Halvat lennot Frýdek-Místek

Nähtävyydet ja kohteet

1. Frýdek-Místekin kaupungintalo

Frýdek-Místekin kaupungintalo on kaupungin keskeinen nähtävyys, joka sijaitsee historiallisella keskusaukiolla. Rakennus on peräisin 1500-luvulta ja se on tunnettu kauniista renessanssityylistään. Kaupungintalo on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

2. Fryštákin linna

Fryštákin linna on vanha linna, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Frýdek-Místekistä etelään. Se on rakennettu 1500-luvulla ja toimii nykyään museona. Linnassa voi tutustua sen komeisiin saleihin ja näyttelyihin, joissa esitellään alueen historiaa sekä taidekokoelmia.

3. Beskydy-vuoret

Frýdek-Místek sijaitsee lähellä Beskydy-vuoria, jotka ovat suosittu retkeily- ja ulkoilualue. Vuoret tarjoavat upeat maisemat, monipuoliset vaellusreitit sekä mahdollisuuden harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, hiihtoa ja lumikenkäilyä. Alueella on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaunista luontoa.

4. Frýdek-Místekin museo

Frýdek-Místekin museo on paikallinen kulttuurihistoriallinen museo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja perinteisiin. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä ja artefakteja eri aikakausilta, kuten arkeologisia löytöjä, perinteistä kansanpukua ja taideteoksia. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

5. Ostravan kaupunki

Frýdek-Místek sijaitsee lähellä Ostravan kaupunkia, joka on yksi Tšekin suurimmista kaupungeista. Ostrava tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteria ja musiikkikonsertteja, sekä historiallisia nähtävyyksiä kuten Ostravan linnan. Kaupungissa on myös laaja valikoima ravintoloita, kauppoja ja viihdekeskuksia.

Kulttuuri ja Historia:

Kulttuuri:

– Frýdek-Místekissä on useita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä sekä festivaaleja.
– Kaupungissa sijaitsee useita taidegallerioita ja museoita, jotka esittelevät paikallista ja kansainvälistä taidetta ja kulttuuria.
– Frýdek-Místekissä järjestetään vuosittain myös erilaisia käsityö- ja taidekursseja, joissa voi oppia uusia taitoja ja ilmaista luovuuttaan.
– Kaupungissa on lukuisia kirjastoja, jotka tarjoavat erilaisia kirjallisuuden ja tiedonlähteiden mahdollisuuksia.

Historia:

– Frýdek-Místekin kulttuurilla ja historialla on vahvat juuret, jotka ulottuvat aina 1200-luvulle asti.
– Kaupungissa on useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, jotka kertovat sen menneisyydestä, kuten Frýdek-linnan rauniot ja Místekin linna.
– Alueella on myös useita historiallisia kirkkoja, kuten Pyhän Jiri-kirkko Frýdekin kaupungissa ja Pyhän Marttyyrin Stefanoksen kirkko Místekissä.
– Frýdek-Místekin lähellä sijaitsee myös Ostravan kaupunki, jonka historia ja teollisuus ovat vahvasti yhteydessä alueen historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Frýdek-Místekissä on useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Ravintoloita löytyy kaupungin keskustasta ja sen ympäristöstä. Tarjolla on erilaisia ruokakulttuureja edustavia ravintoloita, kuten italialaisia, meksikolaisia, aasialaisia ja tietysti myös perinteistä tšekkiläistä ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Kahvilat

Frýdek-Místekissä on useita kahviloita, joissa voi nauttia kupin tuoretta kahvia tai teetä. Kahvilat tarjoavat usein myös erilaisia leivonnaisia, kuten torttuja, kakkuja ja pullia. Kahvilat ovat viihtyisiä paikkoja rentoutumiseen ja sosiaaliseen oleskeluun.

Pikaruokapaikat

Frýdek-Místekissä on myös pikaruokapaikkoja, joissa voi nauttia nopeasti valmistettuja aterioita. Pikaruokapaikoista löytyy esimerkiksi pizzaravintoloita, hampurilaisravintoloita ja kebab-paikkoja. Näissä ravintoloissa voi syödä paikan päällä tai ottaa ruoan mukaan.

Pubit ja baarit

Frýdek-Místekissä on useita pubeja ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja rentoutua ystävien kanssa. Pubeissa tarjotaan yleensä myös pubiruokaa, kuten erilaisia olut- ja viiniruokia, sekä naposteltavia. Baareissa voi usein myös tilata pientä purtavaa juomien ohelle.

Jäätelöbaarit

Frýdek-Místekissä on myös jäätelöbaareja, joissa voi nauttia tuoretta jäätelöä erilaisilla makuvaihtoehdoilla. Jäätelöbaareissa on tarjolla niin perinteisiä makuvaihtoehtoja kuin myös erikoisempia makuja. Jäätelöbaareissa voi myös usein valita erilaisia kastikkeita ja muita lisukkeita jäätelöannoksen päälle.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Frýdek-Místekissä on monia kulttuuri- ja taidekeskuksia, kuten Alfa Palace Cinema, jossa voi nauttia elokuvista. Lisäksi kaupungissa on useita gallerioita, joissa voi tutustua taidenäyttelyihin. Muun muassa Žerotínin linna tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriperintöön.

Liikunta ja urheilu

Kaupungissa on useita urheilupaikkoja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. Frýdek-Místekissä on urheilukeskus Sportpark, jossa on sisä- ja ulkotenniskenttiä, jalkapallokenttiä sekä kuntokeskus. Lisäksi kaupungin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, esimerkiksi Krokonošen kansallispuisto tarjoaa upeita vaellusreittejä.

Ravintolat ja kahvilat

Frýdek-Místekissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungissa voi nauttia perinteisestä tšekkiläisestä ruoasta, mutta myös kansainvälisiä vaihtoehtoja on tarjolla. Lisäksi kaupungin keskustassa on viihtyisiä kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia kupin kahvia.

Viihde ja yöelämä

Frýdek-Místekissä on useita viihdekeskuksia, kuten Happy Park, joka tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle, kuten keilausta ja biljardia. Kaupungissa on myös erilaisia baareja ja pubiravintoloita, joissa voi viettää iltaa ja nauttia paikallisista juomista.

Ostokset

Kaupungin keskustassa on useita kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia. Frýdek-Místekissä on muun muassa kauppakeskus Futurum, jossa on laaja valikoima erilaisia liikkeitä, kuten vaatekauppoja, elektroniikkaliikkeitä ja ruokakauppoja. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti kirpputoreja ja markkinoita, joilta voi tehdä löytöjä.

Tapahtumat

Frýdek-Místekissä järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungissa voi osallistua esimerkiksi musiikki- ja teatteri-esityksiin, festivaaleihin sekä urheilutapahtumiin. Lisäksi kaupungin joulumarkkinat ovat suosittu tapahtuma, jossa voi kokea joulun tunnelmaa ja tehdä ostoksia.

Suositut hotellit Frýdek-Místekissä:

1. Hotel Terasa

– Hotel Terasa sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä Ostravice-jokea.
– Hotellissa on tasokkaat huoneet, jotka ovat tyylikkäästi sisustettu ja varustettu modernilla huonekaluilla.
– Hotellissa on ravintola, josta saa herkullista paikallista ruokaa sekä kansainvälisiä herkkuja.
– Lisäksi hotellissa on kuntosali, sauna ja poreallas, jotka ovat vapaasti vieraiden käytettävissä.

2. Hotel & Caffe Silesia

– Hotel & Caffe Silesia sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja ostoskeskuksia.
– Hotelli tarjoaa mukavia ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellin kahvilassa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista.
– Hotellin henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja he antavat mielellään vinkkejä kaupungin parhaista nähtävyyksistä ja ravintoloista.

3. Hotel & Pension Karolína

– Hotel & Pension Karolína sijaitsee rauhallisella alueella lähellä Frýdek-Místekin keskustaa.
– Hotellissa on tilavat ja viihtyisät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellin omistajat pyörittävät myös ravintolaa, josta saa herkullista tšekkiläistä ruokaa.
– Hotellin läheisyydessä on useita ulkoilureittejä ja luontokohteita, joten se sopii erityisesti luonnosta nauttiville vieraille.

4. Hotel Maxim

– Hotel Maxim sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.
– Hotellissa on tyylikkäät ja moderneja huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia tšekkiläisiä ja kansainvälisiä ruokia.
– Hotellin ympäristössä on monia kävelyreittejä ja ulkoilualueita, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.

5. Hotel Richtr

– Hotel Richtr sijaitsee kaupungin vanhassa osassa historiallisessa rakennuksessa.
– Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellissa on myös ravintola, josta saa tšekkiläisiä ja kansainvälisiä herkkuja.
– Hotellin läheisyydessä on useita nähtävyyksiä, kuten linnanraunioita ja historiallisia kirkkoja.

Turvallisuus ja Terveys

1. Kaupungin poliisivoimat ja hätänumero

Frýdek-Místekissä on poliisivoimat, jotka vastaavat kaupungin turvallisuudesta ja rikosten ennaltaehkäisystä. Hätätilanteessa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112, joka yhdistää soittajan tarvittavaan viranomaiseen, kuten poliisipartioon.

2. Poliisiasemat

Kaupungissa on useita poliisiasemia, joihin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi rikosilmoituksia tai muihin poliisiasioihin liittyen. Tärkeimmät poliisiasemat ovat sijainneet keskeisillä alueilla ja palvelevat kaupunkilaisia.

3. Palokunnan sijainti ja palvelut

Frýdek-Místekissä sijaitsee pelastuslaitos, jonka tehtävänä on varmistaa kaupungin asukkaiden turvallisuus erilaisissa onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa tai liikenneonnettomuuksissa. Pelastuslaitos on hyvin varusteltu ja sen palveluista vastaavat ammattitaitoiset pelastushenkilöstöt.

4. Lääkäripalvelut ja sairaalat

Kaupungissa on useita lääkärikeskuksia, joissa tarjotaan erilaisia lääkäripalveluita. Lisäksi Frýdek-Místekissä on sairaala, jossa hoidetaan vakavampia sairauksia ja tapaturmia. Sairaalassa on erikoislääkäreitä eri lääketieteen osa-alueilta ja sen palveluihin kuuluu myös päivystys.

5. Apteekit

Frýdek-Místekissä on useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita. Apteekit palvelevat kaupungin asukkaita ja niissä työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka antaa neuvoja lääkevalinnoissa ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Apteekeista voi myös saada reseptilääkkeitä lääkärin määräyksellä.

6. Terveydenhuollon päivystys

Frýdek-Místekissä on terveydenhuollon päivystyspiste, joka palvelee kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Päivystyspiste on avoinna myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, jolloin normaalit terveyskeskukset ovat suljettuina. Päivystyspisteessä työskentelee lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa, jotka pystyvät arvioimaan potilaiden terveydentilan ja antamaan tarvittavaa hoitoa.

7. Pelastusvälineiden saatavuus

Frýdek-Místekissä on saatavilla pelastusvälineitä, kuten palosammuttimia ja ensiapuvälineitä, eri paikoissa kaupungin alueella. Näin asukkaat voivat nopeasti reagoida mahdollisiin hätätilanteisiin ja aloittaa ensiaputoimenpiteet ennen ammattilaisten saapumista paikalle.

8. Ensiapukoulutukset

Kaupungissa järjestetään erilaisia ensiapukoulutuksia, joissa opetellaan ensiaputaitoja ja reagointia hätätilanteissa. Näillä koulutuksilla pyritään lisäämään kaupunkilaisten tietoisuutta ensiaputekniikoista ja parantamaan heidän kykyään auttaa hätätilanteissa. Koulutuksia tarjoavat esimerkiksi pelastuslaitos ja Punainen Risti.

9. Liikenneturvallisuus

Frýdek-Místekissä kiinnitetään huomiota liikenneturvallisuuteen erilaisilla toimenpiteillä. Kaupungissa on liikennevalvontaa sekä nopeusrajoituksia, jotka pyrkivät vähentämään liikenneonnettomuuksia ja varmistamaan asukkaiden turvallisen liikkumisen. Lisäksi kaupungin alueella on jalkakäytäviä ja pyöräteitä, jotka tukevat turvallista liikkumista.

10. Lasten turvallisuus

Frýdek-Místekissä panostetaan lasten turvallisuuteen erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa. Kaupungilla on omat turvallisuusohjeet ja -suunnitelmat, jotka varmistavat lasten turvallisuuden erilaisissa tilanteissa. Lisäksi järjestetään turvallisuuskampanjoita ja -tapahtumia, joilla pyritään lisäämään lasten tietoisuutta turvallisuutta koskevista asioista.

Rannat ja Vesistöt

1. Ostravice-joki

Ostravice-joki on yksi pääjoista Frýdek-Místekin alueella. Se on noin 75 kilometriä pitkä joki, joka virtaa Tšekin tasavallassa. Joki tarjoaa mahdollisuuden moniin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten kalastukseen, melontaan ja uintiin.

2. Morávka-järvi

Morávka-järvi on keinotekoinen järvi Frýdek-Místekin kaupungin lähellä. Se toimii suosittuna vapaa-ajanviettopaikkana. Järven ympäristössä on useita rantoja ja ulkoilualueita, joissa voi nauttia rantaelämästä, piknikistä tai lenkkeilystä.

3. Beskydy-vuoristo

Beskydy-vuoristo sijaitsee Frýdek-Místekin alueella ja tarjoaa upeita luontonäkymiä sekä mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Vuoristoalueella on lukuisia jokia, puroja ja järviä, jotka luovat kauniita maisemia ja tarjoavat mahdollisuuden virkistäviin vesiaktiviteetteihin.

4. Šance-lampi

Šance-lampi on Frýdek-Místekin läheisyydessä sijaitseva pieni järvi, joka on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa. Lampi tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja kalastukseen sekä ympäristössä on viihtyisä ranta-alue piknikpöytineen ja grillausmahdollisuuksineen.

5. Olesná-järvi

Olesná-järvi sijaitsee Frýdek-Místekin lähellä ja on suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Järvellä voi harrastaa vesihiihtoa, purjehdusta ja kalastusta. Järven ympäristössä on myös hiekkarantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

Frýdek-Místekissa on useita klubeja ja baareja, joissa voit viettää iltaa ystävien kanssa tai nauttia livemusiikista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Café Bruska, Club Exil, Club Fabric, ja Retro Music Club.

Konsertit ja musiikkiesitykset

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä. Voit nauttia paikallisista bändeistä ja artisteista eri klubeilla ja konserttisaleissa, kuten Mestske Kulturalni Centrumin tai Frýdek-Místekin kulttuuritalossa.

Elokuvateatterit

Frýdek-Místekista löytyy useita elokuvateattereita, joissa voit käydä katsomassa uusia elokuvia. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi CineStar Frýdek-Místek ja Kino Metropol.

Kasinot

Kaupungissa ei ole varsinaista kasinoa, mutta lähialueelta löytyy muutama kasino, jossa voit kokeilla onneasi pelaamisen parissa. Esimerkiksi Ostravassa sijaitsevat kasinot, kuten Casino Ostrava ja Casino Aleksandria, tarjoavat erilaisia pelimahdollisuuksia.

Ravintolat ja kahvilat

Frýdek-Místekista löytyy monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Voit valita eri keittiöiden välillä, kuten perinteisestä tšekkiläisestä ruoasta aina kansainvälisiin makuihin. Suositut paikat ovat esimerkiksi Restaurant Skála, Pivní restaurace Křížový vrch, ja Café Central.

Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä ja näytöksiä. Voit nauttia draamasta, komediasta tai musikaaleista paikallisissa teattereissa, kuten Městským divadlo KELT tai Divadelní společností D.A.I.M.O.S.

Urheilutapahtumat

Frýdek-Místekissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, joihin voi osallistua tai joita voi seurata. Voit seurata esimerkiksi jääkiekko-otteluita tai jalkapallopelejä paikallisissa urheiluhalleissa tai stadioneilla kuten Městském hokejovém stadionu tai Městském fotbalovém stadionu.

Piknik-alueet ja puistot

Kaupungissa on useita piknik-alueita ja puistoja, joissa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Městský park, Park jih nebo Park u Zámečku.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Palkovice-kivi

Palkovice-kivi on luonnonmuodostelma Frýdek-Místekin alueella. Se on suuri kalliomuodostelma, joka tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Kiveä voi käydä ihailemassa kävellen polkuja pitkin.

2. Beskydy-vuoret

Beskydy-vuoret ovat suosittu retkeilykohde Frýdek-Místekin lähistöllä. Vuoristo tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun. Siellä voi patikoida, pyöräillä, hiihtää ja jopa kiipeillä.

3. Ostravican tekojärvi

Ostravican tekojärvi on suuri järvi Frýdek-Místekin alueella. Se tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja muuhun vesiurheiluun. Järven rannalla on myös hiekkaranta, jolla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

4. Lysá hora

Lysá hora on Frýdek-Místekin korkein vuori ja samalla suosittu retkeilykohde. Vuoren huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Lysá horaa voi nousta jalan patikoiden tai käyttämällä köysirataa.

5. Kněhyň-joen rotko

Kněhyň-joen rotko on luonnonkaunis paikka Frýdek-Místekin lähellä. Rotko tarjoaa kauniita vesiputouksia ja jyrkkiä kallioita. Sitä voi tutkia retkeilyreittiä pitkin ja se tarjoaa upeat valokuvausmahdollisuudet.

6. Mošnovin linna

Mošnovin linna on historiallinen linna Frýdek-Místekin lähellä. Linnaa ympäröivät kauniit puutarhat ja lähellä virtaa Mošnov-joen. Linnassa voi vierailla ja tutustua sen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Frýdek-Místekissä

Frýdecký zámek

Frýdecký zámek on Frýdek-Místekin kaupungissa sijaitseva linna, joka perustettiin todennäköisesti 1500-luvun lopulla. Linna edustaa barokkityyliä ja toimii nykyään museona ja kulttuurikeskuksena.

Kostel Narození Panny Marie

Kostel Narození Panny Marie on Frýdek-Místekin kaupungin keskustassa sijaitseva kaunis ja historiallinen kirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1660 ja edustaa pääasiassa barokkityyliä.

Hrad Starý Frýdek

Hrad Starý Frýdek, eli Frýdek-Místekin vanha linna, on historiallinen linna, joka sijaitsee Ostravice-joen rannalla. Linna on peräisin 1200-luvulta ja nykyään siellä toimii museo ja järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia.

Vodní tvrz

Vodní tvrz, eli Vesileijona linna, on 1500-luvulla rakennettu historiallinen linna, joka sijaitsee Místekin kaupunginosassa. Linna on tärkeä osa paikallista historiaa ja toimii nykyään museona.

Kostel svatého Jana Křtitele

Kostel svatého Jana Křtitele, eli Pyhän Johannes Kastajan kirkko, on 1700-luvulla rakennettu barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Frýdek-Místekin kaupungin osassa Frýdek. Kirkossa järjestetään edelleen säännöllisiä jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Vysoká panoraama

Frýdek-Místekissä sijaitseva Vysoká panoraama tarjoaa upean näköalan kaupungin ylle. Paikka sijaitsee korkealla kallioisella alueella ja on suosittu retkikohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Vysoká panoraama on hyvin hoidettu ja sieltä avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavat.

2. Souběžná panoraama

Toinen Frýdek-Místekin tunnetuista näköalapaikoista on Souběžná panoraama. Tämä paikka tarjoaa upeat näkymät Ostravice- ja Ondřejnice-jokien laaksoille, kuten myös kaupungin ylle. Souběžná panoraama on suosittu valokuvauskohde, ja siellä voi myös ihailla auringonlaskuja tai vain nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

3. Zelená hora

Zelená hora on Frýdek-Místekin kaupunginosa, joka tarjoaa näköalapaikan kaupungin keskustan ylle. Täältä voi ihailla kaupungin elämää sekä nähdä laajemmin ympäröiviä alueita. Zelená hora on suosittu paikka kävelylenkeille ja ulkoiluun.

4. Hukvaldy-linna

Vaikka Hukvaldy-linna ei ole varsinaisesti näköalapaikka, sieltä avautuu upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle. Tämä historiallinen linna, joka sijaitsee lähellä Frýdek-Místekia, tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja samalla ihailla kauniita maisemia.

5. Radhošť-vuori

Frýdek-Místekin lähistöllä sijaitseva Radhošť-vuori on tunnettu niin laskettelukeskuksena kuin upeista näköaloistaan. Vuoren huipulta aukeaa näkymä laajalle alueelle, ja selkeänä päivänä voi nähdä jopa Olomoucin kaupunkiin asti. Radhošť-vuori houkuttelee niin luontoretkeilijöitä kuin maisemien ihailejiakin.Kohteen sijainti maa on Tšekki.

Jätä kommentti