Halvat lennot Reykjavik

Nähtävyydet ja kohteet

1. Hallgrímskirkja-kirkko

Hallgrímskirkja on Reykjavikin tunnetuin maamerkki ja se on myös Islannin suurin kirkko. Kirkko on rakennettu vuosina 1945-1986 ja se on omistettu islantilaiselle pappismiehelle Hallgrímur Péturssonille. Kirkon huipulta avautuu upea näkymä yli Reykjavikin.

2. Perlan

Perlan on upea kupolirakennus, joka sijaitsee Reykjavikin kukkulalla. Rakennuksen sisällä on muun muassa ravintoloita, näyttelyitä ja planetaario. Perlanin puutarhasta voi ihailla kaunista maisemaa yli Reykjavikin ja sen ympäristön.

3. Reykjavikinavantouima-altaat

Reykjavikinaviikinkit avanto-allasalue sijaitsee Laugardalin lähellä. Tämä alue on suosittu paikka ulkoilmassa uimisesta ja rentoutumisesta. Alueella on erilaisia kylpylöitä, saunoja ja kahviloita.

4. Harpa-konserttitalo

Harpa on moderni konserttitalo, joka sijaitsee Reykjavikin satamassa. Tämä upea rakennus on koti Islannin sinfoniaorkesterille ja siellä järjestetään myös erilaisia konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia.

5. Alþingi

Alþingi on Islannin parlamentti ja se sijaitsee Reykjavikin keskustassa. Parlamenttirakennus on peräisin 1800-luvulta ja sitä voi ihailla ulkoapäin. Alueella on myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Þjóðminjasafn-museo.

6. Laugavegur-katu

Laugavegur on Reykjavikin tunnetuin ostoskatu. Siellä on paljon erilaisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Laugavegur on myös suosittu kohde yöelämästä kiinnostuneille, sillä alueella on useita baareja ja klubeja.

7. Perusturvallisuuden museo

Perusturvallisuuden museo sijaitsee Reykjavikin keskustassa ja tarjoaa tietoa Islannin pelastusalan historiasta ja nykyisistä toimista. Museossa on näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa luonnonkatastrofeihin, tulipaloihin ja meripelastukseen liittyviä aiheita.

8. Reykjavikin kaupungintalo

Reykjavikin kaupungintalo on kaupungin hallinnollinen keskus. Tämä moderni rakennus sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen edessä on suuri suihkulähde. Rakennuksen vieressä on myös Tjörnin-järvi, jossa voi ihailla erilaisia vesilintuja.

9. Yrjölän kirjasto

Yrjölän kirjasto on Islannin kansalliskirjasto ja se sijaitsee Reykjavikin keskustassa. Kirjasto on perustettu vuonna 1818 ja siellä säilytetään laaja kokoelma islantilaisia kirjoja ja käsikirjoituksia. Kirjastossa on myös näyttelyitä ja opastettuja kierroksia.

10. Sun Voyager

Sun Voyager on suosittu taideteos, joka sijaitsee Reykjavikin rannalla. Teoksen on suunnitellut Islantilainen taiteilija Jón Gunnar Árnason ja se symboloi aurinkoa, vapautta ja unelmia. Teoksen vierestä on myös hienot näkymät yli meren.

Kulttuuri ja Historia

Vikingit ja varhainen historia

Reykjavik sijaitsee Islannissa, joka oli asutettu alue jo viikinkiaikana 800-luvulta lähtien. Alueella on löydetty jäänteitä viikinkien asutuksesta, kuten taloja ja esineitä. Reykjavikin nimi tulee islannin kielestä ja tarkoittaa ”savuisaa lahtea”, mikä viittaa alueella aikoinaan esiintyneeseen tulivuoren savuun.

Kolonisaatio ja itsenäistyminen

Reykjavikista tuli Islannin pääkaupunki vuonna 1786, kun kuningas Maagur Magnusson perusti sinne ensimmäisen pysyvän asutuksen. Kaupungin kehittyminen kuitenkin hidastui, kunnes Islanti sai itsenäisyyden Tanskalta vuonna 1944.

Moderni kulttuuri

Reykjavikissa on voimakas kulttuurinen elämä, ja kaupunki tunnetaan erityisesti musiikista ja taiteesta. Tärkeitä kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Islannin musiikkijuhlat, Reykjavikin taidefestivaalit ja Kirjamessut. Lisäksi kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Reykjavikin taidemuseo ja Islannin kansallisgalleria.

Suurväestöisten talojen perintö

Reykjavikin kaupunkikuvaan kuuluvat perinteiset ”suurväestöiset talot”, jotka olivat tyypillisiä 19. ja 20. vuosisadan alun islantilaisille kodeille. Alueen rakennukset on maalattu kauniin kirkkain värein, ja ne ovat osa kaupunginperintöä ja tunnelmaa.

Perinteiset juhlat ja tapahtumat

Reykjavikissa vietetään lukuisia perinteisiä juhlia ja tapahtumia, kuten Islannin kansallispäivää, joka on itsenäisyyspäivä 17. kesäkuuta. Joulun aikaan kaupunki koristellaan kauniisti ja järjestetään joulumarkkinoita, ja kesäaikaan järjestetään esimerkiksi Sónar Reykjavik -musiikkifestivaali ja Reykjavikin kansainväliset elokuvajuhlat.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen islantilainen ruoka

Islantilainen ruokakulttuuri perustuu meren antimille ja maan tuotteille. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi kalakeitot, paistettu tai keitetty lammas, graavilohi, liha- ja kalaruoat sekä juurekset. Perinteisesti ruokaa on valmistettu pitkään keittämällä tai uunissa hauduttamalla. Islantilaiset ovat myös tunnettuja herkuttelusta jäätelöllä ja makeisilla.

Ravintolat Reykjavikissa

Reykjavik tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri hinta- ja ruokavaihtoehdoilla. Kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia ja sushiravintoloita, mutta myös paikallisia ja perinteisiä ravintoloita. Suosittuja ruokapaikkoja Reykjavikissa ovat esimerkiksi Grillmarkaðurinn, Sægreifinn ja Fish Company. Kaikissa ravintoloissa voi maistaa myös islantilaisia ruokia ja mereneläviä.

Katuruoat ja ruokakojut

Reykjavikissa on tarjolla myös katuruokaa eri puolilla kaupunkia. Katuruokakojuista voi ostaa esimerkiksi hot dogeja, pannukakkuja, hampurilaisia ja lihavartaita. Suosittu katuruokapaikka on Bæjarins Beztu Pylsur, joka on tunnettu herkullisista hot dogeistaan.

Kahvilat ja leipomot

Reykjavikissa on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja kahvista. Islantilaiset leivonnaiset tunnetaan erityisesti leivospussista nimensä saaneista pistokkaista, joissa on erilaisia täytteitä. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Café Babalú, Sandholt Bakery ja Kaffitár.

Vegetaariset ja vegaaniset vaihtoehdot

Reykjavikissa on myös paljon ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja kasvisruokaa syöville. Monissa ravintoloissa on erikseen merkitty kasvis- ja vegaaniset annokset. Suosittuja kasvisruokapaikkoja ovat esimerkiksi Glo, Kaffi Vínyl ja Garðurinn.

Hintataso

Hintataso Reykjavikissa ravintoloissa voi olla melko korkea verrattuna muihin Euroopan maihin. Hinnat riippuvat ravintolasta ja ruokalajista, mutta yleisesti ottaen ruokailu ravintolassa voi olla hieman hintavampaa kuin monissa muissa matkakohteissa. Kustannuksia voi säästää valitsemalla lounas- tai päivällistarjouksia, syömällä katuruokaa tai ravintoloista pois noudettavaa ruokaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Reykjavikissa

Luontoretkeily

Reykjavik sijaitsee upealla maaseutualueella, ja sieltä on helppo tehdä retkiä luontokohteisiin. Suosittuja retkikohteita ovat esimerkiksi Blue Lagoon -kylpylä, Thingvellirin kansallispuisto ja Gullfossin vesiputous.

Geotermiset kylpylät

Reykjavikissa on useita geotermisiä kylpylöitä, jotka tarjoavat rentouttavan kokemuksen. Suosituimpia ovat Blue Lagoon, Laugardalslaug ja Nauthólsvíkin rannalla sijaitseva geotermisellä vedellä täytetty uima-allas.

Museot

Reykjavikissa on monia mielenkiintoisia museoita, joissa voi tutustua Islannin historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Islannin kansallismuseo, Perlan, Einar Jonssonin museo ja Islannin valokuvamuseo.

Galleriat

Reykjavikissa on vilkas taide- ja muotialue, ja sieltä löytyy useita gallerioita, jotka esittelevät erilaisia taideprojekteja ja näyttelyitä. Suosittuja gallerioita ovat esimerkiksi Listasafn Reykjavikur, Reykjavikin taidemuseo Hafnarhús ja Harpa-konserthusin näyttelytilat.

Kahvilat ja ravintolat

Reykjavikissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja laadukkaita ravintoloita. Tarjolla on kansainvälisiä ruokakokemuksia sekä perinteistä islantilaista ruokaa, kuten lamb shank ja skyr-jälkiruokia.

Elävää musiikkia ja yöelämää

Reykjavikin yöelämä on vilkas ja sieltä löytyy useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia elävästä musiikista ja tanssia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Kaffibarinn, Húrra ja Harpa-konserthusin eri tilat.

Kirjakaupat

Reykjavikissa on laaja valikoima kirjakauppoja, joissa voi tutustua islantilaiseen kirjallisuuteen ja ostaa paikallisia teoksia. Suosittuja kirjakauppoja ovat esimerkiksi Eymundsson, Penninn Eymundsson ja Mál og Menning.

Suositut hotellit Reykjavikissa

1. Hotel Borg

Hotel Borg sijaitsee keskeisellä paikalla Reykjavikin sydämessä. Se on perinteinen ja ylellinen hotelli, joka tarjoaa hienosti sisustettuja huoneita ja tiloja, modernit mukavuudet ja hyvät palvelut. Hotellissa on myös oma ravintola, baari ja kuntosali.

2. Radisson Blu Saga Hotel

Radisson Blu Saga Hotel sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella rauhallisella alueella. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joista osalla on upea näkymä kaupunkiin tai merelle. Hotellissa on useita ravintoloita, baari, kuntokeskus ja sauna.

3. CenterHotel Arnarhvoll

CenterHotel Arnarhvoll sijaitsee Reykjavikin sataman läheisyydessä upealla merinäköalalla. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joista osa on sisustettu skandinaavisella tyylillä. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi, josta voi ihailla maisemia.

4. Fosshotel Reykjavik

Fosshotel Reykjavik on suuri hotelli, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja osassa huoneista on kaunis näköala kaupunkiin tai vuorille. Hotellissa on myös ravintola ja baari, ja vieraiden käytössä on kuntokeskus.

5. Icelandair Hotel Reykjavik Marina

Icelandair Hotel Reykjavik Marina sijaitsee sataman lähellä vanhassa teollisuusrakennuksessa. Hotelli tarjoaa värikkäästi sisustettuja huoneita, joista osassa on merinäköala. Hotellissa on ravintola, baari, kahvila ja kirjasto, ja alueella voi rentoutua myös ulkona olevassa lämmitetyssä porealtaassa.

6. Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

Canopy by Hilton Reykjavik City Centre sijaitsee aivan keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä ja ravintoloita. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on esimerkiksi sadesuihkut. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Reykjavik on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja vakavia rikoksia esiintyy harvoin. Kuitenkin kuten missä tahansa kaupungissa, varovaisuutta on syytä noudattaa. Matkailijoille suositellaan erityisesti huolehtimaan arvoesineistään ja pitämään silmällä henkilökohtaisia tavaroitaan julkisissa tiloissa. Myöhäisillan tunteina kannattaa välttää pimeitä ja vähemmän valaistuja alueita.

Terveyspalvelut

Reykjavikissa on hyvin varusteltuja terveyskeskuksia sekä yksityisiä terveyspalveluita. Kiireettömän avun tarpeessa matkailijat voivat turvautua kansalliseen terveyspalveluun, joka tarjoaa hoitoa kaikille Islannissa oleskeleville. Puhelinnumerosta 112 saa apua hätätilanteissa. Matkailijoiden kannattaa tarkistaa, että matkavakuutus kattaa mahdolliset terveydenhuoltokustannukset.

Turvallisuus liikenteessä

Reykjavikissa on hyvä julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluu bussit ja taksit. Tiet ovat yleisesti hyvässä kunnossa, mutta talvella voi esiintyä jäisiä ja lumisia olosuhteita, joten ajamiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Nopeusrajoituksia on noudatettava ja tieliikennelakiin on syytä perehtyä ennen autonvuokrausta.

Puhelin- ja internet-yhteydet

Reykjavikissa on kattavat puhelin- ja internet-yhteydet. Matkailijoilla on mahdollisuus ostaa paikallinen prepaid-liittymä tai käyttää roaming-palveluita omalla liittymällä. Lisäksi kaupungissa on runsaasti julkisia WiFi-verkkoja, joihin voi yhdistää älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen.

Rannat ja Vesistöt

1. Reykjanesvík

Reykjanesvík on kaksi kilometriä pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Reykjanesin niemellä lähellä Keflavikin kansainvälistä lentokenttää.

2. Nauthólsvík

Nauthólsvík on keinotekoinen hiekkaranta Reykjavikin kaupungin keskustassa. Alueella on myös lämmitetty ulkoallas.

3. Grótta

Grótta on niemi Reykjavikissa, jossa on hiekkaranta. Se on suosittu kohde auringonlaskun ihailemiseen ja lintujen tarkkailuun.

4. Sudurneslaug

Sudurneslaug on suosittu uimapaikka Reykjanesin niemellä lähellä Keflavikin lentokenttää. Alueella on lämmitetyt ulkoaltaat, porealtaat ja sauna.

5. Ægisíða

Ægisíða on ranta-alue Reykjavikin Laugardalurissa. Sieltä löytyy merenrannan kävelyreitti, jolla voi ihailla kaunista luontoa ja nauttia meren äänistä.

6. Perlanin lampi

Perlanin lampi on keinotekoinen järvi Reykjavikin Perlan-kompleksin läheisyydessä. Lammen ympäristössä on kävelyreittejä ja penkkejä, joilla voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

7. Elliðaárdalur

Elliðaárdalur on laaksoalue Reykjavikin kaupungin länsipuolella. Laaksossa virtaa Elliðaár-niminen joki, joka tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja kävelyretkiin luonnonkauniissa ympäristössä.

8. Tjörnin

Tjörnin on lampi Reykjavikin kaupungin keskustassa. Se on suosittu paikka lintujen tarkkailuun ja lampialueella on myös kävelyreittejä.

9. Langisandur

Langisandur on pitkä hiekkaranta osana Vestmannaeyjarin saariryhmää. Saariryhmään pääsee lautalla Reykjavikista ja Langisandur on suosittu kohde rannalla kävelystä ja auringonlaskujen ihailemisesta.

10. Þingvellir

Þingvellir on kansallispuisto noin 45 kilometrin päässä Reykjavikista. Alueella on järviä ja jokia, kuten Þingvallavatn, ja se on myös historiallinen paikka Islannin parlamentin perustamiselle.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja yökerhot

Reykjavikissa on laaja valikoima baareja ja yökerhoja tarjoten erilaisia musiikkityylejä, cocktailtunneleja ja live-esiintyjiä. Nämä sijaitsevat yleensä keskustassa ja Laugavegur-kadulla.

2. Kulttuurikeskukset

Kulttuurikeskuksista löytyy monipuolisia tapahtumia, kuten teatteri- ja tanssiesityksiä, konsertteja, elokuvafestivaaleja ja näyttelyitä. Harpa on erityisen merkittävä kulttuurikeskus Reykjavikissa.

3. Live-musiikkiesitykset

Reykjavikissa on paljon mahdollisuuksia nauttia live-musiikista, oli kyse sitten paikallisista bändeistä, kansainvälisistä esiintyjistä tai jopa kuuluisista islantilaisista muusikoista. Tapahtumia voi löytää erilaisista baareista, klubeista ja konserttipaikoista.

4. Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä islantilaisia että kansainvälisiä elokuvia. Bíó Paradís ja Bíó Smáraborg ovat kaksi suosittua elokuvateatteria Reykjavikissa.

5. Taide- ja kulttuurifestivaalit

Reykjavikissa järjestetään vuosittain useita taide- ja kulttuurifestivaaleja, kuten Reykjavik Arts Festival, Iceland Airwaves ja Reykjavik International Film Festival. Nämä tapahtumat kokoavat yhteen eri taiteenalojen esiintyjiä ja luovat vilkkaan kulttuuri-ilmaisun ilmapiirin kaupunkiin.

6. Kylpylät ja saunat

Rentoutumista ja viihdettä etsivät voivat vierailla Reykjavikin kylpylöissä ja saunoissa. Esimerkiksi Laugardalslaug-kylpylä ja Nauthólsvík-alueen geotermiset altaat ovat suosittuja paikkoja.

7. Ruoanlaittokurssit ja muut aktiviteetit

Reykjavikissa on myös tarjolla ruoanlaittokursseja, joissa voi oppia valmistamaan islantilaista ruokaa. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia muita aktiviteetteja, kuten cocktail-kursseja, maalitunteja ja retkiä luontoon.

Luontokohteet ja retkeily Reykjavikissa

Laugardalur

Laugardalur on suuri puistoalue Reykjavikissa, jossa on paljon luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on kävelypolkuja, puutarhoja, leikkipuistoja ja jopa eläintarha. Laugardalurissa sijaitsee myös geoterminen uimahalli Laugardalslaug, jossa voi rentoutua kuumissa lähteissä.

Elliðaárdalur

Elliðaárdalur on luonnonkaunis laakso Reykjavikin lähellä, ja se tarjoaa upeita mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Laaksoa halkoo Elliðaá-joki, jossa voi kalastaa lohta. Alueella on myös monia kävelypolkuja, joita pitkin voi ihailla kaunista luontoa ja örkejä vesiputouksia.

Viðey-saari

Viðey on pieni saari Reykjavikin edustalla, ja se on suosittu retkikohde luonnonystäville ja kulttuurin ystäville. Saarella voi vaeltaa meren rannalla, ihailla lintuja ja muita eläimiä sekä nauttia upeista merinäkymistä. Saarella on myös useita taideteoksia, kuten Yoko Onon Imagine Peace -torni.

Mount Esja

Mount Esja on vuori, joka sijaitsee Reykjavikin ulkopuolella. Se on suosittu retkikohde vaellusharrastajille ja tarjoaa upeat näkymät yli Reykjavikin ja sen ympäristön. Vuoren huipulle voi nousta eritasoisia vaellusreittejä pitkin, ja matkalla voi ihailla upeaa luontoa ja maisemia.

Bláfjöll

Bláfjöll on vuoristoalue Reykjavikin lähellä, jossa on monia mahdollisuuksia harrastaa retkeilyä ja ulkoilua. Alueella on useita vaellusreittejä eri vaikeustasoilla, ja talvisin siellä voi harrastaa myös laskettelua ja lumilautailua. Bláfjöllin jylhät maisemat ja luonto tarjoavat unohtumattomia kokemuksia luonnonystäville.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Reykjavikin tuomiokirkko

Reykjavikin tuomiokirkko, jota paikalliset kutsuvat yksinkertaisesti ”Dómkirkjan”, on yksi Reykjavikin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä luterilainen kirkko sijaitsee keskustassa ja sen korkea kellotorni kohoaa kaupungin ylle. Se on rakennettu vuonna 1787 ja toimii Islannin piispan katedraalina.

Perlan

Perlan on näköalapaikka ja kulttuurikeskus Reykjavikissa. Rakennus sijaitsee kukkulalla ja sen lasikupolin alta aukeaa upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäröivän luonnon. Perlaan sisään kuuluu myös erilaisia näyttelyitä, ravintoloita ja kauppoja, ja siellä pääsee tutustumaan Islannin luontoon ja historiaan.

Parlamenttitalo

Reykjavikin parlamenttitalo, joka tunnetaan nimellä Alþingi, on Islannin historian tärkeä paikka. Vuonna 930 perustettu Alþingi oli maailman ensimmäinen demokraattinen parlamentti, ja se toimi aluksi kaupungin ulkopuolella Thingvellirin kansallispuistossa. Nykyään Alþingi sijaitsee Reykjavikissa ja se edustaa Islannin poliittista päätöksentekoa.

Skyrjarmúr-kalliomaalaus

Reykjavikissa sijaitseva Skyrjarmúr-kalliomaalaus on historiallinen taideteos, joka löytyi Hjallaksen alueelta kaupungin läheltä. Kalliomaalaus on peräisin viikinkiajalta ja se esittää laivoja ja muita viikinkien symboleita. Tämä muinainen taideteos tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman Islannin menneisyyteen.

Einar Jónssonin patsaspuisto

Einar Jónssonin patsaspuisto on Reykjavikissa sijaitseva ulkoilmagalleria, joka esittelee veistotaiteilija Einar Jónssonin teoksia. Puistossa on esillä yli 20 pronssipatsasta ja marmoriveistosta, jotka kuvaavat muun muassa mytologiaa, taruja ja ihmisen elämän eri vaiheita. Puisto tarjoaa rauhallisen ympäristön, jossa voi nauttia taiteesta ja luonnosta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Perlan

Perlan on Reykjavikin tunnetuin ja suosituin näköalapaikka. Se sijaitsee korkealla kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristöön. Perlanin laajat lasitetut kattoterassit mahdollistavat upeat panoraamanäkymät kaikkiin suuntiin. Lisäksi Perlanissa on myös ravintola, näyttelytiloja ja planetaario, jotka tarjoavat mielenkiintoista sisältöä vierailijoille.

2. Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja on Reykjavikin tunnetuin nähtävyys ja myös yksi parhaista paikoista ihailla kaupungin panoraamaa. Tämä valtava luterilainen kirkko on korkeudeltaan yli 73 metriä, ja sen tornista avautuu upeat näkymät yli Reykjavikin ja sen ympäristön. Kirkon edustalla oleva aukio tarjoaa myös hyvät näkymät kaupunkiin ja merelle.

3. Öskjuhlíðin

Öskjuhlíðin on suuri kukkula, joka sijaitsee lähellä Reykjavikin keskustaa. Kukkulalta avautuu kauniit näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Öskjuhlíðissä sijaitsee myös Perlan sekä Grótta-niminen majakka, joka tarjoaa myös hienoja näkymiä.

4. Vitinn

Vitinn on pieni majakka, joka sijaitsee Reykjavikin rantaviivalla. Sieltä avautuu kauniit näkymät merelle ja ympäristöön. Vitinn on suosittu paikka valokuvaajille ja auringonlaskua ihasteleville.

5. Tjörnin-järvi

Tjörnin-järvi sijaitsee Reykjavikin keskustassa. Järvi ja sen ympärillä oleva puisto tarjoavat kauniin ympäristön ja erilaisia näkökulmia kaupunkiin. Järvelle voi myös vuokrata soutelevan veneen ja ihailla kaupungin maisemia järveltä käsin.

6. Harpa-konserttitalo

Harpa-konserttitalo on moderni ja näyttävä rakennus, joka sijaitsee Reykjavikin satamassa. Rakennuksen terassilta ja sen lasiseinien läpi voi nauttia upeista merinäkymistä ja samalla ihailla kaupungin maisemia sataman suuntaan.

7. Esja-vuori

Esja-vuori sijaitsee Reykjavikin naapurikaupungissa Hafnarfjörðurissa, noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Vuorelle nouseminen vaatii jonkin verran vaelluskuntoa, mutta palkintona on upeat näkymät yli Reykjavikin ja sen ympäristön. Esja on suosittu retkikohde paikallisten ja turistien keskuudessa.

8. Örfirisey

Örfirisey on pieni saari, joka sijaitsee Reykjavikin lahdella. Saarelle pääsee helposti veneellä ja paikalta avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Saarella voi myös kävellä ja nauttia rauhallisesta luonnosta ja kauniista maisemista.

9. Viðey

Viðey on suurempi saari, joka sijaitsee Reykjavikin edustalla. Sinne pääsee lautalla, ja saari tarjoaa upeita näköaloja yli meren ja kaupungin. Saarella on myös erilaisia kävelyreittejä ja historiallisia rakennuksia, kuten kirkko ja vanhoja taloja.

10. Grótta

Grótta on niemimaa Reykjavikin länsiosassa, jossa sijaitsee majakka ja kaunis luonnonsuojelualue. Paikalta avautuu kauniit näkymät yli meren ja jopa mahdollisuus nähdä silloin tällöin hylkeitä. Gróttassa voi myös kävellä pitkospuita pitkin ja nauttia luonnonrauhasta.Kohteen sijainti maa on Islanti.

Jätä kommentti