Halvat lennot Brno

Nähtävyydet ja kohteet

1. Brnon linna ja Spilberkin linna

Brnon linna on historiallinen linna, joka sijaitsee Brnon keskustassa. Linna on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja siellä on useita näyttelyitä, kuten Taidehalli ja Historiallinen museo. Spilberkin linna sijaitsee myös Brnon keskustassa ja se on tunnettu vankimielisairaalarin rakennuksestaan. Linnassa on myös näyttelyitä ja näköalatasanne, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin.

2. Vila Tugendhat

Vila Tugendhat on modernistinen rakennus Brnon keskustassa. Se on suunniteltu arkkitehti Ludwig Mies van der Rohen toimesta ja se edustaa funktionalistista arkkitehtuuria. Rakennus on avoin yleisölle ja siellä voi tutustua modernin arkkitehtuurin historiaan.

3. Brnon eläintieteellinen puutarha

Brnon eläintieteellinen puutarha sijaitsee kaupungin keskustasta hieman etelään. Puutarhassa voi nähdä laajan valikoiman eläimiä eri elinympäristöissä. Puutarhassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja eläinlajeihin keskittyviä näyttelyitä.

4. Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee Brnon keskustassa. Museossa voi tutustua luonnonhistorian eri osa-alueisiin, kuten paleontologiaan, geologiaan ja eläintieteeseen. Siellä on myös laaja kokoelma fossiileita ja näyttelyitä, jotka havainnollistavat elämän kehitystä maapallolla.

5. Päärautatieasema

Brnon päärautatieasema sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on historiallinen ja arkkitehtonisesti merkittävä rakennus, jonka suunnitteli arkkitehti Josef Fanta. Päärautatieasemalta voi matkustaa eri puolille Tšekkiä ja Eurooppaa.

6. St. Peter ja Paulin katedraali

St. Peter ja Paulin katedraali sijaitsee Spilberkin linnan lähellä. Se on goottilaistyylinen katedraali, joka valmistui 1400-luvulla. Katedraalissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja siellä on myös näyttelyitä ja konsertteja.

7. Tugendhat-hautausmaa

Tugendhat-hautausmaa sijaitsee Brnon keskustassa ja se on yksi kaupungin suurimmista hautausmaista. Siellä on useita historiallisia hautakiviä ja muita muistomerkkejä. Hautausmaa on rauhallinen ja vihreä alue, jossa voi kävellä ja tutustua kaupungin historiaan.

8. Spielbergin keskiaikainen kaupunki

Spielbergin keskiaikainen kaupunki sijaitsee hieman Brnon ulkopuolella. Kaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä ja siellä on useita historiallisia rakennuksia, kuten kirkkoja ja linnoja. Kaupungin kapeat kujat ja kiviset talot luovat tunnelmallisen ympäristön, jossa voi tutustua menneiden aikojen tunnelmaan.

Kulttuuri ja Historia

Pääkirjasto Brno

Pääkirjasto Brno, leipäpuun talo, aloitti toimintansa vuonna 1903. Se on yksi suurimmista ja arvostetuimmista kirjastoista Tšekin tasavallassa. Sen kokoelmissa on yli 1,2 miljoonaa painettua teosta ja se tarjoaa laajan valikoiman palveluita, kuten lukusaleja, lainaus- ja palautusautomaatteja sekä erikoiskokoelmia.

Špilberk-linna

Špilberk-linna on ikoninen linnake, joka sijaitsee Brnon kaupungin keskustassa. Linna rakennettiin alun perin 1200-luvulla, ja se on toiminut vankilana, linnoituksena ja sotilaallisena tukikohtana eri aikakausina. Nykyään linna toimii museona ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Tšekin historian eri vaiheisiin.

Moravská galerie

Moravská galerie, eli Moravian galleria, on merkittävä taidemuseo Brnossa. Se esittelee laajan kokoelman tšekkiläistä ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat kiinnostavan katsauksen taiteen maailmaan.

Brnon observatorio

Brnon observatorio on tärkeä tiede- ja tutkimuslaitos, joka on perustettu jo vuonna 1924. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua tähtitieteeseen ja avaruuden tutkimukseen. Observatorio järjestää opastettuja kierroksia sekä tarjoaa mahdollisuuden tarkkailla taivaankappaleita sen teleskoopeilla.

Brava-oopperatalo

Brava-oopperatalo on arvostettu musiikkiteatteri Brnon keskustassa. Rakennus valmistui vuonna 1884 ja se on arkkitehtonisesti vaikuttava. Oopperatalossa järjestetään erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä, mukaan lukien oopperaa, balettia ja konsertteja.

Brnon adventtikirkko

Brnon adventtikirkko on historiallinen kirkko, joka tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan ja upeasta sisustuksestaan. Kirkko rakennettiin vuonna 1932 ja se on suosittu paikka niin uskonnollisten tilaisuuksien kuin kulttuuritapahtumienkin järjestämiseen. Kirkon läheisyydessä sijaitsee myös viihtyisiä puistoja, joissa voi rentoutua.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset tšekkiläiset ravintolat

Tšekkiläiset ravintolat Brnossa tarjoavat perinteisiä tšekkiläisiä ruokia, kuten gulassia, lihapullia, erilaisia liharuokia ja paikallisia oluita. Näissä ravintoloissa voi kokea aidon tšekkiläisen tunnelman ja nauttia perinteisestä tšekkiläisestä ruoasta.

2. Kansainväliset ravintolat

Brnossa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella eri maiden keittiöitä. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia, intialaisia ja japanilaisia ravintoloita, joten jokainen löytää varmasti suosikkikeittiönsä edustajan.

3. Modernit ravintolat ja bistrot

Brnossa on myös moderneja ravintoloita ja bistrot, jotka tarjoavat innovatiivisia ruokakokemuksia. Näissä ravintoloissa korostuvat tyylikäs sisustus, uudet ruoanlaittotrendit ja kokeelliset maut. Ruoka on usein tyyliteltyä ja annokset ovat visuaalisesti kauniita.

4. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on myös paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi löytää herkullisia leivonnaisia, kahvia ja muita virvokkeita. Näissä paikoissa voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja paikallisten leipomotuotteiden mausta.

5. Reilun kaupan ravintolat ja kahvilat

Brnossa on myös muutamia reilun kaupan ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat eettisiä ja kestävästi tuotettuja ruokia ja juomia. Näissä paikoissa voi nauttia ruoasta hyvällä omallatunnolla ja tukea samalla kestävää kehitystä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri Brnossa on paljon kulttuurillisia aktiviteetteja, kuten teattereita, oopperatalo ja modernia taidetta tarjoavia gallerioita. Tunnetuin kulttuuritapahtuma on Brnon kansainvälinen teatterifestivaali, joka järjestetään joka vuosi kesäkuussa.

Ravintolat ja kahvilat

Brno tarjoaa monenlaisia ravintoloita ja kahviloita erilaisiin makumieltymyksiin. Kaupunki on erityisen kuuluisa paikallisista viineistään ja oluistaan. Brnossa voi nauttia perinteisistä tšekkiläisistä ruuista, kansainvälisistä herkuista sekä erilaisista kahviloiden tarjoamista leivonnaisista ja kahvista.

Ostokset

Brnossa on useita ostoskeskuksia, joista löytyy sekä kansainvälisiä merkkituotteita että paikallisia erikoisuuksia. Kaupungilla on myös vilkas torikulttuuri, jossa voi ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia tuotteita.

Ulkoilu

Brnossa on useita viheralueita ja puistoja, joissa voi nauttia ulkoilusta ja piknikistä. Kaupunki on ympäröity kauniilla luonnolla, mikä tarjoaa mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn. Brnon lähellä sijaitsee myös suuri luonnonsuojelualue, jossa voi harrastaa erilaisia ulkoilulajeja.

Nähtävyydet

Brno tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Spilberkin linna ja Petrov-näkötorni, jotka tarjoavat upeita näkymiä kaupunkiin. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat libertasin patsas, vanha raatihuone ja Brnon maanalainen kierros.

Urheilu

Brnossa on mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, jääkiekkoa ja tennis. Kaupungissa on useita urheiluhalleja, kuntokeskuksia ja uima-altaita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kuntoiluun ja urheiluun. Lisäksi Brnossa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja.

Viihde

Brnossa löytyy useita viihdepalveluita, kuten elokuvateattereita, keilahalleja ja biljardisaleja. Kaupungista löytyy myös useita baareja, klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat viihdettä ja musiikkia eri makuun. Brnossa järjestetään myös erilaisia konse

Suositut hotellit

1. Hotel Continental Brno
Hotel Continental Brno sijaitsee keskeisellä paikalla Brnon keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita. Hotellista on helppo kävellä kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin, kuten Brnon linnaan ja Luonnonhistorialliseen museoon. Hotellissa on myös ravintola ja ilmainen Wi-Fi.

2. Barceló Brno Palace
Barceló Brno Palace sijaitsee uusrenessanssityylisessä rakennuksessa, joka on rakennettu 1800-luvulla. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia. Hotellista on näkymät Brnon historiallisen keskustan ylle. Hotellissa on myös kuntosali, sauna ja ravintola.

3. Grandhotel Brno
Grandhotel Brno sijaitsee Brnon päärautatieaseman vieressä ja tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on perinteinen sisustus. Hotellista on näkymät kauniille pelaajatorille ja muihin keskustan nähtävyyksiin. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

4. Hotel Augustus et Otto
Hotel Augustus et Otto on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Brnon keskustassa. Hotellin huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niissä on antiikkikalusteita. Hotellissa on myös tyylikäs ravintola.

5. Hotel Royal Ricc
Hotel Royal Ricc sijaitsee keskeisellä paikalla Brnon keskustassa ja tarjoaa tilavia huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellista on kävelymatka kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin, kuten Brnon linnaan ja Petrov-kukkulalle. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

6. Best Western Premier Hotel International Brno
Best Western Premier Hotel International Brno sijaitsee Brnon keskustassa ja tarjoaa elegantteja ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita. Hotellin ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ja perinteisiä tsekkiläisiä ruokia. Hotellissa on myös wellness-alue, jossa on sauna ja poreallas.

7. Hotel Grandezza
Hotel Grandezza sijaitsee uusrenessanssityylisessä rakennuksessa Brnon historiallisessa keskustassa. Huoneet ovat tilavia ja niissä on ylellinen sisustus. Hotellista on kävelymatka kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin, kuten Luonnonhistorialliseen museoon ja Moravan galleriaan. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus ja terveys

1. Rikollisuus

Brno on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuustaso on melko alhainen. Pieniä varkauksia ja taskuvarkauksia saattaa kuitenkin esiintyä erityisesti turistikeskuksissa ja julkisissa liikennevälineissä, joten matkailijoilta suositellaan normaalia varovaisuutta ja huolellisuutta omaisuuden kanssa.

2. Liikenne

Brnon liikennejärjestelmä on yleisesti ottaen hyvä ja turvallinen. Julkinen liikenne, kuten bussit ja raitiovaunut, ovat luotettavia ja tarjoavat hyvät yhteydet eri puolille kaupunkia. Liikennesääntöjä tulee noudattaa tarkasti, ja kävelykaduilla sekä pyöräteillä liikuttaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota muiden liikkujien turvallisuuteen.

3. Päivystyspalvelut

Brnossa on tarjolla kattavat päivystyspalvelut terveydenhuollon tarpeisiin. Päivystyspoliklinikat ja sairaalat ovat hyvin varusteltuja ja tarjoavat laadukasta hoitoa ympäri vuorokauden. Kiireettömissä tapauksissa suositellaan hakeutumaan ensisijaisesti omalle terveysasemalle.

4. Matkustusturvallisuus

Brnoon matkustettaessa matkailijoille suositellaan tarkistamaan ajantasaiset matkustustiedotteet omalta maan viranomaiselta. Yleisesti ottaen Brno on turvallinen matkustuskohde, mutta maahan saapuessa on hyvä olla tietoinen yleisistä matkustusturvallisuuteen liittyvistä suosituksista, kuten arvoesineiden huolellisesta säilytyksestä ja varovaisuudesta tuntemattomien kanssa.

5. Terveydenhuolto

Terveydenhuoltopalvelut Brnossa ovat korkeatasoisia. Kaupungista löytyy useita laadukkaita sairaaloita, klinikoita ja apteekkeja. Muista tarkistaa henkilökohtainen sairausvakuutuskattavuus ennen matkaa ja ottaa mukaan tarvittavat reseptit ja lääkkeet.

Rannat ja Vesistöt:

1. Brno Reservoir:

Brnoon rakennettu Brno Reservoir on suosittu paikka viettää aikaa rannalla ja harrastaa erilaisia vesitoimintaan liittyviä aktiviteetteja. Reservuaari tarjoaa monia mahdollisuuksia kuten uiminen, aurinkotuoleilla rentoutuminen, veneily, purjelautailu ja kalastus.

2. Veveří Castle Beach:

Veveří Castle Beach on upea paikka nauttia kesäpäivästä Brnon lähellä. Ranta sijaitsee Brno Reservoirin rannalla ja tarjoaa hienon hiekkarannan lisäksi upeat näkymät Veveří-linnalle. Rannalla on myös grillipaikkoja, joissa voi valmistaa omia eväitä.

3. Kolejkovy Dul Beach:

Kolejkovy Dul Beach on viehättävä ranta, joka sijaitsee pohjoisessa Brno Reservoirin rannalla. Ranta on tasainen ja hiekkainen, mikä tekee siitä sopivan paikan aurinkoa ottamiseen ja piknikin järjestämiseen. Rannalla löytyy myös lasten leikkipaikka.

4. Riviera Beach:

Riviera Beach on Brnon keskustassa sijaitseva hiekkaranta, joka on suosittu etenkin paikallisten keskuudessa. Rannalla on uima-allas, jossa voi virkistäytyä ja nauttia auringosta. Lisäksi alueella on erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat virkistäviä juomia ja ruokaa rannalla viihtyville.

5. Pod Palavou Beach:

Pod Palavou Beach on yksi Brnon suosituimmista rannoista, ja se sijaitsee romanttisen Palava-vuoren lähellä. Ranta tarjoaa upeat maisemat ja hiekkarantaa, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Alueelta löytyy myös ravintoloita ja muita palveluita rannalla vierailijoille.

Yöelämä ja Viihde

1. Konsertit ja musiikki

Brnossa järjestetään useita konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä. Suosittuja paikkoja musiikin ystäville ovat konserttisali Janáček Brno ja musiikkiklubi Fléda. Kaupungista löytyy myös monia baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia elävää musiikkia.

2. Baarit ja pubit

Brno tarjoaa laajan valikoiman baareja ja pubeja, jotka sopivat erilaisiin makuun. Voit valita perinteisen tšekkiläisen pubin tai kansainvälisen baarin, jossa voit kokeilla erilaisia oluita ja muita juomia. Suosittuja alueita baarikierrokselle ovat Zelný trh, Jakubské náměstí ja Veveří-katu.

3. Klubit ja yökerhot

Brnossa on useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdetarjontaa. Voit bailata yömyöhään asti electro-tanssimusiikin tahdissa klubissa Fleda tai kokea Brnon underground-klubien tunnelman. Nupu Club, Livingstone Club ja Metro Music Bar ovat myös suosittuja yöelämän kohteita.

4. Teatteri ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa, kuten draamaa, musiikkiesityksiä ja komediaa. Suositeltavia ovat Janáčekin teatteri, Mahenin teatteri ja Divadlo Bolka Polívky -teatteri. Lisäksi Brnossa järjestetään erilaisia tanssi- ja balettiesityksiä.

5. Elokuvateatterit

Brnossa on useita elokuvateattereita, joissa voit nauttia sekä paikallisesta että kansainvälisestä elokuvatarjonnasta. Zlatý anděl, Scala ja Kino Art ovat suosittuja elokuvateattereita, joissa näytetään laaja valikoima erilaisia elokuvia.

6. Kasinot

Kaupungissa on myös useita kasinoita, joissa voit kokeilla onneasi erilaisissa peleissä. Grand Casino Brno ja Casino 777 Brno ovat suosittuja kasinokohteita, joissa voit pelata erilaisia pöytäpelejä, kuten rulettia, pokeria ja blackjackia.

7. Festivaalit ja tapahtumat

Brnossa järjestetään vuosittain monia festivaaleja ja tapahtumia eri teemoilla. Suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi Ignis Brunensis -tulifestivaali, Brněnské kulturní léto -kulttuurifestivaali ja Mezinárodní orchestr Pueri Cantores -kuorofestivaali. Näissä tapahtumissa pääset nauttimaan musiikista, tanssista ja muista viihdemuodoista.

Luontokohteet ja retkeily Brnossa

Lednice-Valtice Cultural Landscape

Brnon lähellä sijaitseva Lednice-Valtice Cultural Landscape on Unescon maailmanperintökohde, joka tarjoaa upeita luontomaisemia ja historiallisia nähtävyyksiä. Alueella on useita linnoja ja palatseja, kuten Lednicen linna ja Valticen palatsi, sekä laaja puisto, joka on täynnä kauniita puutarhoja, lampia ja metsiä. Alueella voi tehdä kävely- tai pyöräretkiä, ja siellä järjestetään myös veneily- ja ratsastusmahdollisuuksia.

Punkva Caves

Brnon lähellä sijaitsevat Punkva-luolat ovat yksi Tsekin tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Luolasto on tunnettu valtavasta Amfiteatterisalistaan ja syvimmästä luolajärvistöstä Euroopassa. Vierailijat voivat tutustua luolastoon opastetuilla kierroksilla, jotka vievät läpi upeiden stalagmiittien ja stalaktiittien.

Sovinec Hill

Sovinec Hill on suosittu retkikohde Brnon ympäristössä. Se on korkea kukkula, jolta avautuu upea näköala ympäröivään maaseutuun. Sovinecin huipulle pääsee helposti kävellen tai pyöräillen, ja siellä on myös piknik-alue ja ravintola. Kukkulan juurella on myös pieni maalauksellinen kylä, jossa voi tutustua paikalliseen maaseutuelämään.

Spilberk Castle

Spilberkin linna on yksi Brnon tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä, mutta se tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia luontoretkeilyyn. Linna sijaitsee kukkulalla, jolta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Linnan ympärillä on myös kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi kävellä ja rentoutua. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja ulkoilmakonsertteja.

Brno Dam

Brnon tekojärvi eli Brno Dam on suosittu retkikohde, erityisesti kesäisin. Järven ympärillä on laaja vihreä alue, jossa on mahdollisuus retkeilyyn, pyöräilyyn ja piknikillä oloon. Järveä ympäröi myös uimarantoja, joissa voi viilentää itseään kuumina kesäpäivinä. Brno Damilla on myös purjelautailu- ja vesihiihtomahdollisuuksia.

Hohe Wand

Hohe Wand on yksi Brnon lähellä sijaitsevista luonnonsuojelualueista, joka tarjoaa upeita retkeilymaastoja. Alueella on merkittyjä vaellusreittejä, joista voi valita sopivan pituuden ja vaikeustason. Hohe Wandilta avautuu upea näkymä ympäröivään maastoon, mukaan lukien Brnon kaupunkiin. Alueella voi myös boulderoida, kiipeillä suojattuja reittejä ja jopa parantaa hieman lumilautataitoja talvisin.

Moravian Karst

Moravian Karst (Moravský kras) on laaja kalkkikiviluolasto Brnon lähellä. Alueella on useita upeita luola- ja luonnonnähtävyyksiä, kuten Punkva-luolat ja Macocha-rotko. Vierailijat voivat tutustua luolastoon opastetuilla kierroksilla tai lähteä patikoimaan jollekin alueen monista vaellusreiteistä. Moravian Karstilla on myös mahdollisuus maastopyöräilyyn ja ratsastukseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Vuorikirkko (Hory)

Vuorikirkko sijaitsee Brnon lähellä olevassa Kačírin kaupunginosassa. Se on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen symboli alueella. Kirkko rakennettiin 1700-luvulla ja se on osittain veistetty kallioon. Se tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja on suosittu vierailupaikka matkailijoille.

Brnon linna (Špilberk)

Brnon linna, nimeltään Špilberk, sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustassa. Linnan historia ulottuu yli tuhat vuotta taaksepäin, ja se on toiminut muun muassa kuninkaallisena linnana, vankilana ja nykyään museona. Vierailijat voivat kävellä linnan muureilla ja tutustua sen historiaan ja näyttelyihin.

Piispanlinna (Biskupský hrad)

Piispanlinna on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Petrov-kukkulalla Brnon keskustassa. Linna on peräisin 1200-luvulta ja toimii nykyään Moravian museon kotina. Linna tarjoaa näyttelyitä, jotka kattavat laajan valikoiman aiheita, kuten arkeologiaa, taidetta ja historiaa, ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia alueen menneisyydestä.

Pyhän Jaakobin kirkko (Kostel svatého Jakuba)

Pyhän Jaakobin kirkko on keskiaikainen kirkko, joka sijaitsee Brnon vanhassakaupungissa. Kirkko tunnetaan erityisesti sen goottilaisesta arkkitehtuurista ja upeasta Pyhää Bonifatiusta kuvittavasta veistoksesta. Kirkko on edelleen aktiivinen hengellinen keskus, mutta se on myös suosittu vierailukohde historiallisesta arvostaan.

Cabbage Market (Zelný trh)

Cabbage Market on historiallinen kauppatori, joka on ollut toiminnassa yli 700 vuotta. Tällä vilkkaalla torilla voi tutustua Brnon paikalliseen ruokakulttuuriin ja ostaa tuoreita tuotteita paikallisilta viljelijöiltä. Torilla sijaitsee myös Pyhän Thomas Becketin kirkko, jossa voi ihailla upeaa barokkitaidetta.

Punainen kirkko (Kostel Panny Marie na Spilce)

Punainen kirkko on yksi Brnon tunnetuimmista maamerkeistä. Se sijaitsee Spilka-puiston vieressä vanhassakaupungissa. Kirkko on saanut nimensä punaisesta kivestä, josta se on rakennettu. Kirkko on peräisin 1200-luvulta ja tarjoaa vierailijoille upeat näkymät kaupunkiin sekä tilaisuuden tutkia sen historiallista arvoa ja arkkitehtuuria.

Železná and Kapucínské kapli (Železná ja Kapusiinien kappelit)

Železná-kappeli ja Kapusiinien kappeli ovat kaksi uskonnollista kohdetta Brnossa, jotka ovat yhdistettyjä maanalaisella käytävällä. Železná-kappeli on goottilainen kappeli, joka sijaitsee Saint Jamesin kirkon vieressä. Kapusiinien kappeli on piispanlinnan lähellä sijaitseva rakennus, joka on omistettu kapusiinimunkkien veljeskunnalle. Molemmat kappelit tarjoavat vierailijoille mielenkiintoista uskonnollista ja historiallista tietoa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Špilberkin linna

Špilberkin linna sijaitsee Brnon kaupungin keskustassa ja se tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Linnan tornista avautuu laaja panoraamamaisema kaupunkiin ja sen ympäristöön.

2. Petrov-kukkula

Petrov-kukkula sijaitsee Brnon vanhassakaupungissa. Tältä kukkulalta voi ihailla kaunista näköalaa kaupunkiin ja sen ympäristöön. Näköalapaikalta voi erottaa muun muassa Brnon linnaan, katedraaliin ja keskustan rakennuksiin.

3. Veveří-linna

Veveří-linna sijaitsee Brnon lähellä olevalla Roketná-järvellä. Linna tarjoaa upeat näkymät järvelle ja sen ympäröivään luontoon. Näköalapaikalta voi nähdä myös Brnon kaupungin taustalla.

4. Spielbergin linna

Spielbergin linna sijaitsee Brnon ulkopuolella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Korkealta linnan alueelta voi ihailla laajaa panoraamaa ja nähdä Brnon kaupungin sekä sen ympärillä olevat viinitarhat.

5. Kraví Hora

Kraví Hora on Brnon korkein kohta ja se sijaitsee eteläisessä osassa kaupunkia. Tältä näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattoja sekä maisemia ympäröivään maaseutuun. Kraví Horasta avautuu myös upeat näkymät Brnon katedraalille.

6. Brněnské kolo

Brněnské kolo, eli Brnon pyörä, on näkötorni, joka sijaitsee Brnon keskustan tuntumassa. Tornista voi ihailla kaupungin siluettia ja nähdä kauas yli kaupungin. Tämä näköalapaikka tarjoaa upeat maisemat niin päivällä kuin illallakin.

7. Santova-kukkula

Santova-kukkula sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät Brnon ympäröiviin kukkuloihin sekä kaupungin maamerkkeihin. Tältä näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kauneutta ja sen arkkitehtuuria.

8. Rozhledna Babí lom

Rozhledna Babí lom on näkötorni, joka sijaitsee Brnon laitamilla. Tornista voi ihailla upeat panoraamanäkymät Brno-järvelle ja sen ympäristöön. Tämä näköalapaikka tarjoaa myös upeat näkymät metsiin ja luonnonkauniiseen ympäristöön.Kohteen sijainti maa on Tšekki.

Jätä kommentti