Halvat lennot Budva

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha kaupunki

Budvan vanha kaupunki on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Se on keskiaikainen linnoitettu kaupunki, jossa on kapeita kujia, kivotaloja ja linnoja. Vanhan kaupungin sisällä on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Pyhän Ivanin kirkko, Pyhän Marian kirkko ja Vanhan kaupungin muurit.

Sveti Stefan

Sveti Stefan on saari, joka sijaitsee Budvan edustalla. Saari on kuuluisa historiallisesta kaupungistaan, joka koostuu pienistä kivitaloista ja kapeista kujista. Sveti Stefan on yksi Montenegron ikonisimpia nähtävyyksiä ja nykyään se toimii ylellisenä hotellina.

Becici Beach

Becici Beach on yksi Budvan suosituimmista rannoista. Se on pitkä hiekkaranta, joka tarjoaa upean näkymän Adrianmerelle. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, rantabaareja ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Ada Bojana

Ada Bojana on joki- ja saariluonnonmuodostelma lähellä Budvaa. Se on suosittu kohde erityisesti surffareiden ja leijasurffaajien keskuudessa. Alueella voi myös nauttia kauniista luonnosta, rentoutua rannoilla ja kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja.

Ploce Beach

Ploce Beach on yksi Budvan hienoimmista rannoista. Se on pieni ja hiekkainen poukama, joka tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle ja ympäröivään maisemaan. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, rantaravintoloita ja mahdollisuus vuokrata veneitä tai vesiskoottereita.

Maatilavierailut

Budvan ympäristössä on useita maatiloja, joissa voi vierailla ja tutustua paikalliseen maatalouteen. Maatilavierailuihin kuuluu yleensä opastettu kierros, jossa pääsee tutustumaan tilan eläimiin, puutarhoihin ja perinteiseen ruoantuotantoon. Joillakin tiloilla on myös mahdollisuus maistella paikallisia tuotteita tai osallistua ruoanlaittokursseille.

Kulttuuri ja Historia

Bidvan linnoitus

Budvan linnoitus on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Linnoitus on rakennettu vuonna 840, ja se on yksi Montenegron vanhimmista linnoituksista. Linnoitus tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan, ja sen alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Sveti Ivanin kirkko

Sveti Ivanin kirkko, eli Pyhän Johanneksen kirkko, on Serbian ortodoksisen kirkon kirkko Budvan vanhassakaupungissa. Kirkko on rakennettu 1600-luvulla ja se on omistettu Pyhälle Johannekselle, joka on Budvan suojeluspyhimys. Kirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja siellä säilytetään kallisarvoisia ikoneita ja muita uskonnollisia esineitä.

Budva Teatteri

Budva Teatteri sijaitsee kaupungin keskustassa ja se on yksi Montenegron tunnetuimmista teattereista. Teatterissa esitetään erilaisia teatteriesityksiä, musikaaleja, oopperoita ja konsertteja. Täällä voi nauttia laadukkaasta viihteestä ja osallistua kulttuuritapahtumiin.

Arkeologinen museo Budva

Arkeologinen museo Budva on museo, jonka tarkoituksena on esitellä Budvan alueen arkeologista historiaa. Museossa on laaja kokoelma antiikin aikaisia esineitä, kuten kuvanveistoksia, keramiikkaa ja koruja. Lisäksi museossa on näyttelyitä, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista.

Muut historialliset rakennukset ja kohteet

Budvassa on lukuisia muita historiallisia rakennuksia ja kohteita, jotka kannattaa tutustua. Näihin kuuluu esimerkiksi Podmainen luostari, joka on Montenegron vanhin toimiva luostari, ja Kotovon linnoitus, joka sijaitsee ylhäällä rinteellä tarjoten upeat näköalat kaupunkiin ja Adrianmerelle. Lisäksi kaupungissa on paljon vanhoja kirkkoja, toreja ja kapeita kujia, jotka luovat ainutlaatuisen historiallisen tunnelman.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset ruokalajit

Budvassa voit nauttia perinteisistä Montenegron ruokalajeista, kuten Njeguški pršut (sianlihavalmiste), kiseli kupus (hapankaali) sekä erilaiset juustot, kuten kajmak. Voit myös kokeilla ”ćevapčićeja”, mikä on Balkanin alueella suosittu lihavarrasruoka.

Ravintolat

Budva tarjoaa monipuolisia ruokailumahdollisuuksia eri budjeteille ja makutottumuksille. Vanhassakaupungissa ja sen lähialueilla on useita pieniä ja viehättäviä ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisistä montenegrolaisista ruokalajeista. Lisäksi kaupungista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, kuten pizzerioita, sushibaareja ja mereneläviin erikoistuneita ravintoloita.

Ravintoloiden hintataso

Ravintoloiden hintataso Budvassa vaihtelee. Pienemmissä perinteisissä ravintoloissa hinnat voivat olla edullisempia, kun taas hieman hienostuneemmissa ravintoloissa hinnat ovat korkeammat. Hintataso riippuu myös ravintolan sijainnista ja tarjoilun tasosta.

Suosituimmat ravintola-alueet

Budvan Vanhakaupunki on suosittu alue, jossa on useita ravintoloita ja kahviloita. Sieltä löytyy perinteisiä montenegrolaisia ravintoloita sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja. Myös Budvan satama-alueella on ravintoloita, joissa voi nauttia merenelävistä ja paikallisista ruokalajeista. Kotorinlahdella sijaitsevat ravintolat tarjoavat upean näköalan ja tunnelman.

Ruokailu merenrannalla

Budvassa on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka sijaitsevat merenrannalla. Näissä ravintoloissa voit nauttia ruoasta samalla kun ihailet Adrianmeren kaunista maisemaa. Tarjolla on sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja, ja voit kokea Montenegron vieraanvaraisuuden ja rentouden meren äärellä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannat

– Budvassa on useita upeita rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Tunnetuimpia rantoja ovat esimerkiksi Slovenska Plaža, Mogren Beach ja Jaz Beach.
– Rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten snorklaukseen, vesihiihtoon ja vesiskootteriajeluun.

Sporttikeskukset

– Budvassa on useita urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten golfia, tennisä, jalkapalloa ja koripalloa.
– Joissakin keskuksissa on myös kuntosaleja ja uima-altaita, joissa voi pysyä aktiivisena ja treenata fyysistä kuntoa.

Sukellus

– Budvassa on mahdollista osallistua sukelluskursseille ja tehdä sukellusretkiä Adrianmeren upeisiin vedenalaisiin maisemiin.
– Sukelluksella voi nähdä kauniita koralliriuttoja, värikkäitä kaloja ja mahdollisesti jopa merikilpikonnia.

Veneily ja purjehdus

– Budvasta käsin voi vuokrata veneitä ja purjehtia Adrianmerellä.
– Veneillessä voi tutustua lähisaariin ja rannikkoon sekä nauttia upeista näkymistä ja rauhallisesta merenkulusta.

Retkeily ja patikointi

– Budvan ympäristössä on upeita luontokohteita, joissa voi harrastaa retkeilyä ja patikointia.
– Esimerkiksi Lovćenin kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat ja patikkareitit, joista voi nauttia ja tutustua alueen luontoon.

Historialliset nähtävyydet

– Budvassa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanha kaupunki, jonka kapeilla kujilla voi kuljeskella ja ihailla vanhoja rakennuksia ja muureja.
– Lisäksi Budvasta on helppo tehdä retkiä lähialueen historiallisiin kohteisiin, kuten Kotorin vanhaankaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde.

Suositut hotellit Budvassa

Hotel Budva

Hotel Budva on suosittu hotelli Budvan keskustassa. Se tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja ilmastointi. Hotellin ravintolassa voi nauttia kansainvälisiä ja paikallisia ruokia, ja kesäterassilta avautuu upea näköala Adrianmerelle.

Avala Resort & Villas

Avala Resort & Villas sijaitsee rannalla, lähellä Budvan vanhaa kaupunkia. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on oma parveke ja merinäköala. Useissa hotellin ravintoloissa voi nauttia kansainvälisiä ja paikallisia herkkuja sekä mereneläviä. Lisäksi hotellissa on ulkouima-allas, spa ja wellness-keskus.

Slovenska Plaza Resort

Slovenska Plaza Resort on suuri hotellialue Budvanlahden rannalla. Se tarjoaa majoitusta monissa eri korkeatasoisissa hotellirakennuksissa ja huoneistoissa. Alueella on useita ravintoloita, baareja ja uima-altaita, ja hotellivieraat voivat myös käyttää rantaa maksutta. Lisäksi resortissa järjestetään erilaisia aktiviteetteja ja viihdettä.

Hotel Splendid

Hotel Splendid sijaitsee Rafailovićin kylässä, noin 2 kilometrin päässä Budvasta. Hotelli tarjoaa luksushuoneita ja sviittejä, joissa on modernit mukavuudet ja merinäköala. Hotellin ravintoloissa voi nauttia sekä kansainvälistä että paikallista ruokaa, ja hotellissa on myös kasino, spa-keskus ja oma ranta.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Budva on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan silti noudattamaan tavanomaista varovaisuutta.
– Taskuvarkaudet ja autovarkaudet voivat olla harvinaisia, mutta matkailijoita kehotetaan silti pitämään huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja arvoesineistään.
– Lisäksi matkailijoita kehotetaan välttämään pimeitä ja huonosti valaistuja alueita sekä olemaan varovaisia vilkasliikenteisillä kaduilla.
– Alkoholin käyttö ja päihteiden käyttö julkisilla paikoilla on laitonta.

Lääketieteellinen apu

– Budvassa on useita lääkäriasemia, joissa voi saada hoitoa pienempiin sairauksiin ja vammoihin.
– Vakavissa tapauksissa suositellaan ottamaan yhteyttä lähimpään sairaalaan tai soittamaan hätänumeroon 112.
– Matkailijoita kehotetaan tarkistamaan, että matkavakuutus kattaa terveydenhuoltokulut ulkomailla.
– Budvassa on myös apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita lääkkeitä.

Vesiturvallisuus

– Veden laatu Budvassa ei aina ole paras mahdollinen, joten juomaveden suodattaminen tai pullotettu vesi on suositeltavaa.
– Uiminen Adrianmeressä Budvassa on yleisesti turvallista, mutta matkailijoita kehotetaan noudattamaan varovaisuutta ja uimaan vain merkittyjen uimapaikkojen lähellä.
– Ranta-alueilla on yleensä pelastajia valvomassa uimareita, mutta matkailijoita kehotetaan aina uimaan omalla vastuullaan.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

– Budvassa on useita kauniita rantoja, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa.
– Päärannalla, nimeltään Slovenska Plaza, on pitkä hiekkaranta, joka tarjoaa aurinkotuoleja ja rantalentopallokenttiä.
– Mogrenin rannat ovat myös suosittuja, ja ne koostuvat kahdesta rannasta, lähellä Budvan vanhaa kaupunkia.
– Jaz-ranta on yksi Montenegron suurimmista rannoista ja tunnetaan monista musiikkifestivaaleistaan.
– Bečićin ranta on pitkä ja hiekkainen ranta, joka sijaitsee Budvanlahdella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille.
– Muut rannat Budvassa ovat esimerkiksi Trsteno, Kamenovo, Pržno ja Lučice.

Vesistöt

– Budvanlahdella sijaitseva Budvan kaupunki on osa Adrianmeren rannikkoa ja tarjoaa kauniit merinäkymät.
– Kaupungin edustalla sijaitseva Sveti Nikola-saari on suosittu kohde retkeilijöille ja tarjoaa upeat snorklaamis- ja sukellusmahdollisuudet.
– Monet veneilyretket järjestetään Budvasta, joissa voi tutkia lähialueen luonnonkauniita rantapoukamia ja luolia.
– Tara-joessa, joka sijaitsee Budvasta länteen, voi nauttia koskenlaskusta ja melonnasta.
– Lisäksi Skutarijärvi, entinen suurin järvi Balkanilla, sijaitsee Budvan alueella ja on suosittu kalastajien ja veneilijöiden keskuudessa.

Yöelämä ja viihde Budvassa

1. Baarit ja klubit

Budva tarjoaa vilkkaan yöelämän baarien ja klubiensa ansiosta. Monet baarit sijaitsevat vanhassakaupungissa ja rannikkokadulla. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Trocadero, Casper Bar ja Paris Bar. Klubeista suosituimpia ovat Top Hill, Emporio ja Avala.

2. Ravintolat

Budvassa on laaja valikoima ravintoloita, joista löytyy vaihtoehtoja eri budjeteille ja ruokamieltymyksille. Ravintoloita on sekä vanhassakaupungissa että modernimmissa osissa kaupunkia. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Jardan Gurman Station, Jadran Kod Krsta ja Casper Seafood & Grill.

3. Konsertit ja tapahtumat

Budvassa järjestetään kesäisin useita konsertteja ja muita tapahtumia. Mogrenin rannalla ja vanhassakaupungissa on usein ilmaiskonsertteja ja festivaaleja. Lisäksi Budvassa on useita tapahtumapaikkoja, kuten Budva City Theatre, jossa voi nauttia teatteriesityksistä ja konserteista.

4. Yökerhot

Budvassa on useita yökerhoja, joista suurin ja tunnetuin on Top Hill. Se sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Top Hillin lisäksi suosittuja yökerhoja ovat Emporio ja Avala. Yökerhoissa voi nauttia DJ-musiikista ja tanssia aamuun asti.

5. Kasinot

Budvassa on myös useita kasinoita, joissa voi viettää iltaa uhkapelin parissa. Suosituimmat kasinot ovat Merit Casino Avala ja Maestral Resort & Casino. Näistä löytyy erilaisia peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokeriturnauksia.

6. Rantaklubit

Budva on tunnettu myös lukuisista rantaklubeista, joissa voi nauttia auringosta, musiikista ja virvokkeista meren äärellä. Suosituimpia rantaklubeja ovat esimerkiksi Mogren Beach Club, Trocadero Beach, Hawaii Beach Bar ja Blue Beach Club. Rantaklubit tarjoavat usein myös rantajuhlia ja DJ-esityksiä.

7. Baarinäytökset

Jotkut baarit ja klubit Budvassa tarjoavat erilaisia ​​esityksiä, kuten tanssiesityksiä tai livemusiikkia. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat esimerkiksi Casper Bar, joka tarjoaa usein livemusiikkia, ja Paris Bar, joka tunnetaan tanssiesityksistään.

8. Katuruoat ja myöhäisillan syöminen

Budvassa on myös mahdollisuus nauttia katuruoista ja myöhäisillan syömisestä. Rannikkoalueella ja vanhassakaupungissa on lukuisia katuruokakojuja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja, kuten cevapcicejä tai burekia. Lisäksi monissa ravintoloissa tarjoillaan ruokaa myöhään iltaan asti.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Lovćenin kansallispuisto

Lovćenin kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Budvasta itään. Puisto on kuuluisa upeista maisemistaan, jotka tarjoavat näkymän lähialueen vuorille ja Adrianmerelle. Alueella voi vaeltaa monilla eri reiteillä, jotka tarjoavat mahdollisuuden nähdä ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä.

2. Skadarsko järvi

Skadarsko järvi on Balkanin suurin järvi ja se sijaitsee noin 25 kilometriä Budvasta etelään. Järvi on suosittu retkeilykohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja tutustua alueen monipuoliseen linnustoon. Vesiaktiviteetit, kuten veneily ja kalastus, ovat myös suosittuja järven alueella.

3. Sveti Stefan

Sveti Stefan on pieni saari, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Budvasta etelään. Saari on tunnettu kauniista rannoistaan ja upeista maisemistaan. Saarelle pääsee kävellen polkua pitkin, ja siellä voi nauttia auringosta, uida kirkkaissa vesissä ja ihailla historiallisia rakennuksia.

4. Jaz Beach

Jaz Beach on yksi Budvan suosituimmista rannoista, joka sijaitsee noin 2,5 kilometriä kaupungin keskustasta länteen. Ranta on pitkä ja hienohiekkainen, ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet rentoutumiseen ja auringonottoon. Rannalta voi myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

5. Paštrovićin kylä

Paštrovićin kylä sijaitsee noin 10 kilometriä Budvasta itään. Kylä on tunnettu perinteisistä kivitaloistaan ja kauniista maisemistaan, jotka tarjoavat upeat näkymät Adrianmerelle. Alueella voi vaeltaa ja tutustua perinteiseen kylämaisemaan sekä nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

6. Monastery Podostrog

Monastery Podostrog on luostari, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Budvasta pohjoiseen. Luostari on perustettu 1600-luvulla ja se on edelleen toiminnassa. Alueella voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja ihailla kauniita maisemia. Luostari tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua hengelliseen toimintaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Orthdox-kirkko Sv. Troitsa

Sv. Troitsa on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja se on omistettu Pyhälle Kolminaisuudelle.

2. Santa Maria in Punta

Santa Maria in Punta on roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Kirkko on peräisin 800-luvulta ja sitä pidetään yhtenä historiallisesti merkittävistä rakennuksista alueella.

3. St. Ivan Kastel

St. Ivan Kastel on muinainen linnoitus, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Se on rakennettu keskiajalla ja sen päällä on myös pieni kirkko, joka on omistettu Pyhälle Johannekselle.

4. Kosmas ja Damianoksen kirkko

Kosmas ja Damianoksen kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa lähellä kaupungin muureja. Kirkko on peräisin 1500-luvulta ja se on omistettu Pyhille Kosmakselle ja Damianokselle.

5. Kotar-kreikkalainen ortodoksinen kirkko

Kotar-kreikkalainen ortodoksinen kirkko on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Kirkko on peräisin 1700-luvulta ja se on omistettu Pyhälle Kolminaisuudelle.

6. Cucek-niminen luostari

Cucek on ortodoksinen luostari, joka sijaitsee Budvasta itään noin kolmen kilometrin päässä. Se on perustettu keskiajalla ja siellä on useita kirkkoja ja rakennuksia, kuten Pyhän Georgen kirkko ja Pyhän Barbaran kirkko.

7. Budvan muurit

Budvan muurit ovat historiallinen nähtävyys, jotka kiertävät Budvan vanhankaupungin. Ne rakennettiin keskiajalla suojaksi kaupungille ja niitä on osittain säilynyt tähän päivään asti. Muureilla on myös useita tornien raunioita, kuten Bastion Citadel ja Bastion Sunrise.

8. Dukljan linna

Dukljan linna sijaitsee Budvasta etelään noin 5 kilometrin päässä. Se on keskiaikainen linnoitus, joka oli osa Dukljan kuningaskuntaa. Linna on osittain raunioina, mutta sen jäänteiden avulla voi saada käsityksen alueen historiasta.

9. Maliks-palatsi

Maliks-palatsi on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Se on peräisin 1400-luvulta ja oli ensin erään rikkaan kauppiaan koti ja myöhemmin myös ruhtinaan palatsi. Nykyään rakennus toimii museona.

10. Venetsialainen linnoitus

Venetsialainen linnoitus, tunnetaan myös nimellä Budva Citadel, on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Budvan vanhassakaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla ja on yksi alueen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linnoituksessa on myös Venetsian aikakauden museo.

Budva: Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Citadelin näköalapaikka

Citadelin näköalapaikka sijaitsee Budvan vanhan kaupungin yläosassa. Se tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ranta-alueelle, Adrianmerelle ja ympäröiville vuorille. Näköalapaikalta voi ihailla historiallista kaupunkia ja sen ympäristöä samalla kun nauttii kauniista maisemista.

2. Budvan kaupungin muurit

Budvan vanhan kaupungin ympäröivät muurit tarjoavat myös hienoja panoraamanäkymiä. Kävelemällä muureja pitkin pääsee ihailemaan kaupungin kattojen ja kujien maisemia sekä merinäkymiä. Muurikierroksen aikana voi myös vierailla eri näköalatorneissa, jotka tarjoavat vieläkin upeampia maisemia.

3. Mogrenin ranta

Mogrenin ranta on hiekkaranta Budvassa, joka sijaitsee vanhan kaupungin tuntumassa. Rannan yläosasta, kävelymatkan päässä, löytyy ihana näköalapaikka, josta voi ihailla rannan kaunista maisemaa. Ranta-alueelle pääsee myös näköalapaikalta pitkin viehättävää rantapromenadia.

4. Sveti Ivanin linnoitus

Sveti Ivanin linnoitus sijaitsee luonnonkauniilla saarella, joka on yhdistetty mantereeseen pienellä sillalla. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät Budvan rannikolle ja vanhalle kaupungille. Saareen johtava polku tarjoaa myös kauniita maisemia matkalla linnoitukselle.

5. Njegošinmäki

Njegošinmäki on vaellus- ja retkeilykohde Budvassa, joka sijaitsee Lovćenin kansallispuistossa. Mäki tarjoaa upeat panoraamanäkymät Budvan lahden yli ja ympäröiville vuorille. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin maisemia sekä kaunista luontoa ylhäältä päin.

6. Jazin ranta

Jazin ranta on yksi Budvan suurimmista rannoista, ja sieltä löytyy myös näköalapaikka, josta voi ihailla merinäkymiä ja rannan kauneutta. Rannalle pääsee näköalapaikalta kävellen tai autolla. Näköalapaikalta avautuvat maisemat tarjoavat hyvän yleiskuvan rannasta ja sen ympäristöstä.

7. Budvan vuoristo

Budvan ympäröivä vuoristo tarjoaa useita panoraama- ja näköalapaikkoja. Vuoristoalueilla voi tehdä retkiä ja patikoida, ja matkan varrella avautuvat maisemat ovat upeita. Näköalapaikoilta voi ihailla Budvan rannikkoa, kaupunkia ja ympäröiviä maisemia.

8. Sveta Nedeljan luostari

Sveta Nedeljan luostari sijaitsee Budvan ulkopuolella, ja sieltä löytyy myös näköalapaikka. Luostarin ympäristö tarjoaa kauniit näkymät Budvan rannikolle ja kukkuloille. Näköalapaikalta voi katsella laajaa maisemaa ja ihailla kaupungin kauneutta kauempaa.

9. Jazin mäki

Jazin mäki on kukkula Budvan lähistöllä, ja sen huipulta avautuvat upeat panoraamanäkymät. Kukkulan laelta voi ihailla Jazin rantaa ja ympäröiviä maisemia. Jazin mäelle voi tehdä päiväretken ja nauttia kauniista luonnosta sekä upeista näkymistä.Kohteen sijainti maa on Montenegro.

Jätä kommentti