Halvat lennot Debrecen

Nähtävyydet ja kohteet

1. Deri historiallinen keskusta

Debrecenin historiallinen keskusta, jota kutsutaan myös Deriksi, on kaupungin tärkein nähtävyys. Alueella on useita historiallisia rakennuksia, kuten Pääkirkko, joka on Unkarin suurin protestanttinen kirkko. Keskustassa näkyy myös barokkityyliä sekä jugend- ja empirevaikutteita.

2. Calvinistin katedraali

Calvinistin katedraali tai Pääkirkko on Unkarin suurin protestanttinen kirkko. Se sijaitsee Derin historiallisessa keskustassa ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1805. Kirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja siellä voi tutustua sekä uskonnolliseen että historialliseen näkökulmaan.

3. Nyíltidérin puisto

Nyíltidérin puisto on suuri kaupunkipuisto, jossa on paljon viheralueita, leikkipaikkoja ja kävelyreittejä. Puiston alueella voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Puisto tarjoaa myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja ulkoilmanäyttelyitä.

4. Debrecenin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha

Debrecenin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha tarjoavat mahdollisuuden tutustua moniin eläinlajeihin ja eksoottisiin kasveihin. Eläintarhassa voi nähdä muun muassa norsuja, apinoita ja lintuja. Kasvitieteellinen puutarha tarjoaa vehreää ympäristöä ja erilaisia kasvillisuusalueita.

5. Déri-museo

Déri-museo on Debrecenin merkittävin museo, joka sijaitsee Derin historiallisessa keskustassa. Museossa on laaja kokoelma taide- ja historiallisia esineitä Unkarista ja ulkomailta. Näyttelyissä on esillä muun muassa maalauksia, veistoksia ja antiikkiesineitä.

6. Debrecenin vesipuisto

Debrecenin vesipuisto on suosittu kohde erityisesti perheille. Vesipuistossa on useita altaita, vesiliukumäkiä ja muita vesipuiston aktiviteetteja. Puistossa voi viettää rentouttavaa päivää uiden ja nauttien vesipuiston tarjoamista palveluista.

7. Stadion Debrechen

Stadion Debrecen on kaupungin suurin urheilustadion, joka sijaitsee Derin kaupunginosassa. Stadionilla järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo-otteluita ja yleisurheilukilpailuja. Stadionilla on myös konsertteja ja muita esiintymistapahtumia.

8. Nagyerdei-puisto

Nagyerdei-puisto on suuri ja monipuolinen puistoalue Debrecenissä. Puistossa on laajoja viheralueita, metsikköjä, leikkipaikkoja ja retkeilyreittejä. Puistossa voi myös vierailla eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Kulttuuri ja Historia

Debrecenin kulttuurihistoria

Debrecen on Unkarin toiseksi suurin kaupunki, jolla on rikas kulttuurihistoria. Kaupunki on ollut merkittävä kulttuurin ja historian keskus jo useiden vuosisatojen ajan.

Pääkulttuurinähtävyydet

Debrecenissä on useita tärkeitä kulttuurinähtävyyksiä, jotka kertovat kaupungin historiasta ja perinteistä. Näitä ovat esimerkiksi Debrecenin suuri reformoitu kirkko, joka on yksi kaupungin symbolisista maamerkeistä. Lisäksi kaupungissa on useita museoita, kuten Debrecenin historiallinen museo ja Debrecenin kasvitieteellinen puutarha.

Déri-museo

Déri-museo on yksi Debrecenin tunnetuimmista kulttuurikohteista. Tämä museo avattiin vuonna 1912 ja se sisältää laajan kokoelman unkarilaisia ​​ja kansainvälisiä taide-esineitä. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa arvokkaita maalauksia, veistoksia ja koriste-esineitä eri aikakausilta.

Tanssi- ja musiikkifestivaalit

Debrecenissä järjestetään vuosittain useita tanssi- ja musiikkifestivaaleja, jotka tuovat yhteen paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Esimerkiksi Debrecen Dance Festival on tärkeä tapahtuma tanssia harrastaville ja ammattilaisille. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musiikkifestivaaleja, kuten Lassus Days -festivaali, joka juhlistaa unkarilaista 1500-luvun säveltäjää Orlandus Lassusta.

Kulttuuritapahtumat

Debrecen on vilkas kulttuurikaupunki, jossa järjestetään monia erilaisia tapahtumia ja festivaaleja pitkin vuotta. Esimerkiksi Debrecenin kulttuurifestivaali on merkittävä tapahtuma, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa musiikista teatteriin ja taidenäyttelyihin. Kaupungin kesäohjelmaan kuuluu myös ulkoilmanäytöksiä, konsertteja ja elokuvafestivaaleja.

Kirjasto ja kirjailijat

Debrecenin kaupunginkirjasto on keskeinen kulttuurikeskus, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjallisuutta ja kulttuuripalveluita. Kaupungissa on myös useita tunnettuja kirjailijoita, kuten Ady Endre ja Árpád Tóth, jotka ovat vaikuttaneet Unkarin kirjallisuuden kehitykseen.

Debrecenin ruokailupaikat ja ravintolat

1. Perinteiset unkarilaiset ravintolat

Ensimmäinen kerros, Csokonai Katu 8 – Perinteisiä unkarilaisia ruokia tarjoava ravintola, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Valikoimassa on esimerkiksi gulassikeittoa, paprikás csirkétä ja töltött káposztát.

Belga Étterem, Simonffy utca 25 – Viihtyisä ravintola belgialaisella twistillä. Tarjoaa belgialaisen keittiön herkkuja kuten moules-frites, belgialaista suklaata ja erilaisia belgialaisia oluita.

2. Kansainväliset ravintolat

Kranzler Kávéház és Cukrászda, Hatvan utca 1 – Suosittu kahvila ja leipomo, josta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. Tarjolla on myös kansainvälisiä ruokia, kuten salaatteja, pastoja ja pizzoja.

Paprika Vendéglő és Étterem, Csapó utca 9 – Kansainvälinen ruokapaikka, jossa on tarjolla mm. italialaista, meksikolaista ja amerikkalaista ruokaa. Ravintolan erikoisuuksia ovat esimerkiksi pizzat ja tex-mex -annokset.

3. Lounasravintolat

Víztorony Étterem és Kávézó, Péterfia utca 28 – Korkealla vesitornissa sijaitseva ravintola, josta löytyy hyvä valikoima lounasvaihtoehtoja. Tarjolla on muun muassa keittoja, salaatteja ja lämpimiä ruokia.

Bukarest Ételbár, Miklos utca 6 – Pieni ja viihtyisä ravintola, joka tarjoaa edullisia lounasannoksia. Asiakkaat voivat valita erilaisista keitoista, pastoista ja päivän tarjouksista.

4. Kahvilat ja leipomot

Csokonai Kávéház, Csokonai utca 6 – Tyylikäs ja perinteitä vaaliva kahvila, joka tarjoaa mm. erilaisia kahvijuomia, leivoksia ja jäätelöä. Kahvilassa on myös edustava valikoima teehuoneen herkkuja.

Szent Anna Cukrászda, Piac utca 12 – Perinteinen unkarilainen leipomo ja kahvila, jossa on tarjolla runsaasti erilaisia leivonnaisia ja makeita herkkuja. Suosittuja tuotteita ovat esimerkiksi unkarilaiset pullat, tortut ja vaniljarullat.

5. Pikaruokaravintolat

McDonald’s, Kossuth utca 12 – Tunnettu kansainvälinen pikaruokaketju, joka tarjoaa tutut hampurilaiset, ranskalaiset ja muut pikaruokatuotteet. Ravintolassa on myös leikkipaikka lapsille.

Burger King, Nagyállomás utca 1 – Toinen kansainvälinen pikaruokaketju, joka on erikoistunut hampurilaisiin. Tarjolla on myös muita pikaruokatuotteita, kuten wingsit ja perunat.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kylpylät ja wellness

Debrecenissä on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, missä voi rentoutua ja nauttia erilaisista palveluista kuten hieronnoista, saunoista ja vesihoidoista. Suosittuja kylpylöitä ovat muun muassa Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel, Debrecen Swim Complex ja Termál Hotel Aquaticum Debrecen.

Puistot ja ulkoilualueet

Debrecenissä on paljon vihreitä puistoja ja ulkoilualueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Yksi suosituimmista puistoista on Nagyerdő, jossa on mahdollista kävellä, lenkkeillä ja pyöräillä. Puistosta löytyy myös eläintarha ja huvipuisto. Lisäksi kaupungissa on useita muita puistoja, kuten Békás-tó ja Oláh Gábor utcai Park.

Kulttuuri- ja taidekohteet

Debrecenissä on monia kulttuuri- ja taidekohteita, jotka tarjoavat elämyksiä taiteen ystäville. Debrecen Nagytemplom, eli Iso kirkko, on kaupungin merkittävin nähtävyys. Lisäksi kaupungissa on useita museoita, kuten Deri Museum, jossa voi tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Taiteen ystäville suositellaan vierailua MODEM Contemporary Art Centerissä ja Csokonai National Theaterissa.

Urheilu ja liikuntamahdollisuudet

Debrecen tarjoaa monipuolisia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Kaupungissa on useita urheiluhalleja, kuten Főnix Arena, jossa voi seurata erilaisia urheilutapahtumia kuten jalkapallo- ja käsipallo-otteluita. Lisäksi Debrecenissä on kuntosaleja, uimahalleja, tenniskenttiä ja golfrata.

Ostosmahdollisuudet

Debrecenissä on useita ostoskeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia ja viettää aikaa. Debrecen Plaza on yksi suurimmista ostoskeskuksista, jossa on monia eri liikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kaupungin keskustassa on runsaasti pieniä putiikkeja, joista voi löytää ainutlaatuisia tuotteita.

Ruokailu ja ravintolat

Debrecenissä on monia ravintoloita, joissa voi nauttia unkarilaisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ravintoloita, kuten perinteisiä unkarilaisia ruokapaikkoja, pizzerioita, pikaruokaravintoloita ja kansainvälisiä ketjuravintoloita. Suositeltavia paikkoja ovat muun muassa Halbauer Vendéglő, Roncsbár és Galéria ja New York Café.

Suositut hotellit Debrecenissä

1. Hotel Óbester

Hotel Óbester sijaitsee Debrecenin keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä pääaukiolta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi. Asiakkaat voivat nauttia herkullisen buffetaamiaisen hotellin ravintolassa. Hotellissa on myös spa-keskus, jossa on sauna ja poreallas.

2. Hotel Divinus

Hotel Divinus sijaitsee rauhallisella alueella Debrecenin keskustan ulkopuolella. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös sisäuima-allas, spa-keskus ja ravintola.

3. Lycium Hotel Debrecen

Lycium Hotel Debrecen sijaitsee aivan Debrecenin pääaukion vieressä. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin saunassa ja kuntosalilla. Ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ja paikallisia herkkuja.

4. Hotel Aranybika

Hotel Aranybika on perinteinen hotelli Debrecenin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi. Asiakkaat voivat nauttia perinteisistä unkarilaisista ruokalajeista hotellin ravintolassa. Hotelli tarjoaa myös sauna- ja hierontapalvelut.

5. Hotel Óbester

Hotel Óbester sijaitsee Debrecenin keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä pääaukiolta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi. Asiakkaat voivat nauttia herkullisen buffetaamiaisen hotellin ravintolassa. Hotellissa on myös spa-keskus, jossa on sauna ja poreallas.

Turvallisuus ja terveys Debrecenissa

Rikollisuus

Debrecen on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko alhainen. Perusvarovaisuutta tulee kuitenkin noudattaa kuten minkä tahansa muun kaupungin kohdalla.

Poliisi

Debrecenissa on oma poliisivoimansa, joka vastaa kaupungin lainvalvonnasta. Poliisiasemia löytyy useita eri puolilta kaupunkia, ja tarvittaessa heidän apuaan voi pyytää hätätilanteissa.

Lääkäripalvelut

Debrecenissa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, ja kaupungista löytyy useita terveyskeskuksia sekä sairaaloita. Terveyskeskuksissa voi hakeutua yleislääkärin vastaanotolle, ja tarvittaessa lähete erikoissairaanhoitoon voidaan tehdä. Lisäksi kaupungissa on useita apteekkeja, joista saa tarvittavia lääkkeitä.

Päivystys

Debrecenissa on useita päivystyspoliklinikoita, joissa tarjotaan kiireellistä hoitoa ympäri vuorokauden. Kiireettömässä tapauksessa on suositeltavaa hakeutua ensisijaisesti terveyskeskukseen, mutta vakavissa hätätilanteissa tulee soittaa hätänumeroon.

Turvallisuustoimenpiteet

Debrecen on yleisesti ottaen hyvin valaistu kaupunki, ja katujen turvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Poliisivoimat tekevät säännöllisiä partioita ja valvontaa kaupungin alueella, mikä lisää turvallisuuden tunnetta. On silti tärkeää noudattaa perusvarovaisuutta ja pitää huolta henkilökohtaisesta turvallisuudestaan.

Rannat ja vesistöt

1. Hosszútó

Hosszútó on lampi Debrecenin kaupungin kupeessa, noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Se on suosittu virkistysalue, jossa on mahdollista uida ja nauttia auringosta hiekkarannoilla. Rannalla on myös pukuhuoneita, pukukoppeja, ravintoloita ja muita palveluita.

2. Debrecenin Rantalakótelep

Debrecenin Rantalakótelep on uimaranta ja lomakeskus, joka sijaitsee aivan Hortobágyi-järven rannalla. Alueella on hiekkarantoja ja viheralueita, joilla voi rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Rantalakótelep tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten veneilyä, surffausta ja kalastusta.

3. Hortobágyi-järvi

Hortobágyi-järvi on suuri järvi, joka sijaitsee lähellä Debreceniä. Se on suosittu paikka kalastukseen ja veneilyyn, ja järven ympäristössä on myös upeita luontopolkuja ja lintujen tarkkailupaikkoja. Hortobágyi-järvellä voi vuokrata veneitä tai osallistua opastetuille retkille tutustuakseen alueen ainutlaatuiseen luontoon.

4. Lóverseny Sportpálya

Lóverseny Sportpálya on hevosurheilun keskus Debrecenissä. Paikalla järjestetään säännöllisesti hevosurheilutapahtumia, kuten ravikilpailuja ja esteratsastuskilpailuja. Sportpályalla on myös ravintoloita ja muita palveluita, joissa voi nauttia tapahtumien seuraamisen lisäksi myös ruoasta ja juomasta.

5. Méliusz Juhász Péter könyvtár és közművelődési központ

Méliusz Juhász Péter könyvtár és közművelődési központ on Debrecenin pääkirjasto ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Hortobágyi-järven rannalla. Kirjaston yhteydessä on myös uimaranta ja venesatama. Alueella voi rentoutua rannalla, lukea kirjaston kirjoja tai tutustua alueen kulttuuritarjontaan.

Yöelämä ja viihde Debrecenissä:

Klubit ja baarit:

Debrecenissä on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat elävää musiikkia, DJ-esityksiä ja juomia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Roncsbár, Ex Klub, Lovarda, Forum Night Club ja Play Pub.

Elokuvateatterit:

Debrecenissä on useita elokuvateattereita, jossa voi nauttia uusimmista elokuvista. Tunnetuimpia teattereita ovat Apollo Cinema Debrecen ja Cinema City Debrecen. Molemmat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä.

Teatteri ja esittävä taide:

Debrecenissä voi nauttia myös teatterista ja esitettävästä taiteesta. Debrecenin Egyetem Térin ja Csokonai National Theatre -teatterissa järjestetään säännöllisesti erilaisia esityksiä kuten draamaa, komediaa, musikaaleja ja tanssia.

Kasino:

Jos kaipaa jännitystä ja uhkapeliä, Debrecenissä on myös kasino nimeltä Las Vegas Casino. Kasino tarjoaa erilaisia pelejä kuten ruletti, blackjack ja kolikkopelit.

Konsertit ja tapahtumat:

Debrecenissä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Esimerkiksi Debrecenin Nagytemplomissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja urkukonsertteja. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja, konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden.

Luksuselämä:

Debrecenissä on myös mahdollista nauttia luksuselämästä. Kaupunki tarjoaa useita hienoja ravintoloita, baareja ja hotelleja, joissa voi rentoutua ja nauttia ylellisestä tunnelmasta. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat Plázs Bistro & Pub, Hotel Divinus, Matild Plaza és Étterem jaSzent Anna Stílusos Étterem.

Luontokohteet ja retkeily Debrecenissä

1. Debrecenin iso metsä

Debrecenin iso metsä on kaupungin suurin viheralue, jossa on monipuolista luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueella voi patikoida, pyöräillä tai nauttia luonnosta vaikkapa piknikin merkeissä. Metsässä sijaitsee myös eläintarha, jossa voi tutustua erilaisiin eläimiin.

2. Nagyerdő-puisto

Nagyerdő on suosittu puistoalue Debrecenissä, jossa on paljon viheralueita, leikkikenttiä ja ulkoilureittejä. Alueella voi esimerkiksi kävellä, pyöräillä tai pelata erilaisia pelejä. Puiston keskellä sijaitsee Hortobágy-joen rannalla komeileva Csónakázó-tó -järvi, jossa voi myös veneillä.

3. Hortobágyin kansallispuisto

Debrecenin lähellä sijaitsee Hortobágyin kansallispuisto, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kansallispuistossa voi tutustua ainutlaatuiseen pampasin tyyppiseen luontoon ja nähdä suuren määrän lintulajeja. Alueella on myös perinteistä unkarilaista maaseutumiljöötä, jota voi tutkia esimerkiksi kävellen tai pyöräillen.

4. Bélán luokiteltu kulttuurimaisema

Bélán luokiteltu kulttuurimaisema on kaunis ja suojeltu alue, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua historialliseen unkarilaiseen maalaisympäristöön. Alueella voi vierailla perinteisissä maalaistaloissa ja tutustua perinteisiin käsityöläismenetelmiin. Maisema-alueella on myös kaunis joki ja historiallinen silta.

5. Debrecenin eläintarha ja botaniikan puutarha

Debrecenin eläintarhassa ja botaniikan puutarhassa voi nähdä laajan valikoiman eläimiä eri puolilta maailmaa sekä tutustua erilaisiin kasveihin ja puutarhoihin. Eläintarha tarjoaa opetuksellista ja viihdyttävää ohjelmaa kaiken ikäisille vierailijoille.

6. Böszörményin luonnonsuojelualue

Böszörményin luonnonsuojelualue on rauhallinen ja kaunis alue, jossa voi kokemusta luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Alueella on monipuolista kasvillisuutta ja melko runsaasti lintuja. Alue sopii erityisesti patikointiin ja luonnontarkkailuun.

7. Medgyesbodzan kosteikko

Medgyesbodzan kosteikko on tärkeä lintualue, jossa voi tutustua erilaisiin lintulajeihin ja luonnon monimuotoisuuteen. Kosteikolla on myös retkeilypolkuja, joita pitkin voi liikkua ja nauttia luonnosta.

8. Cívis-kesämaja

Cívis-kesämaja on suosittu vapaa-ajanviettopaikka Debrecenissä, joka sijaitsee Nagyerdő-puiston läheisyydessä. Alueella on leikkipuistoja, piknik-alueita ja mahdollisuus urheiluun ja ulkoiluun. Cívis-kesämajalla voi myös vuokrata veneitä ja kävellä kauniissa ympäristössä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Katolinen katedraali

Debrecenin katolinen katedraali, joka tunnetaan myös nimellä St. Anne’s Church, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se rakennettiin 1800-luvun alkupuolella ja se on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus. Katedraalin sisällä vierailla voi ihailla upeita maalauksia, veistoksia ja uskonnollisia esineitä.

Protestanttinen kirkko

Debrecenin protestanttinen kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Nagytemplom, on kaupungin symboli ja se on yksi Unkarin suurimmista kirkoista. Kirkko on rakennettu 1800-luvun alussa, ja sen valtava kuusikulmainen torni ja komea sisätila ovat vaikuttavia. Kirkkoon voi tutustua itsenäisesti tai osallistua opastetuille kierroksille.

Hortobágy kansallispuisto

Historiallisesti merkittävä paikka Debrecenin lähistöllä on Hortobágy kansallispuisto. Se on Unkarin ensimmäinen ja suurin kansallispuisto, ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Puisto tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua perinteiseen unkarilaiseen maaseutuun. Alueella voi vierailla historiallisissa perinnekyliä, kokea perinteisiä eläinlajeja ja nauttia upeasta luonnosta.

Ferenc Medyesin museo

Ferenc Medyesin museo on historiallinen museo, joka sijaitsee Debrecenin yliopiston kampuksella. Museo esittelee Debrecenin ja sen ympäristön historiaa aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään. Museossa on nähtävillä arkeologisia löytöjä, historiallisia esineitä, taidekokoelmia ja perinteisiin pukeutuneita nukkeja.

Déri-museo

Déri-museo on monipuolinen taide- ja historiamuseo, jossa on laaja kokoelma esineitä ja taideteoksia. Museo tarjoaa näyttelyitä, jotka kattavat paitsi Debrecenin alueen historian ja kulttuurin, myös kansainvälisiä näyttelyitä. Siellä voi nähdä maalauksia, veistoksia, antiikkiesineitä ja paljon muuta.

Kossuthnaukio

Kossuth-aukio on tärkeä historiallinen paikka Debrecenissä. Aukio on nimetty Lajos Kossuthin mukaan, joka oli merkittävä unkarilainen poliitikko ja kansallismielinen johtaja. Aukiolla sijaitsevat muun muassa Kossuthin patsas ja kaupungintalo. Aukio on myös suosittu tapahtumien ja konserttien järjestämispaikka.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Nagytemplom-kirkon torni

Nagytemplom-kirkon tornista avautuu upea näköala koko Debrecenin kaupungin yli. Patikoidessa ylös torniin pääsee ihailemaan kaupungin maisemia korkealta.

2. Kossuth-torni

Kossuth-torni sijaitsee Debrecenin Kossuth-aukiolla ja tarjoaa upean panoraamanäköalan kaupungin yli. Täältä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja nauttia näköalasta.

3. Déri-museon torni

Déri-museon tornista voi ihailla näkymää yli Debrecenin kaupungin. Museon torniin kiivetessä voi tutustua samalla myös museon sisällössä oleviin näyttelyihin.

4. Szent Anna-katedraalin torni

Szent Anna-katedraalin tornista avautuu kaunis näkymä yli kaupungin. Torniin kiivetessä voi tutustua myös katedraalin upeaan arkkitehtuuriin ja sisätiloihin.

5. Iskolatorony Nézőpont

Iskolatorony Nézőpont on entinen koulu, josta on muutettu panoraamapaikka. Täältä voi ihailla Debrecenin kaupungin maisemia ja nauttia kauniista näköalasta.

6. Debrecen TV-torni

Debrecen TV-tornista avautuu näköala yli Debrecenin kaupungin. Tornin huipulla sijaitsee myös näköalaravintola, jossa voi nauttia ruokaa samalla ihaillen kaupungin maisemia.

7. Nagyerdei kilátó

Nagyerdei kilátó sijaitsee Nagyerdei-puistossa ja sieltä voi ihailla kaunista luontoa sekä näköalaa kaupungin yli. Täältä voi myös bongata luonnoneläimiä.

8. Görögkatolinen Katedraali ja Sekrestye-torni

Görögkatolisen Katedraalin ja Sekrestye-tornin huipuilta voi ihailla näkymää yli Debrecenin kaupungin. Torniin kiivetessä voi tutustua myös katedraalin upeisiin sisätiloihin.

9. Déri-kastelinkukkula

Déri-kastelinkukkula sijaitsee kauniissa puistomaisemassa ja sieltä voi ihailla näköalaa kaupungin yli. Paikalta voi bongata myös kaupungin rakennuksia ja maamerkkejä.

10. Stadionnalin kuvauspaikka

Stadionnalin kuvauspaikalta voi ihailla näköalaa yli Debrecenin kaupungin. Tämä paikka tarjoaa hyvän mahdollisuuden ottaa kauniita valokuvia kaupungin maisemista.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti