Halvat lennot Glasgow

Nähtävyydet ja kohteet

Glasgown katedraali

Glasgown katedraali on yksi Skotlannin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista katedraaleista. Se sijaitsee kukkulalla Glasgow’n kaupungin itäosassa. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla ja sitä pidetään yhtenä parhaista esimerkeistä goottilaisesta arkkitehtuurista Britanniassa. Katedraalissa voi tutustua moniin historiallisiin näyttelyihin ja sen tornista avautuu upeat näkymät yli kaupungin.

Glasgown galleria

Glasgown galleria on yksi Skotlannin suosituimmista taidemuseoista. Se sijaitsee entisessä taloushallinnon rakennuksessa Glasgow’n keskustassa. Museo tarjoaa laajan valikoiman taideteoksia, mukaan lukien skotlantilaista ja kansainvälistä taidetta. Gallerian kokoelmissa on esillä teoksia eri aikakausilta ja tyylisuunnista, ja museosta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä.

Kelvingroven puisto ja museo

Kelvingroven puisto ja museo sijaitsevat Glasgow’n länsiosassa. Puistossa on suuri viheralue, kävelyreittejä ja kukkaistutuksia, ja se tarjoaa ympäri vuoden rentouttavan ympäristön ulkoiluun ja piknikille. Puiston yhteydessä sijaitsee myös Kelvingroven museo, joka on yksi Skotlannin suurimmista ja suosituimmista museoista. Museo tarjoaa laajan valikoiman näyttelyitä ja kokoelmia, jotka kattavat luonnonhistorian, tieteen, taiteen ja kulttuurin eri alueita.

Riversiden museo

Riversiden museo sijaitsee Glasgow’n entisessä satama-alueella. Museo keskittyy Glasgow’n ja Skotlannin merihistoriaan ja se tarjoaa kattavan kokoelman laivoja, veneitä, meriaiheisia esineitä ja näyttelyitä. Museoilla on myös interaktiivisia näyttelyitä, jotka tarjoavat kävijöille mahdollisuuden oppia lisää Skotlannin merenkulusta ja sen vaikutuksesta maan historiaan.

Glasgown tiedekeskus

Glasgown tiedekeskus, joka tunnetaan myös nimellä Glasgow Science Centre, on suosittu vierailupaikka kaikenikäisille. Se tarjoaa monia interaktiivisia näyttelyitä, jotka esittelevät tieteen ja teknologian eri osa-alueita. Tiedekeskuksen tunnetuin osa on sen suuri planetaario, jossa voi tutustua tähtitieteeseen ja tähtitaivaan ihmeisiin. Tiedekeskuksen yhteydessä toimii myös IMAX-elokuvateatteri, jossa esitetään luonto- ja tieteisdokumentteja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Glasgow tunnetaan vilkkaasta ja monipuolisesta kulttuurielämästään. Kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Glasgow’n taidemuseo (Glasgow Museums) ja Kelvingrove Art Gallery and Museum. Glasgow’n taidemuseo on Yhdistyneen kuningaskunnan suurin museoverkosto, joka sisältää 13 museota ja galleriaa. Kaupungissa järjestetään myös monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, kuten Glasgow International Festival of Visual Art ja Glasgow Jazz Festival.

Historia

Glasgown historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Kaupungin perustaminen tapahtui todennäköisesti roomalaisten aikakaudella, ja siitä tuli merkittävä kaupunki Skotlannin länsiosassa. Kaupunki kasvoi merkittäväksi teollisuuskeskukseksi 1700-luvulla, erityisesti tekstiiliteollisuuden ja merenkulun ansiosta.

Teollinen vallankumous toi mukanaan merkittävää kehitystä ja nousua Glasgown teollisuudessa. Kaupunkiin perustettiin useita suuria laivanrakennuslaitoksia, kuten Clydebank ja Fairfield Shipyard, jotka rakensivat monia maailman suurimmista aluksista.

Toisen maailmansodan aikana Glasgow oli tärkeä sotilastukikohta ja pommikoneiden kohde. Kaupunki kuitenkin selviytyi sodasta ja elpyi nopeasti sen jälkeen. Nykyään Glasgow on dynaaminen ja moderni kaupunki, joka yhdistää menneen historian ja nykyaikaisen kehityksen.

Glasgow – Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen skotlantilainen ruoka

Glasgow’ssa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä skotlantilaista ruokaa, kuten haggista, neepsiä ja tattieseja (maksamakkaraa, lanttuja ja perunoita), fish and chipsejä (kalaa ja ranskalaisia perunoita) sekä cock-a-leekie-keittoa (kanaliemikeittoa purjon ja kanan kanssa).

2. Kalaravintolat

Kaupungista löytyy myös useita kalaravintoloita, jotka tarjoavat tuoretta kalaa ja mereneläviä. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi skotlantilaisia äyriäiskeittoja, paistettua lohta tai kalafajitaksia.

3. Kansainväliset keittiöt

Glasgow’ssa on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa eri puolilta maailmaa. Täältä löytyy esimerkiksi italialaisia, intialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia ja japanilaisia ravintoloita.

4. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Kaupungissa on myös useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ja luovaa ruokaa. Nämä ravintolat ovat suosittuja herkuttelijoiden keskuudessa ja tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä.

5. Pubit ja baariruoka

Glasgow’ssa on runsaasti perinteisiä pubeja, jotka tarjoavat myös ruokaa. Pubiruokaa voi olla esimerkiksi skotlantilaisia lihapatoja, pihvejä, tapaksia ja hampurilaisia. Näissä paikoissa voi nauttia rennosta ilmapiiristä ja paikallisesta oluesta.

6. Kahvilat ja leipomot

Kaupungista löytyy myös paljon kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat tuoreita leivonnaisia, paikallisia herkkuja ja erilaisia kahvijuomia. Näissä paikoissa voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja herkullisista leivonnaisista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja galleriat

Glasgowssa on useita maailmankuuluja museoita ja gallerioita, kuten Kelvingrove Art Gallery and Museum, jossa voi tutustua taiteeseen ja historiallisiin esineisiin. Muut merkittävät museot ja galleriat ovat esimerkiksi The Burrell Collection, Riverside Museum ja Gallery of Modern Art.

Teatterit ja konserttisalit

Glasgow tunnetaan myös vilkkaasta teatteri- ja konserttisalielämästään. Kaupungissa on useita tärkeitä teattereita, kuten Royal Conservatoire of Scotland ja Citizens Theatre. Konserttisalit, kuten Glasgow Royal Concert Hall ja SSE Hydro, tarjoavat monenlaista musiikkia ja muita esityksiä.

Puistot ja ulkoilualueet

Glasgowssa on useita kauniita puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Kelvingrove Park on suosittu puisto, joka tarjoaa kauniit maisemat ja kävelyreitit. Pollok Country Park on toinen suosittu ulkoilualue, joka tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja eläinten tarkkailuun.

Urheilu

Glasgow on tunnettu myös urheilukaupunkina, ja sieltä löytyy runsaasti urheilumahdollisuuksia. Hampden Park on Skotlannin kansallisstadion, jossa pelataan jalkapallo-otteluja. Lisäksi kaupungissa on useita jääkiekko- ja rugbyjoukkueita sekä urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja.

Ruokailu ja juominen

Glasgow on tunnettu myös monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnastaan. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, joista voi löytää erilaisia kansainvälisiä ja perinteisiä skotlantilaisia ruokia ja juomia. Monissa paikoissa on tarjolla myös livemusiikkia ja viihdettä.

Suositut hotellit Glasgow’ssa

1. The Principal Grand Central Hotel

The Principal Grand Central Hotel sijaitsee aivan Glasgowin keskustassa, joten se tarjoaa helpon pääsyn kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia, kuten ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin ravintolasta voi nauttia herkullisista paikallisista ja kansainvälisistä ruoista.

2. Radisson Blu Hotel, Glasgow

Radisson Blu Hotel sijaitsee kaupungin vilkkaalla kaupallisen keskustan alueella. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on tyylikäs sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Vieraat voivat rentoutua hotellin kattouima-altaalla tai nauttia herkullisia ruokia hotellin ravintolassa. Hotellin sijainti tarjoaa helpon pääsyn Glasgowin nähtävyyksiin, museoihin ja ostoskeskuksiin.

3. citizenM Glasgow

citizenM Glasgow on moderneja ja tyylikkäitä huoneita tarjoava hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä teattereita, ravintoloita ja putiikkeja. Huoneet ovat varusteltu älytelevisioilla, ilmaisella Wi-Fi:llä ja säädettävällä valaistuksella. Hotellissa on myös yhteinen oleskelutila, jossa on ravintola ja baari. Ainutlaatuinen ja moderni ilmapiiri tekee tästä hotellista suositun valinnan matkailijoiden keskuudessa.

4. Hotel du Vin & Bistro Glasgow

Hotel du Vin & Bistro Glasgow sijaitsee entisessä aatelisessa talossa Glasgowin länsipuolella. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, joissa on tyylikäs sisustus ja modernit mukavuudet. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä brittiläisiä ruokia samalla kun voi ihailla kaunista sisäpihaa. Hotellin sijainti tarjoaa helpon pääsyn läheisille museoille, puistoille ja ostoskeskuksiin.

5. Dakota Glasgow

Dakota Glasgow sijaitsee aivan kaupungin keskustassa lähellä Glasgowin nähtävyyksiä, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on mukavat sängyt, modernit kylpyhuoneet ja älytelevisiot. Vieraat voivat nauttia herkullisia ruokia hotellin ravintolassa tai rentoutua baarissa. Hotelli tarjoaa myös kuntokeskuksen ja kokoustilat.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Glasgow on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, varovaisuutta kannattaa noudattaa.
– Matkailijoita kehotetaan pitämään arvotavarat turvassa ja olemaan tarkkana taskuvarkaiden kanssa, erityisesti ruuhkaisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä.
– Glasgow’ssa on myös valvontakamerajärjestelmä, joka auttaa ylläpitämään turvallisuutta kaupungissa.
– Poliisin hätänumero on 999 ja epäkiireellisiin tilanteisiin tarkoitettu numero on 101.

Sairaanhoidon ja hätätilanteiden palvelut

– Glasgow’ssa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhuoltoa.
– Yleinen hätänumero on 999, josta voi soittaa hätätilanteissa, kuten vakavissa tapaturmissa tai sairaustapauksissa.
– Lääketieteellistä apua voi saada myös soittamalla 111, joka on ei-hätätilanteiden sairaanhoidon neuvontalinja.
– Matkailijoita kehotetaan hankkimaan asianmukaiset matkavakuutukset, jotta he voivat saada tarvitsemaansa hoitoa tarvittaessa.

Yleistä terveydestä ja hyvinvoinnista

– Glasgow’ssa on useita hyvin varusteltuja kuntokeskuksia ja urheilutiloja, joiden avulla kaupungin asukkaat voivat ylläpitää terveyttään ja hyvinvointiaan.
– Kaupungissa on myös paljon puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja virkistäytymiseen.
– Skotlannissa tupakointi on kielletty useimmissa sisätiloissa, julkisissa kulkuneuvoissa ja työpaikoilla.
– Glasgow’ssa on myös useita klinikkoja ja hyvinvoinnin palveluita, jotka tarjoavat terveysneuvontaa ja tukea eri elämäntilanteisiin.

Rannat ja Vesistöt

Clydenjoki

Glasgow’ssa virtaa Clyde-joki, joka on Skotlannin suurin joki. Joki kulkee kaupungin halki ja tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesitoimintoihin kuten veneretkiin sekä kalastukseen.

Glasgow Greenin puisto

Glasgow Green on suuri puisto, joka sijaitsee Clydenjoen varrella. Puistossa on myös pieni hiekkaranta, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Ranta ei välttämättä ole paras vaihtoehto uimiseen, mutta se tarjoaa kauniin näkymän joelle.

Loch Lomond

Loch Lomond sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Glasgow’sta ja se on Skotlannin suurin makean veden järvi. Järvi tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Loch Lomond on erityisen suosittu kohteena patikoijille, veneilijöille ja kalastajille.

Yöelämä ja viihde Glasgow’ssa:

1. Kulttuuritarjonta:

Glasgow tarjoaa laajan kulttuuritarjonnan, jossa on mukana useita taidemuseoita, teattereita ja gallerioita. Esimerkkejä ovat Glasgow’n taidemuseo, Kelvingrove Art Gallery and Museum, sekä Scottish Ballet ja Scottish Opera.

2. Baarit ja pubit:

Glasgow’n yöelämän ytimessä ovat sen lukuisat baarit ja pubit, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Jotkut suositellut baarit ja pubit ovat The Pot Still, Drygate Brewing Co. ja Brewdog Glasgow.

3. Klubit ja musiikkiesitykset:

Kaupungissa on useita klubeja ja musiikkiesitysten järjestäjiä, jotka tarjoavat elävää musiikkia ja viihdettä yöaikaan. Suosittuja esiintymispaikkoja ovat The Garage, SWG3 ja King Tut’s Wah Wah Hut.

4. Elokuvateatterit:

Glasgow’ssa on myös useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Glasgow Film Theatre, Vue Cinemas ja Odeon Glasgow Quay.

5. Konsertit ja tapahtumat:

Kaupunki isännöi monia konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Sekä suurimmat areenat kuten The SSE Hydro että pienemmät paikat kuten Barrowland Ballroom tarjoavat monipuolisen valikoiman esiintyjiä eri genreiltä.

6. Kasinot:

Glasgow’ssa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä. Tunnettuja kasinoita ovat Alea Glasgow, Grosvenor Casino Glasgow Merchant City ja Genting Casino.

7. Klubit ja yökerhot:

Kaupunki tarjoaa myös vaihtoehtoja niille, jotka pitävät tanssimisesta ja yökerhoista. Klubeja ja yökerhoja Glasgow’ssa ovat esimerkiksi Sub Club, The Sanctuary ja Bamboo nightclub.

8. Stand-up-komiikka:

Glasgow’ssa on myös useita paikkoja, joissa voi nauttia stand-up-komiikan esityksistä. Tunnettuja stand-up-klubeja ovat The Stand Comedy Club, Yesbar ja Glee Club Glasgow.

9. Drag-esiintyjät ja burleskiesitykset:

Kaupungissa on myös monia paikkoja, joissa voi nähdä drag-esiintyjiä ja burleskiesityksiä. Esimerkkejä näistä paikoista ovat Kat’s Whiskers, The Riding Room ja Speakeasy.

10. Yölliset kierrokset ja ghost walkit:

Glasgow’ssa on myös mahdollista osallistua yöllisiin kierroksiin, joiden aikana voi oppia kaupungin historiasta tai kummitustarinoista. Esimerkkejä näistä kierroksista ovat Glasgow School of Art’s Mackintosh at Midnight Tour ja City Centre Mural Trail by Bike Tour.

Luontokohteet ja retkeily Glasgow’ssa:

1. Pollok Country Park:

Pollok Country Park sijaitsee Glasgow’n lounaisosassa ja se on yksi Skotlannin suurimmista kaupunkipuistoista. Puistossa on laaja alue luontoa, metsiä, nurmikoita ja järviä, jotka tarjoavat loistavia retkeilymahdollisuuksia. Puistossa voi kävellä merkityillä reiteillä, rentoutua piknikalueilla tai tutustua Pollok Houseen, historialliseen kartanoon, joka sijaitsee myös puistossa.

2. Glasgow’n viheralueet:

Glasgow’ssa on useita kauniita viheralueita ja puistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Esimerkiksi Kelvingrove Park, Victoria Park ja Queens Park ovat suosittuja kohteita, joissa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta keskellä kaupunkia.

3. Loch Lomond & The Trossachs National Park:

Glasgow’n lähellä sijaitsee myös Loch Lomond & The Trossachs National Park, joka tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. National Parkissa on monia vaellusreittejä, jotka vievät kävijät upeiden maisemien äärelle. Lisäksi Loch Lomond-järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja muuhun vesitoimintaan.

4. Glasgow Green:

Glasgow Green on kaupungin keskustassa sijaitseva puistoalue, joka tarjoaa vihreän keitaan kaupungin vilinässä. Puistossa voi kävellä pitkin jokia tai rentoutua nurmikoilla. Lisäksi puistossa sijaitsee erilaisia nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita, kuten Doulton Fountain ja People’s Palace.

5. Mugdock Country Park:

Mugdock Country Park sijaitsee Glasgow’n länsiosassa ja tarjoaa monipuolisen ulkoilualueen luonnonkauniissa ympäristössä. Puistossa on metsiä, järviä, polkuja ja retkeilyreittejä, jotka soveltuvat erilaisille ulkoiluharrastuksille. Puistosta löytyy myös Mugdockin linna, joka on avoinna yleisölle.

6. The Clyde Walkway:

Clyde Walkway on pitkä vaellusreitti, joka seuraa Clyde-joen vartta läpi Glasgow’n ja sen ympäristön. Reitti tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyyn tai vain kävelylle kauniilla maisemilla. Clyde Walkway on osa Skotlannin National Cycle Networkiä, joten se on hyvin merkitty ja helppo seurattava.

7. The Campsie Fells:

Campsie Fells on kaunis vuoristoalue lähellä Glasgow’ta, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita patikointireittejä, jotka vievät kävijät upeiden maisemien äärelle. Campsie Fells sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille retkeilijöille.

8. Loch Katrine:

Loch Katrine sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Glasgow’sta ja se on suosittu retkikohde. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden vesiretkiin. Loch Katrinelta löytyy myös höyrylaiva, jolla voi tehdä risteilyn järven ympärillä ja nauttia maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Glasgow’ssa

Glasgow’n tuomiokirkko

Glasgow’n tuomiokirkko sijaitsee Glasgow’n kaupungin keskustassa ja se on yksi Skotlannin tärkeimmistä uskonnollisista ja historiallisista nähtävyyksistä. Kirkko on peräisin 1100-luvulta ja sitä on laajennettu ja uudistettu vuosisatojen aikana. Kirkossa voi ihastella upeaa arkkitehtuuria ja tutkia sen rikasta historiaa.

Glasgow’n katedraali

Glasgow’n katedraali on toinen merkittävä uskonnollinen kohde kaupungissa. Se on Skotlannin ainoa keskiaikainen katedraali, jonka alkuperäiset osat ovat säilyneet huomattavasti hyvin. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla ja siellä voi kokea ainutlaatuisen atmosfäärin ja tutustua alueen historiallisiin tapahtumiin.

St. Mungo Museum of Religious Life and Art

St. Mungo Museum of Religious Life and Art on museo, joka esittelee uskontojen historiaa ja merkitystä. Museon kokoelmassa on esineitä eri uskonnoista ympäri maailmaa ja se tarjoaa näyttelyitä ja opetusta eri uskontoihin liittyvistä aiheista.

Provand’s Lordship

Provand’s Lordship on Skotlannin vanhin asuinrakennus, joka on säilynyt koskemattomana satoja vuosia. Se rakennettiin 1400-luvulla ja toimi aikoinaan sairaalana. Nykyään se on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua historialliseen arkkitehtuuriin ja oppia Glasgow’n menneisyydestä.

Paisley Abbey

Vaikka Paisley Abbey ei sijaitse suoraan Glasgow’ssa, se on helppo saavuttaa kaupungista käsin. Paisley Abbey on historiallinen luostari, joka perustettiin 1100-luvulla. Siellä voi nähdä kauniin goottilaisen arkkitehtuurin ja tutustua luostarin rikkaaseen historiaan.

Glasgown panoraama- ja näköalapaikat:

1. Glasgow Tower

Glasgow Tower on kaupungin näköalatorni, joka sijaitsee Glasgow Science Centre -kompleksissa. 127 metriä korkea torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Torni voidaan myös pyöräyttää ympäri, jotta vierailijat voivat ihailla eri suuntiin avautuvia maisemia.

2. The Lighthouse

The Lighthouse on arkkitehti Charles Rennien Mackintishin suunnittelema rakennus, joka toimii nykyään Glasgow’n kansainvälisenä muotoilukeskuksena. Rakennuksen katolla sijaitseva näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin keskustan. Täältä voi ihailla esimerkiksi Glasgow Cathedralia ja Clyde-joen maisemia.

3. Kelvingrove Art Gallery and Museum

Kelvingrove Art Gallery and Museum on yksi Skotlannin suosituimmista museoista ja sijaitsee Glasgow’n West Endissä. Museon ylimmistä kerroksista aukeaa näköalaterassi, josta voi ihailla maisemia yli River Clyde’n ja nähdä kaupungin tunnettuja maamerkkejä, kuten Glasgow Universityn.

4. The Necropolis

The Necropolis on historiallinen hautausmaa Glasgow’n keskustan itäpuolella. Se sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Täältä voi ihailla muun muassa Glasgow Cathedralia ja kaupungin siluettia. Suositeltavaa on tehdä kävelyretki hautausmaalla ja pysähtyä ihailemaan maisemia sen aikana.

5. Queen’s Park

Queen’s Park on suuri puisto Glasgow’n eteläosassa. Puiston korkeimpiin kohtiin noustessaan voi nauttia upeista näkymistä yli kaupungin. Queen’s Parkista voi nähdä esimerkiksi Glasgow Cathedralin, West Endin ja paisuvana näkymänä River Clyde’n.

6. The Tall Ship at Riverside

The Tall Ship at Riverside on museolaiva, joka sijaitsee River Clyde’n varrella. Museolaivan kannelta aukeaa hienot näkymät yli joen ja sen ympäristön. Täältä voi ihailla muun muassa kaupungin uusia rakennuksia, kuten The SSE Hydroa ja Glasgow Science Centrea, joen varrella sijaitsevia historiallisia rakennuksia sekä yleistä kaupunkimaisemaa.

7. The Glasgow Tower of People’s Palace

Glasgow Tower of People’s Palace on osa Glasgow Greenissä sijaitsevaa People’s Palacea. Tornin ylimmältä kerrokselta voi ihailla panoraamanäkymiä yli Glasgow Greenin puiston ja River Clyde’n. Täältä näkee myös kaupungin siluettia sekä muita lähialueen nähtävyyksiä.

8. The Lighthouse tower

The Lighthouse nimisen rakennuksen torni tarjoaa hienot näkymät yli Glasgow’n keskustan. Rennien Mackintishin suunnittelema rakennus sijaitsee Mitchell Streetillä ja tornin huipulta voi ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia, kuten Glasgow Cathedralia, sekä ympäröivää kaupunkimaisemaa.Kohteen sijainti maa on Skotlanti.

Jätä kommentti