Halvat lennot Pavlodar

Nähtävyydet ja kohteet

Irtysh-joki

Irtysh-joki on tärkeä luonnonnähtävyys Pavlodarissa. Se on Venäjän pisin sivujoki ja virtaa läpi kaupungin. Jokiranta tarjoaa upeita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutua luonnonläheisessä ympäristössä.

Pavlodarin alueellinen historiallinen museo

Pavlodarin alueellinen historiallinen museo on merkittävä kulttuurikohde kaupungissa. Museossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin näyttelyiden ja esineiden avulla. Siellä on myös vaihtuvia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Soviet Bridge

Soviet Bridge on tunnettu maamerkki Pavlodarissa. Se on kauniisti suunniteltu silta, joka yhdistää kaupungin keskustan Irtysh-joen itäpuolelle. Silta tarjoaa upeat näkymät joelle ja ympäröivään maisemaan.

Central Park

Central Park on suosittu virkistysalue Pavlodarissa. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja järvi. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Puisto tarjoaa rentouttavan ympäristön kaupungin kiireen keskellä.

Pavlodarin draamateatteri

Pavlodarin draamateatteri on kulttuurinen nähtävyys kaupungissa. Se tarjoaa laajan valikoiman teatteriesityksiä, kuten draamaa, musiikkia ja tanssia. Teatteri sijaitsee keskeisellä paikalla ja on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Seimeni kirkko

Seimeni kirkko on historiallinen ja arkkitehtonisesti merkittävä kirkko Pavlodarissa. Rakennus edustaa venäläistä ortodoksista tyyliä ja tarjoaa kauniin näkymän kaupungin maisemaan. Kirkossa voi vierailla rauhallisessa ympäristössä ja ihailla sen kauneutta ja taiteellisia yksityiskohtia.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Pavlodarissa on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka sisältää teattereita, museoita, gallerioita ja muita kulttuuritiloja. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Pavlodarin draamateatteri ja Pavlodarin kansallisooppera. Museoista merkittävimpiä ovat Pavlodarin historiallinen museo ja D.A. Nalivkin taidegalleria. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, näyttelyitä ja festivaaleja.

Historia

Pavlodarin historia ulottuu aina vanhan Silkkitien ajoilta asti. Alueella on asuttu jo tuhansia vuosia. Nykyisen Pavlodarin kaupungin kohdalla sijaitsi aiemmin Siperian tatarilaisen khanin hallinnollinen keskus. Vuonna 1861 perustettiin nykyinen Pavlodarin kaupunki, joka oli alun perin pieni venäläinen linnoitus. Alueen teollistuminen ja kaivosteollisuuden kehittyminen kasvattivat kaupunkia ja se sai kaupunkioikeudet vuonna 1898. Pavlodar oli tärkeä teollisuuskeskus Neuvostoliiton aikana ja sen teollisuuslaitokset tuottivat monenlaisia tuotteita.

Pavlodar on myös ollut merkittävä kulttuurikeskus alueellaan ja yksi useista vanhoista kulttuurissa vaikuttaneista kaupungeista Kazakstanissa. Kaupunki on säilyttänyt historiallisia rakennuksiaan, kuten vanhan venäläisen arkkitehtuurin edustajia. Monet näistä rakennuksista on restauroitu ja ne ovat nyt osa kaupungin kulttuuriperintöä.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset herkut

Pavlodarissa voit maistella paikallisia herkkuja, kuten ”beshbarmakia”, joka on perinteinen kazakstanilainen ruokalaji. Tämä ruokalaji koostuu yleensä lampaanlihasta, sipulista ja tuoreesta pastasta. Toinen paikallinen suosikki on ”et”, joka on puuro, joka valmistetaan usein hirssistä ja tarjoillaan yleensä maitotuotteiden, kuten jogurtin tai smetanan, kanssa.

Ravintolat

Pavlodarissa on laaja valikoima ravintoloita, joissa voit nauttia erilaisia kansainvälisiä ruokia sekä paikallisia erikoisuuksia. Monissa ravintoloissa tarjotaan perinteistä kasakstanilaista ruokaa, mutta voit myös löytää kansainvälisiä ketjuravintoloita sekä muita keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.

Kahvilat

Pavlodarissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voit nauttia kupin tuoretta kahvia tai teetä sekä herkullisia leivonnaisia. Kahvilat tarjoavat yleensä myös kevyitä aterioita, kuten salaatteja, voileipiä ja munakkaita. Joissakin kahviloissa on myös tarjolla erikoiskahveja ja -teelaatuja erilaisilla mausteilla ja lisukkeilla.

Pikaruokaravintolat

Pavlodarin pikaruokaravintolatarjonta on monipuolinen, ja voit löytää niitä eri puolilta kaupunkia. Suosittuja pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s, Subway ja KFC, löytyy Pavlodarista. Lisäksi kaupungissa on myös paikallisia pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia ja kansainvälisiä pikaruokaherkkuja.

Panimoravintolat ja baarit

Pavlodarissa on joitakin panimoravintoloita ja baareja, joissa voit maistella paikallisia oluita ja muita juomia. Näissä paikoissa voi usein myös nauttia ruokaa, kuten pubiruokaa tai pikkupurtavaa, samalla kun nautit juomia. Baarit tarjoavat yleensä myös erilaisia juomasekoituksia ja alkoholittomia juomia.

Toimituspalvelut

Monet ravintolat Pavlodarissa tarjoavat myös toimituspalveluja, joten voit tilata ruokaa suoraan kotiisi tai hotellihuoneeseesi. Tämä on kätevä vaihtoehto, jos et halua lähteä ulos syömään tai haluat nauttia hyvää ruokaa mukavasti omassa ympäristössäsi. Pidä kuitenkin mielessä, että toimituspalvelut voivat olla saatavilla vain tietyillä alueilla kaupungissa ja tiettyinä aikoina.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurielämä

Pavlodarissa on runsaasti kulttuuritoimintaa tarjolla, kuten teattereita, konserttitaloja ja museoita. Kaupungin keskustassa sijaitseva Pavlodarin draamateatteri järjestää säännöllisesti näytäntöjä, ja Pavlodarin filharmonia tarjoaa klassisen musiikin konsertteja. Pavlodarin alueen historiasta kiinnostuneille suositellaan vierailua Pavlodarin historiallisessa museossa.

2. Ulkoilma-aktiviteetit

Pavlodarin alueella on monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja urheiluun. Kaupungin lähellä sijaitseva Pavlodarin järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen. Lisäksi Pavlodarissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa. Talvella alueella voi harrastaa esimerkiksi hiihtoa ja luistelua.

3. Ostosmahdollisuudet

Pavlodarissa on useita ostoskeskuksia ja kauppakeskuksia, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Suositeltuja paikkoja ostosten tekemiseen ovat esimerkiksi Mega Center Pavlodar ja Saryarka Mall. Lisäksi kaupungista löytyy erilaisia erikoisliikkeitä ja markkinoita, joista voi löytää paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

4. Ravintolat ja kahvilat

Pavlodarissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ruokakulttuureja, kuten venäläisiä, kazakstanilaisia ja eurooppalaisia ruokia. Pavlodarin keskustassa sijaitsee useita suosittuja ravintoloita, jotka tarjoavat laadukkaita ruokailuelämyksiä.

5. Vapaa-ajan aktiviteetit lapsille

Pavlodarissa on useita leikkipuistoja ja virkistysalueita, jotka tarjoavat aktiviteetteja lapsille. Esimerkiksi Central Park Alatau ja Prezident Park ovat suosittuja paikkoja, joissa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa ulkona. Kaupungin sisätiloissa toimivat leikkipuistot, kuten Lasten maailma, tarjoavat myös viihdettä ja aktiviteetteja lapsille.

6. Urheilumahdollisuudet

Pavlodarissa on useita urheilupaikkoja ja -tiloja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. Kaupungissa on muun muassa uimahalli, kuntosalit, tenniskenttiä ja jalkapallokenttiä. Pavlodarin alueella järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja, joita voi seurata tai osallistua.

7. Elokuvateatterit

Pavlodarissa on useita elokuvateattereita, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Kinopark Pavlodar tarjoaa elokuvanäytöksiä eri genreistä ja kiinnostuksen kohteista kiinnostuneille.

8. Kulttuuritapahtumat

Pavlodarissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja näyttelyitä. Esimerkiksi Pavlodar International Film Festival tuo yhteen elokuvantekijöitä ja elokuvan ystäviä ympäri maailmaa. Lisäksi kaupungin teatterit ja konserttitalot järjestävät erilaisia esityksiä ja tapahtumia läpi vuoden.

Suositut hotellit Pavlodarissa:

1. Hotel Dostar:

Hotel Dostar tarjoaa viihtyisiä huoneita hyvällä sijainnilla lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus, ja se tarjoaa myös kokous- ja juhlatiloja. Huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi sekä kaikki perusmukavuudet.

2. Hotel Zumrat:

Hotel Zumrat on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee rauhallisella alueella lähellä jokirantaa. Hotellissa on tilavia huoneita, joissa on oma kylpyhuone ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Se tarjoaa myös ilmaisen aamiaisen ja Wi-Fi:n sekä 24h-vastaanoton ja pysäköintimahdollisuuden.

3. Rauan Hotel:

Rauan Hotel sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, ja se tarjoaa asiakkailleen miellyttävän majoituksen. Hotellissa on modernisti sisustetut huoneet, joissa on ilmastointi, oma kylpyhuone ja ilmaiset toilettiläpät. Hotellin palveluihin kuuluvat myös ravintola ja ilmainen Wi-Fi.

4. Hotel Irtysh:

Hotel Irtysh on perinteinen hotelli, joka tarjoaa viihtyisiä huoneita ja hyvää palvelua Pavlodarin keskustassa. Hotelliin kuuluu ravintola, baari ja sauna, ja sen huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi-yhteys.

5. Hotel Classic:

Hotel Classic on moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja liikekeskuksia. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi ja kaikki perusmukavuudet. Se tarjoaa myös ravintolan, baarin ja saunan käyttömahdollisuuden.

Turvallisuus ja terveys

Liikenne

Pavlodarissa on hyvä liikenneinfrastruktuuri, joka takaa suhteellisen turvallisen liikenteen kaupungissa. Kaupungin keskusta-alueilla on tiheää autoliikennettä, mutta liikennesäännöt noudatetaan yleisesti hyvin. Kaupungissa on myös riittävästi taksipalveluja ja julkisen liikenteen vaihtoehtoja.

Rikollisuus

Pavlodarissa esiintyy rikollisuutta, kuten taskuvarkauksia, varkauksia ja harvemmin väkivaltaisia rikoksia. Matkailijoiden tulisi olla erityisen varovaisia alueilla, joilla on paljon ihmisiä, kuten markkinoilla ja julkisissa liikennevälineissä. On suositeltavaa välttää yksinäisiä ja pimeitä paikkoja yöaikaan.

Terveyspalvelut

Pavlodarissa on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä. Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman terveyspalveluita. Pavlodarissa on myös saatavilla yksityisiä terveyspalveluita, jotka saattavat olla nopeampia ja tehokkaampia kuin julkiset palvelut.

Poikkeustilanteet

Pavlodar on valmiina käsittelemään erilaisia poikkeustilanteita, kuten luonnonkatastrofeja ja liikenneonnettomuuksia. Kaupungilla on asianmukaiset hätäpalvelut, kuten poliisi, palokunta ja ambulanssi, jotka pystyvät vastaamaan hätätilanteisiin. Pavlodarissa on myös viranomaisten luoma hätätilanteiden tiedotusjärjestelmä, jossa annetaan tietoa ja ohjeita tarvittaessa.

Rannat ja Vesistöt

Irtysh-joki

Irtysh-joki on yksi Pavlodarin tärkeimmistä vesistöistä. Se on Venäjän ja Kazakstanin rajalla sijaitsevan Pavlodarin alueen läpi virtaava joki. Joki tarjoaa kauniita rantoja ja mahdollisuuksia veneilyyn sekä kalastukseen.

Buktarminskie-järvet

Buktarminskie-järvet ovat neljä tekojärveä, jotka sijaitsevat Pavlodarin lähellä. Järvet ovat suosittuja paikkoja virkistäytymiseen ja uintiin. Niissä voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjehdusta ja melontaa.

Krivoye-järvi

Krivoye-järvi on luonnonjärvi, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Pavlodarista. Järvi tarjoaa kauniita maisemia ja rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Järvellä voi myös kalastaa ja veneillä.

Imantau-järvi

Imantau-järvi on toinen luonnonjärvi Pavlodarin alueella. Se sijaitsee noin 60 kilometrin päässä kaupungista. Järvi on suosittu paikka uintiin ja piknikille. Sen ympäristössä on myös retkeilymaastoja ja mahdollisuuksia kalastukseen.

Pavlodarin tekojärvi

Pavlodarin tekojärvi on kaupungin lähistöllä sijaitseva tekojärvi. Se on muodostunut Pavlodarin laidalla sijaitsevan vedenkäsittelylaitoksen yhteyteen. Järvi tarjoaa virkistymismahdollisuuksia sekä patikointiin että kalastukseen.

Yöelämä ja viihde

1. Klubit ja baarit

Pavlodarissa on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat elävää musiikkia, DJ-esityksiä ja juomia. Suosittuja klubeja ovat esimerkiksi ”Buena Vista”, ”Moloko Bar” ja ”Exotic”. Näissä paikoissa voit viettää iltaa ystävien kanssa tanssimalla ja nauttia juomista.

2. Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Elokuvateattereiden joukossa suosittuja vaihtoehtoja ovat ”Cinema Park” ja ”Kinopark”. Näillä elokuvateattereilla on useita näytössaleja ja tarjolla monipuolinen valikoima elokuvia eri genreistä.

3. Teatterit ja konserttisalit

Pavlodarissa on myös useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voit nauttia teatteriesityksistä, musikaaleista, konserteista ja muusta lavataiteesta. Esimerkiksi ”Pavlodar Theatre of Drama” ja ”Pavlodar State Philharmonic” ovat suosittuja paikkoja, joissa voit kokea kulttuuria ja viihdettä.

4. Karaoke-baarit

Kaupungissa on useita karaoke-baareja, joissa voit nauttia laulamisesta ystävien kanssa. Suosittuja karaoke-baareja Pavlodarissa ovat esimerkiksi ”Karaoke Star” ja ”Kabinet Karaoke Bar”. Nämä paikat tarjoavat laajan valikoiman lauluja eri tyylilajeista ja mahdollisuuden esiintyä lavalla.

5. Ravintolat ja kahvilat

Ravintoloita ja kahviloita Pavlodarissa on monia eri tyyppisiä ja eri hintaluokissa. Kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan esimerkiksi italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa. Lisäksi Pavlodarissa on paikallisia ravintoloita, joissa voi maistella kazakstania ruokaa ja perinteisiä herkkuja. Kahviloista voi löytää erilaisia kahvila- ja leipomotuotteita, kuten kakkuja, leivonnaisia ja erikoiskahveja.

Luontokohteet ja retkeily Pavlodarissa

Pavlodarin tuomiokirkko

Pavlodarin tuomiokirkko on kaupungin tärkein ja vaikuttavin ortodoksinen kirkko. Se on rakennettu vuonna 1886 ja sen kaunis arkkitehtuuri tekee siitä suositun vierailukohteen.

Irtysh-joen ranta

Irtysh-joki tarjoaa kauniit maisemat ja ihanteelliset olosuhteet retkeilylle ja piknikille. Paikalliset asukkaat ja matkailijat voivat nauttia rentouttavasta päivästä joen varrella ja ihailla kaupungin upeaa luontoa.

Centennial Park

Centennial Park on kaupungin suosituin puistoalue, jossa on vehreitä nurmikenttiä, kävelyreittejä ja leikkipaikkoja lapsille. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Avangard Stadion

Avangard Stadion on suosittu paikka urheilun ystäville. Stadionilla järjestetään jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita, ja se tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun ja liikuntaan.

Zaykin Lakes

Zaykin Lakes on upea luonnonalue, jossa on useita järviä ja metsiä. Alueella on mahdollista kalastaa, retkeillä ja telttailla. Zaykin Lakes on suosittu kohde paikallisten retkeilijöiden keskuudessa.

Karakarinskiy-puisto

Karakarinskiy-puisto sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa upeat näkymät ja ulkoilumahdollisuudet. Puistossa on kävelyreittejä, näköalapaikkoja ja piknikalueita, jotka houkuttelevat luonnonystäviä ja retkeilijöitä.

Tsaristinen puisto

Tsaristinen puisto on historiallinen puistoalue, joka houkuttelee kävijöitä kauniin ja rauhallisen ympäristönsä ansiosta. Puistossa on vanhoja rakennuksia, veistoksia ja viihtyisiä kävelyreittejä.

Jubilee Park

Jubilee Park on kaupungin viheralue, jossa on leikkipuistoja, urheilukenttiä ja kukkaistutuksia. Puistossa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutumisesta kauniissa ympäristössä.

Kommunariy-saarella

Kommunariy-saari on suosittu retkeilykohde, jossa on hiekkarantoja, kävelyreittejä ja leirintäalueita. Saarella voi nauttia luonnonrauhasta ja tehdä erilaisia ulkoiluaktiviteetteja.

Pavlodarin kansallispuisto

Pavlodarin kansallispuisto sijaitsee kaupungin lähellä ja on suosittu kohde luonnonystäville. Puisto tarjoaa upeita maisemia, kävelyreittejä ja luontopolkuja, joilla voi tutustua alueen rikkaaseen eläimistöön ja kasvillisuuteen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Saint Michael’s Cathedral (Pyhän Mikaelin katedraali)

Pyhän Mikaelin katedraali on yksi Pavlodarin tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Se on ortodoksinen katedraali, joka on rakennettu vuosina 1898-1905. Katedraali on saanut nimensä Pyhältä Mikaelilta, joka on ortodoksisessa perinteessä arkkienkeli ja taistelujen suojeluspyhimys. Katedraali on kaunis esimerkki venäläis-ortodoksisesta arkkitehtuurista ja sitä ympäröi puistoalue, joka on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Mashkhur-Jusup Moskeija

Mashkhur-Jusup moskeija on tärkeä muslimien uskonnollinen keskus Pavlodarissa. Se on nimetty tunnetun kazakstanilaisen runoilijan Mashkhur-Jusup Kopejevin mukaan. Moskeija rakennettiin vuonna 1991 ja se toimii paitsi rukouspaikkana, myös kulttuurisen ja uskonnollisen yhteisön keskuksena. Moskeijan arkkitehtuuri edustaa perinteisiä islamilaisia tyylejä.

Mashkhur-Jusupin Muistomerkki

Mashkhur-Jusupin muistomerkki on pystytetty kunniaksi Kazakstanin kansallisrunoilijalle Mashkhur-Jusup Kopejeville. Se sijaitsee Pavlodarin keskustassa, ja muistomerkissä on veistos, joka esittää runoilijaa. Muistomerkki on tärkeä symboli kaupungin historialliselle ja kulttuuriselle merkitykselle.

Pavlodar Historiallinen Museo

Pavlodarin Historiallinen Museo tarjoaa kattavan katsauksen alueen historiasta. Museossa on esillä erilaisia ​​esineitä, asiakirjoja ja valokuvia, jotka liittyvät Pavlodarin menneisyyteen. Näyttelyt kattavat muun muassa kaupungin perustamisen, teollisen kehityksen, arkeologiset löydöt sekä paikallisen kulttuurin ja taiteen.

Molotov Memorial Museum

Molotov Memorial Museum muistuttaa ja kertoo Neuvostoliiton aikaisesta historiasta Pavlodarissa. Museo on nimetty Vihtori Petrovitš Molotovin, entisen Neuvostoliiton johtajan mukaan, joka oli Pavlodarin syntyperäinen. Museo tarjoaa katsauksen Molotovin elämään ja poliittiseen uraan sekä Neuvostoliiton aikakauteen yleensä.

Pavlodarin Panoraama- ja Näköalapaikat:

Kolme Buddhan Temppeliä

Kolme Buddhan temppeliä sijaitsevat Pavlodarin keskustassa ja tarjoavat upeat näkymät kaupungin yli. Temppelit ovat rakennettu perinteiseen buddhalaiseen tyyliin ja niiden ympärillä on kauniita puutarhoja, ihanat kukkaistutukset ja pieniä alttareita. Temppelialueelta avautuu upea näköala Pavlodarille, erityisesti auringonlaskun aikaan.

Karahandy Maauimala

Karahandy-maauimala sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Bukhar-Zhyrau Parkia. Uimalan aitiopaikalta pääsee ihailemaan Pavlodarin kaupungin silhuettia samalla kun pulahtaa raikkaaseen veteen. Maauimalasta avautuu näköala jokivarteen ja kauniin vehreään maisemaan ympärillä.

Rauhan silta

Rauhan silta on yksi Pavlodarin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä moderni ja kaunis silta yhdistää kaupungin keskustan jokivarren toisella puolella sijaitseviin rauhallisiin puutarha-alueisiin. Sillalta avautuu upeat näkymät Irtys-jokiin ja sen maisemiin.

Palace of Culture

Pavlodarin Kulttuuripalatsi sijaitsee kaupungin keskustassa. Rakennus on kaunis ja näyttävä jugendtyylinen rakennus. Sen katolta avautuu panoraamanäkymä Pavlodariin. Kulttuuripalatsilla järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia kuten konsertteja, näytelmiä ja taidenäyttelyitä.

Pavlodarin kartta

Pavlodarin kartta on käytettävissä useissa eri paikoissa kaupungin keskustassa. Kartta listaa eri näköalapaikat ja niiden sijainnit kaupungissa. Kartan avulla voi suunnitella kävelyreitin, joka mahdollistaa näkymien ihailemisen useista eri paikoista.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti