Halvat lennot Milano

Nähtävyydet ja kohteet

1. Milanon tuomiokirkko (Duomo di Milano)

Milanon tuomiokirkko on yksi maailman suurimmista goottilaisista katedraaleista. Se sijaitsee Piazza del Duomolla ja on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1386, ja se valmistui vasta vuonna 1965. Kirkon upeat koristellut julkisivut ja valtava teräksinen katto tekevät siitä vaikuttavan näyn. Kirkkoon voi myös kiivetä ylös ja nauttia upeasta näköalasta Milanoon.

2. Santa Maria delle Grazie ja ”Viimeinen ehtoollinen” -maalaus

Santa Maria delle Grazie on dominikaaniluostari, joka sijaitsee Milanossa. Luostarissa sijaitsee Leonardo da Vincin maalaus ”Viimeinen ehtoollinen”, joka on yksi maailman kuuluisimmista maalauksista. Maalaus kuvaa Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeistä ehtoollista. Koska maalaus on hyvin arvokas ja herkkä, vierailijoiden määrä on rajoitettu. On suositeltavaa varata lippu etukäteen.

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II on Milanon vanhin ostoskeskus ja yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Galleria sijaitsee aivan Milanon tuomiokirkon vieressä ja se on rakennettu vuonna 1865. Gallerian lasikatto ja koristeelliset kaaret tekevät siitä upean näyn. Galleriassa on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, ja se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

4. Castello Sforzesco

Castello Sforzesco on Milanossa sijaitseva linna, joka on rakennettu 1300-luvulla. Linnaa on käytetty niin asuinpaikkana kuin sotilaallisena tukikohtanakin. Nykyään linna toimii museona, jossa on esillä Milanon historiallisia ja taiteellisia aarteita. Linna-alueella on myös puisto, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

5. San Siro -stadion

San Siro on Milanon kuuluisa jalkapallostadion, joka on Italian suurimpien stadionien joukossa. Stadion on kotikenttä sekä AC Milanille että Inter Milanille, kaksi kaupungin merkittävintä jalkapalloseuraa. Stadionin kapasiteetti on yli 75 000 katsojaa, ja se tarjoaa upean kokemuksen jalkapallo-otteluihin osallistuville. Stadionilla voi myös järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.

6. Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera on Milanon taidemuseo, joka sijaitsee Breran kaupunginosassa. Museossa on laaja kokoelma italialaista taidetta aina keskiajalta 1900-luvulle asti. Museo on kuuluisa erityisesti renessanssitaiteesta, ja sieltä löytyy teoksia esimerkiksi Rafaelilta, Caravaggiolta ja Tintoretolta. Pinacoteca di Brera on suosittu vierailukohde taiteen ystävien keskuudessa.

7. Navigli-kanavat ja alue

Navigli-kanavat ovat historiallinen kanavajärjestelmä Milanossa, joka oli aikoinaan tärkeä osa kaupungin vesiliikennettä. Nykyään kanavat ovat suosittu alue, jossa on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Alue on erityisen suosittu illanviettopaikka, ja siellä järjestetään usein tapahtumia ja kauppakatuja. Kanavat tarjoavat myös mahdollisuuden veneilyyn ja kävelyretkiin kauniissa ympäristössä.

Kulttuuri ja Historia

1. Taidegalleriat ja museot

Milanossa on useita maailmankuuluja taidegallerioita ja museoita, kuten Pinacoteca di Brera, joka näyttää taidetta 1400-luvulta nykypäivään, ja Museo del Novecento, joka esittelee italialaista modernismia. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Leonardo da Vincin ”Viimeinen ehtoollinen” -maalaus Santa Maria delle Grazie -luostarissa.

2. Milanon tuomiokirkko

Milanon tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä Duomo di Milano, on yksi maailman suurimmista goottilaisista katedraaleista. Se on tärkeä maamerkki Milanossa ja sen upeat koristeet ja veistokset kiehtovat vierailijoita. Tuomiokirkon kattoon pääsee myös kiipeämään ja sieltä on upeat näkymät kaupunkiin.

3. Teatteri ja ooppera

Milanossa on pitkät perinteet teatterissa ja oopperassa. Teatro alla Scala on yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista ja siellä järjestetään vuosittain merkittäviä oopperaesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita muita teattereita, joissa esitetään lukuisten eri esitystaiteiden näytöksiä.

4. Milanon linna

Milanon linna, joka tunnetaan myös nimellä Castello Sforzesco, on roomalaisen ajan linnoituksen jäännekset, joka on myöhemmin muokattu renessanssityyliseksi palatsiksi. Linna toimii nykyään museona ja sen historialliset huoneet esittelevät muun muassa taideaarteita ja historiallisia esineitä.

5. Milanon Triennaali

Milanon Triennaali on kansainvälinen taidetta ja muotoilua esittelevä tapahtuma, joka järjestetään kolmen vuoden välein. Tapahtuma tarjoaa näyttelyitä, konferensseja ja kilpailuja eri alojen taiteilijoille ja muotoilijoille. Milanon Triennaali on ollut merkittävä kulttuuritapahtuma jo yli 80 vuoden ajan.

Ruokailu ja Ravintolat

Kuuluisat italialaiset ruokalajit

Italiassa ja siten myös Milanossa on tarjolla monia kuuluisia italialaisia ruokalajeja, kuten pasta, pizza, risotto, tiramisu ja gelato.

Tyypillisiä milanolaisia ruokia

Milanossa voi maistella myös alueen omia erikoisuuksia, kuten ossobuco eli paistettua vasikanpotkaa, saffron risotto eli sahramiriisiä, cotoletta alla milanese eli leivitettyä vasikanpihviä sekä panettonea, joka on perinteinen joulunajan makea leivonnainen.

Perinteiset milanolaiset ravintolat

Milanossa on runsaasti perinteisiä milanolaisia ravintoloita, joissa voi nauttia aitoa paikallista ruokaa. Esimerkiksi Trattoria della Pesa, Rovello 18 ja Al Garghet ovat suosittuja ravintoloita, jotka tarjoavat autenttisia milanolaisia makuja.

Modernit ravintolat

Milanossa on myös useita moderneja ja trendikkäitä ravintoloita, jotka tarjoavat luovia ja innovatiivisia ruokakokemuksia. Esimerkiksi Maio, Langosteria Bistrot ja D’O ovat ravintoloita, joissa yhdistyvät uudet ruokatrendit ja laadukkaat raaka-aineet.

Ruokakaupat ja markkinat

Milanosta löytyy myös laaja valikoima ruokakauppoja ja markkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Esimerkiksi Eataly, Peck ja Mercato Metropolitano tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia ostosmahdollisuuksia ruoan ystäville.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot ja taidegalleriat

Milanossa on runsaasti museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat kävijöilleen upeita taidekokemuksia. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Breran taidemuseo, joka esittelee italialaista taidetta keskiajalta nykyaikaan, sekä Pinacoteca di Brera, jossa voi ihailla mm. Rafaelin ja Caravaggion maalauksia. Modernin taiteen ystäviä puolestaan houkuttelee Fondazione Prada, jossa nähdään nykytaiteen kokoelmaa upeassa ympäristössä.

Puistot ja viheralueet

Milano tarjoaa myös runsaasti puistoja ja viheralueita niille, jotka haluavat nauttia ulkoilusta ja rentoutua vehreässä ympäristössä. Yksi suosituimmista puistoista on Parco Sempione, joka sijaitsee Milanon keskustassa. Siellä voi rentoutua nurmikolla, kävellä puiston läpi tai ihailla upeaa Sforzescon linnaa. Toinen suosittu viheralue on Giardini Pubblici, jossa voi nauttia kauniista puutarhoista ja rauhallisesta tunnelmasta.

Ostokset

Milano on myös tunnettu ostosparatiisi, jossa on tarjolla laaja valikoima kauppoja ja putiikkeja. Yksi Milanon kuuluisimmista ostoskatujista on Corso Buenos Aires, joka on yksi Euroopan pisin ostoskatu. Siellä löytyy lukuisia vaate- ja kenkäkauppoja sekä muita liikkeitä. Toisena suosittuna ostosalueena pidetään Quadrilatero della Moda -alue, joka on täynnä luksusmerkkien myymälöitä.

Ravintolat ja kahvilat

Milano tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita eri makumieltymyksiin. Kaupungissa voi nauttia niin perinteisistä italialaisista herkuista kuin kansainvälisistä herkullisuuksista. Esimerkiksi Navigli-kanavien alue on suosittu ravintola- ja kahvilakohde, jossa voi nauttia aterian kauniissa kanavien ympäröimässä ympäristössä. Lisäksi Milanosta löytyy myös paljon perinteisiä ruokatoreja, joilta voi ostaa tuoreita paikallisia herkkuja.

Urheilu ja liikunta

Milanossa on mahdollisuus harrastaa erilaisia urheilulajeja ja nauttia liikunnasta. Kaupungissa on esimerkiksi useita kuntokeskuksia ja uimahalleja, jotka tarjoavat monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Lisäksi Milanossa voi harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, sillä kaupungissa toimii useita jalkapalloseuroja ja San Siro -stadionilla voi käydä katsomassa jalkapallo-otteluita.

Suositut hotellit Milanossa

1. Hotel Principe di Savoia

Hotel Principe di Savoia sijaitsee keskeisellä paikalla Milanon keskustassa. Se tarjoaa ylellistä majoitusta ja erinomaisia palveluita. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola, sisäuima-allas, kuntokeskus ja spa-tilat. Hotellin sijainti tekee siitä erityisen suositun matkailijoiden keskuudessa.

2. Hotel Boscolo Milano Autograph Collection

Hotel Boscolo Milano Autograph Collection on moderni ja tyylikäs hotelli Milanon sydämessä. Se tarjoaa tyylikkäitä huoneita, ravintoloita, baareja, spa-tiloja ja kuntosalin. Hotelli on erityisesti suosittu tyylistään ja erinomaisesta palvelustaan.

3. Armani Hotel Milano

Armani Hotel Milano sijaitsee Milanon ydinkeskustassa ja tarjoaa ylellistä majoitusta. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, spa-tilat ja kuntokeskus. Armani Hotel Milano on suosittu erityisesti ylellisestä designistaan ja ainutlaatuisesta kokemuksestaan.

4. Four Seasons Hotel Milano

Four Seasons Hotel Milano sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Milanon keskustassa. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, ravintoloita, spa-tiloja ja kuntosalin. Hotellin suosio perustuu sen korkeatasoiseen palveluun ja viihtyisään ympäristöön.

5. Mandarin Oriental, Milan

Mandarin Oriental, Milan sijaitsee aivan Milanon sydämessä ja tarjoaa luksushenkistä majoitusta. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, useita ravintoloita, spa-tilat ja kuntokeskus. Mandarin Oriental, Milan on suosittu erityisesti tyylistään ja palvelustaan.

6. Bulgari Hotel Milan

Bulgari Hotel Milan sijaitsee Milanon ydinkeskustassa ja tarjoaa ylellistä majoitusta. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari, spa-tilat ja kuntokeskus. Bulgari Hotel Milan on suosittu erityisesti sen elegantista designista ja erinomaisesta palvelusta.

7. Hotel Magna Pars – Small Luxury Hotels of the World

Hotel Magna Pars – Small Luxury Hotels of the World sijaitsee Milanon trendikkäässä Tortonan kaupunginosassa. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola, baari ja spa-tilat. Hotelli on suosittu erityisesti sen modernista ilmapiiristä ja hyvästä sijainnistaan.

8. Hotel Principe Di Savoia – Dorchester Collection

Hotel Principe Di Savoia – Dorchester Collection sijaitsee Milanon keskustassa ja tarjoaa ylellistä majoitusta. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari, spa-tilat ja kuntokeskus. Hotelli on suosittu erityisesti sen elegantista ilmapiiristä ja huippuluokan palvelusta.

9. Grand Hotel et de Milan – The Leading Hotels of the World

Grand Hotel et de Milan – The Leading Hotels of the World sijaitsee sydämessä Milanon keskustassa. Hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta, tyylikkäitä huoneita, ravintoloita, baareja ja spa-tiloja. Hotelli on suosittu erityisesti historiansa ja klassisen ilmapiirinsä vuoksi.

10. Château Monfort – Relais & Châteaux

Château Monfort – Relais & Châteaux on boutique-hotelli, joka sijaitsee lähellä Milanon keskustaa. Hotellissa on eleganteja huoneita, ravintoloita, baareja, spa-tiloja ja kuntosalin. Hotellin suosio perustuu sen juhlalliseen ilmapiiriin ja ainutlaatuiseen sisustukseen.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Milano on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi aina olla varovaisia varkauksien ja taskuvarkauksien suhteen.
– On suositeltavaa pitää arvotavarat piilossa ja varoa erityisesti vilkkaissa turistikohteissa ja joukkoliikenteessä.
– Lisäksi matkailijoiden tulisi olla erityisen tarkkaavaisia matkatavaroidensa kanssa lentokentällä ja julkisessa liikenteessä.
– Yleiset turvallisuusohjeet, kuten pysyminen valvotuilla alueilla ja välttää yksin liikkumista pimeällä, ovat suositeltavia.
– Matkailijoille suositellaan käyttämään virallisia taksipalveluita ja varomaan huijauksia.
– Euroopan yleinen hätänumero 112 pätee myös Milanossa.

Terveys

– Milanossa on hyvät terveydenhuoltopalvelut ja useita sairaaloita, sekä julkisen että yksityisen sektorin.
– Suositeltavaa on tarkistaa matkavakuutuksen kattavuus ennen matkaa ja varmistaa, että se kattaa myös tarvittaessa sairaalahoitoa ja lääkkeitä.
– Matkailijoita suositellaan ottamaan mukaan lääkkeet ja reseptit, mikäli sellaisia tarvitsee.
– On tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta, esimerkiksi pesemällä kädet säännöllisesti ja käyttämällä käsidesiä.
– Juomaveden laatu on yleensä hyvä Milanossa, mutta matkailijoille suositellaan kuitenkin juomaan pullovettä.
– EU-kansalaisilla tulee olla Eurooppalainen sairaanhoitokortti mukana, jotta heillä on oikeus kiireelliseen terveydenhoitoon.
– Suositellaan myös pysymään ajan tasalla matkustustiedotteista ja tarkistamaan mahdolliset rokotusvaatimukset.

Rannat ja Vesistöt

Naviglio Grande

Naviglio Grande on historiallinen kanava, joka kulkee Milanon kaupungin halki. Se oli alun perin osa Milanon keskiaikaista kastelujärjestelmää, mutta nykyään siitä on tullut suosittu nähtävyys ja virkistysalue. Kanavan varrella on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja sen varrella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Adda-joki

Adda-joki on suuri joki, joka virtaa Milanon lähellä. Se tarjoaa mahdollisuuksia harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa, soutua ja kalastusta. Jokivarren alueella on myös monia kävelyreittejä ja piknikpaikkoja, jotka houkuttelevat ulkoilijoita ja luonnon ystäviä.

Lago di Como

Como-järvi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Milanosta ja se on yksi Italian kauneimmista järvistä. Järvi ympäristöineen tarjoaa upeita maisemia, hienoja rantoja ja mahdollisuuksia vesiurheilulle. Como-järven ympärillä on myös useita viehättäviä pikkukyliä ja kaupunkeja, kuten Como, Bellagio ja Varenna, jotka ovat suosittuja vierailukohteita.

Lago Maggiore

Maggiore-järvi on toinen merkittävä järvi Milanon lähellä. Se ulottuu osin myös Sveitsin puolelle. Järven rannoilla voi nauttia kauniista luonnosta, veden aktiviteeteista ja rantaelämästä. Isolapin niemimaalla sijaitseva Stresa on yksi suosituimmista kohteista, jossa voi vierailla upeilla puutarhoilla ja historiallisilla palatseilla.

Ticino-joki

Ticino-joki on Milanon tärkeimpiä vesistöjä ja se tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille virkistäytymis- ja ulkoilumahdollisuuksia. Joki virtaa Milanon läpi ja sen varrella on kauniita kävelyreittejä, viheralueita ja puistoja. Ticinon varrella voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja ja veneilyä.

Darsena

Darsena oli aikoinaan tärkeä satama-alue Milanossa, mutta nykyään siitä on tullut suosittu virkistysalue kaupungin keskustassa. Darsenassa, joka tarkoittaa ”telakkaa” italiaksi, voi rentoutua merenranta-tyyppisessä ympäristössä, nauttia näkymistä ja kävellä pitkin rantakatua. Alueella järjestetään myös tapahtumia ja markkinoita.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Milanossa on monia baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa. Suosittuja alueita baareille ja klubeille ovat Navigli-kanavien alue sekä Brera-alue. Naviglin alueella on erilaisia baareja ja klubeja, ja viikonloppuiltaisin alueella on vilkasta ja elävää. Brera-alue on taiteellinen ja trendikäs, ja sieltä löytyy myös monia baareja ja klubeja. Iso-Britannian Bauhaus ja Rocket Club ovat suosittuja klubeja Milanossa.

Teatterit ja esitykset

Milano on tunnettu myös teatteri- ja esittävän taiteen näyttämöistään. La Scala -teatteri on yksi maailman arvostetuimmista oopperataloista, jossa voi nauttia upeista oopperaesityksistä. Lisäksi Milanossa on useita muita teattereita, kuten Piccolo Teatro di Milano ja Teatro degli Arcimboldi, jotka tarjoavat monipuolista esitysohjelmaa teatterin ystäville.

Elokuvateatterit

Milanossa on runsaasti elokuvateattereita, joista voi käydä katsomassa uusia elokuvia. Monet elokuvateatterit tarjoavat myös ulkomaisia elokuvia alkuperäiskielellä. Esimerkiksi Anteo Palazzo del Cinema on suosittu elokuvateatteri, jossa näytetään sekä mainstream-elokuvia että art house -elokuvia.

Konsertit ja musiikki

Milanossa järjestetään lukuisia konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genret edustavista taiteilijoista. Yksi suosituimmista konserttipaikoista on Mediolanum Forum, jossa esiintyvät sekä kansainväliset eturivin artistit että paikalliset kyvyt. Lisäksi Milanossa on useita muita konserttipaikkoja, kuten Alcatraz ja Auditorium di Milano, joissa voi nauttia musiikista erilaisissa puitteissa.

Kasino

Milano ei ole tunnettu kasinokaupunkina, mutta lähellä Milanota sijaitsee Lake Comon alueella sijaitseva Casino di Campione, joka on yksi Euroopan suurimmista kasinoista. Casino di Campionessa voi pelata erilaisia uhkapelejä ja nauttia viihteestä kasinon ravintolassa ja klubeilla.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Parco Sempione

Parco Sempione on suuri puisto Milanon keskustassa. Se tarjoaa vihreän keitaan kaupungin vilinän keskellä ja on suosittu virkistysalue paikallisten asukkaiden sekä turistien keskuudessa. Puistossa on suuri lampi, suihkulähde, kävelyreittejä ja erilaisia ​​urheilumahdollisuuksia. Alueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Sforzescon linna ja Triennalen rakennus.

2. Parco Nord Milano

Parco Nord Milano on suuri luonnonpuisto Milanon pohjoisosassa. Se on täydellinen paikka ulkoiluun, piknikkeihin, pyöräilyyn ja kävelyyn. Alueella on lukuisia pysäköintialueita, kävelyreittejä ja pyöräteitä. Puiston sisällä on myös metsää, jossa voi tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön.

3. Lambro-joki

Lambro-joki on tärkeä luonnollinen elementti Milanon ympäristössä. Joki kulkee Milanon läpi tarjoten kauniita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutua rannalla. Joessa on myös mahdollisuus kalastukseen ja veneilyyn.

4. Monte Stella

Monte Stella on keinotekoinen kukkula San Siron kaupunginosassa Milanossa. Se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulalla on myös kävelyreittejä ja puistoalueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja virkistäytyä.

5. Parco delle Cave

Parco delle Cave on entinen kivilouhosalue, joka on muutettu virkistysalueeksi. Puisto tarjoaa kävely- ja pyöräilyreittejä sekä järvialueita, joissa voi kalastaa. Alueella on myös luontopolkujen verkosto, josta voi tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön.

6. Adda-joki

Adda-joki kulkee Milanon lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja ulkoiluun. Joella voi harrastaa esimerkiksi melontaa ja veneilyä. Joen varrella on myös kauniita maisemia ja historiallisia rakennuksia, kuten Leonardo da Vincin Villa Melzion ja Brivio-linna.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Duomo di Milano

Katedraali, virallisesti nimeltään Duomo di Milano, on Milanon tärkein uskonnollinen ja historiallinen kohde. Se on yksi maailman suurimmista goottilaisista katedraaleista ja symboloi Milanon kaupunkia. Katedraali valmistui vasta vuonna 1965, yli 500 vuotta sen rakentamisen aloittamisen jälkeen.

Duomon sisällä vieraat voivat ihailla upeita lasimaalauksia, marmoriveistoksia ja alttaritauluja. Katedraalin pääsaliin voi myös nousta ylös pitkiä portaita pitkin, josta avautuu upea näkymä kaupungin yli. Kattoterassilta voi lisäksi nähdä suoraan yli viiden metrin korkeudella sijaitsevia patsaita ja koristeita.

Santa Maria delle Grazie ja Leonardo da Vincin ”Viimeinen ehtoollinen”

Santa Maria delle Grazie on dominikaaniluostari, joka tunnetaan erityisesti Leonardo da Vincin maalauksesta ”Viimeinen ehtoollinen”. Maalaus on kuvattu muurille kirkon refektoriossa ja se on yksi maailman tunnetuimmista taiteen teoksista.

Monien mielestä ”Viimeinen ehtoollinen” on todellinen mestariteos, joka kuvaa Jeesuksen ja apostolien hetkeä viimeisen ehtoollisen aikana. Maalauksen tarkkaa ja vaikuttavaa yksityiskohtien kuvausta arvostetaan laajalti, ja sen hienovarainen käyttö valaistuksessa luo dramaattisen ja koskettavan tunnelman.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco on Milanon keskiaikainen linna, joka kätkee sisäänsä sekä uskonnollista että historiallista merkittävyyttä. Alun perin se toimi Sforzan suvun valtakunnallisena hallintokeskuksena, ja myöhemmin se muuntui myös kuninkaalliseksi residenssiksi.

Linnaan sisälle kuljettaessa kävijät voivat ihailla sen vaikuttavaa arkkitehtuuria ja antiikkisia taidekokoelmia. Linnaan sisältyy myös useita museoita, joihin lukeutuu muun muassa antiikin taidetta, historiallisia artefakteja ja taidekokoelmia.

San Maurizio al Monastero Maggiore

San Maurizio al Monastero Maggiore on luostari ja kirkko Milanossa. Se tunnetaan erityisesti sen upeista freskoista, jotka koristavat sen sisätiloja. Näitä kuvamaisia maalauksia pidetään yhtenä parhaista esimerkeistä lombardialaisesta renessanssitaiteesta.

Luostari yhdistää goottilaisen ja renessanssityylin arkkitehtuurin ja tarjoaa vierailijoilleen ikkunoista näkymän freskoilla koristeltuihin sivusalien tiloihin. Ne kuvastavat uskonnollisia aiheita ja muinaisia tarinoita, ja ovat upea näky vierailijoilleen.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Duomo di Milano

Duomo di Milano on Milano-katedraali, joka on yksi maailman suurimmista goottilaisista kirkoista. Sieltä avautuu upea näköala koko kaupungin ylle. Katedraalin kattotasanteelle pääsee hissillä tai portaita pitkin, ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia.

2. Torre Branca

Torre Branca on 108 metriä korkea näköalatorni, joka sijaitsee Parco Sempionen alueella. Sieltä voi nähdä kauas yli kaupungin ja esimerkiksi Italian Alpeille asti. Torre Brancalle voi nousta hissillä, ja huipulta löytyy myös kahvila.

3. Castello Sforzesco

Milanon linna, Castello Sforzesco, tarjoaa näköalan kaupungin keskustaan. Linna sijaitsee Sempione-puiston vieressä, ja sen huipulta voi ihailla esimerkiksi Duomoa ja Modernin taiteen museota.

4. Porta Nuova

Porta Nuova on nykyaikainen kaupunginosa ja sen kahdesta korkeasta pilvenpiirtäjästä tarjoavat panoraamanäkymän yli Milanon. Pääsee asettumaan myös niiden katolle.

5. Terrazza Aperol

Terrazza Aperol on aperitiivibaari, joka sijaitsee Piazza del Duomon vieressä. Baarista avautuu upea näköala kaupungin sydämeen, ja siellä voi nauttia samalla aperitiivista tai drinkistä.

6. Navigli-kanavat

Navigli-kanavat ovat suosittu alue Milanossa, ja kanavien varsilla on useita ravintoloita ja baareja. Kanavilta voi ihastella kaupungin maisemia ja nähdä samalla kanavien varrella olevia kauniita rakennuksia ja siltoja.

7. Giardini Pubblici Indro Montanelli

Giardini Pubblici Indro Montanelli on suuri puisto Milanon keskustassa. Puistosta löytyy korkeampia maastoja, joilta voi ihailla kaupungin maisemia ja viettää aikaa luonnon läheisyydessä.

8. Brera-kortteli

Brera-kortteli on viehättävä alue, joka tunnetaan taiteesta ja kauniista rakennuksistaan. Korttelin lukuisilta ravintoloilta ja kahviloilta voi ihailla kaupunkinäkymiä ja samalla nauttia alueen tunnelmasta.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti