Halvat lennot Torino

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Mole Antonelliana

Mole Antonelliana on Torinon tunnetuin maamerkki ja kaupungin symboli. Se on korkea tiilikattoinen kupoli, joka on rakennettu 1800-luvulla. Se toimii nykyään elokuvan museona, ja sen huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin.

2. Palazzo Reale

Palazzo Reale on Torinon kuninkaan linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1600-luvulla ja toimii nykyään taidemuseona. Linna on tunnettu arkkitehtuuristaan ja upeista taidekokoelmistaan.

3. Torinon Egyptiläinen museo

Torinon Egyptiläinen museo on yksi maailman tärkeimmistä egyptiläisen taiteen ja arkeologian museoista. Se sisältää laajan kokoelman muumioita, patsaita, koruja ja muita esineitä muinaisesta Egyptistä.

4. Torinon kupoli

Torinon kupoli, tai Duomo di Torino, on kaupungin tärkein katolinen kirkko. Se on rakennettu 1400-luvulla ja se sisältää pyhän Johanneksen kastealtaan, joka on yksi maailman arvokkaimmista uskonnollisista relikveistä.

5. Piazza Castello

Piazza Castello on Torinon keskusaukio, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Aukion ympärillä on useita tärkeitä rakennuksia, kuten Palazzo Madama ja Palazzo Reale. Aukio on suosittu paikka viettää aikaa ja nauttia näkymästä.

6. Monte dei Cappuccini

Monte dei Cappuccini on kukkula, jolta avautuu upea näköala Torinoon. Kukkulalla sijaitsee myös Cappuccini-kirkko, jonka sisällä on barokkityylinen alttari ja freskoja. Kukkulalla voi nauttia myös rauhallisesta luonnosta ja kävelyreiteistä.

7. Torinon jalkapallostadion

Torinossa sijaitsee kaksi tärkeää jalkapallostadionia: Juventus Stadium ja Stadio Olimpico Grande Torino. Juventus Stadium on Juventus-joukkueen kotistadion ja se on tunnettu modernista arkkitehtuuristaan ja tunnelmastaan. Stadio Olimpico Grande Torino on historiallinen stadion, jossa järjestetään myös kansainvälisiä jalkapallotapahtumia.

8. Museo Nazionale dell’Automobile

Museo Nazionale dell’Automobile on yksi maailman tärkeimmistä autojen museoista. Se sisältää laajan kokoelman historiallisia ja nykyaikaisia autoja. Museossa voi tutustua autoteollisuuden historiaan ja nähdä esimerkiksi legendaarisia italialaisia autoja.

9. Parco del Valentino

Parco del Valentino on suuri puisto Torinon keskustassa. Puistossa voi nauttia kauniista luonnosta, kävellä pitkin joenrantaa tai ihailla historiallisia rakennuksia, kuten Valentino-linnaa. Puistosta löytyy myös erilaisia aktiviteetteja, kuten polkupyörän vuokraus ja piknik-alueet.

10. Torinon seikkailupuisto

Torinon seikkailupuisto, tai Parco Avventura Tre Querce, on suosittu kohde aktiiviselle lomailijalle. Puisto tarjoaa erilaisia seikkailuratoja ja köysiratoja eri vaikeustasoilla. Puistossa voi kiipeillä puiden välissä ja testata omia rajojaan.

Kulttuuri ja historia

Kulttuurikohteet

Torinossa on useita merkittäviä kulttuurikohteita, kuten Egyptian Museum of Turin -egyptiläinen museo, jossa on yksi maailman suurimmista egyptiläisten esineiden kokoelmista. Lisäksi kaupungissa sijaitsee National Cinema Museum, joka esittelee elokuvahistoriaa monipuolisesti. Muita kulttuurikohteita ovat muun muassa Royal Palace of Turin -kuningaspalatsi, Mole Antonelliana -monumentaalinen tornirakennus sekä Turin Cathedral -tuomiokirkko.

Historialliset nähtävyydet

Torinossa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Piazza Castello -aukio, joka on kaupungin sydän. Aukiolla sijaitsee kuningaspalatsi, teatteri ja useita historiallisia rakennuksia. Lisäksi kävijät voivat tutustua Palazzo Madamaan, entiseen kuninkaalliseen palatsiin, joka toimii nykyään museona. Muita historiallisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Santuario della Consolata -kirkko ja San Carlo -aukio.

Torinon vaikuttajat

Torino on ollut merkittävä kaupunki monien vaikuttavien henkilöiden syntymä- tai vaikutuspaikkana. Kaupungissa on muun muassa syntynyt ja vaikuttanut kirjailija Cesare Pavese sekä Nobel-palkittu taloustieteilijä Amartya Sen. Torino on myös ollut tärkeä paikka elokuvateollisuudelle, ja legendaarinen ohjaaja Federico Fellini on opiskellut kaupungissa.

Perinteet ja tapahtumat

Torinossa järjestetään erilaisia perinteitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi vuosittain pidettävä Salone del Gusto -tapahtuma keskittyy ruoan laatuun ja kulttuuriin. Lisäksi kaupungissa juhlitaan useita uskonnollisia festivaaleja, kuten Pyhän Johannes Kastajan päivää ja Pyhän Silvion päivää. Torinossa järjestetään myös merkittäviä musiikki- ja teatteritapahtumia, kuten Torinon oopperafestivaali ja Torinon jazzfestivaali.

Torinon ruokakulttuuri

Kuvaus

Torino, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa, on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan. Alueen ruokaperinteet perustuvat vahvasti maaseudun keittiöön, ja ruoat ovat usein maukkaita ja runsaita. Torinolaiset ovat ylpeitä kaupungin herkuista, kuten pastasta, risotosta, liharuoista ja suklaasta. Kaupungissa on myös lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat niin perinteisiä kuin kansainvälisiäkin ruokia.

Torinolaiset erikoisuudet

Torinolaiset erikoisuudet ovat tärkeä osa kaupungin ruokakulttuuria. Tunnetuin herkku on varmasti ”bagna cauda” eli ”kuuma kylpy”, joka koostuu lämpimästä kastikkeesta, johon dipataan vihanneksia. Torinolaisten erikoisuuksien joukkoon kuuluvat myös esimerkiksi ”vitello tonnato” eli vasikanlihasta ja tonnikalakastikkeesta valmistettu ruokalaji sekä ”agnolotti del plin” eli täytetyt pastanyytit.

Perinteiset ravintolat

Torinosta löytyy useita perinteisiä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Monet näistä ravintoloista ovat perheomisteisia ja tarjoavat aitoja, perinteisiä ruokia. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi ”trattoriat”, joissa voi maistella perinteisiä pastaruokia ja muita kansallisia ruokalajeja. Ruokailu perinteisissä ravintoloissa on usein rauhallinen ja pitkäkestoinen kokemus.

Ruokamarkkinat

Torinosta löytyy myös useita ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Tällaisia markkinoita ovat esimerkiksi ”Porta Palazzon markkinat”, jotka ovat yksi suurimmista kauppapaikoista Italiassa. Näillä markkinoilla myydään erilaisia tuoreita vihanneksia, hedelmiä, juustoja ja lihatuotteita. Markkinoilla voi myös maistella erilaisia katuruokia ja herkutella makeilla leivonnaisilla.

Michelin-ravintolat

Torinosta löytyy myös useita Michelin-tähden ravintoloita. Michelin-ravintolat ovat kansainvälisesti arvostettuja ja niiden tarjoama ruokailukokemus on usein hyvin korkealaatuinen ja tarkasti suunniteltu. Torinossa voi nauttia esimerkiksi huippuluokan italialaisesta ruoasta gourmet-ravintoloissa, joissa käytetään ensiluokkaisia raaka-aineita ja tarjoillaan innovatiivisia makuyhdistelmiä.

Lähistön viinitilat

Torinon lähistöllä sijaitsee myös useita viinitiloja, joissa voi tutustua paikallisiin viineihin ja viinintuotantoon. Näillä viinitiloilla voi osallistua viininmaistajaisiin ja opastetuille kierroksille, joissa voi tutustua viininvalmistusprosessiin ja maistella erilaisia viinejä. Viinitilat tarjoavat usein myös ravintolapalveluita, joissa voi nauttia viinin kera paikallisista herkuista.

Torinon vapaa-ajan aktiviteetit:

1. Kulttuurin ja taiteen ihailu

Torino tarjoaa monia kulttuurin ja taiteen nähtävyyksiä, kuten museoita, gallerioita ja historiallisia rakennuksia. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Egyptin museo, Kuningas Viktor Emanuelin II galleria ja Mole Antonelliana -rakennus, jonka sisältä löytyy myös elokuvamuseo.

2. Kävely- ja pyöräilyreitit

Kaupungissa on useita kauniita kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Torinon arkkitehtuuriin ja luontokohteisiin. Esimerkiksi Po-joen varrella kulkeva reitti vie läpi vehreiden maisemien ja historiallisten nähtävyyksien.

3. Ruokakulttuuri ja ravintolat

Torino tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan, erityisesti italialaisista jälkiruoista, kuten giandujasta ja pannacottasta. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä italialaisia ruokia ja paikallisia herkkuja.

4. Ostoksilla käynti

Torino tarjoaa monia ostosmahdollisuuksia kauppojen, putiikkien ja torien muodossa. Esimerkiksi Via Roma -kadulla voi shoppailla luksusbrändien liikkeissä, kun taas Porta Palattina -markkinapaikalta voi tehdä löytöjä kirpputoritarjonnasta.

5. Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Kaupungissa on useita urheilu- ja liikuntakeskuksia sekä urheilutapahtumia ympäri vuoden. Torinossa voi esimerkiksi harrastaa jalkapalloa, tennisä, golfia tai käydä kuntosalilla.

6. Yöelämä

Torinon yöelämä on elävää ja monipuolista. Sieltä löytyy keskustan baareja, yökerhoja ja kahviloita, joissa voi nauttia juomista ja bilettää aamuun asti.

7. Puistot ja viheralueet

Torino on tunnettu myös vehreistä puistoistaan ja viheralueistaan. Esimerkiksi Parco del Valentino on suosittu puisto, jossa voi rentoutua, kävellä tai ajaa pyörällä kauniissa ympäristössä.

8. Teatterit ja musiikki

Kaupungissa on lukuisia teattereita, jotka tarjoavat monenlaista esitystoimintaa aina oopperasta teatterinäytöksiin. Lisäksi Torinossa järjestetään säännöllisesti konsertteja erilaisissa musiikkigenreissä.

Suositut hotellit Torinossa:

1. NH Collection Torino Piazza Carlina

– Tämä hotelli sijaitsee Torinon keskustassa Piazza Carlina -aukion vieressä.
– Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia.
– Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää aamiaista.

2. Hotel Victoria

– Victoria-hotelli sijaitsee Torinon historiallisessa keskustassa Gran Madre di Dio -kirkon vieressä.
– Hotellissa on perinteinen ja elegantti sisustus, joka on säilynyt vuodesta 1900.
– Huoneissa on ilmastointi, minibaari ja ilmainen Wi-Fi.
– Hotellin ravintolassa tarjoillaan alueen herkullisia ruokia.

3. Hotel NH Torino Lingotto Congress

– Tämä hotelli sijaitsee entisessä Fiat-tehtaassa, Lingotto-alueella.
– Huoneet ovat tilavia ja moderneja, ja niistä on näkymät Alpeille tai Torinon kaupunkiin.
– Hotellissa on kuntosali, ravintola ja lounge-baari.
– Lingotto-kompleksiin kuuluu myös Torinon kansainvälinen messukeskus.

4. Hotel Turin Palace

– Turin Palace sijaitsee Torinon keskustassa vastapäätä Porta Nuova -rautatieasemaa.
– Hotelli on rakennettu vuonna 1872 ja kunnostettu vuonna 2017.
– Huoneet ovat tyylikkäitä ja niissä on modernit palvelut.
– Hotellin kattouima-allas tarjoaa upeat näkymät kaupungille.

5. Grand Hotel Sitea

– Grand Hotel Sitea sijaitsee aivan Torinon keskusaukion, Piazza Castellon vieressä.
– Tämä perheomisteinen hotelli on toiminut vuodesta 1925 ja tarjoaa klassista italialaista tyyliä.
– Huoneissa on mukavat vuoteet, ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-TV.
– Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Torino on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, on hyvä noudattaa varovaisuutta ja huolehtia omasta turvallisuudestaan.
– Matkatavaroiden valvonta ja varkaudet voivat olla ongelma joissain turistikohteissa, joten tärkeää on valvoa omia arvoesineitä ja välttää tavaroita näkyvillä pitävää käyttäytymistä.
– Yöaikaan kannattaa välttää yksinäisten ja huonosti valaistujen alueiden kulkemista.
– Torinon julkinen liikenneverkosto on yleisesti ottaen turvallista käyttää, mutta on hyvä olla tarkkana lompakon ja muiden arvoesineiden kanssa ruuhka-aikoina.
– Matkailijoita kehotetaan pitämään matkavakuutus ajan tasalla tapaturmien ja sairastumisten varalta.

Terveys

– Torino on hyvin varusteltu terveydenhuollon suhteen ja kaupungista löytyy useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat lääkäripalveluja ja hoitoa paikallisille asukkaille ja matkailijoille.
– Ennen matkaa on suositeltavaa tarkistaa oman maan terveysviranomaisten ohjeet matkailijoiden rokotuksista ja suositelluista varotoimista.
– Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, ja matkailijoille suositellaan juomaveden ostamista pullotettuna.
– Torinossa on hyvin varusteltu apteekkien verkosto, josta saa helposti lääkkeitä ja muita terveystuotteita.
– Kaupungissa on myös ravintoloita tarjoamassa terveellistä ja laadukasta ruokaa, mutta on aina hyvä kiinnittää huomiota ravintolan hygieniaan ja valita luotettava paikka ruokailuun.

Rannat ja Vesistöt

1. Po-joki

Po-joki on Torinon läpi virtaava joki, joka tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen.

2. Stura di Lanzo

Stura di Lanzo on toinen merkittävä joki Torinon alueella, ja sen varrella on useita rantoja ja virkistysalueita.

3. Avigliana-järvi

Avigliana-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Torinosta, ja se tarjoaa upean luonnon, rannan ja mahdollisuuksia harrastaa vesiaktiviteetteja.

4. Candian-järvi

Candian-järvi sijaitsee Torinon eteläpuolella ja se on suosittu kohde uintiin ja auringonottoon etenkin kesäisin.

5. La Mandria -puisto

La Mandria -puisto sijaitsee Torinon pohjoispuolella, ja sieltä löytyy useita järviä ja lampia, joissa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

6. Gran Paradiso -kansallispuisto

Gran Paradiso -kansallispuisto sijaitsee Torinosta itään, ja se tarjoaa upeita järvimaisemia ja mahdollisuuksia patikointiin sekä luonnon näkemiseen.

Yöelämä ja viihde Torinossa

1. Baarit ja klubit

Torinossa on laaja valikoima baareja ja klubeja eri musiikkityylejä ja tunnelmia varten. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Baladin, RossoRubino ja M**Bun.

2. Teatterit ja konserttisalit

Torino on tunnettu myös teatteri- ja konserttielämästään. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Teatro Regio, Teatro Carignano ja Conservatorio Giuseppe Verdi.

3. Elokuvateatterit

Torinossa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvaesityksistä. Parhaiten tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Cinema Massimo, Multisala Lux ja Cinema Reposi.

4. Ravintolat ja ruokailu

Torinossa on runsaasti ravintoloita ja ruokailupaikkoja eri makuelämyksiä varten. Kaupunki on erityisen tunnettu herkullisesta italialaisesta ruoastaan. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Ristorante Del Cambio, Consorzio Rinascita Ristorante ja Trattoria Valenza.

5. Kasino

Torinosta löytyy myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Torinon kasino, Casino di Torino, tarjoaa mahdollisuuden pelata erilaisia pöytäpelejä ja kolikkopelejä.

6. Festivaalit ja tapahtumat

Torinossa järjestetään erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Suosituimpia tapahtumia ovat esimerkiksi Torinon muotoviikko, Torinon elokuvafestivaali ja Torinon musiikkijuhlat.

7. Konsertit ja livemusiikki

Torinossa on useita paikkoja, joissa voi nauttia livemusiikista ja konserteista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Pala Alpitour, Club To Club ja Hiroshima Mon Amour.

8. Yökerhot

Torinosta löytyy myös useita yökerhoja, joissa voi bailata aamuun asti. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Chalet Club, Qube Club ja Link Club.

9. Kuppilat ja viinibaarit

Torinossa voi nauttia myös rentouttavasta ilmapiiristä ja hyvistä juomista kuppiloissa ja viinibaareissa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Caffè Mulassano, Eataly Torino ja Bella Napoli.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Parco del Valentino

Parco del Valentino on Torinon suurin puisto ja yksi suosituimmista paikoista luonnossa liikkumiseen kaupungissa. Puisto sijaitsee Po-joen rannalla ja tarjoaa kauniita maisemia, vehreitä nurmikenttiä, kävelyreittejä ja puistokahviloita.

2. Gran Paradiso -kansallispuisto

Gran Paradiso -kansallispuisto on Italian vanhin kansallispuisto ja se sijaitsee Torinon lähistöllä. Puisto on suuri erämaa-alue, jossa voi patikoida ja ihailla upeaa luontoa. Puistossa elää myös lukuisia eläinlajeja, kuten vuorikauriita, marmotteja ja harvinaisia ​​suskia.

3. Superga-kukkula

Superga-kukkula on suosittu retkeilykohde Torinon kaupungin lähellä. Kukkulalta avautuu upea näköala kaupungin yli ja sen laella sijaitsee myös Supergan basilika. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai köysiradalla.

4. Valle di Susa

Valle di Susa on kaunis laakso, joka sijaitsee Torinon pohjoispuolella. Laaksossa on upeita maisemia, vuoristopolkuja ja lukuisia retkeilyreittejä. Se tarjoaa myös mahdollisuuden harrastaa erilaisia ​​ulkona tapahtuvia aktiviteetteja, kuten kiipeilyä ja pyöräilyä.

5. Monte dei Cappuccini

Monte dei Cappuccini on kukkula, joka sijaitsee Torinon keskustan lähettyvillä. Kukkulalle pääsee kävellen tai funikulaarilla ja sen laelta avautuu upea näköala kaupunkiin ja Alppeihin. Kukkulan juurella sijaitsee myös Cappuccini-luostari.

6. Parco Regionale La Mandria

Parco Regionale La Mandria on suuri puisto Torinon pohjoispuolella. Puisto koostuu metsistä, peltoalueista ja historiallisista rakennuksista. Siellä voi patikoida, pyöräillä ja ihailla alueen luontoa. Puisto on myös suosittu retkeilykohde ja siellä voi nähdä jopa villieläimiä, kuten peuroja ja villisikoja.

7. Monte Rosa -vuoristo

Monte Rosa -vuoristo on yksi Alppien korkeimmista huipuista ja se sijaitsee Torinon läheisyydessä. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista voi valita itselleen sopivan vaikeusasteen. Monte Rosalle kiipeäminen vaatii kokeneemman vaeltajan tai oppaan seurakseen.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Hernekirkko (Chiesa della Gran Madre di Dio)

Hernekirkko on historiallinen kirkko Torinossa, joka sijaitsee Po-joen rannalla. Se rakennettiin vuonna 1818 ja sitä pidetään yhtenä kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkko on omistettu ”Suurelle Jumalan äidille” ja sen ulkoasu on Rooman Pantheoniin viittaava. Kirkossa voi ihailla upeita pylväitä ja koristeltuja alttareita.

Turinin tuomiokirkko (Duomo di Torino)

Turinin tuomiokirkko on Romano-goottilainen katedraali Torinossa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja toimii Piemonten arkkihiippakunnan pääkirkkona. Katedraali on omistettu Rooman Pyhälle Johannes Kastajalle ja siellä säilytetään legendaarista Jeesuksen käärinliinaa, joka tunnetaan nimellä ”Käärinliina”.

Mole Antonelliana

Mole Antonelliana on tunnettu maamerkki Torinossa. Alun perin rakennus suunniteltiin synagoogaksi, mutta se muutettiin myöhemmin kansalliseksi museoksi. Mole Antonellianassa sijaitsee myös elokuvataiteen kansallismuseo. Rakennuksen huipulla on yksi Euroopan korkeimmista rakennetuista näköalatasanteista, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin.

Turinin kuninkaallinen palatsi (Palazzo Reale)

Turinin kuninkaallinen palatsi on entinen kuninkaan asuinpaikka ja se sijaitsee Torinon historiallisessa keskustassa. Palatsi rakennettiin 1600-luvulla ja sen huoneisiin voi tutustua nykyään museossa. Palatsi edustaa barokkityyliä ja siellä voi ihailla upeaa arkkitehtuuria sekä taidekokoelmia.

Piazza Castello

Piazza Castello on yksi Torinon keskeisistä aukioista, joka sijaitsee kuninkaallisen palatsin edustalla. Aukio on historiallisesti tärkeä ja siellä voi ihailla useita arkkitehtonisia helmiä, kuten kuninkaallista kirjastoa, kuninkaallista teatteria ja Madama-palatsia. Piazza Castelloa ympäröi upea näkymä kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

Torinon kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Mole Antonelliana

Mole Antonelliana on Torinon tunnetuin ja valokuvaajien suosikki näköalapaikka. Se on myös kaupungin symboli ja entinen synagoga. Sen tornista avautuu upeat näkymät yli Torinon kaupungin.

2. Monte dei Cappuccini

Monte dei Cappuccini on kukkula, jolle on rakennettu markiisien palatsia muistuttava luostari. Sieltä avautuvat upeat näkymät Torinon keskustaan ja Alppien vuoristoon.

3. Superga

Superga on kukkula, jolla sijaitsee samanniminen basilika. Kukkulalta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Torinon kaupunkiin ja sen ympäristöön.

4. Torre dei Normanni

Torre dei Normanni on keskiaikainen torni Torinon keskustassa. Tornista voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa ja sen ympäristöä.

5. Monte dei Cappucciniin köysirata

Monte dei Cappucciniin johtaa myös köysirata, joka tarjoaa matkailijoille helpon ja mukavan tavan päästä Torinon korkeimmalle kukkulalle. Köysiratalta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön.

6. Parco del Valentino

Parco del Valentino on suuri puisto Torinon keskustassa. Puistosta löytyy useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla Torinon kaupunkia, Po-jokea ja sen ympäristöä.

7. Piazza Castello

Piazza Castello on Torinon keskusaukio, jolta avautuu kauniit näkymät ympäröiviin historiallisiin rakennuksiin, kuten kuninkaalliseen palatsiin ja Guarinon puistoon.

8. Torino Eye

Torino Eye on suuri maailmanpyörä, joka sijaitsee Torinon olympiapuistossa. Korkealta maailmanpyörästä voi ihailla koko kaupunkia ja sen ympäristöä.

9. Monte dei Cappucciniin näköalatasanne

Monte dei Cappucciniin luostarin yhteydessä on myös näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin upeita maisemia ja Aurunko-puistoa.

10. Torre Littoria

Torre Littoria on korkea pilvenpiirtäjä Torinon keskustassa. Näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin upeita näkymiä ja Alppien vuoristoa. Torre Littoriassa sijaitsee myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla maisemia ihaillen.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti