Halvat lennot Dubrovnik

Nähtävyydet ja kohteet Dubrovnikissa

1. Vanhakaupunki

Dubrovnikin Vanhakaupunki on suosittu matkailukohde, jossa voi tutustua kaupungin historialliseen keskustaan. Vanhakaupunki on ympäröity keskiaikaisilla muureilla ja sieltä löytyy useita nähtävyyksiä, kuten entisen katedraalin, Sponzan palatsin ja Luostarin Gospa od Zdravlja kirkon.

2. Stradun-katu

Stradun-katu on Vanhankaupungin pääkatu, joka kulkee keskustan halki. Kadulla voi kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Sieltä löytyy myös useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

3. Minceta-torni

Minceta-torni on yksi Vanhankaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on osa kaupungin keskiaikaisia muureja ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Adrianmeren.

4. Dubrovnikin kaapelirata

Dubrovnikin kaapelirata vie kävijät Srd-vuorelle, josta avautuu upeat näkymät Dubrovnikin yli. Kaapelirata on suosittu nähtävyys ja sen kyydissä voi nauttia upeista maisemista.

5. Rectorin palatsi

Rectorin palatsi sijaitsee Vanhassakaupungissa ja se toimii nykyään historiallisena museona. Se tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja nähdä ainutlaatuisia esineitä ja taideteoksia.

6. Lokrumin saari

Lokrumin saari on lyhyen venematkan päässä Dubrovnikista ja se on suosittu retkikohde. Saarella voi vierailla historiallisessa luostarissa, tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan ja rentoutua kauniissa rannoissa.

7. Dubrovnikin akvaario

Dubrovnikin akvaario sijaitsee Vanhassakaupungissa ja siellä voi tutustua Adrianmeren eläimiin ja ekosysteemiin. Akvaariossa on nähtävillä laaja valikoima mereneläviä ja se tarjoaa opettavaista ja viihdyttävää tekemistä kaikenikäisille.

8. Sponzan palatsi

Sponzan palatsi on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Vanhassakaupungissa. Se on aiemmin toiminut katedraalina ja se on nykyään suosittu konserttipaikka. Palatsin upea arkkitehtuuri ja kulttuuritapahtumat houkuttelevat paljon kävijöitä.

9. Lovrijenacin linnoitus

Lovrijenacin linnoitus on osa Dubrovnikin muuria ja se sijaitsee ulkopuolella Vanhankaupungin aluetta. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät Vanhankaupungin yli ja se on suosittu paikka valokuvaukseen ja näköalapisteeksi.

10. Onofrion suihkulähde

Onofrion suihkulähde sijaitsee Vanhassakaupungissa ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista suihkulähteistä. Suihkulähdettä ympäröi kaunis puutarha ja se tarjoaa virkistävän paikan levähtää kaupungin kiertoajelun lomassa.

Kulttuuri ja Historia

Vanha kaupunki

Dubrovnikin Vanha kaupunki on listattu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Se on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja Euroopassa ja tarjoaa upeita näkymiä Adrianmerelle. Alueella sijaitsee monia historiallisia rakennuksia, kuten Rector’s Palace, Sponzan palatsi ja Dubrovnikin katedraali. Vanha kaupunki on myös täynnä kapeita kujia, kauniita aukioita ja viehättäviä kahviloita.

City Walls

Dubrovnikin Kukkulakaupunginmuuri on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Muuri ympäröi Vanhaa kaupunkia ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Muurin pituus on noin 2 kilometriä ja sen rakentaminen alkoi jo 600-luvulla. Kukkulakaupunginmuuria on mahdollista kävellä ympäri ja matkalla voi ihailla upeita maisemia ja linnoituksia.

Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac sijaitsee Dubrovnikin lähellä merenrannalla ja se tunnetaan myös nimellä ”Dubrovnikin Gibraltar”. Fortti rakennettiin suojaksi kaupungin muurien ulkopuolelle ja siellä järjestettiin usein meritappeluita 1500-luvulla. Fort Lovrijenac on edelleen vaikuttava nähtävyys, ja siellä järjestetään nykyään myös teatteriesityksiä ja festivaaleja.

Dubrovnikin katedraali

Dubrovnikin katedraali on omistettu Pyhälle Vitukselle ja se sijaitsee Vanhassa kaupungissa. Katedraali on rakennettu 1700-luvulla ja sitä koristaa upea barokkityylinen julkisivu. Katedraalissa on myös erityinen aarrekammio, joka sisältää arvokkaita taideaarteita ja uskonnollisia esineitä.

Franciscan Monastery

Franciscan Monastery on yksi vanhimpia toimivia luostareita Dubrovnikissa. Se perustettiin 1300-luvulla dominikaanisen veljeskunnan toimesta. Luostarin pihalla on kaunis puutarha, ja sen kirkossa on koristeellinen sisustus ja useita taideteoksia. Monasteri on myös tunnettu apteekistaan, joka on yksi Euroopan vanhimmista apteekeista.

Rector’s Palace

Rector’s Palace on Dubrovnikin entinen hallintorakennus, joka sijaitsee Vanhassa kaupungissa. Alun perin rakennus toimi rehtorin asuntona, mutta myöhemmin siitä tehtiin hallintorakennus. Nykyään Rector’s Palace toimii kulttuurikeskuksena ja siellä voi vierailla museossa, jossa esitellään Dubrovnikin historiaa ja kulttuuria.

Sponzan palatsi

Sponzan palatsi on tärkeä historiallinen rakennus Dubrovnikissa. Se sijaitsee Vanhassa kaupungissa ja oli alun perin Franjevački luostarin asuinkäytössä. Palatsissa on goottilaisia ja renessanssityylisiä elementtejä, ja siellä voi vierailla esimerkiksi kirkossa, jossa voi ihailla upeita freskoja.

Dubrovnikin ruokailu ja ravintolat

Perinteinen dalmatialainen ruoka

Dubrovnikissa voit nauttia perinteisestä dalmatialaisesta ruoasta, joka on alueelle tyypillistä. Ruokalistalta löytyy usein tuoretta kalaa ja äyriäisiä, kuten mustekalaa, tonnikalaa, rapuja ja simpukoita. Salaatti, oliiviöljy ja paikalliset yrtit ovat myös tärkeitä osia dalmatialaista ruokaa.

Kroatialainen kansallisruoka

Kroatialaisen kansallisruoan joukosta löytyy muun muassa ”peka”, joka on liharuoka, joka valmistetaan savustettua lihaa, vihanneksia ja mausteita käyttäen. ”Ćevapčići” on myös suosittu ruoka, joka on grillattuja makkaroita, yleensä tarjoillaan leivän ja sipulin kanssa.

Kalaravintolat

Dubrovnikissa on useita kalaravintoloita, joissa voit nauttia tuoretta kalaa ja muita mereneläviä. Ravintolat tarjoavat erilaisia kalaruokia, kuten grillattua kalaa, kalakeittoja ja mereneläväsalaatteja. Kalaravintolat hyödyntävät alueen runsaita kalavaroja ja tarjoavat laadukkaita kalaruokia.

Kansainväliset keittiöt

Dubrovnikissa on myös lukuisia ravintoloita, joissa on tarjolla kansainvälistä ruokaa eri maista. Voit nauttia italialaista, ranskalaista, japanilaista, kiinalaista, meksikolaista ja monia muita maailman keittiöitä. Nämä ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville tai maailman makuja haluaville matkailijoille.

Kahvilat ja leipomot

Dubrovnikissa on myös paljon viehättäviä kahviloita ja leipomoita, joista voit nauttia paikallisista leivonnaisista ja virvokkeista. Voit maistella perinteisiä leivonnaisia, kuten ”štrukli” tai ”fritule”, ja nauttia samalla kupposen kahvia tai teetä.

Hintataso

Dubrovnikissa ravintoloiden hintataso voi olla hieman korkeampi kuin muissa Kroatian kaupungeissa, mutta se riippuu paljon ravintolasta ja alueesta. Keskustan alueella, erityisesti vanhassakaupungissa, hinnat ovat yleensä korkeammat kuin kaupungin laitamilla sijaitsevissa ravintoloissa. On myös ravintoloita eri hintaluokissa, joten löydät varmasti vaihtoehtoja eri budjetteihin sopiviksi.

Museot ja galleriat

Historiallinen museo Dubrovnik

Historiallinen museo Dubrovnik sijaitsee Rector’s Palacessa ja se esittelee kaupungin pitkää historiaa. Museon kokoelmissa on esineitä ja näyttelyitä, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä aina Rooman valtakunnasta nykyhetkeen asti.

Modernin taiteen museo Dubrovnik

Modernin taiteen museo Dubrovnikissa voi tutustua kroatialaiseen ja kansainväliseen moderniin taiteeseen. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia taiteen ystäville.

Taidenäyttely Culture Club Revelinissä

Culture Club Revelin on tunnettu yökerho Dubrovnikissa, mutta siellä järjestetään myös säännöllisesti taiteenäyttelyitä. Näyttelyt vaihtelevat eri taiteenlajien välillä, kuten maalauksista valokuvataiteeseen.

Dominikaanisen luostarin museo ja galleria

Dominikaanisen luostarin museo ja galleria sijaitsee vanhan kaupungin alueella. Siellä voi tutustua dominikaanien kulttuuriperintöön ja ihailla historiallista arkkitehtuuria. Museossa on myös näyttelyitä vanhoista kirjoista ja käsikirjoituksista.

Luontoaktiviteetit

Elafiti-saaret

Elafiti-saaret ovat kaunis luontokohde, jonne voi tehdä veneretkiä Dubrovnikista. Saarilla voi nauttia rannoista, retkeillä luonnossa ja tutustua pieniin kalastajakyliin.

Jogging- ja kävelyreitit

Dubrovnik tarjoaa useita jogging- ja kävelyreittejä kaupungin ympäristössä. Esimerkiksi Lapadin niemimaa, Babin Kukin alue ja Lovrijenacin linnoitus ovat suosittuja lenkkeilykohteita, joilta avautuu kaunis merinäköala.

Merelliset aktiviteetit

Dubrovnikissa voi harrastaa erilaisia merellisiä aktiviteetteja, kuten purjehdusta, melontaa, snorklausta ja sukellusta. Useat yritykset tarjoavat vuokrauspalveluita sekä opastettuja retkiä kauniille Adrianmerelle.

Rantalomailu

Dubrovnikin alueella on useita kauniita rantoja, kuten Banjen ranta, Lapadin ranta ja Copacabana. Rantojen läheisyydessä on myös ravintoloita ja baareja, joissa voi rentoutua auringonoton lomassa.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Dubrovnikin kesäfestivaali

Dubrovnikin kesäfestivaali on vuotuinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään kesäkuukausina. Festivaalilla esiintyy taiteilijoita eri taiteenaloilta, kuten musiikista teatteriin ja tanssiin.

FestiWine Dubrovnik

FestiWine Dubrovnik on kansainvälinen viinifestivaali, joka tuo yhteen sekä Kroatian että kansainväliset viinituottajat. Festivaalilla voi maistella erilaisia viinejä ja nauttia samalla upeasta näköalasta historialliseen kaupunkiin.

Dubrovnikin elokuvafestivaali

Dubrovnikin elokuvafestivaali on vuosittainen tapahtuma, joka esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia. Festivaali järjestetään kesäkuukausina ja tarjoaa elokuvien lisäksi myös elokuvateemaisia tapahtumia.

Keskiaikafestivaali

Keskiaikafestivaali on vuosittainen tapahtuma, joka herättää henkiin keskiajan Dubrovnikin. Festivaalilla voi nähdä historiallisia pukuloistoa, musiikkia, taistelunäytöksiä ja muita keskiajan aikakauden tapahtumia.

Suositut hotellit Dubrovnikissa

1. Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Vanhankaupungin muurien vieressä. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja ulkouima-allas.

2. Hotel Excelsior

Hotel Excelsior on viiden tähden hotelli Dubrovnikin keskustassa. Hotellista avautuu upea näköala Adrianmerelle ja Vanhankaupungin muureille. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, kattoterassi, useita ravintoloita, baareja ja uima-allas.

3. Dubrovnik Palace

Dubrovnik Palace on luksushotelli, joka sijaitsee meren rannalla Babin Kukin alueella. Hotellissa on moderneja huoneita, joista avautuu hieno näköala Adrianmerelle. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, baareja, kuntosali, uima-allas ja poreallas.

4. Hotel Bellevue Dubrovnik

Hotel Bellevue Dubrovnik sijaitsee Dubrovnikin vanhankaupungin läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joista on näköala merelle tai puutarhaan. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja ranta-alue.

5. Rixos Premium Dubrovnik

Rixos Premium Dubrovnik on ylellinen hotelli, joka sijaitsee rauhallisella alueella Adrianmeren rannalla. Hotellissa on moderneja huoneita, joista on näköala merelle. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, baareja, kuntosali, spa-keskus ja useita uima-altaita.

Turvallisuus ja terveys Dubrovnikissa

Turvallisuus

Dubrovnik on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki matkailijoille. Väkivaltarikokset ja katuryöstöt ovat harvinaisia, mutta kuten missä tahansa matkakohteessa, varovaisuutta ja normaaleja matkustustapoja on silti syytä noudattaa. Pidä huolta omaisuudestasi ja arvoesineistäsi, ja pysy tarkkaavaisena väkijoukoissa ja julkisilla paikoilla.

Terrorismi

Terrorismi on maailmanlaajuinen uhka, eikä Dubrovnik ole tästä poikkeus. Vaikka terrori-isku on epätodennäköinen, matkailijoita kehotetaan pysymään perillä ajankohtaisista uutisista ja seuraamaan viranomaisten ohjeita. Suositeltavaa on myös rekisteröityä matkustusilmoituksen tekemiseen tarkoitetulle verkkosivustolle tai konsulaattiin.

Kadut ja liikenne

Dubrovnikin keskustassa liikutaan pääasiassa kävellen, sillä autoliikenne on rajoitettu historiallisessa keskustassa. Kuitenkin muualla kaupungissa liikenne on melko vilkas, ja jalankulkijoiden on kiinnitettävä erityistä huomiota ajoneuvoihin. Noudattakaa liikennesääntöjä ja -merkkejä, ja varokaa liikennettä ylittäessänne tietä.

Veden laatu

Dubrovnikissa hanavesi on turvallista juotavaksi. Veden laatu täyttää EU:n asettamat standardit, ja sitä voidaan käyttää huoletta juomiseen, ruoanlaittoon ja hygieniatarkoituksiin.

Terveys

Lääketieteellinen hoito

Dubrovnikissa on korkeatasoisia lääketieteellisiä palveluita tarjoavia sairaaloita ja lääkärikeskuksia. Useat niistä pystyvät hoitamaan päivystys- ja ensiaputilanteita. Ennen matkaa on suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa myös mahdolliset sairaalakulut.

Rokotukset

Matkailijoita ei yleisesti vaadita ottamaan erityisiä rokotuksia Dubrovnikissa vieraillessaan. Kuitenkin tarkista viimeisimmät terveysviranomaisten suositukset omasta maastasi ennen matkaa, ja varmista että perusrokotuksesi ovat kunnossa.

Päivystysnumerot

Dubrovnikissa yleiset päivystysnumerot ovat:
– Hätätilanteet: 112
– Poliisi: 192 (paikallinen) tai +385 192 (kansainvälinen)
– Palokunta: 193
– Ambulanssi: 194

Päivystysnumerot kannattaa tallentaa puhelimeen etukäteen, jotta niitä on tarvittaessa helppo tavoittaa.

Rannat ja Vesistöt

1. Banje Beach

Banje Beach on Dubrovnikin suosituin kaupunkiranta, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin vieressä. Ranta on hiekkapohjainen ja tarjoaa upeat näkymät kaupunginmuurille ja Adrianmerelle. Alueella on aurinkotuoleja, sateenvarjoja, ravintoloita ja baareja, ja sieltä voi myös vuokrata vesiskoottereita.

2. Lapad Beach

Lapad Beach on Dubrovnikin suurin ranta-alue, joka tarjoaa sekä kivikkoisia että hiekkapohjaisia ​​rantoja. Ranta on suosittu perheiden keskuudessa, sillä siinä on matala merenpohja ja siellä on monia palveluita, kuten ravintoloita, baareja ja leikkipaikkoja. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja.

3. Copacabana Beach

Copacabana Beach sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Dubrovnikin keskustasta ja on suuri hiekkaranta. Ranta-alueella on aurinkotuoleja, sateenvarjoja, baareja ja ravintoloita. Lisäksi siellä on erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa ja vesiskootterin vuokrausta. Copacabana Beach on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan.

4. Sveti Jakov Beach

Sveti Jakov Beach on rauhallinen hiekkaranta, joka sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Dubrovnikin vanhastakaupungista. Ranta on suosittu paikallisten keskuudessa, ja se tarjoaa upeat näkymät saaristoon ja Adrianmerelle. Ranta sopii erinomaisesti rentoutumiseen ja uimiseen kristallinkirkkaassa vedessä.

5. Lokrum Island

Lokrum Island on pieni saari Dubrovnikin edustalla, joka tarjoaa monia piiloutuneita rantoja ja luonnonsatamia. Saarella voi löytää pieniä kivikkoisia rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta ja vedestä. Saarella on myös suojeltu luonnonpuisto, jossa voi vaeltaa ja ihailla saaren kaunista kasvistoa ja eläimistöä.

6. Elafiti-saaret

Elafiti-saaret sijaitsevat Dubrovnikin lähistöllä ja tarjoavat useita kauniita ja rauhallisia rantoja. Saarilla voi vierailla veneretkillä ja löytää salaisia ​​rantoja, joissa voi uida kristallinkirkkaassa vedessä ja nauttia hiljaisuudesta ja kauniista maisemista. Jotkut suosituimmista saarista ovat Koločep, Lopud ja Šipan.

Yöelämä ja viihde Dubrovnikissa

Kahvilat ja baarit

Dubrovnikissa on runsaasti kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja virvokkeita. Kaupungin vanhassa kaupungissa, erityisesti Stradun-kävelykadulla, on useita viihtyisiä kahviloita, joista voi nauttia kahvia tai teetä ja samalla ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria. Baareja löytyy myös rannalta ja satama-alueelta, ja niissä voi nauttia niin paikallisista kuin kansainvälisistäkin juomista.

Klubit ja yökerhot

Dubrovnikissa on muutamia yökerhoja ja klubeja, jotka tarjoavat musiikkia ja viihdettä yöelämästä nauttiville. Suurin osa yökerhoista sijaitsee kaupungin aivan vanhan kaupungin ulkopuolella, erityisesti Lapadin alueella. Klubeissa ja yökerhoissa voi tanssia ja nauttia erilaisista musiikkityyleistä aina elektronisesta musiikista kansainvälisiin hittikappaleisiin.

Konsertit ja esitykset

Dubrovnikissa järjestetään myös erilaisia konsertteja ja esityksiä, erityisesti kesäkuukausina. Kaupungin vanhassa kaupungissa ja sen linnoituksessa järjestetään ulkoilmakonsertteja, joissa voi nauttia paikallisesta musiikista ja klassisesta musiikista upeissa historiallisissa ympäristöissä. Lisäksi Dubrovnikin teatteri tarjoaa erilaisia näytelmiä ja muita esityksiä sekä paikallisille että matkailijoille.

Kasinot

Dubrovnikissa on myös muutamia kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä. Näissä kasinoissa voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, pokeria ja blackjackia. Kasinot tarjoavat myös yöelämää, sillä monet niistä ovat avoinna myöhään ja tarjoavat viihdettä, kuten live-musiikkia ja esityksiä.

Erikoisohjelmat ja tapahtumat

Dubrovnikissa järjestetään erilaisia erikoisohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi tanssiesitykset, stand-up-koomikkojen show’t, elokuvaillat ja temppuesitykset. Tapahtumat vaihtelevat sesongin mukaan, joten kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tapahtumat ja ohjelmat kaupungin matkailuinfosta tai tapahtumakalentereista.

Luontokohteet ja retkeily Dubrovnikissa

1. Lokrumin saari

Lokrumin saari sijaitsee aivan Dubrovnikin edustalla, ja se on suosittu retkikohde luonnosta ja kauniista rannoista nauttiville matkailijoille. Saarella voi ihailla upeita maisemia, vierailla luonnonsuojelualueella ja tutustua benediktiiniluostariin. Lokrumiin pääsee lautalla Dubrovnikin satamasta.

2. Mljetin kansallispuisto

Mljetin kansallispuisto sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Dubrovnikista ja se on yksi Kroatian kauneimmista luontokohteista. Puistossa on kaksi suurta suolajärveä, joista suurempi on saaren pohjoisosassa ja siellä on myös luostari, jonka voi vierailla. Kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat, kävelyreitit ja mahdollisuuden vuokrata polkupyöriä tai veneitä.

3. Trsteno Arboretum

Trsteno Arboretum on upea historiallinen puutarha, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Dubrovnikista. Puutarha on vanhin Kroatiassa ja se tunnetaan kauniista kasveistaan, kivisistä portaikoistaan ja suihkulähteistään. Alueella voi kävellä puutarhassa ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

4. Pelješacin niemimaa

Pelješacin niemimaa sijaitsee Dubrovnikista länteen ja se tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä. Niemimaalla on upeita maisemia, viinitarhoja ja kyliä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Niemimaalla voi myös kävellä merenrannalla tai vuoristopoluilla ja nauttia kauniista maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kaupungin muurit

Dubrovnikin kaupungin muurit ovat yksi sen tunnetuimmista historiallisista kohteista. Muurit rakennettiin alun perin keskiajalla ja ne ympäröivät koko vanhaa kaupunkia. Muureille voi kiivetä ja ne tarjoavat upeat näkymät niin kaupunkiin kuin Adrianmerellekin.

Dubrovnikin vanhakaupunki

Dubrovnikin vanhakaupunki on osa UNESCOn maailmanperintökohdetta. Se on täynnä historiallisia rakennuksia, aukioita ja kapeita katuja. Vanhankaupungin pääaukiolta löytyvät esimerkiksi renessanssityylinen Sponzan palatsi ja Barokkityylinen Pietarin kirkko.

Pyhän Vlahon katedraali

Pyhän Vlahon katedraali on Dubrovnikin tärkein katolinen kirkko. Se on omistettu pyhimys Vlaholle, joka on Dubrovnikin suojeluspyhimys. Katedraali on rakennettu 1700-luvun alussa ja siellä voi ihailla muun muassa vaikuttavaa katedraalin alttaria.

Fransiskaaniluostari ja apteekki

Dubrovnikin fransiskaaniluostari on yksi Dubrovnikin vanhankaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Luostari sijaitsee vanhankaupungin sisällä ja sen mukana tulee myös yksi Euroopan vanhimmista apteekeista. Luostarissa voi vierailla ja tutustua sen vaikuttavaan arkkitehtuuriin.

Orlandon patsas

Orlandon patsas on Dubrovnikin symboli. Patsas seisoo Sponzan palatsin edessä ja se kuvaa keskiaikaista ritaria. Patsas on korkeudeltaan noin kolme metriä ja se on yksi Dubrovnikin tunnetuimmista maamerkeistä.

Luostarisaareke Lokrum

Lokrum on pieni saari, joka sijaitsee Dubrovnikin edustalla. Saarella sijaitsee keskiajalta peräisin oleva benediktiiniluostari, jossa voi tutustua luostarin rakennuksiin ja puutarhoihin. Saarella voi myös ihailla kaunista luontoa ja uida kristallinkirkkaissa vesissä.

Dubrovnikin synagoga

Dubrovnikin synagoga on yksi Euroopan vanhimmista toiminnassa olevista synagoista. Se sijaitsee kapealla kujalla vanhassakaupungissa. Synagoga on rakennettu 1500-luvun lopulla ja se edustaa sefardijuutalaista arkkitehtuuria ja kulttuuria.

Mariakirkko

Mariakirkko, jota kutsutaan myös nimellä ”Ratkaisueukkojen kirkko”, on pieni kirkko vanhassakaupungissa. Se on rakennettu 16. vuosisadalla ja siellä voi ihastella upeita barokkimaalauksia ja kirkon yksityiskohtia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Srd-vuori:

Dubrovnikin Srd-vuorelta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin ylle. Vuoren huipulle pääsee joko kävellen tai funikulaarilla, ja siellä sijaitsee myös Srdin linnoitus, joka tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä ja museonäyttelyitä.

2. Minceta-torni:

Minceta-torni on yksi Dubrovnikin kaupunginmuurin neljästä tornista. Tornin huipulle noustessa tarjoutuu upeat näkymät kaupungin kattojen yli ja adrialaiselle merelle. Torni on myös osa UNESCO:n maailmanperintökohdetta.

3. Lovrijenacin linnoitus:

Lovrijenacin linnoitus sijaitsee kaupunginmuurin lähellä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja ympäröivälle merelle. Linnoitus on myös suosittu paikka järjestää erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

4. Buza-klubit:

Buza-klubeilla tarkoitetaan ravintoloita ja baareja, jotka sijaitsevat kaupunginmuurin ulkopuolella kallioisella rannalla. Näissä paikoissa voi nauttia juomia ja ruokia samalla ihaillen upeaa panoraamanäkymää merelle.

5. Fort Lovrijenac:

Fort Lovrijenac eli Pyhän Laurentiuksen linnoitus sijaitsee kaupunginmuurin ulkopuolella ja tarjoaa upeat näköalat sekä kaupunkiin että merelle päin. Linnoituksen alueella järjestetään myös esityksiä ja teatteritapahtumia.

6. Lazarevin linnoitus:

Lazarevin linnoitus sijaitsee Dubrovnikin vanhankaupungin muurin ulkopuolella ja tarjoaa upeat panoraama- ja näköalat kaupungin ylle ja merelle. Linnoituksen alueella voi myös tutustua historiallisiin nähtävyyksiin sekä nauttia ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta.

7. Dubrovnikin köysirata:

Dubrovnikin köysirata kuljettaa matkailijoita Srd-vuorelle, josta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja merelle päin. Köysirata on nopea ja kätevä tapa nousta vuorelle ja nauttia panoraamanäkymistä.

8. Bellevue-ranta:

Bellevue-ranta sijaitsee Dubrovnikin vanhankaupungin lähistöllä ja tarjoaa upeat merinäkymät ja mahdollisuuden rentoutua auringonottoon tai uimiseen kristallinkirkkaassa vedessä. Rannan läheisyydessä on myös ravintoloita ja kahviloita.

9. Park Orsulassa:

Park Orsula sijaitsee kaupunginmuurin ulkopuolella ja tarjoaa kauniit panoraamanäkymät Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja merelle. Puistossa on myös amfiteatteri, jossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja konsertteja.

10. Mt. Srdin hiihtokeskus:

Mt. Srdin hiihtokeskus sijaitsee Srd-vuorella ja tarjoaa talvisin mahdollisuuden harrastaa hiihtoa ja lumilautailua upeissa maisemissa. Rinteiltä avautuvat näköalat kaupunkiin ja merelle.Kohteen sijainti maa on Kroatia.

Jätä kommentti