Halvat lennot Haarlem

Nähtävyydet ja kohteet

Grote Markt

Grote Markt on Haarlemin keskusaukio, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Aukiolla on monia kauniita rakennuksia, kuten Haarlemin raatihuone. Grote Marktilla järjestetään myös viikoittaisia markkinoita, joilta voi ostaa paikallisia tuotteita.

Frans Hals -museo

Frans Hals -museo on omistettu kuuluisalle hollantilaiselle taidemaalarille Frans Halsille. Museossa on laaja näyttely Halsin maalauksia ja muuta 1600-luvun hollantilaista taidetta.

Teylers Museum

Teylers Museum on maailman vanhin tiedekeskus ja museo. Se sijaitsee vanhassa rakennuksessa, jossa voi tutustua muun muassa luonnontieteisiin, taiteeseen ja vanhoihin kirjoihin.

Amsterdamse Poort

Amsterdamse Poort on Haarlen keskiaikainen kaupunginportti, joka on rakennettu 1400-luvulla. Portti on yksi viimeisistä, jotka ovat säilyneet Haarlemista, ja se on maamerkki kaupungille.

Corrie ten Boom -museo

Corrie ten Boom -museo on omistettu holokaustin aikana aktiivisesti toimineelle Corrie ten Boomille ja hänen perheelleen. Museossa voi tutustua Ten Boomien elämään ja toimintaan, sekä oppia historiaa toisen maailmansodan aikaisesta vastarinnasta.

Haarlemmerhout

Haarlemmerhout on kaupungin vanhin puisto, joka perustettiin jo 1200-luvulla. Puistossa voi rentoutua tai harrastaa ulkoilua, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Adriaanin tuulimylly

Adriaanin tuulimylly on yksi Haarlemin symboleista. Se sijaitsee Spaarne-joen rannalla ja toimii museona, jossa voi oppia tuulimyllyjen historiasta ja toiminnasta.

Haarlemin rautatieasema

Haarlemin rautatieasema on yksi Alankomaiden vanhimmista säilyneistä asemista. Se on arkkitehtonisesti merkittävä ja siellä voi nähdä monia taideteoksia. Asema on myös tärkeä liikennepiste, josta on hyvät junayhteydet muihin Alankomaiden kaupunkeihin.

Kulttuuri ja Historia

Van Gogh -museo

Van Gogh -museo sijaitsee Amsterdamin kaupungissa. Siellä on yksi maailman suurimmista Vincent van Goghin taiteen kokoelmista, joka koostuu yli 200 teoksesta sekä lukuisista kirjeistä ja piirustuksista.

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo, joka sijaitsee Amsterdamin keskustassa, on entinen piilopaikka, jossa Anne Frank ja hänen perheensä piiloutuivat toisen maailmansodan aikana. Talo on muunnettu museoksi, joka kertoo Anne Frankin tarinan ja holokaustin historiasta.

Rijksmuseum

Rijksmuseum on kansallismuseo, joka sijaitsee Amsterdamin kaupungissa. Se esittelee Alankomaiden historiaa ja taiteen kokoelmaa keskiajalta nykypäivään. Museossa on laaja valikoima maalauksia, veistoksia, historiallisia esineitä ja käsikirjoituksia.

Haarlemin museo

Haarlemin museo on kaupungin tärkein museo, joka keskittyy Haarlemin alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on näyttelyitä paikallisesta taiteesta, arkeologisista löydöistä, historiallisista esineistä ja paljon muusta. Museo sijaitsee entisessä mielisairaalassa, joka on vaikuttava arkkitehtuurinen nähtävyys sinänsä.

Haarlemin tuomiokirkko

Haarlemin tuomiokirkko, myös nimeltään Sint-Bavokerk, on suuri goottilainen kirkko, joka sijaitsee Haarlemissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on yksi Alankomaiden tärkeimmistä historiallisista rakennuksista. Kirkko tunnetaan erityisesti sen vaikuttavasta sisätilasta, joka sisältää muun muassa seinämaalauksia ja suuren urkuparven.

Corri Ten Boom -talo

Corri Ten Boom -talo, joka sijaitsee Haarlemissa, oli tärkeä piilopaikka holokaustin aikana. Corri Ten Boom ja hänen perheensä auttoivat juutalaisia piiloutumaan talossaan toisen maailmansodan aikana. Nykyään talo on muunnettu museoksi, joka kertoo Ten Boomien perheen tarinan ja vastarinnan historiasta.

Frans Halsin museo

Frans Halsin museo on taidemuseo Haarlemissa, joka on omistettu 1600-luvun hollantilaiselle maalarille Frans Halsille ja hänen aikakaudelleen. Museossa on laaja kokoelma Halsin maalauksia ja muita taideteoksia, jotka valottavat Haarlemin kultakauden taidehistoriaa.

Haarlemin historiallinen keskusta

Haarlemin historiallinen keskusta on hyvin säilynyt ja kaunis alue, joka tarjoaa paljon historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita. Alueella on vanhoja katuja, kauniita kanavia, historiallisia rakennuksia ja upea Grote Markt -aukio. Käveleminen alueella on suosittu tapa tutustua sen historiaan ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Haarlemissa on monia laadukkaita ravintoloita, joista voi löytää erilaisia makuelämyksiä. Keskeisillä alueilla, kuten Grote Marktilla ja Oude Groenmarktilla, on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ruokalajeja. Kannattaa myös tutustua Jopenkerk-ravintolaan, joka toimii vanhassa kirkossa ja on suosittu paikallisten keskuudessa. Haarlemissa on myös mahdollisuus nauttia hollantilaista ruokaa, kuten herkullisia pannukakkuja tai erilaisia juustoja.

Kahvilat ja leipomot

Haarlemissa on lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreita leivonnaisia ja juomia. On suositeltavaa kokeilla perinteistä hollantilaista leipomotuotetta nimeltä ”stroopwafel”, joka on kaksi siirappitäytteellä varustettua ohutta keksiä. Monet kahvilat tarjoavat myös upeita näkymiä kaupungin kanaville ja historiallisille rakennuksille.

Kauppahallit ja -alueet

Haarlemissa on useita kauppahalleja ja alueita, joissa voi löytää tuoreita ja paikallisia elintarvikkeita. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Haarlemmerstraat ja Grote Markt. Grote Marktin alueella pidetään myös viikoittaisia ​​toritapahtumia, joissa myydään paikallisia tuotteita, kuten juustoja, leipää ja kalaa. Lisäksi löytyy erikoisliikkeitä, jotka myyvät perinteisiä hollantilaisia ​​herkkuja.

Pikaruokaravintolat

Haarlemissa on myös useita pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja Burger King. Nämä ravintolat tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa, jos etsit vaihtoehtoa kiireisille päiville.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja taidegalleriat

Haarlemissa on useita mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua kaupungin taidehistoriaan ja kulttuuriin. Muun muassa Frans Halsin museo on suosittu vierailukohde, jossa voi ihailla kuuluisan hollantilaisen taidemaalarin teoksia. Teylers-museo puolestaan on vanhin tieteellinen museo Alankomaissa ja tarjoaa näyttelyitä historiasta, taiteesta ja tieteestä. Lisäksi Haarlemissa on useita pienempiä taidegallerioita, joissa voi tutustua nykytaiteeseen.

Puistot ja luontokohteet

Haarlem tarjoaa myös mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja ulkoilusta eri puistoissa ja luontokohteissa. Keskellä kaupunkia sijaitsee Hans Brinker -puisto, jossa voi rentoutua ja nauttia virkistävästä ilmapiiristä. Lisäksi Zuid-Kennemerlandin kansallispuisto on lähellä Haarlemia ja tarjoaa upeita maisemia, metsiä ja rantoja, jotka houkuttelevat patikoimaan ja retkeilemään.

Ostosmahdollisuudet

Haarlemista löytyy myös monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa sijaitsee lukuisia putiikkeja ja kauppoja, joista voi löytää vaatteita, käsitöitä, kirjoja, design-tuotteita ja paljon muuta. Haarlemin perinteinen kauppahalli De Vishal tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsitöihin.

Kaupungin nähtävyydet

Haarlemissa on myös useita nähtävyyksiä, joita kannattaa käydä tutustumassa. Esimerkiksi Haarlemin suuri kirkko, Grote Kerk, on vaikuttava goottilainen rakennus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi Teylersin kirkko ja raatihuone ovat arkkitehtonisia helmiä, jotka kannattaa nähdä. Haarlemissa voi myös tutustua De Adriaan -tuulimyllyyn, joka on kaupungin symboli.

Ravintolat ja kahvilat

Haarlemissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Kaupungin keskusta tarjoaa monia vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja eri keittiöistä. Esimerkiksi Jopenkerk on suosittu panimoravintola, jossa voi maistella paikallista olutta ja herkutella ruoan parissa. Lisäksi jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluisaa tunnelmallisten kahviloiden ja ravintoloiden joukosta.

Suositut hotellit

1. Carlton Square Hotel

Carlton Square Hotel sijaitsee Haarlemin keskustassa aivan Grote Markt -aukion vieressä. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

2. Amrâth Grand Hotel Frans Hals

Amrâth Grand Hotel Frans Hals sijaitsee Haarlemin historiallisessa keskustassa, lähellä Frans Halsin museota. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, televisio ja oma kylpyhuone. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

3. Van der Valk Hotel Haarlem

Van der Valk Hotel Haarlem sijaitsee Haarlemin lähellä Schipholin lentokenttää. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, televisio ja kylpyhuone. Hotelli tarjoaa myös ilmaisen lentokenttäkuljetuksen, ravintolan, baarin ja kuntosalin.

4. Hotel Bloemendaal

Hotel Bloemendaal sijaitsee Haarlemin ulkopuolella, lähellä Bloemendaalin luonnonpuistoa ja rannikkoa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja terassi.

5. Joops City Centre Hotel

Joops City Centre Hotel sijaitsee Haarlemin keskustassa, lähellä Grote Markt -aukiota ja Haarlem -jokia. Hotellissa on yksinkertaisia ja siistejä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys ja kylpyhuone. Asiakkaiden käytössä on myös yhteinen keittiö ja lounge-alue.

Turvallisuus ja terveys

1. Turvallisuus

Haarlem on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on melko alhainen. Alueilla, kuten keskusta ja asuinalueet, on hyvä turvallisuustaso. Kuitenkin, kuten kaikissa suurkaupungeissa, on aina hyvä pitää huolta omaisuudestaan ja olla tietoinen ympäristöstään. Turvatoimia voi noudattaa esimerkiksi lukitsemalla pyörät ja arvotavarat, ja pitämällä silmät auki epäilyttävien tilanteiden varalta.

2. Liikenne

Liikenneturvallisuus Haarlemissa on hyvä. Kaupungissa on hyvin hoidetut tiet, jalkakäytävät ja pyöräilyreitit. Tiellä liikkuessa kannattaa noudattaa paikallisia liikennesääntöjä ja huomioida jalankulkijat ja pyöräilijät. Julkinen liikenne Haarlemissa on myös turvallinen ja luotettava vaihtoehto liikkumiseen kaupungissa ja sen ympäristössä.

3. Arvokkaat tavarat

Kuten aiemmin mainittu, Haarlem on turvallinen kaupunki, mutta on kuitenkin tärkeää pitää huolta omista arvotavaroistaan. Vältä jättämästä arvokkaita esineitä esille autoon parkkiin tai pyörään kiinnitettynä. Tärkeää on myös lukita asunnon ovet ja ikkunat poistuessa. Lisäksi matkustajille suositellaan pitämään tärkeät henkilökohtaiset tavarat, kuten passin ja lompakon, lähellä ja turvallisessa paikassa matkan aikana.

4. Terveyspalvelut

Haarlemissa on laaja valikoima terveyspalveluita. Kaupungissa on useita lääkärikeskuksia, hammashoitoloita ja apteekkeja. Terveyspalvelut ovat yleensä korkealaatuisia ja ammattitaitoisia. Myös kiireellistä hoitoa tarjoavat ensiapuosastot ovat saatavilla useissa sairaaloissa. EU-kansalaisille annetaan kiireellistä hoitoa ilman lisämaksuja, mutta muiden maiden kansalaiset saattavat tarvita matkavakuutuksen.

5. Rokotusvaatimukset

Haarlemiin matkustavilta ei yleensä vaadita erityisiä rokotuksia. On kuitenkin aina hyvä tarkistaa ajantasaiset matkustusohjeet ja rokotussuositukset omasta maastaan lähtevää ennen matkaa. Rokotusvaatimukset voivat vaihdella maittain ja matkustuskohteiden mukaan.

Rannat ja Vesistöt

1. Haarlemmermeer

Haarlemmermeer on suuri keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Haarlemmermeerpolderissa. Se on yksi suurimmista sisävesistä Alankomaissa ja toimii tärkeänä vesireittinä sekä virkistysalueena. Järven ympäristössä on viihtyisää kävely- ja pyöräilyreittejä sekä paikkoja piknikille.

2. Spaarne-joki

Spaarne-joki virtaa läpi Haarlemin kaupungin ja on tärkeä osa sen maisemaa. Joki tarjoaa mahdollisuuden souteluun, veneretkiin ja jokiristeilyihin. Jokiranta on suosittu kävelijöiden ja pyöräilijöiden keskuudessa, ja sen varrella on monia kahviloita ja ravintoloita.

3. Zandvoortin ranta

Zandvoortin ranta on suosittu matkailukohde Haarlemin lähellä. Tämä hiekkaranta ulottuu useiden kilometrien pituisena ja tarjoaa upeita merinäkymiä sekä tilaa rentoutumiseen ja auringonottoon. Rannalla on myös monia rantapalveluita, kuten ravintoloita, rantabaareja ja mahdollisuuksia harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

4. Teylingenin linnanvesi

Teylingenin linna sijaitsee Haarlemin lähellä ja sen ympärillä on kauniit vesistöt. Linna sijaitsee pienen järven rannalla ja sen ympäristössä on rauhallisia kävelyreittejä sekä viheralueita piknikille ja puutarhoja ihailemaan.

5. De Veerplas

De Veerplas on pienempi sisävesi, joka sijaitsee Haarlemmerhoutin puiston vieressä. Se on suosittu paikka retkeilyyn ja ulkoiluun, ja siellä on myös mahdollisuus uida ja veneillä. Vesialueen ympärillä on kävelyreittejä sekä viihtyisiä istuskelualueita.

6. Oudewetering-vuoksi

Oudewetering-vuoksi on kanava, joka yhdistää Haarlem-järven ja Ringvaart-vuoksen. Sitä käytetään sekä virkistykseen että veneilyyn. Kanavan varrella on mukavia kävelyreittejä ja istuskelualueita, joista voi nauttia kauniista näkymistä ja rauhallisesta ympäristöstä.

Yöelämä ja Viihde

Yökerhot ja baarit

Haarlemissa on monipuolinen valikoima yökerhoja ja baareja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia elävästä musiikista, juomista ja seurasta. Suositeltuja paikkoja ovat esimerkiksi Club Stalker, Patronaat, Studio Santpoort ja The Wolfhound Irish Pub. Nämä paikat tarjoavat erilaisia musiikkityylejä, kuten pop, rock, elektroninen ja perinteinen irlantilainen musiikki.

Konsertit ja teatterit

Haarlemissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja teatteriesityksiä, joissa voi nauttia taiteen eri muodoista. Suosittuja paikkoja ovat De Philharmonie, jossa voi kuunnella klassista musiikkia, ja Toneelschuur, joka esittää teatteriesityksiä. Lisäksi esimerkiksi Patronaat ja Het Patronaat tarjoavat livekoncertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

Elokuvateatterit

Haarlemissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä nauttimassa uusista elokuvista. Tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Pathé Haarlem ja Filmschuur, joissa näytetään sekä uusia että vanhempia elokuvia. Tarjolla on erilaisia genrejä, kuten toimintaa, draamaa, komediaa ja animaatioita.

Kasinot

Haarlemissa ei ole varsinaisia kasinoita, mutta lähialueilla, kuten Amsterdamissa, on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Holland Casino Amsterdam Centrum tarjoaa laajan valikoiman uhkapelejä ja viihdettä.

Biljardisalit

Haarlemista löytyy useita paikkoja, joissa voi pelata biljardia ja viettää aikaa ystävien kanssa. Suositeltavia biljardisaleja ovat esimerkiksi The Poolfactory Haarlem ja De Waaghals. Näissä paikoissa on useita biljardipöytiä, ja niissä järjestetään myös turnauksia.

Live-musiikki

Haarlemissa on useita paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri musiikkityylien parissa. Esimerkiksi Patronaat ja De Flapcan tarjoavat live-esityksiä eri bändeiltä ja artisteilta. Lisäksi monet baarit ja ravintolat järjestävät live-musiikki-iltoja viikonloppuisin.

Ravintolat ja ruokapaikat

Haarlemissa on laaja valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja eri makumaailmoista kiinnostuneille. Kaupungissa voi nauttia paikallista hollantilaista keittiötä sekä kansainvälisiä ruokia. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Spaarne66, ML, Brick, Dijkers eten & drinken ja Sumo, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa ja viihtyisän ilmapiirin.

Kahvilat ja baarit

Haarlemissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voi rentoutua ja nauttia juomista ja paikallisista herkuista. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Meneer Frans, Café Brinkmann, Vooges Centraal ja Jopenkerk, jotka tarjoavat erilaisia juomavaihtoehtoja ja rentoja ympäristöjä.

Klubit ja diskot

Haarlemissa ei ole täysin omia klubeja tai diskoteekkejä, mutta kaupungin yökerhot muuntuvat iltaisin klubeiksi, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista. Esimerkiksi Club Stalker ja Patronaat tarjoavat klubi-illoissa elektronista musiikkia ja DJ-esityksiä.

Kasinoillat ja pokeriturnaukset

Haarlemissa ei ole varsinaisia kasinoita, mutta joissakin baareissa ja klubeissa järjestetään kasinoiltoja ja pokeriturnauksia eri teemoilla. Näistä tiedotetaan usein etukäteen ja niihin voi osallistua maksua vastaan.

Viihdekeskukset

Haarlemista löytyy viihdettä tarjoavia keskuksia, kuten Complex, joka on monitoimitila, jossa järjestetään muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä sekä stand up -komiikkaa. Sen lisäksi kaupungissa on useita pelihalleja, kuten Gamestate Haarlem, joka tarjoaa erilaisia videopeli- ja peliautomaattivaihtoehtoja.

Luontokohteet ja retkeily

1. Zuid-Kennemerlandin kansallispuisto

Zuid-Kennemerlandin kansallispuisto on suosittu luontokohde, joka sijaitsee lähellä Haarlemin kaupunkia. Puisto tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja lintujen tarkkailua. Alueella on myös upeita hiekkadyynejä, metsiä ja rantoja, jotka tarjoavat upeita maisemia ja rauhallisia paikkoja rentoutumiseen.

2. Spaarnwoude

Spaarnwoude on suuri viheralue, joka sijaitsee lähellä Haarlemia. Se tarjoaa monia erilaisia aktiviteetteja, kuten patikointia, pyöräilyä, veneilyä ja kalastusta. Alueella on myös leirintäalueita ja ulkoilukeskuksia, jotka tarjoavat monia palveluita ja aktiviteetteja. Spaarnwoude on suosittu paikka ulkoilusta ja retkeilystä nauttiville ihmisille.

3. Haarlemmerhoutin puisto

Haarlemmerhoutin puisto on kaunis ja historiallinen puisto, joka sijaitsee Haarlemissa. Puisto tarjoaa vihreitä nurmikoita, kävelypolkuja ja istutettuja alueita, jotka sopivat erinomaisesti lenkkeilyyn, piknikille ja rentoutumiseen. Puiston keskellä on myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja välipaloja.

4. De Groene Lieden

De Groene Lieden on vehreä ja kaunis alue, joka sijaitsee lähellä Haarlemia. Alueella on runsaasti luonnonkauniita maisemia, järviä ja kanavia. Se tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja veneilyyn. Alueella on myös leirintäalueita ja ulkoilukeskuksia, joissa voi yöpyä ja nauttia erilaisista aktiviteeteista.

5. Elswoutin kartanopuisto

Elswoutin kartanopuisto on historiallinen ja kaunis puisto, joka sijaitsee lähellä Haarlemia. Puisto tarjoaa kauniita kävelyreittejä, reheviä metsiä ja upeita puutarhoja. Alueella on myös historiallinen kartano, jossa voi tutustua alueen historiaan ja nauttia kahvilan palveluista. Elswoutin kartanopuisto on suosittu retkikohde niille, jotka haluavat nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Haarlem

1. Grote Kerk (”Suuri kirkko”)

Grote Kerk on Haarlemin keskiaikainen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Bavoille. Kirkon rakentaminen alkoi 1300-luvulla ja se on yksi Hollannin suurimmista goottilaisista kirkoista. Kirkko on tunnettu myös sen korkeasta tornista, josta on upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin.

2. Frans Hals -museo

Frans Hals -museo on taidemuseo, joka on omistettu Haarlemissa syntyneen taiteilijan Frans Halsin teoksille. Museo esittelee laajan kokoelman Halsin maalauksia, joista monet ovat 1600-luvulta peräisin olevia ryhmämuotokuvia ja muotokuvia.

3. Teylers-museo

Teylers-museo on Hollannin vanhin julkinen taidemuseo ja tiedekeskus. Museo sijaitsee vanhassa rakennuksessa, joka avattiin vuonna 1784. Teylers-museo esittelee taidetta, arkeologiaa, luonnontiedettä ja kirjallisuutta. Museossa voi nähdä muun muassa kokoelman taidepiirustuksia, mineraaleja ja historiallisia kirjoja.

4. Corrie ten Boomin talo

Corrie ten Boomin talo on museo, joka kertoo Corrie ten Boomin ja hänen perheensä tarinan toisen maailmansodan aikana. Ten Boomit auttoivat juutalaisia piilottamalla heitä talossaan, ja heidät lopulta pidätettiin ja lähetettiin keskitysleirille. Museossa voi nähdä alkuperäisiä huoneita ja esineitä sekä oppia ten Boomien rohkeasta vastarinnasta.

5. Sint-Janskirkko

Sint-Janskirkko on Haarlemin katolinen kirkko, joka tunnetaan myös nimellä St. Bavokerk. Kirkon rakentaminen alkoi 1300-luvulla, ja se on omistettu Pyhälle Bavolle, Haarlemin suojeluspyhimykselle. Sint-Janskirkko on merkittävä esimerkki hollantilaisesta goottilaisesta arkkitehtuurista ja siellä on muun muassa Hollannin suurin toimiva urkupeli.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Grote Kerk

Grote Kerk on Haarlemin vanhin kirkko, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli, jos kiipeää sen torniin.

2. Molen De Adriaan

Molen De Adriaan on perinteinen hollantilainen tuulimylly, joka on avoinna yleisölle. Myllystä voi ihailla kaunista maisemaa Haarlemin keskustaan ja joelle.

3. De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem on entinen lihahalli, jossa sijaitsee nykyään monia kulttuurikohteita ja ravintoloita. Rakennuksen katolta voi ihailla kaupungin panoraamamaisemia.

4. Janskerk

Janskerkin tornista avautuu upeat näkymät Haarlemin historialliseen keskustaan. Kävijät voivat kiivetä ylös ihailemaan kaupungin kauneutta.

5. Teylers Museum

Teylers Museum on vanhin julkinen museo Alankomaissa. Museossa on muun muassa taidetta, tiedettä ja historiallisia esineitä. Rakennuksen katolta voi ihailla kaupungin maisemia.

6. Amsterdamse Poort

Amsterdamse Poort on Haarlemin kuuluisa kaupunginportti, joka tarjoaa upeat näkymät sekä kaupungin sisä- että ulkopuolelle. Portin huipulta voi ihailla kaupungin panoraamaa.

7. Frans Hals -museo

Frans Hals -museo on omistettu kuuluisalle hollantilaiselle maalarille Frans Halsille sekä muille hollantilaisille mestareille. Museon katolta voi ihailla kaupungin maisemia.

8. Spaarnejoen varsi

Spaarnejoen varrella käveleminen tarjoaa upeat näkymät Haarlemin historialliselle keskustalle. Joen varrella on myös useita kauniita näköalapaikkoja.

9. Sint-Bavokerk

Sint-Bavokerk on suuri ja vaikuttava kirkko, joka tarjoaa upeat näkymät sekä kirkon sisälle että kaupungin ylle, jos kiipeää sen korkeaan torniin.

10. Grote Markt

Grote Markt on Haarlemin keskusaukio, jossa sijaitsee upeita historiallisia rakennuksia. Aukiolta voi ihailla kaupungin panoraamaa ja sen kaunista arkkitehtuuria.Kohteen sijainti maa on Alankomaat.

Jätä kommentti