Halvat lennot Firenze

Nähtävyydet ja kohteet

1. Duomo-katedraali

Duomo-katedraali, virallisesti nimeltään Basilica di Santa Maria del Fiore, on yksi Firenzen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on maailman neljänneksi suurin katedraali ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1296. Katedraali on kuuluisa valtavasta kupolistaan, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Katedraalin sisäosa on myös vaikuttava, ja siellä voi ihailla muun muassa Giorgio Vasarin freskoja.

2. Uffizin taidemuseo

Uffizin taidemuseo on yksi maailman tärkeimmistä taidekokoelmista. Museo sijaitsee Palazzo degli Uffizien historiallisessa palatsissa, joka oli alun perin Firenzen hallinto- ja oikeuspalatsi. Kokoelmassa on esillä merkittäviä teoksia kuten Botticellin ”Venus syntymästään”, Michelangelon ”Pyhä perhe” ja da Vincin ”Annunciation”. Uffizien vierailu on unohtumaton kokemus taiteen ystäville.

3. Ponte Vecchio

Ponte Vecchio on ikoninen kaarisilta, joka ylittää Arno-joen. Se on yksi Firenzen tunnetuimmista maamerkeistä ja samalla yksi vanhimmista kauppasilloista Euroopassa. Silta on erityinen siksi, että sen varrella on ainutlaatuisia kultasepänliikkeitä. Ponte Vecchiolta voi myös nauttia upeista näkymistä ylijoen ja sen läheisyydestä.

4. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio on Firenzen tunnettu linna, joka sijaitsee Piazza della Signorian aukiolla. Linna oli alun perin Firenzen hallintokeskus ja se on edelleen kaupungin päärautatiehallinnon päämaja. Palazzo Vecchio tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen kierroksen historiallisissa saleissaan, ja sen ylin kerros tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

5. Pitti-palatsi ja Bobolitarhat

Pitti-palatsi on valtava renessanssityylinen palatsi, joka sijaitsee Arno-joen etelärannalla. Palatsi toimi aikoinaan Firenzen suurherttuoiden asuntona, ja siellä voi nykyään vierailla useissa museoissa, kuten Palazzo Pitti-kokoelmassa ja Kunstkamera-museossa. Lisäksi Pitti-palatsin takana sijaitsevat Bobolitarhat ovat suuret puutarhat, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista näkymistä kaupunkiin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Firenze on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, joka kattaa monia eri aloja, kuten taide, musiikki, teatteri ja ruokakulttuuri. Kaupungissa on useita arvostettuja taidemuseoita, kuten Uffizi ja Accademia, joissa voi ihailla renessanssin mestareiden teoksia. Firenze on myös ollut merkittävä paikka klassisen musiikin syntymiselle. Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja teatterifestivaaleja.

Historia

Firenze on yksi Italian vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu antiikin aikaan asti. Kaupungin kukoistuskausi oli 1300- ja 1500-luvuilla, jolloin siitä tuli merkittävä poliittinen ja taloudellinen keskus. Firenze oli myös renessanssin syntypaikka ja sen aikana kaupunki kukoisti taiteen ja tieteen suhteen. Firenze oli Medici-suvun poliittinen keskus, ja heidän tukensa ansiosta kaupunkiin kerääntyi lukuisia taiteilijoita, kirjailijoita ja filosofeja.

Arkkitehtuuri

Firenzellä on upea arkkitehtuuri, joka kuvastaa kaupungin kulttuurista ja historiallista merkitystä. Kuuluisin nähtävyys on Firenzen tuomiokirkko, joka on maailmankuulu goottilainen rakennus. Sen punatiilinen kupoli, joka suunniteltiin Filippo Brunelleschin toimesta, on kaupungin tunnusmerkki. Kaupungissa on myös lukuisia palatseja, kuten Palazzo Vecchio, ja upeita siltoja, kuten Ponte Vecchio. Firenzessä ympäröivät kukkulat antavat kaupungille maalauksellisen taustan.

Kuuluisat henkilöt

Firenze on ollut synnyinpaikka monille merkittäville henkilöille, jotka ovat vaikuttaneet kulttuuriin ja historiaan. Yksi tunnetuimmista on Michelangelo Buonarroti, renessanssitaiteilija ja kuvanveistäjä, jonka teokset, kuten David ja Sikstuksen kappelin kattofreskot, ovat maailmankuuluja. Firenzen omaa poikaa oli myös kirjailija Dante Alighieri, joka tunnetaan erityisesti teoksestaan ”Jumalainen näytelmä”. Lisäksi Firenzestä ovat lähtöisin tunnetut humanistit kuten Leonardo da Vinci ja Galileo Galilei.

Ruokailu ja Ravintolat Firenzessä

Klassiset toscanalaiset ruoat

Toscana on tunnettu herkullisesta ruokakulttuuristaan. Firenze, alueen pääkaupunki, tarjoaa lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisistä toscanalaisista ruoista. Näihin kuuluvat muun muassa bistecca alla fiorentina (tilauseräinen T-luupihvi), pappa al pomodoro (tomattikeitto), ribollita (toscantalainen kasviskeitto), crostini with chicken lever (leipäkrutonkeja kananmaksalla), pecorino cheese (tyypillinen toscanalainen juusto) ja Cannelinni pobo (tyypillinen toscanlinen papumuhennos).

Tyylikkäät ravintolat

Firenze on täynnä tyylikkäitä ravintoloita, joissa voi nauttia korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta. Monet näistä ravintoloista sijaitsevat historiallisissa rakennuksissa tai upeissa näköalapaikoissa. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi Enoteca Pinchiorri, joka on palkittu kolmella Michelin-tähdellä, sekä Il Palagio, joka sijaitsee upeassa Firenzen Four Seasons -hotellissa.

Bacarot ja trattoriat

Bacarot ja trattoriat ovat perinteisiä italialaisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat hyvää ruokaa rennossa ja rentouttavassa ilmapiirissä. Firenzessä on useita tällaisia paikkoja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja kohtuuhintaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi Trattoria Sostanza, joka on tunnettu liharuoistaan, ja Osteria di Giovanni, joka tarjoaa hyvää ruokaa ilman turhia hienouksia.

Pizzeriat

Italiassa ei voi vierailla ilman että maistaa perinteisiä italialaista pizzaa. Firenzessä on lukuisia pizzerioita, jotka tarjoavat herkullisia pizzoja kaikenlaisilla täytteillä. Suosittuja pizzerioita Firenzessä ovat esimerkiksi Gusta Pizza, jota pidetään yhtenä kaupungin parhaista pizzerioista, ja Pizzeria Santarpia, joka tarjoaa herkullisia pizzoja ja muita ruokia.

Gelateriat

Firenzen kadut ovat täynnä gelateria-luoteja, jotka tarjoavat herkullisia jäätelöitä kaikenlaisilla mauilla. Gelateriat ovat suosittuja paikkoja, joissa paikalliset ja turistit nauttivat virkistävästä jäätelöstä. Suosituimpia gelateria-luoteja Firenzessä ovat esimerkiksi Gelateria dei Neri, Gelateria Artigianale Vivoli ja Carapina.

Mercato Centrale

Mercato Centrale on kauppahalli, joka sijaitsee Firenzen keskustassa San Lorenzon alueella. Se on suosittu paikka, jossa voi ostaa tuoreita paikallisia raaka-aineita ja maistella herkullisia ruokia. Mercato Centralella on myös ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa valmiiksi valmistettuna. Hallin yläkerrassa on myös kokkauskoulu, jossa voi oppia valmistamaan italialaisia ruokia.

Viinitilat

Firenze ja sen ympäristö ovat täynnä viinitiloja, joissa voi maistella paikallisia viinejä ja oppia niiden valmistuksesta. Monet näistä viinitiloista tarjoavat myös ravintolapalveluita, joissa voi nauttia herkullisia ruokia viinien kanssa. Viinitiloja voi vierailla joko omatoimisesti tai osallistumalla järjestetylle viininmaistelukierrokselle.

Street Food

Firenzen kaduilla ja toreilla on myös paljon katuruokakojuja, joista voi ostaa nopeita ja herkullisia välipaloja. Tällaisia katuruokia ovat esimerkiksi panini-leivät, focacciat, lampredotto (paistetut lehmän mahalaukut) ja arancini (friteeratut riisipallot). Katuruokaa voi nauttia kävellessään kaupungilla tai istumaan esimerkiksi Ponte Vecchion läheisyydessä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kävelyretket

Firenze tarjoaa upeita kävelyreittejä, joiden avulla voi tutustua kaupungin kiehtovaan historiaan ja kauniiseen arkkitehtuuriin. Suositeltavia kohteita ovat esimerkiksi Ponte Vecchio -silta, Piazza della Signoria -aukio ja Duomo-katedraali.

Taidegalleriat

Firenzessä on monia maailmankuuluja taidegallerioita, kuten Uffizin galleria ja Accademia. Näissä gallerioissa voi ihastella mestariteoksia kuten Michelangelon ”David”-patsasta ja Botticellin ”Venuksen syntymää”.

Historialliset nähtävyydet

Kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Firenzen tuomiokirkko, joka on kuuluisa sen upeasta kupolista, sekä Palazzo Vecchio -linna, joka toimi aikoinaan Medici-perheen asuinpaikkana.

Ravintolat ja kahvilat

Firenzessä voi nauttia herkullisesta toscanalaisesta ruoasta ja paikallisista viineistä. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja kahviloita erilaisiin makumieltymyksiin ja budjetteihin.

Shopping

Firenze on tunnettu myös shoppailumahdollisuuksistaan. Kaupungista löytyy monia muotiliikkeitä ja koruliikkeitä, erityisesti Via de’ Tornabuoni -kadulla. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti markkinoita, joilta voi löytää paikallisia käsitöitä ja design-tuotteita.

Vihersisäret ja puistot

Firenzessä voi rentoutua kauniissa puistoissa, kuten Bobolin puutarhassa ja Palazzo Pittin puutarhassa. Näissä puistoissa voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta tunnelmasta keskellä kaupunkia.

Viinitilavierailut

Firenze sijaitsee Toscanan viinialueella, joten kaupungissa on hyvät mahdollisuudet tehdä viinitilavierailuja ja maistella paikallisia viinejä. Lähialueilla on useita viinitiloja, jotka tarjoavat opastettuja kierroksia ja viininmaistajaisia.

Teatteri ja musiikki

Firenze on kulttuurikaupunki, jossa järjestetään paljon teatteriesityksiä ja musiikkitapahtumia. Kaupungista löytyy useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esimerkiksi oopperasta, baletista tai klassisesta musiikista.

Suositut hotellit Firenzessä:

1. Hotel Antica Torre

Hotel Antica Torre sijaitsee Firenzen historiallisessa keskustassa Arno-joen rannalla. Hotelli tarjoaa kauniin näkymän Duomo-katedraalille sekä upean terassin, jolta voi ihailla kaupungin maisemia. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellista on helppo kävellä tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Uffizin taidemuseoon ja Ponte Vecchio -siltaan.

2. Hotel Brunelleschi

Hotel Brunelleschi on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee Firenzen ydinkeskustassa Piazza della Signorian vieressä. Hotellissa on moderni sisustus, ja huoneet tarjoavat mukavuudet, kuten taulu-tv:n ja minibaarin. Hotellin kattoterassilta voi ihailla upeaa näkymää Duomo-katedraalille ja kaupungin kattojen yli. Hotel Brunelleschi sijaitsee lähellä monia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Galleria dell’Accademiaa ja Palazzo Vecchiota.

3. Hotel Villa Cora

Hotel Villa Cora on luksushotelli, joka sijaitsee kukkulalla Firenzen ulkopuolella. Hotellissa on historiallinen arkkitehtuuri ja upeat puutarhat, joista avautuu panoraamanäkymä kaupunkiin. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on modernit mukavuudet, kuten ilmastointi ja satelliitti-tv. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä toskanalaistyyppisiä ruokia. Hotel Villa Corasta on helppo ajaa keskustaan tai käyttää hotellin kuljetuspalvelua.

4. Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio sijaitsee Ponte Vecchio -sillan vieressä, Arno-joen rannalla. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joista osasta avautuu näkymä joelle. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja minibaari. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä italialaisia ruokia. Hotellin sijainti on ihanteellinen tutustuessa Firenzen historialliseen keskustaan sekä sen museoihin ja ostosmahdollisuuksiin.

5. Hotel Lungarno

Hotel Lungarno sijaitsee Arno-joen varrella lähellä Ponte Vecchio -siltaa. Hotellissa on elegantti sisustus ja tyylikkäät huoneet, joista osa avautuu näkymällä joelle. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, ilmastointi ja minibaari. Hotellin ravintolassa voi nauttia toskanalaista ruokaa ja ihailla samalla joenäkymiä. Hotel Lungarno sijaitsee kätevästi lähellä nähtävyyksiä, kuten Uffizin taidemuseota ja Palazzo Pittiä.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Firenzessä on yleisesti ottaen turvallista liikkua sekä päivä- että yöaikaan.
– Matkailijoiden tulisi kuitenkin varoa taskuvarkaita ja pitää arvotavarat hyvin hallussa erityisesti turistikohteissa ja vilkkailla paikoilla.
– On suositeltavaa käyttää hotellin tarjoamia tallelokeropalveluita arvotavaroille.
– Taksin käyttäminen on turvallista Firenzessä, mutta matkailijoiden tulisi suosia virallisia taksiasemia ja välttää kadulta kuljettajia.
– Pimeillä kujilla ja kapeilla kaduilla kannattaa pysytellä valaistuilla alueilla ja matkustaa mieluiten seurueessa öisin.

Terveys

– Firenzessä on useita hyviä sairaaloita ja lääkärikeskuksia, jotka tarjoavat kansainvälistä hoitoa.
– Matkailijoiden tulisi varmistaa, että heillä on riittävä matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kulut.
– EU-kansalaisilla on oikeus kiireelliseen hoitoon ilmaiseksi, kun taas muilla matkailijoilla saattaa olla hoitokustannuksia.
– Vesijohtoveden voi juoda turvallisesti Firenzessä, mutta jotkut turistit suosivat pullovettä.
– Auringonoton yhteydessä on tärkeää käyttää aurinkorasvaa suojatakseen ihoa auringon haitallisilta säteiltä.
– Matkailijoilla tulisi olla tarvittavat rokotukset voimassa ennen matkaa Firenzeen.

Rannat ja vesistöt

Arno-joki

Arno-joki on Firenzen kaupungin läpi virtaava joki, joka tarjoaa kauniita maisemia ja veneilymahdollisuuksia. Jokiranta-alueella voi kävellä ja nauttia näköalasta kauniille Firenzen keskustalle. Lisäksi joen varrella on ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen joen maisemia.

Lake Bilancinon järvi

Lake Bilancino on keinotekoinen järvi noin 30 kilometrin päässä Firenzestä. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille vesilajeille, kuten uinti, veneily ja kalastus. Rannoilla on myös aurinkotuoleja ja -varjoja sekä ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia päivästä vedessä.

Tyrrheenmeri

Firenze sijaitsee Tyrrheenmeren rannikosta noin 90 kilometrin päässä. Rannikkokaupungit kuten Viareggio ja Forte dei Marmi tarjoavat upeita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä. Täällä voi rentoutua auringonoton parissa, uida meressä ja nauttia Välimeren tuulahduksista. Rantojen varrella on myös paljon rantaravintoloita ja baareja, joista voi nauttia mereneläviä ja virvokkeita.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Firenze tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi James Joyce Irish Pub, joka tarjoaa laajan valikoiman olutta ja live-musiikkia, sekä Red Garter, joka on tunnettu bilepaikkana ja tarjoaa myös erilaisia teemailtoja.

2. Ravintolat ja ruokapaikat

Firenze on kuuluisa italialaisesta ruoastaan, ja kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja ruokapaikkoja eri budjeteille ja makumieltymyksille. Voit nauttia perinteisistä toscaanolaisista herkuista arvostetuissa ravintoloissa, kuten Osteria Cinghiale Bianco tai Buca Mario. Jos etsit rennompaa ruokailupaikkaa, voit kokeilla esimerkiksi Trattoria Marioa tai All’Antico Vinaioa, joka on kuuluisa herkullisista panineistaan.

3. Teatterit ja esitykset

Firenze tarjoaa myös laajan valikoiman teattereita ja esityksiä, joista voi nauttia illanvieton aikana. Voit kokea klassisia musikaaleja ja oopperaa esimerkiksi Teatro del Maggion tai Teatro della Pergolan näyttämöillä. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein erilaisia taidenäyttelyitä, konsertteja ja festivaaleja, joissa voi kokea monipuolista kulttuuria.

4. Live-musiikki

Firenzessä on useita paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri tyylilajien parissa. Voit vierailla esimerkiksi jazzklubeilla, kuten Jazz Club Firenzessä tai Le Murate Cafla Letteraria -baarin yhteydessä toimivassa Alcatraz Jazz Clubissa. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein livemusiikkitapahtumia, kuten konsertteja ja festivaaleja eri puolilla kaupunkia.

5. Elokuvateatterit

Firenze tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia elokuvista, ja kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät elokuvia eri kielillä. Voit käydä esimerkiksi elokuvateatteri Odeonissa, joka on yksi kaupungin vanhimmista elokuvateattereista ja jonka ohjelmistoon kuuluu sekä uusia että klassisia elokuvia. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein elokuvafestivaaleja ja erikoisnäytöksiä eri teemojen ympärillä.

Luontokohteet ja retkeily Firenzessä

1. Bobolin puutarhat

Bobolin puutarhat ovat eurooppalaisen puutarhataiteen mestariteos, joka sijaitsee Firenzen kaupungin keskustasta etelään Oltrarnon alueella. Puutarhaan kuuluu monia erilaisia alueita, kuten Rovetto, Amfitheater, Isollehdon alue, Borgolo, Buontalenti, Belvedere ja Tasante sekä kasvitieteellinen puutarha. Alueella voi kävellä kauniiden puiden ja kasvien ympäröiminä ja nauttia upeista näkymistä Firenzeen.

2. Cascine-puisto

Cascine-puisto on Firenzen suurin julkinen puisto, joka ulottuu Arno-joen rannalta aina Le Careggi -alueelle saakka. Puisto on suosittu paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa ulkoiluun, pyöräilyyn, piknikille ja lenkkeilyyn. Puistossa on myös kahviloita, ravintoloita, eläintarha, urheilumahdollisuuksia ja viikoittainen markkinatapahtuma.

3. Fiesole

Fiesole on kaunis kukkula-alue ja historiallinen kaupunki, joka sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Firenzen keskustasta. Se tarjoaa upean näkymän Firenzen kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Fiesolessa voit vierailla antiikin roomalaisessa amfiteatterissa, San Romolon katedraalissa, kaupungintalolla ja muissa historiallisissa nähtävyyksissä sekä nauttia rauhallisesta luonnosta ja vaellusreiteistä.

4. Parco delle Cascine

Parco delle Cascine on suuri puisto, joka sijaitsee Arno-joen varrella lähellä Firenzen historiallista keskustaa. Puisto on täydellinen rentoutumiseen ja ulkoiluun, ja siellä on laaja viheralue, jolla voit kävellä, juosta, pyöräillä tai piknikillä. Parco delle Cascine tarjoaa myös erilaisia urheilumahdollisuuksia, kuten tenniskenttiä, jalkapallokenttiä, ratsastusmahdollisuuksia ja jopa kesäteatteriesityksiä.

5. Monte Morello

Monte Morello on lähellä Firenzeä sijaitseva vuori, joka tarjoaa upeita luontopolkuja ja vaellusreittejä. Vuorelta avautuu upeat näkymät ympäröivään maaseutuun ja Firenzen kaupunkiin. Alueella voit nauttia luonnonrauhasta, tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön sekä harrastaa patikointia, maastopyöräilyä ja kiipeilyä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Katedraali Santa Maria del Fiore

Florensin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Duomo, on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on renessanssiajan arkkitehtuurin mestariteos ja seurakunnan keskipiste. Katedraali sijaitsee Piazza del Duomolla ja sen vaikuttava kuppikatto on kaupungin maamerkki.

2. Basilika Santa Croce

Basilika Santa Croce on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen nähtävyys Firenzessä. Tämä gotiikan ja renessanssin rakennus toimii mausoleumina monille merkittäville italialaisille hahmoille, kuten Michelangelolle ja Galileo Galileille.

3. Uffizin galleria

Uffizin galleria on yksi maailman tärkeimmistä taidekokoelmista. Se sijaitsee Medici-suvun entisessä palatsissa ja sisältää teoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Botticellilta, Michelangelolta ja Da Vinciltä. Galleriassa voi ihailla upeita freskoja, veistoksia ja maalauksia.

4. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio on Firenzen kaupungintalo ja se sijaitsee upealla paikalla Piazza della Signorialla. Rakennus on peräisin 1200-luvulta ja on vaikuttava esimerkki renessanssiarkkitehtuurista. Palazzo Vecchio sisältää monia historiallisesti merkittäviä saleja ja huoneita, mukaan lukien Salone dei Cinquecento ja Michelangelon loisteliaat freskot.

5. Basilika San Lorenzo

Basilika San Lorenzo on yksi tärkeimmistä kirkoista Firenzessä. Se on peräisin 300-luvulta ja sitä on laajennettu ja uudistettu eri aikakausina. Kirkon sisällä on upea di Michelozzonin suunnittelema kupoli ja se toimii myös Medici-suvun mausoleumina.

6. Ponte Vecchio

Ponte Vecchio on Firenzen vanhin silta, joka sijaitsee Arno-joen yli. Se on tunnettu kauniista korukaupoistaan, jotka kattavat sillan molemmat puolet. Ponte Vecchiolta on upeat näkymät jokeen ja kaupunkiin.

7. Palazzo Pitti

Palazzo Pitti on suuri renessanssipalatsi, joka toimii tänään useiden museoiden, kuten Galleria Palatina, Bobolin puutarhan ja Pittin turistilippulaivan, kotina. Palatsin sisäpihalta voi ihailla kauniita näkymiä kaupungille.

8. Santa Maria Novellan basilika

Santa Maria Novella on yksi tärkeimmistä goottilaisista kirkoista Firenzessä. Se sijaitsee läheisyydessä rautatieasemaa ja sen upeat freskot sekä arkkitehtuuri tekevät siitä vierailun arvoisen kohteen.

9. Baptisteri San Giovanni

Baptisteri San Giovanni on Firenzen tuomiokirkon vieressä sijaitseva kastekappeli. Se on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista ja sen kansissa on upeita pronssiin valettujen paratiisien oviaukkoja.

10. San Miniato al Monte

San Miniato al Monte on benediktiiniluostari, joka sijaitsee Firenzen kukkuloilla. Se on tunnettu upeasta romaanisesta arkkitehtuuristaan, jossa yhdistyvät koristeelliset sisätilat ja kauniit maisemat kaupunkiin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo on Firenzen kaupunginosa, josta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin historialliseen keskustaan ja Arno-jokeen.

Torni Giotto Firenze

Torni Giotto on osa Firenzen tuomiokirkkoa ja se tarjoaa upean näköalan kaupungin keskustaan ja ympäröivään maisemaan.

Basilika di Santa Croce

Basilika di Santa Croce on Firenzen tärkeimpiä kirkkoja, ja sen kellotornista avautuu kaunis näköala kaupungin yli.

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo on suosittu näköalapaikka Firenzessä, josta voi ihailla kaupungin upeaa panoraamanäkymää.

Bobolipuutarhat

Bobolipuutarhat ovat historiallinen puisto Firenzessä, josta voi löytää kauniita näköalapaikkoja kaupungin yli.

Torni Arnolfo

Torni Arnolfo sijaitsee Palazzo Vecchiossa ja sen huipulta voi ihailla upeaa näköalaa Firenzen keskustaan.

Katedraalin kupoli

Firenzen katedraalin kupoli on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja sen huipulta voi ihailla upeaa näköalaa kaupunkiin.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti