Halvat lennot Elbasan

Nähtävyydet ja Kohteet

Elbasanin Linnoitus

Elbasanin Linnoitus on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Elbasanin kaupungin keskustassa. Se rakennettiin 1400-luvulla ja on yksi tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä kaupungissa. Linnoituksessa on useita osia, kuten torni, muurit ja linnoitusaluetta ympäröivä vallihaudat. Turistit voivat vaeltaa linnoituksen alueella ja nauttia upeista näkymistä kaupungin yli.

Pyhän Marian katedraali

Pyhän Marian katedraali on yksi Elbasanin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa. Katedraali on rakennettu vuonna 1282 ja se on yksi vanhimmista kirkoista Albanian alueella. Katedraalin arkkitehtuuri on vaikuttava ja sisältä löytyy kauniita kirkkotaide-esineitä, kuten ikoneita ja veistoksia.

Skampa teatteri

Skampa-teatteri on tunnettu teatteri Elbasanin kaupungissa. Se tarjoaa monenlaisia esityksiä, kuten näytelmiä, musiikkikonsertteja ja tanssiesityksiä. Teatteritalo itsessään on vaikuttava rakennus, joka on rakennettu vuonna 1953. Turistit voivat nauttia kulttuurisesta elämyksestä Skampa-teatterissa ja ihailla sen historiallista arkkitehtuuria.

Elbasanin kauppatori

Elbasanin kauppatori on vilkas ja eläväinen paikka, jossa paikalliset ja matkailijat voivat kokea paikallisen kaupungin tunnelman. Torilla on useita markkinakojuja, jotka myyvät kaikenlaisia ​​tuotteita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, käsitöitä ja tekstiilejä. Torilla on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja perinteisestä ruoasta.

Ottomanikauden talot

Elbasanissa on säilynyt useita perinteisiä ottomaanien ajan taloja, jotka ovat mielenkiintoinen nähtävyys kaupungissa. Nämä talot osoittavat historiallisen arkkitehtuurin ja kulttuurin sekoituksen, joka on tyypillistä tälle alueelle. Turistit voivat kävellä kaduilla ja ihailla näitä kauniita taloja, jotka tarjoavat ikkunan menneisiin aikoihin.

Elbasanin historiallinen museo

Elbasanin historiallinen museo on erinomainen paikka oppia kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja näyttelyitä, jotka kattavat eri ajanjaksoja, kuten antiikin ajan, keskiajan ja kommunistisen ajan. Museo tarjoaa turisteille arvokasta tietoa alueen menneisyydestä ja auttaa ymmärtämään paremmin Elbasanin historiaa.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Elbasan on yksi vanhimmista kaupungeista Albaniassa, ja sen historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Kaupunki perustettiin roomalaisen valtakunnan aikana ja sitä kutsuttiin tuolloin nimellä Scampini. Erityisen merkittävä vaihe kaupungin historiassa oli osmanien valtakunnan aika, jolloin Elbasan toimi tärkeänä kauppakeskuksena. Osmanien valtakunnan aikainen arkkitehtuuri ja kulttuuri vaikuttavat yhä kaupungin ilmapiiriin.

Linna

Elbasanin linna on yksi kaupungin keskeisimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Linnan rakentaminen ajoittuu 1400-luvulle ja sen tarkoitus oli suojata kaupunkia vihollisilta. Linnaa on kautta historian käytetty myös hallinnollisiin tarkoituksiin, kuten varastona ja vankilana. Nykyään linna toimii museona, jonka sisällä on näyttelyitä Elbasanin historiasta ja kulttuurista.

Kuningas Moshoeshoe I -patsas

Kuningas Moshoeshoe I -patsas on tärkeä symbolinen ja historiallinen monumentti Elbasanissa. Patsas kunnioittaa Lesothon kuningasta Moshoeshoe I:ä, joka oli tärkeä hahmo Albanian itsenäistymisprosessissa 1900-luvun alussa. Patsas sijaitsee Elbasanin keskustassa ja se on suosittu kohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Skenderbergin talo

Skenderbergin talo on tunnettu historiallinen rakennus Elbasanissa. Talo on nimetty albanialaisen kansallisjohtaja Gjergj Kastriotin eli Skenderbergin mukaan. Talo on peräisin 1700-luvulta ja se edustaa perinteistä osmanien aikakauden arkkitehtuuria. Nykyään Skenderbergin talo toimii museona ja siellä voi tutustua albanialaiseen kulttuuriin ja historiaan.

Uskonnolliset monumentit

Elbasanissa on useita uskonnollisia monumentteja, jotka heijastavat kaupungin kulttuurista monimuotoisuutta. Esimerkiksi Etelä-Albanian suurin moskeija Mangalem sijaitsee Elbasanissa. Moskeija on rakennettu 1500-luvulla ja sen ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja sisustus tekevät siitä suositun vierailukohteen. Lisäksi kaupungissa on myös ortodoksinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Kolminaisuudelle. Kirkko on rakennettu 1800-luvulla ja se on tärkeä osa Elbasanin kristillistä perinnettä.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset albanialaiset ruoat

Albanialaisessa ruokakulttuurissa korostuu tuoreet ja paikalliset raaka-aineet. Tyypillisiä perinteisiä ruokia Elbasanissa ovat esimerkiksi tavë kosi (lampaanlihasta valmistettu kermainen pataruoka) ja fli (vohvelimainen, ohuesta taikinasta tehty leipä). Myös byrek-nimiset täytetyt piirakat ovat suosittuja Elbasanissa.

Ravintolat

Elbasanissa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ruoista sekä kansainvälisistä herkuista. Suositeltavia ravintoloita Elbasanissa ovat esimerkiksi Restorant Alpet (tarjoaa albanialaisia erikoisuuksia) ja Restorant Shtepia e Gjyshit (perinteisiä albanialaisia ruokia).

Kahvilat

Elbasanissa on myös useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia paikallisesta kahvista ja leivonnaisista. Suositeltavia kahviloita Elbasanissa ovat esimerkiksi Elda Cafe Bar (tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kahveja) ja Coffeemania (tarjoaa herkullisia leivonnaisia kahvin kera).

Hintataso

Elbasanissa hintataso ruokailussa on yleisesti ottaen edullinen. Hinnat ravintoloissa vaihtelevat riippuen ravintolasta ja tarjoiltavasta ruoasta. Tavanomainen lounas tai illallinen ravintolassa voi maksaa noin 5-15 euroa henkilöä kohti.

Erikoisruokavaliot

Elbasanissa on mahdollista löytää ravintoloita, jotka tarjoavat myös vaihtoehtoja erilaisille erikoisruokavalioille. Esimerkiksi kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita löytyy kaupungista, ja ne tarjoavat usein myös muita vaihtoehtoja esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliosta tai allergioista kärsiville.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Elbasanissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Elbasanin kansainväliset kulttuuri- ja taidefestivaalit tarjoavat mahdollisuuden nauttia musiikista, tanssista, teatterista ja muusta taiteesta. Lisäksi kaupungin lukuisat historialliset ja kulttuurikohteet tarjoavat mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

2. Urheilumahdollisuudet

Elbasanissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi esimerkiksi pelata jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa tai tennistä. Lisäksi lähistöltä löytyy upeita mahdollisuuksia ulkoiluun, kuten vuoristovaelluksia ja maastopyöräilyreittejä.

3. Luontokohteet ja retkeily

Elbasanin ympäristössä on upeita luontokohteita ja retkeilyreittejä. Esimerkiksi Shebenik-Jabllanicën kansallispuisto tarjoaa upeita maisemia, patikointireittejä ja mahdollisuuden bongata harvinaisia eläimiä ja kasveja. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsevat Shkumbinjoen rannat tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta.

4. Ostosmahdollisuudet

Elbasanissa on monia ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa on useita kauppakeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia erilaisista vaate-, elektroniikka- ja ruokakaupoista. Lisäksi kaupungin keskustassa on vilkas torialue, jolla voi tutustua paikalliseen käsityöhön ja ostaa paikallisia tuotteita.

5. Ravintolat ja kahvilat

Elbasanissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Kaupungissa on tarjolla perinteistä albanialaista ruokaa, kuten byrek (piirakka) ja tave kosi (lammaspata), sekä kansainvälisiä ruokalajeja. Lisäksi kaupungin kahviloissa on tarjolla erilaisia kahvijuomia ja leivonnaisia.

6. Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Elbasanissa on useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi Elbasanin linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista kohteista. Lisäksi kaupungissa on useita moskeijoita, kuten Kongresimoskeija ja Ethem Beun moskeija. Elbasanin arkeologinen museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

Suositut hotellit Elbasanissa

Hotel Liri

Hotel Liri sijaitsee aivan Elbasanin keskustassa. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on ilmastointi, televisio ja oma kylpyhuone. Hotellin asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä ja käyttää hotellin kuntokeskusta. Aamiaisen voi nauttia hotellin ravintolassa.

Sanig Resort & SPA

Sanig Resort & SPA on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Elbasanin ulkopuolella kauniissa luonnon ympäristössä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista avautuu upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Hotellin SPA-keskuksessa on monipuoliset rentoutumis- ja hemmottelumahdollisuudet, ja hotelli tarjoaa myös ulkouima-altaan, ravintolan ja ilmaisen pysäköinnin.

The White House Hotel

The White House Hotel on moderni ja tyylikäs hotelli Elbasanin keskustassa. Hotellin huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi ja niissä on mukavuudet kuten ilmastointi, televisio ja minibar. Hotellissa on ravintola, josta saa kansainvälistä ja paikallista ruokaa, sekä baari, josta voi nauttia virkistäviä juomia. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi.

Hotel Le Olive

Hotel Le Olive on viihtyisä hotelli aivan Elbasanin keskustassa. Huoneet ovat yksinkertaisia mutta viihtyisiä, ja niissä on ilmastointi, televisio ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa tarjoillaan albanialaista ja kansainvälistä ruokaa, ja hotellin baarissa voi rentoutua juoman äärellä. Hotellin asiakkaat voivat käyttää myös hotellin ilmaista Wi-Fi-yhteyttä.

Hotel Bar Restorant Martini

Hotel Bar Restorant Martini sijaitsee Elbasanin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Hotellissa on yksinkertaisia ja siistejä huoneita, joissa on televisio ja oma kylpyhuone. Hotellin oma ravintola tarjoaa perinteistä albanialaista ruokaa, ja hotellissa on myös baari, jossa voi rentoutua juoman äärellä. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Elbasanin rikollisuustaso on todettu keskimääräiseksi verrattuna muihin kaupunkeihin Albaniassa. Kaupungissa saattaa olla satunnaisia rikoksia, kuten taskuvarkauksia ja ryöstöjä, erityisesti tietyillä alueilla tai yöaikaan. Suositeltavaa on pitää huolta omaisuudestaan ja olla varovainen pimeillä kaduilla.

Liikenne

Elbasanin liikenne voi olla ruuhkaista ja kaoottista, ja liikennesääntöjä ei välttämättä noudateta tarkasti. On tärkeää olla varovainen jalankulkijana ja tarkkaavaisena liikenteessä. Suositellaan pidättäytymään alkoholin nauttimisesta ennen auton tai moottoripyörän käyttöä.

Terrorismi

Elbasanissa ei ole ollut merkittäviä tapauksia tai uhkia terrorismin suhteen. Matkailijoilta suositellaan kuitenkin olemaan tietoisia yleisistä turvallisuustoimenpiteistä ja seuraamaan paikallisia uutisia.

Terveys

Elbasanissa on saatavilla peruslääkäripalveluja, mutta monimutkaisemmissa terveysongelmissa saattaa olla tarpeen matkustaa Tiranaan tai muuhun suurempaan kaupunkiin. Suositeltavaa on olla ajan tasalla perusrokotuksissa ja hankkia matkavakuutus ennen matkaa Albaniaan. Veden juominen suoraan hanasta ei ole suositeltavaa, ja pullotettua vettä kannattaa käyttää juomiseen ja ruoanlaittoon.

Luonnonkatastrofit

Elbasan ei sijaitse alueella, joka on erityisen altis luonnonkatastrofeille. Kuitenkin Albaniassa voi esiintyä maanjäristyksiä, joista osa voi tuntua myös Elbasanissa. Tärkeää on olla tietoinen turvallisuustoimenpiteistä ja seurata paikallisia viranomaisten ohjeita mahdollisten katastrofien sattuessa.

Rannat ja Vesistöt:

1. Shkumbin-joki:

Shkumbin-joki on yksi Elbasanin tärkeimmistä vesistöistä. Se virtaa kaupungin läpi ja tarjoaa kauniin näkymän. Joen varrella on myös muutamia pieniä hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

2. Elbasanin tekojärvi:

Elbasanissa sijaitsee myös tekojärvi, joka on rakennettu Shkumbin-joen varrelle. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, uimiseen ja kalastukseen. Lisäksi sen ympäristössä on kävelyreittejä ja piknik-alueita.

3. Orikumn järvi:

Lähellä Elbasania sijaitsee myös Orikumn järvi. Tämä kaunis järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia rentouttavaan ajanviettoon. Järven rannoilla on myös pieniä hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida.

4. Prezë-järvi:

Prezë-järvi on toinen lähellä Elbasania sijaitseva järvi. Se tarjoaa upeita maisemia ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen. Järven rannoilla voi viettää aikaa kalastellen tai vain nauttien kauniista maisemista.

5. Sarandë-ranta:

Elbasanista noin kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Sarandë-niminen kaupunki, jossa on kauniita hiekkarantoja. Sarandë-ranta tarjoaa upeat mahdollisuudet auringonottoon, uimiseen ja vesiurheiluun. Ranta on myös suosittu matkailukohde, ja sieltä löytyy useita ravintoloita ja baareja.

6. Durrësin ranta:

Durrës on toinen lähellä Elbasania sijaitseva kaupunki, jossa on upeita rantoja. Durrësin ranta on suosittu matkailukohde ja tarjoaa laajan valikoiman rantakahviloita, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia. Rannalla voi myös vierailla historiallisilla kohteilla, kuten Durrësin linnoituksella.

Yöelämä ja Viihde

Ravintolat ja baarit

Elbasanissa on monia ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokailu- ja juomavaihtoehtoja. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Restaurant Era, Mangalemi, Ariana, ja Pavarotti. Baarit, kuten The Factory, Club Kreig, ja Seven Hidden Hills, tarjoavat laajan valikoiman juomia ja usein myös elävää musiikkia tai DJ-esityksiä.

Yökerhot

Elbasanissa on useita yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssia yömyöhään. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Club Avenue, Time Out, ja Palace Vila e Arte. Näissä paikoissa voi kuunnella erilaisia musiikkigenrejä, kuten kotimaista pop-musiikkia, kansainvälistä musiikkia tai DJ-esityksiä.

Kahvilat

Elbasanissa on myös monia kodikkaita kahviloita, joissa voi viettää rentouttavaa aikaa ystävien kanssa tai nautiskella hyvästä kahvista ja leivonnaisista. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Coffee Inn, Café Bar Ritmo, ja Café Santo.

Elokuvateatterit

Elbasanissa on myös elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Apollon Cinema ja Palace Cinema tarjoavat monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä.

Galleriat ja teatterit

Elbasanissa voi tutustua myös paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin käymällä gallerioissa ja teattereissa. Esimerkiksi Elbasanin kansallinen teatteri tarjoaa erilaisia näytöksiä, kuten teatteriesityksiä ja konsertteja. Galleriat, kuten Galleria Flori, näyttävät paikallisten taiteilijoiden töitä.

Elbasan – Luontokohteet ja retkeily

1. Koračica-järvi

Koračica-järvi sijaitsee noin 30 kilometriä Elbasanin keskustasta etelään. Se on keinotekoinen järvi, joka on rakennettu Koračica-joen patoamisen seurauksena. Järven ympäristössä on kauniita maisemia ja rauhallista luontoa, joka tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja piknik-vierailuihin.

2. Mount Tomorr

Tomorr-vuori on suosittu retkeilykohde Elbasanin lähistöllä. Se on yksi Albanian korkeimmista vuorista, jonka huippu kohoaa noin 2416 metrin korkeuteen. Vuoren huipulta avautuu upea näköala ympäröivään maisemaan. Monet retkeilijät nousevat huipulle nähdäkseen auringonnousun tai auringonlaskun Tomorr-vuoren huipulta.

3. Shebenik-Jabllanicë-kansallispuisto

Shebenik-Jabllanicë-kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Elbasanin pohjoispuolella. Se on yksi Albanian suurimmista kansallispuistoista ja tarjoaa upeita luontomaisemia sekä monipuolista kasvi- ja eläinlajistoa. Puistossa on useita vaellusreittejä, jotka sopivat hyvin retkeilyyn ja luonnon havainnointiin.

4. Elbasanin linna

Elbasanin linna sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Vaikka linna ei ole enää täysin ehjä, sen rauniot ovat suosittu matkailukohde ja retkeilyn kohde. Linna tarjoaa mielenkiintoista historiallista tietoa ja mahdollisuuden ihailla kaunista näköalaa ympäröivälle alueelle.

5. Shkumbin-joen rannat

Shkumbin-joki virtaa läpi Elbasanin, ja sen rannoilla on kauniita paikkoja luonnonläheisiin retkeilyyn ja rentoutumiseen. Joen rannoilla on myös useita piknik-alueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja luonnon kauneudesta. Shkumbin-joen rannat tarjoavat mahdollisuuden kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

6. Banjë-kylpylät ja lähteet

Banjë on pieni kylä, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Elbasanista itään. Kylä on tunnettu lämpimistä lähteistään ja kylpylöistään. Banjën alueella on useita kuumia lähteitä, joissa voi rentoutua ja nauttia terapeuttisista vaikutuksista. Paikalliset ja matkailijat vierailevat usein Banjën kylpylöissä nauttiakseen luonnon lämmittämistä lähteistä.

7. Elbasanin Botaninen puutarha

Elbasanin Botaninen puutarha sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa vehreän ja kauniin ympäristön rentoutumiseen ja kävelyretkiin. Puutarhassa on laaja valikoima erilaisia kasveja ja kukkia, jotka edustavat paikallista ja kansainvälistä kasvillisuutta. Botaninen puutarha on suosittu paikka paikallisille asukkaille ja matkailijoille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja viettää aikaa ulkona.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Elbasanin linna:

Elbasanin linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Elbasanin kaupungissa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja on yksi Albanian parhaiten säilyneistä linnoituksista.

Pyhän Marian kirkko:

Pyhän Marian kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Elbasanin kaupungissa. Se on rakennettu 16. vuosisadalla ja on yksi Albanian vanhimmista kirkoista.

Kuningas Skanderbegin hauta:

Kuningas Skanderbegin hauta sijaitsee Elbasanin kaupungissa. Skanderbeg oli keskiaikainen albanialainen sotapäällikkö, ja hänen haudallaan on suuri historiallinen ja symbolinen merkitys albanialaisille.

Sultan Bayezidin moskeija:

Sultan Bayezidin moskeija on yksi Elbasanin vanhimmista moskeijoista. Se on rakennettu 1400-luvulla osmanien valtakunnan aikana ja on arkkitehtuuriltaan upea ja historiallisesti merkittävä rakennus.

Gorican linnoitus:

Gorican linnoitus on linnoitus, joka sijaitsee Elbasanin lähellä. Se on rakennettu 1200-luvulla ja on yksi Albanian tärkeimmistä historiallisista linnoituksista.

Saint Trifonin kirkko:

Saint Trifonin kirkko on katolinen kirkko, joka sijaitsee Elbasanin kaupungin lähistöllä. Se on rakennettu 1700-luvulla ja on arvostettu uskonnollinen ja historiallinen kohde alueella.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Linnoituksen näköalapaikka:

Elbasanissa sijaitsee linnoitus, josta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli. Linnoituksen näköalapaikalta voi ihailla kaunista maisemaa ja nähdä kaupungin eri osat.

2. Shpiragin vuoren huippu:

Shpiragin vuori on suosittu retkikohde Elbasanissa, ja sen huipulla on kaunis näköalapaikka. Sieltä kävijät voivat ihailla kaupungin ympäröiviä vuoria ja laaksoja.

3. Elbasanin rautatiesillan näköalatasanne:

Elbasanissa sijaitseva rautatiesilta tarjoaa näköalatasanteen, josta voi ihailla kaupungin maisemia ja tutustua sen historialliseen arkkitehtuuriin. Rautatiesillan näköalatasanteelta voi nähdä myös läheisen Osum-joen ja sen rannalla olevia kävelyreittejä.

4. Elbasanin linnanrauniot:

Elbasanin linnanrauniot ovat historiallinen nähtävyys, joka tarjoaa myös upeat näköalat kaupungin ympäristöön. Raunioiden korkeampien kohtien kautta voi ihailla kaupungin vanhaa kaupunkia ja sen ympärillä levittäytyviä vuoristomaisemia.

5. Elbasanin satama:

Elbasanissa sijaitsee myös satama-alue, jolta avautuu näköala Osum-joelle ja sen varrelle. Satamasta näkee myös kaupungin läheisiä puistoja ja viheralueita.

6. Elbasanin kaupungintalon katseleminen:

Elbasanin kaupungintalolta voi ihailla kaupungin keskustan näkymiä ja sen ympärillä olevaa arkkitehtuuria. Kaupungintalon katolta voi nähdä myös muita merkittäviä rakennuksia ja paikallisia nähtävyyksiä.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti