Halvat lennot Derry

Nähtävyydet ja kohteet

Derry Walls

Derry Walls on historiallinen muurijärjestelmä, joka ympäröi Derryn kaupunkia Pohjois-Irlannissa. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1613 ja seinät valmistuivat vuonna 1619. Derry Walls on yksi parhaiten säilyneistä muurijärjestelmistä Euroopassa ja sitä pidetään merkittävänä historiallisena nähtävyytenä. Muurit tarjoavat upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja niitä voi kävellä pitkin lähes kokonaan.

Guildhall

Guildhall on upea arkkitehtoninen rakennus, joka sijaitsee Derryn kaupungin historiallisessa keskustassa. Se oli alun perin rakennettu vuonna 1890, mutta se tuhoutui tulipalossa vuonna 1908. Rakennus kuitenkin entisöitiin ja avattiin uudelleen vuonna 1972. Guildhall toimii paikallisena hallintorakennuksena ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Millennium Forum

Millennium Forum on Derryn keskustassa sijaitseva viihde- ja kulttuurikeskus. Se avattiin vuonna 2001 ja se tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, kuten teatteria, musikaaleja, komediaa, konsertteja ja tanssia. Millennium Forum on suosittu kulttuurikohde, joka houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita.

Foylen ranta

Foylen ranta on kauniisti maisemoitu alue, joka ulottuu Derryn kaupungin läpi. Rantaa ympäröi vehreä maisema ja se tarjoaa upeat näkymät Foylenlahteen. Alueella on kävelyreittejä, joiden varrella voi nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja ihailla maisemia. Rannalla on myös muutamia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia maisemista.

Free Derry Corner

Free Derry Corner on tunnettu maamerkki Derryn kaupungissa. Se koostuu punaisista kirjaimista, jotka on maalattu talon seinään ja jotka muodostavat sanat ”You are now entering Free Derry” (Olet nyt astumassa vapaaseen Derryyn). Se symboloi Derryn osuutta Pohjois-Irlannin levottomuuksissa ja konfliktissa. Free Derry Corner on tärkeä historiallinen nähtävyys, jota usein vieraillaan ja joka houkuttelee mielenkiintoa myös maailmanlaajuisesti.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Derryllä on vahva kulttuuriperintö ja vilkas kulttuurielämä. Kaupunki tarjoaa monia taidefestivaaleja, teattereita, gallerioita ja elävää musiikkia.

Historia

Derryllä on pitkä historia, joka juontaa juurensa 6. vuosisadalle. Kaupunki oli merkittävä osa Pohjois-Irlannin ja Irlannin historian tapahtumia.

Plantation of Ulster

Derryllä oli keskeinen rooli Plantation of Ulster -tapahtumassa 1600-luvulla, jolloin englantilaiset ja skotlantilaiset asuttivat Pohjois-Irlannin maaseutua.

Derry-linnan piiritys

Vuonna 1689 Derryllä oli merkittävä rooli Ison-Britannian ja Irlannin historiassa. Kaupunki piiritettiin 105 päivän ajan jakautuneessa Williamiten sodassa.

Bloody Sunday

Vuonna 1972 Derryllä tapahtui verinen sunnuntai (Bloody Sunday), kun Britannian armeija avasi tulen mielenosoittajia vastaan. Tapahtuma oli keskeinen osa Pohjois-Irlannin konfliktia.

Kulttuurikeskus

Derryssä sijaitsee The Playhousen niminen kulttuurikeskus, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman esityksiä, työpajoja ja tapahtumia. Se on keskeinen osa kaupungin kulttuurielämää.

Street murals

Kaupungissa on myös nähtävillä monia katumaalauksia (street murals), jotka kertovat alueen historiasta ja poliittisista tapahtumista. Ne ovat sekä taiteellisia että historiallisia nähtävyyksiä.

Walled City Brewery

Derryssä sijaitsee myös Walled City Brewery, joka on paikallinen panimo ja ravintola. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia paikallisesta oluenvalmistuksesta ja nauttimaan tuoreita käsinvalmistettuja oluita.

Maiden City Festival

Vuotuinen Maiden City Festival on tärkeä tapahtuma Derryssä ja se juhlistaa kaupungin kulttuuria ja perintöä. Festivaali sisältää paraateja, musiikkiesityksiä, teatteria ja muita tapahtumia Derryssä ja sen ympäristössä.

Ruokailu ja Ravintolat Derryssä

Ruokakulttuuri Derryssä

Derryssä on laaja ruokakulttuuri, jossa yhdistyy paikalliset perinteet, kansainväliset vaikutteet ja moderneja ravintolakonsepteja. Kaupungissa voi nauttia perinteisistä irlantilaisista ruuista, kuten perunasta, lihasta ja kalaruuista, mutta tarjolla on myös monipuolisia vaihtoehtoja eri maailmankeittiöistä.

Paikalliset herkut Derryssä

Derryssä kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten valmistajien omia juustoja, savustettuja liha- ja kalatuotteita, perunaruokia sekä perinteistä irlantilaista keittoa nimeltään colcannon. Myös paikalliset leipomot tarjoavat herkullisia leivonnaisia, kuten soda-leipää ja mausteisia sämpylöitä.

Perinteinen irlantilainen ruokapaikka Derryssä

Derryssä on useita perinteisiä irlantilaisia ruokapaikkoja, joissa voi maistaa autenttista paikallista ruokaa. Nämä ravintolat tarjoavat tyypillisesti perinteisiä irlantilaisia ruokia ja tunnelman. Esimerkiksi ”The Guild Cafe” tunnetaan maukkaasta punaisesta häränkarjastaan ja ”Peadar O’Donnell’s” tarjoaa perinteistä irlantilaista pubiruokaa ja paikallisten suosimaa ilmapiiriä.

Kansainväliset ravintolat Derryssä

Derryssä on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan eri maailmankeittiöiden herkkuja. Kaupungista löytyy esimerkiksi kiinalaisia, italialaisia, intialaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Näissä ravintoloissa voi maistaa erilaisia kansainvälisiä ruokia ja kokea erilaisia kulttuurisia makuelämyksiä.

Kahvilat ja leipomot Derryssä

Derryssä on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista makeista herkuista ja tuoreista leivonnaisista. Kaupungista löytyy lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia kupposen paikallista kahvia tai teetä ja maistella erilaisia leivonnaisia kuten suklaakakkuja, leivoksia ja kakkuja. Suosittuja kahviloita Derryssä ovat esimerkiksi ”The Walled City Bakery” ja ”The Warehouse Cafe”.

Hintataso ravintoloissa Derryssä

Ravintoloiden hintataso Derryssä vaihtelee. Perinteisissä irlantilaisissa ravintoloissa hinnat ovat yleensä maltilliset, kun taas kansainvälisissä ravintoloissa hinnat voivat olla korkeampia. Keskimäärin ruokailun hinta on kuitenkin kohtuullinen suhteessa tarjottujen annosten laatuun.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuuri:

Derryssä on monia kulttuurinähtävyyksiä, kuten Guildhall, joka on upea renessanssipalatsi ja suosittu tapahtumapaikka. Myös Tower Museum on suosittu kulttuurikohde, jossa on näyttelyitä Derryn historiasta. Lisäksi Derryn kaupunginteatterissa voi nauttia erilaisista esityksistä, kuten teatteriesityksistä ja musikaaleista.

2. Ulkoilu ja luonto:

Derryssä on paljon kauniita ulkoilualueita ja luontokohteita. Esimerkiksi River Foyle tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen. Myös nimeltään Foyle Valley Gateway, alueella on rauhallisia kävelyreittejä ja mahdollisuus nauttia kauniista maisemista. Derryn lähellä sijaitseva Magilligan on suosittu ulkoilualue, jossa on hiekkarantoja ja matalia dyynejä.

3. Urheilu ja liikunta:

Derryssä on monia urheilumahdollisuuksia, kuten uimahalli, kuntokeskukset ja golfkentät. Lisäksi kaupungissa on useita urheilujoukkueita, kuten jalkapallo- ja rugbyjoukkueita, joiden pelejä voi käydä seuraamassa. Myös Lakeside Centre tarjoaa erilaisia urheilulajeja, kuten tennis, squash ja kuntosaliharjoittelun.

4. Ostokset:

Derryssä on monia ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa on useita kauppakeskuksia, kuten Foyleside Shopping Centre ja Richmond Centre. Näistä löytyy laaja valikoima erilaisia myymälöitä, ravintoloita ja kahviloita. Derryn markkinat ovat myös suosittu paikka tehdä ostoksia ja löytää paikallisia tuotteita.

5. Ruokailu ja juominen:

Derryssä on runsaasti ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Kaupunki on erityisen kuuluisa derryllä, joka on paikallinen piirakka. Pubs, kuten The Walled City Brewery, tarjoavat myös paikallisia käsityöolutta ja muita juomia.

6. Taide ja käsityö:

Derryn taide- ja käsityöyhteisö on elinvoimainen, ja kaupungissa on monia taidegallerioita ja käsityömyymälöitä. Voidaan esitellä paikallisia taiteilijoita ja heidän teoksiaan. Myös Craft Village on suosittu paikka, jossa voi tutustua paikalliseen käsityöhön ja ostaa ainutlaatuisia käsityötavaroita.

7. Viihde ja yöelämä:

Derryssä on runsaasti viihdetarjontaa ja yöelämää. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia, kuten musiikkikonsertteja ja festivaaleja. Lisäksi on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat livemusiikkia ja DJ-iltoja.

Suositut hotellit Derryssä

1. City Hotel Derry

City Hotel Derry sijaitsee kaupungin keskustassa Derryn kaupunginmuurin vieressä. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joista osasta avautuu kauniit näköalat joelle tai kaupunginmuurille. Hotellissa on ravintola, baari, poreallas sekä kuntokeskus. Lisäksi hotellilla on ilmainen pysäköintimahdollisuus.

2. Bishop’s Gate Hotel

Bishop’s Gate Hotel sijaitsee Derryn keskustassa historiallisessa rakennuksessa, lähellä kaupungin nähtävyyksiä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on modernit mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari, lounge-alue ja kuntokeskus. Lisäksi hotellilla on oma pysäköintialue.

3. Maldron Hotel Derry

Maldron Hotel Derry sijaitsee kaupungin keskustassa vilkkaalla paikalla lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on nykyaikaisesti sisustettuja huoneita, jotka ovat varusteltu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

4. Shipquay Boutique Hotel

Shipquay Boutique Hotel sijaitsee Derryn historiallisessa keskustassa vanhassa rakennuksessa. Hotellin huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niissä on tyylikkäät sisustusyksityiskohdat. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

5. Everglades Hotel

Everglades Hotel sijaitsee hieman kaupungin keskustan ulkopuolella, rauhallisella alueella. Hotelli tarjoaa modernia majoitusta tilavissa huoneissa, joissa on mukavuudet ja näköalat puutarhaan tai kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja maksuton pysäköinti.

Turvallisuus ja Terveys

Kaupungin turvallisuus

– Derry on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, tulee noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita ja välttää riskejä.
– Poliisin läsnäolo kaupungilla on aktiivista ja he tekevät työtä rikollisuuden estämiseksi.
– Turvakamerat ovat yleisiä kaupungin keskeisillä alueilla.
– Kaupungissa on myös turvallisuuspalveluita, kuten Derry City Watch, joka toimii vapaaehtoisvoimin ja valvoo ympäristön turvallisuutta.

Hätätilanteet ja turvallisuusnumero

– Derryssä käytetään hätätilanteissa yleistä hätänumeroa 112 ja koronavirukseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä kansalliseen koronavirusneuvontanumeroon.
– Poliisin yleinen hätänumero on myös saatavilla.
– Lisäksi kaupungissa on useita poliisiasemia ja poliiseja on tavallisesti helposti tavoitettavissa.

Terveyspalvelut

– Derryssä on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa kaupungin asukkaille.
– Kaupungissa on myös sairaaloita, joihin voi hakeutua tarvittaessa hoitoon.
– Terveydenhuoltopalvelut ovat yleisesti saatavilla, ja useimmat terveyskeskukset tarjoavat myös päivystyspalveluita.
– Kaupungissa on myös useita apteekkeja, joista voi saada lääkkeet ja neuvoa terveyteen liittyvissä asioissa.

Kouluterveys

– Derryssä on hyvät kouluterveyspalvelut, jotka tarjoavat oppilaille ja opiskelijoille tarvittavaa terveydenhoitoa.
– Kouluterveydenhuoltoa tarjotaan yleensä kouluilla terveydenhoitajan tai koululääkärin toimesta.
– Kouluterveydenhuolto tarjoaa rutiinitarkastuksia, rokotuksia, terveysneuvontaa ja ohjausta oppilaille ja opiskelijoille.

Ravintolat ja elintarviketurvallisuus

– Ravintolat Derryssä noudattavat terveys- ja elintarvikehygieniastandardeja.
– Säännöllisiä terveystarkastuksia tehdään ravintoloihin varmistamaan niiden turvallisuus ja laatu.
– Ravintoloiden henkilökunta on koulutettu elintarvikehygieniaan ja pitää huolen siitä, että ruoka valmistetaan ja tarjoillaan turvallisesti ja puhtaasti.

Rannat ja vesistöt

1. Donegal Bay

Donegal Bay sijaitsee Derryssä ja se on suosittu alueen matkailukohteiden joukossa. Bayssa on kaunis hiekkaranta, joten se houkuttelee kävijöitä nauttimaan auringosta ja uimaan raikkaassa vedessä.

2. River Foyle

River Foyle on merkittävä vesistö Derryssä. Joki kulkee läpi kaupungin ja tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneretkiin, melontaan ja kalastukseen. Lisäksi joen varrella on kävely- ja pyöräilyreittejä, joita voi hyödyntää ulkoiluun.

3. Lough Foyle

Lough Foyle on toinen merkittävä vesistöalue Derryssä. Se on lahti, joka tarjoaa upean näkymän ja mahdollistaa myös vesillä liikkumisen. Lough Foylella voi esimerkiksi veneillä, purjehtia tai kalastaa.

4. Benone Beach

Benone Beach on yksi Derryn suosituimmista rannoista. Se on pitkä hiekkaranta, joka tarjoaa loistavan paikan auringonottoon ja uintiin. Rannalla on myös monia aktiviteetteja, kuten rantalentopalloa ja surffausta.

5. Magilligan Strand

Magilligan Strand on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee Derryn lähellä. Ranta on pitkä ja hiekka on hienoa, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja kävelyyn rannan reunaa pitkin.

6. Binevenagh Lake

Binevenagh Lake on pieni järvi Derryn alueella. Järven ympärillä on kaunista luontoa ja se tarjoaa rauhallisen paikan kalastukseen ja luonnon tarkkailuun.

Yöelämä ja Viihde

Ravintolat

Derryssä on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Voit nauttia perinteisestä irlantilaisesta keittiöstä, kansainvälisistä herkuista ja paikallisista erikoisuuksista. Ravintolat tarjoavat usein myös kattavan juomalistan ja tunnelmallisen ilmapiirin.

Baarit ja pubit

Derryssä on lukuisia baareja ja pubeja, joissa voit rentoutua ja nauttia virvokkeita. Voit valita perinteisen irlantilaisen pubin, vilkkaan baarin tai viihtyisän cocktailbaarikokemuksen väliltä. Baareissa voit usein kuunnella livemusiikkia tai osallistua erilaisiin teemailtoihin.

Klubit ja yökerhot

Derryssä on myös klubeja ja yökerhoja niille, jotka haluavat tanssia ja juhlia pitkälle yöhön. Klubien tunnelma vaihtelee modernista ja trendikkäästä klassiseen ja vanhanaikaiseen. Kansainväliset DJ:t voivat usein esiintyä näillä klubeilla, ja niiden tarjoamat juomat ja tanssilattiat luovat energisen ilmapiirin.

Konsertit ja musiikkitapahtumat

Derryssä järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia erilaisissa musiikkigenreissä. Voit nauttia livenä esitetyistä konserteista paikallisilla areenoilla, konserttisaleissa tai ulkoilmatapahtumissa. Tapahtumakalenterista löytyy varmasti jotain jokaiseen musiikkimakuun.

Teatteri ja esitykset

Derryssä on teattereita, jotka tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa. Voit nähdä perinteisiä teatteriesityksiä, musikaaleja, komediaa, tanssia ja muita esityksiä paikallisilla näyttämöillä. Näytöksiä järjestetään sekä suurille yleisöille että pienemmille intiimeille katsojamäärille.

Elokuva- ja elokuvateatterit

Derryssä on useita elokuvateattereita, joissa voit nauttia uusimmista elokuvista isolta valkokankaalta. Elokuvateatterit tarjoavat mukavat istuimet, herkkuja ja usein myös erilaisia erikoisesityksiä kuten teemaviikkoja tai keskustelutilaisuuksia elokuvien ympärillä.

Luontokohteet ja retkeily Derryssä

Derbyn puisto

Derbyn puisto on suosittu luontokohde Derryssä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa on vehreitä nurmikenttiä, kävelypolkuja, istutuksia sekä leikkipaikkoja lapsille. Puiston alueella on myös pieni lampi ja piknik-alueita, joissa voi nauttia eväitä ja rentoutua.

Sperrin Mountains

Sperrin Mountains on suuri vuoristoalue Derryn lähellä. Se tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Vuoristoalueella on useita merkittyjä polkuja, joista voi valita sopivan pituuden ja vaikeustason omien mieltymysten mukaan. Sperrin Mountainsissa voi ihailla upeita maisemia, vierailla vesiputouksilla sekä bongata harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Mussendenin temppeli

Mussendenin temppeli sijaitsee Mussendenin kartanon puutarhassa lähellä Derryä. Temppeli on yli 200 vuotta vanha ja tarjoaa upeat näköalat Atlantin valtamerelle. Temppeli on suosittu paikka kävijöiden keskuudessa, ja sen ympäristössä voi kävellä merenrantaa pitkin ja nauttia kauniista maisemista. Temppelin vieressä sijaitsee myös pieni hiekkaranta, jossa voi viettää aikaa ja nauttia auringosta.

Benone Beach

Benone Beach on Derryn lähistöllä sijaitseva pitkä hiekkaranta. Ranta on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Benone Beach tarjoaa mahdollisuuden rantakävelyihin, uimiseen ja auringonottoon. Rannalla on myös surffausmahdollisuuksia ja vuokrauspaikkoja, joista voi vuokrata esimerkiksi surffilaudan tai leijoja. Lisäksi rannalla on ravintoloita, kahviloita ja wc-tiloja.

Gortmore-torni

Gortmore-torni sijaitsee Benonen läheisyydessä ja tarjoaa upeat näköalat Derryn ympäristöön. Torni sijaitsee rannikon korkeimmalla kohdalla ja sinne pääsee kiipeämällä portaita. Gortmore-tornilta avautuvat näkymät ovat mahtavat ja sopivat valokuvien ottamiseen. Tornin läheisyydestä lähtee myös useita patikointireittejä, joilla voi tutustua lähialueen luontoon ja maisemiin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Derryn katedraali

Derryn katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Columban katedraali, on anglikaaninen katedraali Derryssä, Pohjois-Irlannissa. Se sijaitsee Derryn vanhassa kaupungissa ja on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraali on peräisin 1600-luvulta ja sillä on pitkä historia ja kulttuurinen merkitys alueelle.

Derryn vaakuna

Derryn vaakuna on kaupungin symboli, joka edustaa sen historiaa ja perinteitä. Vaakunassa on punainen kilpi, jossa on valkoinen risti ja vihreä, sinikoristeinen ala. Valkoinen risti symboloi Derryn anglikaanista perintöä, kun taas vihreä ja sininen edustavat katolista perinnettä. Vaakuna on ollut käytössä Derryssä vuodesta 1613 lähtien.

Derryn vanha kaupunki

Derryn vanha kaupunki on historiallinen alue Derryn kaupungissa. Se on yksi parhaiten säilyneistä muureista ympäröidyistä kaupungeista Euroopassa ja se on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Vanhakaupunki on rakennettu 1600-luvulla ja siellä on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten katedraali, linnoitus ja monia vanhoja rakennuksia.

Marttyyritien muistomerkki

Marttyyritien muistomerkki on Derryn tunnetuin nähtävyys. Se kunnioittaa 13 nuorta miestä, jotka kuolivat ampumisessa vuonna 1972 ”Verisunnuntaina” Derryn kaupungissa. Muistomerkki sijaitsee paikassa, jossa ampuminen tapahtui ja se koostuu valkoisista pylväistä, jotka on pystytetty muistuttamaan uhreja. Marttyyritien muistomerkki on tärkeä symboli Pohjois-Irlannin konfliktin historiassa ja se on myös merkittävä matkailukohde.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Derry Walls (Derryn muurit)

Derry Walls on kulttuurillisesti merkittävä nähtävyys Derryssä. Se on parhaiten säilynyt linnoitusmuuri Irlannissa, joka on rakennettu 1600-luvun lopulla. Muuri ympäröi Derryn historiallista keskustaa, ja sen päällä kulkee kävelykierros, josta avautuu upeita näköaloja kaupunkiin ja sen ympäristöön.

St. Columb’s Park (St. Columbin puisto)

St. Columb’s Park on kaunis luonnonpuisto Derryn keskustan lähellä. Puistossa on hyvin hoidetut kävelyreitit ja vehreää puustoa. Puiston korkeammista kohdista voi ihailla kaupungin maisemia ja rauhoittua luonnon keskellä.

Grianán Ailigh (Grianán of Aileach)

Grianán Ailigh on muinainen kivikehälinnoitus, joka sijaitsee noin 11 kilometriä Derrystä pohjoiseen. Tämä historiallinen nähtävyys tarjoaa upeat panoraamanäkymät Donegalin ja Derryn alueelle. Grianán Ailigh on myös arkeologinen kohde, joka kiinnostaa historiaan ja kulttuuriin perehtyneitä vierailijoita.

Prehen Woodland (Prehenin metsä)

Prehen Woodland on suosittu retkikohde lähellä Derryn keskustaa. Tässä vehreässä metsässä on useita polkuja, jotka kulkevat niityn, puiden ja joen varrella. Metsän korkeammista paikoista voi ihailla näköaloja jokeen ja ympäröivään luontoon.

Benone Beach (Benonen uimaranta)

Benone Beach on upea hiekkaranta, joka sijaitsee noin 25 kilometriä Derrystä länteen Pohjois-Irlannin rannikolla. Rannalta avautuu upeat panoraamanäkymät Atlantin valtamerelle ja ympäröivään maisemaan. Benone Beach on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa erityisesti kesäisin.Kohteen sijainti maa on: Yhdysvallat

Jätä kommentti