Halvat lennot Galway

Nähtävyydet ja kohteet

Galwayn katedraali:

Galwayn katedraali, viralliselta nimeltään Pyhän Nikolauksen katedraali, on Victorian aikakauden goottilaistyylinen kirkko Galwayn kaupungissa Irlannissa. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, joka houkuttelee vierailijoita kauniilla arkkitehtuurillaan ja historiallisella merkityksellään.

Eyre Square:

Eyre Square, jota paikalliset kutsuvat myös nimellä John F. Kennedyn muistopuisto, on kaupungin keskusaukio Galwayn sydämessä. Se on suosittu kokoontumispaikka, jossa voi nauttia vihreästä nurmikosta, nähdä taideteoksia ja ihailla Galwayn vilkasta ilmapiiriä.

Spanish Arch:

Spanish Arch on historiallinen kaari Galwayn kaupungin keskustassa. Se oli alun perin osa kaupunginmuuria ja toimii nyt ikonisen kuvan paikkana Galwaysta. Spanish Arch tarjoaa upeat näkymät Galwaynlahdelle ja on suosittu kohde valokuvaukseen sekä kävelyretkille.

Kvartsi:

Latin-nimeltään Sile Seoige, Kvartsi on Galwayn kaupungin symboli. Kvartsi sijaitsee Shop Street -kadulla ja on suosittu kohtaamispaikka paikallisille. Se on pronssinen kalteva pylväs, joka symboloi Galwayn energistä ja elinvoimaista kulttuuria.

National University of Ireland:

National University of Ireland (NUI) on arvostettu yliopisto Galwayn kaupungissa. Yliopisto tunnetaan myös nimellä University College Galway ja se tarjoaa laajan valikoiman opinto-ohjelmia monilla eri tieteenaloilla. Yliopiston kampuksella on myös useita historiallisia rakennuksia ja kauniita puutarhoja.

Galway City Museum:

Galway City Museum on museo, joka sijaitsee Spanish Archin vieressä. Museo esittelee Galwayn kaupungin rikasta historiaa ja kulttuuria. Se tarjoaa näyttelyitä muun muassa arkeologiasta, taiteesta ja merenkulusta sekä järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

Salthill Promenade:

Salthill Promenade on merenrantakatu Galwayn kaakkoisosassa. Se on suosittu kävelyreitti, joka tarjoaa upeat näkymät Galwaynlahdelle. Salthill Promenadella voi nauttia raikkaasta meri-ilmasta, tutustua huvipuistoon ja vierailla esimerkiksi uimahallissa tai rannalla.

Galway Atlantaquaria:

Galway Atlantaquaria, jota tunnetaan myös nimellä National Aquarium of Ireland, on Irlannin kansallinen akvaario Galwayn kaupungissa. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia merenelävistä ja meriekosysteemeistä. Akvaariossa on laaja valikoima mereneläviä ja erilaisia näyttelyjä, jotka houkuttelevat sekä lapsia että aikuisia.

Galway City Tours:

Galway City Tours tarjoaa opastettuja kierroksia Galwayn kaupungin nähtävyyksillä ja historiallisilla paikoilla. Kierrokset voivat sisältää esimerkiksi kävelyretkiä kaupungin vanhassa kaupunginosassa, kiertoajeluita bussilla tai jopa veneretkiä. Kierroksilla opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita Galwayn historiasta ja kulttuurista.

Kulttuuri ja Historia:

Vanha linna:

Galwayssa sijaitsee historiallinen Galwayn linna, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Linna rakennettiin 1200-luvulla Normannien toimesta ja se toimi linnoituksena useiden vuosisatojen ajan. Nykyään linna on avoinna yleisölle, ja sieltä löytyy näyttelyitä ja taidenäyttelyitä, jotka kertovat Galwayn historiasta.

Kirjallisuus:

Galway on tunnettu kirjallisuuden kaupunkina, ja se on toiminut inspiraationa monille kirjailijoille ja runoilijoille. Kaupungissa järjestetään vuosittain suuri kirjallisuustapahtuma nimeltä Cúirt International Festival of Literature, jossa esiintyy kansainvälisiä kirjailijoita ja järjestetään erilaisia keskusteluja ja luentoja. Lisäksi kaupungissa on useita kirjakauppoja ja kirjallisuusklubeja.

Taidegalleriat:

Galwayssa on useita taidegallerioita, jotka esittelevät paikallisten taiteilijoiden töitä sekä kansainvälistä taidetta. Galway Arts Centre on yksi kaupungin tunnetuimmista gallerioista ja se järjestää erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi kaupungissa on muitakin gallerioita, kuten Kenny’s Gallery ja Galway City Museum, joissa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taideteoksiin.

Musiikki:

Galway tunnetaan myös musiikillisena kaupunkina, ja se on erityisesti perinteisen irlantilaisen musiikin keskus. Pubsit ja baarit ovat täynnä elävää musiikkia, ja kaupungissa järjestetään säännöllisesti musiikkitapahtumia ja festivaaleja. Kaksi suurinta musiikkitapahtumaa ovat Galway International Arts Festival ja Galway Traditional Arts Festival, jotka tuovat kaupunkiin eri tyylilajien esiintyjiä ympäri maailmaa.

Kansanperinne:

Galway on säilyttänyt vahvan kansanperinteen, ja kaupungissa on useita tapahtumia ja juhlia, jotka kunnioittavat perinteitä. Esimerkiksi Galway Oyster Festival on vuosittainen tapahtuma, jossa juhlistetaan ostereita perinteisen irlantilaisen musiikin, tanssin ja ruoan merkeissä. Lisäksi kaupungissa järjestetään myös perinteisiä tanssiesityksiä, musiikkituokioita ja kielipajoja, joissa voi oppia irlantilaista kulttuuria ja perinteitä.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen irlantilainen ruoka

Galwayssa on useita ravintoloita, joissa voi maistella perinteistä irlantilaista ruokaa. Perinteisesti irlantilaisessa ruokakulttuurissa suositaan muun muassa kalaruokia, liharuokia ja perunaa. Galwayssa voi esimerkiksi nauttia perinteisiä kalaruokia, kuten savu- tai paistettua lohta. Lisäksi liharuokia, kuten karitsaa tai naudanlihaa, tarjoillaan usein perunoiden kera. Perinteisessä irlantilaisessa keittiössä suositaan myös erilaisia keittoja ja pataruoat ovat myös suosittuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Tutustu kaupungin kulttuuriin

Galway on tunnettu rikkaasta kulttuurielämästään, ja kaupungissa on paljon erilaisia tapahtumia ja nähtävyyksiä. Voit vierailla esimerkiksi kaupungin lukuisissa taidegallerioissa, museoissa ja teattereissa. Lisäksi Galwayn perinteinen musiikkikulttuuri tarjoaa mahdollisuuden nauttia perinteisestä irlantilaisesta musiikista paikallisissa pubeissa ja musiikkitapahtumissa.

2. Käy Galwayn festivaaleilla

Galwayssa järjestetään vuosittain useita isoja festivaaleja, jotka tarjoavat erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Tunnetuimpia näistä ovat Galway Oyster Festival, Galway Arts Festival ja Galway International Film Festival. Festivaalit houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita ympäri maailman ja tarjoavat mahdollisuuden kokea kaupungin eläväinen ilmapiiri.

3. Kävele Salthillin rantabulevardilla

Salthill on kaupungin suosituin rantakohde, ja sieltä löytyy upea rantabulevardi, joka tarjoaa kauniit näkymät Galwaynlahdelle. Voit nauttia kävelylenkeistä rantaviivaa pitkin, rentoutua rannalla tai istahtaa johonkin rantakahvilaan nauttimaan merinäköalasta. Rantabulevardilta löytyy myös erilaisia aktiviteetteja, kuten pyörävuokrausta ja vesiharrastuksia.

4. Tutustu lähistön luontokohteisiin

Galway sijaitsee lähellä upeita luontokohteita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja kauniista maisemista. Esimerkiksi Connemaran kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, retkeilyyn ja lintujen bongailuun. Lisäksi Aranin saaret ovat suosittu kohde, jonne pääsee lauttayhteyksillä. Saarilla voit ihailla karuja maisemia ja tutustua perinteiseen irlantilaiseen elämäntapaan.

5. Tee veneretki Galwaynlahdella

Galwaynlahdella järjestetään erilaisia veneretkiä, joilla voi tutustua alueen vesistöihin ja luontoon. Voit esimerkiksi lähteä delfiinien bongailukierrokselle tai kokeilla kalastusta. Veneretket tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Galwaynlahden kauniit maisemat ja nauttia merellisestä tunnelmasta.

6. Harrasta urheilua ja liikuntaa

Galwayssa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja ja liikuntaa. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia ja urheilutiloja, joissa voi käydä esimerkiksi kuntosalilla tai pelata sisäpalloilua. Lisäksi löytyy monia ulkoilualueita ja puistoja, joissa voi lenkkeillä, pyöräillä tai pelailla erilaisia pallopelejä.

Suositut hotellit Galwayssa

1. The Galmont Hotel & Spa

The Galmont Hotel & Spa sijaitsee Galwayn kaupungin keskustassa, Salthillin alueella. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista osasta avautuu upea näköala kaupunkiin tai merelle. Hotellissa on myös spa, jossa voi rentoutua hieronnan tai saunan merkeissä, sekä ravintoloita ja baareja tarjoamassa laadukkaita ruokailuelämyksiä.

2. The House Hotel

The House Hotel on viehättävä boutique-hotelli Galwayn kaupungin keskustassa, Quay Streetin lähellä. Hotellin huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi ja niissä on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, joka tarjoaa paikallisia herkkuja sekä cocktailbaari. The House Hotel on erinomainen valinta niille, jotka etsivät persoonallista ja lämpimän tunnelmallista majoitusta.

3. The Hardiman

The Hardiman on perinteikäs hotelli, joka sijaitsee Galwayn kaupungin keskustassa, Eyre Squaren vieressä. Hotelli yhdistää upeasti perinteisen eleganssin moderniin tyyliin. Huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä, ja hotellissa on myös kylpylä, jossa voi rentoutua ja hemmotella itseään. The Hardimanin ravintola tarjoaa laadukkaita ruokailuelämyksiä, ja hotellin baarissa voi nauttia juomia viihtyisässä ilmapiirissä.

4. Jurys Inn Galway

Jurys Inn Galway sijaitsee lähellä Galwayn keskustaa, kävelymatkan päässä monista kaupungin nähtävyyksistä. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Jurys Inn Galwayssa on myös ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, sekä baari, josta voi nauttia virkistäviä juomia. Hotellissa on myös kokoustiloja, jotka sopivat liikematkailijoille.

5. Maldron Hotel Sandy Road Galway

Maldron Hotel Sandy Road Galway sijaitsee hieman Galwayn keskustan ulkopuolella, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hotelli tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita sekä laajan valikoiman palveluita, kuten ravintolan, baarin ja kuntosalin. Maldron Hotel Sandy Road Galway on erityisen suosittu liikematkailijoiden keskuudessa, mutta sopii hyvin myös lomailijoille.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Galway on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, tulee turvallisuuteen kiinnittää huomiota.
– On suositeltavaa olla varovainen omaisuutensa suhteen ja pitää silmällä arvotavaroitaan julkisilla paikoilla.
– Illalla liikkumista kaupungilla kannattaa harkita tarkkaan, ja jos mahdollista, käyttää julkista liikennettä tai taksia sen sijaan että kuljeskeltaisiin yksin pimeillä kaduilla.
– Välttämään mahdollisia turvallisuusriskejä, kannattaa pysytellä valaistuilla ja vilkkailla alueilla.
– Turistina kannattaa pysytellä hyvin valvotuilla turistialueilla ja välttää syrjäisiä tai pimeitä katuja.
– On suositeltavaa pitää matkustusasiakirjat ja arvotavarat turvallisessa paikassa, esimerkiksi hotellin tallelokerossa.
– Mahdolliset hätätilanteet voi ilmoittaa paikalliselle poliisille soittamalla hätänumeroon 112.

Terveys

– Galwayssa on useita terveyskeskuksia, joista voi saada perusterveydenhoitoa.
– Yleensä terveyskeskukset ovat avoinna arkisin virka-aikana.
– Päivystävä terveyskeskus tarjoaa hoitoa ja apua niille, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa tai apua akuuteissa terveysongelmissa illalla tai viikonloppuisin.
– Galwayssa on myös useita yksityisiä lääkäriasemia, joissa voi saada nopeammin ajan lääkärille.
– Pidemmällä oleskelulla tai tarvittaessa erikoislääkärin hoitoa varten on useita sairaaloita ja erikoissairaanhoitoyksiköitä kaupungissa.
– Suositeltavaa on ottaa matkavakuutus, joka kattaa terveydenhoitokulut matkan aikana.
– Mahdollisista terveysongelmista kannattaa keskustella paikallisen terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Rannat ja Vesistöt:

1. Galway Bay

Galway Bay on Galwayn kaupungin edustalla sijaitseva lahti, joka on osa Atlantin valtamerta. Lahden rannat ovat suosittuja paikkoja niin ulkoiluun kuin virkistäytymiseenkin. Galway Baylla voi nauttia upeista merimaisemista ja harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten uintia ja purjehdusta.

2. Salthill Beach

Salthill Beach on yksi Galwayn tunnetuimmista ja suosituimmista rannoista. Se sijaitsee noin 3 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa upeat näkymät Galway Baylle. Salthill Beachilla voi rentoutua hiekalla, kävellä merenrannalla tai nauttia virkistävästä uintikokemuksesta.

3. Silver Strand Beach

Silver Strand Beach on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Galwayn kaupungista. Ranta on suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja siellä voi nauttia rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä.

4. Ladies Beach

Ladies Beach sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Galwayn keskustasta ja se on toinen suosittu ranta alueella. Ranta tarjoaa upeat näkymät Galway Baylle ja on suosittu paikka niin uintiin kuin auringonottoonkin.

5. Lough Corrib

Lough Corrib on Irlannin toiseksi suurin järvi, joka sijaitsee Galwayn länsipuolella. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja on suosittu kalastus- ja veneilykohde. Lough Corribin rannat ja saaret ovat myös suosittuja retkeilyalueita.

6. Galwayn kanava

Galwayn kanava kulkee kaupungin keskustan läpi ja yhdistää Lough Corribin Galway Bayhin. Kanava tarjoaa kauniita näkymiä ja mahdollisuuden nauttia merellisestä tunnelmasta myös kaupungin keskustassa. Kanavalla järjestetään myös erilaisia veneretkiä ja risteilyjä.

7. Corrib-joki

Corrib-joki on Lough Corribin joki, joka virtaa Galwayn kaupungin läpi. Joki tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja venematkailuun, ja sen varrella on kauniita maisemia ja luonnonpuistoja.

8. South Parkin järvi

South Parkin järvi sijaitsee kaupungin eteläosassa ja se on suosittu ulkoilualue. Järven rannat tarjoavat näkymät kauniisiin puistoihin ja nurmikoille, joilla voi rentoutua ja nauttia piknikistä tai muista ulkoiluaktiviteeteista.

Yöelämä ja viihde

1. Pubarit ja baarit

Galwayssa on runsaasti pubeja ja baareja, joissa voi nauttia juomia ja viettää aikaa ystävien kanssa. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi The Quays, The Crane Bar ja Taaffes Bar.

2. Musiikki- ja livemusiikkiklubit

Kaupungissa on useita musiikki- ja livemusiikkiklubeja, joissa voi nauttia laadukkaasta musiikista. Esimerkiksi Róisín Dubh ja Monroe’s Live ovat tunnettuja kohteita, joissa esiintyy usein paikallisia ja kansainvälisiä artisteja.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Galwayssa on myös tarjolla teatteriesityksiä ja elokuvateattereita. Draamateatterit kuten Druid Theatre ja Town Hall Theatre tarjoavat laadukkaita teatterikokemuksia. Elokuvateattereista voi puolestaan nauttia esimerkiksi Eye Cinema ja IMC Galway, jotka näyttävät uusimpia elokuvia.

4. Klubit ja yökerhot

Yöaikaan kaupungissa voi löytää myös klubeja ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja juhlia. Esimerkiksi Carbon Nightclub ja Electric Garden & Theatre ovat suosittuja kohteita, joissa voi bailata aamuun asti.

5. Festivaalit

Galwayssa järjestetään lukuisia festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkkejä näistä ovat Galway International Arts Festival, Galway Film Fleadh ja Galway Oyster Festival. Festivaalit tarjoavat erilaisia kulttuuritapahtumia, musiikkia ja viihdettä.

6. Kulttuurikeskukset

Kaupungissa on myös useita kulttuurikeskuksia, kuten Galway Cultural Institute ja Galway City Museum. Nämä tarjoavat näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia, joissa voi tutustua alueen kulttuuriin.

7. Ravintolat ja kahvilat

Galwayssa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta. Erinomaisia ravintoloita ovat esimerkiksi Aniar, Loam ja Kai Café + Restaurant, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa paikallisista raaka-aineista.

8. Pelaaminen ja pelihallit

Kaupungissa on myös pelihalleja ja mahdollisuus pelaamiseen. Esimerkiksi Galway Gaming Festival tarjoaa konsoli- ja tietokonepelejä, ja Galway Racing Festival järjestää hevoskilpailuja ja vedonlyöntiä.

9. Tanssi ja musiikkiesitykset

Galwayssa voi myös nauttia tanssi- ja musiikkiesityksistä. Esimerkiksi Irish Dance Show -esityksen aikana voi kokea perinteistä irlantilaista tanssia, ja pubien trad-illat tarjoavat livemusiikkia perinteisellä tyylillä.

10. Komedia ja stand-up -esitykset

Stand-up -esityksiä ja komediashow’ta voi käydä katsomassa esimerkiksi mestarikoomikko Tommy Tiernanin vetämässä Comedy Cellar -esityksessä tai rokkiklubilla Róisín Dubhissa.

Luontokohteet ja Retkeily:

Connemaran kansallispuisto

Connemaran kansallispuisto sijaitsee noin 20 kilometriä Galwayn kaupungista luoteeseen. Se on yksi Irlannin kuuluisimmista kansallispuistoista, ja alueella voi ihailla upeita maisemia, kuten vuoristojärviä, suota ja vuoria. Kansallispuistossa on myös useita vaellusreittejä, joita voi seurata eri vaikeustasoilla.

Galway Bay

Galwayn lahti, eli Galway Bay, on kaupungin eteläpuolella sijaitseva lahti, joka tarjoaa upeat merimaisemat. Siellä voi kävellä rantaviivaa pitkin ja nauttia kauniista maisemista, tai osallistua vesiaktiviteetteihin, kuten purjehdukseen tai kalastukseen.

Aranskansat

Aranskansat ovat kolmea pientä saarta Galwaynlahdella, nimeltään Inishmore, Inishmaan ja Inisheer. Saarilla voi tutustua perinteiseen irlantilaiseen kulttuuriin ja kauniiseen luontoon. Saarilla on myös monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten linnoja ja muinaisia raunioita.

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher on Galwayn länsirannikolla sijaitseva valtavat kalkkikivikalliot. Ne kohoavat jopa 200 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat näköalat Atlantin valtamerelle. Cliffs of Moher on yksi Irlannin suosituimmista turistikohteista ja siellä voi kävellä valmiita polkuja pitkin ja nauttia upeasta luonnosta.

Burrenin kansallispuisto

Burrenin kansallispuisto sijaitsee lähellä Cliffs of Moheria ja se on tunnettu kalkkikiviniityistään ja ainutlaatuisesta kasvillisuudestaan. Kansallispuistossa voi tutustua karstimaastoon ja harvinaisiin kasvi- ja eläinlajeihin. Alueella on myös merkittyjä kävelyreittejä, joita voi seurata.

Kylä Galwayn lähellä: Oughterard

Oughterard on pieni kylä Galwayn lähistöllä, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman ulkoilumahdollisuuksia. Siellä voi patikoida luonnossa, kävellä järven rannalla tai nauttia kauniista maisemista. Kylässä on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten purjehdusta ja kalastusta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Galway Katedraali

Galway katedraali, viralliselta nimeltään Sant Mary’s Cathedral, on anglikaaninen katedraali Galwayn kaupungissa Irlannissa. Se on rakennettu vuosina 1958-1965 ja se on näkyvä maamerkki kaupungissa. Katedraalissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja sisältä löytyy kauniita lasimaalauksia sekä veistoksia.

Menlo Castle

Menlo Castle on historiallinen linna, joka sijaitsee Galwayn länsipuolella Corribjoen varrella. Linna rakennettiin vuonna 1569, mutta se tuhoutui tulipalossa vuonna 1910. Nykyään linna on raunioina, mutta se on edelleen suosittu nähtävyys alueella.

Eyre Square

Eyre Square on Galwayn tunnetuin aukio, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Aukio on historiallinen paikka ja siellä sijaitsee muun muassa John F. Kennedy muistomerkki. Aukiolla voi rentoutua puistossa tai nauttia kahvista yhdessä alueen monista kahviloista.

Taibhdhearc na Gaillimhe

Taibhdhearc na Gaillimhe on Irlannin ainoa iirinkielinen ammattiteatteri, joka sijaitsee Galwayn keskustassa. Teatteri perustettiin vuonna 1928 ja siellä järjestetään edelleen monenlaisia esityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä. Teatteri on tärkeä paikka uuden irlanninkielisen näytelmäkirjallisuuden kehittämisessä.

Galwayn kaupunginmuurit

Galwayn keskustassa sijaitsevat historialliset kaupunginmuurit ovat peräisin 1200-luvulta. Muurit olivat osa kaupungin linnoitusta, ja niitä on edelleen nähtävissä monilla kaupungin kujilla. Käveleminen muurien varrella tarjoaa mahdollisuuden tutustua Galwayn historialliseen arkkitehtuuriin ja saada käsityksen kaupungin menneisyydestä.

Galway on ihana pikkukaupunki Irlannin länsirannikolla, joka tunnetaan upeista panoraama- ja näköalapaikoistaan.

1. Salthill Promenade

Salthill Promenade on suosittu kävelyreitti, joka tarjoaa upean panoraamanäkymän Galwaynlahdelle. Täältä voi nauttia kauniista auringonlaskuista ja ihailla merelle avautuvaa maisemaa. Promenadelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan maisemasta.

2. Dún Aonghasa

Dún Aonghasa on pronssikaudelta peräisin oleva linnake, joka sijaitsee Aran-saarilla Galwayn lähistöllä. Tämä historiallinen nähtävyys tarjoaa upeat näkymät Atlantin valtamereen ja ympäröiville saarille. Kävijät voivat kiivetä kalliolle rakennetulle linnakkeelle ja ihailla upeaa maisemaa.

3. Salmon Weir Bridge

Salmon Weir Bridge on näköalapaikka, josta avautuu kaunis näkymä nimikkosillalleen ja Lough Corrib -järvelle. Järvi on yksi Irlannin suurimmista ja tarjoaa upeat maisemat erityisesti auringonlaskun aikaan. Lähellä olevat kävelyreitit ja puistot tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta.

4. Galway Cathedral

Galwayn katedraali on arkkitehtonisesti upea nähtävyys, mutta sen tornista voi myös ihailla kaupungin panoraamamaisemaa. Katedraalin yläkerroksista avautuu upeat näkymät Galwayn keskustaan ja sen ympäristöön. Täältä voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvaa maisemaa.

5. Claddagh Quay

Claddagh Quay on satama-alue, josta voi ihailla Galwaynlahtea ja sen ympäröiviä maisemia. Sataman ympäristössä sijaitsee myös kauniita kävelyreittejä, joilta voi nauttia panoraamanäkymistä. Täältä voi myös ihastella perinteisiä Claddagh-sormuksia myyviä liikkeitä ja ihailla perinteistä kalastajakylien tunnelmaa.

6. Menlo Castle

Menlo Castle on raunioina oleva linna, joka sijaitsee Galwayn keskustasta muutaman kilometrin päässä. Tämä historiallinen nähtävyys tarjoaa upeat näkymät ohi virtaavaan Corrib-joelle sekä ympäröivään luontoon. Paikalta voi ihailla myös kaunista auringonlaskua ja tunnelmoida historiallisissa raunioissa.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti