiin.

4. i360 Observation Tower

i360 Observation Tower on näköalatorni, joka sijaitsee Brightonin rannalla. Tornin kapselista voi ihailla panoraamanäkymiä ylöspäin, josta näkyy kaupungin keskusta, ranta-alue ja meri.

5. Beachy Head

Beachy Head on valtava kalkkikivinen kallio, joka tarjoaa upeat näköalat Etelä-Englannin rannikolle. Paikalta voi nähdä pitkälle merelle sekä Brightoniin että Eastbourneen päin.

6. Seven Sisters

Seven Sisters on valkoisista kalkkikivikallioista koostuva alue, joka sijaitsee lähellä Brightonia. Sieltä avautuu upea näköala Englsannin kanaalille ja näkyy myös Brightonin kaupunki kauempana.

7. Hollingbury Hill Fort

Hollingbury Hill Fort on antiikin aikainen linnoitus, josta voi ihailla näkymiä Brightonin ylle. Paikalta voi nähdä kaupungin keskustan ja myös merenpinnan ylle. Linnoitukselta näkee myös ympäröivään maaseutuun.

8. Race Hill

Race Hill on kukkula, jolta voi ihailla panoraamanäkymää kaupungin ylle. Paikalta voi nähdä Brightonin ranta-alueen ja keskustan, sekä maisemia ympäröiviin kyliin ja maaseutuun päin.Kohteen sijainti maa on Yhdistynyt kuningaskunta.

Jätä kommentti