Halvat lennot Diyarbakır

Nähtävyydet ja Kohteet

Diyarbakırin muurit

Diyarbakırin muurit ovat yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Muurit ovat peräisin roomalaiselta ajalta ja ne ympäröivät vanhaa kaupunkia. Ne ovat yksi maailman parhaiten säilyneistä linnoitusmuureista ja niitä kutsutaan myös nimellä ”Diyarbakır Kalesi”. Muurikävely tarjoaa upeita näkymiä kaupungin yli ja matkailijat voivat tutustua myös muurien sisällä sijaitseviin historiallisiin kohteisiin.

Diyarbakır Ulu Moskeija

Diyarbakır Ulu Moskeija on kaupungin suurin ja tärkein moskeija. Se on rakennettu 1000-luvulla ja on yksi Anatolian vanhimmista moskeijoista. Moskeijan arkkitehtuuri edustaa islamilaisia ja seldžukkityylisiä piirteitä, ja se sisältää kauniin sisäpihan ja koristellun minareetin. Sisältä löytyy myös upeita mosaiikkeja ja kuvakudoksia.

Diyarbakır Hevsel Puutarhat

Diyarbakırin Hevsel Puutarhat ovat UNESCOn maailmanperintökohteeksi luokitellut historialliset puutarhat. Puutarhat sijaitsevat Tigris-joen varrella ja niiden historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Puutarhoissa kasvaa erilaisia hedelmäpuita ja vihanneksia, ja ne ovat suosittuja paikallisen väestön ja matkailijoiden keskuudessa rentoutumiseen ja piknikille menoon.

Diyarbakır Sininen Silta

Diyarbakır Sininen Silta on historiallinen silta, joka yhdistää vanhan kaupungin modernimpaan osaan. Silta on rakennettu osaksi Diyarbakırin muureja ja se tunnetaan nimellä ”Ziya Gökalp Silta”. Silta on saanut nimensä sen koristeellisesta sinisestä kaiteesta. Se tarjoaa kauniin näkymän Tigris-joen yli ja on suosittu kävelypaikka paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa.

Diyarbakır Selçuklu Karavansaray

Diyarbakırin Selçuklu Karavansaray on historiallinen karavansaray, joka on rakennettu 1200-luvulla. Karavansaray toimi aikoinaan matkailijoiden majapaikkana ja se tarjosi turvaa ja majoitusta Silkkitien matkustajille. Tänä päivänä karavansaray toimii museona ja siellä voi tutustua alueen historiaan ja perinteisiin.

Kulttuuri ja Historia

Diyarbakırin linnake

Diyarbakırin linnake on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Diyarbakırin kaupungin keskustassa. Se on yksi parhaiten säilyneistä linnoituksista Lähi-idässä ja se on rakennettu osittain antiikin aikaisen linnan ja myöhäisroomalaisen kaupungin muurien päälle. Linnake koostuu ulommasta muurista, jossa on 82 vartiotornia, sekä sisemmistä muureista. Linnakkeen alueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Fatih Paşa -moskeija ja Dört Ayaklı Minare.

Diyarbakırin Suuri Moskeija

Diyarbakırin Suuri Moskeija, tai Diyarbakır Ulu Camii, on yksi vanhimmista ja suurimmista moskeijoista Turkissa. Se on rakennettu Abbasidin kalifi Al-Mutawakkilin aikana 900-luvulla ja se sijaitsee Diyarbakırin vanhassa kaupungissa. Moskeijan rakennustaiteessa näkyy sekä islamilainen että bysanttilainen vaikutus, ja se tunnetaan erityisesti sen koristeellisista minareeteista ja kivisestä portaalista.

Hevsel Puutarhat

Hevsel Puutarhat ovat historialliset viljelyalueet, jotka sijaitsevat Diyarbakırin ulkopuolella Eufrat-joen rannalla. Puutarhat ovat olleet viljelykäytössä jo antiikin ajoista lähtien ja ne ovat Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Alueella kasvatetaan erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja viljaa. Puutarhojen ympärillä kulkee myös vanha roomalainen vesijohto, joka toimitti vettä Diyarbakırin kaupungin keskustaan.

Diyarbakır Arkeologinen museo

Diyarbakır Arkeologinen museo sijaitsee Diyarbakırin vanhassa kaupungissa ja se esittelee alueen rikasta historiallista perintöä. Museossa on laaja kokoelma antiikin ajan esineitä, kuten koruja, keramiikkaa ja pronssisia veistoksia. Lisäksi museo näyttää osia Diyarbakırin muurien rakenteista ja linnoituksen historiasta. Museo on suosittu vierailukohde niille, jotka ovat kiinnostuneita alueen arkeologiasta ja historiasta.

Ruokailu ja ravintolat Diyarbakırissa

Turkkilainen keittiö

Turkkilainen keittiö on erittäin suosittu Diyarbakırissa. Ravintoloista voit löytää laajan valikoiman perinteisiä turkkilaisia ruokia, kuten kebabia, dolmaa, baklavata ja mezeä.

Paikalliset herkut

Diyarbakır tunnetaan erityisesti paikallisista herkuistaan. Alueella on monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat perinteisiä diyarbakırlaisia ruokia, kuten mince kebap, kaburga dolması ja ciğer tava.

Ravintolat ja kahvilat linnoituksen ympäristössä

Diyarbakırin linnoituksen ympäristössä on useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia upeista näkymistä kaupunkiin. Näissä ravintoloissa voit kokeilla niin paikallista kuin kansainvälistäkin ruokaa.

Pizzeriat ja pikaruokaravintolat

Diyarbakırissa on myös useita pizzerioita ja pikaruokaravintoloita, joten vaihtoehtoja löytyy myös nopeaan ja helppoon ruokailuun.

Kansainvälinen keittiö

Diyarbakırissa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista keittiötä.

Vapaa-ajan aktiviteetit Diyarbakırissa

1. Kulttuuri- ja taidekeskukset

Diyarbakırissa on useita kulttuuri- ja taidekeskuksia, jotka tarjoavat laajan valikoiman aktiviteetteja. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Diyarbakır Valtion Teatteri, joka järjestää erilaisia teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja. Lisäksi kaupungissa on Diyarbakırtaiteen talo, jossa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja käydä erilaisissa näyttelyissä.

2. Historialliset paikat

Diyarbakır on tunnettu rikkaasta historiastaan, ja kaupungissa on useita historiallisia paikkoja, jotka tarjoavat mielenkiintoisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Esimerkiksi Diyarbakırin linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä, ja siellä voi tutustua linnoituksen moniin torniin ja muureihin. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee Ulu Camii, joka on yksi Anatolian suurimmista moskeijoista ja tarjoaa upean arkkitehtuurin ihailtavaksi.

3. Puistot ja viheralueet

Diyarbakırissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi On Gözlü Köprü Parkı on suosittu virkistysalue, jossa voi kävellä ympäriinsä ja ihailla kaupungin näkymiä sillan yli. Lisäksi Dicle Nehri Parkı, joka sijaitsee Diclejoen varrella, tarjoaa vehreitä maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia.

4. Ostosmahdollisuudet

Diyarbakırissa on useita ostoskeskuksia, markkinoita ja kauppakeskuksia, joissa voi viettää aikaa ostoksia tehden. Anatolial Plaza on yksi kaupungin suurimmista ostoskeskuksista, jossa on monia eri liikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa järjestetään viikoittainen markkinatapahtuma, jossa myydään monenlaisia tuotteita kuten vaatteita, elintarvikkeita ja käsitöitä.

5. Ravintolat ja kahvilat

Diyarbakır tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisista paikallisista ruoista ja juomista. Kaupungissa on erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat muun muassa perinteistä turkkilaista kebabia, paikallisia erikoisuuksia ja kansainvälisiä ruokia. Lisäksi kaupungissa on useita kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia esimerkiksi turkkilaisesta teestä tai kahvista.

Suositut hotellit Diyarbakırissa:

Hotel Deniz

Hotel Deniz sijaitsee Diyarbakırin keskustassa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotellista on hyvät kulkuyhteydet kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Diyarbakır Kalesiin. Huoneet ovat moderneja ja hyvin varusteltuja. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja.

Novotel Diyarbakır

Novotel Diyarbakır on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Diyarbakırin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita sekä monipuolisia palveluita. Novotel Diyarbakırissa on esimerkiksi kuntokeskus, sisäuima-allas ja ravintola, joka tarjoaa kansainvälistä ja paikallista ruokaa.

Otel Dedeman Diyarbakır

Otel Dedeman Diyarbakır on viiden tähden hotelli, joka tarjoaa ylellistä majoitusta Diyarbakırin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja elegantisti sisustettuja. Otel Dedeman Diyarbakırissa on myös useita ravintoloita, baari, uima-allas ja kuntokeskus. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita.

Otel Büyük Şanlıurfa

Otel Büyük Şanlıurfa sijaitsee Diyarbakırin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa perinteistä turkkilaista tunnelmaa. Hotelli sijaitsee vanhassa rakennuksessa ja sen huoneet ovat sisustettu turkkilaisella tyylillä. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä turkkilaisia ruokia. Otel Büyük Şanlıurfa on hyvä valinta, jos haluaa kokea aidon turkkilaisen ilmapiirin.

Kaya Çelik Palas Hotel

Kaya Çelik Palas Hotel on historiallinen hotelli, joka sijaitsee Diyarbakırin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita, joista on näkymät Diyarbakır Kalesille. Kaya Çelik Palas Hotelissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin pääostosalueita ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus ja terveys Diyarbakırissa

Turvallisuus

Diyarbakır on kohtalaisen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden on silti hyvä noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Alueella on ollut poliittisia jännitteitä, jotka voivat aiheuttaa levottomuuksia. Lisäksi kaupungissa esiintyy satunnaisesti rikollisuutta. Suositeltavaa on välttää mielenosoituksia ja suuria kansankokoontumisia. Matkailijoita kannustetaan seuraamaan paikallisten viranomaisten antamia matkustustiedotteita ja -varoituksia.

Turvallisuus liikenteessä

Liikenteessä on hyvä olla erityisen varovainen Diyarbakırissa. Paikallisilla kuljettajilla on usein tendenssi ajaa nopeasti ja aggressiivisesti. Liikennesääntöjen noudattaminen ei aina ole täysin varmaa, ja liikennemerkkejä saatetaan jättää huomiotta. On suositeltavaa käyttää takseja tai julkista liikennettä, jos et ole tottunut paikalliseen liikenteeseen.

Terveyspalvelut

Diyarbakırissa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia sekä sairaaloita, jotka tarjoavat terveyspalveluita matkailijoille. Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä. Suositeltavaa on tarkistaa matkavakuutuksesi ja sen kattavuus ennen matkaa ja varmistaa, että sinulla on riittävästi matkavakuutuskattavuutta.

Rannat ja Vesistöt

Tigris-joki

Tigris-joki virtaa Diyarbakırin läpi ja tarjoaa kaupunkilaisille ja vierailijoille upeita näkymiä ja retkeilymahdollisuuksia. Joella voi harrastaa esimerkiksi veneretkiä tai rauhallisia kävelyretkiä joenrantaa pitkin.

Hazar Gölü-järvi

Hazar Gölü-järvi sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Diyarbakırin keskustasta. Järvi tarjoaa upean ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Paikalla on myös uimarantoja, joissa voi nauttia uimisesta ja auringosta.

Hevsel Bahçe

Hevsel Bahçe on historiallinen puutarha, joka sijaitsee Tigris-joen varrella. Puutarha tunnetaan kauniista maisemistaan ja vehreästä ympäristöstään. Hevsel Bahçessa voi kävellä puistopolkuja pitkin ja nauttia luonnonrauhasta.

Sınırkapı Kışlası ja Dicle Nehri

Sınırkapı Kışlası on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Tigris-joen rannalla. Rakennuksella on upeat näkymät joelle ja se toimii nykyään museona. Dicle Nehri eli Tigris-joki tarjoaa tällä alueella kauniita maisemia ja mahdollisuuksia rentoutua joen rannalla.

Yöelämä ja viihde Diyarbakırissa:

1. Ravintolat ja kahvilat

Diyarbakırissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita. Voit nauttia perinteisiä turkkilaisia ruokia, kuten kebabia tai meze-lautasta, tai kokeilla paikallisia erikoisuuksia, kuten Diyarbakır cağ kebabia. Lisäksi kaupungista löytyy myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoilevat erilaisia ​​maailman keittiöitä. Kahvilat tarjoavat paitsi kahvia ja teetä, myös erilaisia ​​makeita herkkuja, kuten baklavaa ja turkkilaisia ​​jälkiruokia.

2. Baarit ja klubit

Diyarbakırissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdyttävää yöelämää. Baareissa voit nauttia virvokkeita ja viettää rentoa iltaa ystävien kanssa. Klubeilla sen sijaan voit tanssia ja kuunnella elävää musiikkia tai DJ:n soittamia kappaleita. Jotkut klubit järjestävät myös teemabileitä tai livemusiikki-esityksiä.

3. Teatteri ja esitykset

Diyarbakırissa on useita teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia ​​esityksiä. Voit nähdä teatteriesityksiä, musikaaleja, tanssiesityksiä ja muita performansseja. Monet esitykset keskittyvät paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin, ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen taiteelliseen ilmaisuun.

4. Elokuvateatterit

Diyarbakırissa on useita elokuvateattereita, joissa voit nauttia uusista elokuvista. Tarjolla on paitsi suosittuja Hollywood-elokuvia myös paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Monet elokuvateatterit tarjoavat myös mukavat istuimet ja laadukkaan äänentoiston, jotta voit kokonaisvaltaisesti nauttia elokuvaelämyksestä.

5. Yöelämän tapahtumat

Diyarbakırissa järjestetään säännöllisesti erilaisia ​​tapahtumia yön viihdyttämiseksi. Tämä voi sisältää konsertteja, klubi-iltoja, teemabileitä, festivaaleja ja paljon muuta. Näitä tapahtumia voidaan järjestää ravintoloissa, klubeilla, ulkoilmassa tai erityistiloissa. Ne tarjoavat mahdollisuuden kokea Diyarbakırin paikallista kulttuuria ja viihdettä eri muodoissaan.

Luontokohteet ja retkeily

1. Dicle Nehri (Tigris-joki)

Dicle Nehri, tunnettu myös nimellä Tigris-joki, kulkee Diyarbakırin läpi. Joki tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Sen varrella on kävelyreittejä ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

2. Malabadi-silta

Malabadi-sillalle pääsee retkeilemään Diyarbakırin lähellä sijaitsevassa Silvan kaupungissa. Tämä historiallinen kivisilta on rakennettu 1100-luvulla ja se tarjoaa upean näkymän veden yli. Siltaa ympäröivä alue on myös ihanteellinen retkeilyyn.

3. Hevsel puutarhat

Hevsel puutarhat ovat suuri puistoalue Diyarbakırin lähellä, joka ulottuu Tigris-joen rannalla. Puutarhat ovat osa UNESCO:n maailmanperintökohdetta ja niillä on suuri historiallinen merkitys. Alueella voi kävellä pitkin polkuja ja ihailla puutarhan kauneutta.

4. Hazro Kanyonu (Hazro-kanjoni)

Hazro Kanyonu sijaitsee Diyarbakırin lähellä ja se on suosittu retkeilykohde. Kanjonilla on upeat maisemat ja se tarjoaa mahdollisuuden patikointiin ja vaellukseen. Siellä voi myös nähdä useita luonnonmuodostelmia ja luolastoja.

5. Körtik Tepe (Körtik-kukkula)

Körtik Tepe on historiallinen kukkula, jolle voi tehdä retken Diyarbakırissa. Siellä on muinaisia raunioita, jotka ovat peräisin 3000-4000 vuoden takaa. Alue tarjoaa upean näköalan yli kaupungin ja sen ympäristön.

6. Hasankeyf

Hasankeyf on kaupunki, joka sijaitsee Diyarbakırin lähellä. Siellä on upea luonto, joka houkuttelee retkeilijöitä. Alueella voi tutustua myös Hasankeyfin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten linnan raunioihin ja moskeijoihin.

7. Munzur-vuoret

Munzur-vuoret sijaitsevat Diyarbakırin itäpuolella. Nämä vuoret tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden erilaisiin retkeilymahdollisuuksiin, kuten patikointiin ja vaellukseen. Alueella on myös vesiputouksia ja luonnonpuistoja, jotka ovat vierailun arvoisia.

8. On Gözlü Köprü (Kolmikanta-silta)

On Gözlü Köprü on historiallinen silta, joka sijaitsee Diyarbakırin lähellä. Tämä kivinen silta ulottuu Tigris-joen yli ja tarjoaa upean näköalan ympäröivään luontoon. Silta on suosittu kohde retkeilijöiden keskuudessa, ja sen läheisyydessä on myös piknik-alueita.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet:

Diyarbakırin linnoitus:

Dİyarbakırin linnoitus on yksi Turkin suurimmista ja parhaiten säilyneistä linnoituksista. Se koostuu yli 5 kilometriä pitkästä muurista, jossa on 82 tornia. Linnoitus on rakennettu Rooman aikana ja sitä on myöhemmin laajennettu eri aikakausina. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja ympäröivälle maisemalle.

Diyarbakır Ulu-moskeija:

Diyarbakır Ulu-moskeija on yksi Turkin vanhimmista moskeijoista. Se on rakennettu 1000-luvulla ja siinä on ainutlaatuinen arkkitehtuuri, joka yhdistää islamilaisia, kristillisiä ja perinteisiä assyrialaisia elementtejä. Moskeija on tunnettu myös kauniista kivimosaiikeistaan ja kuuluisasta minareetistään.

Hevsel puutarhat:

Hevsel puutarhat ovat historialliset puutarhat, jotka sijaitsevat Diyarbakırin linnoituksen läheisyydessä. Puutarhat ovat Unescon maailmanperintökohde ja ne ovat tärkeitä kulttuuriperintökohteita. Alueella on perinteisesti harjoitettu maataloutta ja se on myös suosittu puistokohde kaupunkilaisille.

Diyarbakır Kalesi:

Diyarbakır Kalesi on osa Diyarbakırin linnoitusta ja se on rakennettu 100-luvulla eaa. Se on yksi Turkin vanhimmista linnoituksista ja tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja ympäröivälle maaseudulle. Kalesiin kuuluu myös muutamia historiallisia moskeijoita ja kirkkoja.

Ethnografian museo:

Diyarbakırin Etnografian museo sijaitsee historiallisessa han-rakennuksessa Diyarbakırin linnoituksen lähellä. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja, jotka kertovat alueen ja sen kulttuurien historiasta. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Hevsel Bahçeleri

Hevsel Bahçeleri on kaunis puistoalue, joka tarjoaa upean näkymän Diyarbakırin kaupunkiin. Puisto sijaitsee Tigris-joen rannalla ja sen vehreät puutarhat luovat ihanteellisen ympäristön rentoutumiseen ja kaupungin panoraaman ihailemiseen.

Diyarbakır Kalesi

Diyarbakır Kalesi on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Kunnostettu linnoitus tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua Diyarbakırin rikkaaseen historiaan samalla kun he nauttivat kauniista näkymistä yli kaupungin.

Dört Ayaklı Minare

Dört Ayaklı Minare, eli ”Neljäjalkainen minareetti”, on kaupungin tunnetuin maamerkki. Minareetti on osa Ulu Cami -moskeijaa ja sen korkeudelta avautuvat näkymät tarjoavat upean panoraaman Diyarbakırin vanhaankaupunkiin.

Zerzevan Kalesi

Zerzevan Kalesi on antiikin Rooman ajan linnoitus, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Diyarbakırin keskustasta. Linnoituksen rauniot tarjoavat upeat näkymät yli ympäröivän maaseudun ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen perintöön.

Malabadi Silta

Malabadi Silta on vanha silta, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Diyarbakırin keskustasta. Tämä 12. vuosisadalta peräisin oleva silta tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden ihailla vanhan ajan arkkitehtuurin kauneutta.

Sur Luola-kalenteritorni

Sur Luola-kalenteritorni on historiallinen torni, joka tarjoaa upeat näkymät Diyarbakırin vanhaankaupunkiin. Torniin kiipeäminen vie hieman vaivaa, mutta vaivannäkö palkitaan huikeilla näkymillä kaupungin yli.

Piri Reisin Silta

Piri Reisin Silta on historiallinen silta, joka yhdistää Diyarbakırin keskustan vanhaankaupunkiin. Silta tarjoaa upeat näkymät joelle ja kaupunkiin sekä antaa kävijöille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen perintöön.

Mesudiyeli-näköalapaikka

Mesudiyeli-näköalapaikka on suosittu paikka ihailla Diyarbakırin kaupungin panoraamaa. Paikalta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin, ja se tarjoaa myös piknik-alueen ja mukavan ympäristön viettää aikaa ulkona.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti