Halvat lennot Ijevan

Nähtävyydet ja kohteet

Tufaklosteri

Tufaklosteri on yksi Ijevanin suosituimmista nähtävyyksistä. Se on armenialainen luostari, joka sijaitsee noin 34 kilometriä Ijevanista itään. Tufaklosteri on peräisin 1100-luvulta ja se on rakennettu kallioiselle alueelle upeiden maisemien ympäröimänä. Klosterilla on sekä historiallista että uskonnollista merkitystä, ja siellä voi vierailla ihailemassa arkkitehtuuria ja tutustua alueen historiaan.

Nejatutin linna

Nejatutin linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee noin 11 kilometriä Ijevanista itään. Linna rakennettiin 1000-luvulla ja sen tarkoituksena oli suojella aluetta ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Nykyään linna on raunioina, mutta vieraat voivat kävellä sen muurien ja jäännösten keskellä ja kuvitella miltä elämä linnoituksessa on aikoinaan näyttänyt.

Kvemotškan kansallispuisto

Kvemotškan kansallispuisto sijaitsee Ijevanin lähellä ja se tarjoaa upeita luontomaisemia ja patikointireittejä. Puisto on perustettu suojellakseen alueen luontoa ja eläimistöä. Siellä voi vaeltaa kauniin metsän läpi ja ihailla vesiputouksia. Puistossa elää myös monia erilaisia eläinlajeja, kuten karhuja, susia ja erilaisia lintulajeja, jotka tekevät siitä suositun matkailukohteen luonnonystäville.

Arakelin pyhäkön rauniot

Arakelin pyhäkön rauniot sijaitsevat Ijevanista noin 4 kilometriä pohjoiseen. Rauniot ovat peräisin 1200-luvulta ja niillä on suuri historiallinen merkitys. Tämä keskiaikainen kirkko oli osa suurta kirkkokompleksia, joka toimi tärkeänä uskonnon ja kulttuurin keskuksena alueella. Vaikka rakennus on nyt raunioina, sen jäänteet tarjoavat vierailijoille mielenkiintoisen kulttuurihistoriallisen kokemuksen.

Vanhat kaupunginosa ja basaari

Ijevanin vanhat kaupunginosat ja basaari ovat täynnä tunnelmaa ja paikallista elämää. Siellä voi vierailla perinteisissä armenialaisissa toreissa, ostaa paikallisia käsitöitä ja maistaa paikallisia herkkuja. Vanhat rakennukset ja kapeat kujat luovat autenttisen ja viehättävän ilmapiirin, joka kertoo kaupungin historiasta ja kulttuurista. Basaarilla voi tehdä ostoksia ja tutustua armenialaiseen ruokaan ja käsityöhön.

Kulttuuri

Paikalliset perinteet ja käsityötaidot

Ijevanin kaupunki Armeniassa on tunnettu paikallisista perinteistään ja käsityötaidoistaan. Alueella on pitkä historia mattojen ja tekstiilien valmistamisessa, ja monet paikalliset asukkaat jatkavat perinteitä tänäkin päivänä. Mattoja ja muita tekstiilejä valmistetaan käsityönä, ja niissä näkyy usein alueen erityinen kulttuurillinen vaikutus.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Ijevanissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, jotka juhlistavat alueen perinteitä ja kulttuuria. Esimerkkejä näistä ovat Ijevanin musiikkifestivaali, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä muusikoita, sekä kansallispukujen ja kansantanssin näytökset.

Museot ja taidegalleriat

Kaupungissa on useita museoita ja taidegallerioita, jotka esittelevät alueen rikasta kulttuuriperintöä. Esimerkiksi Ijevanin historian museo tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen ja perinteisiin. Lisäksi kaupungissa on taidegallerioita, joissa voi ihailla paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Historia

Antiikin aika

Ijevanin alueella on antiikin aikaisia jäänteitä, jotka viittaavat alueen asutukseen jo muinaisina aikoina. Alueen läheisyydessä sijaitsee Haghpatin luostari, joka perustettiin 900-luvulla ja on tänä päivänä Unescon maailmanperintökohde.

Neuvostoaika

Ijevanin kaupunki kehittyi merkittäväksi teollisuuskeskukseksi Neuvostoliiton aikana. Alueella oli useita tehtaita, kuten puutuotetehtaita, ja kaupunki houkutteli työntekijöitä eri puolilta Neuvostoliittoa.

Nykyhetki

Nykyisin Ijevan on sulautunut osaksi itsenäistä Armeniaa. Kaupunki tunnetaan edelleen perinteistä ja käsityötaidoistaan, ja se houkuttelee matkailijoita, jotka haluavat kokea alueen ainutlaatuisen kulttuurin ja historiallisen ilmapiirin. Lisäksi Ijevanin kaupunki tarjoaa tärkeitä palveluja alueen asukkaille ja toimii alueen keskuksena.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Ijevan sijaitsee Armeniassa, joten kaupungin ruokakulttuuri kuvastaa armenialaista keittiötä. Täkäläinen ruoka on yleensä mausteista ja runsasta, ja se perustuu usein tuoreisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin.

Kansalliset ruokalajit

Ijevanissa voit maistella useita armenialaisia kansallisruokalajeja, kuten khorovatsia (grillattua lihaa), dolmaa (ryyneillä täytettyjä vihanneksia), lavashia (perinteistä ohutta leipää) ja kufta-khorovatsia (lihapullia). Myös lammasruoat, kuten khash ja kyufta, ovat suosittuja täällä.

Ravintolat

Ijevanissa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Mankan-Tun, joka tarjoaa perinteisiä armenialaisia ruokia, sekä Restaurant of Jermuk ”-ketjun ravintolat, joissa voi maistella paikallista juomaa kutsuttua Jermuk-vettä. Raoul Wallenberg -kerhotalo on myös suosittu ravintola, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokia ja viihdettä.

Paikalliset markkinat

Ijevanissa on paikallisia markkinoita, kuten Ijevanin tori, joissa voi ostaa tuoreita tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja leipää. Markkinoilta voi myös ostaa paikallisia erikoisuuksia, kuten hunajaa, mausteita ja säilykkeitä. Markkinoilla on usein myös pieniä ravintoloita tai kahviloita, joissa voi nauttia paikallista ruokaa.

Pikaruoka ja kahvilat

Ijevanissa on myös joitain pikaruokaravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia nopeasti valmistettuja annoksia tai kevyitä välipaloja. Esimerkiksi McDonald’s ja Monolit ovat suosittuja pikaruokaravintoloita Ijevanissa. Kahviloita on myös useita, joissa voi nauttia paikallista kahvia ja leivonnaisia. Esimerkiksi Cactus-kahvila ja Sweet House -leipomo ovat suosittuja paikkoja kahvilakulttuurin ystäville.

Vapaa-ajan aktiviteetit Ijevanissa

Vaellus ja retkeily

Ijevanin ympäröivä luonto tarjoaa upeat puitteet vaelluksille ja retkeilylle. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Dilijanin luonnonpuisto ja Urcunin vesiputous.

Kulttuuri- ja historiakohteet

Ijevanissa on useita kulttuuri- ja historiakohteita, kuten Ijevanin taidemuseo, joka esittelee paikallista taidetta, sekä Ijevanin linna, joka on peräisin 1700-luvulta.

Kesäaktiviteetit

Kesäisin Ijevan tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten uintia ja vesiharrastuksia Alaverdijärven rannalla. Lisäksi lähistöllä on useita viinitiloja, joissa voi tutustua paikalliseen viinintuotantoon ja maistella erilaisia viinejä.

Talviurheilu

Talvisin Ijevanissa voi harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten laskettelua ja lumilautailua Dilijanin laskettelukeskuksessa. Alueella on myös mahdollisuus hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Ratsastus

Ijevanissa on useita talleja, jotka järjestävät ratsastusretkiä ja -tunteja kaikenikäisille. Ratsastajat voivat nauttia upeista maisemista ja tutustua alueen luontoon hevosen selässä.

Viiniretket

Viljelyalueiden läheisyys tarjoaa mahdollisuuden viiniretkiin, joissa voi tutustua paikallisiin viinitiloihin ja viinintuotantoon. Retkillä pääsee maistelemaan erilaisia paikallisia viinejä ja oppimaan niiden valmistuksesta.

Kalastus

Lähialueen järvet ja joet tarjoavat loistavat puitteet kalastukselle. Ijevanista löytyy kalastusoppaita, ja retkelle voi lähteä omatoimisesti tai oppaan kanssa.

Maatilavierailut

Ijevanin ympäristössä on useita maatiloja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua maatilan toimintaan ja osallistua erilaisiin maatilan askareisiin. Vierailulla voi oppia muun muassa lehmien lypsämistä tai päästä maistelemaan tuoretta maitoa.

Suositut hotellit Ijevanissa

1. Ijevan Hotel

Ijevan Hotelli on suosittu majoitusvaihtoehto Ijevanin kaupungissa. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joista osa tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälisiä ja paikallisia ruokia. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää sijaintia lähellä kaupungin nähtävyyksiä.

2. Best Western Plus Ijevan Hotel

Best Western Plus Ijevan Hotel on toinen suosittu majoitusvaihtoehto Ijevanissa. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on nykyaikaiset mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja ulkouima-allas. Asiakkaat pitävät erityisesti hotellin korkeasta palvelutasosta ja hyvästä sijainnista lähellä kaupungin keskustaa.

3. Hotel Armenia Ijevan

Hotel Armenia Ijevan on kolmas suosittu hotelli Ijevanissa. Hotellissa on mukavat ja tilavat huoneet, joista osa tarjoaa panoraamanäkymät ympäröivään vuoristoon. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon matkailijoille.

4. Old Dilijan Complex

Old Dilijan Complex sijaitsee Ijevanin kaupungin läheisyydessä ja on suosittu majoituspaikka alueella. Hotellissa on erilaisia huoneita, useita ravintoloita, ulkouima-allas ja spa-tilat. Asiakkaat arvostavat hotellin rauhallista sijaintia luonnon keskellä sekä sen tarjoamia rentoutumismahdollisuuksia.

5. Aghavnadzor Hotel & Restaurant

Aghavnadzor Hotel & Restaurant on suosittu majoituspaikka Ijevanin kaupungin lähistöllä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari ja terassi, josta avautuu kaunis näköala ympäröivään maaseutuun. Asiakkaat kehuvat hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää ruokaa.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Ijevan on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on vähäistä.
– Suurin osa rikoksista rajoittuu pieniin varkauksiin ja näpistyksiin.
– Matkailijoita kannattaa silti noudattaa yleisiä varovaisuustoimenpiteitä ja pitää huolta henkilökohtaisesta omaisuudestaan.

Poliisi ja hätätilanteet

– Ijevanissa on paikallinen poliisilaitos, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja lainvalvonnasta.
– Poliisille voi ilmoittaa havaitsemistaan rikoksista ja hätätilanteista soittamalla hätänumeroon 102.
– Poliisiasemalle voi myös tehdä käyntiä, mikäli tarvitsee apua tai neuvoja.

Lääkäripalvelut

– Ijevanissa on useita lääkäriasemia ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat terveyspalveluita paikallisille asukkaille ja matkailijoille.
– Lääkäripalvelut ovat yleisesti ottaen hyvätasoisia ja henkilökunta on ammattitaitoista.
– Tarvittaessa vakavammissa sairaustapauksissa on myös mahdollista saada sairaalahoitoa Ijevanin alueella.

Apua hätätilanteissa

– Mikäli tarvitsee hätäapua terveyteen tai turvallisuuteen liittyvissä tilanteissa, voi soittaa hätänumeroon 103.
– Hätätilanteissa on aina suositeltavaa pysyä rauhallisena ja antaa tarkat tiedot tilanteesta puhelun vastaanottajalle.
– Hätätilanteessa on myös mahdollista pyytää ympärillä olevilta ihmisiltä apua ja neuvoja.

Kattava tieto Ijevanin rannoista ja vesistöistä

Lake Sevan

Lake Sevan on Armenian suurin järvi ja se sijaitsee noin 80 kilometriä Ijevanista etelään. Se on yksi maan tärkeimmistä vesivaroista ja suosittu matkailukohde. Järvi tarjoaa upean maiseman, rantoja sekä mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja uintiin.

Aghstev-joki

Aghstev-joki on yksi Ijevanin läpi virtaavista joista. Joki tarjoaa kauniin ympäristön ja mahdollisuuksia luontomatkailuun. Aghstev-joki on myös suosittu kalastuskohde.

Debet-joki

Debet-joki virtaa Ijevanin alueella ja se on yksi alueen tärkeimmistä vesivarannoista. Debet-joki tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia kalastukseen ja virkistäytymiseen rannalla.

Karači-järvi

Karači-järvi sijaitsee noin 15 kilometriä Ijevanista itään. Se on pieni järvi, joka tarjoaa kauniin ympäristön ja rauhallisen ilmapiirin. Järven rannalla voi rentoutua, nauttia maisemista ja vaikkapa piknikistä perheen tai ystävien kanssa.

Vuoristopurot ja vesiputoukset

Ijevanin ympäristössä on myös lukuisia vuoristopuroja ja vesiputouksia. Nämä tarjoavat upeita maisemia ja virkistävän kokemuksen. Suosituimpia kohteita ovat esimerkiksi Dilijanin ja Haghartsinin kansallispuistojen alueella sijaitsevat vesiputoukset.

Pienemmät järvet ja lammet

Ijevanin alueella on myös useita pienempiä järviä ja lampia. Näitä ovat esimerkiksi Loshk-järvi ja Melikyan-lampi. Nämä kohteet tarjoavat hiljaisuutta ja mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Ijevanissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdykettä ja yöelämää kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Suosittuja baareja ja klubeja ovat muun muassa:
– ”Club X” sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa laajan valikoiman juomia sekä DJ-musiikkia.
– ”Cheers” on englantilainen teemabaari, joka tarjoaa erityisesti olutvalikoimaa.
– ”Sunset Lounge” on ulkoilmabaari, josta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröivään luontoon.
– ”Bar 21” on suosittu kohtaamispaikka nuoremmalle yleisölle ja tarjoaa elävää musiikkia viikonloppuisin.

Teatterit ja elokuvateatterit

Ijevanissa on muutamia pieniä teattereita, joissa järjestetään erilaisia esityksiä ja tapahtumia. Suurin osa teattereista tarjoaa paikallisesti tuotettuja näytelmiä ja musikaaleja. Elävä esittävä taide on suosittua Ijevanin kulttuurielämässä. Lisäksi kaupungissa on elokuvateatteri, jossa näytetään paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia. Elokuvateatteri sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa.

Ravintolat ja kahvilat

Ijevanissa on hyvä valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureita ja makuja. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa:
– ”Armenian Grill” tarjoaa perinteistä armenialaista ruokaa, kuten kebabeja ja shashlikia.
– ”Cafe Mocha” on tunnelmallinen kahvila, joka tarjoaa laajan valikoiman kahveja ja leivonnaisia.
– ”Pizza Time” on suosittu paikka, josta voi tilata pizzoja ja muita italialaisia ruokia.
– ”Asian Fusion” tarjoaa aasialaista ruokaa ja sushi-annoksia.
– ”La Patisserie” on leivonnaiskahvila, joka tunnetaan herkullisista jälkiruoistaan.

Yökerhot

Ijevanissa on myös muutamia yökerhoja, joissa voi viettää iltaa tanssimisen ja juhlimisen merkeissä. Yökerhoissa on usein musiikkitarjontaa eri genreistä ja DJ-esityksiä. Suosittuja yökerhoja Ijevanissa ovat muun muassa:
– ”Club XX” tarjoaa energistä musiikkia ja tanssilattian, jossa voi tanssia aamun pikkutunneille asti.
– ”Dance Club” on suosittu yökerho, joka keskittyy pääasiassa tanssimusiikkiin ja DJ-esityksiin.
– ”Club Atmosphere” on tunnelmallinen yökerho, joka tarjoaa rentoa ilmapiiriä ja erilaisia musiikkityylejä.

Kulttuuritapahtumat

Ijevanissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, kuten musiikkikonsertteja, näyttelyitä ja festivaaleja. Kaupungin taide- ja kulttuurikeskus sekä kaupungin puistot ovat suosittuja paikkoja, joissa nämä tapahtumat järjestetään. Tapahtumakalenteria kannattaa seurata, jotta pysyy ajan tasalla kaupungin kulttuurielämän tarjoamista mahdollisuuksista.

Luontokohteet ja Retkeily

Dilijani kansallispuisto

Dilijanin kansallispuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Ijevanin kaupungista. Se on yksi Armenian suosituimmista luontokohteista ja tarjoaa upeita maisemia, metsiä ja järviä. Kansallispuistossa on myös useita vaellusreittejä ja retkeilypolkuja, joita voi tutkia.

Sevanjärvi

Sevanjärvi on Armenian suurin järvi ja se sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Ijevanista. Järvi tarjoaa kauniit maisemat ja lukuisia mahdollisuuksia retkeilyyn. Sevanjärven ympäristössä on useita leirintäalueita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia luonnosta.

Goshavankin luostari

Goshavankin luostari sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Ijevanin kaupungista ja se on yksi Armenian tunnetuimmista historiallisista nähtävyyksistä. Luostari on rakennettu 1100-luvulla ja se tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Alueella voi myös vierailla pienessä museossa ja tutustua luostarin rikkaaseen historiaan.

Khachardzanin vesiputous

Khachardzanin vesiputous on luonnonkaunis kohde, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Ijevanin kaupungista. Vesiputous on yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuksia patikointiin ja retkeilyyn.

Ijevanin metsät

Ijevanin ympärillä on laajoja metsäalueita, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia retkeilyyn. Alueella on useita vaellusreittejä, joita voi tutkia ja patikoida. Metsät ovat myös koti monille erilaisille eläinlajeille ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden lintubongaukseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Ijevanissa:

1. Juhurlun (Zorats Karer) kivipiha

Juhurlun, tunnetaan myös nimellä Zorats Karer tai Karahunj, on muinaisten megalittirakennelmien kompleksi lähellä Ijevanin kaupunkia. Se koostuu noin 223 pystykivestä, jotka on järjestetty ympyränmuotoiseksi kivipihaksi. Juhurlun on yksi maailman vanhimmista astronomeista ja se on arkeologisesti merkittävä kohde.

2. Aghstevin rautasilta

Aghstevin rautasilta on historiallinen silta Ijevanin kaupungin lähellä. Se on rakennettu 1700-luvulla ja se toimi tärkeänä yhteytenä Ijevanin ja läheisten kylien välillä. Silta on edelleen käytössä ja siitä on tullut suosittu nähtävyys.

3. Surb Harutyunin kirkko

Surb Harutyunin kirkko on yksi Ijevanin vanhimmista kirkoista. Se on rakennettu 800-luvulla ja se edustaa armenialaista kirkkoarkkitehtuuria. Kirkko on pyhitetty Pyhälle Harutyunille ja se on edelleen aktiivisessa käytössä paikallisen uskonnollisen yhteisön toimesta.

4. Makaravanqin luostari

Makaravanqin luostari on historiallinen luostarikompleksi, joka sijaitsee Ijevanin kaupungin lähistöllä. Se on perustettu 12. tai 13. vuosisadalla ja se oli tärkeä keskus ortodoksiselle munkkiyhteisölle. Luostari on joutunut vahingoittumaan osittaisesti, mutta joitakin sen rakennuksista on pystytty entisöimään.

5. Ijevanin historiallinen museo

Ijevanin historiallinen museo on tärkeä kulttuuriperintökohde kaupungissa. Museossa on laaja valikoima näyttelyitä, jotka kattavat alueen historiallisen kehityksen, arkeologiset löydöt, perinteiset käsityötaidot ja paikallisen väestön elämäntavan. Museo tarjoaa vierailijoille syvällisen katsauksen Ijevanin alueen menneisyyteen ja kulttuuriin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Ijevan panoraamat

Ijevanin kaupungissa sijaitsee useita paikkoja, joista voi ihailla upeita panoraamanäkymiä kaupungin ympäristöön. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi Vahagnin muistomerkki, joka tarjoaa näkymän kaupungin keskustaan ja ympäröiville vuorille. Lisäksi Ijevanin kukkuloilla on myös muita panoraamapaikkoja, joista voi nauttia kauniista maisemista.

2. Hankavan näköalapaikka

Hankavan näköalapaikka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Ijevanin kaupungista. Tämä paikka tarjoaa upeat näkymät Alaverdin kaupunkiin sekä Debed-joen laaksoon. Hankavan näköalapaikalta voi ihailla myös lähellä sijaitsevaa Hankavanin pikkujärveä ja ympäröiviä metsiä.

3. Lastiverin linna

Lastiverin linna sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Ijevanista ja tarjoaa upeat näkymät koko alueelle. Tämä keskiaikainen linna sijaitsee korkealla vuoren huipulla ja sen ympärillä on kauniita maisemia sekä metsiä. Lastiverin linnaa ympäröi myös upea rotko, joka tarjoaa lisää näkymiä luontoon.

4. Aghstev-joen näköalapaikka

Ijevanin kaupungin lähellä sijaitsevalla Aghstev-joen näköalapaikalla voi ihailla upeita maisemia joen laaksoon. Täältä avautuu näkymä myös vihreisiin niittyihin ja metsäisiin rinteisiin. Aghstev-joen näköalapaikka tarjoaa hyvän mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta.

5. Yjenavankin luostari

Yjenavankin luostari sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Ijevanista, ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään laaksoon. Tämä historiallinen luostari on peräisin 1300-luvulta, ja sen ympärillä on kauniita vuoristomaisemia sekä viinitarhoja. Yjenavankin luostarin lähellä sijaitsevat myös pienet pikkukylät, joiden maisemat ovat myös näkemisen arvoisia.Kohteen sijainti maassa on Armenia.

Jätä kommentti