Halvat lennot Kolašin

Nähtävyydet ja kohteet

Kolašin keskusta

Kolašinin keskusta on pieni mutta viihtyisä kaupunki Montenegrossa. Siellä voit tutustua paikalliseen elämään ja kulttuuriin. Keskustassa on useita kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Kolašinin pääaukiolla sijaitsee myös viehättävä kirkko, joka on avoinna vierailijoille.

Lake Biograd

Lake Biograd on upea järvi, joka sijaitsee Kolašinin kansallispuistossa. Järvellä voit rentoutua ja ihailla kaunista luontoa. Voit myös vuokrata kajakin tai meloen tutustua järven ympäristöön. Alueella on myös patikkareittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä järvelle ja ympäröiville vuorille.

Kolašin Ski Resort

Kolašinin laskettelukeskus on suosittu kohde talvisin. Se tarjoaa hyvät mahdollisuudet lasketteluun ja lumilautailuun. Rinteitä on eri vaikeusasteilla, joten jokaiselle löytyy sopiva rinne. Laskettelukeskuksesta löytyy myös vuokraamo ja opetuspalveluja aloittelijoille.

Kōtōr-laakso

Kōtōr-laakso on upea luonnonalue, joka sijaitsee Kolašinin lähistöllä. Alueella on monia kauniita vuoria, laaksoja ja jokia. Siellä voit nauttia rauhallisesta patikoinnista ja ihailla upeita maisemia. Alueella on myös monia perinteisiä kyliä, joissa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin.

Biogradska Gora -kansallispuisto

Biogradska Gora on yksi Montenegron vanhimmista kansallispuistoista. Se on tunnettu upeasta luonnostaan ja monimuotoisesta eläimistöstään. Kansallispuistossa voi vaellella kauniiden metsien ja järven ympärillä. Puistossa on myös opastettuja retkipolkuja, joita pitkin voi oppia lisää alueen luonnosta ja ekosysteemistä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuurinen monimuotoisuus

Kolašin on Montenegron sisämaassa sijaitseva kaupunki, joka sijaitsee Durmitorin kansallispuiston vieressä. Kaupungin kulttuurinen monimuotoisuus heijastaa lähinnä vuoristoisen alueen asukkaiden elämäntapaa ja perinteitä.

Kansallispuistot

Kolašin on kuuluisa läheisen Durmitorin kansallispuiston sijainnista. Puistossa on upeita vuorimaisemia, monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä. Durmitorin kansallispuisto on myös julistettu UNESCON maailmanperintökohteeksi.

Historialliset nähtävyydet

Kaupungin historiallisten nähtävyyksien joukossa on Kolašinin linna, joka on rakennettu 1800-luvulla. Linna on tyypillinen Balkanin linnoitus, ja siinä on nähtävillä alkuperäisiä esineitä ja huonekaluja. Myös Kolašinin keskusaukio, Podgorican pääkirkko ja vanhat perinteiset rakennukset edustavat kaupungin historiaa ja kulttuuria.

Kulttuuritapahtumat

Kolašinissa järjestetään useita kulttuuritapahtumia vuoden aikana. Yksi merkittävimmistä tapahtumista on Kolašinin kansainvälinen talviurheilufestivaali, jossa järjestetään erilaisia talviurheilutapahtumia ja kulttuuriesityksiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään musiikki- ja tanssifestivaaleja, joissa tuodaan esiin paikallista musiikkia ja perinteisiä tansseja.

Kansanperinne

Kolašinin alueella on säilynyt vahva kansanperinteiden perinne. Tämä näkyy erityisesti kansanmusiikissa, kansantansseissa ja käsityöperinteessä. Alueen asukkaat ovat perinteisesti olleet maanviljelijöitä ja paimentolaisia, ja heidän elämäntapaansa liittyvät tavat ja perinteet ovat edelleen osa kaupungin kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri ja erikoisuudet

Kolašinin ruokakulttuuri perustuu perinteiseen montenegrolaiseen keittiöön, johon vaikuttaa Balkanin alueen ruoanlaittotyyli. Alueen erikoisuuksia ovat muun muassa erilaiset liharuoat, kuten grillatut lihavartaat ja paistetut karitsan- tai muun lihanpihvit. Myös erilaiset keitot ja pataruoat ovat suosittuja. Suositeltavia erikoisuuksia ovat myös paikalliset juustot ja mausteliemet.

Ravintolat ja kahvilat

Kolašinissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Monissa ravintoloissa on tarjolla paikallisia erikoisuuksia ja kansainvälisiä ruokia. Lisäksi kaupungissa on myös kahviloita, joista voi ostaa kahvia, teetä ja leivonnaisia.

Ravintola X

Ravintola X sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa perinteistä montenegrolaista ruokaa. Ravintolan valikoimasta löytyy muun muassa erilaisia liharuokia, kuten karitsanpaistia ja pihvejä. Ravintolassa on myös tarjolla erilaisia kasvisruokia ja mereneläviä. Tunnelmallinen ravintola sopii hyvin romanttisiin illallisiin.

Ravintola Y

Ravintola Y sijaitsee kaupungin ulkopuolella, mutta on suosittu paikallisten keskuudessa. Ravintola tunnetaan erityisesti herkullisista paikallisista juustoistaan, joita voi nauttia esimerkiksi juustolautasella tai pizzan päällä. Ravintolassa on myös muita perinteisiä montenegrolaisia ruokia sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja.

Kahvila Z

Kahvila Z on suosittu kohtaamispaikka kaupungin keskustassa. Kahvilasta voi ostaa erilaisia kahveja, teelaatuja ja virvokkeita. Lisäksi kahvilassa on tarjolla erilaisia makeita leivonnaisia, kuten kakkua ja leivosvalikoima. Kahvilan rennossa ja viihtyisässä ilmapiirissä voi istua alas ja nauttia rauhallisesta hetkestä.

Street Food -kojut

Kolašinissa on myös useita pieniä Street Food -kojuja, joissa voi ostaa nopeasti valmistettuja välipaloja. Kojut tarjoavat erilaisia grilliruokia, kuten lihavartaita ja hampurilaisia. Lisäksi niistä voi ostaa paikallisia herkkuja, kuten piirakoita ja paistettuja juustoja. Tällaiset kojut ovat suosittuja erityisesti kiireisille matkailijoille ja kaupungissa liikkuville.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily kansallispuistossa

Kolašin sijaitsee Bjelasican vuorijonon juurella, jossa sijaitsee myös Biogradska Gora -kansallispuisto. Kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja patikointiin, ja siellä on useita eri reittejä, jotka sopivat eri kuntoisille ja kokemuksen omaaville retkeilijöille.

2. Hiihto ja laskettelu

Talvella Kolašinin ympäristöön avautuu upea hiihtokeskus. Vuoristoinen ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet sekä lasketteluun että hiihtoon, ja alueella on useita eri rinnevaihtoehtoja eri taitotasoille.

3. Melonta ja kalastus joella

Moracajoki, joka virtaa Kolašinin läpi, tarjoaa loistavat puitteet melontaan ja kalastukseen. Joella voi vuokrata kanootteja tai kajakkeja ja lähteä tutkimaan kaunista ympäröivää luontoa. Joessa voi myös kalastaa, ja siellä esiintyy monia kalalajeja.

4. Pyöräily ja maastopyöräily

Kolašinin ympäristön maisemat ja vuoristotiet tarjoavat upeat puitteet pyöräilyyn ja maastopyöräilyyn. Alueella on sekä tasaisempia reittejä että haastavampia polkuja, jotka sopivat eri tasoisille pyöräilijöille.

5. Lintujen tarkkailu

Kolašinin ympäristö on rikas lintulajeiltaan, ja alueella voi harrastaa lintujen tarkkailua. Biogradska Gora -kansallispuiston alueella voi bongata monia harvinaisia ja suojeltuja lintulajeja, ja alueella järjestetään myös opastettuja retkiä lintujen tarkkailun parissa.

6. Kylpyläelämys

Kolašinissa sijaitsee myös kylpylä, jossa voi rentoutua ja hemmotella itseään. Kylpylässä tarjotaan erilaisia hoitoja ja palveluita, kuten hierontaa, sauna- ja kylpyläosastoja sekä kauneushoitoja.

Suositut hotellit Kolašinissa

1. Bianca Resort & Spa

Bianca Resort & Spa on ylellinen hotelli, joka tarjoaa majoitusta modernissa ja tyylikkäässä ympäristössä. Hotellissa on huoneita eri hintaluokissa sekä laaja valikoima palveluita, kuten spa, sisäuima-allas, kuntosali ja ravintoloita.

2. Hotel Lipka

Hotel Lipka on viehättävä hotelli, joka sijaitsee kauniilla paikalla vuoristomaisemien ympäröimänä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, ravintola ja sauna. Monet huoneista tarjoavat upeat näkymät ympäröivään luontoon.

3. Hotel Cile

Hotel Cile on budjettitietoinen matkailijan valinta, joka tarjoaa mukavaa majoitusta kohtuuhintaan. Hotellissa on viihtyisiä ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita, ilmainen langaton internetyhteys sekä ystävällinen henkilökunta.

4. Hotel Brile

Hotel Brile on kodikas hotelli, joka tarjoaa majoitusta kodikkaissa huoneissa. Hotellissa on ravintola, ilmainen langaton internetyhteys sekä ystävällinen ilmapiiri. Hotellin sijainti on ihanteellinen niille, jotka haluavat tutustua Kolašinin kaupungin keskustaan.

5. Hotel Divo

Hotel Divo on moderni hotelli, jossa on tyylikkäät ja valoisat huoneet. Hotellissa on ravintola, baari ja ulkouima-allas. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja hotellin sijainti tarjoaa helpon pääsyn Kolašinin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

6. Hotel B&B Vila Jelka

Hotel B&B Vila Jelka tarjoaa viehättävää ja kodikasta majoitusta perinteisessä alppityylisessä rakennuksessa. Hotelli sijaitsee lähellä Kolašinin keskustaa ja tarjoaa mukavuutta edulliseen hintaan. Hotellin ympärillä on kauniita puutarhoja, ja huoneissa on mukavuudet kuten oma kylpyhuone ja ilmainen langaton internetyhteys.

7. Hotel Vila Kala

Hotel Vila Kala on pieni perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa ystävällistä palvelua ja majoitusta viehättävissä huoneissa. Hotellin sijainti on rauhallinen ja luonnonläheinen, ja siellä on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia.

8. Lodge House Tara

Lodge House Tara on tunnelmallinen majatalo, joka tarjoaa majoitusta kauniissa ympäristössä. Majatalossa on mukavat huoneet, joista osasta on upeat näköalat ympäröiville vuorille. Lisäksi majatalossa on ravintola ja terassi, joilta voi ihailla maisemia ja rentoutua luonnon keskellä.

9. Hotel B&B Cmiljača

Hotel B&B Cmiljača on kodikas perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa yksinkertaista ja viihtyisää majoitusta. Hotellissa on mukavat huoneet, ilmainen langaton internetyhteys ja ystävällinen henkilökunta. Sijainti on ihanteellinen luontomatkailun ystäville, sillä hotelli sijaitsee lähellä Kolašinin kansallispuistoa.

10. Hotel Kolasin

Hotel Kolasin on hyvä valinta matkailijoille, jotka etsivät perusmukavuuksilla varustettua majoitusta edulliseen hintaan. Hotellissa on yksinkertaisia huoneita, ravintola ja baari. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja hotelli tarjoaa helpon pääsyn Kolašinin nähtävyyksiin ja palveluihin.

Turvallisuus ja Terveys

1. Rikollisuus

Kolašin on turvallinen kaupunki, ja rikollisuuden taso on yleisesti ottaen alhainen. Turvallisuusjärjestelyt ovat hyvät, ja kaupungissa on läsnäoleva poliisivoima, joka valvoo järjestystä ja turvallisuutta.

2. Liikenne

Liikenne Kolašinissa on yleisesti ottaen turvallista ja järjestäytynyttä. Ajoteillä noudatetaan liikennesääntöjä, ja tiet ovat hyvässä kunnossa. Suositeltavaa on kuitenkin olla varovainen ja noudattaa liikennesääntöjä matkustaessaan kaupungissa.

3. Terveydenhuolto

Kolašinissa on saatavilla perusterveydenhuoltoa. Kaupungissa toimivat terveyskeskukset ja apteekit, jotka tarjoavat terveyspalveluita ja lääkehoitoa. Vakavampaa hoitoa vaativissa tapauksissa potilaat voi siirtää lähimpään suurempaan sairaalaan, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista.

4. Ensiapu

Kolašinissa on ensiapupisteitä, jotka tarjoavat ensiavun peruspalveluita. Ne tarjoavat apua äkillisten terveysongelmien, kuten pienempien vammojen ja sairaskohtausten, hoitamiseen. Vakavammissa tapauksissa suositellaan ottamaan yhteys lähimpään sairaalaan.

5. Luonnonvaarat

Kolašin sijaitsee vuoristoalueella, ja alueella voi ilmetä luonnonvaaroja, kuten rankkasateita, tulvia ja maanvyöryjä. Tästä syystä on tärkeää seurata sääennusteita ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Erityisesti retkeillessä tai vuoristossa liikuttaessa on tärkeää olla tietoinen mahdollisista vaaroista ja varustautua asianmukaisesti.

6. Hygieniakäytänteet

Kolašinissa hygieniakäytänteet ovat hyvällä tasolla. Ravintolat ja ruokapaikat noudattavat elintarvikehygienian säännöksiä, ja vesi kaupungin vesijohtoverkostossa on turvallista juoda. Suositeltavaa on kuitenkin noudattaa normaaleja hygieniakäytänteitä, kuten käsienpesua, erityisesti ruokailun ja WC-käynnin yhteydessä.

7. Matkavakuutus

Kolašinissa vierailevien suositellaan hankkimaan matkavakuutus. Matkavakuutus tarjoaa turvaa yllättävien sairauksien, vammojen tai matkasta aiheutuvien odottamattomien tilanteiden varalta. On tärkeää varmistaa, että matkavakuutus kattaa tarpeeksi suuruisen vakuutussumman ja sisältää tarvittaessa erikoistilanteisiin tarvittavat lisäpalvelut.

Rannat ja Vesistöt

Ranskanjärvi

Ranskanjärvi on suuri järvi sijaitsee Kolašinin kaupungin itäpuolella. Se on suosittu paikka retkeilyyn, kalastukseen ja uintiin.

Moracajoki

Moracajoki virtaa Kolašinin läpi ja on yksi kaupungin tärkeimmistä vesistöistä. Se tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen ja vesiretkiin.

Biogradskojärvi

Biogradskojärvi on kansallispuistossa sijaitseva järvi, joka on tunnettu kauneudestaan ja ainutlaatuisesta ekosysteemistään. Järven ympärillä on monia patikointireittejä ja mahdollisuuksia retkeilyyn.

Lake Plav

Lake Plav on kaunis järvi, joka sijaitsee Kolašinin eteläpuolella. Se tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia kalastukseen sekä vesilajeihin.

Tašojevićin vesiputous

Tašojevićin vesiputous on suosittu nähtävyys Kolašinin lähellä. Se on upea luonnonmuodostelma ja hyvä paikka patikointiin ja valokuvaukseen.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja yökerhot

– Kolašinissa on useita baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista.
– Suosittuja baareja Kolašinissa ovat esimerkiksi Josip Pub, Pub Star ja Irish Pub.
– Yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi Club Grafit ja Club Escape.

Konsertit ja live-musiikki

– Kolašinissa järjestetään ajoittain konsertteja ja live-musiikkitapahtumia eri paikoissa kaupungissa.
– Tarkista kaupungin tapahtumakalenteri tai tiedustele paikallisilta tiedoista ajankohtaisista konserteista ja livemusiikkitapahtumista.

Kävelykadut ja ravintolat

– Kolašinin keskustassa on kävelykatuja, joilla voi kävelyllä ihastella kaupungin tunnelmaa ja ravintoloita.
– Ravintoloita löytyy eri hintaluokissa ja tarjoavat usein kansainvälistä ja paikallista ruokaa.
– Joitakin suosittuja ravintoloita Kolašinissa ovat Talija, Kod Lole ja Vodenica.

Elokuvateatterit

– Kolašinissa ei tällä hetkellä ole omaa elokuvateatteria.
– Lähistöllä sijaitsevissa kaupungeissa, kuten Podgoricassa, voi löytää elokuvateattereita, mikäli elokuvien katsominen kiinnostaa.

Luontokohteet ja Retkeily

National Park Biogradska Gora

National Park Biogradska Gora sijaitsee Kolašinissa Montenegrossa. Se on yksi Euroopan vanhimmista säilyneistä sademetsistä ja siellä on monia upeita järvialueita. Alueella voi patikoida ja tutustua rikkaaseen kasvi- ja eläinkuntaan. Retkeilijät voivat kokeilla erilaisia reittejä, joista osa johtaa rauhallisille metsälampaille.

Biogradska Gora -järvi

Biogradska Gora -järvi on osa Biogradska Gora -kansallispuistoa. Järvi on yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä ja se tarjoaa upeat maisemat ja rauhallisen tunnelman. Järvelle voi tehdä veneretken tai patikoida sen ympäri.

National Park Prokletije

Prokletije kansallispuisto sijaitsee Kolašinissa Montenegron ja Albanian rajalla. Alueella on upeita vuoristomaisemia ja se tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Kokeneet vaeltajat voivat patikoida korkeille huipuille ja nauttia upeista näköaloista.

Biogradsko Jezero

Biogradsko Jezero on järvi, joka sijaitsee Biogradska Gora -kansallispuiston sydämessä. Se on ympäröity tiheillä metsillä ja vuoristomaisemilla. Järvelle voi tehdä veneretken tai vuokrata kajakin ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Canyon of Mrtvica

Mrtvicajoen kanjoni sijaitsee Kolašinin ulkopuolella ja se tarjoaa upean paikan retkeilyyn ja patikointiin. Kanjonissa on kristallinkirkas joki ja korkeat kallioseinämät, jotka tarjoavat upeita maisemia ja jännittäviä seikkailuja.

Lake Hrid

Hridjärvi on pieni järvi, joka sijaitsee Kolašinin lähellä. Se on suosittu paikka retkeillä ja nauttia luonnosta. Järvelle voi tehdä patikointiretken tai vuokrata soutuveneen ja tutkia sen rauhallisia vesiä.

National Park Durmitor

Durmitorin kansallispuisto sijaitsee lähellä Kolašinia Montenegrossa. Alueella on upeita vuoristomaisemia, jokia ja laaksoja. Retkeilijät voivat patikoida erilaisilla reiteillä, kuten Suva Goran, Bobotov Kukin tai Tara-joen rotkon. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus kokea koskenlaskua Tara-joella.

Tara-joen rotko

Tara-joen rotko on yksi Euroopan syvimmistä rotkoista ja se sijaitsee lähellä Kolašinia. Rotkossa voi ihailla upeita maisemia ja se on myös suosittu paikka koskenlaskuun. Alueella on myös retkeilyreittejä, joilta voi ihailla rotkoa eri näkökulmista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kolašinin ortodoksinen kirkko

Kolašinissa sijaitseva ortodoksinen kirkko, nimeltään Pyhän Nikolaoksen kirkko, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Kirkko on rakennettu vuonna 1903 ja se edustaa serbialaista ortodoksista arkkitehtuuria. Sisältä löytyy kauniita freskoja ja ikoneja.

Kolašinin kirkko

Kolašinissa sijaitsee myös toinen kristillinen kirkko, jonka nimi on Pyhän Pyhätöittäjä Amvrosius Optinilainen. Tämä kirkko on rakennettu vuonna 2005 ja se edustaa modernimpaa arkkitehtuuria verrattuna ortodoksiseen kirkkoon. Kirkkoon kuuluu myös pieni kappeli.

Katolinen kirkko

Kaupungista löytyy myös katolinen kirkko, nimeltään Pyhän Niketiuksen kirkko. Tämä kirkko on rakennettu vuonna 1992 ja sen arkkitehtuuri edustaa modernia tyyliä. Kirkossa on mahdollista osallistua katolisiin jumalanpalveluksiin.

Kolašinin linna

Kolašinissa sijaitsee historiallinen linna, joka tunnetaan nimellä Kolašinin linna. Linna on rakennettu 1800-luvulla ja se toimi aikoinaan Turkin valtakunnan rajalinnoituksena. Nykyään linna on restauroitu ja sitä käytetään erilaisiin kulttuuritapahtumiin ja näyttelyihin.

Historiallinen museo

Kaupungissa sijaitsee myös historiallinen museo, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuria. Museossa on nähtävillä erilaisia esineitä ja dokumentteja, jotka kertovat Kolašinin menneisyydestä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat lisää tietoa paikallisesta historiasta.

Luostari Morača

Kolašinista pohjoiseen sijaitsee Morača-joen laaksossa Morača-luostari, joka on yksi Montenegron merkittävimmistä luostareista. Luostari on perustettu 1200-luvulla ja se edustaa serbialaista ortodoksista arkkitehtuuria. Luostarissa vierailevat voivat tutustua sen historiallisiin rakennuksiin ja nauttia kauniista ympäröivästä maisemasta.

Neitsyt Marian kirkko

Kolašinista etelään sijaitsee pieni kylä nimeltään Dobrilovina, jossa vierailevat voivat nähdä Viešnik-joen varrella sijaitsevan Neitsyt Marian kirkon. Tämä kaunis ortodoksinen kirkko on rakennettu vuonna 1360 ja se on säilyttänyt alkuperäisen arkkitehtuurin ja sisustuksen. Kirkossa voi ihailla upeita freskoja ja ikoneja.

Kolašinin panoraama- ja näköalapaikat:

1. Biogradsko Jezero

Biogradsko Jezero on Kolašinin tunnetuin järvi, joka tarjoaa upeita panoraamanäkymiä ympäröivään luontoon. Järvi sijaitsee Biogradska Gora -kansallispuistossa ja sen ympärillä on metsää, järven rantaa kiertävä kävelyreitti sekä näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia. Järven rannalla on myös pieni kahvila.

2. Kolašin Ski Resort

Kolašinin laskettelukeskus tarjoaa upeat näköalat ympäröiville vuorille ja maisemille. Vuoristossa sijaitsevan hiihtokeskuksen huipulta avautuu upea panoraama, josta voi nähdä laajalti ympäröivää luontoa ja maisemia. Hiihtokeskuksessa on myös useita ravintoloita ja muita palveluita.

3. Tara-silta (Most na Tari)

Tara-silta on näköalapaikka Kolašinin lähellä Montenegron ja Serbian välisellä rajalla. Silta ylittää Tara-joen kanjonin ja tarjoaa upeat näkymät syvälle rotkoon. Tara-joen laakso on yksi Euroopan syvimmistä rotkoista ja sillalta voi ihailla upeita maisemia sekä Tara-joen kirkasta vettä.

4. Moraca-rotko (Moracki Kanjon)

Moraca-rotko sijaitsee Kolašinin ja Podgorican välillä ja tarjoaa upeat näkymät vuorille ja rotkolle. Moraca-joen kanjonin reunalle voi pysähtyä ihailemaan maisemia ja se tarjoaa myös mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn. Rotkon maisemat ovat erityisen upeita auringonlaskun aikaan.

5. Kraljeva Sutjeska

Kraljeva Sutjeska on kaunis vuoristokylä, joka tarjoaa upeat näköalat ympäröiville vuorille ja laaksoille. Kylän ympärillä on myös useita patikointi- ja retkeilyreittejä, joista voi ihailla upeita maisemia. Kraljeva Sutjeskan alueella sijaitsevat myös historialliset luostarit ja linnoitukset, jotka tarjoavat mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

6. Durmitorin kansallispuisto

Durmitorin kansallispuisto sijaitsee Kolašinin lähellä ja tarjoaa upeat näkymät vuorille, rotkoille ja järville. Kansallispuisto on suosittu retkeily- ja patikointikohde, ja siellä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita maisemia. Durmitorin alueella sijaitsee myös Montenegron korkein vuori, Bobotov Kuk, jolta avautuu upeat panoraamanäkymät ympäröivälle alueelle.Kohteen sijainti maa on Montenegro.

Jätä kommentti