Halvat lennot Gjirokastër

Gjirokastër – Nähtävyydet ja Kohteet

Gjirokastër Castle

Gjirokastërin linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin kukkulan päällä. Se on rakennettu 1000-luvulla ja sitä on laajennettu eri aikakausina. Linnassa on useita tornitaloja, joista vanhimmat ovat peräisin 1280-luvulta. Linnassa on myös Gjirokastërin kansallismuseo, joka esittelee alueen historian ja kulttuurin.

Eble-tornitalot

Eble-tornitalot ovat perinteisiä asuinrakennuksia, jotka sijaitsevat Gjirokastërin vanhassakaupungissa. Nämä kivitalot ovat peräisin 1700-luvulta ja ne ovat tyypillisiä Balkanin alueen arkkitehtuurille. Tornitalojen rakenteessa on huomioitu sekä turvallisuus että sosiaaliset normit.

Skenduli House

Skenduli House on perinteinen gjirokastërilainen asuintalo, joka on nyt avoinna yleisölle museona. Talo on rakennettu 1700-luvulla ja se edustaa perinteistä alueen arkkitehtuuria. Museossa voi oppia lisää alueen historiasta ja perinteisistä elämäntavoista.

Zekate-talo

Zekate-talo on upea kotitalo, joka on rakennettu vuonna 1811. Kristofor Zekate -nimisen rikkaan perheen rakennuttama talo on yksi parhaiten säilyneistä ja hienoimmista esimerkeistä gjirokastërilaisesta arkkitehtuurista. Talossa on nykyään museo, joka esittelee alueen kulttuuria ja perinnettä.

Blue Eye

Blue Eye (Sininen Silmä) on luonnonmuodostelma, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Gjirokastëristä. Se on luonnollinen lähde, josta kumpuaa runsaasti puhdasta ja kirkasta vettä. Alueella on luonnonsuojelualue ja se tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia patikointiin ja retkeilyyn.

Et’hem Bey-moskeija

Et’hem Bey-moskeija on historiallinen moskeija, joka sijaitsee Gjirokastërin kaupungissa. Se on rakennettu 1789 ja se on yksi Albanian tärkeimmistä uskonnollisista ja kulttuurisista kohteista. Moskeija on avoinna vierailijoille ja siinä on upea sisustus ja arkkitehtuuri.

Argjiro linna

Argjiro-linna on toinen linnoitus, joka sijaitsee Gjirokastërin lähellä. Vaikka linna on osittain raunioina, se tarjoaa upeat näkymät alueelle. Linna on peräisin 1300-luvulta ja siinä on merkittävä historiallinen ja sotilaallinen merkitys.

Sarinoppoleis

Sarinoppoleis on antiikin aikainen raunioalue, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Gjirokastëristä. Alueella on säilynyt jäänteitä antiikin aikaisesta kaupungista, ja siellä voi nähdä muun muassa roomalaisia kylpylöitä, teatterin ja muurien raunioita.

Kulttuuri ja Historia

Gjirokastër – arkkitehtoninen museo

Gjirokastër tunnetaan yhtenä Albanian parhaiten säilyneenä ottomaanisena kaupunkina. Kaupunki on kuuluisa erityisesti vanhasta kaupunginosastaan, joka on luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Koko vanha kaupunki on käytännössä arkkitehtoninen museo, jossa voit tutustua perinteiseen ottomaaniseen arkkitehtuuriin.

Gjirokastërin linna

Gjirokastërissa sijaitsee myös vaikuttava linna, joka hallitsee kaupungin maisemaa. Linna on peräisin 1100-luvulta ja se on toiminut tärkeänä puolustusrakennuksena vuosisatojen ajan. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua Albanian historialliseen ja kulttuuriperintöön.

Gjirokastërin eteläinen asuinalue

Gjirokastërissa on ainutlaatuinen eteläinen asuinalue, joka koostuu useista perinteisistä kivitaloista. Nämä perinteiset talot ovat osa kaupungin kulttuuriperintöä ja niissä on säilytetty ottomaanisen ajan rakennustyyliä ja arkkitehtuuria.

Historialliset museot

Gjirokastërissa on useita historiallisia museoita, joissa voi tutustua kaupungin ja alueen historiaan. Näihin museoihin kuuluu muun muassa Enver Hoxhan syntymäkoti, jossa voi oppia enemmän Albanian kommunistiajasta, sekä Zekate Hoxhan talo, joka esittelee perinteistä ottomaanista elämää.

Kansanperinne ja folklore

Gjirokastërissa on vahva perinne kansanperinteestä ja folkloresta. Kaupungissa järjestetään usein erilaisia kansanmusiikki- ja tanssitapahtumia, joissa voi kokea paikallisen perinteen ja kulttuurin. Gjirokastërissa on myös monia perinteisiä käsityöläismestareita, jotka valmistavat esimerkiksi kudottuja mattoja, koruja ja muita perinteisiä käsitöitä.

Ruokailu ja ravintolat

Kohde 1: Traditionaalinen Albanialainen keittiö

Gjirokastërissa voi nauttia perinteisiä albanialaisia ruokia, jotka tarjoavat maistuvan ja autenttisen kulttuurielämyksen. Ruokalistoilla on usein tuoretta lihaa, vihanneksia, paikallisia juustoja ja leipää. Joitain suosittuja albanialaisia ruokia Gjirokastërissa ovat tave kosi (lammas- tai karitsa-munakas), byrek (paistettu piirakka), fasule (valkoiset pavut) ja tavë kosi (lammasta jogurttikastikkeessa).

Kohde 2: Moderni kansainvälinen keittiö

Gjirokastërissa on myös tarjolla modernia ja kansainvälistä ruokaa. Useat ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja länsimaisesta keittiöstä, kuten pizzaa, pastaa, salaatteja ja hampurilaisia. Tämän tyyppiset ravintolat tarjoavat usein myös kasvisvaihtoehtoja ja usein käyttävät paikallisia, tuoreita raaka-aineita valmistuksessa.

Kohde 3: Kahvilat ja leipomot

Gjirokastërissa on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat erilaisia leivonnaisia, kahvia ja muita juomia. Kahvilat ja leipomot ovat suosittuja paikkoja rentoutumiseen, sosiaaliseen seurusteluun ja välipalojen nauttimiseen. Tarjolla voi olla myös smoothieita, jäätelöä ja muita makeita herkkuja.

Kohde 4: Panoraamaravintolat

Gjirokastërin panoraamaravintolat tarjoavat upeita näkymiä kaupungin historialliseen vanhaan kaupunkiin ja saatavilla voi olla paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Panoraamaravintolat ovat erityisen suosittuja kesäaikaan, jolloin ravintoloiden terassit mahdollistavat aterioiden nauttimisen avoimessa ilmassa kauniiden maisemien ympäröimänä.

Kohde 5: Katujuomat ja pikaruoka

Gjirokastëriin on myös avattu muutamia katujen varrella sijaitsevia ruokakojuja ja pikaruokaravintoloita. Nämä paikat tarjoavat nopeita ja edullisia vaihtoehtoja esimerkiksi kebabseille, hodareille ja muille pika-aterioille. Ne ovat hyviä vaihtoehtoja matkailijoille, jotka haluavat nauttia ravintola-aterioita nopeasti ja edullisesti.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Tutustu Gjirokastër Castleen

Gjirokastër Caslte on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Se tarjoaa upean näköalan kaupungin yli ja sisältää laajan valikoiman historiallisia rakennuksia ja näyttelyitä.

2. Vieraile Zekate Housessa

Zekate House on perinteinen ottomaanien aikainen talo, jossa on säilytetty alkuperäiset kalusteet ja sisustus. Käynti tässä talossa tarjoaa syvällisen katsauksen alueen menneisyyteen ja perinteisiin.

3. Tutki Gjirokastër Museum of Weaponsia

Tämä museo sisältää kokoelman aseita ja sotilasvarusteita eri aikakausilta. Museo tarjoaa kiehtovan katsauksen Albanian sotilaalliseen historiaan ja sen esineistöön.

4. Käy Gjirokastër Historical Museumissa

Gjirokastër Historical Museum esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria eri näyttelyiden kautta. Museossa on myös esillä taidetta ja muita paikallisia käsityötuotteita.

5. Nauti perinteisestä albanialaisesta ruoasta

Gjirokastër tarjoaa monia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Suosittuja ruokia ovat esimerkiksi byrek (filotaikinasta valmistettu suolainen piiras), tavë kosi (lampaanlihakastike jossa on jogurttia) ja baklava (makea leivonnainen).

6. Tutustu Stone Cityyn

Stone City on pikkukaupunki lähellä Gjirokastëria, joka on tunnettu perinteisistä kivitaloistaan. Käveleminen Stone Cityn kaduilla ja tutustuminen sen kauniisiin rakennuksiin tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

7. Vaella Gjirokastërin ympäröivissä vuoristossa

Gjirokastëria ympäröivät upeat vuoret tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vaelluksille ja retkeilylle. Monet reitit johtavat upeille näköalapaikoille ja historiallisille kohteille.

8. Käy Gjirokastërin kansallispuistossa

Gjirokastërin kansallispuisto on suojeltu alue, jossa voi ihailla kauniita maisemia ja luontoa. Puistossa voi tehdä patikointiretkiä ja nauttia ulkoilusta.

9. Osta paikallisia käsitöitä Basar Areaalta

Basar Area on perinteinen kauppapaikka, jossa voi ostaa paikallisia käsitöitä, kuten keramiikkaa, tekstiilejä ja koruja. Täällä voi tutustua myös paikalliseen kulttuuriin ja ostaa paikallisia herkkuja.

10. Tutustu Ethnographic Museumiin

Ethnographic Museum esittelee alueen perinteistä elämäntapaa ja kulttuuria. Museossa voi nähdä perinteisiä asumuksia, kalusteita ja muita esineitä, jotka kertovat alueen menneisyydestä.

Gjirokastër: Suositut hotellit

1. Hotel Argjiro

Hotel Argjiro tarjoaa kauniin maiseman Gjirokastërin vanhan kaupungin ylle sekä mukavan majoituksen kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ja sviitit ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä avautuu upeat näkymät joko linnalle tai puutarhaan. Hotellissa on myös ravintola, baari ja terassi, joista voi nauttia herkullisesta ruoasta sekä rentouttavista juomista.

2. Hotel Kalemi 2

Hotel Kalemi 2 sijaitsee keskeisellä paikalla Gjirokastërin vanhassa kaupungissa. Hotelli tarjoaa mukavat ja valoisat huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Huoneista on näköala joko vuorille tai kaupunkiin päin. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä albanialaisia ruokia.

3. Hotel Kodra

Hotelli Kodra sijaitsee lähellä Gjirokastërin keskustaa ja tarjoaa viihtyisän majoituksen matkailijoille. Huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja niistä on kaunis näkymä joko linnalle tai kaupungille. Hotellissa on myös ravintola, jossa voi maistella kansainvälisiä ja paikallisia ruokia.

4. Hotel Kalemi

Hotel Kalemi on viehättävä perheomisteinen hotelli, joka sijaitsee Gjirokastërin vanhan kaupungin sydämessä. Hotellista avautuu upeat näkymät Gjirokastërin linnalle. Huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmastointi sekä ilmainen Wi-Fi. Hotellilla on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullista albanialaista ruokaa.

5. Hotel Gjirokastra

Hotel Gjirokastra sijaitsee aivan Gjirokastërin keskustassa ja se tarjoaa mukavan majoituksen. Hotellissa on yksinkertaisesti sisustettuja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin vieressä on myös viihtyisä ravintola, joka tarjoaa albanialaista ruokaa sekä kansainvälisiä herkkuja.

Turvallisuus ja Terveys Gjirokastërissa

Turvallisuus

– Gjirokastër on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan noudattamaan yleisiä varotoimia kuten huolehtimaan arvoesineistä, välttämään pimeitä ja syrjäisiä alueita pimeän aikaan sekä kuuntelemaan paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Liikenne

– Liikenne Gjirokastërissa on yleensä melko vilkasta ja voi olla kaoottista. Kannattaa olla erityisen varovainen tien ylittämisessä ja seurata tieliikennemerkkejä ja liikennevaloja. Lisäksi voi olla hyvä idea tutustua paikalliseen liikennesääntöihin ennen liikenteeseen osallistumista.

Rikollisuus

– Rikollisuustilanne Gjirokastërissa on yleisesti ottaen melko rauhallinen, mutta varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla mahdollisia erityisesti vilkkailla alueilla ja turistikohteissa. Matkailijoita kehotetaan pitämään huolta arvoesineistään ja välttämään näyttävää käyttäytymistä.

Terveydenhuolto

– Gjirokastërissa on useita terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita. Vakavampia sairauksia ja tapaturmia varten suositellaan yhteydenottoa suurempiin sairaaloihin, jotka sijaitsevat usein suuremmissa kaupungeissa lähellä Gjirokastëria. Ennen matkaa on hyvä tarkistaa, että matkavakuutus kattaa tarvittaessa sairaalahoitoa ja tapaturmien tai sairauksien aiheuttamia kustannuksia.

Rannat ja Vesistöt

1. Rrjolli-järvi

Rrjolli-järvi sijaitsee Gjirokastërin kaupungissa. Se on tekno-pallastaiteinen järviallas, joka on rakennettu valtionrautasillan lähistöllä. Järvi on suosittu paikka paikallisten keskuudessa vapaa-aikaan ja piknikkeihin.

2. Vjosan-joki

Vjosan-joki on tärkeä vesielementti Gjirokastërin kaupungin maisemassa. Se virtaa kaupungin läpi ja tarjoaa kauniin näkymän sekä mahdollisuuksia kalastukseen ja retkeilyyn sen rannoilla.

3. Auštrin-järvi

Auštrin-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Gjirokastërin kaupungista. Se tarjoaa upean ympäristön rentoutumiselle ja virkistäytymiselle. Järven rannalta löytyy myös ravintola- ja piknikalueita.

4. Ionianmeri

Gjirokastër ei sijaitse suoraan rannikolla, mutta Ionianmeri on helposti saavutettavissa autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Lähimmät hiekkarannat Ionianmerellä sijaitsevat noin 45-60 minuutin ajomatkan päässä Gjirokastëristä.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Gjirokastërissa on muutama baari ja klubi, joissa voi rentoutua ja viettää iltaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Bar Hani i Plakës” ja ”Live Club”. Näissä paikoissa voi nauttia paikallisesta oluesta tai cocktaileista, kuunnella musiikkia ja ehkä jopa tanssia.

2. Ravintolat

Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joista voi löytää erilaisia ruokatyylejä ja makuelämyksiä. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi ”Tradita Gege & Toske” ja ”Palorto Cafe & Restaurant”. Näissä ravintoloissa voi maistella perinteistä albanialaista ruokaa, kuten tavë kosi (lampaanmaitopohjainen uuniruoka) ja baklava (makea leivonnainen).

3. Konsertit ja esiintymiset

Gjirokastërissa järjestetään ajoittain konsertteja ja muita esiintymisiä, erityisesti kesäaikaan. Näitä tapahtumia voi löytää kaupungin eri keskustan alueilta tai esimerkiksi linnan alueelta. Ne tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallista musiikkia ja kulttuuria.

4. Kansanjuhlat ja festivaalit

Kaupungissa järjestetään vuosittain kansanjuhlia ja festivaaleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua albanialaiseen perinteeseen ja kulttuuriin. Esimerkiksi ”Gjirokastër Folk Festival” on suosittu tapahtuma, jossa voi kokea perinteistä musiikkia, tanssia ja ruokaa.

5. Elokuvateatterit

Gjirokastërissa ei ole varsinaista elokuvateatteria tai elokuvakompleksia. Elokuvia voidaan kuitenkin esittää ajoittain erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

6. Kävelykadut ja yömarkkinat

Kaupungin keskustan alueella on useita kävelykatuja, joilla voi nauttia iltakävelyistä ja tutustua paikalliseen kaupunkikulttuuriin. Joillakin näistä kaduista voi olla myös yömarkkinoita, joissa voi ostaa paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

7. Yöelämän rauhallisuus

Gjirokastër ei ole tunnettu vilkkaasta yöelämästä, ja kaupungin iltaelämä on yleensä melko rauhallista ja rentouttavaa. Useimmat ravintolat ja baarit sulkeutuvat melko aikaisin, eikä kaupungissa ole suuria yökerhoja tai bilekeskuksia. Tämä tekee Gjirokastërista sopivan matkakohteen niille, jotka etsivät rauhallista ja tunnelmallista iltaelämää.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Gjirokastër-kansallispuisto

Gjirokastër-kansallispuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Gjirokastër-kaupungista. Se on yksi Albanian 15 kansallispuistosta ja se kattaa noin 2 950 hehtaaria. Puistossa on laaja valikoima kasvi- ja eläinlajeja, ja siellä voi nähdä muun muassa metsiä, vuoria ja jokia. Alueella on myös useita vaellusreittejä, jotka sopivat luonnon ystäville.

2. Bredhi i Hotovës-luonnonsuojelualue

Bredhi i Hotovës-luonnonsuojelualue on toinen merkittävä luontokohde Gjirokastërissa. Se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungista ja kattaa noin 34 361 hehtaaria. Alueella on monipuolinen kasvi- ja eläinkunta, mukaan lukien useita uhanalaisia lajeja. Luonnonsuojelualueella on myös vaikeustasoltaan erilaisia vaellusreittejä ja retkeilymahdollisuuksia.

3. Drino-joen kanjoni

Drino-joen kanjoni on vaikuttava luonnonmuodostelma, joka sijaitsee Gjirokastërissa. Kanjoni ulottuu noin 20 kilometrin matkan Gjirokastër-kaupungin eteläpuolelta. Se tarjoaa upeita näkymiä ja on suosittu paikka retkeilyyn ja maisemien ihailuun.

4. Liqeni i Zhebës -järvi

Liqeni i Zhebës -järvi on kaunis ja rauhallinen luontokohde noin 10 kilometrin päässä Gjirokastërista. Järven ympäristössä on monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä. Paikalliset ja matkailijat vierailevat täällä usein piknikillä ja nauttivat kauniista maisemista.

5. Dhoksat-vuori

Dhoksat-vuori sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Gjirokastër-kaupungista. Se tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ympäristöön ja on suosittu retkeilykohde. Vuorella on myös vanhoja linnoituksia ja raunioita, jotka ovat kiinnostavia kulttuurihistorian nähtävyyksiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Gjirokastër Fortress

Gjirokastër Fortress on merkittävä keskiaikainen linnoitus Gjirokastërissa. Se on yksi suurimmista linnoituksista Balkanilla ja keskeinen historiallinen nähtävyys kaupungissa.

Eteläisten Illyrialaisten Arkeologinen Museo

Eteläisten Illyrialaisten Arkeologinen Museo sijaitsee Gjirokastërissa ja se esittelee alueen rikasta antiikin aikojen historiaa. Museossa voi tutustua moniin arkeologisiin löytöihin, kuten esineisiin, keramiikkaan ja hautalöytöihin.

Skenduli House

Skenduli House on perinteinen ottomaanien aikainen asuintalo, joka on rakennettu 1700-luvulla. Se on yksi parhaiten säilyneistä esimerkeistä perinteisestä gjirokastërilaistyylisestä arkkitehtuurista. Talossa voi tutustua ottomaanien ajan elämään ja arjen esineistöön.

National Folklore Museum

National Folklore Museum on kansantaidetta ja perinnettä esittelevä museo Gjirokastërissa. Museossa voi tutustua paikallisiin käsityöperinteisiin, musiikkiin, pukeutumiseen ja muihin perinteisiin, jotka ovat tyypillisiä Gjirokastërin alueelle ja Albaniaan.

Church of St. Mary

Church of St. Mary on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Gjirokastërin historiallisessa osassa. Kirkko rakennettiin 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa perinteistä ortodoksista tyyliä. Kirkko on avoinna vierailijoille, jotka voivat ihailla sen koristeellista sisustusta.

Leaden Mosque

Leaden Mosque on merkittävä muslimikirkko Gjirokastërissa, ja se tunnetaan myös nimellä Et’hem Bey Masjid. Se on rakennettu 1700-luvulla ja edustaa perinteistä ottomaanien arkkitehtuuria. Moskeija on avoinna vierailijoille, jotka voivat tutustua sen uskonnolliseen ja historialliseen merkitykseen.

Zekate House

Zekate House on perinteinen köyhien talo, joka on rakennettu 1700-luvulla. Talo on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua perinteisen gjirokastërilaistalon elämään ja arkkitehtuuriin. Talo on sisustettu esineillä, jotka edustavat sen alkuperäistä käyttöä ja aikakautta.

Argjiro Castle

Argjiro Castle on linnoitus, joka sijaitsee Gjirokastërin ulkopuolella. Linnoitus on peräisin 1100-luvulta ja se on yksi alueen tärkeimmistä historiallisista kohteista. Siellä on myös kirkkoja, vesikaivoja ja muita rakennuksia, jotka muodostavat kokonaisuuden, jonka kautta voi tutustua alueen rikkaaseen menneisyyteen.

Gjirokastër – Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Gjirokastër Castle

Gjirokastërin linna, myös nimeltään Gjirokastër Fortress tai Gjirokastër Gjirokastër Castle, on kaupungin keskeisin turistinähtävyys. Se sijaitsee kukkulan huipulla ja tarjoaa upeat näkymät sekä kaupunkiin että ympäröivään maisemaan. Linna on peräisin 1100-luvulta ja toimii nykyään museona, jossa vieraat voivat oppia alueen historiasta ja ihailla näköaloja.

2. Zekate House

Zekate-talo on perinteinen ottomaanien aikainen kotitalo, joka on avattu yleisölle museona. Talo sijaitsee korkealla kukkulalla, joten sieltä avautuu upeat panoraamanäkymät Gjirokastëriin. Vieraat voivat vaeltaa talossa ja nähdä perinteisiä huonetyyppejä, esineitä ja arkkitehtuuria.

3. Gjirokastër Old Town

Gjirokastërin vanhakaupunki on kauniisti säilynyt alue, jolla on viehättäviä vanhoja kivitaloja ja kapeita kujia. Kävellessään vanhassakaupungissa vierailijat voivat nauttia panoraamanäkymistä kaupungin kattojen yli ja ihailla perinteistä arkkitehtuuria. Alueelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia näkymistä.

4. Skenduli House

Skenduli-talo on toinen perinteinen ottomaanien aikainen talo, joka on avattu yleisölle. Talo sijaitsee korkealla kukkulalla, joten sieltä avautuu upeat näkymät Gjirokastëriin ja ympäröivään maaseutuun. Talo on sisustettu alkuperäisillä huonekaluilla ja esineillä, ja vierailijat voivat tutustua alueen historiasta ja kulttuurista.

5. Gjirokastër Clock Tower

Gjirokastërin kellotorni on historiallinen maamerkki kaupungin keskustassa. Kellotorni tarjoaa kävijöille upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Kävijät voivat nousta ylös torniin ja ihailla panoraamanäkymiä eri suuntiin.

6. Blue Eye Spring

Blue Eye Spring, eli Sinisilmä-lähde, on luonnonkaunis nähtävyys lähellä Gjirokastëria. Se on syvä turkoosinvärinen lähde, josta virtaa kirkasta vettä. Paikka tarjoaa upeat panoraamanäkymät vehreisiin ympäröiviin maisemiin. Vierailijat voivat nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja rentoutua lähdevedessä.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti