Halvat lennot Bursa

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Bursan Suuri moskeija (Ulu Cami)

Bursan Suuri moskeija, joka tunnetaan myös nimellä Ulu Cami, on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Moskeija on rakennettu 1300-luvulla ja se edustaa osaltaan islamilaisen arkkitehtuurin kauneutta ja monimuotoisuutta. Moskeija on suuri kooltaan ja siinä on upeita mosaiikkikuvioita, joita voi ihailla sisätiloissa. Ulu Cami on myös muodoltaan hyvin erikoinen, ja se on rakennettu neljänkymmenen pilarin ympärille.

2. Bursan linna (Hisar)

Bursan linna, jota kutsutaan myös nimellä Hisar, on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Bursan kaupungin keskustan lähellä. Linna on peräisin 1000-luvulta, ja se tarjoaa upeat näköalat kaupungin ympäristöön. Linnoituksessa voi kiertää ja tutustua sen muuriin sekä linnoituksen torniin, josta voi ihailla upeita maisemia Bursan yli.

3. Bursan arkeologinen museo

Bursan arkeologinen museo on suosittu kohde historiaan ja arkeologiaan kiinnostuneille. Museossa on laaja kokoelma esineitä eri aikakausilta ja se esittelee alueen rikasta historiaa. Museossa voi ihailla muun muassa antiikin aikaisia keramiikkatöitä, pronssiesineitä sekä roomalaisia kulttuuriesineitä.

4. Bursan Käsilaukkumuseo

Bursan Käsilaukkumuseo on erikoinen ja mielenkiintoinen kohde kaupungissa. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan käsilaukkuja eri aikakausilta. Kokoelma esittelee erilaisia muotoiluja ja materiaaleja, joita käsilaukut ovat vuosien varrella sisältäneet. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman muotiin ja muotialaan.

5. Bursan silkkipuu (İpek Ağacı) ja hansat

Bursan silkkipuut, joita kutsutaan nimellä İpek Ağacı, ovat symbolisia puita kaupungissa. Näitä puita löytyy eri puolilta kaupunkia ja ne tarjoavat kauniin näkymän katukuvaan. Lisäksi Bursan hansoiksi kutsutut markkinapaikat tarjoavat vilkasta ja värikästä tunnelmaa. Hansoissa voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten silkkikankaita, mausteita ja mattoja.

Kulttuuri ja Historia

Bursan perustaminen ja historia

Bursa on yksi Turkkiin kuuluvista kaupungeista ja se sijaitsee Marmaran alueella. Kaupungin perustaminen ajoittuu noin 2000 eaa. ja se on yksi Turkin vanhimmista asutuskeskuksista. Bursa on ollut tärkeä kaupunki eri valtakausilla, kuten Bysantin valtakunnan aikana sekä Osmanien valtakunnan aikana, jolloin se oli valtakunnan ensimmäinen pääkaupunki.

Bursa Osmanien valtakunnan aikana

Osmanien valtakunnan aikana Bursasta tuli tärkeä kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Kaupunkiin rakennettiin upeita moskeijoita, kylpylöitä ja palatseja. Bursa onkin kuuluisa erityisesti upeasta arkkitehtuuristaan ja historiallisista rakennuksistaan, jotka ovat yhä nähtävissä ja osa kaupungin kulttuuriperintöä.

Bursan nähtävyydet ja historialliset kohteet

Bursan historiallisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Ulu Cami -moskeija, joka on Osmanien valtakunnan aikaisen arkkitehtuurin helmi. Toinen merkittävä kohde on Bursan linna, jonka kiviset muurit kertovat kaupungin pitkästä historiasta. Lisäksi kaupungista löytyy useita historiallisia kylpylöitä, kuten Çekirge-kylpylä.

Kulttuuriperinteet ja festivaalit

Bursa on tunnettu myös erilaisista kulttuuriperinteistään ja festivaaleistaan. Esimerkiksi Bursan silkkituotanto on pitkät perinteet omaava ala, ja siitä järjestetään vuosittain silkkituotantoon ja käsityöhön keskittyvä festivaali. Lisäksi Bursassa vietetään myös kansainvälistä sitrusfestivaalia, jossa juhlistetaan alueen sitrustuotantoa.

Museot ja taide

Bursasta löytyy useita museoita ja taidenäyttelyitä, joissa voi tutustua kaupungin historiaan ja taiteeseen. Esimerkiksi Bursan kaupunginmuseo tarjoaa laajan katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin. Myös modernin taiteen ystävät löytävät kaupungista kiinnostavia kohteita, kuten Bursan modernin taiteen museon.

Kulttuuritapahtumat ja teatteri

Bursassa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja teatteriesityksiä ympäri vuoden. Kaupunki tarjoaa monia näyttämöitä ja teattereita, joissa voi nauttia esimerkiksi musikaaleista, teatteriesityksistä ja tanssiesityksistä. Bursassa järjestetään myös kansainvälisiä elokuvafestivaaleja, joissa esitellään uutta ja kiinnostavaa elokuvataidetta.

Kirjallisuus ja käsityöperinne

Bursa on tunnettu myös kirjallisuudestaan ja käsityöperinteestään. Kaupungissa järjestetään erilaisia kirjallisuustapahtumia, kuten kirjamessut ja kirjallisuusfestivaalit. Lisäksi Bursan alueella on pitkät perinteet erilaisten käsityötaitojen osalta, kuten tekstiili- ja keramiikkatuotannossa, ja siitä palkitaan vuosittain järjestettävissä käsityökilpailuissa.

Bursan ruokailu- ja ravintolatarjonta

Klassiset turkkilaiset ravintolat

Bursassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä turkkilaisia ruokia. Näissä ravintoloissa voi maistella esimerkiksi kebabia, mezeä, pideä ja erilaisia turkkilaisia keittoja.

Kalaherkkujen nautiskelu

Bursan sijainti Marmaranmeren rannalla mahdollistaa tuoreiden kalaherkkujen nauttimisen. Rantaravintoloissa voi herkutella paikallisilla kala- ja äyriäisruuilla, kuten kalakeitolla, grillatulla kalalla tai vartaassa paistetulla kalalla.

Kansainväliset ravintolat

Bursassa on myös useita kansainvälisiä ravintoloita eri keittiöitä edustavine ruokineen. Voit löytää esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista, japanilaista ja meksikolaista ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Pikaruokaravintolat ja kahvilat

Bursassa on myös runsaasti pikaruokaravintoloita, kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat nopeita ja edullisia vaihtoehtoja ruokailuun. Näistä paikoista voi löytää esimerkiksi burgereita, pizzapaloja, döner-kebabia, salaatteja ja erilaisia leipiä.

Paikalliset herkut

Bursa on tunnettu monista paikallisista herkuistaan, kuten Iskender-kebabista, Mihalicosta, Pidestä ja Iznikin kebapistä. Nämä ruuat ovat paikallisia erikoisuuksia, joita voi maistella paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Kahvilat ja teehuoneet

Bursassa on myös runsaasti perinteisiä kahviloita ja teehuoneita, joissa voi nautiskella erilaisia kahvijuomia, teetä ja paikallisia makeita herkkuja, kuten baklavaa ja lokumia.

Katukeittiöt ja markkinaruoat

Bursassa voi kokea aitoa katukeittiön tunnelmaa eri puolilla kaupunkia. Kaduilla ja toreilla toimivat katukeittiöt tarjoavat erilaisia paikallisia herkkuja, kuten simitiä (perinteinen turkkilainen suolakeksi), mısırlı (grillattu maissi) ja midyeci (paistetut simpukat).

Luksusruokailu

Bursassa on myös useita tasokkaita ravintoloita, jotka tarjoavat luksusruokailumahdollisuuksia. Näissä ravintoloissa voi kokea hienostunutta ruokailua ja nauttia laadukkaista raaka-aineista valmistettuja ruokia.

Kasvisruoka ja vegaaniravintolat

Bursassa on myös kasvisruokaan ja vegaaniruokaan erikoistuneita ravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia monipuolisia kasvis- ja vegaaniruokia, joissa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Museot ja kulttuurikohteet

Bursassa on useita museoita ja kulttuurikohteita, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Bursan Turkkilainen Islamilainen Tiede- ja Teknologiakeskus on suosittu vierailukohde, jossa voi oppia islamilaisen tieteen ja teknologian historiaa. Lisäksi Bursan kaupunginmuseo tarjoaa näyttelyitä Bursan kaupungin historiasta ja perinteistä.

2. Luontokohteet ja ulkoilu

Bursa sijaitsee upean luonnon ympäröimänä, ja alueelta löytyy useita luontokohteita ja ulkoilumahdollisuuksia. Esimerkiksi Uludağ-vuori tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden harrastaa esimerkiksi patikointia, hiihtoa ja maastopyöräilyä. Bursan läheisyydessä sijaitsevat myös Oylat-luonnonpuisto ja Uluabat-järvi, joissa voi nauttia luonnosta ja harrastaa esimerkiksi kalastusta ja retkeilyä.

3. Ostokset

Bursassa on lukuisia ostosmahdollisuuksia erilaisille ostosintoisille matkailijoille. Esimerkiksi Bursan bedestenit, historialliset katetut markkinat, tarjoavat paikallisten käsityöläisten tuotteita kuten mattoja, keramiikkaa ja koruja. Lisäksi Bursan modernit ostoskeskukset, kuten Anatolium Bursa ja Kent Meydanı, tarjoavat laajan valikoiman kansainvälisiä ja paikallisia kauppoja ja brändejä.

4. Ravintolat ja yöelämä

Bursassa on monipuolinen ravintolatarjonta, josta voi löytää niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälistä ruokaa. Alueella on myös useita perinteisiä kahviloita, joissa voi nauttia turkkilaisesta kahvista ja makeista leivonnaisista. Yöelämän suhteen Bursassa on tarjolla eri tyyppisiä baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista.

5. Kulttuuritapahtumat

Bursassa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Bursan Silkkitie-festivaalit, Bursan kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali sekä Bursan kansainvälinen elokuvafestivaali tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Lisäksi Bursan lähellä sijaitsee myös historiallinen Yenişehirin viinialue, joka järjestää viinifestivaaleja.

6. Vesipuistot ja huvipuistot

Bursassa on useita vesipuistoja, joissa voi viettää hauskoja kesäpäiviä. Esimerkiksi Bursan Aqualand ja AquaPark Bursa tarjoavat vesiliukumäkiä, uima-altaita ja muita vesipuistoaktiviteetteja. Alueella sijaitsee myös huvipuistoja, kuten Lunapark Bursa, joissa voi viettää aikaa ja nauttia huvittelusta erilaisten laitteiden parissa.

Suositut hotellit Bursassa:

1. Divan Bursa City

Divan Bursa City on suosittu hotelli Bursassa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, baari, kuntosali ja ulkouima-allas.

2. Holiday Inn Bursa City Centre

Holiday Inn Bursa City Centre sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on viihtyisät ja moderneisti sisustetut huoneet. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja kuntosali.

3. Hilton Bursa Convention Center & Spa

Hilton Bursa Convention Center & Spa on ylellinen hotelli Bursassa. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kylpylä, sisäuima-allas ja kuntosali.

4. Almira Hotel

Almira Hotel on suosittu hotelli Bursan keskustassa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

5. Sheraton Bursa Hotel

Sheraton Bursa Hotel sijaitsee lähellä Bursan keskustaa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kylpylä, sisäuima-allas ja kuntosali.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Bursa on turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, tulee noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita.
– Kaupungissa on poliisivoimat, jotka pyrkivät ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta.
– Matkailijoiden suositellaan säilyttämään arvoesineitä huolellisesti ja olemaan valppaina taskuvarkaiden varalta erityisesti vilkkaissa paikoissa ja joukkoliikenteessä.
– Alueilla, joilla on paljon turisteja, voi olla myös huijareita, jotka pyrkivät hyötymään matkailijoista. Matkailijoita neuvotaan olemaan varovaisia ja välttämään epäilyttäviä tilanteita.
– Yleisiä turvallisuusohjeita ovat esimerkiksi pysymään valoisilla ja vilkkailla alueilla, välttämään pimeitä ja autioita kujia sekä välttämään tarpeettomia rahanäyttöjä.
– Bursassa on terroismiriskiä, ja matkailijoita neuvotaan seuraamaan paikallisia uutisia ja matkustustiedotteita sekä olemaan tietoisia omasta ympäristöstään.
– Liikenteessä on oltava erityisen varovainen, sillä liikennesäännöt eivät välttämättä ole kaikkien autoilijoiden tiedossa tai noudatetaan niitä aina.

Terveys

– Bursassa on hyvät terveyspalvelut, ja kaupungissa on useita sairaaloita, klinikoita ja terveyskeskuksia.
– Matkailijoille on suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa myös mahdolliset sairaanhoitokulut.
– Juomavesi Bursassa on pääsääntöisesti turvallista, mutta matkailijoita kehotetaan silti juomaan pullovettä, jota on saatavilla kaupoista.
– Matkailijoita kehotetaan huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, kuten käsien pesemisestä saippualla ennen ruokailua ja WC-käynnin jälkeen.
– Hyönteisten pistoilta ja puremilta suojautuminen on tärkeää. Iltaisin ja öisin suositellaan käyttämään hyönteiskarkotteita ja suojaamaan ihoa hihattomilla ja puuvillaisilla vaatteilla.
– Aurinkovoiteen käyttö on suositeltavaa, jos aikoo viettää paljon aikaa auringossa.
– Mikäli matkailija tarvitsee lääkärinhoitoa Bursassa, kannattaa suunnata terveyskeskukseen tai ottaa yhteyttä hotellin vastaanottoon, josta voi saada tarvittavia ohjeita ja neuvoja.

Rannat ja Vesistöt:

Uluabat-järvi:

Uluabat-järvi on suurin järvi Turkissa ja se sijaitsee Bursan maakunnassa. Järvi tarjoaa upean näkymän ympäröiville vuorille ja sen rannoilla on useita hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Järvi on myös suosittu paikka vesiurheilun harrastajille, kuten purjelautailijoille ja veneilijöille.

Güzelyalı Beach:

Güzelyalı Beach on yksi Bursan suosituimmista rannoista. Tämä pitkä hiekkaranta tarjoaa upeat näkymät Marmaranmerelle ja sen ranta-alueella on monia rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuoleja. Güzelyalı Beach on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa viikonloppuisin ja lomakausina.

Mudanya Beach:

Mudanya Beach sijaitsee Mudanyan kaupungissa Bursan maakunnassa. Tämä hiekkaranta on tunnettu raikkaasta ilmapiiristään ja rauhallisesta tunnelmastaan. Mudanya Beachilla on useita ravintoloita, kahviloita ja vastaanottoalueita, joissa voi vuokrata rantatuoleja ja -varjoja.

Kumla Beach:

Kumla Beach on pieni ja kaunis hiekkaranta Bursan maakunnassa. Ranta sijaitsee Kumlaca-nimisessä kylässä ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Kumla Beach on suosittu paikallisten keskuudessa piknikien pitämiseen ja auringosta nauttimiseen. Rannalla ei ole kovin paljon palveluita, joten omat eväät ja tarvikkeet kannattaa ottaa mukaan.

Merinos Beach:

Merinos Beach sijaitsee Bursan keskustassa ja se on kaupungin ainoa hiekkaranta. Ranta-alueella on monia palveluita, kuten rantabaareja, ravintoloita, suihkuja ja pukuhuoneita. Merinos Beach on suosittu paikka paikallisten keskuudessa virkistäytymiseen ja rentoutumiseen.

Balat Byala Beach:

Balat Byala Beach on rauhallinen ja kaunis kiviranta, joka sijaitsee Bursassa. Tämä kivikkoisella rannalla on hyvä snorklata ja ihailla vedenalaisia maisemia. Balat Byala Beach tarjoaa upeat näkymät merelle ja sen lähellä on mukavia ravintoloita, joissa voi nauttia raikkaita mereneläviä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Bursassa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomia ja tanssia. Alueella on erilaisia ​​vaihtoehtoja erilaisiin mieltymyksiin ja musiikkityyleihin sopien.

Ravintolat

Bursassa on laaja valikoima ravintoloita, joissa voi nauttia monenlaisia ​​ruokakokemuksia. Alueella on sekä paikallisia että kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​keittiöitä ja ruokalajeja.

Teatterit

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi katsella esityksiä, kuten näytelmiä ja musikaaleja. Sekä paikalliset että kansainväliset tuotannot löytyvät teattereiden ohjelmistosta.

Elokuvateatterit

Bursassa on monia elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Elokuvateattereissa on usein tarjolla sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.

Konserttisalit

Kaupungissa on useita konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia musiikkikonsertteja. Konserttisaleissa voi kuulla niin klassista musiikkia kuin myös eri genrejen esiintyjiä.

Kasinot

Bursassa on myös kasinoita, joissa voi nauttia uhkapelien jännityksestä. Kasinoissa voi pelata erilaisia ​​pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

Puistot ja Viihdekeskukset

Kaupungissa on useita puistoja ja viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Näissä paikoissa voi nauttia ulkoilmasta, kävellä ympäriinsä, pelata pelejä ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.

Klubit

Bursassa on myös useita klubeja, joissa voi käydä tanssimassa ja nauttimassa musiikista. Klubeissa on usein DJ:itä ja live-esiintyjiä, jotka tuovat hyvän tunnelman ja viihdyttävät asiakkaita.

Luontokohteet ja retkeily

1. Uludağ kansallispuisto

Uludağ kansallispuisto sijaitsee Bursan läheisyydessä ja se on yksi Turkin suurimpia kansallispuistoja. Alueella on upea ja monipuolinen luonto, jossa voi ihailla mm. vuoristoja, laaksoja, vesiputouksia ja järviä. Kansallispuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten patikointiin, hiihtoon ja retkeilyyn. Alueella on myös useita majoitusvaihtoehtoja ja ravintoloita.

2. Gölyazı Kylä

Gölyazı on viehättävä kylä, joka sijaitsee Marmaranmeren lähellä. Kylässä on upea luonto ja kauniit maisemat. Siellä voi nauttia kävelyistä kauniilla rantapromenadilla, rentoutua rauhallisilla rannoilla, tutustua historialliseen kylään ja ihailla kauniita maisemia. Kylässä on myös mahdollisuus veneilyyn ja kalastukseen.

3. Nilüfer-joki

Nilüfer-joki on yksi Bursan tärkeimmistä vesistöistä ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Joen varrella on kauniita kävelyreittejä, joiden varrella voi nauttia upeista maisemista ja luonnosta. Joen varrella on myös useita puistoja ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa.

4. Iznik-järvi

Iznik-järvi sijaitsee noin 90 kilometriä Bursasta etelään ja se on suosittu retkikohde. Järven rannalla on kauniita piknik-alueita ja leirintäalueita, joissa voi viettää aikaa luonnon keskellä. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisiin vesilajeihin, kuten melontaan ja kalastukseen. Järven rannalla sijaitsee myös historiallinen Iznik-kaupunki, jossa voi tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön.

5. Bursa Hayvanat Bahçesi eli Eläintarha

Bursa Hayvanat Bahçesi on kaupungin suosittu eläintarha. Tarhassa voi nähdä erilaisia eläinlajeja, kuten lintuja, nisäkkäitä ja matelijoita. Eläintarhoissa voi myös järjestää opastettuja kierroksia ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Eläintarhan alueella on myös leikkipuistoja ja piknik-alueita, joissa voi viettää aikaa perheen kanssa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Bursassa

Ulu Cami

Ulu Cami, Bursan kaupungin suurin moskeija, on rakennettu 1300-luvulla. Se on yksi Bursan tunnetuimmista historiallisista kohteista ja tärkeä uskonnollinen keskus alueella.

Yeşil Türbe

Yeşil Türbe, suomennettuna Vihreä hauta, on mausoleumi, jossa lepäävät Ottomaanien valtakunnan perustajan Osmanin suvun jäsenet. Se sijaitsee Bursan historiallisessa alueella ja on arkkitehtonisesti tärkeä rakennus.

Atatürkin museo

Atatürkin museo on entinen Bursan kaupungintalo, joka on muutettu museoksi. Museo esittelee Turkin perustajan Kemal Atatürkin elämää ja perintöä. Se on merkittävä paikka historiallisessa ja kulttuurillisessa mielessä.

Osman Gazi ja Orhan Gazi hautakammiot

Osman Gazi ja Orhan Gazi hautakammiot ovat kaksi mausoleumia, joissa lepäävät Osmanin ja Orhan Gazi, Ottomaanien valtakunnan perustajat. Nämä hautakammiot ovat tärkeitä historiallisia kohteita ja niissä voi oppia lisää Ottomaanien valtakunnasta.

Köprübaşı Semt Cami

Köprübaşı Semt Cami on historiallinen moskeija, joka sijaitsee Bursan kaupungissa. Se oli alun perin rakennettu 1500-luvulla ja on yhä käytössä oleva uskonnollinen paikka. Siinä yhdistyvät arkkitehtoniset ominaisuudet ja kulttuuriperintö.

Muradiye-kompleksi

Muradiye-kompleksi on historiallinen kompleksi, joka sisältää moskeijan, hautausmaan ja muut rakennukset. Moskeija rakennettiin 14. vuosisadalla ja se tarjoaa upean esimerkin Osmanin arkkitehtuurista. Kompleksi on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde.

Ulumoskeija

Ulumoskeija on historiallinen moskeija, joka sijaitsee Bursan kaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla ja on edelleen käytössä oleva uskonnollinen paikka. Ulumoskeija on tärkeä historiallinen ja arkkitehtoninen kohde alueella.

Tophane

Tophane, Bursan historiallinen alue, kätkee sisäänsä useita historiallisia rakennuksia, kuten moskeijoita, minaretteja ja muinainen linnoitus. Tämä alue on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen keskus Bursassa.

Panoraama- ja näköalapaikkoja Bursassa

1. Uludağ-vuori

Uludağ-vuori sijaitsee noin 36 kilometriä Bursan keskustasta etelään. Se tarjoaa upean näköalan kaupungin yli. Vuoren huipulle voi nousta köysiradalla, joka tarjoaa upeat maisemat matkan varrella. Uludağ-vuori on myös suosittu talvimatkailukohde talviurheilumahdollisuuksiensa vuoksi.

2. Tophane-näköalapaikka

Tophane-näköalapaikka sijaitsee Bursan linnoitusalueella, ja sieltä avautuu kaunis panoraamanäkymä kaupungin yli. Paikalta voi ihailla Bursan historiallista keskustaa ja sen ympärillä kohoavia vuoria. Tophane-näköalapaikka on suosittu paikka valokuvien ottamiseen.

3. Korupark-silta

Korupark-silta on moderni kävely- ja näköalasiltarakennelma, josta voi ihailla kaunista maisemaa Bursan keskustan yli. Sillalta avautuu upeat näkymät kaupungin keskustaan, joen yli ja sitä ympäröiville vuorille. Korupark-silta on suosittu kohde paitsi näköalojensa takia myös arkkitehtonisen kauneutensa vuoksi.

4. Teleferik-köysirata

Teleferik-köysirata Bursan Gökdere-alueella tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja sen ympäristölle. Köysiratamatkan aikana voi ihailla kaupungin maisemia ja vuoria. Köysiradan päässä sijaitsevalle Alacahırka-näköalapaikalle noustessa avautuu upea näkymä yli Bursan laakson.

5. Atatürkin kuvapatsas

Atatürkin kuvapatsas sijaitsee Bursan keskustassa Gökdere-puistossa. Patsaalle noustessa voi ihailla kaupungin panoraamamaisemia. Patsas on suosittu kohde sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

6. Bursa TV-torni

Bursan TV-torni sijaitsee Timsah-alueella ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torniin noustessa pääsee ihailemaan Bursan keskustaa, sen ympäristöä ja vuoria. TV-tornin ravintolasta voi nauttia samalla näköaloista.

7. Gölyazı-näköalapaikka

Gölyazı-näköalapaikka sijaitsee noin 30 kilometriä Bursan keskustasta etelään, Gölyazı-kylässä. Sieltä avautuu upea näköala Bursanjärvelle ja sen ympärillä sijaitseville saarille. Gölyazı-näköalapaikka on suosittu paikka ihailla järven maisemia ja rentoutua luonnon keskellä.

8. Kent Meydanı-näköalapaikka

Kent Meydanı-näköalapaikka sijaitsee Bursan keskustassa, ja se tarjoaa näköalan kaupungin vilkkaalle keskusaukiolle. Täältä voi ihailla Bursan arkkitehtuuria ja vilinää sekä nauttia kaupungin tunnelmasta. Näköalapaikan läheisyydessä sijaitsee myös ostoskeskuksia ja ravintoloita.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti