Halvat lennot Gaziantep

Nähtävyydet ja kohteet

Kalesi-linnoitus

Kalesi-linnoitus on Gaziantepin vanhin ja tärkein historiallinen nähtävyys. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle maisemalle. Linnoituksessa on museo, jossa on esillä arkeologisia löytöjä alueen historiasta.

Zeugma Mozaik -museo

Zeugma Mozaik -museo on maailmankuulu nähtävyys, joka esittelee antiikin Rooman aikaisia mosaiikkeja. Museo sijaitsee Gaziantepin Zeugma-kaupungin raunioilla ja sisältää upeita taideteoksia, kuten mosaiikkilattioita ja freskoja.

Coppersmith Bazaar

Coppersmith Bazaar, eli Bakırcılar Çarşısı, on kuuluisa markkina-alue, jolla voi tutustua perinteiseen käsintehtyyn kuparintyöstöön. Alueella on lukuisia putiikkeja, joissa myydään kauniita ja taidokkaita kuparituotteita, kuten keittiövälineitä, koriste-esineitä ja lamppuja.

Arkeologinen museo

Gaziantepin arkeologinen museo on tärkeä nähtävyys kaikille historiasta kiinnostuneille. Museossa on laaja kokoelma esihistoriallisia, roomalaisia ja bysanttilaisia esineitä, kuten koruja, astioita ja pronssiveistoksia.

Aminidin moskeija

Aminidin moskeija on yksi Gaziantepin tunnetuimmista moskeijoista. Se on rakennettu vuonna 1572 ja edustaa osmanien arkkitehtuuria. Moskeijassa on kauniita mosaiikkimaalauksia ja upea minareetti.

Gaziantepin linnoitus

Gaziantepin linnoitus, eli Gaziantep Kalesi, on toinen suuri linnoitus kaupungissa. Se sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoituksessa voi vierailla ja tutustua sen historiallisiin osiin.

Tehtaanpohjan moskeija

Tehtaanpohjan moskeija, eli Tebaidağ Camii, on historiallinen moskeija Gaziantepin vanhassa kaupungissa. Se on rakennettu vuonna 1901 ja on tunnettu kauniista kädentaidoistaan ja arkkitehtuuristaan.

Bayazhan-karavanserai

Bayazhan-karavanserai on perinteinen turkkilainen majatalo, joka on rakennettu 1700-luvulla. Se sijaitsee Gaziantepin vanhassa kaupungissa ja nykyään toimii taidenäyttelytilana. Karavanserai tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua perinteiseen turkkilaiseen arkkitehtuuriin ja käsityöperinteeseen.

Mezepotamya-puisto

Mezepotamya-puisto on kaupungin suosituin ulkoilualue. Puistossa on upeat viheralueet, kävelyreitit, kahviloita ja ravintoloita. Se tarjoaa myös näkymät kaupungin siluettiin ja historiallisiin monumentteihin.

Kulttuuri ja Historia

1. Gaziantepin Kale

Gaziantepin Kale on antiikinaikainen linnoitus kaupungin keskustassa. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle.

2. Gaziantepin museo

Gaziantepin museo, virallisesti nimeltään Gaziantep Zeugma Mosaic and Archaeology Museum, on yksi maailman parhaimmista mosaiikkikokoelmista. Museo esittelee myös kaupungin rikasta arkeologista perintöä.

3. Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı, eli Kupariseppien basaari, on perinteinen markkina-alue Gaziantepin vanhassa kaupungissa. Se on täynnä paikallisia käsityöläisiä, jotka valmistavat ja myyvät perinteisiä kuparisia astioita ja koriste-esineitä.

4. Coppersmith-museo

Coppersmith-museo sijaitsee Bakırcılar Çarşısında ja se tarjoaa näyttelyitä ja esittelyjä perinteisestä kuparisepäntyöstä. Museossa voi oppia tekniikoista ja historiasta, ja siellä on myös mahdollisuus ostaa kuparituotteita.

5. Gaziantepin linnoitus

Gaziantepin linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä Gaziantep Kalesi, on toinen antiikinaikainen linnoitus kaupungissa. Se on kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävä paikka, josta voi oppia lisää kaupungin menneisyydestä.

6. Karagöz-teatteri

Karagöz-teatteri on perinteinen turkkilainen varjoteatteri, joka on suosittu Gaziantepissa ja Turkissa yleisesti. Siinä esitetään tarinoita ja huumoria, ja sen juuret ulottuvat aina Osmanien valtakunnan aikaan asti.

7. Emine Göğüş kansanmusiikki- ja taiteen keskus

Emine Göğüş kansanmusiikki- ja taiteen keskus on paikka, jossa voi kokea perinteistä turkkilaista musiikkia ja taidetta. Siellä järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja muita tapahtumia, joissa esitellään paikallisia taiteilijoita ja perinteitä.

8. Gaziantepin Suuri Moskeija

Gaziantepin Suuri Moskeija, virallisesti nimeltään Gaziantep Büyük Camii, on kaupungin tärkein moskeija. Se on rakennettu 1200-luvulla ja kuvastaa keskiaikaista islamilaisen arkkitehtuurin tyyliä. Moskeija on suosittu paikka, johon paikalliset ja vierailijat tulevat rukoilemaan ja ihailemaan sen kauneutta.

9. Gaziantepin arkeologinen puisto

Gaziantepin arkeologinen puisto, virallisesti nimeltään Gaziantep Arkeoloji Parkı, on alue, jossa voi tutustua kaupungin rikkaaseen arkeologiseen perintöön. Puistossa on jäännöksiä antiikin aikaisista rakennuksista ja näyttelyitä, jotka valottavat alueen historiaa.

10. Zeugma mozaikkipuisto

Zeugma mozaikkipuisto on ulkoilmamuseo, jossa voi ihailla upeita roomalaisaikaisia mosaiikkeja. Museo tarjoaa näyttelyitä, opastettuja kierroksia ja tilaisuuksia oppia lisää Zeugman antiikin kaupungin historiasta.

11. El-Cizire-moskeija

El-Cizire-moskeija, jonka virallinen nimi on Gaziantep İslam Üniversitesi Şehitkâmil El-Cizire Camii, on moderni muslimikirkko kaupungin itäisellä puolella. Se on suuri ja näyttävä moskeija, jossa paikalliset käyvät rukoilemassa ja suorittamassa uskonnollisia toimituksia.

Ruokailu ja Ravintolat

Gaziantepin tunnetuimmat ruokalajit

– Baklava on Gaziantepin kuuluisimpia herkkuja. Se on makea filodeegelävite, joka on täytetty pähkinöillä.
– Lahmacun on suosittu ruokalaji Gaziantepin alueella. Se on ohut pizzapohja, joka on täytetty jauhelihalla, sipulilla ja mausteilla.
– Kebab on yleinen ruokalaji Gaziantepissa. Se on grillattua lihaa, joka on yleensä tarjoiltu riisin ja salaatin kanssa.
– Antep ezmesi on Gaziantepin erikoisuus. Se on tulinen ja mausteinen tomaattisose, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.
– İçli köfte on suosittu alkuruoka Gaziantepissa. Se on jauhelihalla täytetty bulgurpohjainen ruokalaji.

Suosituimmat ravintolat Gaziantepissa

– Imam Çağdaş: Tämä ravintola tarjoaa perinteisiä turkkilaisia ruokia, kuten kebabia, mezeä ja baklavää. Se on suosittu paikallisten keskuudessa.
– Şire Han: Şire Han on perinteinen ravintola, jossa tarjoillaan Gaziantepin erikoisuuksia, kuten lahmacunia ja pistaccioon täytettyjä pilaviä.
– Bayazhan Gaziantep Mutfağı: Tämä ravintola keskittyy tarjoamaan autenttista Gaziantepin ruokaa moderneissa tiloissa. He käyttävät paikallisia ainesosia ja perinteisiä valmistustapoja.
– Yemen Kahvesi: Tämä kahvila on erikoistunut arabialaisiin kahveihin ja tarjoaa myös perinteisiä Gaziantepin leivonnaisia, kuten baklavaa.
– Katmerci Zekeriya Usta: Tämä ravintola on erikoistunut katmeriin, joka on paikallinen leivonnainen. He tarjoavat erilaisia täytteitä, kuten pistaasi ja Nutella.

Etiketti ja paikalliset tavat

– Gaziantepissa on tärkeää olla kohtelias ja kunnioittava paikallisia tapoja kohtaan. Tervehdi aina hymyllä, kättelemällä ja sanomalla ”Merhaba” (he

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuuritapahtumat:

Gaziantep tarjoaa monia kulttuuritapahtumia, kuten teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä taidenäyttelyitä. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja, kuten kansainvälisiä nukketeatterifestivaaleja ja kulttuurifestivaaleja, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita osallistumaan.

2. Kävelyretket historiallisilla alueilla:

Gaziantepin vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Kävellen voi tutustua kaupungin muuriin, linnaan ja muihin historiallisiin kohteisiin. Vanhassa kaupungissa sijaitsevat myös perinteiset basaarit, joissa voi tehdä ostoksia ja maistella paikallisia herkkuja.

3. Museot:

Gaziantepissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Gaziantepin arkeologiamuseo ja Gaziantepin linnamuseo. Arkeologiamuseo esittelee alueen rikasta historiaa ja kulttuuria, kun taas linnamuseo kertoo Gaziantepin linnoituksen historiasta. Museot tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää alueen menneisyydestä ja nähdä arvokkaita esineitä.

4. Vierailu Zeugman mozaikkipuistossa:

Zeugman mozaikkipuisto on arkeologinen puisto, joka sijaitsee lähellä Gaziantepin kaupunkia. Puistossa voi ihailla antiikin Roomasta peräisin olevia upeita mosaiikkikuvioita. Se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen historiaa ja taiteita arvostaville kävijöille.

5. Gaziantepin keittiön kiertomatka:

Gaziantep tunnetaan herkullisesta ruoastaan ja se onkin Unescon alaisen luovien kastraattien kaupunkina. Ravintoloita ja kahviloita on kaikkialla kaupungissa, ja ne tarjoavat paikallisia erikoisuuksia, kuten kebabeja, baklavaleivonnaisia ​​ja muita perinteisiä herkkuja. Vierailijat voivat nauttia paikallisesta keittiöstä ja oppia lisää Gaziantepin ruokaperinteistä.

6. Urheilu ja ulkoilu:

Gaziantepissa on useita puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja ulkoilua. Esimerkiksi Sahinbey-puistossa voi lenkkeillä tai rentoutua viheralueilla. Kaupungissa on myös useita kuntokeskuksia ja uima-altaita, joissa voi nauttia kuntoilusta ja uimisesta.

Suositut hotellit Gaziantepissa:

1. Divan Gaziantep

Divan Gaziantep -hotelli sijaitsee Gaziantepin keskustassa ja tarjoaa modernia majoitusta ja ylellisiä palveluita. Hotellissa on sisäuima-allas, spa-keskus, ravintoloita ja kokoustiloja.

2. Dedeman Gaziantep

Dedeman Gaziantep on suosittu hotelli Gaziantepin keskustassa. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäitä huoneita, kuntokeskus, uima-allas, ravintola ja baari.

3. Anadolu Evleri

Anadolu Evleri on viehättävä hotelli vanhassa osassa Gaziantepin kaupunkia. Hotellissa on perinteisiä turkkilaisia huoneita, joissa on käsintehtyjä koristeita. Lisäksi hotellissa on ravintola ja puutarha-alue.

4. Teymur Continental Hotel

Teymur Continental Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Gaziantepin liikealueella. Hotellissa on modernit huoneet, kuntokeskus, ravintola ja kokoustiloja.

5. Sirehan Hotel

Sirehan Hotel sijaitsee historiallisessa Sirehanin alueella Gaziantepin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola ja baari. Lisäksi hotellin lähellä on monia nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

Turvallisuus ja Terveys

Kaupungin yleinen turvallisuus

Gaziantep on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Kaupungin viranomaiset tekevät aktiivisesti töitä turvallisuuden ylläpitämiseksi ja isot turvallisuusuhkat ovat harvinaisia. Matkailijoiden tulisi kuitenkin noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita ja olla varovainen erityisesti vilkkailla alueilla ja yöaikaan.

Rikollisuus

Vaikka rikollisuusaste on yleisesti ottaen melko matala, varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla ongelma tietyillä turistialueilla. On suositeltavaa pitää arvotavarat turvassa ja olla tarkkaavainen oman omaisuuden kanssa. On myös aina hyvä idea seurata paikallisia uutisia ja pysyä ajan tasalla mahdollisista turvallisuusuhkista.

Terveydenhuolto

Gaziantepissä on useita hyvin varusteltuja sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laadukasta terveydenhoitoa. Kaupungissa on myös hyvin varusteltuja apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä. Turistien tulee olla tietoisia, että terveyspalvelut eivät välttämättä ole ilmaisia, joten matkavakuutus, joka kattaa terveyskustannukset, on suositeltavaa. On myös tärkeää noudattaa hyvää hygieniakäytäntöä, kuten juoda vain pullotettua vettä ja pestä kädet säännöllisesti, välttääkseen ruokamyrkytyksiä ja muita terveysongelmia.

Koronavirustilanne

Gaziantepissä on COVID-19-pandemian aikana tehty useita toimenpiteitä tartunnan leviämisen estämiseksi. Kaupungissa on voimassa turvavälien pitämistä ja maskien käyttöä koskevia sääntöjä julkisilla paikoilla ja sisätiloissa. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisiä testaus- ja rokotuskampanjoita. Matkustajien tulee olla tietoisia maahan saapumiseen liittyvistä kulloinkin voimassa olevista rajoituksista ja seurata paikallisia uutisia päivittyvien tietojen varalta.

Rannat ja Vesistöt:

Kiz Archaelogical Site:

Kiz Archaeological Site on muinainen kaupunki, joka sijaitsee Gaziantepin lähellä. Alueelta löytyy jäänteitä antiikin aikaisesta satamasta ja muista arkeologisista kohteista.

Ormanli Beach:

Ormanli Beach on suosittu rantakohde Gaziantepissa. Se sijaitsee korkealla vuorenrinteellä, josta on upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Alueella on hiekkaa ja kirkasta vettä, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Yesemek Open Air Museum and Sculpture Workshop:

Yesemek Open Air Museum and Sculpture Workshop on ulkoilmamuseo ja veistospaja, jossa voi tutustua perinteisiin veistostekniikoihin ja ihailla veistoksia. Museon läheisyydessä on myös joki, jonka varrella voi viettää aikaa ja nauttia luonnon kauneudesta.

Ali Başbakan Gölü:

Ali Başbakan Gölü on luonnollinen makean veden järvi Gaziantepin lähellä. Järvi tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Alueella voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten kalastusta ja veneilyä.

Balıklıgöl Açık Hava Müzesi:

Balıklıgöl Açık Hava Müzesi on avoin ulkoilmamuseo, joka sijaitsee Balıklıgöl-järven rannalla. Museo esittelee Gaziantepin historiallista ja kulttuurista perintöä. Järven rannalla voi myös rentoutua ja ihailla kaunista maisemaa.

Yedikapılar Mağarası:

Yedikapılar Mağarası on luola, joka sijaitsee Gaziantepin lähellä. Se on suosittu retkikohde, jossa voi tutustua luonnon muovaamiin maisemiin ja ihailla luolan kauneutta. Alueella on myös lähellä sijaitseva järvi, jossa voi viettää aikaa ja nauttia ulkoilmasta.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Gaziantep tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja baareja ja klubeja kaupungissa ovat esimerkiksi Acı Cafe & Bar, Mirage Club ja Caprice Club. Baareissa voi usein myös kuunnella elävää musiikkia ja tanssia.

2. Ravintolat ja kahvilat

Gaziantepissa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomista. Kaupunki tunnetaan erityisesti perinteisestä gastronomiastaan, ja sen lukuisat ravintolat tarjoavat maistuvia paikallisia erikoisuuksia. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Imam Çağdaş Beyran Evi ja Ali Bey Konuk Evi.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Gaziantepissa voi nauttia myös teatteriesityksistä ja elokuvista. Kaupungissa on useita teattereita, kuten Gaziantep Şehir Tiyatrosu, joka tarjoaa erilaisia teatteriesityksiä kaikenikäisille. Lisäksi Gaziantepissa on elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia.

4. Konsertit ja tapahtumat

Gaziantepin yöelämä tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua erilaisiin konsertteihin ja tapahtumiin. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti musiikkikonsertteja eri genreistä, kuten popista ja rockista perinteisempään turkkilaiseen musiikkiin. Lisäksi Gaziantepissa voi osallistua erilaisiin festivaaleihin ja tapahtumiin, jotka tarjoavat viihdykettä paikallisille ja matkailijoille.

5. Kylpylät ja hierontakeskukset

Gaziantepissa voi rentoutua myös kylpylöissä ja hierontakeskuksissa. Kaupungissa on useita kylpylöitä, jotka tarjoavat erilaisia spa-hoitoja ja rentoutumismahdollisuuksia. Hierontakeskuksissa voi puolestaan nauttia erilaisista hierontapalveluista ja hemmotella itseään.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Kuin elokuvassa: Gölbasi

Gölbasi on luonnonkaunis alue Gaziantepissä, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Alueella voi nauttia upeista maisemista, vehreistä metsistä ja rauhallisuudesta. Gölbasi tarjoaa myös mahdollisuuden patikointiin ja piknikille kauniissa ympäristössä.

2. Kaupungin keuhkot: Aksaray

Aksaray on suosittu retkeilykohde Gaziantepissä. Se on kaupungin suurin puisto, joka tarjoaa vihreitä alueita rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puistossa on kävelyreittejä, istutuksia ja leikkipaikkoja, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

3. Ainutlaatuinen luonnonilmiö: Yesemek Açık Hava Müzesi

Yesemek Açık Hava Müzesi on arkeologinen puisto, joka sijaitsee Gaziantepin lähistöllä. Alueella voit ihailla antiikin aikaisia patsaita ja kalliopiirroksia. Puistossa on myös vaellusreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon.

4. Historiaa ja luontoa: Dülük Kalesi

Dülük Kalesi on linnavuori, jossa voit yhdistää luonnonnäkymät ja historiaan tutustumisen. Alueella on jäännöksiä antiikin aikaisesta linnasta, ja sen sijainti tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun. Dülük Kalesi on suosittu paikka patikoinnille, valokuvaamiselle ja piknikille.

5. Rauhoittava luontopaikka: Yelintas Tabiat Parkı

Yelintas Tabiat Parkı on kaunis luonnonpuisto, jossa voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja luonnon kauneudesta. Alueella on kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön. Myös piknikille sopivia paikkoja on tarjolla, ja puistossa järjestetään ajoittain luontotapahtumia.

6. Viheralue keskellä kaupunkia: Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi on kaupungin eläintarha ja viheralue, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläimiin ja nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, seepruja ja apinoita. Alueella on myös piknikalueita ja kävelyreittejä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kalekin Moskeija

Kalekin moskeija on Gaziantepin keskustassa sijaitseva historiallinen moskeija. Se oli alun perin rakennettu bysanttilaiselle kirkolle 300-400-luvulla, mutta se muutettiin moskeijaksi 1100-luvulla. Moskeijassa on säilynyt monia alkuperäisiä bysanttilaisia elementtejä, kuten marmoriset pylväät ja mosaiikkikoristelut.

Aynazinan arkeologinen alue

Aynazinan arkeologinen alue on historiallinen paikka, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Gaziantepin kaupungin keskustasta. Alueelta on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja ja hautapaikkoja, jotka ovat peräisin noin 10 000 vuoden takaa. Alueelta on myös löydetty tärkeitä arkeologisia löytöjä, kuten Aynazinan kultainen aurinkopallo.

Gaziantepin linnake

Gaziantepin linnake on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Gaziantepin kaupungin keskustassa. Se on peräisin roomalaiselta ajalta ja on toiminut eri aikakausina linnoituksena ja tukikohtana eri valloittajille. Linnoituksessa on useita tornitaloja, vallihaudat ja linnoitusmuurit, jotka tarjoavat upeita näkymiä kaupunkiin.

Gaziantepin Zeugma-museo

Gaziantepin Zeugma-museo on arkeologinen museo, joka sijaitsee Gaziantepin kaupungin keskustassa. Museo on erikoistunut Zeugman antiikin kaupungin arkeologisiin löytöihin, kuten mosaiikkeihin, pronssi-ikäisiin esineisiin ja roomalaisiin veistoksiin. Museosta löytyy myös laaja kokoelma roomalaisia mozaikkeja, joista osa on peräisin Rooman ajan taloista.

Nizipin linnake

Nizipin linnake on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Nizipin kaupungissa noin 40 kilometriä Gaziantepin kaupungin keskustasta. Se on peräisin roomalaiselta ajalta ja on toiminut linnoituksena, tukikohtana ja asuinalueena eri aikakausina. Linnakkeessa on lukuisia tornitaloja, vallihaudat ja linnoitusmuurit, jotka tarjoavat upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Gaziantepin arkeologinen museo

Gaziantepin arkeologinen museo on museo, joka sijaitsee Gaziantepin kaupungin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma arkeologisia löytöjä, kuten pronssi-ikäisiä esineitä, antiikin kreikkalaisia ja roomalaisia ​​veistoksia sekä islamilaisia taide-esineitä. Museo tarjoaa kattavan katsauksen Gaziantepin historialliseen ja arkeologiseen perintöön.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Gaziantepin Kalesi

Gaziantepin Kalesi on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upean panoraamanäköalan kaupungin yli. Linnoitukseen sisään pääsee maksutta, ja sieltä voi ihailla kaupungin vanhaa osaa sekä nähdä kauemmas ympäri kaupunkia.

2. Naustepen Kloit (teleferik)

Naustepen Kloit, paikallisesti tunnettu myös nimellä teleferik, on köysirata, joka kulkee Gaziantepin kaupungin yli. Kloit kulkee sekä historiallisen osan että modernin kaupungin yli, ja sen avulla voi nauttia upeista panoraamanäkymistä kaupungin eri osiin.

3. Gazimuhtar Paşa Evi

Gazimuhtar Paşa Evi on entinen osmanien aikainen kartano, joka toimii nykyisin museona. Museolta avautuu kaunis näköala kaupungin yli, sillä se sijaitsee korkealla kukkulalla. Siellä voi tutustua alueen historiaan ja samalla ihailla kaupungin kauneutta.

4. ŞİRA_SELFİE01 ZİRVESİ

ŞİRA_SELFİE01 ZİRVESİ on paikallinen näköalapaikka, josta voi saada upeita panoraamakuvia kaupungista. Paikka on korkealla kukkulalla ja tarjoaa kauniin näköalan kaupungin yli. Siellä on myös muutamia ravintoloita ja kahviloita, joten kävijät voivat nauttia näköalasta samalla kun nauttivat herkullisista paikallisista ruoista ja juomista.

5. Siirtolapuutarha

Siirtolapuutarha on vehreä puistoalue, josta voi ihailla kauniita näkymiä kaupungin ympäristöön. Alueella on kävelypolkuja ja penkkejä, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Puisto sijaitsee korkealla kukkulalla, mikä mahdollistaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti