Halvat lennot Gijón

Gijónin nähtävyydet ja kohteet

Gijónin vanhakaupunki (Cimavilla)

Gijónin vanhakaupunki, jota kutsutaan myös nimellä Cimavilla, on historiallinen alue kaupungin keskustassa. Alueella on kapeita katuja, värikkäitä taloja ja lukuisia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Cimavilla on suosittu paikka kävelylle ja ostosten tekemiselle.

San Lorenzo Beach

San Lorenzo Beach on yksi Gijónin suosituimmista ja tunnetuimmista rannoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sen hiekkaranta ulottuu noin 1,5 kilometrin pituisena. Ranta tarjoaa upeita näkymiä Atlantin valtamerelle ja on suosittu paikka auringonottoon, uintiin ja retkeilyyn.

Gijónin akvaario

Gijónin akvaario, joka tunnetaan nimellä Acuario de Gijón, on yksi Euroopan suurimmista meriakvaarioista. Akvaariossa voi tutustua erilaisiin mereneläviin ja ekosysteemeihin. Esillä on yli 20 näyttelyaluetta, joissa voi nähdä esimerkiksi trooppisia kaloja, haita ja merihevosia.

Jovellanos-teatteri

Jovellanos-teatteri on Gijónin keskustassa sijaitseva historiallinen teatteri. Se on nimetty kuuluisan espanjalaisen kirjailijan Gaspar Melchor de Jovellanosin mukaan. Teatteri on arvostettu kulttuuripaikka, jossa järjestetään erilaisia esityksiä, kuten teatteria, oopperaa ja musiikkikonsertteja.

Botani

Kulttuuri ja Historia

Gijónin historia

Gijón on kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Espanjassa Asturian maakunnassa. Kaupungin historia ulottuu antiikin aikaan, ja se on ollut asuttuna jo roomalaisten ajoista asti. Gijónin alkuperäinen nimi oli Gigia tai Gigiena, ja roomalaiset perustivat siellä merkittävän satamakaupungin. Kaupungin asema satamakaupunkina jatkui keskiajalla, ja siitä tuli tärkeä kauppapaikka Biskajanlahdella.

Gijónin historialliset nähtävyydet

Gijónissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, jotka todistavat kaupungin pitkästä historiasta. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on Revillagigedon palatsi, joka on barokkityylinen rakennus 1600-luvulta. Palatsi sijaitsee Gijónin vanhassakaupungissa ja on avoinna yleisölle.

Toinen merkittävä historiallinen nähtävyys on San Juan Bautistan kirkko, joka on peräisin 1300-luvulta. Kirkko on rakennettu goottilaisessa tyylissä ja siellä voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja antiikin taidetta.

Gijónin kulttuuri

Gijónin kulttuuri on rikas ja monipuolinen. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Kaupungin teatteri, nimeltään Teatro Jovellanos, on yksi merkittävistä kulttuuripaikoista, jossa esitetään laaja valikoima esityksiä eri tyylilajeista.

Gijónin kulttuuritarjontaan kuuluu myös useita festivaaleja. Yksi tunnetuimmista festivaaleista on Semana Negra, joka on rikoskirjallisuuteen keskittyvä tapahtuma. Lisäksi kaupungissa järjestetään asturialaista kulttuuria juhlistava Fiesta de les Piragües, jossa voi nähdä perinteisiä kanoottikilpailuja ja muita perinneaktiviteetteja.

Kaupungin museot, kuten Museo del Ferrocarril de Asturias ja Museo del Pueblo de Asturias, tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Gijónissa on laaja valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureista. Kaupungista löytyy perinteisiä espanjalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia asturialaisia ruokia, kuten fabadaa (paistettuja papuja), mereneläviä ja cideriä. Lisäksi kaupungissa on monia kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Erityisesti sataman alueella sijaitsevat ravintolat tarjoavat usein tuoretta kalaa ja mereneläviä.

Bars ja Kuppilat

Gijónissa on myös vilkas baarikulttuuri. Kaupungin kaduilla ja aukioilla on lukuisia baareja ja kuppiloita, joissa voi nauttia paikallisesta sidrasta (omenasiideri) ja tapaksista. Suosituimpia tapaksia ovat muun muassa tortilla de patatas (perunamunakas), jamón serrano (ilmakuivattu kinkku) ja pintxos (pieniä leipiä tai leivällä tarjoiltavia herkkuja). Baarit ja kuppilat tarjoavat usein myös muita juomia, kuten viiniä, olutta ja cocktailkeja.

Kahvilat ja leipomot

Gijónissa on paljon kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja juomista. Tyypillisiä leivonnaisia ovat asturialaiset omenapiirakat (tarta de manzana), mantelikakut (galletas de almendra) ja makeat croissantit (croissants). Kahviloista saa myös erilaisia kahvijuomia, kuten espressoja, cappuccinoja ja cafe con lecheä (kahvia maidolla).

Elintarvikemarkkinat

Gijónissa on useita elintarvikemarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Tunnetuin markkina-alue on Mercado del Sur, jossa on erikoismyymälöitä, kuten liha- ja kalakauppoja, leipomoita, elintarviketiskejä ja vihanneskauppoja. Tällä alueella voi myös maistella ja ostaa paikallisia herkkuja.

Ruokafestivaalit

Gijónissa järjestetään vuosittain useita ruokafestivaaleja, joissa voi kokea paikallista ruokakulttuuria ja maistella erilaisia ruokia ja juomia. Yksi suosituimmista festivaaleista on Semana Grande, joka järjestetään elokuussa ja tarjoaa useita ruokatapahtumia, kuten tiettyjen ruokien maistelua ja kilpailuja. Muut festivaalit keskittyvät esimerkiksi tiettyyn ruoka-aineeseen, kuten kalaan tai juustoon, ja tarjoavat erilaisia maistelumahdollisuuksia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannat

Gijónissa on useita upeita rantoja, kuten San Lorenzon ranta, joka on kaupungin suosituin ja vilkkain ranta. Toinen suosittu ranta on Playa de Poniente, joka on hieman rauhallisempi ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Lisäksi kaupungista löytyy useita pienempiä rantoja, kuten Playa de Estaño ja Playa de Arbeyal.

Satama-alueet

Gijónissa on kaksi suurta satama-aluetta, Puerto Deportivo ja Puerto Industrial. Puerto Deportivo on venesatama, jossa on monia veneitä ja purjehdusmahdollisuuksia. Puerto Industrial puolestaan on suuri kaupallinen satama, jossa voi ihailla suuria rahtialuksia.

Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja rentoutua. Parque de Isabel la Católica on suuri puisto, jossa on leikkikenttiä, kävelyreittejä ja kauniita kukkaistutuksia. Jardines de Begonia on kaunis puutarha-alue, jossa on paljon erilaisia kasveja ja kukkia.

Kulttuuri- ja taidekeskukset

Gijónissa on useita kulttuuri- ja taidekeskuksia, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Gijónin kaupunginmuseo (Museo de la Ciudad) esittelee kaupungin historiaa ja näyttelyitä paikallisista taiteilijoista. Laboral Ciudad de la Cultura on suuri kulttuurikeskus, jossa on teattereita, näyttelytiloja ja konserttisali.

Urheilumahdollisuudet

Gijón tarjoaa erilaisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on useita kuntosalit ja uimahallit, joissa voi harrastaa eri lajeja. Lisäksi kaupungissa on useita urheilukenttiä ja -halleja, joissa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa ja tennisä.

Kauppakeskukset ja ostosalueet

Gijónissa on useita kauppakeskuksia ja vilkkaita ostosalueita. Los Fresnos on suosittu kauppakeskus, jossa on monipuolinen valikoima eri liikkeitä ja ravintoloita. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös useita ostoskatuja, kuten Calle de Corrida, jossa on paljon vaate- ja kenkäliikkeitä.

Suositut hotellit Gijónissa

1. Parador de Gijón

Parador de Gijón on korkeatasoinen hotelli, joka sijaitsee rauhallisella alueella Gijónin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja, ja hotellissa on myös ravintola, baari, uima-allas ja ulkoterassi.

2. Hotel Abba Playa Gijón

Hotel Abba Playa Gijón on moderni hotelli, joka sijaitsee meren rannalla lähellä Gijónin keskustaa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä, ja hotellissa on myös kokoustiloja, ravintola, baari ja kuntokeskus.

3. Hotel NH Gijón

Hotel NH Gijón sijaitsee kätevästi Gijónin keskustassa lähellä rantaa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja, ja hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel Silken Ciudad Gijón

Hotel Silken Ciudad Gijón on moderni hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Gijónin keskustassa. Hotellin huoneet ovat valoisia ja nykyaikaisesti kalustettuja, ja hotellissa on myös ravintola, baari, kokoustiloja ja kuntokeskus.

5. Hotel Príncipe de Asturias

Hotel Príncipe de Asturias on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä Gijónin satama-aluetta. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus

Poliisi

Gijónissa on poliisivoimia, jotka vastaavat kaupungin turvallisuudesta ja järjestyksestä.

Palokunta

Kaupungissa on palokunta, joka vastaa tulipalojen sammuttamisesta ja muiden pelastustehtävien suorittamisesta.

Päivystysnumero

Gijónilla on oma hätänumero, johon voi soittaa tarvittaessa apua tai ilmoittaa hätätilanteesta.

Turvallisuusohjeet

Kaupunki tarjoaa turvallisuusohjeita asukkaille ja vierailijoille, jotta he voivat pitää huolta omasta turvallisuudestaan.

Julkisen liikenteen turvallisuus

Kaupungin julkisen liikenteen järjestelmässä on turvatoimia matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi.

Terveys

Sairaalat

Gijónissa on useita sairaaloita, jotka tarjoavat terveyspalveluita asukkaille ja vierailijoille. Näihin kuuluu yleissairaaloita sekä erikoissairaaloita.

Terveydenhuoltopalvelut

Kaupungissa on terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita.

Apteekit

Gijónissa on useita apteekkeja, joista voi saada resepti- ja itsehoitolääkkeitä.

Päivystyspoliklinikka

Kaupungissa on päivystyspoliklinikka, jossa hoidetaan akuutteja terveysongelmia iltaisin ja viikonloppuisin.

Terveydentilan ylläpito

Kaupunki tarjoaa tietoa terveellisestä elämäntavasta ja terveyden ylläpidosta asukkaille ja vierailijoille.

Rannat ja vesistöt

San Lorenzo Beach

San Lorenzo Beach on Gijónin päärantakohde ja yksi Pohjois-Espanjan suosituimmista rannoista. Ranta on noin 1,5 kilometriä pitkä hiekkaranta, jossa on puhdas ja kirkas vesi. Rannalla on myös monia palveluita, kuten rantabaareja, ravintoloita, suihkut ja pukuhuoneet.

Poniente Beach

Poniente Beach on toinen suosittu ranta Gijónissa. Se sijaitsee San Lorenzo Beachin länsipuolella ja on noin 1,2 kilometriä pitkä hiekkaranta. Rannalla on myös paljon palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja pukuhuoneita.

Arbeyal Beach

Arbeyal Beach on rauhallisempi vaihtoehto Gijónin rannoista. Se sijaitsee kaupungin pohjoisosassa ja on noin 700 metriä pitkä hiekkaranta. Rannalla on vähemmän palveluita verrattuna muihin rantoihin, mutta se tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja auringonottoon.

Leirosa Beach

Leirosa Beach on pienempi ranta Gijónin eteläosassa. Se on noin 200 metriä pitkä ja hiekkaa peittää levä. Ranta sijaitsee luonnonsuojelualueella ja tarjoaa upean maiseman sekä hyvät mahdollisuudet patikointiin ja kävelyretkiin.

Esva-joki

Esva-joki on yksi kaupungin läpi virtaavista joista. Se tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan ja kalastukseen. Joen varrella on myös useita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon.

Puistomeret

Gijónissa on useita puistomereksi kutsuttuja vesistöalueita, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Näihin kuuluvat muun muassa Isabel la Católica -puistomeri, Támara-puistomeri ja El Rinconín -puistomeri. Puistomerillä voi nauttia kauniista maisemista, kävellä rantaa pitkin tai rentoutua piknikin merkeissä.

Yöelämä ja viihde Gijónissa:

1. Baarit ja klubit:

Gijón tarjoaa useita baareja ja klubeja eri musiikkityylejä ja tunnelmia varten. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Sala Acapulco, jossa voi nauttia elävän musiikin esityksistä eri genreistä, sekä Memphis Gijón, joka on suosittu disco-klubi.

2. Teatterit ja elokuvateatterit:

Gijónissa on muutama teatteri, kuten Teatro Jovellanos ja Teatro de la Laboral, jotka tarjoavat monipuolista teatteriohjelmaa. Kaupungista löytyy myös useita elokuvateattereita, kuten Cines Yelmo Ocimax Gijón, jossa voi katsoa uusimpia elokuvia.

3. Konsertit ja musiikkitapahtumat:

Gijónissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia eri paikoissa kaupungissa. Esimerkiksi El Molinón -stadionilla järjestetään suuria konsertteja ja musiikkifestivaaleja, kuten Metrópoli Gijón.

4. Tanssi ja yökerhot:

Gijónista löytyy myös tanssiklubeja ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista koko yön. Esimerkkejä suosituista paikoista ovat Joy Eslava Gijón ja Maxime Club Gijón.

5. Kulttuuritapahtumat:

Gijónissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja näyttelyitä, jotka tarjoavat upeita kulttuurielämyksiä. Esimerkiksi Semana Negra -festivaali on kansainvälinen kirjallisuus- ja kulttuuritapahtuma, joka houkuttelee vuosittain kävijöitä ympäri maailman.

6. Karaoke ja pubit:

Gijónista löytyy myös karaoke-baareja ja pubeja, joissa voi viettää aikaa kavereiden kanssa ja laulaa suosikkikappaleita. Esimerkkejä suositelluista paikoista ovat El Casino de Gijón ja El Clandestino Pub.

7. Kulttuurikeskukset:

Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, kuten Centro de Cultura Antiguo Instituto, jossa järjestetään taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, konsertteja ja luentoja. Centro de Cultura Antiguo Instituto on myös suosittu kohtaamispaikka paikallisille.

8. Ravintolat ja baarit:

Gijón tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomista. Kaupungissa on sekä perinteisiä asturialaisia ravintoloita että kansainvälisiä ruokapaikkoja. Examples include Restaurante Sidrería El Asador, known for its traditional Asturian cuisine, and La Salgar, a Michelin-starred restaurant known for its innovative dishes.

Luontokohteet ja retkeily

1. Jardines de la Reina

Jardines de la Reina on kaunis puutarha, joka sijaitsee Gijónin keskustassa. Puutarhassa voi nauttia vehreästä ympäristöstä ja kauniista kukista. Alueella on myös leikkipaikka lapsille ja penkkejä rentoutumiseen.

2. Parque de Isabel la Católica

Parque de Isabel la Católica on suuri puisto Gijónin keskustassa. Puistossa on vihreitä nurmikenttiä, kävelyreittejä ja istutuksia. Siellä on myös leikkipaikka lapsille, jossa on keinut, liukumäki ja kiipeilytelineitä.

3. Reserva Natural Parque del Rinconín

Reserva Natural Parque del Rinconín on luonnonsuojelualue Gijónin rannikolla. Alueella on kaunista luontoa, kuten hiekkarantoja, kallioisia rantoja ja metsäisiä alueita. Se on suosittu paikka retkeilyyn, patikointiin ja lintujen bongailuun.

4. Paseo del Muro

Paseo del Muro on rantakatu Gijónin kaupungissa. Se tarjoaa upeat näkymät Välimerelle ja on suosittu kävelykohde. Rantakadulla on myös ravintoloita, baareja ja kauppoja, joissa voit pysähtyä virkistäytymään kävelyn lomassa.

5. Parque Arqueológico-Natural de la Campa Torres

Parque Arqueológico-Natural de la Campa Torres on arkeologinen ja luonnonpuisto Gijónin lähellä. Alueella on muinaisia roomalaisia raunioita ja kaunista luontoa. Puistossa voit tutustua alueen historiaan ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

6. Los Pericones Park

Los Pericones Park on suuri puisto Gijónin kaupungissa. Puistossa on vehreitä nurmikenttiä, puita ja kukkia. Alueella on myös kävelyreittejä, leikkipaikka lapsille, pyörätie ja lenkkeilypolkuja.

7. La Ñora Beach

La Ñora Beach on kaunis hiekkaranta lähellä Gijónin keskustaa. Ranta on suosittu paikka auringonottoon ja uintiin. Siellä on myös rantalentopallokenttä ja rannalle pääsee helposti kävellen tai pyörällä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Santa María de León – kirkko ja luostari

– Santa María de León on romanialaiskatolinen kirkko ja luostari Gijónin kaupungissa.
– Se on peräisin 1300-luvulta ja edustaa asturiaanista gotiikkaa.
– Kirkon arkkitehtuuri ja koristelu ovat vaikuttavia, ja se on suosittu vierailukohde.

Elogio del Horizonte – veistos

– Elogio del Horizonte on veistos Gijónin kaupungissa, joka sijaitsee Santa Catalinan kukkulalla.
– Veistos on valmistettu valkoisesta betonista ja on noin 10 metriä korkea.
– Se on suunniteltu ja luotu taiteilija Eduardo Chillida ja symboloi kaupungin ja meren välistä suhdetta.

Termas Romanas de Campo Valdés – roomalaiset kylpylät

– Termas Romanas de Campo Valdés ovat roomalaiset kylpylät, jotka sijaitsevat Gijónin kaupungissa.
– Kylpylät ovat peräisin 1. vuosisadalta ja ovat hyvin säilyneitä.
– Vierailijat voivat tutustua roomalaiseen arkkitehtuuriin ja kylpylöiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.

Castillo de San Lorenzo – linna

– Castillo de San Lorenzo on linna Gijónin kaupungissa, joka sijaitsee Santa Catalinan kukkulalla.
– Linna on peräisin 1700-luvulta ja se oli alun perin suunniteltu puolustuslinnakkeeksi.
– Nykyään linna toimii kulttuurikeskuksena ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Gijón – Kaupungin Panorama- ja Näköalapaikat:

1. Cimavilla

Cimavilla on Gijónin vanha kaupunginosa, joka sijaitsee Gijóninlahden rannalla. Alueelta avautuu upeat näkymät merelle ja kaupungin horisonttiin. Cimavillan sokkeloisissa kujilla voi kuljeskella ja ihastella historiallisia rakennuksia, kuten vanhaa kalasatamaa ja San Pedro -lujaa linnoitusta.

2. El Rinconin ranta

El Rinconin ranta on suosittu näköalapaikka Gijónissa. Rannalta voi katsella auringonlaskua Atlantin valtameren yllä ja ihailla kaunista rantaviivaa. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemista samalla, kun nautiskelee ruokaa tai juomaa.

3. Cerro de Santa Catalinan kukkula

Cerro de Santa Catalinan kukkula sijaitsee Gijónin keskustassa. Kukkulan laelta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli. Alueelta löytyy myös suuri veistos nimeltä ”Eulogy to the Horizon” sekä idyllinen puisto, jossa voi rentoutua maisemien äärellä.

4. Laboralin näköalatasanne

Laboralin näköalatasanne sijaitsee Laboral Ciudad de la Cultura -kompleksissa Gijónissa. Näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin ja rannikon kauniita maisemia. Laboral on entinen tehdasalue, joka on nykyään kulttuurikeskus ja arkkitehtoninen nähtävyys itsessään.

5. Revillagigedon puisto

Revillagigedon puisto on vehreä puistoalue Gijónin keskustassa. Puistosta avautuu näkymä kaupungin yli ja sieltä voi bongata esimerkiksi kaupungintalon ja sataman. Puistossa viihtyy niin paikalliset asukkaat kuin matkailijatkin, ja se tarjoaa hyvän paikan rentoutu- miseen ja maisemien ihailuun.

6. Mirador del Fitu

Mirador del Fitu on näköalapaikka, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Gijónista. Paikalle pääsee ajamalla käärmeenmutkaisia teitä ylöspäin, ja ylhäältä aukeaa upea näkymä Asturian vuoristoon ja lähialueiden maisemiin. Mirador del Fitu on erityisen suosittu auringon- nousun ja auringonlaskun aikaan.

7. La Providencian näköalapaikka

La Providencian näköalapaikka sijaitsee Gijónin kaupungin ulkopuolella, Somiellan kunnassa. Alueelta avautuu upeat näkymät ympäröivään maaseutuun ja vuoristoon. Paikka on suosittu retkikohde paikallisten asukkaiden ja maisemien rakastajien keskuudessa.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti