Halvat lennot Ekibastuz

Nähtävyydet ja kohteet

1. Ekibastuz-1

Ekibastuz-1 on Ekibastuzin kaupungin yksi suurimmista nähtävyyksistä. Se on maailman suurin hiilivoimala, joka tuottaa merkittävän osan Kazakstanin sähköstä. Voimala sijaitsee noin 14 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sen neljä voimalaitosta ovat vaikuttava näky.

2. Bazardyozin kulttuuripuisto

Bazardyozin kulttuuripuisto on suosittu viheralue Ekibastuzissa, joka tarjoaa virkistystä ja ulkoilumahdollisuuksia kaupunkilaisille ja matkailijoille. Puistossa on kauniita kävelyreittejä, penkkejä, leikkipaikkoja lapsille, lampi ja kukkaistutuksia. Lisäksi puistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja kulttuuriohjelmaa.

3. Kazakstanin avaruusmuseo

Kazakstanin avaruusmuseo sijaitsee Ekibastuzin kaupungin lähistöllä. Museossa on näytteillä avaruusmatkailuun ja Kazakstanin osallisuuteen avaruusohjelmissa liittyviä esineitä ja tietoa. Museo tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia Kazakstanin ja maailman avaruustutkimukseen.

4. Kansallinen historiallinen museo

Kansallinen historiallinen museo Ekibastuzissa on paikka, jossa voi tutustua Kazakstanin historiaan ja kulttuuriin. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja näyttelyitä, jotka kertovat Kazakstanin menneisyydestä ja nykypäivästä. Museossa voi oppia myös alueen perinteistä ja elämäntavoista.

5. Aleksandr Nevskin kirkko

Aleksandr Nevskin kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Ekibastuzin kaupungin keskustassa. Kirkko on kaunis arkkitehtoninen nähtävyys, ja sen sisällä voi ihailla ortodoksisen kirkon perinteitä ja uskonnollista taiteellista ilmaisua. Kirkko on myös toiminnassa ja siellä pidetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

6. Ekibastuzin kauppahalli

Ekibastuzin kauppahalli on vilkas paikka, jossa voi tutustua kaupungin elämään ja markkinakulttuuriin. Kauppahalli tarjoaa monenlaisia elintarvikkeita, paikallisia tuotteita, käsitöitä ja muita ostettavia tavaroita. Siellä voi tehdä ostoksia ja maistella paikallisia herkkuja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Ekibastuzissa on useita kulttuurilaitoksia, kuten teattereita, museoita ja kirjastoja. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja tanssiesityksiä sekä näyttelyitä.

Historia

Ekibastuzin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin alueelle alkoi muodostua asutusta. Se sai kaupunkioikeudet vuonna 1955 ja on nykyään yksi Kazakstanin suurimmista kaupungeista.

Kaupunki on tunnettu erityisesti hiilikaivoksistaan, jotka ovat olleet tärkeä osa alueen taloutta ja kehitystä. Hiiliteollisuus on vaikuttanut merkittävästi Ekibastuzin historiaan ja nykypäivään.

Vuonna 1992 Ekibastuziin perustettiin Karagandyn alueen historiallinen ja kulttuuriperintökeskus, joka tutkii ja dokumentoi alueen historiaa ja kulttuuria. Kulttuuriperintökeskuksessa säilytetään erilaisia historiallisia artefakteja ja asiakirjoja.

Yksi merkittävä historiallinen nähtävyys Ekibastuzissa on Aleksandr Puškinin museo. Museo on omistettu venäläiselle runoilijalle Aleksandr Puškinille, jolla oli yhteyksiä alueeseen. Museossa voi tutustua Puškinin elämään ja tuotantoon.

Ekibastuzissa järjestetään myös vuosittainen kansainvälinen musiikkifestivaali ”Ekibastus Classic”, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä muusikoita. Festivaali tarjoaa mahdollisuuden nauttia erilaisesta musiikista ja kulttuurista.

Kaupungin kulttuurissa näkyy myös kazakstanilainen perinne ja kansanperinne. Esimerkiksi perinteiset kansantanssit ja musiikki ovat osa Ekibastuzin kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakaupat

Ekibastuzissa on useita ruokakauppoja, joista löydät laajan valikoiman elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita. Suosituimpia ruokakauppoja ovat muun muassa Magnum, Raimbek, LeGourmet ja Baumanka.

Kahvilat ja kahvibaarit

Ekibastuzissa on monia viihtyisiä kahviloita ja kahvibaareja, joissa voit nauttia kupin kahvia tai teetä sekä herkullisia leivonnaisia. Suosituimpia kahvilaketjuja ovat esimerkiksi Shokoladnitsa ja Coffeedelia.

Ravintolat

Ekibastuz tarjoaa erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureita ja keittiöitä. Voit löytää paikallisia ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä kazakstanilaisia ruokia sekä kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi kiinalaista, italialaista tai japanilaista ruokaa.

Pikaruokaravintolat

Ekibastuzissa on myös useita pikaruokaravintoloita, joista voi hankkia nopeasti ruokaa mukaan tai syödä paikan päällä. Suosittuja pikaruokaketjuja ovat esimerkiksi McDonald’s ja KFC.

Baarit ja yökerhot

Ekibastuzissa on muutamia baareja ja yökerhoja, joissa voit nauttia illasta musiikin ja juomien parissa. Suosituimpia baareja ovat esimerkiksi Aquarelle ja SkyBar.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily ja Ulkoilu

Ekibastuzissa on monia upeita paikkoja retkeilyyn ja ulkoiluun. Suosituimpia kohteita ovat Ekibastuz-järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen. Lisäksi Ekibastuzin kansallispuisto tarjoaa upeita vaellusreittejä ja luonnonkauniita maisemia.

2. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, taidenäyttelyjä ja teatteriesityksiä. Ekibastuzin kulttuuritalo on suosittu paikka, jossa voi nauttia erilaisista kulttuuritapahtumista.

3. Urheilu ja liikunta

Ekibastuzissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungissa on useita urheiluhalleja ja -kenttiä, joissa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, lentopalloa ja koripalloa. Lisäksi kaupungissa on kuntosalit ja uimahalli.

4. Ostokset ja ravintolat

Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia erilaisista kaupoista. Ekibastuzin kauppatori on suosittu paikka, jossa voi ostaa paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita. Lisäksi kaupungissa on monia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista.

5. Elokuvateatterit

Ekibastuzissa on useita elokuvateattereita, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Elokuvateatterit tarjoavat myös erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

6. Kylpylät ja saunat

Kaupungissa on useita kylpylöitä ja saunoja, joissa voi rentoutua ja nauttia erilaisista hyvinvointipalveluista. Kylpylät tarjoavat muun muassa erilaisia hierontoja ja saunoja.

7. Viihdekeskukset

Ekibastuzissa on viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa pelaamalla biljardia, keilaamalla tai osallistumalla erilaisiin peleihin ja aktiviteetteihin. Viihdekeskuksissa on myös usein erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Suositut hotellit Ekibastuzissa

1. Hotel Royal

Hotel Royal sijaitsee keskeisellä paikalla Ekibastuzin kaupungissa. Hotelli tarjoaa modernit ja viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen langaton internet-yhteys, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia ja asiakkaat voivat rentoutua sauna- ja kuntokeskuksessa. Hotellista on hyvät kulkuyhteydet lähistön nähtävyyksiin.

2. Hotel Ekibastuz

Hotel Ekibastuz tarjoaa mukavia huoneita ja hyvää palvelua Ekibastuzin keskustassa. Hotellissa on ravintola, josta voi nauttia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Huoneissa on ilmainen langaton internet-yhteys, tv ja oma kylpyhuone. Hotellin ympäristössä on useita kauppoja, ravintoloita ja viihdepaikkoja.

3. Hotel Ekibaza

Hotel Ekibaza tarjoaa kodikasta majoitusta Ekibastuzin kaupungissa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen langaton internet-yhteys, tv ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa voi nauttia paikallisia herkkuja ja hotellin baarissa voi rentoutua cocktailin äärellä. Hotellista on helppo pääsy paikallisiin nähtävyyksiin ja kauppoihin.

4. Hotel San Marino

Hotel San Marino on moderni ja tyylikäs hotelli Ekibastuzin keskustassa. Hotellissa on nykyaikaiset huoneet, joissa on ilmainen langaton internet-yhteys, tv ja oma kylpyhuone. Hotellista löytyy myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Hotelli sijaitsee lähellä ostoskeskuksia ja muita palveluita.

5. Hotel Central

Hotel Central tarjoaa kodikasta majoitusta Ekibastuzin sydämessä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen langaton internet-yhteys, tv ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa voi nauttia kansainvälisiä ruokia. Hotellin sijainti on erinomainen, sillä se on lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi

Ekibastuzissa toimii poliisivoimat, jotka vastaavat kaupungin rikosten torjunnasta, yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta.

Palokunta

Kaupungissa on palokunta, jonka tehtävä on huolehtia tulipalojen ehkäisystä, sammuttamisesta ja pelastustoiminnasta.

Ambulanssi

Ekibastuzissa on ambulanssipalvelu, joka vastaa hätätilanteiden ensiavusta ja potilaiden kuljettamisesta sairaalaan.

Pelastuspalvelu

Pelastuspalvelu toimii Ekibastuzissa turvallisuuden varmistamiseksi ja hätätilanteiden hallitsemiseksi.

Sairaala

Kaupungissa on useita sairaaloita, jotka tarjoavat terveydenhuoltopalveluita asukkaille. Sairaaloissa on erikoisalojen osastoja ja lääkäreitä erilaisiin sairauksiin ja terveysongelmiin.

Apteekit

Ekibastuzissa on useita apteekkeja, joista asukkaat voivat ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä.

Terveyskeskukset

Kaupungissa on terveyskeskuksia, joissa asukkaat voivat käydä terveystarkastuksissa, saada perusterveydenhuoltopalveluita ja hakea apua terveysongelmiin.

Puistot ja viheralueet

Ekibastuzissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa asukkaat voivat rentoutua, liikkua ja nauttia luonnosta.

Liikenne

Liikenneturvallisuutta kaupungissa edistetään tieliikennesäännöillä, tieinfrastruktuurin ylläpidolla ja valvonnalla.

Turvallisuusohjeistus

Kaupunki tarjoaa asukkaille turvallisuusohjeistusta erilaisiin tilanteisiin, kuten tulipaloihin, maanjäristyksiin ja muihin hätätilanteisiin liittyen. Ohjeistus voi sisältää esimerkiksi toimintaohjeita ja varoituksia.

Turvallisuuskoulutukset

Ekibastuzissa järjestetään erilaisia turvallisuuskoulutuksia, joiden tarkoituksena on valistaa asukkaita turvallisuuteen liittyvistä aiheista ja tarjota heille tietoa turvallisuuskäytännöistä.

Lääkärikeskukset

Kaupungissa on useita yksityisiä lääkärikeskuksia, jotka tarjoavat terveyspalveluja eri erikoisaloilla. Palvelut voivat sisältää vastaanottoja, tutkimuksia, hoitoja ja lääkärinlausuntojen antamista.

Ravintolat

Ekibastuzissa toimii ravintoloita, jotka tarjoavat ruokapalveluita asukkaille. Ravintoloita valvotaan terveys- ja hygienevaatimusten noudattamisen osalta.

Torit ja markkinat

Kaupungissa järjestetään toreja ja markkinoita, joissa asukkaat voivat ostaa erilaisia elintarvikkeita, käsitöitä ja muita tuotteita.

Elintarvikehygienia

Elintarvikehygieniasta huolehditaan kaupungin ravintoloissa, kaupoissa ja muissa elintarvikepalveluita tarjoavissa paikoissa terveysviranomaisten tiukan valvonnan avulla.

Rannat ja vesistöt

Ishim-joki

Ishim-joki, joka tunnetaan myös nimellä Esil- tai Tobol-joki, on yksi Ekibastuzin tärkeimmistä vesistöistä. Se virtaa kaupungin lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen. Joki on tärkeä myös alueen luonnon monimuotoisuuden kannalta ja tarjoaa kauniit maisemat rentoutumista varten.

Shoshinskoye-järvi

Shoshinskoye-järvi on toinen merkittävä vesistö Ekibastuzissa. Se sijaitsee kaupungin lähellä ja tarjoaa kauniin ympäristön virkistäytymiselle ja rentoutumiselle. Järvi on suosittu paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa, ja siellä voi nauttia kalastuksesta, veneilystä ja piknikistä.

Balkhash-järvi

Vaikka Balkhash-järvi ei sijaitse aivan Ekibastuzin välittömässä läheisyydessä, se on silti helposti saavutettavissa ja ansaitsee maininnan. Balkhash-järvi on suuri makean veden järvi Kazakstanin eteläosassa. Se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden monenlaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen. Järven rannoilla on myös useita leirintäalueita, joissa matkailijat voivat yöpyä.

Ekibastuzin keinotekoiset altaat

Ekibastuzissa on myös useita keinotekoisia altaita, jotka on rakennettu kaupungin vesistöjärjestelmää varten. Nämä altaat tarjoavat paitsi vettä kaupungin asukkaille myös virkistystilat, kuten uima-altaat ja urheilukentät. Ne ovat suosittuja paikkoja kuntosalitoimintaan ja muuhun liikuntaan, ja ne tarjoavat viihtyisän ympäristön luonnollisen vesistöjen puuttuessa.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Ekibastuzissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi The Kult Bar ja Rendezvous Club.

2. Ravintolat

Kaupungissa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Joitakin suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Peshegi ja Gurman.

3. Elokuvateatterit

Ekibastuzissa on elokuvateatteri, jossa näytetään paikallisia ja ulkomaisia elokuvia. Elokuvateatteri tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia elokuvista ystävien tai perheen kanssa.

4. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa voi myös nauttia erilaisista teatteriesityksistä ja konserteista. Paikallisia teattereita, jotka tarjoavat live-esiintymisiä, ovat esimerkiksi Ekibastuzin teatteri ja Ekibastuzin musiikkiteatteri.

5. Urheilu- ja vapaa-ajan aktiviteetit

Ekibastuzissa on monia urheilumahdollisuuksia ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Kaupungissa on esimerkiksi kuntosalit, uimahalli ja urheilukenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja.

6. Konsertit ja tapahtumat

Kaupungissa järjestetään ajoittain erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Näihin voi kuulua paikallisia artisteja ja tunnettuja vierailijoita. Tietoa tulevista konserteista ja tapahtumista voi etsiä paikallisista tapahtumakalentereista tai tiedustella kaupungin matkailutoimistosta.

7. Yökerhot

Yöelämää haluaville Ekibastuzissa on myös yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista pitkälle yöhön. Suosittuja yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi Bliss Club ja Hollywood.

8. Kylpylät ja saunat

Kaupungissa on myös kylpylöitä ja saunoja, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään. Tällaiset paikat tarjoavat erilaisia wellness-palveluita, kuten hierontoja ja saunomista.

9. Pelihallit

Ekibastuzissa on myös pelihalleja, joissa voi nauttia erilaisista peliautomaateista ja peleistä. Nämä pelihallit tarjoavat viihdykettä eri ikäisille ja ovat suosittuja erityisesti nuorten keskuudessa.

10. Museot ja galleriat

Kaupungissa on myös museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin, taiteeseen ja historianäyttelyihin. Näitä ovat esimerkiksi Ekibastuzin historiallinen museo ja taidegalleria.

Luontokohteet ja retkeily Ekibastuzissa:

1. Ekibastuzin kansallispuisto:

Ekibastuzin kansallispuisto sijaitsee itäisessä Kazakstanissa ja on yksi suurimmista kansallispuistoista maassa. Puisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua Kazakstanin luontoon. Alueella on useita harvinaisia ​​kasvi- ja eläinlajeja.

2. Jezkent-metsä:

Jezkent-metsä on suosittu retkeilykohde Ekibastuzissa. Alueella on kauniita metsäalueita, joissa voi vaeltaa tai nauttia luontopoluista. Metsässä kasvaa erilaisia ​​puita ja kasveja, ja siellä voi bongata useita lintulajeja.

3. Kamystynin järvi:

Kamystynin järvi on suosittu paikka sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille. Järven ympärillä on kaunis maisema ja ranta, jolla voi rentoutua ja nauttia piknikistä. Järvessä voi myös uida, meloa tai kalastaa.

4. Mikhaylovkan vesiputous:

Mikhaylovkan vesiputous on näkemisen arvoinen kohde Ekibastuzissa. Se sijaitsee kauniissa ympäristössä ja tarjoaa upean näyn vesiputouksen putoaviin vesiin. Paikka on suosittu retkeilijöiden ja valokuvaajien keskuudessa.

5. Korsakovkan kanjoni:

Korsakovkan kanjoni on upea luonnonmuodostelma Ekibastuzin lähellä. Kanjonissa voi vaeltaa tai ihailla maisemia kallioilta. Se on myös suosittu paikka harrastaa kiipeilyä ja boulderingia.

6. Kohteet Ekibastuzin ympäristössä:

Ekibastuzin läheisyydestä löytyy myös muita luontokohteita, kuten laajoja aroja, järviä ja metsiä. Nämä kohteet tarjoavat mahdollisuuden retkeilyyn, lintujen tarkkailuun, kalastukseen ja ulkoiluun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Abai kuolinmökki

Abai kuolinmökki on muistomerkki Ekibastuzissa, joka on omistettu Kazakstanin kuuluisalle runoilijalle Abai Qunanbayulille. Se sijaitsee kaupungin lähellä Chubary-kylässä ja on suosittu matkailukohde, jossa vierailijat voivat oppia lisää Abain elämästä ja perinnöstä.

Pyhän Nikolaoksen kirkko

Pyhän Nikolaoksen kirkko on Ekibastuzin ortodoksinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Nikolaokselle, suojeluspyhimykselle. Kirkko on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja maalauksistaan, ja se on suosittu paikallisille uskovaisille ja vierailijoille, jotka haluavat osallistua jumalanpalveluksiin tai tutustua ortodoksisuuteen.

Boris Ogarev -museo

Boris Ogarev -museo on museo, joka on omistettu Boris Ogareville, merkittävälle venäläiselle runoilijalle ja kirjailijalle. Museossa on näyttelyitä Ogarevin elämästä ja työstä, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua keskeisiin hetkiin hänen urallaan. Museo on suosittu kirjallisuuden harrastajien keskuudessa.

Sota-aikainen muistomerkki

Sota-aikainen muistomerkki on Ekibastuzin kaupungin keskustassa sijaitseva muistomerkki, joka on omistettu toisen maailmansodan aikana kaatuneille sotilaille. Muistomerkki on tärkeä symboli kaupungin historiassa ja se muistuttaa kävijöitä menneistä tapahtumista ja sodan uhreista.

Kharkovlinen muistomerkki

Kharkovlinen muistomerkki on omistettu kaupungin Kharkovlinen alueella sijainneelle kaivokselle, joka oli merkittävä osa alueen teollisuutta. Muistomerkki kunnioittaa kaivostyöläisiä ja heidän panostaan alueen kehityksessä.

Eteläisen Kaupallisen Portin rauniot

Eteläisen Kaupallisen Portin rauniot ovat jäänteet historiallisesta kaupunginportista, joka sijaitsi Ekibastuzin eteläosassa. Portti oli merkittävä osa kaupungin historiallista kaupankäyntiä ja sen rauniot tarjoavat kiehtovan näköalan menneisyyteen.

Ekibastuzin linnoitus

Ekibastuzin linnoitus oli 1800-luvun lopulla rakennettu sotilaallinen linnoitus Kazakstanin kasakoiden hallitseman alueen turvaamiseksi. Linnoituksen rauniot ovat edelleen nähtävillä ja ne tarjoavat kiinnostavaa tietoa alueen historiasta ja sotilaallisesta perinnöstä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Astana Palace hotellin kattoterassi

Astana Palace hotellin kattoterassi tarjoaa upeat näkymät yli Ekibastuzin kaupungin. Sieltä voi ihastella kaupungin keskustan kaunista arkkitehtuuria ja nähdä laajalle ulottuvia maisemia.

2. Vostochno-Kazakhstanskaja Gora

Vostochno-Kazakhstanskaja Gora on korkea mäki, jolta voi ihailla kaupungin ympäröivää luontoa ja kaunista maisemaa. Sieltä avautuu upea näköala kaupungin yli.

3. Karpin järvi

Karpin järvi on kaunis paikka rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Sen rannoilta voi ihailla maisemaa, nähdä vesilintuja ja nauttia raikkaasta ilmasta.

4. Stadion Park

Stadion Park on kaupungin urheilualue, joka tarjoaa näköalapaikan kaupungin ja sen ympäristön yli. Sieltä voi katsella kilpailuja tai vain nauttia ulkoilmasta.

5. Karaganda katu

Karaganda katu on kaupungin keskeinen katu, jolta voi ihailla kaupungin valtavien rakennusten ja modernin arkkitehtuurin näkymiä.

6. Obeliskin puisto

Obeliskin puisto on paikka, josta voi ihailla kaupungin historiallisia monumentteja ja rauhoittua vehreässä ympäristössä.

7. Tilyakori mäki

Tilyakori mäki tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäröivään maaseutuun. Se on suosittu retkikohde ja paikka, josta voi ihailla auringonlaskuja tai aamu-usvaa.

8. Step-torni

Step-torni on korkea torni, joka tarjoaa 360 asteen näköalan yli kaupungin. Sen huipulta voi ihailla kaunista maisemaa ja saada käsityksen kaupungin laajuudesta.

9. Ylimpik hotellin kattoterassi

Ylimpik hotellin kattoterassi tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Se on suosittu paikka nauttia näkymistä ja rentoutua kaupungin vilinän keskellä.

10. Astanyn silta

Astanyn silta on keskeinen maamerkki kaupungissa, ja sen yli kävelemällä voi ihailla kaupungin elämää ja nähdä kauniita maisemia joen rannalla.Kohteen sijainti maa on Kazakhstan

Jätä kommentti