Halvat lennot Herceg Novi

Nähtävyydet ja kohteet

Stari Grad – vanhakaupunki

Herceg Novin vanhakaupunki, Stari Grad, on viehättävä alue, joka tarjoaa ainutlaatuisen matkan menneisyyteen. Siellä voit nähdä historiallisia rakennuksia, kapeita kujia, viihtyisiä ravintoloita ja kauniita näkymiä Adrianmerelle.

Fortica-linnoitus

Fortica-linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä Spanjola, on suosittu nähtävyys Herceg Novissa. Linnoitus sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upean näköalan kaupunkiin ja merelle. Voit tutustua linnoituksen muurien sisällä oleviin raunioihin sekä nauttia upeista maisemista.

Kanli Kula -verinen torni

Kanli Kula, joka tunnetaan myös nimellä Verinen torni, on historiallinen nähtävyys Herceg Novissa. Torni rakennettiin 1500-luvulla turkkilaisten hyökkäysten torjumiseksi ja se tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön. Tornissa on myös pieni museo, joka esittelee alueen historiaa.

Ostrvo Cvijeca – Kukka-saari

Ostrvo Cvijeca, joka tunnetaan myös nimellä Kukka-saari, sijaitsee Herceg Novin edustalla. Saarelle pääsee veneellä ja siellä voi nauttia kauniista rannoista, kävellä vehreissä puutarhoissa ja ihailla upeita maisemia.

Plaža Žanjice – Žanjicen ranta

Plaža Žanjice, joka tunnetaan myös nimellä Žanjicen ranta, on yksi Herceg Novin suosituimmista rannoista. Se sijaitsee Bokanlahden rannikolla ja tarjoaa hiekkarantaa, kirkasta vettä ja kauniita maisemia. Rannalla on myös ravintoloita ja muita palveluita.

Orjen-vuori

Orjen-vuori on vaikuttava vuoristoalue, joka ympäröi Herceg Novia. Se tarjoaa upeita näköaloja kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Vuoristo sopii hyvin retkeilyyn, vaellukseen ja luontomatkailuun. Alueella on myös useita pieniä kyliä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Herceg Novi on rikas kulttuurikohteiden suhteen ja siellä järjestetään useita vuosittaisia tapahtumia ja festivaaleja. Kaupungissa on useita teattereita, museoita ja gallerioita, joissa vierailla. Herceg Novin kulttuurielämä on monipuolista ja tarjoaa hienoja mahdollisuuksia tutustua paikalliseen taiteeseen ja perinteisiin.

Historia

Herceg Novi on vanha kaupunki, jolla on rikas historia. Se on perustettu 1300-luvulla, ja sen jälkeen kaupunki on kokenut monia valtakuntia ja vallanvaihdoksia. Historiallisesti merkittäviä paikkoja ovat esimerkiksi Forte Mare -linnoitus, joka on peräisin 1500-luvulta, sekä St. Jerome -luostari, joka on perustettu 1400-luvulla. Kaupunki on säilyttänyt paljon alkuperäistä arkkitehtuuriaan ja viehättävän vanhankaupungin tunnelmansa.

Perinteet ja juhlat

Herceg Novissa vietetään vuosittain monia perinteisiä juhlia. Esimerkiksi Boka Night -juhla on suuri tapahtuma, joka järjestetään elokuussa, ja siinä on musiikkia, tanssia ja ilotulituksia. Myös entisen Jugoslavian taiteen festivaali ja taidetapahtumia järjestetään kaupungissa vuosittain. Kansanperinteiden säilyttäminen on tärkeä osa Herceg Novin kulttuuria, ja paikalliset juhlat ja festivaalit heijastavat tätä perinnettä.

Kirjallisuus ja taide

Herceg Novi on ollut inspiraationa monille kirjailijoille ja taiteilijoille. Kaupunki on kuvattu kirjallisuudessa ja taiteessa useaan otteeseen. Herceg Novin kulttuuritalo on tärkeä paikka taiteen ja kulttuurin edistämisessä, ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä, esityksiä ja musiikkitapahtumia. Kaupungin kirjasto ja Kirjailijoiden kotimuseo tarjoavat myös mahdollisuuksia tutustua paikalliseen kirjallisuuteen ja taiteeseen.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat ja kahvilat

– Herceg Novista löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallista ja kansainvälistä ruokaa.
– Monissa ravintoloissa tarjoillaan tuoreita mereneläviä, kuten kalaa ja äyriäisiä.
– Myös perinteisiä montenegrolaisia ruokalajeja, kuten juustoa ja liharuokia, löytyy ravintoloiden ruokalistoilta.
– Kahviloista saa herkullista kahvia ja leivonnaisia.
– Ravintoloiden ja kahviloiden hinnat vaihtelevat ja voivat olla hieman korkeampia keskustan alueella.

Pikaruokapaikat

– Herceg Novissa on muutamia pikaruokapaikkoja, joista saa esimerkiksi hampurilaisia, pitsaa ja kebabia.
– Pikaruokapaikat ovat yleensä edullisempia vaihtoehtoja ravintoloihin verrattuna.

Viinitilat ja viinibaarit

– Lähialueilla sijaitsee useita viinitiloja, joissa voi tutustua alueen viininvalmistukseen ja maistella paikallisia viinejä.
– Herceg Novissa on myös erilaisia viinibaareja, joissa voi nauttia viinejä rentouttavassa ympäristössä.

Katuruoat ja markkinat

– Herceg Novissa järjestetään erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leivonnaisia ja muita herkkuja.
– Katukojuista ja katuruokapaikoista voi ostaa esimerkiksi paikallista grilliruokaa, lettuja ja jäätelöä.

Ravintoloiden aukioloajat

– Ravintoloiden aukioloajat voivat vaihdella, mutta yleensä ne ovat avoinna iltaisin.
– Lounasajan ravintoloita saattaa löytyä myös keskustan tuntumasta.
– Hellepäivinä on mahdollista, että osa ravintoloista pitää keskipäivän aikaan siestaa ja avaa jälleen illaksi.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Ranta-aktiviteetit

Herceg Novi sijaitsee Adrianmeren rannalla, joten kaupungissa on lukuisia mahdollisuuksia kokea erilaisia ​​ranta-aktiviteetteja. Matkailijat voivat rentoutua rannoilla, nauttia auringosta ja uida kristallinkirkkaissa vesissä. Monilla rannoilla on myös tarjolla erilaisia ​​vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten snorklausta, vesiskootterin vuokrausta, purjelautailua ja vesihiihtoa.

2. Kävelyretket ja vaellus

Herceg Novi tarjoaa upeita kävelyreittejä ja vaellusmahdollisuuksia luonnossa. Voit tutustua kaupungin historiallisiin linnoituksiin ja vanhaan kaupunkiin kävellen sekä ihailla kauniita maisemia. Lisäksi kaupungin ympäristössä on upeita luonnonpuistoja ja vuoristopolkuja, joiden avulla voit tutustua alueen upeaan luontoon.

3. Vesielämä

Kaupungissa on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Adrianmeren merirosvohylykkeisiin ja upeisiin vedenalaisten maisemien. Voit osallistua sukelluskursseille tai järjestää sukellusretkiä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille sukeltajillekin.

4. Veneily

Herceg Novi on ihanteellinen paikka veneilystä kiinnostuneille. Voit vuokrata oman veneen ja tutkia Adrianmerta tai osallistua veneilyretkille, joilla voit tutustua lähisaariin ja piilotettuihin rannoille. Lisäksi kaupungista järjestetään myös retkiä läheisille Kotorinlahdelle, jossa voi ihailla upeita maisemia ja vierailla viehättävissä kaupungeissa.

5. Golf

Lähellä Herceg Novia sijaitsee useita golfkenttiä, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia pelaamiseen. Voit nauttia viheriöiden ympäröimästä kauniista maisemasta samalla kun käytät golflyöntejäsi. Alueella on myös golfkenttiä, jotka sopivat erityisesti aloittelijoille ja järjestävät opetuksia.

6. Ostos

Herceg Novi tarjoaa monia mahdollisuuksia ostosten tekoon. Voit tutustua lukuisiin putiikkeihin, joista löydät paikallisia käsitöitä, muotivaatteita, koruja ja muita matkamuistoja. Kaupungissa on myös markkinoita, joilla voit ostaa tuoreita ruoka-aineita ja muita paikallisia tuotteita.

7. Kulttuuri

Herceg Novi on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, ja kaupungissa järjestetään paljon erilaisia ​​kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Voit vierailla museoissa, gallerioissa ja historiallisissa nähtävyyksissä oppiaksesi lisää kaupungin historiasta ja perinteistä. Kaupungissa järjestetään myös konsertteja, teatteriesityksiä ja muita taiteen ja viihteen tapahtumia.

Suositut hotellit Herceg Novissa

Hotel Perla

Hotel Perla on neljän tähden hotelli Herceg Novin keskustassa. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on oma parveke merinäköalalla. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, spa-alue ja uima-allas. Hotelli tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja, kuten veneretkiä ja melontaa.

Hotel Palmon Bay

Hotel Palmon Bay sijaitsee rannan läheisyydessä Herceg Novissa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä on merinäköala. Hotellissa on ravintola, uima-allas ja wellness-keskus, jossa voi rentoutua erilaisissa hoidoissa ja saunoissa. Hotellin henkilökunta tarjoaa myös erilaisia retkiä ja aktiviteetteja.

Hotel Casa del Mare – Amfora

Hotel Casa del Mare – Amfora sijaitsee rauhallisella paikalla Herceg Novissa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joista osasta avautuu näköala merelle tai vuorille. Hotellin ravintolassa tarjoillaan sekä kansainvälisiä että paikallisia herkkuja. Hotellissa on myös ulkouima-allas, poreallas ja sauna.

Hotel Balkan

Hotel Balkan on pieni ja tunnelmallinen hotelli Herceg Novin vanhassakaupungissa. Hotellin huoneet ovat sisustettu perinteiseen tyyliin ja niistä on kaupunkinäköala. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ruokia. Hotellin sijainti vanhassakaupungissa mahdollistaa helpon pääsyn paikallisiin nähtävyyksiin ja ravintoloihin.

Hotel Xanadu

Hotel Xanadu sijaitsee rauhallisella paikalla Herceg Novin rannalla. Hotellin huoneissa on moderni sisustus ja osasta huoneista avautuu näköala merelle. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja uima-allas. Hotellin henkilökunta järjestää erilaisia aktiviteetteja, kuten veneretkiä ja pyöräilyretkiä.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Herceg Novi on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja vakavia rikoksia esiintyy harvoin.
– Matkailijoiden tulisi kuitenkin noudattaa tavanomaista varovaisuutta, kuten pitää huolta arvoesineistään ja olla valppaana ruuhkaisilla alueilla.
– Liikenne voi olla vilkasta ja kaoottista, joten tulee olla erityisen varovainen liikenteessä liikkuessaan.
– Bussimatkoilla kannattaa tarkkailla omaisuuttaan, koska varkauksia ja taskuvarkauksia voi esiintyä.

Pysäköinti

– Herceg Novissa on useita pysäköintialueita, joista osa on maksuttomia ja osa maksullisia.
– Pysäköinti tulee tapahtua noudattaen paikallisia liikennesääntöjä ja parkkimaksuja.
– Autoa ei tule jättää jalkakäytävälle tai muille kielletyille alueille, sillä se voi johtaa pysäköintisakkojen tai siirron seurauksena.

Terveys

– Herceg Novissa toimii useita terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, jotka tarjoavat yleisimmät lääkäripalvelut.
– Matkailijoita suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat.
– Vesijohtovesi on yleensä juomakelpoista Herceg Novissa, mutta matkailijat voivat halutessaan juoda pullotettua vettä.
– Aurinkosuoja on tärkeää, sillä kesäkuukausina auringon UV-säteily voi olla voimakasta. On suositeltavaa käyttää aurinkosuojavoidetta ja suojata ihoa vaatteilla ja hatulla.
– Hyttyset ja muut pistiäiset voivat olla läsnä kesäisin, joten hyttyskarkotteiden käyttö voi olla hyödyllistä suojautumisessa.

Rannat ja vesistöt

Rantalaituri ja vanhakaupunki

Rantalaituri sijaitsee Herceg Novin vanhankaupungin läheisyydessä ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Laiturilla voi kävellä pitkin rantaviivaa ja nauttia merituulista. Vanhankaupungin alueella on myös useita pieniä hiekkarantoja, joissa voi rentoutua auringonotossa ja uida turkoosissa vedessä.

Igalo ja Igalon ranta

Igalo on erittäin suosittu matkailukohde Herceg Novin läheisyydessä. Alueella sijaitseva Igalon ranta on hyvin hoidettu ja tarjoaa paljon palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja, rannabaareja ja ravintoloita. Tältä rannalta voi myös vuokrata erilaisia vesiurheiluvälineitä, kuten kajakkeja ja vesijettejä.

Zelenika ja Zelenikan ranta

Zelenika on toinen suosittu lomakohde Herceg Novin alueella. Zelenikan ranta on hiekkaranta, joka sijaitsee kauniissa lahdessa. Rannalla on puhtaat ja kirkkaat vedet, ja alueelle mahtuu useita aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalta löytyy myös rantabaareja ja pieniä kahviloita.

Luonnonpuistot ja saaret

Herceg Novin ympäristössä on useita luonnonpuistoja ja saaria, joissa voi nauttia upeasta luonnosta ja vesistöistä. Esimerkiksi Lustican niemimaa tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle ja on suosittu patikointikohde. Myös Orjen-vuori tarjoaa upeat näköalat ja patikointireittejä. Saaret, kuten Mamula ja Arza, ovat suosittuja veneilykohteita, ja niillä voi vierailla veneretken aikana.

Yöelämä ja viihde Herceg Novissa:

1. Ravintolat ja baarit

Herceg Novin kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja juomia. Monissa ravintoloissa voit maistella paikallisia herkkuja kuten mereneläviä, pastaa ja kala-annoksia. Baareissa voit rentoutua ja nauttia erilaisista juomista aina perinteisistä cocktaileista paikallisiin oluisiin.

2. Klubit ja diskot

Herceg Novissa on myös useita klubeja ja diskoteekkeja, joissa voit tanssia ja juhlia myöhään yöhön. Klubeilla voi esiintyä paikallisia ja kansainvälisiä DJ:eitä sekä livebändejä. Tunnelma on yleensä vilkas ja energinen, ja monet klubit tarjoavat myös erikoisohjelmaa ja teemabileitä.

3. Konsertit ja live-esiintymiset

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja live-esiintymisiä eri musiikkityyleistä. Voit nauttia esimerkiksi klassisesta musiikista, jazzista, rockista tai kansanmusiikista paikallisissa konserttisaleissa tai ulkoilmalavoilla.

4. Elokuvateatterit

Herceg Novissa on myös elokuvateatteri, jossa voit käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Teatterissa voi olla tarjolla sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä.

5. Viihdekeskukset ja pelihallit

Kaupungissa on myös useita viihdekeskuksia ja pelihalleja, jotka tarjoavat erilaisia viihdemahdollisuuksia kuten biljardia, keilailua, flipperiä ja muita pelikoneita. Näissä paikoissa voit viettää aikaa ystävien kanssa ja nauttia erilaisista peleistä.

Luontokohteet ja retkeily Herceg Novissa

1. Orjen vuori

Orjen vuori, joka sijaitsee Herceg Novin taustalla, on yksi kaupungin suosituimmista luontokohteista. Vuori tarjoaa upeat maisemat Adrianmerelle ja ympäröivään luontoon. Siellä on myös monia vaellusreittejä, joista voi valita.

2. Arboretumlahti

Arboretumlahti on merellinen ja vehreä laguuni Herceg Novin keskustassa. Se on suosittu paikka piknikille ja retkeilylle. Alueella on kaunis puutarha, luontopolkuja ja leirintäalue.

3. Igalo-puisto

Igalo-puisto sijaitsee Herceg Novin lähellä ja tarjoaa kauniin ympäristön rentoutumiselle ja ulkoilulle. Puistossa on kävelyreittejä, viheralueita ja panoraamanäköala merelle.

4. Kotorinlahden kansallispuisto

Herceg Novi sijaitsee lähellä Kotorinlahtea, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lahdella on kansallispuisto, joka tarjoaa upeita maisemia ja monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnon tutkimiseen.

5. Miristanin vesiputous

Miristanin vesiputous sijaitsee Herceg Novista noin 30 minuutin ajomatkan päässä. Se on upea luontokohde, jossa voi nähdä kauniita vesiputouksia ja nauttia luonnon rauhasta.

6. Lustican niemimaa

Lustican niemimaa on lähellä Herceg Novia ja siellä on paljon kaunista luontoa, kuten hiekkarantoja, vuoria ja metsiä. Alueella on myös vaellusreittejä, joista voi nauttia.

7. Risanin luola

Risanin luola on suosittu nähtävyys Herceg Novin lähellä. Luolassa voi vierailla opastetuilla kierroksilla ja nähdä erilaisia stalagmiitteja ja stalaktiitteja.

8. Mamulalahti

Mamulalahti on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Herceg Novin lähellä. Alueella on upeita maisemia, kallioita ja rannikkoluontoa. Siellä voi myös nauttia vesiaktiviteeteista, kuten snorklauksesta ja sukeltamisesta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Herceg Novissa

1. Herceg Novin luostari

Herceg Novin luostari on ortodoksinen luostari, joka sijaitsee kaupungin vanhassa kaupungissa. Se on perustettu 1600-luvulla ja sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä uskonnollisista ja kulttuurillisista kohteista alueella. Luostarissa voi ihailla kauniita freskoja ja arkkitehtuuria, ja siellä järjestetään ortodoksisia seremonioita ja tapahtumia.

2. Forte Mare

Forte Mare on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Herceg Nomin vanhassa kaupungissa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja toiminut aikanaan puolustusasemana useiden valtakuntien aikana. Forte Maressa voi tutustua linnoituksen historiaan ja nauttia upeista näkymistä Adrianmerelle.

3. Sahat-kloosteri

Sahat-kloosteri on toinen merkittävä ortodoksinen luostari Herceg Novissa. Se sijaitsee kauniissa luonnon ympäröimänä lähellä kaupunkeen kuuluvaa Meljinen kylää. Kloosteri on perustettu 1400-luvulla ja siellä voi tutustua ortodoksisen uskonnon ja kulttuurin historiaan sekä vierailla luostarin kirkossa.

4. Kanjonin kirkko

Kanjonin kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin kanjonialueella. Se on rakennettu 1800-luvun alkupuolella ja sen arkkitehtuuri edustaa ortodoksisen tyylin tyypillisiä piirteitä. Kirkko tarjoaa kävijöilleen rauhallisen ympäristön ja upeat näkymät ympäröivään luontoon.

5. Savina-kloosteri

Savina-kloosteri on Benedictus-luostari, joka sijaitsee Herceg Novin ulkopuolella. Se on perustettu 1700-luvulla ja siellä voi tutustua luostarin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Savina-kloosterissa on myös kauniita ortodoksisia freskoja ja muinaisia käsikirjoituksia. Lisäksi luostarin alueella voi vierailla kauniissa puutarhassa ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

6. Stari Grad

Stari Grad on Herceg Novin vanha kaupunki, joka tarjoaa kävijöilleen paljon historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä. Kaupungin kadut ja rakennukset ovat täynnä historiaa ja niissä voi nähdä vaikutteita eri ajanjaksoilta. Stari Gradissa voi vierailla esimerkiksi vanhassa linnoituksessa, katedraalissa ja lukuisissa perinteisissä kaupoissa ja ravintoloissa.

7. Spanjanin linnake

Spanjanin linnake on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Herceg Novin läheisyydessä. Se on rakennettu 1500-luvulla ja tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja Adrianmerelle. Linnakkeelta voi löytää myös jäänteitä antiikin aikaisesta kaupungista ja tutkia alueen historiaa. Linnakkeella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kotorin Linnoitus

Kotorin linnoitus sijaitsee lähellä Herceg Novin keskustaa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja Kotorinlahdelle. Linnoituksen huipulle pääsee joko kävellen tai reittitaksilla.

2. Spanjolan linnoitus

Spanjolan linnoitus sijaitsee Vanhassa kaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät Herceg Novinlahdelle ja ympäröivälle maisemalle. Linnoitukseen noustaan jyrkkiä portaita pitkin.

3. Orjen linnoitus

Orjen linnoitus sijaitsee Orjen-vuorella, noin 5 kilometriä Herceg Novin keskustasta. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät Herceg Noviin, Bokanlahdelle ja ympäröiville vuorille.

4. Savinan luostari

Savinan luostari sijaitsee kukkulalla noin 2 kilometrin päässä Herceg Novin keskustasta. Luostarista avautuu kauniit näköalat kaupunkiin ja Adrianmerelle.

5. Španjolan-näköalapaikka

Španjolan-näköalapaikka sijaitsee lähellä Spanjolan linnoitusta ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Herceg Novinlahdelle sekä Vanhalle kaupungille.

6. Kamelijan näköalapaikka

Kamelijan näköalapaikka sijaitsee Orjen-vuorella Savinan luostarin lähellä. Paikasta avautuvat upeat näkymät Herceg Novinlahdelle sekä ympäröivälle luonnolle.

7. Topla-näköalapaikka

Topla-näköalapaikka sijaitsee Herceg Novin keskustassa Topla-nimisellä alueella. Se tarjoaa kauniit näköalat Herceg Novinlahdelle ja ympäröivälle maisemalle.

8. Žanjic-näköalapaikka

Žanjic-näköalapaikka sijaitsee Žanjic-rannan läheisyydessä ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle sekä rannikolle.

9. Verighan linnoitus

Verighan linnoitus sijaitsee lähellä Herceg Novin keskustaa ja tarjoaa panoraamanäkymät kaupungille sekä Bokanlahdelle.

10. Podi-näköalapaikka

Podi-näköalapaikka sijaitsee Herceg Novin kukkulalla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungille, Bokanlahdelle ja ympäröivälle luonnolle.Kohteen sijainti maa on Montenegrossa.

Jätä kommentti