Halvat lennot Częstochowa

Częstochowan kaupungin nähtävyydet ja kohteet

1. Częstochowan Pauliinan luostari

Częstochowan Pauliinan luostari on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Se sijaitsee Jasna Góra -kukkulalla ja on tärkeä uskonnollinen paikka Puolassa. Luostarikompleksiin kuuluu muun muassa kirkko, jossa säilytetään kuuluisaa Mustaa Madonnaa, Puolan kansallista aarretta. Matkailijat voivat vierailla kirkossa ja nähdä maalauksen tai osallistua hartaustilaisuuksiin. Luostariin pääsee osallistumaan myös opastetuille kierroksille.

2. Ostróg linnoitus

Ostróg linnoitus on historiallinen linnoitus Częstochowan kaupungin lähellä. Se on peräisin 1300-luvulta ja sitä on myöhemmin laajennettu useita kertoja. Linnoitus oli tärkeä puolustusasema Puolan historiassa ja se säilyi aktiivisena asemapaikkana 1800-luvulle saakka. Nykyään linnoitus toimii museona, ja siellä voi tutustua alueen historiaan ja nähdä museonäyttelyitä. Linnoituksen ympäristö tarjoaa myös hienot näkymät ympäröivään maisemaan.

3. Matka kolibrisaarelle

Matka kolibrisaarelle on suosittu retkikohde Częstochowassa. Kolibrisaari, tai Koziegłówkin saari, sijaitsee Warta-joen varrella kaupungin lähistöllä. Saarella on kaunis luonto ja monipuolinen eläimistö, mukaan lukien harvinainen kolibri. Matkailijat voivat tehdä veneretken saarelle ja nauttia kauniista maisemista sekä saaren rauhasta ja hiljaisuudesta. Retkellä voi myös tutustua saaren luontopolkuun ja oppia lisää alueen kasvistosta ja eläimistöstä.

4. Franciscan luostari

Franciscan luostari sijaitsee Częstochowan vanhassakaupungissa ja on suosittu vierailukohde matkailijoille. Luostari perustettiin 1600-luvulla ja siitä tuli pian tärkeä uskonnollinen keskus alueella. Luostarissa on kaunis barokkityylinen kirkko sekä historiallisia rakennuksia, joissa vierailla. Matkailijat voivat tutustua luostarin historiaan ja kävellä sen kauniissa puutarhassa. Franciscan luostari on myös suosittu konserttien ja muiden kulttuuritapahtumien pitopaikka.

5. Jasna Góra -kukkula

Jasna Góra -kukkula on tärkeä nähtävyys Częstochowassa johtuen siellä sijaitsevasta Pauliinan luostarista. Kukkula on kaunis ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Kukkulalle johtaa kävelyreitti, jota pitkin matkailijat voivat nousta ylös ja nauttia maisemista. Kukkulan juurella on myös puistoalue, jossa voi rentoutua ja viettää aikaa luonnossa. Kukkula on erityisen suosittu uskonnollisten pyhiinvaeltajien keskuudessa, jotka tulevat vierailemaan Pauliinan luostarissa.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuritapahtumat

Częstochowassa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Kaupungissa toimii myös useita kirjastoja ja museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.

Pyhä Jumalanäiti Jasnagórska

Pyhä Jumalanäiti Jasnagórska on yksi Częstochowan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on merkittävä paikka katolisen uskon näkökulmasta, ja se houkuttelee paljon pyhiinvaeltajia ympäri maailmaa. Siellä sijaitsee myös Jasna Góran luostari, jossa säilytetään Mustaa Madonnan ikonia.

Częstochowan linna

Częstochowan linnan historia juontaa juurensa 14. vuosisadalle. Linna on ollut tärkeä paikka Puolan historiassa ja se on ollut mukana useissa taisteluissa ja sotilaallisissa tapahtumissa. Nykyään linnasta on jäljellä enää raunioita, mutta se tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen näkymän menneiden aikojen tapahtumiin.

Kööpenhaminan puisto

Kööpenhaminan puisto on Częstochowan tunnetuin puisto, joka tarjoaa viihtyisän ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Puisto on kaunis ja siellä voi ihailla erilaisia kasveja ja puulajeja. Alueella on myös suihkulähde ja istutuksia, jotka luovat viehättävän ilmapiirin kävijöille.

Muzeum Monet

Częstochowan Muzeum Monet on museo, joka on omistettu rahojen ja mitalien keräilylle. Museossa on näyttelyitä, jotka kertovat rahojen ja mitalien historiasta eri aikakausina. Se tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman taloudelliseen ja historialliseen kehitykseen, ja se on suosittu vierailukohde historian ja numismatiikan harrastajille.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Puolalaista ruokaa

Częstochowassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä puolalaista ruokaa. Näissä ravintoloissa voit maistella esimerkiksi pierogeja, gulassia, makkaraa tai erilaisia keittoja. Puolalainen ruoka on usein runsasta ja maukasta, ja se perustuu paljon lihaan, juureksiin ja viljaan.

2. Kansainvälinen keittiö

Kaupungissa on myös lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokalajeja eri puolilta maailmaa. Voit nauttia esimerkiksi italialaisia pizzaa ja pastaa, meksikolaisia tacoja, kiinalaista wokkia tai japanilaista sushia. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia makuja ja ruokakulttuureja.

3. Kahvilat ja leipomot

Częstochowassa on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia herkullisia leivonnaisia ja kahvia. Voit tilata esimerkiksi tuoreita pasteijoita, leivoksia, kakkuja ja erilaisia leipiä. Näissä paikoissa voit rentoutua ja nauttia paikallisista herkuista hyvässä seurassa.

4. Pikaruokapaikat

Jos etsit nopeaa ja edullista ruokaa, Częstochowasta löytyy myös pikaruokapaikkoja. Voit nauttia esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia perunoita, kebabia tai pizzapaloja. Pikaruokapaikoissa tarjotaan usein myös erilaisia juomia ja välipaloja.

5. Baarit ja pubit

Częstochowassa on myös monia baareja ja pubeja, joissa voit rentoutua ja nauttia juomista. Tarjolla on erilaisia oluita, viinejä, cocktaileja ja muita juomia. Joissain baareissa voi myös tilata pientä naposteltavaa tai pikkupurtavaa juomien kanssa.

6. Aamiaiset ja brunssit

Kaupungissa on useita paikkoja, joissa voit nauttia herkullisen aamiaisen tai brunssin. Voit valita esimerkiksi perinteisen puolalaisen aamiaisen, jossa tarjotaan muun muassa leipää, juustoa, kinkkua ja kananmunia. Lisäksi saatavilla on myös monipuolisia brunssivaihtoehtoja erilaisine ruokalajeineen.

7. Ruokakaupat ja markkinat

Jos haluat kokata omat ateriasi tai ostaa paikallisia herkkuja mukaasi, Częstochowasta löytyy myös ruokakauppoja ja markkinoita. Ruokakaupoista löydät laajan valikoiman tuoreita raaka-aineita, leipää, maitotuotteita ja muita ruokatarvikkeita. Markkinoilla voit puolestaan ostaa paikallisia

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Częstochowassa on runsaasti kulttuuritarjontaa, kuten teattereita, museoita ja gallerioita. Esimerkiksi Częstochowan tiedemuseo tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia eri tieteenaloilta. Lisäksi kaupungissa sijaitsee useita historiallisia kohteita, kuten Częstochowan linna ja Jasna Góran luostari, jossa sijaitsee kuuluisa Jumalanäidin ikoni.

Urheilu ja liikunta

Częstochowassa on useita urheilumahdollisuuksia ja liikuntakeskuksia. Kaupungissa on esimerkiksi useita jalkapallokenttiä, kuntosaleja, uimahalleja ja jäähalleja. Lisäksi alueella on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, patikointia ja golfia.

Virkistysalueet ja puistot

Częstochowassa on useita kauniita virkistysalueita ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Częstochowan kasvitieteellinen puutarha tarjoaa erilaisia kasveja ja puulajeja sekä viihtyisiä kävelyreittejä. Lisäksi kaupungissa on useita piknik-alueita ja ulkoilupaikkoja.

Shoppailu

Częstochowassa on monia ostosmahdollisuuksia, kuten kauppakeskuksia, kävelykatuja ja markkinoita. Esimerkiksi Galeria Jurajska on suuri ostoskeskus, jossa on monia erilaisia myymälöitä ja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on perinteisiä markkinoita, joilta voi löytää paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Ravintolat ja kahvilat

Częstochowassa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita eri makumieltymyksiin. Kaupungissa voi nauttia paikallisista puolalaisista ruokalajeista sekä kansainvälisestä keittiöstä. Lisäksi kaupungissa on viihtyisiä kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia paikallisista leivonnaisista ja kahvista.

Viihde ja yöelämä

Częstochowassa on monia viihdetiloja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa. Kaupungissa on esimerkiksi elokuvateattereita, keilaratoja ja biljardisaleja. Lisäksi alueella on useita yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssista.

Częstochowa: Suositut hotellit

1. Hotel Mercure Częstochowa Centrum

– Sijainti: Centrumin alueella lähellä Pyhän Neitsyt Marian välityksen luostaria.
– Huoneet: Modernit ja tyylikkäät huoneet tarjoavat kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Palvelut: Ravintola, baari, kuntokeskus, ilmainen Wi-Fi-yhteys, pysäköintimahdollisuus.
– Arvosana booking.com:ssa: 8,6/10 (erinomainen).

2. Hotel Grand Prime

– Sijainti: Lähellä Centrumia ja Pyhän Neitsyt Marian välityksen luostaria.
– Huoneet: Yksinkertaiset ja mukavat huoneet.
– Palvelut: Ravintola, baari, sauna, ilmainen Wi-Fi-yhteys, pysäköintimahdollisuus.
– Arvosana booking.com:ssa: 8,4/10 (erittäin hyvä).

3. Hotel Mercure Częstochowa Patria

– Sijainti: Lähellä Centrumia ja Pyhän Neitsyt Marian välityksen luostaria.
– Huoneet: Tilavat ja modernit huoneet, joissa on kaikki tarvittava.
– Palvelut: Ravintola, baari, kuntokeskus, ilmainen Wi-Fi-yhteys, pysäköintimahdollisuus.
– Arvosana booking.com:ssa: 8,4/10 (erittäin hyvä).

4. Hotel Wenecki

– Sijainti: Centrumin alueella, lähellä Pyhän Neitsyt Marian välityksen luostaria.
– Huoneet: Mukavat ja perinteisesti sisustetut huoneet.
– Palvelut: Ravintola, baari, ilmainen Wi-Fi-yhteys, pysäköintimahdollisuus.
– Arvosana booking.com:ssa: 8,3/10 (erittäin hyvä).

5. Hotel Złote Arkady

– Sijainti: Centrumin alueella, lähellä rautatieasemaa.
– Huoneet: Modernit ja tilavat huoneet, joissa on ilmastointi.
– Palvelut: Ravintola, baari, ilmaiset aamiaiset, ilmainen Wi-Fi-yhteys, pysäköintimahdollisuus.
– Arvosana booking.com:ssa: 8,1/10 (erittäin hyvä).

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustilanne

Częstochowa on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Kuitenkin kuten missä tahansa kaupungissa, matkailijoiden tulisi aina pitää huolta arvoesineistään ja noudattaa yleistä varovaisuutta.

Rikollisuus

Częstochowan rikollisuustilanne on melko rauhallinen. Varkaudet ja taskuvarkaudet voivat kuitenkin esiintyä matkailijoiden suosimilla alueilla, joten on tärkeää pitää huolta omista tavaroistaan ja välttää näkyvien arvoesineiden käyttöä.

Liikenneonnettomuudet

Kaupungin liikenneonnettomuudet ovat tavallisia, ja erityistä huomiota on kiinnitettävä jalkakäytävillä ja suojateillä liikkuessa. Liikennesääntöjen noudattaminen ja harkitseva ajotapa ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta.

Naiset ja matkustaminen yksin

Częstochowa on turvallinen matkakohde myös naisille, jotka matkustavat yksin. On kuitenkin suositeltavaa noudattaa yleistä varovaisuutta, kuten välttää pimeitä ja vähäisesti liikennöityjä alueita öisin.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Częstochowassa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita. Laajempiin ja erikoistuneisiin hoitoihin voidaan tarvittaessa ohjata suurempiin sairaaloihin.

Yleiset terveysriskit

Częstochowassa yleisimmät terveysriskit liittyvät tavallisiin matkustamisen riskeihin, kuten ruoan ja veden hygieniaan. On tärkeää juoda puhdasta vettä ja syödä hyvin keitetyitä ruokia välttääkseen ruoan aiheuttamia mahdollisia sairauksia.

Pakolliset rokotukset

Częstochowa ei edellytä minkään erityisten rokotusten saamista matkailijoilta. On kuitenkin suositeltavaa päivittää perusrokotukset ja tarkistaa lääkäriltä mahdolliset suositellut rokotukset ennen matkaa.

Turvallisuus ja terveyspalveluiden taso

Terveyspalvelujen taso Częstochowassa on yleisesti hyvä. Terveydenhuoltojärjestelmä kattaa perusterveydenhuollon tarpeet, ja kaupungissa on myös useita erikoistuneita klinikoita. Kuitenkin suurissa kiiretilanteissa tai vakavien sairauksien yhteydessä voi olla tarpeen siirtyä suurempiin sairaaloihin tai erikoistuneisiin hoitolaitoksiin.

Rannat ja Vesistöt:

1. Warta-joki:

Kurpaska-kanava yhdistää Warta-joen Jasna Góran Pyhän Paulin Järveen, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

2. Wrzosowka-järvi:

Wrzosowka-järvi sijaitsee noin 6 kilometriä Częstochowan keskustasta pohjoiseen. Se on suosittu paikka retkeilyyn ja virkistäytymiseen.

3. Lisäjärvet:

Częstochowan ympäristössä on useita muita pienempiä järviä, kuten Kucowka-järvi ja Gliwice-järvi. Näitä järviä voidaan käyttää kalastukseen ja retkeilyyn.

4. Latocha-joki:

Latocha-joki virtaa Częstochowan läpi ja se on toinen kaupungin tärkeimmistä jokista Warta-joen lisäksi.

Yöelämä ja viihde Częstochowassa

Baarit ja pubit

Częstochowassa on useita baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Näitä ovat esimerkiksi Irish Pub Częstochowa, Bar Boogie, Klubokawiarnia Lapidarium ja Domino Pub. Tarjonta vaihtelee eri paikkojen välillä, ja joissakin baareissa on myös mahdollisuus syödä pientä purtavaa.

Yökerhot

Kaupungissa on useita yökerhoja, joissa voi bailata ja nauttia musiikista. Suosittuja yökerhoja Częstochowassa ovat muun muassa Yadzior, Klub Kwadrat ja Czad Giełda Club. Nämä paikat tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja järjestävät usein myös erilaisia teema-iltoja ja tapahtumia.

Konserttipaikat

Częstochowassa on useita konserttipaikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista. Yksi suosituista konserttipaikoista on Teatr im. Adama Mickiewicza, jossa esiintyvät eri musiikkityylien artistit. Lisäksi kaupungissa on myös klubeja ja ravintoloita, jotka järjestävät säännöllisesti keikkoja ja livemusiikkia.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Częstochowassa on useita elokuvateattereita. Suosittuja elokuvateattereita ovat muun muassa Cinema City Częstochowa, Multikino Częstochowa ja Kino Studio. Näissä teattereissa esitetään sekä kansainvälisiä että puolalaisia elokuvia eri genreistä.

Kulttuuritapahtumat

Częstochowa tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa erilaisten tapahtumien muodossa. Kaupungissa järjestetään muun muassa teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja taidenäyttelyitä. Suosittuja kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Częstochowan Kulttuuriyöm; tai Częstochowa Jazzfestival. Näistä tapahtumista voi löytää erilaisia esityksiä ja taiteellista ohjelmaa eri puolilta maailmaa.

Luontokohteet ja Retkeily

Pääkaupunkiseutu

Częstochowan kaupungissa on useita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Joitakin suosituimpia kohteita ovat:

Juraalueen maisemat

Częstochowan ympäristössä sijaitsee osa Puolan Juraalueesta, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja geologisista piirteistään. Alueella on lukuisia kalkkikivikallioita, luolia, rinteitä ja karstijärvet. Näitä maisemia voi ihailla muun muassa Olsztyn-kylän ympäristössä sijaitsevalla Maisemien Tie -reitillä. Polku tarjoaa kauniita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua alueen luonnon monimuotoisuuteen.

Ojcowin kansallispuisto

Ojcowin kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Częstochowan kaupungista. Puistossa on lukuisia luonnonmuodostelmia, kuten kalkkikivikallioita, luolia ja kanjoneita. Alueella on myös runsaasti kasvi- ja eläinlajeja. Puistossa on useita patikointireittejä, joista voi valita omaan kuntoon ja mieltymyksiin sopivan vaihtoehdon.

Zawiercien kalkkilouhos

Lähellä Częstochowaa sijaitsee Zawiercien kalkkilouhos, joka tarjoaa mielenkiintoisen retkeilykohteen. Tämä entinen kalkkikaivos on nyt suosittu luontokohteena ja tarjoaa upeat näkymät ja mahdollisuuden tutustua alueen geologiaan. Louhoksen alueella on myös lukuisia patikointireittejä, joita voi käyttää esimerkiksi kävelyyn, pyöräilyyn tai maastopyöräilyyn.

Smoleń-Jura-kraatteri

Smoleń-Jura-kraatteri on yksi harvoista tunnetuista kraattereista Euroopassa ja sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Częstochowasta. Kraatteri tarjoaa ainutlaatuisen retkeilykokemuksen ja mahdollisuuden tutustua geologisiin ominaisuuksiin. Alueella on useita reittejä, joita pitkin voi tutustua niin kraatterin reunoihin kuin sen pohjallekin.

Piękno-linnake ja sen ympäristö

Częstochowan lähellä sijaitsee Piękno-linnake, joka on historiallinen nähtävyys ja samalla hyvä retkeilykohde. Linnakkeen ympäristössä on kauniita maisemia ja luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja historiallisiin kiinnostuksen kohteisiin.

Uskonnolliset kohteet

Częstochowan Madonna

Częstochowan Madonna, tai Musta Neitsyt, on Kuva-arvoituksellisen Neitsyen kuva. Se sijaitsee Jasna Góra -luostarissa Częstochowan kaupungin keskustassa, ja se on yksi Puolan merkittävimmistä pyhäköistä.

Jasna Góra -luostari

Jasna Góra -luostari, joka tarkoittaa ”Kirkas vuori” suomeksi, on katolinen luostari, jossa sijaitsee Częstochowan Madonna. Se on yksi Puolan tärkeimmistä ja suosituimmista pyhäkköpaikoista, jossa vierailee vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia.

Pyhän Risti -vuori

Pyhän Risti -vuori sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Częstochowasta. Vuoren huipulla on Pyhän Ristin Pyhäkön basilika, joka on tärkeä paikka katolisen uskon harjoittamiselle. Vuori tunnetaan myös kauniista maisemistaan, ja se houkuttelee luontoretkeilijöitä ja vaeltajia.

Historialliset kohteet

Vanha kaupunki

Częstochowan vanha kaupunki on alue, joka säilytti alkuperäisen keskiaikaisen asunsa. Siellä voi ihailla puisia taloja, kapeita katuja, historiallisia kirkkoja ja muuta arkkitehtuuria, jotka kertovat alueen rikkaasta historiasta.

Częstochowan linnan rauniot

Częstochowan linnan rauniot sijaitsevat vanhankaupungin lähistöllä. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja se oli merkittävä linnoitus alueen puolustamisessa. Nykyään siitä on jäljellä raunioita, joita voi tutkia ja samalla ihailla kaunista näköalaa kaupunkiin.

Częstochowan museot

Częstochowassa on useita museoita, jotka tarjoavat näyttelyitä alueen historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Częstochowan museossa voi tutustua kaupungin ja sen ympäristön menneisyyteen, kun taas Gliwicen museossa voi oppia alueen teollisesta historiasta.

Panoraama- ja Näköalapaikat Częstochowassa

1. Jasna Góra

Jasna Góra on Częstochowan tunnetuin näköalapaikka. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Jasna Góran luostarin alueelta voi ihailla kaupungin maisemia sekä vierailla kuuluisassa mustassa madonnassa, joka on yksi Puolan tärkeimmistä kirkollisista paikoista.

2. Olsztynin linna

Olsztynin linna on toinen merkittävä näköalapaikka Częstochowassa. Tämä linnoitus sijaitsee kaupungin laitamilla ja tarjoaa upeat näkymät kauniiseen maisemaan. Linna on avoinna yleisölle ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

3. Złotoryja-kukkulat

Złotoryja-kukkulat ovat suosittu retkikohde Częstochowassa. Ne tarjoavat upeat panoraamanäkymät kaupungin ympäristöön. Kukkuloiden huipulle pääsee kävellen tai pyörällä, ja sieltä voi ihailla kaunista maaseutua ja kaupungin kattojen yli avautuvaa maisemaa.

4. Częstochowian satama

Częstochowian satama on kaupungin rannikolla sijaitseva näköalapaikka. Sieltä voi ihailla kaupunginlahden maisemia sekä merellistä tunnelmaa. Satama-alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia näkymistä samalla kun nauttii ruokaa tai juomaa.

5. Zawodnia-näköalapaikka

Zawodnia-näköalapaikka on suosittu paikka ihailla Częstochowan näköaloja. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin. Zawodnia-näköalapaikalta voi nähdä kaupungin tärkeimpiä maamerkkejä, kuten kaupungintalon ja kirkkoja.

6. Częstochowan radio- ja televisiotorni

Częstochowan radio- ja televisiotorni on korkea näköalapaikka, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Torni sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä voi nähdä laajan alueen ympäristöineen. Torniin pääsee hissillä tai portaita pitkin.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti