Halvat lennot Granada

Nähtävyydet ja kohteet

Alhambra-palatsi

Alhambra-palatsi on yksi Granadan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on keskiaikainen maurien linna ja linnoitus, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Alhambra on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, sisäpihoistaan, vesipuutarhoistaan ja koristeellisista mosaiikeistaan.

Generalifen puutarha

Generalifen puutarha on toinen merkittävä Alhambra-palatsin osa. Se on historiallinen puutarha, joka sijaitsee Alhambraa vastapäätä. Puutarha on suunniteltu maurilaiseen tyyliin ja siellä on kauniita käytäviä, vesialtaita, suihkulähteitä ja vehreitä istutuksia.

Sacromonte

Sacromonte on historiallinen kaupunginosa Granadassa, joka tunnetaan erityisesti flamencosta ja gitanokulttuurista. Alueelta löytyy perinteisiä gitanokoteja, cave-kuppeleita, jotka ovat kaiverrettu luonnonkiviin. Sacromonten alueella järjestetään myös flamencoesityksiä ja -festivaaleja.

Katedraali ja kuninkaallinen kappeli

Granadan katedraali on vaikuttava katolinen kirkko, joka on rakennettu entisen moskeijan paikalle. Katedraali on yksi Espanjan suurimmista katedraaleista ja siellä voi ihailla upeita taideteoksia ja arkkitehtuuria. Katedraalin vieressä sijaitseva kuninkaallinen kappeli on kuningasparin hautasija.

Albaicínin kaupunginosa

Albaicín on pohjoisafrikkalaistyylillä rakennettu kaupunginosa, joka sijaitsee kukkulalla Alhambraa vastapäätä. Albaicínin kapeilla kujilla voi ihailla perinteisiä valkoisia taloja, historiaa ja upeita näköaloja Alhambra-palatsille.

San Nicolasin näköalapaikka

San Nicolasin näköalapaikka sijaitsee Albaicínin kaupunginosassa, ja sieltä avautuu upea näkymä Alhambra-palatsille ja Alhambran linnoitukselle. Paikka on suosittu turistien keskuudessa, jotka haluavat ihailla kaupungin kauneutta ja ottaa valokuvia.

Paseo de los Tristes

Paseo de los Tristes on tunnettu kävelykatu, joka sijaitsee Albaicínin kaupunginosassa. Kadun varrella on monia ravintoloita, baareja ja terasseja, joista voi ihailla Alhambraa ja nauttia kauniista maisemista. Paseo de los Tristes on myös suosittu paikka piknikillä ja ulkoiluun.

Karhunkäpäläkirkko

Karhunkäpäläkirkko (Iglesia de San Andrés) on historiallinen kirkko Granadan Albaicínin kaupunginosassa. Se on yksi vanhimmista kirkoista kaupungissa ja siellä voi ihailla goottilaista arkkitehtuuria ja taideteoksia.

Science Park

Science Park eli Parque de las Ciencias on Granadassa sijaitseva tiedepuisto, jossa voi oppia ja tutkia eri tieteenaloja. Puistossa on interaktiivisia näyttelyitä, planetaario, eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha.

Cartujan luostari

Cartujan luostari (Cartuja de Granada) on kartuusiluostari, joka sijaitsee Granadan pohjoisosassa. Luostarissa voi tutustua kartuusimunkkien elämään ja aistia rauhallista ilmapiiriä. Lisäksi luostarissa on upea barokkityylinen kirkko, jossa on koristeellisia freskoja ja alttaritauluja.

Carrera del Darro

Carrera del Darro on historiallinen katu Granadan kaupungissa, joka kulkee Alhambra-palatsin ja Sacromonten välillä. Tällä kadulla voi ihailla kauniita vanhoja rakennuksia, kapeita katuja ja vanhan ajan tunnelmaa. Carrera del Darrolta löytyy myös tunnelmallisia tapasbaareja ja ravintoloita.

Kulttuuri ja Historia

Albaicínin kaupunginosa

Albaicínin kaupunginosa on Granadan vanhin alue, joka sijaitsee Alhambra-linnan vastapäätä. Alueella on paljon maurilaisvaikutteista arkkitehtuuria ja kapeita kujia, jotka luovat keskiaikaisen tunnelman. Albaicínissa voi myös ihailla kauniita näköaloja Alhambralle ja Granadan kaupunkiin.

Alhambra-linna

Alhambra-linna on yksi Granadan tunnetuimmista ja suosituimmista turistikohdeista. Se on maurilaisesta arkkitehtuuristaan tunnettu linna, joka sijaitsee kukkulalla Granadan kaupungin yläpuolella. Alhambra-linna tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja sen puutarhat, palatsit ja vesialtaat ovat näkemisen arvoisia.

Katedraali ja kuninkaallinen kappeli

Granadan katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Santa María de la Encarnaciónin katedraali, on yksi Espanjan suurimmista katedraaleista. Se on rakennettu entisen moskeijan paikalle ja sen muhkeat pylväät ja koristeelliset sisätilat ovat vaikuttavia. Katedraalin vieressä sijaitsee myös kuninkaallinen kappeli, jossa ovat haudattuna Kastilian kuninkaat Isabella I ja Ferdinand II.

Carmen de los Mártires

Carmen de los Mártires on puutarhakokonaisuus, joka sijaitsee Alhambra-linnan ja Albaicínin kaupunginosan välissä. Se on rauhallinen ja kaunis puutarhapuisto, jossa voi kävellä hienojen kasvien ja suihkulähteiden ympäröimänä. Puutarhassa on myös pieni järvi ja paviljonki, sekä näkymiä Alhambra-linnaan ja Granadan kaupunkiin.

Sakraalimuseo

Granadan sakraalimuseo (Museo de la Santa Iglesia Catedral) sijaitsee katedraalin ja kuninkaallisen kappelin välissä. Museossa on laaja kokoelma uskonnollisia taide-esineitä, kuten alttaritauluja, veistoksia ja kirkkovaatteita. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Granadan uskonnolliseen historiaan ja taiteeseen.

Sierra Nevadan kansallispuisto

Sierra Nevadan kansallispuisto sijaitsee Granadan läheisyydessä ja on suosittu retkeily- ja ulkoilualue. Kansallispuistossa voi patikoida, kiipeillä tai hiihtää mahtavissa vuoristomaisemissa. Puistossa on myös alpineja niittyjä, joissa voi bongata harvinaisia kasveja ja eläimiä.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Tyypilliset ruokalajit

Granadassa voi nauttia monipuolista espanjalaista ruokaa, ja kaupungin perinteisiin ruokalajeihin kuuluu muun muassa:
– Albóndigas en salsa: lihapullat tomaattikastikkeessa
– Tapas: pieniä annoksia, jotka tarjoillaan usein ilmaiseksi juoman kanssa
– Tortilla española: espanjalainen perunamunakas
– Gazpacho: kylmä tomaattikeitto
– Piononos: makea jälkiruoka, joka valmistetaan lehtitaikinasta ja täytetään makealla kermaisella täytteellä.

2. Suositut ravintolat

Granadasta löytyy lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Suositeltavia ravintoloita ovat muun muassa:
– Los Diamantes: tunnettu merenelävätarjoiluistaan
– La Oliva: tarjoaa modernia espanjalaista ruokaa paikallisilla raaka-aineilla
– El Trillo: erikoistunut andalusialaiseen keittiöön
– Chikito: perinteinen ravintola, joka tarjoaa paikallisia herkkuja
– Bodegas Castañeda: erinomainen paikka nauttia perinteisiä tapaslajeja

3. Suositut tapaspaikat

Granada on erityisesti tunnettu tapaskulttuuristaan. Seuraavat paikat ovat suosittuja tapasbaareja Granadassa:
– Bar Casa Julio: tarjoaa erilaisia tapaslajeja, kuten pinchoja ja croquetteja
– Bar Los Diamantes: kuuluisa mereneläviin erikoistunut tapasbaari
– La Tana: viihtyisä baari, jossa voi nauttia laadukkaita tapaslajeja
– Bodegas Espadafor: perinteinen tapasbaari, jossa voi nauttia paikallisista viineistä ja tapasannoksista
– Bar Poë: tarjoaa monipuolisen valikoiman herkullisia tapasannoksia

4. Katuruoka

Granadassa voi myös nauttia herkullista katuruokaa. Suosittuja katuruoka-annoksia ovat esimerkiksi:
– Bocadillo de calamares: uppopaistettuja mustekalanrenkaita baguettessa
– Kebab: tarjolla eri makuisia kebab-annoksia
– Churros: rapeita espanjalaisia tikkuleivonnaisia, jotka tarjoillaan usein suklaakastikkeen kanssa
– Migas: paikallinen ruokalaji, joka koostuu leipäjäänteistä, lihasta ja vihanneksista
– Papas a lo pobre: paistettuja perunoita ja munaa

5. Ruokakaupat

Granadasta löytyy useita ruokakauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita sekä kansainvälisiä tuotteita. Suosittuja ruokakauppoja ovat esimerkiksi:
– Mercadona: suuri supermarketketju, jossa on laaja valikoima elintarvikkeita
– Carrefour: tunnettu kansainvälinen supermarketketju, josta voi ostaa eri maiden tuotteita
– Alcampo: toinen suuri supermarketketju, jossa on kattava valikoima elintarvikkeita
– Covirán: paikallinen supermarkettiketju, joka tarjoaa laadukkaita paikallisia tuotteita
– Eroski: toinen suosittu supermarketketju, josta voi ostaa laajan valikoiman tuotteita

Vapaa-ajan aktiviteetit Granadassa

1. Tutustu Alhambra-palatsiin

Alhambra-palatsi on yksi Granadan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua maurilaiseen arkkitehtuuriin ja puutarhoihin. Alueella voi vierailla myös Generalifen puutarhassa ja Nasridin palatsissa.

2. Käy Sacromonten luolissa

Sacromonten luolat sijaitsevat Granadan kaupungin laitamilla ja ne ovat UNESCO:n maailmanperintökohteita. Luolissa asuu nykyään flamencoesiintyjiä ja niissä voi osallistua flamencoesityksiin sekä oppia flamencotanssia.

3. Vaella Sierra Nevadalla

Granada sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston lähellä, mikä tarjoaa upeat mahdollisuudet patikoinnille ja vaelluksille luonnonkauniissa maisemissa. Alueella voi myös harrastaa lumilautailua ja hiihtoa talvisin.

4. Tutustu Albaicíniin

Albaicín on Granadan vanha arabialainen kaupunginosa, joka tunnetaan kapeista kujistaan, valkoisista taloistaan ja upeista näköaloista Alhambra-palatsille. Alueella voi kävellä ja ihastella arkkitehtuuria sekä nauttia paikallisista ravintoloista ja kahviloista.

5. Vieraile Granadan katedraalissa ja kuninkaallisessa kappelissa

Granadan katedraali on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Katedraalissa voi tutustua sen upeaan arkkitehtuuriin ja taideteoksiin. Kuninkaallinen kappeli puolestaan sijaitsee katedraalin vieressä ja siellä voi nähdä Espanjan kuuluisan kuningasparin, Ferdinandin ja Isabellan, haudat.

6. Nauti tapasbaareista

Granadassa tarjoillaan perinteisesti tapaksia, jotka ovat pieniä annoksia, joiden seuraksi juodaan lasillinen viiniä tai olutta. Kaupungissa on runsaasti tapasbaareja, joissa voi herkutella erilaisilla herkullisilla tapas-annoksilla ja kokeilla paikallisia makuja.

7. Osta souvenireja Alcaicerian markkinoilta

Alcaicerian markkinat sijaitsevat Granadan vanhassa kaupungissa ja ne ovat täydellinen paikka ostaa tuliaisia ja paikallisia käsitöitä. Markkinoilla voi löytää muun muassa keramiikkaa, mattoja, koruja ja mausteita.

8. Rentoudu Arabialaisissa kylpylöissä

Granadassa on useita Arabialaisia kylpylöitä, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään perinteisissä hamameissa ja saunoissa. Kylpylöissä voi nauttia hieronnoista ja erilaisista hoidoista sekä uida lämpimissä altaissa.

Suositut hotellit

1. AC Palacio De Santa Paula, Autograph Collection

AC Palacio De Santa Paula, Autograph Collection -hotelli sijaitsee Granadan keskustassa historiallisella alueella. Hotellissa on tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita sekä modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola ja baari sekä kokoustiloja.

2. Eurostars Gran Via

Eurostars Gran Via on moderni hotelli, joka sijaitsee Granadan keskustassa. Hotellista on hyvät kulkuyhteydet muihin kaupunginosiin ja nähtävyyksiin. Huoneissa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös kuntokeskus ja ravintola.

3. NH Collection Granada Victoria

NH Collection Granada Victoria -hotelli sijaitsee Granadan keskustassa lähellä Alhambran linnoitusta. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

4. Hotel Alhambra Palace

Hotel Alhambra Palace sijaitsee Alhambran linnoituksen vieressä ja tarjoaa upeat näkymät Sierra Nevadan vuoristoon. Hotellissa on klassisesti sisustettuja huoneita, joissa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-tv. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi.

5. Vincci Albayzin

Vincci Albayzin on viehättävä hotelli, joka sijaitsee Granadan historiallisessa Albayzin kaupunginosassa. Hotellissa on perinteisiä andalusialaisia elementtejä sisältäviä huoneita, joissa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola ja kattoterassi.

Turvallisuus

Rikollisuus

Granada on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi silti olla varovaisia erityisesti turistialueilla. Taskuvarkaudet ja laukkuvarkaudet ovat yleisiä, joten omaisuutta kannattaa pitää hyvin hallussa ja välttää näkyvien arvo-esineiden käyttöä julkisilla paikoilla.

Liikenne

Liikenne Granadassa voi olla melko kaoottista ja vilkasta. Auto-onnettomuudet ovat yleisiä, joten turvallisuussyistä kannattaa olla erityisen varovainen tienylityksissä ja liikenteen seassa liikkuessa.

Luonnonkatastrofit

Granada sijaitsee Etelä-Espanjassa, jossa on mahdollisuus kuumiin ja kuiviin kesäkausiin. Tänä aikana metsäpalot voivat olla yleisiä, joten matkailijoiden on tärkeää noudattaa paikallisia turvallisuusohjeita ja välttää tupakointia tai avotulen käyttöä metsäalueilla.

Terveys

Lääketieteelliset palvelut

Granadassa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia sekä sairaaloita. Matkailijoiden tulisi olla tietoisia terveyspalveluiden sijainnista ja lähimpänä olevasta päivystyspisteestä, jos tarvetta ilmenee.

Matkavakuutus

Suositellaan, että matkailijat hankkivat matkavakuutuksen ennen matkaa Granadaan. Matkavakuutus kattaa mahdolliset sairaanhoidon kustannukset ja evakuoinnin tarvittaessa.

Rokotukset

Ennen matkaa Granadaan, matkailijoiden tulisi tarkistaa omasta maastaan peräisin olevat rokotus- ja terveysvaatimukset. Suosittelemme varmistamaan, että perusrokotukset, kuten jäykkäkouristus ja hepatiitti A, ovat voimassa ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

1. Granadan rantaviiva

Granadan rantaviiva ulottuu noin 40 kilometriä pitkin Välimeren rannikkoa Etelä-Espanjassa. Rannikko tarjoaa lukuisia hiekkarantoja ja kirkasta merivettä.

2. Playa de La Rijadaran ranta

Playa de La Rijadaran ranta sijaitsee noin 10 kilometriä Granadan kaupungista itään. Ranta on suosittu paikallisten keskuudessa ja tarjoaa kauniit maisemat sekä hyvät mahdollisuudet auringonottoon ja uintiin.

3. Playa de Salobrenan ranta

Playa de Salobrenan ranta sijaitsee noin 50 kilometriä Granadan kaupungista etelään. Ranta on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja turkoosista merivedestään. Alueella on myös monia rantabaareja ja ravintoloita.

4. Playa de la Herraduran ranta

Playa de la Herraduran ranta sijaitsee noin 80 kilometriä Granadan kaupungista länteen. Ranta on suosittu paikka surffaamiselle ja purjelautailulle, sillä siellä on usein hyvät olosuhteet vesilajeille.

5. Sierra Nevadan vuorijärvet

Granadan lähistöllä sijaitsee Sierra Nevada -vuoristoalue, jossa on useita kauniita järvialtaita. Näitä vuoristojärviä ovat esimerkiksi Lanjaron, Cubillas ja Bermejales, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisiin vesitoimintoihin, kuten kalastukseen ja vesihiihtoon.

6. Genil-joki

Granadasta virtaava Genil-joki on tärkeä vesielementti kaupungin maisemassa. Joki tarjoaa mahdollisuuksia uintiin, veneilyyn ja virkistäytymiseen sen varrella olevissa puistoissa ja kävelyreiteillä.

7. Alhambra-allas

Alhambra-allas sijaitsee Alhambran linnoituksen lähistöllä Granadassa. Se on kaunis vesiallas, jonka ympärille on istutettu muun muassa granaattiomenapuita. Allas tarjoaa paikan rentoutumiselle ja virkistykselle kauniissa ympäristössä.

8. Carrera de la Virgen suihkulähde

Carrera de la Virgen suihkulähde on suosittu kohtaamispaikka Granadan keskustassa. Suihkulähde tarjoaa virkistävää näkyä kaupungissa ja tarjoaa myös tilaisuuksia rauhalliseen hetkeen rantakadun varrella.

9. Andalusian kanavat

Andalusian alueella, johon Granada kuuluu, on useita kauniita kanavia. Näitä kanavia on hyödynnetty historiallisesti kastelujärjestelmänä, mutta nykyään ne tarjoavat myös upeita maisemia ja mahdollisuuksia vesistöjen äärellä liikkumiseen ja rentoutumiseen.

10. Apulian vesiputous

Apulian vesiputous sijaitsee Granadan lähellä, noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Vesiputoukselta löytyy useita vesialtaita, joissa voi uida ja virkistyä. Paikka tarjoaa myös upeat maisemat ja mahdollisuuksia patikointiin vesiputousten ympäristössä.

Yöelämä ja viihde Granadassa

1. Baarit ja pubit

Granadassa on laaja valikoima erilaisia baareja ja pubeja. Kaupunki on erityisesti tunnettu tapahtumistaan, joista suosituin on iltaisin tapahtuva tapas-kierros, jossa baarit tarjoavat ilmaisia tapas-annoksia juomien kanssa. Monet baarit ja pubit sijaitsevat Albaicínin ja Sacromonten historiallisissa kaupunginosissa, mutta niitä löytyy myös keskustan alueelta. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Elvira-katu, Paseo de los Tristes ja Calle Navas.

2. Flamenco-esitykset

Granada on yksi Espanjan tärkeimmistä flamencokeskuksista, ja kaupungissa järjestetään useita flamenco-esityksiä päivittäin. Suositeltavia paikkoja flamenco-esitysten katsomiseen ovat Sacromonte-kaupunginosa, jossa voi kokea flamencoa gitanoperheiden luona, sekä Albayzínin kaupunginosa, jossa on useita flamencoklubeja ja -baareja.

3. Klubit ja yökerhot

Granadan keskustassa sijaitsee myös useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja ilmapiirejä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Mae West Granada, El Camborio ja Industrial Copera. Klubit ja yökerhot ovat yleensä auki myöhään ja tarjoavat mahdollisuuden tanssia ja juhlia aamuyöhön asti.

4. Elävää musiikkia

Granadassa on myös runsaasti paikkoja, joissa voi nauttia elävästä musiikista eri tyylilajeissa. Albaicínin kaupunginosasta löydät useita paikkoja, joissa voit nauttia flamencosta, ja keskustan alueelta löytyy myös monia baareja ja ravintoloita, joissa esiintyy livebändejä ja artisteja. Erikoisuutena kannattaa kokeilla Sacromonte-alueen kuuluisaa ”cueva” -majatalokonseptia, jossa voit kuunnella musiikkia luolissa.

5. Elokuvateatterit

Granadassa on useita elokuvateattereita, joissa esitetään sekä espanjalaisia että ulkomaisia elokuvia. Kesäisin kaupungissa järjestetään myös ulkoilmakinoja, joissa voi nauttia elokuvista ja illasta kauniissa ympäristössä. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Kinépolis Granada ja Alhambra Cinemas.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Sierra Nevada

Sierra Nevada on valtava vuoristoalue, joka sijaitsee Granadan pohjoispuolella. Siellä on monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista suosituin on Veleta-vuorelle johtava reitti. Sierra Nevadan kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat, korkeat huiput ja monipuolisen kasviston ja eläimistön. Talvella Sierra Nevada houkuttelee myös talviurheilusta kiinnostuneita.

2. Sacromonte-luolat

Granadassa sijaitseva Sacromonte-luolakaupunginosa on tunnettu luolistaan, joissa ihmiset asuvat. Sacromontessa voi tutustua näihin perinteisiin asumuksiin ja oppia niiden historiasta ja kulttuurista. Alueella järjestetään myös flamencoesityksiä, joissa voi kokea autenttista andalusialaista flamencoa.

3. Alhambra-puisto

Alhambra on Granadassa sijaitseva maailmanperintökohde, joka koostuu linnasta, palatseista ja puutarhoista. Alhambra-puisto tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön kävelyille ja rentoutumiselle. Puutarhoissa on monia viehättäviä näkymiä ja historiallisia vesiputouksia, sekä perinteisiä andalusialaisia kasveja ja puita.

4. Federico García Lorcan puisto

Federico García Lorca Park on Granadan kaupungin suurin puisto. Sen nimikkona on kuuluisa espanjalainen runoilija Federico García Lorca. Puisto tarjoaa runsaasti viheralueita, lampia, kävelyreittejä ja lasten leikkipaikkoja. Alueella järjestetään myös kulttuuritapahtumia ja musiikkikonsertteja.

5. Generalife-puutarha

Generalife on toinen osa Alhambraa ja sen puutarha on yksi Granadan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puutarha on suunniteltu muslimityylisesti ja se sisältää kauniita vesiputouksia, patioiden ja käytävien verkkokuvioita, ja monia yrttejä ja kasveja. Generalife-puutarha tarjoaa upeat näkymät Granadan kaupunkiin ja Alhambraan.

6. Alpujarras-alpit

Alpujarras on vuoristoalue, joka sijaitsee Sierra Nevadan eteläpuolella. Alueella on monia viehättäviä kyliä, joista suosituin on Pampaneira. Alpujarras tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn, ja siellä voi ihailla upeita maisemia ja perinteistä andalusialaista maaseutumaisemaa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Alhambra

Alhambra on maailmankuulu linnoitus ja palatsikompleksi Granadassa. Se sijaitsee kukkulalla Al-Sabicassa ja tarjoaa upean näköalan kaupunkiin. Alhambra oli Nasrid-dynastian sulttaaniensä asuinpaikka ja hallintokeskus 1200- ja 1400-luvuilla. Se koostuu erilaisista rakennuksista, kuten Nasridin palatsista, Alcazaba-linnakkeesta ja Generalifen puutarhoista. Alhambra tunnetaan arabialaisesta arkkitehtuuristaan, kauniista sisäpihoistaan ja monimutkaisista mosaiikeistaan.

Generalife

Generalife on Alhambran vieressä sijaitseva puutarhakompleksi. Se oli Nasridin sulttaanien kesäasunto, jossa he pääsivät nauttimaan kauniista puutarhoista ja näköalasta Alhambralle. Generalifessa on useita eri puutarhoja, joissa on suihkulähteitä, kävelyreittejä ja kukkaistutuksia. Puutarhat ja niiden vesiaiheet edustavat islamilaisen kulttuurin puutarhasuunnittelun kauneutta ja tarkkuutta.

Granadan katedraali

Granadan katedraali, jonka täydellinen nimi on Catedral de la Encarnación, on yksi Espanjan suurimmista katedraaleista. Se rakennettiin 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa paikalle, jossa aiemmin oli ollut suuri moskeija. Katedraalissa on goottilainen ja renessanssityylinen arkkitehtuuri, ja sen sisällä on monia taideteoksia. Erityisen tunnettua on Kappeli kuninkaallisten hautamonumentteineen.

Granadan kuninkaallinen kappeli

Granadan kuninkaallinen kappeli, eli Capilla Real, on paikka, jossa katoliset kuninkaat Isabella I ja Ferdinand II lepäävät. Kappeli rakennettiin 1400-luvulla Ferdinandin isän hautapaikaksi. Kappeli on goottilaista tyyliä ja siinä on monia taideteoksia, kuten Alonso Canon Madonna.

Sacromonte

Sacromonte on historiallinen kaupunginosa Granadassa, joka tunnetaan flamenco-perinteensä ja keskiaikaisen gitano-yhteisönsä ansiosta. Alueella on myös maanalaisia luolia, joita aiemmin käytettiin majoituksena ja joissa nykyään järjestetään esityksiä ja näyttelyitä. Sacromonten alueella olevat gitanot ovat säilyttäneet flamenco-perinteitä ja houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa.

Saint Jerome -luostari

Saint Jerome -luostari, eli Monasterio de San Jerónimo, on renessanssityylinen luostari, joka sijaitsee Granadan kaupungin pohjoisosassa. Se rakennettiin 1500-luvulla kuningas Ferdinand II ja kuningatar Isabella I pyynnöstä. Luostarin kirkossa on kauniita veistoksia ja taideteoksia.

San Nicolasin kirkko

San Nicolasin kirkko, eli Iglesia de San Nicolás, on historiallinen kirkko Albaicínin kaupunginosassa. Se on rakennettu 1500-luvulla ja siinä on goottilaista ja mudéjar-tyyliä. Kirkosta avautuu upea näköala Alhambralle ja Albayzínille, ja se on suosittu paikka auringonlaskujen ihailemiseen.

Granadan Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Alhambra-näköalapaikka:

Alhambra-näköalapaikka on yksi suosituimmista paikoista ihailla Granadan upeaa Alhambraa. Se sijaitsee juuri Alhambra-kukkulalla, ja tarjoaa upeat näkymät Alhambran linnoitukseen, Generalife-puutarhoihin sekä Sierra Nevadan vuorille.

2. San Nicolasin näköalatasanne:

San Nicolasin näköalatasanne sijaitsee Albayzínin kaupunginosassa ja on yksi parhaista paikoista ihailla Alhambran näkymiä. Täältä voi nauttia upeista panoraamanäkymistä Alhambralle, kaupungille ja Sierra Nevadan vuorille.

3. Mirador de San Cristobal -näköalatasanne:

Mirador de San Cristobal -näköalatasanne sijaitsee Granadan keskustassa, Albayzín-kaupunginosan läheisyydessä. Tämä näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät Granadan historialliseen keskustaan, Alhambraan ja Sierra Nevadan vuorille.

4. Sacromonten näköalapaikka:

Sacromonten näköalapaikka sijaitsee Sacromonten kaupunginosassa, joka tunnetaan flamencostaan ja luolataloistaan. Täältä voi ihailla Granadan kaupunkia ja Alhambran linnoitusta näköalojen kera Sacromonten kulttuurin keskellä.

5. Carmen de los Martires -puutarha:

Carmen de los Martires -puutarha sijaitsee Alhambran lähellä ja tarjoaa kauniin yhdistelmän puutarhaa ja panoraamanäkymiä. Täältä voi ihailla kaupunkia ja Alhambran linnoitusta samalla kun nauttii rauhasta ja kauniista ympäristöstä.

6. Albaicínin näköalapaikat:

Albaicín-kaupunginosassa on useita näköalapaikkoja, kuten Plaza de San Miguel Bajo ja Plaza de San Nicolas. Näiltä paikoilta voi ihailla upeita näkymiä Granadan historialliseen keskustaan, Alhambralle ja Sierra Nevadan vuorille.

7. Sierra Nevadan näköalapaikat:

Granadan läheisyydessä sijaitsevat Sierra Nevadan vuoret tarjoavat monia upeita näköalapaikkoja. Esimerkiksi Sierra Nevadan kansallispuisto tarjoaa upeat panoraamanäkymät vuoristoon ja sen maisemiin. Myös Sierra Nevadan hiihtokeskus tarjoaa upeat näkymät vuoristoon.

8. Monasterio de la Cartujan näköalatasanne:

Monasterio de la Cartuja on luostari, joka sijaitsee Granadan kaupungissa. Luostarin lähettyviltä löytyy näköalatasanne, josta voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin ja ympäröiviin vuoristomaisemiin.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti