Halvat lennot Craiova

Nähtävyydet ja kohteet

Piata Mare – Suuri aukio

Piata Mare on Craiovan kaupungin keskusaukio, joka tarjoaa vierailijoille upean näkymän kaupungin historialliselle arkkitehtuurille. Aukiolla sijaitsee useita vaikuttavia rakennuksia, kuten Craiovan kaupungintalo, Doljin kreivikunnan prefektuuritalo ja vanha katolinen kirkko. Aukiolta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta ilmapiiristä.

Craiovan taidemuseo

Craiovan taidemuseo on yksi Romaniassa tunnetuimmista taidemuseoista. Museo tarjoaa laajan kokoelman romanialaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Näyttelyissä on esillä maalauksia, veistoksia ja käsityötöitä, jotka heijastavat Craiovan alueen taiteellista perintöä.

Craiovan keskiaikainen linnoitus

Craiovan keskiaikainen linnoitus, tunnetaan myös nimellä Craiovan citadela, on historiallinen linnoitusalue, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen. Linnoituksessa on käytössä olevia rakennuksia ja raunioita, mukaan lukien Craiovan torni, josta avautuu upea näkymä ympäröivään maisemaan. Linnoitusalueella on myös taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.

Craiovan pienoiskaupunki

Craiovan pienoiskaupunki, tunnetaan myös nimellä Craiova Village Museum, on elävä museo, joka esittelee perinteistä romanialaista kulttuuria ja arkkitehtuuria. Museo koostuu useista perinteisistä taloista ja rakennuksista, joissa on esillä vanhoja esineitä, kuten työkaluja, koriste-esineitä ja tekstiilejä. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja elämäntapaan.

Nicolae Romanescun taidemuseo

Nicolae Romanescun taidemuseo on omistettu kuuluisalle romaanialaiselle taiteilijalle Nicolae Romanesculle. Museo sijaitsee historiallisessa villa Bănieissa ja esittelee laajan kokoelman Romanescun teoksia, mukaan lukien maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia. Museossa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka edistävät paikallista taidekulttuuria.

Kulttuuri ja historia

Historialliset nähtävyydet

Craiovan historialliset nähtävyydet ovat tärkeä osa kaupungin kulttuuriperintöä. Esimerkiksi Craiovan linna, joka tunnetaan myös nimellä Oltenian Prefect’s Palace, on peräisin 1400-luvulta ja on tärkeä arkkitehtoninen symboli. Toisen tärkeän nähtävyyden muodostavat Craiovan kaupunginmuurit, joista on säilynyt osia 1600-luvulta. Lisäksi kaupungissa on useita historiallisia kirkkoja, kuten Pyhän Nikolauksen kirkko ja Băniein kirkko, jotka tarjoavat mielenkiintoisen kuvan Craiovan uskonnollisesta menneisyydestä.

Kulttuurikohteet

Craiovassa on myös monia kulttuurikohteita, jotka kertovat kaupungin rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Yksi tunnetuimmista kohteista on Craiovan taidemuseo, joka sisältää laajan kokoelman romanialaista ja eurooppalaista taidetta. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, kuten Craiovan kansallisteatteri ja Marin Sorescu -niminen teatteri. Näissä teattereissa voi nauttia esityksistä monenlaisista näytelmistä ja oopperoista.

Kansanperinne ja festivaalit

Craiova on myös tunnettu perinteiden ja kulttuurin vaalimisesta. Kaupungissa järjestetään useita festivaaleja ja tapahtumia, jotka juhlistavat romanialaista kansanperinnettä. Esimerkiksi ”Ziua Bucuriei” -tapahtuma, joka tarkoittaa ”ilojen päivää” romanian kielellä, kokoontuu vuosittain Craiovan keskustaan. Tapahtumassa esitellään paikallista ruokakulttuuria, käsityötaitoja ja kansantanssiesityksiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään useita musiikki- ja teatterifestivaaleja, jotka houkuttelevat taiteesta kiinnostuneita paikallisia ja matkailijoita ympäri maailmaa.

Museot

Craiovan museot tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen alueen historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Lisäksi ne ovat tärkeä osa kaupungin kulttuuriperintöä. Esimerkiksi Craiovan taide- ja kuvataidemuseo esittelee romanialaisen taiteen kehitystä eri aikakausina. Historiallisia näyttelyitä voi puolestaan ihailla Craiovan kaupunginmuseossa, joka sijaitsee Craiovan linnan alueella. Museo on erityisen kiinnostava niille, jotka haluavat tutustua Craiovan menneisyyteen ja sen rooliin Oltenian alueella.

Historialliset henkilöt

Craiova on ollut kotipaikka monille merkittäville historiallisille henkilöille. Yksi heistä on romanialainen runoilija Marin Sorescu, joka tunnetaan kansallisena symbolina ja kirjailijana. Hänen kotinsa, joka toimii nykyään Marin Sorescu -nimisenä memorial-museona, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua lähemmin Sorescun elämään ja tuotantoon. Lisäksi Craiovassa syntynyt Constantin Brâncuși, joka oli yksi tunnetuimmista modernin taiteen tekijöistä, on saanut inspiraationsa kaupungistaan ja teki siitä osan taiteellista perintöään, mukaan lukien teoksiaan.

Ruokailu ja ravintolat Craiovassa

Perinteinen romanialainen ruoka

Craiovassa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä romanialaista ruokaa. Näissä ravintoloissa voit maistella paikallisia herkkuja, kuten sarmalea (kaalikääryleitä), miciä (pihvejä) ja mamaligaa (maissipuuroa).

Kansainväliset ruokailumahdollisuudet

Kaupungissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia ja erilaisia ​​maailman keittiöitä. Voit nauttia esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, kreikkalaisia ​​tai intialaisia ​​ruokia.

Kahvilat ja leipomot

Craiovassa on monia kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia herkullisista leivonnaisista ja juomista. Voit pysähtyä aamiaiselle, lounaalle tai kahville ja kokeilla romanialaisia ​​leivonnaisia ​​kuten cozonacia (paikallinen joulupulla) tai papanasia (makea leivonnainen).

Pikaruokaravintolat

Kaupungissa on myös useita pikaruokaravintoloita, kuten kansainvälisiä ketjuravintoloita ja romanialaisia ​​pikaruokapaikkoja. Näissä ravintoloissa voit nauttia nopeasti valmistettuja ruokia ja erilaisia ​​hampurilaisia, pizzoja ja kebabia.

Paikalliset markkinat

Craiovassa on useita paikallisia markkinoita, joissa voit ostaa tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja muita elintarvikkeita. Voit tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja ostaa aineksia valmistaa kotiruokaa.

Pubiruokailu

Kaupungissa on myös monia pubeja ja baareja, jotka tarjoavat ruokaa. Voit nauttia paikallisista oluista ja samalla maistella pubiruokaa, kuten burgeria, kalaa ja perunoita tai nachoja.

Budjettiruokailu

Craiovassa on myös lukuisia budjettiravintoloita ja ruokakojuja, joissa voit syödä edullisesti. Niissä voit nauttia romanialaisista ruoista ja paikallisista erikoisuuksista kilpailukykyiseen hintaan.

Ravintolat keskustassa

Craiovan keskustassa on vilkas ravintoloiden alue, jossa on lukuisia ruokailumahdollisuuksia. Voit valita erilaisista ravintoloista, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia ja tunnelmia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Tutustu Vanhaan Kaupunkiin

Vanha Kaupunki Craiovassa on täynnä historiallista arkkitehtuuria ja charmia. Siellä voit kävellä kapeilla kivikaduilla, tutustua vanhoihin kirkkoihin ja nauttia kauniista näkymistä. Vanhan Kaupungin alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit rentoutua ja nauttia paikallisista herkuista.

2. Vieraile Botanisessa Puutarhassa

Craiovan Botaninen Puutarha on kaunis viheralue, jossa on laaja valikoima harvinaisia kasveja ja puulajeja. Puutarhassa voit kävellä kauniilla kävelyreiteillä, rentoutua vehreissä näkymissä ja ihailla erilaisia kasveja. Alueella on myös lampia ja vesiputouksia, jotka lisäävät viehätystä.

3. Käy Craiovan Taidemuseossa

Craiovan Taidemuseo on taiteen ystävien suosikki. Museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia romanialaista ja eurooppalaista taidetta eri aikakausilta. Voit ihailla maalauksia, veistoksia ja muita taiteen teoksia, jotka heijastavat alueen kulttuuriperintöä.

4. Koe Huvipuiston Jännitys

Craiovan Huvipuisto tarjoaa monenlaisia ​​viihdyttäviä aktiviteetteja ja huvituksia kaikenikäisille. Puistossa on karuselleja, vuoristoratoja, vesiliukumäkiä sekä muita jännittäviä laitteita. Se on mahtava paikka viettää hauska päivä perheen tai ystävien kanssa.

5. Ihaile Volkspark Kalmisten Kaunista Puutarhaa

Volkspark Kalmis on kaunis puutarha, joka tarjoaa miellyttävän ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Puistossa on vehreitä nurmikoita, kävelyreittejä, lampia ja istutuksia. Voit nauttia piknikistä, lenkkeilystä tai vain istua penkillä ja ihailla ympäröivää kauneutta.

6. Tutustu Craiovan Teatteriin

Craiovan Teatteri on arvostettu paikka esitystaidetta arvostaville. Siellä voit nauttia teatteriesityksistä, musikaaleista, balletista ja muista kulttuuritapahtumista. Teatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, jotka tarjoavat unohtumattoman kokemuksen.

7. Käy Craiovan Ostoskeskuksissa

Craiovassa on useita ostoskeskuksia, joissa voit viettää aikaa shoppaillen, syöden ja viihtyen. Ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja muita tuotteita eri hintaluokissa. Voit myös käydä elokuvissa tai viettää aikaa pelihalleissa, jotka ovat usein osa ostoskeskusaluetta.

8. Tutustu Rural Tourismiin

Craiova ympäristöineen tarjoaa myös mahdollisuuden kokea maaseudun matkailua. Voit vierailla perinteisissä romanialaisissa taloissa ja nähdä paikallisten elämää maaseudulla. Tällaisilla retkillä voit oppia romanialaista kulttuuria ja perinteitä, tehdä käsitöitä tai nauttia maaseutumaisemasta ja luonnosta.

Suositut hotellit Craiovassa

1. Hotel Ramada Plaza Craiova

Hotel Ramada Plaza Craiova sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja moderneja mukavuuksia. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus, uima-allas ja kokoustilat. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin henkilökunnan ystävällistä palvelua ja siisteyttä.

2. Hotel Sydney

Hotel Sydney on viehättävä pieni hotelli Craiovan keskustassa. Se tarjoaa mukavia ja hyvin varusteltuja huoneita sekä monipuolisen aamiaisen. Hotellin sijainti on erinomainen, lähellä ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin siistiä ja kodikasta ilmapiiriä.

3. Hotel Rexton

Hotel Rexton sijaitsee keskeisellä paikalla Craiovan liikekeskustassa ja tarjoaa modernit ja tilavat huoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaat arvostavat hotellin hyviä liikenneyhteyksiä ja rauhallista ilmapiiriä.

4. Hotel Helin Central

Hotel Helin Central sijaitsee Craiovan historiallisessa keskustassa ja tarjoaa kodikkaat huoneet ja palveluja, kuten ravintolan, baarin ja 24h-vastaanoton. Hotellin lähellä on useita ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä. Asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä hotellin sijaintiin ja henkilökunnan avuliaisuuteen.

5. Hotel Bavaria

Hotel Bavaria sijaitsee lähellä Craiovan rautatieasemaa ja tarjoaa viihtyisiä ja hyvin varusteltuja huoneita. Hotellissa on myös ravintola, baari ja 24h-vastaanotto. Asiakkaat kehuvat hotellin hyvää hinta-laatusuhdetta ja ystävällistä henkilökuntaa.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Craiova on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki ja poliisi pitää yllä järjestystä ja turvallisuutta.
– Kuitenkin varovaisuutta suositellaan erityisesti vilkkailla paikoilla ja turistialueilla, sillä taskuvarkaudet ovat mahdollisia.
– Ulkomaalaisia kehotetaan pitämään mukanaan passia tai muuta henkilöllisyystodistusta.

Liikenneturvallisuus

– Liikenneturvallisuus on tärkeää Craiovassa, sillä kaupungissa saattaa esiintyä ruuhkia ja tieliikenteen säännöistä poiketaan joskus.
– Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tulee olla erityisen varovaisia liikenteessä, sillä ajoneuvojen kuljettajat eivät aina noudata etuajo-oikeutta.
– On suositeltavaa käyttää virallisia taksipalveluita, joissa on mittari ja hinnoittelu on läpinäkyvää.

Päivystyspalvelut

– Craiovassa on useita päivystyspalveluita, kuten sairaaloita ja terveyskeskuksia, joihin voi hakeutua terveysongelmien tai hätätilanteiden sattuessa.
– Hätätilanteessa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112, josta saa apua poliisilta, pelastuslaitokselta ja ambulanssilta.

Yleinen terveys

– Craiovassa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laajan valikoiman terveyspalveluita.
– Kaupungissa on useita yleislääkäreitä, erikoislääkäreitä ja hammaslääkäreitä.
– Lisäksi kaupungissa on apteekkeja, joista saa resepti- ja itsehoitolääkkeitä.

Rokotukset

– Romaniaan matkustavien suositellaan tarkistamaan rokotussuositukset ja päivittämään perusrokotukset ennen matkaa.
– Erityisesti pitkäaikaismatkailijoille voi olla suositeltavaa rokottautua esimerkiksi hepatiittia ja punkki- tai tietyt muiden hyönteisten levittämiä tauteja vastaan.

Terveysvakuutus

– Craovaan matkustettaessa on suositeltavaa olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kustannukset.
– Matkavakuutus voi tarpeen vaatiessa kattaa esimerkiksi sairaalahoitokulut, lääkärinpalkkiot ja lääkehankinnat.

Rannat ja Vesistöt:

1. Ranca

Ranca on laskettelukeskus sijaitsee noin 350 km Craiovasta, lähellä Valcan-vuoria Etelä-Karpatiassa. Alueella on useita järviä ja jokia, kuten Ranca-järvi ja Olteț-joki. Ranca tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtämiseen ja lumilautailuun talvisin, ja kesäisin alueella voi nauttia patikoinnista, pyöräilystä ja kalastuksesta.

2. Craiovan järvi

Craiovan järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Craiovan kaupungin ulkopuolella. Se on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa virkistysalueena ja tarjoaa mahdollisuuden uintiin, kalastukseen ja veneilyyn. Järven ympärillä on myös kävely- ja pyöräilyreittejä.

3. Jiu-joki

Jiu-joki on yksi Craiovan alueen tärkeimmistä vesistöistä. Se virtaa Craiovan läpi ja tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten melontaan, soutamiseen ja kalastukseen. Jiu-jokea pitkin voi myös järjestää veneretkiä ja tutustua alueen kauniiseen luontoon.

4. Suha-joki

Suha-joki on toinen merkittävä joki, joka virtaa Craiovan läpi. Se tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden rentoutua joen rannoilla. Suha-joki on myös suosittu kalastuspaikka.

5. Bistret-järvi

Bistret-järvi sijaitsee lähellä Craiovan kaupunkia ja on suosittu paikka piknikille ja rentoutumiselle. Järven ympärillä on vihreitä puistoalueita ja kävelyreittejä. Järveen voi myös vuokrata soutuveneitä ja nauttia kalastuksesta.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Craiovassa on useita baareja ja klubeja tarjoten erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Studio Cafe, Bliss Club ja The Office Pub.

2. Konsertit ja live-esiintyjät

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja muita live-esityksiä eri musiikkilajeista. Paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista, ovat esimerkiksi Craiova Filharmonia ja La Teatru.

3. Teatterit ja esitystilat

Craiovassa on useita teattereita ja esitystiloja, joista voi nauttia erilaisista esityksistä ja näytelmistä. Esimerkiksi Oltenia Dramatische Theater ja Marin Sorescu National Theatre ovat suosittuja kohteita.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Muutamia esimerkkejä ovat Cinema Patria, Movieplex Cinema tai Cine Grand.

5. Ravintolat ja kahvilat

Craiovasta löytyy laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja rentoutua. Tarjolla on sekä perinteisiä romanialaisia ruokia että kansainvälisiä makuelämyksiä.

6. Baletti ja tanssiesitykset

Kaupungissa on mahdollisuus nauttia myös baletti- ja tanssiesityksistä. Esityksiä järjestetään muun muassa Craiova Filharmoniassa ja Marin Sorescu National Theatre:ssa.

7. Urheilu- ja vapaa-ajanaktiviteetit

Craiovasta löytyy erilaisia urheilu- ja vapaa-ajanaktiviteetteja, kuten kuntosaleja, uimahalleja ja urheilukenttiä. Kaupungista löytyy myös mahdollisuuksia osallistua erilaisiin ryhmälajeihin ja harrastuksiin.

8. Kasinot

Craiovassa on myös kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Casino Palladium ja Casino Simba ovat suosittuja kohteita pelaajien keskuudessa.

9. Erikoistapahtumat

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia erikoistapahtumia, kuten festivaaleja, markkinoita ja näyttelyitä. Näistä suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi Oltenia Food Festival ja Traditional Crafts Fair.

Luontokohteet ja Retkeily

National Park Cozia

National Park Cozia sijaitsee Craiovan lähistöllä ja on erittäin suosittu retkikohde. Puistossa voi ihailla upeaa luontoa, kuten vuoristomaisemia, rotkoja ja vesiputouksia. Alueella on myös monia patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua puiston eri alueisiin.

Mountain Retezat National Park

Mountain Retezat National Park on yksi kauneimmista luontokohteista Craiovan lähellä. Se tarjoaa upeita vuoristomaisemia sekä monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Puistossa voi patikoida ja tutustua alueen luontoon.

Băile Govora

Băile Govora on tunnettu lomakohde, jossa on hyvin hoidetut puistot ja kylpyläalueet. Alueen ympärillä on kauniita luontokohteita, kuten metsiä ja jokia. Täällä voi nauttia luonnonrauhasta kävelyn, pyöräilyn tai piknikin merkeissä.

Lake Suhaia

Lake Suhaia on suuri järvi, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Järven lähistöllä on metsiä ja hyvin hoidettuja patikointireittejä, joiden varrella voi ihailla alueen luontoa ja bongata lintuja.

Iron Gates Nature Park

Iron Gates Nature Park sijaitsee Craiovan lähellä, Tonavan rannalla. Täällä voi kokea upeita maisemia, kuten kapeikon muodostamat rotkot ja korkeat kallioseinämät. Alueella voi patikoida, maastopyöräillä tai ihailla maisemia veneestä käsin.

Oltenia Plateau

Oltenia Plateau on laaja ylänköalue, joka ulottuu Craiovan ympäristöön. Se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden retkeilyyn ja patikointiin. Alueella on myös monia luonnonsuojelualueita ja harvinaisia kasvilajeja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Craiovassa

Craiovan ortodoksinen katedraali

Craiovan ortodoksinen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Nikolauksen katedraali, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Katedraali on peräisin vuodelta 1651 ja sen arkkitehtuuri edustaa bysanttilaista tyyliä. Se on tärkeä paikka Craiovassa ortodoksisille uskoville ja sisältää useita kauniita ikoneja ja freskoja.

Mähmätuomiokirkko

Mähmätuomiokirkko, myös nimeltään Craiovan tuomiokirkko, on katolinen kirkko, joka sijaitsee Craiovan vanhassa kaupungissa. Se rakennettiin vuonna 1773 barokkityylisenä ja sen julkisivu on koristeltu upeilla patsailla ja koristeellisilla yksityiskohdilla. Kirkko on tärkeä paikka paikallisille katolisille kristityille ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Banalassa sijaitseva Nikolai Romanovin patsas

Banalassa sijaitseva Nikolai Romanovin patsas on historiallinen kohde, joka muistuttaa Venäjän viimeistä keisari Nikolai II:sta. Patsas pystytettiin vuonna 1997, kun Nikolai II:n jäännökset siirrettiin Venäjältä Bukarestiin. Patsas kuvaa Nikolai II:ta seisomassa ja se on tärkeä symboli Craiovan historialle ja suhteille Venäjään.

Olmucin katedraali

Olmucin katedraali on katolinen kirkko Craiovan keskustassa. Se rakennettiin 1800-luvulla ja edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria. Katedraalissa on kauniit maalatut ikkunat sekä alttarimaalaukset, ja se toimii tänä päivänä tärkeänä paikkana katolisille jumalanpalveluksille.

Craiovan taidemuseo

Craiovan taidemuseo sijaitsee historiallisessa Cotrocenin palatsissa ja se on merkittävä kohde kaupungin kulttuurielämälle. Museossa on laaja kokoelma romanialaista taidetta eri aikakausilta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa. Lisäksi museo isännöi usein väliaikaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että ulkomaisia kävijöitä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Arturo’s Hill

Arturo’s Hill on Craiovan kaupungin keskustassa sijaitseva kukkula, jolta avautuu upea panoraamanäkymä kaupunkiin. Kukkulan päällä on myös kesäisin auki oleva ravintola, jossa voi nauttia paikallisista herkuista samalla ihaillen maisemia.

2. Nicolae Romanescu Park

Nicolae Romanescu Park on Craiovan suurin kaupunkipuisto, joka tarjoaa kauniit näkymät luontoon ja kaupunkiin. Puiston korkeimmalta kohdalta voi nähdä laajan alueen ympärillä olevaa maaseutua ja kaupungin kattojen yli.

3. Rebecca’s Perch

Rebecca’s Perch on Craiovan vanhan kaupungin yläpuolella sijaitseva näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin historiallista charmia sekä panoraamanäkymää ympäröiville kukkuloille ja metsäisille maisemille.

4. Mihai Viteazul Statue

Mihai Viteazul Statue on Craiovan keskustassa sijaitseva patsas, jota ympäröivältä alueelta avautuu kaunis näköala kaupungin historialliseen osaan, jossa näkyy myös Andréescu House -museo.

5. Călina Park

Călina Park on Craiovan itäpuolella sijaitseva kaupunkipuisto, josta avautuu näkymä laaksoon ja kaupungin matalampiin osiin. Puisto tarjoaa myös monipuolisia virkistysmahdollisuuksia, kuten ulkoilureittejä, leikkipaikkoja ja piknikalueita.

6. Castle’s Hill

Castle’s Hill on Craiovan keskustan tuntumassa sijaitseva kukkula, jolta voi ihailla kaupungin kattoja ja historiallisia rakennuksia. Kukkula on myös suosittu paikka lenkkeilyyn ja ulkoiluun.

7. Craiova City Hall Rooftop

Craiova City Hallin katolla sijaitseva näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Täältä voi nähdä muun muassa Craiovan keskusaukion ja ympäröivät rakennukset.

8. Botanical Garden Observation Tower

Craiovan kasvitieteellisen puutarhan havaintotorni tarjoaa upean näkymän puutarhan viheralueille ja kasvihuoneisiin. Tornista voi myös ihailla ympäröivää kaupunkia ja sen vehreää ympäristöä.

9. Astronomical Observatory

Craiovan astronomisessa observatoriossa voi tutustua tähtitieteeseen ja ihailla tähtitaivasta erilaisten teleskooppien avulla. Observatorion yläkerran terassilta voi myös nauttia kauniista panoraamanäkymästä kaupunkiin.

10. Cerna Valley

Craiovan ulkopuolella sijaitseva Cerna Valley on luonnonkaunis alue, jossa avautuu upeita näkymiä vuoristomaisemiin, metsiin ja jokilaaksoon. Alueella voi ihailla myös perinteisiä romanialaisia kyliä ja maisemareittejä.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti