Halvat lennot Tšerkasy

Tšerkasy – Nähtävyydet ja Kohteet

Kolmen vallan patsas

Kolmen vallan patsas sijaitsee Tšerkasyn keskustassa ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Patsas kuvastaa kaupungin historiallista merkitystä, joka liittyy kolmeen eri vallan aikaan: kozakkien, venäläisten ja saksalaisten vallan aikaan. Patsaalla on kolme eri osaa, joista jokainen symboloi kyseistä valtaa. Patsas on suosittu turistikohde ja sieltä avautuu kaunis näkymä kaupungin ympäristöön.

Tšerkasyn kaupunginvirasto

Tšerkasyn kaupunginvirasto on kaupungin hallinnollinen keskus ja sen arkkitehtuuri edustaa 1900-luvun alkupuolen uusklassista tyyliä. Rakennus on vaikuttava ja siinä on koristeellisia yksityiskohtia sekä julkisivu että sisätiloissa. Kaupunginvirasto sijaitsee keskeisellä paikalla Tšerkasyn keskustassa ja se on avoinna myös vierailijoille.

Katolinen katedraali

Tšerkasyn katolinen katedraali on kaupungin merkittävin uskonnollinen rakennus. Katedraali rakennettiin vuonna 1911 ja sen arkkitehtuuri sekoittaa elementtejä goottilaisesta ja barokkityylistä. Katedraalin sisätilat ovat upeasti koristeltuja ja siellä on useita alttareita sekä lasimaalauksia. Katedraali on suosittu vierailukohde uskonnollisen ja kulttuurisen merkityksensä vuoksi.

Tšerkasyn rotko

Tšerkasyn rotko on kaunis luonnonkohde, joka sijaitsee Dnepr-joen varrella. Rotko on synkän historian tausta, sillä siinä sijaitsee toisen maailmansodan aikainen joukkohauta. Nykyään rotko on kuitenkin suosittu ulkoilualue ja retkikohde. Rotkon reunaa pitkin kulkee polkuja, joilta avautuu upea näköala jokea ympäröivään maisemaan. Rotkosta on myös mahdollisuus laskeutua järvelle tai tehdä veneretki joella.

Tšerkasyn museo

Tšerkasyn museo on kaupungin tärkein kulttuurilaitos. Museo sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja sen kokoelma kattaa laajan valikoiman alueen historiaan ja kulttuuriin liittyviä esineitä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät ajankohtaisia teemoja tai taideteoksia. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää Tšerkasyn historiasta ja kulttuurista.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Tšerkasyssa on monipuolinen ja rikas kulttuuritarjonta. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Tšerkasyn alueellinen draamateatteri ja Tšerkasyn nukketeatteri. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, näyttelyitä ja festivaaleja. Tšerkasyssa on myös useita museoita, kuten Tšerkasyn taide- ja historiamuseo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja taiteeseen.

Historia

Tšerkasy on vanha kaupunki, jonka historia juontaa juurensa 1200-luvulle. Kaupunki on kuulunut eri valtioiden alaisuuteen ja sen tärkeä sijainti on vaikuttanut sen historiaan. Tšerkasy on toiminut muun muassa Keski-Dnepren alueen hallinnollisena keskuksena ja kaupan solmukohtana.

Vuonna 1794 Tšerkasy sai kaupunkioikeudet ja alkoi kehittyä aktiivisena kaupan ja kulttuurin keskuksena. 1800-luvulla Tšerkasyssa oli jo kukoistava kauppa- ja teollisuustoiminta. Kaupungin teollisuus sai vauhtia etenkin rautatieyhteyksien rakentamisesta 1800-luvun lopulla.

Tšerkasyssa on myös merkittäviä historiallisia tapahtumia, kuten Tšerkasyn taistelu vuonna 1919, joka oli osa Ukrainan itsenäisyyssotaa. Kaupunki on myös ollut näyttämönä toisen maailmansodan aikaisille taisteluille.

Tšerkasy – Ruokailu ja Ravintolat

1. Paikallinen ruokakulttuuri ja erikoisuudet

Tšerkasyn paikallinen ruokakulttuuri koostuu monipuolisista maalaisruoista ja itäeurooppalaisista vaikutteista. Kaupungin erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa borscht-keitto (punajuurikeitto), holubtsi (kaalikääryleet), vereniksi-niminen piirakka ja kukanenka-nimiset leivonnaiset.

2. Perinteiset ravintolat

Tšerkasyssa on useita perinteisiä ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia ja kansainvälisiä ruokalajeja. Näihin kuuluvat mm. ravintola Varenichnaya, joka on erikoistunut perinteisiin ukrainalaisiin ruokiin, sekä ravintola U Mytrofana, jossa voi nauttia perinteisiä liharuokia.

3. Kalaravintolat

Tšerkasyn läheisyys Dnepr-jokeen tarjoaa mahdollisuuden nauttia tuoreesta kalasta. Kaupungissa on useita kalaravintoloita, kuten ravintola Ryba Rybalka, jossa on laaja valikoima kalaruokia, kuten paistettua kalaa, keittoja ja sushia.

4. Kahvilat ja leipomot

Tšerkasyn keskustassa on runsaasti kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat paikallisia leivonnaisia, leipiä ja kahvia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi kahvila Pchela, jossa voi nauttia erilaisia kahvijuomia ja leivonnaisia, sekä leipomo RosHal, joka on erikoistunut tuoreisiin leipiin ja leivonnaisiin.

5. Pikaruokaravintolat

Tšerkasyssa on myös useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeita ja edullisia vaihtoehtoja. Tunnettuja ketjuravintoloita ovat muun muassa McDonald’s, KFC ja Burger King, jotka tarjoavat tuttuja amerikkalaisia pikaruokaherkkuja.

6. Ruokatori ja kauppahallit

Tšerkasyssa on useita ruokatori ja kauppahalleja, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia raaka-aineita, kuten hedelmiä, vihanneksia, leipää ja lihatuotteita. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa Tšerkasyn päätori ja Silpo-kauppahalli.

7. Fine dining -ravintolat

Tšerkasyssä on myös muutamia hienostuneempia fine dining -ravintoloita, jotka tarjoavat korkealaatuisia ruokaelämyksiä. Näihin kuuluu muun muassa ravintola Dio, joka tarjoaa moderneja kansainvälisiä ruokalajeja ja viinejä.

8. Ulkomaiset ravintolat

Tšerkasysta löytyy myös ulkomaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisten keittiöiden ruokia. Esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia ja georgialaisia ravintoloita löytyy kaupungista.

9. Kahviloita ja pubs

Tšerkasyssa on myös kahviloita ja pubeja, joissa voi rentoutua ja nauttia erilaisia juomia sekä pikkupurtavaa. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa kahvila City Coffee ja pubi Shotlandski Dvorik.

10. Ruokatoimituspalvelut

Tšerkasyssa on myös useita ruokatoimituspalveluita, jotka tarjoavat ruokalähetyksiä kotiovelle. Suosittuja toimijoita ovat muun muassa ”MyBanderi” ja ”Menu.ua”, jotka toimittavat ruokia monista eri ravintoloista kaupungissa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Tšerkasyssa

1. Urheilu ja liikunta

Tšerkasyssa on useita urheilumahdollisuuksia, kuten kuntosalit, uimahallit, juoksuradat ja jalkapallokentät. Kaupungissa on myös useita urheiluseuroja, jotka tarjoavat erilaisia lajeja ja harjoituksia kaikenikäisille. Lisäksi kaupungin lähistöllä on ulkoilualueita, joilla voi harrastaa retkeilyä, pyöräilyä tai patikointia.

2. Kulttuuri ja taide

Tšerkasyssa on useita kulttuuritapahtumia ja taidegallerioita, joissa voi tutustua paikalliseen taiteeseen. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä, teatteriesityksiä ja konsertteja. Lisäksi Tšerkasyssa on useita museoita, joissa voi oppia kaupungin historiasta ja kulttuurista.

3. Ostokset

Tšerkasyssa on useita kauppakeskuksia, tavarataloja ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungissa on myös lukuisia kauppoja, jotka myyvät paikallisia tuotteita, kuten käsitöitä, vaatteita ja elintarvikkeita. Lisäksi kaupungin keskustassa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

4. Luonto ja ulkoilu

Tšerkasyssa on kauniita luontokohteita, kuten Dnepr-joen ranta-alueet ja Kremeneckyn luonnonpuisto. Kaupungin ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoiluharrastuksiin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja kalastukseen. Lisäksi Dnepr-joella voi harrastaa veneilyä tai nauttia veneretkistä.

5. Viihde

Tšerkasyssa on useita viihdekeskuksia, kuten elokuvateattereita, keilahalleja ja tanssiklubeja. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa voi nauttia esiintyjistä ja musiikista. Lisäksi kaupungin keskustassa on baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ystävien kanssa.

Tšerkasy – Suositut hotellit

1. Optima Cherkasy Hotel

Optima Cherkasy Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Tšerkasyn kaupungissa. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joista osasta on näkymät kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, baari ja kokoustilat, ja asiakkaiden käytössä on ilmainen Wi-Fi-yhteys.

2. Dnepr Hotel

Dnepr Hotel on viehättävä hotelli, joka sijaitsee kauniin Dnepr-joen rannalla. Hotellissa on erinomaiset palvelut ja mukavat huoneet, joista osassa on näkymä joelle. Hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia, ja asiakkaiden käytössä on myös kuntokeskus.

3. Tourist Hotel

Tourist Hotel on suosittu hotelli Tšerkasyn keskustassa. Hotellista on näkymät kauniiseen Shevchenkon puistoon, ja sen läheisyydessä on useita nähtävyyksiä, liikkeitä ja ravintoloita. Hotellissa on tilavat ja viihtyisät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.

4. Ukraine Hotel

Ukraine Hotel tarjoaa laadukasta majoitusta keskeisellä paikalla Tšerkasyn keskustassa. Hotellissa on moderneja huoneita, joista osassa on näkymä kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, baari ja sauna, ja asiakkaiden käytössä on ilmainen Wi-Fi-yhteys.

5. Sonata Hotel

Sonata Hotel sijaitsee rauhallisella alueella kaupungin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja tilavat huoneet, joista osassa on oma parveke. Hotellissa on ravintola, baari ja kokoustilat, ja asiakkaiden käytössä on puutarha ja ilmainen pysäköintialue.

Turvallisuus

Poliisi ja rikollisuus

Tšerkasyssa toimii aktiivinen poliisivoima, joka vastaa rikosten ennaltaehkäisystä ja tutkinnasta. Kaupunki sijaitsee Kiovan alueella, jossa poliisitoimi on aktiivinen ja tehokas.

Palo- ja pelastuspalvelut

Tšerkasyn alueella on hyvin organisoitu palo- ja pelastuspalvelu. Paikallisilla paloasemilla on päivystysvalmius ympäri vuorokauden ja ne pystyvät tarvittaessa nopeasti vastaamaan erilaisiin hätätilanteisiin.

Liikenneturvallisuus

Kaupungissa toteutetaan erilaisia liikenneturvallisuustoimenpiteitä, kuten nopeusrajoituksia, tiemerkintöjä ja liikennevalvontaa, joilla pyritään vähentämään liikenneonnettomuuksien määrää. Lisäksi säännöllisesti järjestetään tiedotuskampanjoita, joissa korostetaan turvallisen ajotavan tärkeyttä.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Tšerkasysta löytyy useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa asukkaille. Näissä paikoissa on ammattitaitoinen henkilökunta ja tarvittavat lääketieteelliset laitteet hoitojen suorittamiseen.

Kouluterveydenhuolto

Kaupungin koulut tarjoavat oppilaille kouluterveydenhuoltopalveluita, joihin kuuluu muun muassa terveystarkastuksia, rokotuksia ja tarvittaessa terveysneuvontaa. Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on ylläpitää oppilaiden terveyttä ja ehkäistä sairauksia.

Apteekit

Tšerkasyssa on lukuisia apteekkeja, joissa myydään lääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita. Apteekit ovat hyvin varusteltuja lääkkeiden saatavuuden ja tarvittavien terveydenhoitotuotteiden osalta.

Hammashoito

Kaupungista löytyy useita hammaslääkäriasemia, jotka tarjoavat hammashoitoa eri ikäryhmille. Hammashoidon palveluihin kuuluu muun muassa tarkastukset, hampaiden puhdistukset, paikkaukset sekä suuhygienistin ja hammaslääkärin antamat neuvot suun terveyden ylläpitämiseksi.

Rannat ja Vesistöt

Dnepr-joki

Tšerkasy sijaitsee Dnepr-joen varrella. Dnepr on suurin joki Ukrainassa ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen. Jokirannalla on hiekkarantoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua, uida ja nauttia maisemista.

Khortytsian saari

Khortytsian saari on yksi merkittävimmistä nähtävyyksistä Tšerkasyssa. Saari sijaitsee Dnepr-joessa, ja se on suosittu paikka luontoretkeilyyn ja retkeilyyn. Saarella on myös hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida joessa.

Kremenchutske vesivoimalaitos

Kremenchutske vesivoimalaitos on rakennettu Dnepr-joelle ja se on yksi suurimmista vesivoimalaitoksista Ukrainassa. Voimalaitos tarjoaa sähköä ja luo samalla kauniin vesialueen, jossa voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten veneilyä ja kalastusta.

Tšerkaskoye-järvi

Tšerkaskoye-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Tšerkasyn kaupungin keskustassa. Järvi tarjoaa kauniin maiseman ja virkistysmahdollisuuksia, kuten veneilyä ja kalastusta. Järven ympäristössä on myös kävelyreittejä ja viheralueita, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Bolshaya Zelenka-järvi

Bolshaya Zelenka-järvi sijaitsee Tšerkasyn lähellä ja se on suosittu retkeilykohde. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön piknikille ja ulkoilulle. Siellä voi myös uida ja kalastaa. Järvi ympäristöineen on suosittu paikka paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Svyato-Nikolaevsky-katedraalin lampi

Svyato-Nikolaevsky-katedraalin lammella on erityinen symbolinen merkitys Tšerkasyn asukkaille. Lammen ympärillä on virkistysalue, jossa voi levätä ja nauttia maisemista. Lama on myös suosittu paikka kävelylenkeille ja valokuvaukselle.

Kazatskyi Island

Kazatskyi Island on saari, joka sijaitsee Dnepr-joessa Tšerkasyn kaupungin lähistöllä. Saarella on hiekkarantoja ja se on suosittu kesäkohde paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Saarella voi rentoutua rannalla, uida ja harrastaa erilaisia vesilajeja.

Tšerkasy – Yöelämä ja Viihde

Baareja

– Tšerkasyssa on useita baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja viettää aikaa ystävien kanssa.
– Suosittuja baareja kaupungissa ovat esimerkiksi ”Bar 99”, ”Piano Bar” ja ”Neon Bar”.
– Baareista löytyy usein erilaisia juomia ja musiikkia eri genreistä, jotta jokaiselle löytyy jotain mieluisaa.

Klubeja

– Klubit tarjoavat viihdettä ja musiikkia yöelämästä nauttiville.
– Tšerkasyn keskustassa sijaitsee useita klubeja, kuten ”Club Sfera” ja ”Club Fabrika”.
– Klubeissa järjestetään usein erilaisia teemabileitä, konsertteja tai DJ-esityksiä.

Kasinot

– Tšerkasyssa ei ole tällä hetkellä kasinoita, joten uhkapelaamiseen liittyvää viihdettä ei ole tarjolla kaupungissa.

Elokuvateatterit

– Tšerkasysta löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uutuuksia valkokankaalta.
– Suosittu elokuvateatteri on esimerkiksi ”Multiplex Tšerkasy”, jossa näytetään laaja valikoima kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia.

Teatterit

– Kaupungissa sijaitsee useita teattereita, joissa kävijät voivat nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä.
– Tšerkasyn teatteritarjontaan kuuluu esimerkiksi ”Tšerkasyn Akateeminen Musiikki- ja Draamateatteri” sekä ”Tšerkasyn Oblastin Nuorisoteatteri”.

Konserttisalit ja areenat

– Tšerkasyssa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia kaupungin konserttisaleissa ja areenoilla.
– Esimerkiksi ”Tšerkasyn Oblastin Filharmonia” on suosittu paikka klassisen musiikin ystäville.
– Lisäksi kaupungin urheiluareena ”Budslav” voi toimia tapahtumapaikkana esimerkiksi konserteille tai urheilutapahtumille.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Tšerkasyn kansallinen historiallinen-arkkitehtoninen muistomerkki ”Medvedivka”
Muistomerkki sijaitsee Tšerkasyn alueella, noin 40 km päässä kaupungin keskustasta. Alueella on kuuluisa Medvedivka-kivimuodostelma, joka tarjoaa upeat näkymät Dnepr-joelle. Siellä on myös kirkko ja muita historiallisia rakennuksia, jotka ovat avoinna vierailijoille.

2. Kaniivin kansallispuisto
Kaniivin kansallispuisto on yksi suosituimmista retkeilykohteista Tšerkasyssa. Se sijaitsee Dnepr-joen rannalla ja tarjoaa upeat maisemat ja luontopolkuja. Alueella on myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kaniivin luostari, joka on yksi Ukrainan tärkeimmistä kulttuurikohteista.

3. Syvash Nature Reserve
Syvash Nature Reserve on luonnonsuojelualue Tšerkasyn alueella. Alueella on laaja kosteikkoympäristö, joka houkuttelee monia harvinaisia lintulajeja. Siellä on myös mahdollisuus osallistua lintubongaukseen ja tutustua alueen ekosysteemiin.

4. Lesnaya Skazka Leisure Park
Lesnaya Skazka on suosittu huvipuisto Tšerkasyssa, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella on kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja mahdollisuus veneilyyn. Siellä on myös retkeilymajoja ja muita majoitusvaihtoehtoja niille, jotka haluavat viettää enemmän aikaa luonnossa.

5. Trakhtemyrivin luonnonpuisto
Trakhtemyrivin luonnonpuisto sijaitsee noin 70 km päässä Tšerkasysta. Se on suosittu retkeilykohde, jossa on kauniita metsiä, järvialueita ja maisemia. Alueella voi patikoida, kalastaa ja tehdä piknikkiä. Puistossa on myös leirintäalue ja muut majoitusvaihtoehdot.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Tšerkasyssa

Pyhän Mikaelin luostari

Pyhän Mikaelin luostari on ortodoksinen luostari, joka sijaitsee Tšerkasyn kaupungissa. Luostari on perustettu vuonna 1614 ja se on yksi vanhimmista luostareista Ukrainassa. Se on myös merkittävä historiallinen ja uskonnollinen paikka, ja siellä voi ihailla kauniita ikoneita ja kirkkotaiteen koristeita.

Saint Nicholasin katedraali

Saint Nicholasin katedraali on toinen merkittävä ortodoksinen kirkko Tšerkasyssa. Se on rakennettu 1800-luvun lopulla ja siinä on kauniita freskoja ja maalauksia. Kirkko on tärkeä uskonnollinen paikka, jossa järjestetään erilaisia ​​jumalanpalveluksia ja tapahtumia.

Kiievan Portti

Kiievan Portti on historiallinen nähtävyys Tšerkasyn keskustassa. Se on rekonstruoitu versio perinteisestä venäläisestä linna-portista, joka oli tärkeä osa kaupungin linnoitusta 1700-luvulla. Portilla on historiallinen arvo ja se tarjoaa mielenkiintoisen näkymän kaupungin menneisyyteen.

Tšerkasyn historiallinen museo

Tšerkasyn historiallinen museo on paikka, jossa vierailijat voivat oppia kaupungin ja alueen historiasta. Museossa on kokoelma esineitä, valokuvia ja asiakirjoja, jotka kertovat alueen menneisyydestä aina pronssikaudelta nykypäivään asti. Se on hyvä paikka tutkia kaupungin historiaa ja kulttuuria.

Verkhnii Valin kansanarkkitehtoninen museo-kompleksi

Verkhnii Valin kansanarkkitehtoninen museo-kompleksi on ainutlaatuinen historiallinen nähtävyys Tšerkasyn lähellä. Se on perinteinen ukrainalainen kylä, joka on rakennettu vanhaan tyyliin. Museokylässä on erilaisia taloja, puoteja ja muita rakennuksia, jotka kuvaavat perinteistä ukrainalaista elämää ja arkkitehtuuria.

Shchedrinin talomuseo

Shchedrinin talomuseo on museo, joka on omistettu kuuluisalle ukrainalaiselle kirjailijalle ja runoilijalle Mikola Shchedrinille. Talo, jossa Shchedrin asui, on muutettu museoksi, jossa on näytteillä kirjailijan elämää ja teoksia. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua ukrainalaiseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin.

Pyhän Iljan kirkko

Pyhän Iljan kirkko on ortodoksinen kirkko, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla. Se on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Kirkossa on kauniita ikoneja ja freskoja, ja se on suosittu paikka hiljentymiseen ja rukoukseen.

Tšerkasyn panoraama- ja näköalapaikat

1. Korabelna puisto

Korabelna puisto sijaitsee Tšerkasyn kaupungin keskustassa. Se tarjoaa upeat näkymät Dnepr-joelle ja kaupungin ympäröivälle maisemalle. Puistossa on muun muassa näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja joenrantaa.

2. Tšerkasyn linnoitusrauniot ja näköalatorni

Tšerkasyn linnoitusrauniot sijaitsevat kaupungin keskustassa. Tällä historiallisella alueella voi tutustua vanhoihin linnoituksen raunioihin ja ihailla upeita näkymiä Dnepr-joelle. Lisäksi alueella on näköalatorni, josta avautuu panoraamanäkymä kaupungin ympäristöön.

3. Mrija-puisto

Mrija-puisto sijaitsee Tšerkasyn pohjoisosassa Dnepr-joen rannalla. Puistossa on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaunista joenrantaa ja ympäröivää luontoa. Alueella on myös vanha puinen vesitorni, josta on näkymä koko kaupunkiin.

4. Bukrin mäki

Bukrin mäki on luonnonkaunis alue Tšerkasyn kaupungin lähellä. Se tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja Dnepr-joelle. Mäen päällä on myös muistomerkki ja näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin näkymiä.

5. Svyato-Uspenskin katedraali

Svyato-Uspenskin katedraali sijaitsee Tšerkasyn kaupungin keskustassa. Katedraalin tornista avautuu kaunis näköala ympäröivään kaupunkiin ja Dnepr-joelle. Katedraali on myös itsessään upea nähtävyys, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla.

6. Dendropuisto

Tšerkasyn dendropuisto sijaitsee kaupungin länsiosassa. Puisto on tunnettu erilaisista kasvi- ja puulajeistaan, mutta siellä on myös näköalapaikkoja, joista voi ihailla puiston kaunista ympäristöä ja lähialueen maisemia. Puistosta löytyy myös näköalatasanne, jolta voi katsella kaupunkia ylhäältä päin.Kohteen sijainti maa on Ukraina.

Jätä kommentti