Halvat lennot Cēsis

Nähtävyydet ja kohteet

Cēsisin linna

Cēsisin linna on yksi Latvian parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Se sijaitsee Cēsisin kaupungissa historiallisen keskustan lähellä. Linna tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja historiallisiin näyttelyihin.

Ruutitorni

Ruutitorni on toinen merkittävä historiallinen nähtävyys Cēsisissä. Se on osa entistä linnoitusta ja sen korkeimmalta tasanteelta avautuu upea näkymä ympäröivään maisemaan. Tornissa toimii myös historiallinen museo, joka esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria.

Vanha kaupunki

Cēsisin vanha kaupunki on lumoava alue, joka on täynnä historiallisia rakennuksia ja idyllisiä katuja. Täällä on mahdollista kävellä keskiaikaisilla kivityksillä ja ihailla vanhoja puutaloja. Vanhassa kaupungissa sijaitsee myös useita tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita.

St. Jānisin kirkko

St. Jānisin kirkko on Cēsisin vanhassa kaupungissa sijaitseva goottilaistyylinen kirkko. Se on rakennettu 1200-luvulla ja on yksi Latvian vanhimmista kirkoista. Kirkossa on mahdollista nähdä kauniita freskoja ja muita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita elementtejä.

Sepän talo

Sepän talo on entinen seppäin kilta, joka sijaitsee Cēsisin kaupungissa. Täällä vierailijat pääsevät tutustumaan perinteiseen latvialaiseen käsityöhön ja oppimaan seppien ammateista. Talossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Riekstu pirts

Riekstu pirts on perinteinen latvialainen saunarakennus, joka sijaitsee Cēsisin lähellä luonnonkauniissa ympäristössä. Täällä vierailijat voivat nauttia saunomisesta ja perinteisistä latvialaisista saunarituaaleista. Lisäksi Riekstu pirts tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja virkistäytyä kauniissa luonnossa.

Kulttuuri ja Historia

Cēsisin linna

Cēsisin linna on keskiaikainen linna Latviassa, ja se on yksi tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä Cēsisissä. Linna on peräisin 1200-luvulta ja se toimi sekä puolustustehtävissä että Riian piispojen asuinpaikkana. Linnaa on ajan saatossa remontoitu ja laajennettu useasti, ja tänä päivänä se toimii museona ja on suosittu vierailukohde.

Vanha kaupunki

Cēsisin vanha kaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä, ja siellä voi ihastella kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja katukuvaa. Vanha kaupunki tarjoaa vierailijoilleen viihtyisiä kahviloita, ravintoloita, pieniä kauppoja ja gallerioita. Kapeat kujat ja kivirakennukset luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Pyhän Johanneksen kirkko

Pyhän Johanneksen kirkko on Cēsisin vanhankaupungin maamerkki ja yksi Latvian vanhimmista kivikirkoista. Kirkko sijaitsee paikalla, jossa on ollut kirkko jo vuonna 1209. Nykyinen kirkkorakennus on peräisin 1200-luvun lopulta ja siinä on erilaisia arkkitehtonisia yksityiskohtia ja taideteoksia.

Kulttuurikeskus ”Cēsis”

Kulttuurikeskus ”Cēsis” on merkittävä tapahtumapaikka Cēsisissä, jossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä. Kulttuurikeskus sijaitsee upeassa historiallisessa rakennuksessa ja se tarjoaa monipuolisen kulttuuriohjelmiston paikallisille asukkaille ja vierailijoille.

Cēsisin uusi linna

Cēsisin uusi linna on rakennettu 1700-luvulla ja se edustaa barokkityyliä. Linna koki paljon vaurioita ja remontteja aikojensa jälkeen, mutta nykyään se palvelee museona ja siellä voi tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan. Uudessa linnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja näyttelyitä.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen latvialainen ruoka

Perinteinen latvialainen ruoka koostuu usein perunasta, lihasta ja juureksista. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi jauhelihapihvit, perunamuusi, hapankaali ja maustekurkut. Latvialaisessa keittiössä käytetään paljon myös maitotuotteita kuten smetanaa ja rahkaa.

2. Kahvilat ja kahviloita

Cēsiksessa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia paikallista kahvia sekä erilaisia leivonnaisia ja välipaloja. Kahvilat tarjoavat usein myös aamiaista ja kevyitä lounasvaihtoehtoja.

3. Ravintolat

Cēsiksessa on monipuolinen valikoima ravintoloita, joista voi valita erilaisia kansainvälisiä ruokalajeja. Tarjolla on esimerkiksi italialaista, japanilaista, kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa. Lisäksi on myös latvialaisten ruokien erikoisravintoloita sekä gourmet-ravintoloita.

4. Pubit ja baarit

Cēsiksessa on useita pubikulttuurista innostuneille suunnattuja paikkoja. Pubit tarjoavat yleensä laajan valikoiman erilaisia oluita ja muita juomia. Joissakin pubeissa on myös mahdollisuus syödä esimerkiksi pubeille tyypillisiä ruokia, kuten fish and chips.

5. Pikaruokapaikat

Mikäli kaipaat nopeaa välipalaa, Cēsiksessa on myös pikaruokapaikkoja. Näissä paikoissa voi kätevästi hankkia esimerkiksi hampurilaisia, pizzoja tai falafeleita mukaan tai paikan päällä syötäväksi. Tarjolla on myös usein erilaisia välipalavaihtoehtoja kuten salaatteja ja keittoja.

6. Ruokakaupat

Cēsiksessa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa tarvitsemansa ruoka-aineet ja juomat. Suurimmista ruokakaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia elintarvikkeita, kuten tuoretuotteita, leipää, maitotuotteita ja pakasteita. Lisäksi jotkut ruokakaupat tarjoavat myös paikallisia erikoisuuksia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily ja luontokohteet

Cēsis tarjoaa monia upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, jotka sopivat hyvin ulkoilmasta nauttimiseen. Voit vaeltaa Gauja kansallispuistossa, joka on yksi Latvian suurimmista kansallispuistoista. Siellä voit ihailla kaunista luontoa, metsiä ja jokia. Vaihtoehtoisesti voit tutustua myös muuhun lähiympäristön luontoon, kuten Līgatnessa tai Žagarkalnissa. Retkeilyreitit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vaeltajille.

2. Historialliset nähtävyydet

Cēsis on rikas historiallisten nähtävyyksien suhteen. Voit vierailla Cēsisin linnassa, joka on yksi Latvian parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Pääset tutustumaan linnan historiallisiin huoneisiin ja nauttimaan upeista näkymistä ympäröivään maisemaan. Lisäksi voit tutustua Vanhankaupungin viehättäviin kapeisiin kujille ja idyllisiin puutaloihin.

3. Kulttuuritapahtumat

Cēsis tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia läpi vuoden. Voit osallistua esimerkiksi Cēsisin kesäfestivaaleille, jotka ovat yksi suurimmista kulttuuritapahtumista Latviassa. Festivaalit tarjoavat laajan valikoiman musiikkia, teatteria, tanssia ja muita esityksiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä ympäri vuoden.

4. Urheiluaktiviteetit

Urheilun ystävät voivat nauttia monista eri aktiviteeteista Cēsisissä. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voit harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, tennisä, golfia ja frisbeegolfia. Lisäksi voit vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin pyöräillen tai nauttia patikoinnista luontopoluilla. Talvisin voit harrastaa esimerkiksi hiihtoa tai luistelua ulkojäällä.

5. Ostokset ja ravintolat

Cēsisissä on monia viehättäviä putiikkeja ja kauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita, käsityöesineitä ja vaatteita. Kaupungissa on myös erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallista ruokaa sekä kansainvälisiä ruokalajeja. Voit nauttia illallista viihtyisässä ravintolassa tai istua kahvilassa ja maistella paikallisia leivonnaisia.

Suositut hotellit Cēsisissä:

1. Hotel Kolonna Cēsis

Hotel Kolonna Cēsis sijaitsee Cēsisin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet ja ilmaisen Wi-Fi:n. Hotellissa on myös ravintola ja baari, sekä vastaanotto avoinna 24/7.

2. Hotel Liga

Hotel Liga on intiimi hotelli, joka sijaitsee Cēsisin historiallisessa keskustassa. Hotellissa on mukavasti sisustetut huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellilta on myös hyvät yhteydet kaupungin nähtävyyksiin.

3. Karlamuiza Country Hotel

Karlamuiza Country Hotel tarjoaa ainutlaatuisen maalaismaisen tunnelman, joka sijaitsee lähellä Cēsisin kaupunkia. Hotellin huoneet on sisustettu perinteisellä maalaismaisella tyylillä ja siellä on myös sauna sekä ravintola.

4. Hotel Cēsis

Hotel Cēsis sijaitsee kauniilla paikalla Gauja-joen rannalla, vain lyhyen kävelymatkan päässä Cēsisin keskustasta. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola ja baari, sekä vierailijoille tarjotaan myös ilmainen pysäköinti.

5. Andrejosta Guest House

Andrejosta Guest House on kaunis majatalo, joka tarjoaa majoitusta Cēsisin historiallisessa keskustassa. Majatalossa on viihtyisät huoneet, ja vierailijoille tarjotaan myös ilmainen Wi-Fi-yhteys ja ilmaiset pysäköintimahdollisuudet.

6. Karlamuiza Manor

Karlamuiza Manor on tyylikäs kartanohotelli, joka sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa Cēsisin lähellä. Hotellista löytyy mukavasti kalustetut huoneet, sauna, ravintola ja terassi. Hotellin ympäristöstä löytyy myös mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

7. Hotel Restaurant Villa Santa

Hotel Restaurant Villa Santa tarjoaa tyylikkäät ja nykyaikaiset huoneet Cēsisin keskustassa. Hotellilla on myös oma ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Hotellin vieraille tarjotaan myös ilmainen langaton internetyhteys.

8. Estere

Estere on moderni hotelli, joka sijaitsee aivan Cēsisin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista osasta avautuu näköala historialliseen linnamäkeen. Hotellilla on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

9. Hotel Atputa

Hotel Atputa on perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa kodikkaat huoneet ja viihtyisän ilmapiirin. Hotelli sijaitsee Cēsisin keskustassa ja sieltä on helppo pääsy kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja palveluihin.

10. Hotel Gustavs

Hotel Gustavs on pieni ja intiimi hotelli, joka sijaitsee Cēsisin historiallisessa keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista on myös hyvä tukikohta tutustua kaupungin nähtävyyksiin.

Turvallisuus Cēsis

1. Rikollisuus

Cēsis on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä. Kuitenkin kuten missä tahansa kaupungissa, varovaisuutta ja normaaleja turvallisuustoimenpiteitä kannattaa noudattaa, etenkin pimeällä ja yksin liikkuessa.

2. Liikenne

Cēsisissä liikenne on yleisesti ottaen turvallista ja järjestäytynyttä. Kaupunkiin ja sen ympäristöön on hyvät yhteydet ja liikenneinfrastruktuuri on hyvässä kunnossa. Suojateitä ja liikennevaloja tulee noudattaa, ja pyöräilijöiden tulee käyttää pyöräteitä tarvittaessa.

Terveys Cēsis

1. Sairaalat ja terveyskeskukset

Cēsisissä on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa asukkaat voivat saada terveyspalveluita. Näihin sisältyy muun muassa Cēsisin Piensairaala, joka tarjoaa ensisijaisesti hoitoa akuuteille sairauksille ja tapaturmille.

2. Apteekit

Cēsisissä on useita apteekkeja, joista voi hankkia lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tarvikkeita. Apteekit ovat ammattitaitoisten farmaseuttien ja apteekkityöntekijöiden toimittamia, jotka tarjoavat neuvoja ja ohjeita tarvittaessa.

3. Päivystys

Cēsisissä on päivystyspalveluita saatavilla hätätapauksia varten. Kiireellistä terveydenhoitoa tarvitsevat henkilöt voivat ottaa yhteyttä hätänumeroon saadakseen apua. Päivystyksessä työskentelee pätevää henkilökuntaa, joka tarjoaa tarvittavaa hoitoa ja turvaa.

Rannat ja Vesistöt

Gauja-joki

Gauja-joki on Cēsiin ympäröivän alueen tärkein vesistö. Se on Latvian pisimpänä jokeena merkittävä osa alueen luontoa ja maisemaa. Joen varrelta löytyy monia rantoja ja uimapaikkoja, jossa voi nauttia uimisesta ja aurinkoisista päivistä.

Ērgļu-kalatekojärvi

Ērgļu-kalatekojärvi sijaitsee Cēsin lähellä ja on suosittu kalastuspaikka. Järvi tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisten kalalajien kalastamiseen ja on suosittu paikallisten kalastajien keskuudessa. Järven rannoilla voi myös rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Nurmijärven lampi

Nurmijärven lammen rannalla sijaitsee Cēsin kaupungin suuri ja kaunis puisto. Lammelta löytyy uimaranta, jossa voi viettää aurinkoisia päiviä ja nauttia raikkaasta vedestä. Puiston alueella on myös kävelyreittejä ja leikkipaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja rentoutumiseen.

Žagarkalns-järvet

Žagarkalns-järvet ovat ryhmä pieniä lampia, jotka sijaitsevat Cēsin lähistöllä. Järvet ovat suosittuja retkikohdeja paikallisten keskuudessa ja tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnonkauniiden maisemien ihailemiseen. Järvien rannoilla voi myös rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Cēsisissa on useita baareja ja klubeja, joissa voit nauttia virvokkeita ja viettää iltaa. Jotkut suosituimmista paikoista ovat Cēsis-albums un Ligatne, jossa voit nauttia elävästä musiikista ja DJ-esityksistä, sekä Vincent Bar, joka tarjoilee laajan valikoiman juomia.

2. Ravintolat

Kaupungissa on monia laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja keittiöitä. Voit nauttia perinteisistä latvialaisista ruuista esimerkiksi Metsisssa tai Vilhelm’s -ravintolassa, tai kokeilla kansainvälisiä makuja kuten kiinalaista ruokaa HoFusion-ravintolassa.

3. Elokuvateatterit

Cēsissä ei ole tällä hetkellä elokuvateatteria, mutta lähialueilta, kuten Valmierasta tai Riiasta, löytyy useita elokuvateattereita, joissa voit käydä katsomassa uusimpia elokuvia.

4. Teatteri ja esitykset

Cēsisissä on Cēsisin Teatteri, joka tarjoaa monenlaisia teatteriesityksiä, kuten draamaa, komediaa ja musikaaleja. Teatteri sijaitsee kaupungin keskustassa ja järjestää säännöllisesti esityksiä.

5. Konsertit ja tapahtumat

Cēsisissä järjestetään useita konsertteja ja tapahtumia läpi vuoden. Yksi merkittävimmistä on Cēsisin Kesäfestivaali, joka tarjoaa monipuolista musiikkia eri genreistä ja kansainvälisiä esiintyjiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä ja festivaaleja.

6. Yökerhot

Cēsisissä ei ole perinteisiä suuria yökerhoja, mutta kaupungin baarit ja klubit tarjoavat usein myös DJ-iltoja ja tanssimahdollisuuksia.

7. Jokiristeilyt

Gaujajokea pitkin voi tehdä jokiristeilyjä Cēsisissä. Risteilyt tarjoavat upeita näkymiä kauniiseen ympäristöön ja voit nauttia virvokkeita samalla kun tutustut joen maisemiin.

Luontokohteet ja Retkeily:

Cēsiksen lähialueella sijaitsevat laaksot ja rotkot

– Gaujan kansallispuiston alueella sijaitsevat Amatassaaren rotko, Cēkšanen rotko ja Kūlesētan luola tarjoavat upeita näkymiä ja luontopolkuja retkeilyyn.
– Vecpiebalgan lähellä sijaitseva Cenas laakso tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden patikointiin luontopoluilla.

Cēsiksen ympäröivät metsät

– Cēsiksen ympärillä on laajoja metsäalueita, joissa on runsaasti mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontopoluille. Metsissä voi vaeltaa, pyöräillä tai marjastaa ja sienestää.

Atpūtas komplekss Cēsiksen ja Videkši metsässä

– Tämä lomakeskus sijaitsee Cēsiksen ja Videkši metsässä ja tarjoaa monipuolisia ulkoilu- ja vapaa-ajantoimintoja, kuten vaellus- ja pyöräilyreittejä, melontaa ja kalastusta.

Karogi-järvi ja Karogi-järven laavu

– Karogi-järvi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Cēsiksestä ja se on suosittu kalastus- ja retkeilykohde. Järven rannalla on myös laavu, jossa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Ozolkalns luontopolku ja Ozolkalns-kukkula

– Ozolkalns luontopolku sijaitsee Cēsiksen lähellä ja tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään luontoon. Polun varrella on myös Ozolkalns-kukkula, josta avautuu panoraamanäkymät ympäristöön.

Līgatnen kallioiset rannat

– Līgatnen kylän lähellä, noin 20 kilometrin päässä Cēsiksestä, sijaitsevat kallioiset rannat tarjoavat upeita näkymiä Gauja-joelle ja mahdollisuuden lenkkeilyyn, kävelyyn ja piknikille.

Ozolkalns-nousu

– Ozolkalns-nousu on suosittu kävely- tai patikkareitti, joka johtaa Ozolkalns-kukkulaan. Reitti tarjoaa upeat maisemat ympäröivään luontoon ja on sopiva sekä aloittelijoille että kokeneemmille retkeilijöille.

Cīrulisin joki

– Cīrulisin joki tarjoaa mahdollisuuden melontaan ja veneretkiin. Joki kulkee läpi upeiden maisemien ja tarjoaa rauhallisen ja rentouttavan ympäristön luonnosta nauttimiseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

St. John’s Church

St. John’s Church on historiallinen luterilainen kirkko, joka sijaitsee Cēsisin kaupungissa. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se on yksi Latvia vanhimmista kirkoista. St. John’s Church edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja siinä on tärkeitä taideteoksia ja historiallisia esineitä.

Cesisin linna

Cesisin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee Cēsisin vanhassa kaupungissa. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja se on yksi Latvian vanhimmista linnarakennuksista. Cesisin linna on hyvin merkittävä historiallinen ja kulttuurinen nähtävyys, joka tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja opastettuja kierroksia.

Cēsisin uusi linna

Cēsisin uusi linna on barokkityylinen linna, joka rakennettiin 1700-luvulla. Linna sijaitsee kaupungin keskustassa ja se toimi aikoinaan suojelulinnoituksena. Nykyään Cēsisin uusi linna toimii kulttuurikeskuksena, jossa on näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia.

St. Peter’s Church

St. Peter’s Church on historiallinen luterilainen kirkko, joka sijaitsee Cēsisin vanhassa kaupungissa. Kirkko on rakennettu 13. vuosisadalla ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria. St. Peter’s Churchin torni tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja kaupunkiin.

Cēsisin raatihuoneen torni

Cēsisin raatihuoneen torni on historiallinen torni, joka sijaitsee Cēsisin vanhassa kaupungissa. Torni on rakennettu 14. vuosisadalla ja se oli alun perin osa raatihuonetta. Nykyään Cēsisin raatihuoneen torni on suosittu matkailunähtävyys, josta voi ihailla näkymiä kaupunkiin.

Swedish Gate

Swedish Gate on historiallinen portti, joka sijaitsee Cēsisin vanhassa kaupungissa. Portti on peräisin 1600-luvulta ja se on osa kaupunginmuuria. Swedish Gate on hyvin säilynyt ja se on merkittävä symboli kaupungin historiasta.

Šlokenbekan kartano

Šlokenbekan kartano on historiallinen kartano, joka sijaitsee Cēsisin lähellä. Kartano oli aikoinaan tärkeä taloudellinen ja kulttuurinen keskus alueella. Nykyään Šlokenbekan kartano toimii museona ja siellä on näyttelyitä kartanohistoriasta ja alueen kulttuurista.

Panoraama- ja näköalapaikat Cēsisissä

Cēsisin keskustan panoraama

Cēsisin keskustan panoraamapaikalta avautuu näkymä kaupungin keskusta-alueelle, jossa voi ihailla historiallisia rakennuksia ja kaupungin viehättävää ilmettä.

Cēsisin linnan näköalatasanne

Cēsisin linnassa sijaitseva näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Täältä voi ihastella Cēsisin keskustaa sekä ympäröiviä metsiä ja maisemia.

Žagarkalns-näköalatorni

Žagarkalns-näköalatorni on suosittu paikka ihailla Cēsisin ympäröiviä maisemia. Tornista avautuu upeat näkymät niin kaupunkiin kuin sen ympäristöönkin.

Raidažuola-kukkulan näköalapaikka

Raidažuola-kukkulan näköalapaikalta voi ihailla kaunista maisemaa, johon kuuluu metsää, notkelmia ja järviä. Paikka tarjoaa rauhallisen ympäristön ylellisten maisemien katseluun.

Valmiermuizan näköalatorni

Valmiermuizassa, noin 20 kilometrin päässä Cēsisistä, sijaitseva näköalatorni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Tornista avautuu näkymät niin kauniseen luontoon kuin historiallisiin rakennuksiinkin.Kohteen sijainti maa on Latvia.

Jätä kommentti