Halvat lennot Kuressaare

Nähtävyydet ja kohteet

Kuressaaren linna ja museo

Kuressaaren linna on 1200-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee Saarenmaan suurimmassa kaupungissa Kuressaaressa. Se on yksi harvoista keskiaikaisista linnanraunioista Pohjois-Euroopassa. Linnassa toimii nykyään museo, joka esittelee alueen historiaa ja keskiaikaisia esineitä.

Kuressaaren tuulimylly

Kuressaaren tuulimylly on perinteinen hollantilaistyylinen tuulimylly, joka sijaitsee Kuressaaren keskustassa. Se on yksi kaupungin symbolisista maamerkeistä ja toimii nykyään museona. Tuulimyllyssä voi tutustua sen toimintaan ja oppia lisää tuulivoiman hyödyntämisestä.

Kuressaaren piispanlinna

Kuressaaren piispanlinna on keskiaikainen ruutukaavamainen linnoitus, joka sijaitsee Kuressaaren keskustassa. Linna rakennettiin 1300-luvulla ja se oli aiemmin piispan asuinpaikka. Nykyään linna toimii matkailukohteena, jossa voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja linnoitushistoriaan.

Kuressaaren merimuseo

Kuressaaren merimuseo on museo, joka esittelee Saarenmaan merenkulkuhistoriaa. Museossa on laaja kokoelma merenkulkuun liittyviä esineitä, kuten vanhoja purjeveneitä, laivanosia ja merimiehen työkaluja. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Kuressaaren kaupunginpuisto

Kuressaaren kaupunginpuisto on suosittu virkistysalue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, piknikalueita ja leikkipaikkoja. Lisäksi puistosta löytyy museoita, kuten Kulttuurikilpien kehityksen keskus, joka esittelee Virossa esiintyviä perinne- ja kansantaiteen muotoja.

Kuressaaren rantakatu

Kuressaaren rantakatu on vilkas ja eläväinen kävelykatu, joka sijaitsee Kaupunginlahden rannalla. Rantakatu on täynnä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joista voi tehdä ostoksia ja nauttia paikallisista herkuista. Lisäksi katua reunustaa kauniit rannanäkymät ja merituuli tekee kävelystä miellyttävän.

Kulttuuri ja Historia

Kuressaaren linna

Kuressaaren linna on keskiaikainen linna Saarenmaan saarella Kuressaaressa. Se on yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista ja yksi Viron suosituimmista matkailukohteista. Linnassa voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja nauttia upeista näkymistä ympäröivälle Saarenmaalle. Lisäksi linnassa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia.

Spa-hotellit

Kuressaaressa on useita spa-hotelleja, jotka tarjoavat erilaisia hemmottelupalveluita ja hyvinvointilomia. Spa-hotelleissa voi rentoutua erilaisissa saunoissa, nauttia hieronnoista ja hemmotella itseään erilaisissa kauneushoidoissa. Kuressaaren spa-hotelleissa on myös uima-altaita, kylpylöitä ja erilaisia kuntosalipalveluita.

Museot

Kuressaaressa on useita museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Tärkeimpiä museoita ovat Saarenmaan museo, Saarenmaan meremuseo ja Saarenmaan maatalousmuseo. Museoissa voi tutkia näyttelyitä, oppia alueen historiasta ja tutustua erilaisiin perinteisiin ja tapoihin.

Musiikki- ja teatteritapahtumat

Kuressaaressa järjestetään erilaisia musiikki- ja teatteritapahtumia ympäri vuoden. Saarenmaan oopperapäivät ovat yksi kaupungin merkittävimmistä tapahtumista, jossa esitetään oopperaesityksiä ja konsertteja. Lisäksi Kaupunginteatteri tarjoaa erilaisia näytöksiä ja esityksiä eri teatterilajeista kiinnostuneille.

Kirjasto

Kuressaaren keskustassa sijaitseva Kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolisia palveluita asukkaille ja vierailijoille. Kirjastossa on laaja valikoima kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä sekä internetpalveluita. Kirjasto järjestää myös erilaisia tapahtumia ja lukupiirejä eri-ikäisille.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Kuressaaressa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Yksi merkittävimmistä tapahtumista on Saaremaan maakuntapäivät, jolloin kaupunki täyttyy musiikista, tanssista ja erilaisista kulttuuriaktiviteeteista. Lisäksi järjestetään muun muassa kansainvälisiä taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja.

Ruokailu ja ravintolat

Ruokakulttuuri

Kuressaaren ruokakulttuuri on pääosin virolaista, ja ruokalistat tarjoavat perinteisiä virolaisia ruokia sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja. Suosittuja virolaisia ruokia ovat esimerkiksi sianlihasta valmistettu verivorst, hapankaalikeitto ja karjalanpiirakat.

Kahvilat

Kuressaaressa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin tuoretta kahvia sekä paikallisia leivonnaisia. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä lounasvaihtoehtoja. Suosittuja kahviloita Kuressaaressa ovat esimerkiksi Crepp, Armsi Café ja Kassikohvik.

Ravintolat

Kuressaaressa on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Ravintoloissa voi nauttia sekä virolaista että kansainvälistä ruokaa. Suosittuja ravintoloita Kuressaaressa ovat esimerkiksi Saaremaa Veski, Diva Restoran ja Arensburg Boutique Hotel & Spa Restoran.

Paikalliset herkut

Kuressaaren lähialueen meri tarjoaa erilaisia mereneläviä ja kalaa, jotka ovat suosittuja paikallisia herkkuja. Saaremaan erikoisuuksiin kuuluvat esimerkiksi savustettu silakka, ahvenfilee ja saaristolaisleipä. Kuressaaren torilta voi myös löytää paikallisia tuoreita marjoja ja vihanneksia.

Baarit ja pubit

Kuressaaressa on useita baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa juomien ja seurustelun parissa. Baareista löytyy erilaisia oluita, viinejä ja cocktaileja. Suosittuja baareja ja pubeja Kuressaaressa ovat esimerkiksi Kuresaare Linnuse Pils Pubi, Ararat Pubi ja Club Privilege.

Vapaa-ajan aktiviteetit Kuressaaressa:

1. Luontokohteet

Kuressaaressa on useita luontokohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Saarenmaan kansallispuisto, jossa on mahdollista vaeltaa kauniissa luonnossa sekä nähdä upeita maisemia, ja Roomassaare luontopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen merelliseen luontoon.

2. Rannat ja uimapaikat

Kuressaaren rannat tarjoavat mahdollisuuden nauttia merestä ja aurinkoisista päivistä. Kaupungin suosituin uimaranta on Kuressaare Väike-Rannan ranta, jossa on hiekkapohja ja hyvät uimamahdollisuudet. Lisäksi Kuressaaressa on myös useita muita pienempiä uimapaikkoja, kuten Roomassaaren uimaranta ja Nasva ranta.

3. Kulttuurikohteet

Kuressaare tarjoaa monipuolisia kulttuurikohteita niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Kuressaaren linna, joka on yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista, ja Saaremaa muuseum, jossa pääsee tutustumaan alueen historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja ja teatteriesityksiä.

4. Urheilumahdollisuudet

Kuressaaressa on runsaasti tarjontaa erilaisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on muun muassa useita urheilukenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja kuten jalkapalloa, koripalloa ja tennisä. Lisäksi Kuressaaressa on myös erilaisia kuntokeskuksia ja uimahalli, joissa voi treenata ja pitää kuntoa yllä.

5. Vesiurheilu

Meren läheisyyden ansiosta Kuressaare tarjoaa mahdollisuuksia myös erilaisiin vesiurheilulajeihin. Kaupungista löytyy muun muassa purjelautailua, vesihiihtoa ja melontaa tarjoavia keskuksia, joissa voi harrastaa vesiurheilua. Lisäksi Saarenmaalla on suosittu purjehduskeskus, joka järjestää erilaisia purjehduskursseja ja -tapahtumia.

6. Pyöräily

Kuressaaressa on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn, ja kaupungissa onkin useita pyöräreittejä ja väyliä. Pyöräily on suosittu tapa liikkua kaupungissa ja sen ympäristössä, ja pyörävuokraus on myös mahdollista. Lisäksi Kuressaaressa järjestetään vuosittain Saaremaa velotuur, joka on kansainvälinen pyöräilykilpailu.

7. Golf

Kuressaare tarjoaa mahdollisuuden myös golfista kiinnostuneille. Kaupungissa sijaitsee upea Saare Golf -golfrata, joka tarjoaa haastavia kenttiä erilaisille taitotasoille. Rata tarjoaa myös upeat näkymät ympäröivään luontoon. Lisäksi golfin harrastamiseen on mahdollista osallistua Saarenmaalla järjestettävillä kursseilla ja golfkilpailuissa.

8. Spa ja wellness

Kuressaare on tunnettu myös spa- ja wellness-palveluistaan. Kaupungissa on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, jotka tarjoavat erilaisia rentoutumis- ja hemmottelupalveluja. Kylpylöissä on mahdollista nauttia erilaisista hieronnoista, kasvohoidoista ja rentouttavista kylpylähoidoista. Lisäksi kylpylöistä löytyy usein myös uima-allasalueita ja saunoja.

Suositut hotellit Kuressaaressa

1. Georg Ots Spa Hotel

Georg Ots Spa Hotel on suosittu hotelli Kuressaaressa. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet sekä monia mukavuuksia, kuten kylpylä, uima-allas, sauna ja ravintola. Hotelli sijaitsee kauniin viheralueen lähellä, ja sen ympäristöstä avautuu kaunis näkymä merelle.

2. Spa Hotel Meri

Spa Hotel Meri on toinen suosittu hotelli Kuressaaressa. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, joista osasta on merinäköala. Hotellissa on myös kylpylä, uima-allas, ravintola ja baari. Sen sijainti on kätevä, lähellä kaupungin keskustaa ja merenrantaa.

3. Arensburg Boutique Hotel & Spa

Arensburg Boutique Hotel & Spa on tunnettu luksushotelli Kuressaaressa. Hotellissa on ylellisesti sisustetut huoneet ja laaja valikoima mukavuuksia, kuten kylpylä, uima-allas, sauna, ravintola ja baari. Hotelli sijaitsee vanhankaupungin alueella, lähellä suosittuja nähtävyyksiä.

4. Spa Hotel Diva

Spa Hotel Diva on suosittu hotelli Kuressaaressa. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, kylpylä, uima-allas, ravintola, baari ja poreallas. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, mutta kuitenkin lähellä kaupungin keskustaa ja merenrantaa.

5. Ekesparre Boutique Hotel

Ekesparre Boutique Hotel on pieni ja viehättävä hotelli Kuressaaressa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, ravintola ja baari. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä kaupungin keskustaa ja merenrantaa, ja siitä on hyvät yhteydet suosittuihin nähtävyyksiin.

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustilanne

Turvallisuustilanne Kuressaaressa on yleisesti ottaen hyvä ja rauhallinen. Kaupungissa on vähän vakavia rikoksia, ja se on tunnettu turvallisena matkakohteena.

Poliisin läsnäolo ja toiminta

Kuressaaressa on oma poliisiasema, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta. Poliisit ovat aktiivisesti läsnä ja reagoivat nopeasti tapahtumiin. Tarvittaessa he ovat avuksi matkailijoille ja asukkaille.

Turvallisuustoimenpiteet erityistilanteissa

Kuressaare on varautunut erityistilanteisiin ja sillä on suunniteltuja toimenpiteitä esimerkiksi luonnonkatastrofeja, kuten tulvia tai myrskyjä, varten. Kaupungilla on myös valmiussuunnitelmat mahdollisten kriisien tai häiriötilanteiden varalta.

Turvallisuus matkailijoille

Matkailijat voivat tuntea olonsa turvalliseksi Kuressaaressa. Kaupungissa on hyvin valvottuja alueita, kuten keskusta ja turistikohteet. On aina hyvä noudattaa yleisiä matkailuneuvoja, kuten pitää huolta arvoesineistä ja välttää pimeitä ja autioita katuja yöaikaan.

Pelastuspalvelut

Kuressaaressa on hyvin toimivat pelastuspalvelut. Palokunta ja ensiapupalvelut ovat tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Kaupungissa on myös ensiapupisteitä ja sairaaloita, joissa tarjotaan laadukasta hoitoa hätätilanteissa.

Terveys

Sairaala ja terveyskeskus

Kuressaaressa on sekä keskussairaala että terveyskeskus. Keskussairaala tarjoaa laajempaa hoitoa ja erikoisalojen palveluita, kun taas terveyskeskus hoitaa perusterveydenhuollon tarpeet. Molemmissa on pätevä henkilökunta ja moderneja laitteita.

Erikoislääkäripalvelut

Kuressaaressa on saatavilla erikoislääkäripalveluita eri aloilta, kuten ortopedia, gynekologia, silmätaudit ja hammaslääketiede. Kaupungissa on useita yksityisiä lääkäriasemia, joissa näitä palveluita tarjotaan.

Ensiapu

Kuressaaressa on useita ensiapupisteitä, joissa saa apua tavallisimmissa pienissä tapaturmissa. Näihin kuuluvat esimerkiksi apteekit ja terveysaseman päivystys. Päivystys ulottuu myös ilta-aikaan.

Koronavirus-tilanne

Kuressaaressa noudatetaan Viron hallituksen suosituksia ja määräyksiä koskien koronavirusta. Kaupungissa on saatavilla testauspaikkoja ja rokotuskeskuksia. Kuressaaressa terveysviranomaiset seuraavat tilannetta ja tarjoavat tietoa ja ohjeistusta asukkaille ja matkailijoille.

Rannat ja vesistöt

Rannat

Kuressaaren kaupungin alueella sijaitsee useita kauniita ja puhtaita hiekkarantoja. Näihin kuuluvat muun muassa Arensburgin ranta, Ranna ranta ja Sepa ranta. Rannoilla on hiekkaa, joka sopii hyvin auringonottoon ja uimiseen.

Lossi Viikarin silta

Kuressaaren kaupunki sijaitsee Saarenmaan saarella ja sitä ympäröi Itämeri. Kaupungin pääsy vesistöön tapahtuu Lossi Viikarin sillan kautta. Silta yhdistää saaren mantereeseen ja mahdollistaa veneiden, lauttojen ja muiden vesikulkuneuvojen kulun kaupunkiin.

Saarenmaan meripäivät

Kuressaaressa järjestetään joka vuosi Saarenmaan meripäivät. Tämä on suuri tapahtuma, joka juhlistaa kaupungin merellistä historiaa ja kulttuuria. Meripäivien aikana järjestetään useita vesiliikenteeseen ja veneilyyn liittyviä tapahtumia, kuten veneiden näyttelyitä, purjehduskilpailuja ja perinteisiä merelle liittyviä kilpailuja.

Puhdas Itämeri

Kuressaaren kaupunki on sitoutunut ympäristön suojeluun, erityisesti Itämeren suojeluun. Kaupungissa tehdään aktiivisesti töitä saaren rantojen ja vesistön puhtaanapitämiseksi. Kaupungin asukkaat ja vierailijat kannustetaan osallistumaan rannan ja meren ympäristön siivoamiseen ja roskien lajitteluun.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Kuressaaressa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Apelsin, Amarillo ja Club Diva.

Live-musiikki

Kuressaaressa järjestetään säännöllisesti live-musiikkitapahtumia eri ravintoloissa ja klubeilla. Esimerkiksi Apollo ja Arensburg Lounge-hotelli järjestävät esiintymisiä eri artisteille.

Teatteri ja esitykset

Kuressaaren teatterissa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä. Teatteri tarjoaa monipuolista ohjelmaa ympäri vuoden.

Elokuvateatteri

Kuressaaressa on elokuvateatteri Kino Sõprus, jossa esitetään uusimpia elokuvia suurelta valkokankaalta. Elokuvateatteri tarjoaa myös erikoisnäytöksiä ja teemaviikkoja.

Konsertit ja tapahtumat

Kuressaaressa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia, kuten festivaaleja ja kulttuuritapahtumia. Suosittuja tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Kuressaare Lossipark, ja Pritsumaja.

Ravintolat

Kuressaaren ravintolat tarjoavat monipuolisia ruokaelämyksiä eri makumaailmoista. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Art Café, Dorpat, ja Georg Ots Spa Hotel.

Baari- ja ruokakierrokset

Kuressaaressa järjestetään myös baari- ja ruokakierroksia, joiden avulla pääsee tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja ravintolatarjontaan. Kierrokset sisältävät maistiaisia eri paikoista ja tarjoavat myös tietoa ruoan valmistuksesta ja historiasta.

Kylpylät ja saunat

Kuressaaressa on useita kylpylöitä ja saunoja, joissa voi rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista ja palveluista. Suosittuja kylpylöitä ovat esimerkiksi Georg Ots Spa Hotel ja Grand Rose Spa Hotel.

Keskustan kävelykadut

Kuressaaren keskustassa on useita kävelykatuja, joilla voi viettää aikaa shoppaillen, kahviloissa istuen tai vain tunnelmaa nauttien. Kävelykaduilla on myös monia ravintoloita ja baareja, joissa voi pysähtyä rentoutumaan.

Yökerhot

Kuressaaressa on useita yökerhoja, joissa voi tanssia ja juhlia myöhään yöhön asti. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Club Diva ja Apollo.

Luontokohteet ja retkeily Kuressaaressa

Kuressaaren linna ja sen ympäristö

Kuressaaren linna on yksi Kuressaaren tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, lähellä satamaa. Linnan ympäristössä on myös kaunis puistoalue, jossa voi vaeltaa ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.

Kuressaaren piispanlinnan puutarha

Kuressaaren piispanlinnan puutarha on kaunis ja rauhallinen puistoalue, joka sijaitsee aivan piispanlinnan vieressä. Puutarhassa on laaja valikoima erilaisia kasveja ja kukkia, ja se tarjoaa kävijöilleen rauhallisen paikan rentoutumiseen.

Sepa kanjonipolku

Sepa kanjonipolku on suosittu retkeilyreitti Kuressaaressa. Polku kulkee kauniissa metsämaisemissa ja tarjoaa upeita näkymiä kanjoniin. Se on suhteellisen helppo reitti, joten se soveltuu hyvin niin aloitteleville retkeilijöille kuin perheillekin.

Kuressaaren lossipark

Kuressaaren lossipark on kaunis puistoalue, joka sijaitsee aivan linnaa vastapäätä Kuressaaren lossin juurella. Puistossa on erilaisia kävelyreittejä, istutuksia ja nurmialueita, joilla voi viettää aikaa ja nauttia ulkoilmasta. Puistosta on myös upeat näkymät merelle.

Kuressaaren rantapromenadi

Kuressaaren rantapromenadi on kaunis kävelytie, joka kulkee pitkin kaupungin rannikkoa. Promenadilla voi kävellä ja nauttia meren läheisyydestä. Matkan varrella on myös penkkejä ja pöytiä, joissa voi istahtaa ja ihailla maisemia.

Nasva linnuriik

Nasva linnuriik on suosittu retkeilykohde Kuressaaren lähistöllä. Alue on suojeltu lintuvesi ja siellä voi nähdä monia erilaisia lintulajeja. Nasva linnuriik tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet lintujen tarkkailuun ja valokuvaamiseen.

Pühatu luonnonsuojelualue

Pühatu luonnonsuojelualue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Kuressaaren keskustasta. Alueella on monipuolinen luonto, johon kuuluu muun muassa suot, metsät ja järvet. Pühatu luonnonsuojelualueella on useita erilaisia retkeilypolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Kuressaaressa

Kuressaaren tuomiokirkko

Kuressaaren tuomiokirkko on suurin ja merkittävin uskonnollinen rakennus Saarenmaalla. Kirkko sijaitsee Kaupunginpuistossa Kuressaaren keskustassa. Se on rakennettu 1200-luvulla, ja se on yksi harvoista Pohjoismaissa säilyneistä keskiaikaisista kivikirkoista.

Piispanlinna

Piispanlinna on Kuressaaren symboli ja yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista. Linna rakennettiin 1300-luvulla, ja se toimi Saarenmaan piispan asuinpaikkana. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua saaristolaiselämään keskiajalla.

Sotri kalmistu

Sotri kalmistu on muinainen hautausmaa, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kuressaaren keskustasta. Se on yksi Saarenmaan suurimmista muinaishautausmaista ja siellä voi nähdä erilaisia kivikaudelta peräisin olevia hautaröykkiöitä.

Kuressaaren raatihuone

Kuressaaren raatihuone on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Kuninga-kadulla. Se on rakennettu 1600-luvulla ja toimi aikoinaan kaupungin hallinnollisena keskuksena. Nykyään raatihuoneessa toimii museo, jossa voi tutustua Kuressaaren historiaan ja kaupungin kehitykseen.

Saarenmaan museo

Saarenmaan museo sijaitsee Tuule katu -kadulla Kuressaaressa. Museo on omistettu Saarenmaan ja sen asukkaiden historiaan. Museosta löytyy laaja kokoelma esineitä, valokuvia ja dokumentteja, jotka kertovat Saarenmaan menneisyydestä.

Kalevanpojan kivi

Kalevanpojan kivi on suuri kivi, joka sijaitsee Nummerkuun puistossa Kuressaaressa. Kivi on nimetty kansalliseepoksemme, Kalevalan mukaan. Se on yksi tärkeistä symbolisista paikoista saaristoalueella.

Kuressaaren vesitorni

Kuressaaren vesitorni on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, ja se sijaitsee Linden-kadulla. Vesitorni on rakennettu 1960-luvulla, ja se on avoinna yleisölle. Tornista voi ihailla upeita näkymiä Kuressaaren ympäristöön.

Muhun kirkko

Muhun kirkko sijaitsee Muhun saarella, joka kuuluu Kuressaaren alueeseen. Se on rakennettu 13. tai 14. vuosisadalla ja se on yksi Viron vanhimmista säilyneistä kirkkorakennuksista. Kirkossa on nähtävillä upeita keskiaikaisia freskoja.

Väike-Pakrin majakka

Väike-Pakrin majakka sijaitsee Kuressaaren lähellä Väike-Pakrin saarella. Majakka on rakennettu 19. vuosisadalla, ja se on yksi alueen tärkeimmistä merkkikohteista. Väike-Pakrin majakka tarjoaa upeat näkymät ympäröiville saarille ja Itämerelle.

Kuressaaren panoraama- ja näköalapaikat:

1. Kuressaaren linna

Kuressaaren linna sijaitsee Saarenmaan suurimman kaupungin Kuressaaren keskustassa. Se on yksi Viron parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista ja tarjoaa upean panoraamanäkymän ympäröivään kaupunkiin ja Itämerelle.

2. Merenkurkku

Merenkurkku on Kuressaaressa sijaitseva kalliokumpare, josta avautuu kaunis näköala yli meren. Paikalta voi ihailla saariston kaunista luontoa ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

3. Lossihoovin näköalalava

Kuressaaren linnan läheisyydessä sijaitseva Lossihoovi sisältää myös näköalalavan, josta voi ihailla kaunista merimaisemaa ja linnan ympärillä olevaa maisemaa.

4. Kivihallin näköalalaituri

Kivihalli on Kuressaaren linnan vieressä sijaitseva rakennus, joka toimii monipuolisena tapahtumapaikkana. Rakennuksen katolla sijaitseva näköalalaituri tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivän saariston.

5. Arensburgin hotellin kattoterassi

Arensburgin hotelli sijaitsee aivan Kuressaaren linnan vieressä ja sen kattoterassilta avautuu kaunis näköala yli kaupungin ja linnan. Terasilla voi nauttia vaikuttavista maisemista samalla kun nauttii esimerkiksi kahvia tai lounasta.

6. Tornitornin näköalatasanne

Kuressaaren keskustassa sijaitseva Tornitorni on entisen vesitornin päälle rakennettu ravintola ja näköalatasanne. Ravintolassa voi nauttia herkullista ruokaa samalla kun ihailee kaupungin panoraamanäkymiä.

7. Vallikaarre-aarrekellarin näköalakota

Vallikaarre-aarrekellari sijaitsee Kuressaaren keskiaikaisen kaupunginmuurin yhteydessä. Sen katon päälle on rakennettu näköalakota, josta voi ihailla kaupungin historiallista maisemaa sekä linnan ja meren suuntaan avautuvia näkymiä.

8. Roomassaaressa sijaitseva näköalapaikka

Roomassaaressa, joka on noin 3 kilometrin päässä Kuressaaren keskustasta, on erämaista luontoa ja kauniita näköaloja yli meren. Alueella on maastoon rakennettu näköalapaikka, josta voi ihailla luonnon kauneutta.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti