Halvat lennot Erzurum

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Yakutiye Medrese

Yakutiye Medrese on historiallinen medrese Erzurumin kaupungissa. Se on rakennettu 13. vuosisadalla ja se on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Medrese toimi aikoinaan islamilaisena oppilaitoksena.

2. Atatürkin talo

Atatürkin talo on museo, jossa voi tutustua maan perustajan, Mustafa Kemal Atatürkin, entiseen kotiin. Talo on säilytetty alkuperäisessä kunnossa ja siellä näytetään esineitä, jotka liittyvät Atatürkin elämään ja aikaan, kun hän asui Erzurumissa.

3. Erzurumin linnoitus

Erzurumin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka on rakennettu 11. vuosisadalla. Linnoitus tarjosi suojaa kaupungille hyökkäyksiltä ja nykyään se on suosittu nähtävyys, jossa voi tutustua kaupungin menneisyyteen.

4. Çifte Minareli Medrese

Çifte Minareli Medrese on toinen historiallinen medrese Erzurumin kaupungissa. Se on rakennettu 13. vuosisadalla ja siinä on kaksi korkeaa minareettia. Medrese oli aikoinaan oppilaitos islamilaisille opiskelijoille.

5. Aziziye Tabyaları

Aziziye Tabyaları on historiallinen linnoitus, joka rakennettiin 19. vuosisadalla Turkin itsenäisyyssodan aikana. Se toimi tärkeänä puolustuslinnoituksena taisteluja vastaan ja nykyään se on suosittu käyntikohde, josta voi oppia lisää Turkin historian merkittävistä tapahtumista.

6. Üç Kümbetler

Üç Kümbetler on kokoelma kolmea historiallista kupolisepeliä, jotka ovat peräisin 12. vuosisadalta. Kupolisepelit ovat arkkitehtonisia mestariteoksia ja ne ovat saaneet nimensä niiden ominaisesta kolmen kupolin muodosta.

7. Üzümlü Kervansaray

Üzümlü Kervansaray on historiallinen karavaanisaray, joka on rakennettu 16. vuosisadalla. Se oli aikoinaan tärkeä pysähdyspaikka karavaanikauppiaille, jotka matkustivat Silkkitietä pitkin. Nykyään siellä toimii ravintola ja kahvila, ja se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea menneiden aikojen tunnelmaa.

8. Erzurumin talvimaisemat

Erzurum tunnetaan myös talvikohteena, sillä kaupungissa sijaitsee useita laskettelukeskuksia, kuten Palandöken ja Konaklı. Nämä keskukset tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet talviurheiluun, kuten lasketteluun ja lumilautailuun. Lisäksi talvimaisemat Erzurumissa ovat upeita ja houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa.

Kulttuuri ja Historia

1. Historia

Erzurumilla on pitkä historia, ja alueella on ollut asutusta jo antiikin ajoista lähtien. Kaupunki sijaitsee historiallisesti tärkeällä kauppareitillä, joka yhdistää Anatolian Persian ja Kaukasuksen alueisiin. Erzurum oli myös osa useita suuria valtakuntia, kuten Urartu, Persia, Rooma, Bizantti ja Osmanien valtakunta.

2. Arkkitehtuuri

Erzurumin arkkitehtuuri heijastelee sen monipuolista historiaa ja kulttuurisia vaikutteita. Kaupunki tunnetaan erityisesti sen islamilaisesta arkkitehtuurista, mukaan lukien historialliset moskeijat ja hautausmaat. Esimerkiksi Cifte Minareli Medrese, joka on rakennettu 13. vuosisadalla, on kaupungin ikonisin rakennus.

3. Museot

Erzurumissa on useita museoita, jotka säilyttävät alueen rikasta kulttuuriperintöä. Esimerkiksi Erzurumin arkeologinen museo näyttää antiikin ajan artefakteja ja esineitä, kun taas Ataturk-talon museo esittelee maan perustajan, Mustafa Kemal Ataturkin, elämää ja perintöä.

4. Kulttuurifestivaalit

Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kulttuurifestivaaleja, joissa esitellään niin paikallista kuin kansallistakin kulttuuria. Esimerkiksi Erzurumin kansainvälinen kulttuuri- ja taidefestivaali tarjoaa monipuolista ohjelmaa, kuten konsertteja, tanssiesityksiä ja näyttelyitä.

5. Paikalliset perinteet ja käsitöitä

Erzurumin alueella on vahvat perinteet käsitöiden, kuten mattojen ja keramiikan, valmistuksessa. Paikalliset käsityöläiset ovat taitavia perinteisten tekniikoiden hallinnassa ja luovat upeita käsintehtyjä tuotteita. Nämä perinteiset käsitöitä ovat tärkeä osa alueen kulttuuria ja perintöä.

6. Historialliset nähtävyydet

Erzurumissa on myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Erzurumin linna ja Yakutiye Medrese. Nämä kohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja ihailla upeaa arkkitehtuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

perinteinen turkkilainen keittiö

Erzurumissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä turkkilaista ruokaa. Perinteiseen turkkilaiseen keittiöön kuuluu muun muassa erilaisia kebabeja, meze-lautasia ja baklavaa.

paikalliset herkut

Erzurumissa on myös omia paikallisia herkkuja, joista suosituimpia ovat cağ kebabı ja kadayıf dolması. Cağ kebabı on marinoitua ja grillattua naudanlihaa, kun taas kadayıf dolması on makea leivonnainen, jossa on täytteenä pähkinöitä ja hunajaa.

ravintolat kaupungissa

Erzurumissa on useita ravintoloita, joista voi valita erilaisia ruokavaihtoehtoja. Ravintoloissa tarjoillaan paitsi turkkilaista ruokaa, myös kansainvälisiä ruokia. Monissa ravintoloissa on myös buffet-tyyppinen tarjoilu.

katukeittiö ja pikaruokapaikat

Kaupungilla liikkuessa voi törmätä erilaisiin katukeittiöihin ja pikaruokapaikkoihin. Näissä paikoissa voi maistella nopeita ja edullisia ruokavaihtoehtoja, kuten döner-kebabeja ja falafel-lautasia.

hintataso ruokailussa

Erzurumin ruokailun hintataso vaihtelee ravintolasta riippuen, mutta yleisesti ottaen se on edullisempi kuin suurissa turistikohteissa Turkissa. Edulliset katukeittiöt ja pikaruokapaikat tarjoavat vaihtoehtoja pienemmälle budjetille.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Vuorikiipeily

Erzurum on suosittu kohde vuorikiipeilijöille, sillä kaupungin ympärillä sijaitsevat Koçkartelin vuoret tarjoavat upeita mahdollisuuksia vuorikiipeilyyn. Kaupungissa järjestetään myös vuosittainen Erzurum Uluslararası Dağcılık Festivali, jossa vuorikiipeilyyn harrastuneet voivat osallistua erilaisiin kilpailuihin ja retkiin.

Hiihto

Erzurum tunnetaan myös hiihtokeskuksena, ja kaupungin ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet hiihtämiseen. Palandöken-vuori, joka sijaitsee kaupungin lähellä, on erityisen suosittu hiihtokohteena. Vuorella on hyvin hoidetut rinteet ja tarvittavat palvelut hiihtäjille. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain kansainväliset hiihtokilpailut.

Jääurheilu

Erzurumin keskuksessa toimii myös jääurheilun harrastusmahdollisuuksia tarjoava Erzurum Yüksek İrtifa Dağcılık ve Kışsporları Kulübü. Seura tarjoaa mahdollisuuden muun muassa luisteluun, jääkiekkoon ja curlingiin. Kaupungin jääpalatsissa järjestetään myös säännöllisesti luisteluesityksiä ja muita jääurheilutapahtumia.

Historialliset nähtävyydet

Erzurumissa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen tekemisen vapaa-ajalla. Esimerkiksi Erzurumin linna on suosittu käyntikohde, jossa voi tutustua alueen historiaan ja nauttia upeista näköaloista. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Tashan-kivirakennus, joka on peräisin 1500-luvulta ja toimii nykyään käsityöläismuseona.

Kulttuuritapahtumat

Erzurumissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, joihin osallistuminen tarjoaa viihdykettä vapaa-ajalle. Esimerkiksi Erzurum Kış Şenlikleri eli Erzurumin Talviparaati on suuri juhla, joka pidetään joka vuosi helmikuussa. Paraatiin kuuluu muun muassa perinteisten tanssiesitysten ja musiikkiesitysten lisäksi kilpailuja ja markkinoita. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita ja konserttitaloja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä.

Suositut hotellit Erzurumissa:

1. Palan Hotel

Palan Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Erzurumin keskustassa. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen langaton internet. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä ruokia, sekä kuntokeskus ja sauna.

2. DoubleTree by Hilton Erzurum

DoubleTree by Hilton Erzurum sijaitsee kaupungin moottoritien vieressä, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon matkailijoille. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on taulu-tv, minibaari ja työpöytä. Lisäksi hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja, sekä kuntokeskus ja uima-allas.

3. Dedeman Palandöken Resort Hotel

Dedeman Palandöken Resort Hotel sijaitsee kauniissa Palandöken-vuoristossa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Hotellissa on tilavia huoneita, joissa on oma parveke ja kaikki modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, kuntokeskus, sauna ja poreallas.

4. Hotel Aziza

Hotel Aziza sijaitsee lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja tarjoaa kodikasta majoitusta. Hotellin huoneissa on ilmainen langaton internet, taulu-tv ja minibaari. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista ja illallista sekä business-keskus ja kokoustilat.

5. Grand Hitit Hotel

Grand Hitit Hotel sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Erzurumin lentokentältä. Hotelli tarjoaa modernia majoitusta, jossa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen langaton internet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja maksuton lentokenttäkuljetus.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Erzurum on suhteellisen turvallinen kaupunki, ja siellä esiintyy vähän vakavia rikoksia.
– Matkailijoiden tulisi käyttää varovaisuutta ja noudattaa yleistä matkaturvallisuutta, kuten pitää huolta arvoesineistä ja olla tarkkaavainen ympäristön suhteen.

Terveydenhuolto

– Erzurumissa on useita laadukkaita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat hyvää hoitoa ja lääketieteellistä apua.
– Matkailijoita suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveydenhoitokulut.
– Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa, onko rokotukset ajan tasalla ennen matkaa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä paikallisiin terveysviranomaisiin.

Rannat ja vesistöt

1. Palandöken-järvi

Palandöken-järvi sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista. Järvi on suosittu paikka sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Se tarjoaa upeita näkymiä ympäröivälle vuoristomaisemalle. Järven rannalta löytyy myös piknikalueita, joissa voi nauttia eväitä ja rentoutua luonnonkauniissa ympäristössä.

2. Tortum-järvi

Tortum-järvi sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista. Tämä syvä kraatterijärvi tarjoaa upeita maisemia ja rauhallista ympäristöä vierailijoille. Järvi on suosittu paikka patikointiin ja retkeilyyn. Sen ympärillä on myös mahdollisuus rentoutua piknikalueilla tai vuokrata veneen ja tutkia järveä lähemmin.

3. Çıldır-järvi

Çıldır-järvi sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista. Se on Turkin suurin järvi ja tunnetaan myös nimellä ”Çıldır Gölü”. Järvi on suosittu kesäkohde, jossa voi nauttia uimisesta tai rentoutua rannalla auringonpaisteessa. Talvella järvi jäätyy, tarjoten ainutlaatuisen mahdollisuuden luistella järven jäällä.

4. Narmanjärvi

Narmanjärvi sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista. Järvi on suosittu kalastuspaikka, jossa voi nauttia rauhallisesta ja luonnonkauniista ympäristöstä. Kalastajat voivat saada saalista mm. lohesta ja ahvenesta. Järven ranta-alueilta löytyy myös piknikalueita ja leirintäalueita, jotka tarjoavat mukavan paikan rentoutumiseen ja perheen kanssa vietettävään aikaan.

5. Mermerli-järvi

Mermerli-järvi sijaitsee Erzurumin kaupungin keskustassa. Vaikka järvi ei ole suuri, se tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön vierailijoille. Järvi on suosittu paikka rentoutumiseen ja kävelyretkiin sen ympärillä. Järven ympäristössä on myös useita piknikalueita, joissa voi nauttia eväitä ja mukavaa seuraa.

Yöelämä ja viihde Erzurumissa

1. Ravintolat ja baarit

Erzurumissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista sekä virvokkeista. Baarit tarjoavat yleensä alkoholipitoisia juomia, kuten olutta, viiniä ja väkeviä alkoholijuomia.

2. Konsertit ja musiikkitapahtumat

Erzurumissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia, joissa voi nauttia elävästä musiikista eri genreissä. Tapahtumakalenterista voi tarkistaa ajankohtaiset tapahtumat.

3. Elokuvateatterit

Erzurumissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia eri genreissä. Elokuvateattereista voi tarkistaa viikon ohjelmiston ja lippujen saatavuuden.

4. Urheilutapahtumat

Erzurumissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jääkiekko- ja jalkapallo-otteluita sekä hiihtokilpailuja. Urheilutapahtumista voi saada tietoa paikallisilta urheiluorganisaatioilta.

5. Disko- ja yökerhoot

Erzurumissa on muutamia diskoteekkejä ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista eri dj:iden soittamana. Yökerhojen ohjelmisto vaihtelee viikonpäivittäin, joten kannattaa tarkistaa eri paikkojen ohjelmat ennen suunnitelmia.

6. Pelihallit ja rahapelit

Erzurumissa on muutamia pelihalleja, joissa voi pelata erilaisia arcade-pelejä ja lautapelejä. Lisäksi kaupungissa on kasinoita, joissa voi pelata rahapelejä, kuten pokeria ja rulettia.

7. Elävän musiikin baarit ja pubit

Erzurumissa on muutamia baareja ja pubeja, joissa voi nauttia livemusiikista eri genreissä. Baareissa ja pubeissa voi myös tilata ruokaa ja juomia.

8. Kulttuuriesitykset

Erzurumissa järjestetään erilaisia kulttuuriesityksiä, kuten teatteriesityksiä, tanssiesityksiä ja kansanmusiikkikonsertteja. Näistä tapahtumista voi saada tietoa paikallisilta kulttuuriorganisaatioilta sekä tapahtumakalentereista.

Luontokohteet ja Retkeily

Palandöken-vuori

Palandöken-vuori on suosittu retkikohde Erzurumissa. Se on tunnettu hiihtokeskus, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröiville maisemille. Monet matkailijat ja paikalliset suuntaavat vuorelle talvella harrastamaan erilaisia talviurheilulajeja kuten laskettelua ja lumilautailua. Vuorella on myös useita vuoristopolkujen verkostoja, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja patikoijia.

Tortum-järvi

Tortum-järvi on luonnonkaunis järvi, joka sijaitsee noin 60 kilometriä Erzurumin kaupungista. Se on yksi Turkin suurimmista keinotekoisista järvistä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille. Järveä ympäröi vehreä maisema, ja sen rannalla on useita piknikalueita ja retkeilyreittejä. Tortum-järvi on suosittu paikka kalastajien keskuudessa, jotka voivat nauttia järven runsaasta kalastokannasta.

Cat-järvi

Cat-järvi sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista ja se on toinen suosittu luontokohde alueella. Järvi on saanut nimensä sen muodolta, joka muistuttaa kissaa. Cat-järvi tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille ja järven kirkas vesi houkuttelee kävijöitä uimaan ja veneilemään. Järvellä on myös alueita piknikille ja retkeilyyn.

Yedigöller (Seven Lakes)

Yedigöller, tunnetaan myös nimellä Seven Lakes, on kaunis luonnonsuojelualue Erzurumissa. Alueella on seitsenjärvisten järjestelmä, joka tarjoaa upeat näkymät ja luontopolkuja retkeilijöille. Järvet ovat peräisin sulavasta lumen vedestä vuorilta, ja jokaisella järvellä on oma kauneutensa ja luontonsa. Alueella on myös majoitus- ja retkeilypalveluita niille, jotka haluavat viipyä pidempään alueella.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Ulu Cami – suuri moskeija

Ulu Cami, joka tunnetaan myös nimellä Suuri moskeija, on yksi Erzurumin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se on rakennettu vuonna 1179 ja se on yksi Anatolian varhaisimmista moskeijoista. Moskeija on vankka kivirakennus, joka kuvastaa seldžukkien arkkitehtuuria.

Çifte Minareli Medrese – kaksoisminareettikoulu

Çifte Minareli Medrese on historiallinen korkeakoulu, joka on rakennettu vuonna 1253. Se on tunnettu kahdesta minareetistaan, jotka antavat rakennukselle sen nimen. Medrese on esimerkki seldžukkien arkkitehtuurista ja toimii nykyään taidenäyttelynä.

Taşhan – kivitalo

Taşhan on historiallinen kivitalo, joka on rakennettu 17. vuosisadalla. Se oli alun perin karavanserai, joka tarjosi majoitusta ja suojaa karavaaneille. Nykyään Taşhan toimii ostosalueena, jossa myydään perinteisiä käsityötuotteita, mattoja ja koruja.

Lala Mustafa Paşa Hamamı – turkkilainen kylpylä

Lala Mustafa Paşa Hamamı on perinteinen turkkilainen kylpylä, joka on rakennettu vuonna 1562. Se on yksi parhaiten säilyneistä historiallisista kylpylöistä Erzurumissa. Kylpylässä voi nauttia perinteisestä turkkilaisesta saunasta ja hieronnasta.

Yakutiye Medrese – koulu

Yakutiye Medrese on historiallinen koulu, joka on rakennettu vuonna 1310. Koulussa opiskeltiin islamilaisia uskontotieteitä ja tiedettä. Rakennus on upea esimerkki seldžukkien arkkitehtuurista, ja nykyään se toimii museona, joka esittelee islamilaisia ja turkkilaisia taideteoksia.

Kale – linna

Erzurumin linna, jota kutsutaan myös Kaleksi, on historiallinen linnoitus, joka on rakennettu 12. vuosisadalla. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linnassa on museo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja näytteillä oleviin esineisiin.

Cifte Minareli Kilise – kaksoisminaretin kirkko

Çifte Minareli Kilise on historiallinen Armenian apostolisen kirkon kirkko, joka on rakennettu 10. vuosisadalla. Kirkko on saanut nimensä kahdesta minareetistaan, jotka lisättiin rakennukseen myöhemmin. Se on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde Erzurumissa.

Narin Kale – granaattilinna

Narin Kale, joka tunnetaan myös nimellä Granaattilinna, on linnoitus, joka on rakennettu 9. vuosisadalla. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin ulkopuolella. Linnoitus sai nimensä sen punaisesta granaattikivistä, joista se on rakennettu. Narin Kale tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun.

Palandöken-tunturi

Palandöken-tunturi on merkittävä nähtävyys Erzurumissa, erityisesti hiihtomatkailun suhteen. Vuoren huipulla on hiihtokeskus, joka tarjoaa laajan valikoiman rinteitä ja mahdollisuuksia hiihtää ja lumilautailla. Tunturilla järjestetään myös kansainvälisiä hiihtokilpailuja ja tapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Palandöken-vuori

Palandöken-vuori sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Erzurumin kaupungin keskustasta ja tarjoaa upeita näköaloja kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Vuori on suosittu talvipuuhastelupaikka, jossa voi harrastaa muun muassa laskettelua ja lumilautailua.

2. Kalesi-näköalapaikka

Kalesi-näköalapaikka sijaitsee Erzurumin linnoituksen läheisyydessä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin vanhaan osaan sekä ympäröivään maisemaan. Näköalapaikalta voi ihailla Erzurumin kaupungin kauniita rakennuksia ja maisemia.

3. Yakutiye-näköalapaikka

Yakutiye-näköalapaikka sijaitsee Yakutiye-nimisen kaupunginosan alueella. Se tarjoaa upeat näköalat kaupungin historialliseen osaan, jossa voi ihailla muun muassa vanhoja moskeijoita, kirkkoja ja muita historiallisia rakennuksia.

4. Tortum-vesiputous

Tortum-vesiputous sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Erzurumin kaupungista. Se on yksi Turkin suurimmista vesiputouksista ja tarjoaa upeat näkymät luonnonkauniiseen ympäristöön. Vesiputouksella on myös lähellä oleva näköalatasanne, josta voi ihailla putousta ja sen ympärillä olevia vuoria.

5. Cafer Höyük-näköalapaikka

Cafer Höyük-näköalapaikka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Erzurumin kaupungin keskustasta. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäröivään maisemaan sekä lähellä sijaitsevaan Cafer Höyük-alueeseen, joka on historiallinen arkeologinen kohde. Alueella on nähtävillä muun muassa antiikin hautakammioita ja raunioita.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti